Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

To ΠΑΜΕ για την απεργία της ΑΔΕΔΥ: ΠΟΛΥ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΤΙΠΟΤΑ

Προχτές, η ΑΔΕΔΥ είχε προκηρύξει απεργία για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ενάντια στην επιστράτευση των εκπαιδευτικών. Ήταν πολλοί εκείνοι που κατέθεσαν... απεργοσπαστικές «περγαμηνές», με πρώτο και καλύτερο τον ίδιο τον πρόεδρο (ΔΑΚΕ) της ΟΛΜΕ, που δήλωνε απροκάλυπτα πως «οι καθηγητές δεν θα μετάσχουν στην απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη». Στην ίδια την απεργιακή συγκέντρωση που έκανε το ΠΑΜΕ, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν «τους συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ και των "Παρεμβάσεων" που στα λόγια μιλούν για αγώνες και όταν πρέπει να σπάσει η επιστράτευση με απεργία τότε οργανώνουν μαζί με τους διευθυντές Εκπαίδευσης την απεργοσπασία».

Οπως φαίνεται, όμως, απεργοσπαστικά «κατορθώματα» εκδηλώθηκαν πολλά και όχι μόνο στην Εκπαίδευση. Παραθέτουμε την ανακοίνωση (ναι, καλά διαβάσατε, ανακοίνωση) του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, στην Κρήτη: «Σας ενημερώνουμε ότι η ΑΔΕΔΥ έχει προκηρύξει για σήμερα Τρίτη 14/5/2013 24ωρη απεργία στην οποία ο σύλλογός μας δεν συμμετέχει, αλλά μπορούν να συμμετάσχουν όσοι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου επιθυμούν». Η πλειοψηφία του σωματείου (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ) κάλεσε σε ανοιχτή απεργοσπασία. Έβγαλαν και ανακοίνωση, μην τυχόν και δεν το μάθει κανείς. Πάντως, ως «αριστεροί» δεν απαγορεύουν σε κάποιον που θέλει να απεργήσει, να το κάνει!!!
Κάτι είναι κι αυτό...
Enhanced by Zemanta

Θα πάρουν επιλαχόντες υποψήφιους πενταετούς υποχρέωσης Πυροσβέστες;

Το Υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη απάντησε στην υπ’ αριθμό 9936 ερώτηση του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ,  Δημήτρη Αναγνωστάκη, με ημερομηνία 19/04/2013 με θέμα την ένταξη μιας κατηγορίας των Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο ειδικό μισθολόγιο.

Στην απάντηση του το Υπουργείο δηλώνει ότι η μη ένταξη της συγκεκριμένης ομάδας στο ειδικό μισθολόγιο είναι συνάρτηση της Κοινής Απόφασης 2/13917/0022 των Υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Οικονομικών όπου καθορίζονται οι αποδοχές του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση πρόσληψης πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης το Υπουργείο απάντησε πως λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής ιδιωτών στην Πυροσβεστική για τα έτη 2013-15, απέστειλαν αίτημα στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ώστε να γίνει γνωστό αν υπάρχει η δυνατότητα να γίνουν προσλήψεις από τους επιλαχόντες υποψήφιους πενταετούς υποχρέωσης ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του σώματος . Η σχετική απάντηση αναμένεται.

ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ: Τεράστιες οι ευθύνες των παρατάξεων της πλειοψηφίας στην ΟΛΜΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ:

Χωρίς απόφαση για απεργία έληξε  το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η ώρα της ψηφοφορίας για την τελική απόφαση σήμανε και τα αποκαλυπτήρια της πλειοψηφίας που διαμόρφωσε την εισήγηση (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Συνεργασία», «Παρεμβάσεις»), που αφού οδήγησαν τον κλάδο σε αδιέξοδο με την πρότασή τους για απεργία διαρκείας μέσα στις πανελλαδικές, έφτασαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ να προτείνουν αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων επειδή δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, και αυτό τελικά ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων.
Από την αρχή και σε όλη τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης έγινε  φανερό ότι το διακύβευμα ήταν αν τελικά θα γίνει η απεργία με ανυπακοή στην επιστράτευση της κυβέρνησης ή όχι. Το βράδυ, από πλευράς του ΔΣ της ΟΛΜΕ, οι παρατάξεις ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ και «Συνεργασία» πρότειναν αναστολή της απεργίας. Οι «Παρεμβάσεις» ήθελαν να εμφανιστούν ότι επιμένουν τάχα στην απεργία, αλλά η εκπρόσωπός τους δήλωσε: «Δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μη γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές»... που δεν εμπλέκονται με τη διαδικασία των εξετάσεων!
Εν τέλει, επιβεβαιώθηκε εκείνο που το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών επισήμανε από την πρώτη στιγμή που οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Παρεμβάσεις» και «Συνεργασία» διαμόρφωσαν την εισήγηση για απεργίες μέσα στις εξετάσεις. Ότι δηλαδή, για πολλά χρόνια, όπως και τώρα δεν προετοίμασαν τον κλάδο να δώσει τις αναγκαίες μάχες. Ειδικά τώρα που και πάλι κράτησαν αυτή τη στάση από την αρχή που έριξαν την πρόταση για απεργία, η μη προετοιμασία του κλάδου απέναντι και στην επιστράτευση που ήταν προδιαγεγραμμένη σημαίνει ότι οδηγούν τους εκπαιδευτικούς στην ηττοπάθεια. Αυτές οι ηγεσίες επιδόθηκαν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, χωρίς συμμαχίες, χωρίς προοπτική, με την κυβέρνηση να είναι έτοιμη να αρπάξει την ευκαιρία να τσακίσει τους εκπαιδευτικούς, να σπείρει κλίμα τρομοκρατίας με την επιστράτευση. Οτι αυτές οι ηγεσίες δεν μπορούν να οργανώσουν αγώνες με αποτελέσματα, μπαίνουν σε έναν αγώνα για να βγουν γρήγορα γρήγορα, γιατί δεν έχουν γραμμή σύγκρουσης με την αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική, έχουν αποδεχτεί και συμβιβαστεί με την υπάρχουσα πραγματικότητα.
Οι ευθύνες για το ότι η πολιτική της κυβέρνησης μένει τελικά αναπάντητη από τον κλάδο βαραίνουν όλες τις παρατάξεις που διαμόρφωσαν την εισήγηση. Που προσπάθησαν να οδηγήσουν τον κλάδο σε ένα μονόδρομο που οδηγεί σε αδιέξοδο και σπέρνει την ηττοπάθεια αντί να δημιουργούνται όροι και προϋποθέσεις να αντιπαλέψει αποτελεσματικά, συλλογικά, σε συμπόρευση με το εργατικό - λαϊκό κίνημα τα μέτρα που πλήττουν βάναυσα όλους τους εργαζόμενους, που διαλύουν τη δημόσια Εκπαίδευση. Αντί να εξασφαλιστεί η συμμαχία με εργαζόμενους γονείς και μαθητές, οι δυνάμεις της πλειοψηφίας περιορίστηκαν στο να αποζητούν απεργιακή στήριξη από τις ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, που έχουν αποδείξει ακόμα και στις πιο κρίσιμες στιγμές πόσο συμβιβασμένες είναι. Την Τετάρτη, η Γενική Συνέλευση των προέδρων ξεκίνησε ζητώντας από τις δύο Εκτελεστικές Επιτροπές να αποφασίσουν απεργία στις 17 Μάη.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, την ώρα της ψηφοφορίας, απευθύνθηκαν στη Γενική Συνέλευση προέδρων των ΕΛΜΕ με την εξής δήλωση: «Υπάρχει ανάγκη να αποτυπωθεί με σαφήνεια και καθαρότητα η θέση και η θέληση των 20.000 συναδέλφων που συμμετείχαν σε Γενικές Συνελεύσεις. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την παρερμηνεύσει. Εμείς πήραμε καθαρή θέση και πήραμε και την ευθύνη της πρότασής μας. Η πρόταση μας μειοψήφησε στις γενικές συνελεύσεις και υπερψηφίστηκε η πρόταση της πλειοψηφικής ηγεσίας της ΟΛΜΕ. Είναι αυτονόητο πως η ευθύνη βρίσκεται στις δυνάμεις που πρότειναν και διαχειρίζονται αυτή την εισήγηση και τη συγκεκριμένη πρόταση».
Σημειώνεται ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ΕΛΜΕ έφτασε στη Γενική Συνέλευση, με αποφάσεις μαζικών γενικών συνελεύσεων υπέρ της απεργίας που πρότεινε η πλειοψηφία στην ΟΛΜΕ, καταδικάζοντας έτσι την επιστράτευση και την επίθεση στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, ωστόσο τα δύο τρίτα των θετικών προς την εισήγηση αποφάσεων περιείχαν και... «αστερίσκους» προκειμένου να προχωρήσουν σε απεργία.
Enhanced by Zemanta

Εκλογές στο Θέατρο ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ''

Το Θέατρο ''ΤΕΧΝΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗ'' καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση με σκοπό την διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου, στις 26/5/2013 ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 π.μ, στην αίθουσα της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ (Αβάντων 50- Παλιό Δημαρχείο).

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή

Κώστας Μαρκόπουλος: Γιατί έφυγα από τον Καμμένο και γιατί θέλω να γυρίσω στη ΝΔ

Ο Κώστας Μαρκόπουλος λίγες μέρες μετά την υπερψήφιση του μνημονιακού πολυνομοσχεδίου και την δήλωση του Αντώνη Σαμαρά «οψόμεθα» στην ερώτηση δημοσιογράφων αν επίκειται επιστροφή του στη ΝΔ, σε συνέντευξή του στο iefimerida.gr δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στη ΝΔ λέγοντας ότι η πολιτική ανεξαρτησία δεν μπορεί να αποτελεί μια μόνιμη κατάσταση.

Μιλά ακόμη για ρεαλισμό και για κοινή λογική στην οποία πρέπει να υπακούει ένας πολιτικός, κατηγορεί τον Πάνο Καμμένο ότι μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ υπηρετούν Παπανδρεϊκά αμαρτήματα και αναφερόμενος στο επικείμενο συνέδριο της ΝΔ επιμένει ότι η παράταξη έχει απολέσει είναι το λαϊκό στοιχείο και το παραδοσιακό κομμάτι της δεξιάς και δηλώνει ότι η ανάκτησή του απαιτεί πρωτίστως πολιτικές πρωτοβουλίες.
  • Ψηφίσατε πρόσφατα τόσο το μνημονιακό πολυνομοσχέδιο όσο και το σχέδιο Αθηνά. Η κοινοβουλευτική αυτή συμπεριφορά είναι ένα σήμα στη ΝΔ ότι επιθυμείτε την επιστροφή σας στο Κόμμα;
Η υπερψήφιση υπηρετεί τον ρεαλισμό και την κοινή λογική που οφείλει να υπακούει ένας πολιτικός. Μην μας διαφεύγει πως τίποτα πια στην Ελλάδα δε γίνεται χωρίς κόστος και θυσίες. Επιπλέον η υπερψήφιση υπηρετεί την απόφασή μου να γυρίζω την πλάτη στην στείρα άρνηση χωρίς εναλλακτική λύση. Αρνούμαι δηλαδή να υπηρετήσω το σύνδρομο που καταδυνάστευε επί των Παπανδρεϊκών χρόνων τον πολιτικό διάλογο και μόλυνε την κοινωνία. Το όχι σε όλα μόνο και μόνο για την «Κίρκη της εξουσίας», ισχύει σε υπανάπτυκτους πολιτικά λαούς. Θεωρώ αδιανόητο να μην υπερψηφίσω τις 48 δόσεις για όσους μακροχρόνια χρωστούν στην εφορία μέχρι 50.000 ευρώ. Είναι δίκαιη και ανακουφιστική ρύθμιση που διασώζει και τους επαγγελματίες και το Δημόσιο Ταμείο. Το ίδιο για ΦΠΑ και για ασφαλιστικές εισφορές. Επίσης, είναι κοινή λογική να γίνει προσπάθεια ορθολογισμού του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας. Άλλωστε αυτό θα βοηθήσει και την καλύτερη διανομή και αξιοποίηση των, εκ της δύσκολης κατάστασης, μειούμενων πόρων που διατίθενται στην παιδεία. Η πολιτική ανεξαρτησία έχει τα προτερήματα της όμως δεν μπορεί να αποτελεί μία μόνιμη κατάσταση.
  • Διαγραφήκατε από την ΝΔ όταν αρνηθήκατε την ψήφιση του δεύτερου μνημονίου. Ενταχθήκατε στους ΑΝ.ΕΛ και ακολουθήσατε τον Πάνο Καμμένο. Εχετε κάνει την αυτοκριτική σας για αυτές τις πολιτικές κινήσεις σας; Ηταν λάθος τελικά η τότε συμπεριφορά σας;
Στην πολιτική αρένα η αυτοκριτική είναι υποχρέωση όλων ανεξαιρέτως. Το Φεβρουάριο του 2012 διεγράφη το ¼ της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. Οι λεπτομέρειες, οι λόγοι και οι τότε εκτιμήσεις έχουν πλέον μόνο ιστορική αξία, μικρή ή μεγάλη. Εγώ κρατώ ότι οι συμπολίτες μου στην Εύβοια με επανεξέλεξαν πρώτο σε σταυρούς βουλευτή του Νομού. Το ίδιο έντονα με παρότρυναν να εγκαταλείψω τους Ανεξάρτητους Έλληνες, όταν πλέον χάθηκε κάθε έννοια σοβαρότητας.
Είμαι βαθύτατα συνειδητοποιημένος οπαδός της ομαδικότητας στην πολιτική και πορεύομαι με γνώμονα την φωνή του μέσου πολίτη. Δεν υπολογίζω το πολιτικό κόστος και θα ακολουθήσω την συνείδηση μου και το αίσθημα προσφοράς στον τόπο. Σε προσωπικό επίπεδο, υπολογίζω και σέβομαι τους πάντες, αλλά απαιτώ το ίδιο και από τη μεριά τους.
  • Φύγατε από τους ΑΝΕΛ με βαριές κουβέντες για τον Πάνο Καμμένο.Εκτιμάτε ότι ο κ. Καμμένος και το κόμμα του είναι μια υπερτιμημένη αξία στο πολιτικό χρηματιστήριο; Θεωρείται ότι έχει μέλλον ή είναι ένα αντιμημονιακό φαινόμενο με ημερομηνία λήξεως ;
Δεν προσωποποιώ την πολιτική ούτε μου αρέσουν οι πολιτικές βεντέτες. Εξάλλου τι αξία έχουν; Όλα τα κρίνει ο λαός στο τέλος της διαδρομής. Οι υπερτιμημένοι και αλαζόνες καταρρέουν και οι σοβαροί και συγκροτημένοι κερδίζουν την εκτίμηση της κοινωνίας. Δεν πρέπει να μας διαφεύγει πως ότι έγινε στην Ελλάδα, οι συγκροτημένοι πολιτικοί το επέτυχαν.
Η πατρίδα μας περνάει μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική φάση και βιώνει μια ιδιάζουσα πολιτική συγκυρία. Θεωρώ πως από αυτήν την «πολιτική Βαβέλ» όσοι στήριξαν εξ' αρχής και με φανατισμό το πρώτο Μνημόνιο δεν έχουν δικαιωθεί. Επίσης, όσοι επενδύουν μόνιμα στο δίπολο μνημόνιο - αντιμνημόνιο έχουν ήδη ξεπεραστεί από τις κοινωνικές, πολιτικές και κυρίως οικονομικές εξελίξεις στην χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη.
Ο λόγος είναι πολύ απλός. Πλέον, είτε έχουμε σαν ευαγγέλιο το μνημόνιο, είτε το «σκίσουμε», το ζητούμενο παραμένει ακριβώς το ίδιο: ανάπτυξη, νέες θέσεις εργασίας, νέος πλούτος, πάταξη φοροδιαφυγής και αντιμετώπιση της διαφθοράς. Όσα δηλαδή δεν φροντίζαμε μέχρι τώρα.
Μόνο που όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να κερδηθούν από μια κεντροαριστερή κυβέρνηση που συνειδητά πιστεύει μόνο στην κρατική επιχειρηματικότητα - δηλαδή το αποτυχημένο ελληνικό μοντέλο - και στην ακόμα υψηλότερη φορολογία. Άρα πολιτικά δεν είχα και δεν έχω καμία θέση στη συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που υπηρετεί το Παπανδρεϊκό αμάρτημα: όχι σε όλα για χάρη της εξουσίας.
  • Τα σήματα που λαμβάνει η χώρα από το εξωτερικό δείχνουν ότι τα πράγματα στη χώρα κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Περιμένατε ο κ. Σαμαράς να τα καταφέρει και τελικά το πείραμα της τρικομματικής κυβέρνησης φαίνεται να πετυχαίνει;
Το εξωτερικό μετράει μόνο τα μακροοικονομικά μεγέθη και την πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής. Δεν έχουν αντιληφθεί την αγωνία και τα αδιέξοδα της ελληνικής οικογένειας που προκύπτουν από την υψηλή άμεση και έμμεση φορολογία και την τρομακτική ανεργία.
Αυτή η παραλυτική αγωνία δεν αναγράφεται πουθενά. Η τοποθέτηση μου στην πολιτική «σκακιέρα» δεν είναι άσχετη με τη συμφωνία των 53 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου 2012. Εκεί έγινε η αρχή και τέθηκαν εκ νέου οι βάσεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα σε «καλό λιμάνι». Ως τότε βαδίζαμε στο αδιέξοδο. Ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός, αλλά είναι απομακρυσμένος.
Είναι ανεύθυνο από πλευράς μου να απουσιάζω από την προσπάθεια απαλλαγής από το Μνημόνιο και την εγκαινίαση μίας νέας πορείας μέσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ποτέ δεν επένδυσα στην αποτυχία. Η συμφωνία του Δεκεμβρίου 2012 μαζί με τη διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και την έναρξη διαδικασιών ΑΟΖ συνθέτουν ένα σχεδιασμό πολιτικής αυτοπεποίθησης που είναι κοντά στις προσωπικές μου απόψεις για την πορεία της χώρας.
  • Πως βλέπετε την ΝΔ στη νέα εποχή μετά το συνέδριο της και πόση διεύρυνση πιστεύετε ότι αντέχει η παράταξη τόσο προς τα αριστερά όσο και προς τα δεξιά ; Θα μπορούσε πχ να γυρίσει ο κ. Καρατζαφέρης; Θα μπορούσε να αλλάξει το όνομα του κόμματος;
Για συγκεκριμένους πολιτικούς ή για όνομα κόμματος δε δικαιούμαι να ομιλήσω. Τα ονόματα κομμάτων που κυβέρνησαν κουβαλάνε ιστορικότητα, μνήμες και συναισθήματα αλλά και αρνητικά στοιχεία. Απαιτείται πολιτικός ζυγός δικαιοσύνης για την απόφαση.
Η διεύρυνση, ωστόσο, είναι πολιτική κίνηση κυριαρχίας και στέλνει μήνυμα κοινωνικής δικαίωσης και ιδεολογικού ηγεμονισμού. Αυτό που η Ν.Δ έχει απολέσει είναι το λαϊκό στοιχείο και το παραδοσιακό κομμάτι της δεξιάς. Η ανάκτησή του απαιτεί πρωτίστως πολιτικές πρωτοβουλίες ιδιαίτερα στην κατεύθυνση του κοινωνικού κράτους, που είναι η μεγάλη ευρωπαϊκή κατάκτηση και που πολύ άδικα επιχειρεί να το υπερασπιστεί η αριστερά που πολέμησε την Ευρωπαϊκή Ενωση στην Ελλάδα.
Τα άλλα ελλείμματα πολιτικής που προκάλεσαν πολυδιάσπαση της κεντροδεξιάς ήδη διορθώνονται. Εννοώ την ατιμωρησία, την ανέλεγκτη φοροδιαφυγή, την εκκαθάριση πολιτικού σκηνικού. Η ανάκτηση πολιτικής για να γίνει αποδεκτή και να επαναπατρίσει ψηφοφόρους στη Ν.Δ, απαιτεί και αλλαγή ρητορικής και αποτελεσματικότητα στην πράξη.
Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δυνατόν να γίνει χωρίς να υπάρξουν πρόσωπα που διαθέτουν αξιοπιστία και πίστη σε αυτές τις πολιτικές μίας αυτόνομης πορείας απαγκιστρωμένης από τους όποιους άδικους όρους ενός μνημονίου. Η εποχή αλλάζει το μοντέλο του πολιτικού. Η εποχή είναι τόσο δύσκολη που θα αναδείξει πολιτικούς άνδρες με ικανότητες και χωρίς εγωισμούς και άκαμπτες απόψεις.
Αυτοί θα σχεδιάσουν την νέα Ελλάδα, με ρεαλισμό αλλά και με επιστροφή στις ρίζες μας, στην ιστορία, στην παράδοση, στην κλασσική παιδεία και στον ελληνικό πολιτισμό. Εκεί κρύβεται η δύναμη του Εθνους μας.

Πηγή: | iefimerida.gr

Ιστιαία: Αυτοκτόνησε ακριβώς τρία χρόνια μετά τον θάνατο του παιδιού της!

Συγκλονίζει η αυτοκτονία της μητέρας που άφησε ορφανά δύο παιδιά - Βρέθηκε κρεμασμένη στην αποθήκη του σπιτιού της στην Ιστιαία...

Ήταν χθες το απόγευμα (15-05-2013) όταν ο σύντροφός της πήγε στην αποθήκη. Άνοιξε την πόρτα και τότε ''πάγωσε''.

Μπροστά στα μάτια του είδε την αγαπημένη του, μητέρα δύο παιδιών κρεμασμένη.

Η άτυχη γυναίκα λίγο νωρίτερα έβαλε το σκοινί στο ταβάνι και κρεμάστηκε. Άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Οι γείτονες μαζεύτηκαν στο σημείο και παράλληλα ειδοποιήθηκε η αστυνομία που από την πρώτη κιόλας στιγμή απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια.

Η 55χρονη γυναίκα κατάγονταν από την Βουλγαρία και ήταν μητέρα δύο παιδιών. Επέλεξε να φύγει από την ζωή, τρία χρόνια μετά τον θάνατο του γιου της σε τροχαίο δυστύχημα. Όλα αυτά τα χρόνια η απώλεια του παιδιού της την είχε συγκλονίσει.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων [πίνακας]

Τελικά οι καθηγητές δεν θα πραγματοποιήσουν απεργία και οι Πανελλαδικές Εξετάσεις θα διεξαχθούν κανονικά. 

Ετσι την Παρασκευή 17 Μαΐου χιλιάδες μαθητές θα καθίσουν στα θρανία των εξεταστικών κέντρων. Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν την Παρασκευή 31 Μαΐου.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Πανελλαδικών Εξετάσεων


ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ

ΒΙΝΤΕΟ - Μάγεψε η χορωδία του Γυμνασίου Κανήθου

Μάγεψε απόψε το βράδυ στο Θέατρο Παπαδημητρίου, η χορωδία του Γυμνασίου Κανήθου, υπό την διδασκαλία της κυρίας Δέσποινας Γερογιάννη, με την εκδήλωση που παρουσίασαν και η οποία είχε τον τίτλο … όσα μάθαμε, όσα ζήσαμε … σχολικό έτος 2012 - 2013 

  ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

 



Καθηγήτρια με οργανική θέση στη ΣΚΥΡΟ,αποσπάστηκε στη... Χαλκίδα!

Φωτό αρχείου
Εκπαιδευτικοί μας πληροφορούν ότι καθηγήτρια με οργανική θέση στη ΣΚΥΡΟ, αποσπάστηκε στο 4 Γυμνάσιο Χαλκίδας. 

Η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός έιχε άδεια εγκυμοσύνης που έληξε το Μάρτιο και κατόπιν της ξαναδόθηκε άδεια...ως τις 12/5/2013.

Ξαφνικά και ενώ έπρεπε να παρουσιαστεί στο σχολείο της, αποσπάστηκε στη Χαλκίδα...

Προκύπτουν τα ερωτήματα:Με ποιες διαδικασίες έγινε η απόσπαση; Έχει γνώση το ΠΥΣΔΕ; Υπάρχουν και άλλες τέτοιες αποσπάσεις;

Και όλα αυτά ενώ ξεκινούν οι  Πανελλήνιες Εξετάσεις και στη Σκύρο ψάχνουν για επιτηρητές....

Β! ΚΑΠΗ Χαλκίδας στην Κάνηθο: Τσούγκρισαν αβγά και τόριξαν στο χορό

Με αφορμή το τσούγκρισμα των  Πασχαλινών αυγών, το έριξε έξω (μόνο για τρεις ώρες) το Β! ΚΑΠΗ Χαλκίδας στην Κάνηθο, εχθές το μεσημέρι. 

Η χορωδία τραγούδησε και ένα Πασχαλινό τραγούδι που έγραψε η δασκάλα της μουσικής, ενώ στα νησιώτικα τραγούδια συμμετείχαν χορεύοντας, άπαξ άπαντες.     


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ 
 

 

Γιγαντιαίο αιολικό πάρκο στην Σκύρο από τη Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους σε ιδιοκτησία που αμφισβητείται

Γιγαντιαίο αιολικό πάρκο στην Σκύρο θέλει να δημιουργήσει η Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους σε ιδιοκτησία αυτή αμφισβητείται από  τους κατοίκους της Σκύρου και από το Ελληνικό Δημόσιο και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, προ διετίας, είχε διατάξει έρευνα. 

Αυτό αναφέρει σε ερώτηση του στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Δημήτρης Αναγνωστάκης και επισημαίνει ότι:

"Με το υπ. Αριθμό πρωτ. 21916/687-3/4/2013 έγγραφό του, το Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου ΠΕ.Κ.Α., γνωμοδότησε θετικά στην μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου «Αιολικός Σταθμός Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας, ισχύος 333MW στη θέση Νότια Σκύρος Δήμου Σκύρου, Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και Ηλεκτρική Διασύνδεση του στο Ηπειρωτικό Σύστημα».
Το γιγάντιο και ασύμμετρο για  το μέγεθος του νησιού Αιολικό  Πάρκο, καταλαμβάνει έκταση 36.110 στρεμμάτων, αποτελούμενο από 9 συνολικά Αιολικά  Πάρκα, εκ των οποίων τα  επτά θα κατασκευαστούν εντός περιοχής NATURA 2000 και εντός Ζώνης Ειδικής Προστασίας.
Οι δρόμοι, που σύμφωνα με την  μελέτη θα διανοιχθούν, έχουν μήκος 60.956,75μ. και πλάτος καταστρώματος 5μ. και όπως είναι φυσικό, εκτός από  τις αρνητικές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, καταστρέφει την Αιγαιοπελαγίτικη φυσιογνωμία της Σκύρου, αλλοιώνοντας το ανάγλυφό της.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με τις  κατευθύνσεις, τους κανόνες και τα κριτήρια χωροθέτησης που τίθενται στο Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού  Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης  για τις ΑΠΕ (ΦΕΚ 2464Β/3-12-2008), τα νησιά πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ειδική κατηγορία χώρου, λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών τους και επομένως τα κριτήρια χωροθέτησης των ανεμογεννητριών πρέπει να είναι αυστηρότερα.
Σημειωτέον επίσης ότι, οι υποψήφιοι  επενδυτές είναι η κοινοπραξία  «Αιολική Νότιας Σκύρου», της οποίας το 95% των μετοχών κατέχει η  Μονή Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους, ως φερόμενη ιδιοκτήτρια της ως άνω  περιοχής.
Η ιδιοκτησία αυτή αμφισβητείται από  τους κατοίκους της Σκύρου και από το Ελληνικό Δημόσιο και ο πρώην Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, προ διετίας, είχε διατάξει έρευνα.
Σύσσωμοι, η Δημοτική Αρχή και όλοι οι φορείς είναι αντίθετοι με την  εγκατάσταση αυτή, όπως ομόφωνα αρνητική είναι και η από 14-11-2011 απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στ. Ελλάδας.
Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί ότι το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο έχει αποτύχει να παραθέσει πλήρη αιτιολόγηση της απόσβεσης του κόστους διασύνδεσης με την Ηπειρωτική Ελλάδα και παράλληλα αποφεύγει να συγκεκριμενοποιήσει τις κοινωνικές παροχές και ωφελήματα που θα παράσχει στην τοπική κοινωνία ως αντιστάθμισμα της επένδυσης.
Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω ερωτάσθε κύριε Υπουργέ:
  • Δεδομένου του ότι, η σχετική επένδυση αντιβαίνει του περιβαλλοντικούς όρους που επιβάλλει το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις ΑΠΕ (ΦΕΚ 2464Β/3-12-2008), με ποια κριτήρια το Τμήμα Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου κατέληξε σε θετική γνωμοδότηση στη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων;
  • Πως θα διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξει αλλοίωση της φυσιογνωμίας της Σκύρου, που αυτό θα έχει ανυπολόγιστο κόστος για την τουριστική της ανάπτυξη;
  • Σκοπεύετε να διασφαλίσετε την παροχή ωφελημάτων προς την τοπική κοινωνία συναρτώντας τα με την αδειοδότηση ή όχι της συγκεκριμένης επένδυσης;

  O Ερωτών Βουλευτής

Δημήτρης Αναγνωστάκης"
Enhanced by Zemanta

Θείες Λειτουργίες για τους μαθητές των Πανελληνίων σε Μαντούδι, Ιστιαία και Χαλκίδα


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Τοπική κατά Χαλκίδα Εκκλησία, με την πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου και των συνεργατών του Κληρικών της Μητρόπολης, πραγματοποίησε ένα τριήμερο προσευχής για τα παιδιά, που πρόκειται να διαγωνισθούν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις. 


Τρεις Θείες Λειτουργίες τελέσθηκαν, κατά σειρά στο Μαντούδι, στην Ιστιαία και στην Χαλκίδα, στις οποίες προσκλήθηκαν για να συμμετάσχουν όλοι οι υποψήφιοι σε Σχολές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Πατρίδας μας, όπως και όλα τα μέλη της Τοπικής μας Εκκλησίας, προκειμένου να προσευχηθούν για την επιτυχία τους.

Την Δευτέρα 13 Μαΐου 2013 το βράδυ τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Μαντουδίου, για τα παιδιά του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Άννας στην οποία μίλησε, ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη, ο Ιεροκήρυκας της Μητρόπολης Αρχιμ. Τιμόθεος Μπαϊμπάκης

Την Τρίτη 14 Μαΐου 2013 έγινε η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Ιστιαίας, για τα παιδιά του Δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού, στην οποία μίλησε, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητρόπολης Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης.

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2013 το βράδυ, τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας, για τα παιδιά των Δήμων Χαλκιδέων, Μεσσαπίων - Διρφύων και Ερετρίας-Αμαρύνθου, στην οποία  κήρυξε τον θείο λόγο ο  Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος όπου και λειτούργησε μαζί με πολλούς Κληρικούς της  Μητρόπολης και με την συμμετοχή πολλών μαθητών, μίλησε στα παιδιά με πολλή ειλικρίνεια και πατρική στοργή και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία.

Βουτά Ιστιαίας:Δεν προλάβαιναν οι αστυνομικοί να μαζεύουν...."Παπαρούνες¨!

Εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων υπνοφόρου μήκωνος (οπιούχα φυτά) στα Βουτά Ιστιαίας Ευβοίας

Κατασχέθηκαν -52- δενδρύλλια που έφεραν στο σύνολό τους -423- βολβούς
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών


Εντοπίστηκε, προ πενθημέρου (10-05-2013) το πρωί, στο Δημοτικό Διαμέρισμα Βουτά Ιστιαίας Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, φυτεία δενδρυλλίων που έφεραν τα χαρακτηριστικά της υπνοφόρου μήκωνος (οπιούχα φυτά) .

Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, αλλά και κατάλληλης αξιοποίησης πληροφορίας που περιήλθε στο Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας, εντοπίστηκαν σε υπαίθρια αφύλακτη αγροτική περιοχή του παραπάνω Δημοτικού Διαμερίσματος (52) διάσπαρτα δενδρύλλια υπνοφόρου μήκωνος .

Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική παρακολούθηση επί τετραημέρου, χωρίς να προσέλθει κάποιος για την περιποίηση των ανωτέρω δενδρυλλίων και χθες το μεσημέρι εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Τα δενδρύλλια είχαν ύψος από (0,70) έως και (1,70) μέτρα και έφεραν στο σύνολό τους (423) βολβούς, ενώ δείγμα τους θα σταλεί για εργαστηριακή (χημική) εξέταση.

Ενεργούνται έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό των δραστών.

Για την υπόθεση διενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.


istiaianews

"Θόλωσε" ο Master Chef Λευτέρης Λαζάρου με τα 60 πιάτα της Ευβοϊκής κουζίνας

"Θόλωσε" ο Master Chef Λευτέρης Λαζάρου με τα 60 πιάτα της Ευβοϊκής κουζίνας και τα αποτελέσματα θα βγούν σε δύο μέρες αφού η .. δοκιμασία ήταν δύσκολη!

Ο διαγωνισμός του Επιμελητηρίου Ευβοίας , σε συνεργασία με το ΙΕΚ Praxis και την Ένωση Ξενοδόχων Ευβοίας, για την ανάδειξη του πιο χαρακτηριστικού πιάτου της Εύβοιας έγινε την τετάρτη στη Χαλκίδα.

Από νωρίς συγκεντρώθηκαν οι διαγωνιζόμενοι που είχαν προκριθεί στους ημιτελικούς του διαγωνισμού από διάφορα μέρη της Εύβοιας, καθώς τα πιάτα τους που θα δοκιμάζονταν από τον Μάστερ Σεφ Λευτέρη Λαζάρου και από σεφ του ΙΕΚ PRAXIS, στο  Lucy. Η ανάδειξη του καλύτερου πιάτου θα γίνει σε 1-2 μέρες μια και η επιλογή του αποδείχτηκε δύσκολη υπόθεση


Στην εκδήλωση πήραν μέρος και συνεταιρισμοί από όλη την Εύβοια, προωθώντας προϊόντα, δικής τους παραγωγής, ενώ την επιτροπή καλωσορίσματος και διοργάνωσης του διαγωνισμού αποτελούσαν η κ. Μαρία Χαΐνα, διευθύντρια του ΙΕΚ Praxis στη Χαλκίδα, η κ. Παρασκευή Αγιοστρατίτη Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπόρων Ευβοίας, ο κ. Παναγιώτης Σίμωσης Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ευβοίας, ο κ. Λευτέρης Λαζάρου, ο κ. Γιώργος Πίττας υπεύθυνος Προγράμματος Ελληνικού Πρωινού του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και ο κ. Χαρίλαος Μήτρος Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ευβοίας.

 Ο κ. Λευτέρης Λαζάρου αναφέρθηκε στην εκδήλωση και είπε: «Δεν ήρθα σήμερα σαν κριτής αλλά σαν άνθρωπος που θέλει να βοηθήσει. Ήρθε η στιγμή να σοβαρευτούμε όλοι. Να αγαπήσουμε τον τόπο μας. Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν να γίνει η εκδήλωση και το ΙΕΚ PRAXIS και θέλω να πιστεύω ότι και εγώ μπορώ να βοηθήσω στην καθιέρωση και στην ανάδειξη των τοπικών πιάτων και των ντόπιων παραγωγών, ώστε με αυτόν τον τρόπο να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας». Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Κανείς δεν είναι ηττημένος σήμερα. Είστε όλοι νικητές. Η Εύβοια είναι νικητής σήμερα».

 Ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί της Εύβοιας από τη χορευτική ομάδα του Λυκείου Κανήθου.

ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ









Δ. Αναγνωστάκης: «δεν θα συμφωνήσουμε σε άλλου είδους μέτρα»

«…Με βάση τη θυσία που έχει κάνει ο Ελληνικός λαός δε πρόκειται να συμφωνήσουμε σε άλλου είδους μέτρα που να αφορούν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και το δεύτερο να υπάρξει μια αναπτυξιακή πολιτική, αυτό θα πρέπει να είναι το μείζον για να μπορέσουμε επιτέλους να αντιμετωπίσουμε την ανεργία και την ύφεση, όχι με λόγια, όχι με θεωρία αλλά στη πράξη», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε συνέντευξη στην εκπομπή «Άκρως Ραδιοφωνικό και απόρρητο» με τον Τάκη Σαράντη και τον Παναγιώτη Τσούτσια.

ΠΑΜΕ: Χωρίς τσίπα ο τυχοδιωκτισμός των «Παρεμβάσεων» στη συνεδρίαση προέδρων ΕΛΜΕ.

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ του ΠΑΜΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει:

 Μετά την ΠΑΣΚ, τη ΔΑΚΕ και τη Συνεργασία που κατέβασαν  πρόταση για αναστολή της απεργίας, η εκπρόσωπος των Παρεμβάσεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ Αγγελική Φατούρου, έκανε την εξής -αποκαλυπτική για το ρόλο των Παρεμβάσεων - δήλωση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης των προέδρων των ΕΛΜΕ:
«Στις γενικές συνελεύσεις  συμμετείχαν 20.000 εκπαιδευτικοί. Οι 13.000 περίπου υπερψήφισαν την πρόταση της  ΟΛΜΕ. Απ' αυτούς οι 10.000 για το γαμώτο και 3.000 αποφασισμένοι να κάνουν απεργία που είναι μουτζαχεντίν. Συνεπώς δεν υπάρχουν όροι να πάμε σε απεργία. Επειδή όμως δεν μπορεί να μην γίνει και τίποτα, προτείνω την Παρασκευή να απεργήσουν 500 συνδικαλιστές. Οι επιτηρητές να πάνε κανονικά στα εξεταστικά κέντρα και οι υπόλοιποι που δεν εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελλαδικών να πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια έξω από τα εξεταστικά κέντρα χωρίς να υπάρχουν απεργιακές φρουρές έξω από τα εξεταστικά κέντρα».

Δηλαδή οι Παρεμβάσεις  έκαναν καθαρό ότι σε τίποτα δεν  διαφέρουν απο την ΠΑΣΚ, την  ΔΑΚΕ και την Συνεργασία. Έκαναν ξανά καθαρό ότι εξαρχής πίστευαν ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για να γίνει η απεργία. Η τελική τοποθέτησή τους κάνει καθαρό ότι έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί επιδίωξαν να σύρουν τον κλάδο σε μια απεργία που οι ίδιοι δεν είχαν καν διάθεση να την υπερασπίσουν.

Συνάντηση με πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους Εύβοιας- Βοιωτίας

Ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και συντονιστής των θεμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλης Αποστόλου, θα συναντήσει τους πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους Εύβοιας- Βοιωτίας για να συζητήσουν τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο τους.

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 17 Μαίου 2013 στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ν.Αρτάκης.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...