Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Να αποσυρθεί το Π.Δ. για την αξιολόγηση!

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών (Γραμματεία Εύβοιας) κοινοποίησε τις προτάσεις που έκανε στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου τους, που έγινε πριν λίγες μέρες:

"Οργάνωση κι αγώνας παντού! Μπλόκο σε όλα τα αντιλαϊκά μέτρα! Να αποσυρθεί το Π.Δ. για την αξιολόγηση!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Βρισκόμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, τα σχολεία με άδεια ταμεία υπολειτουργούν και τα κενά είναι χιλιάδες. Τα βάρβαρα μέτρα τσακίζουν τη ζωή μας, μετατρέπουν Παιδεία και Υγεία σε ακριβό εμπόρευμα. Δεν πάει άλλο! Πρέπει να τους σταματήσουμε τώρα!

Τα ατέλειωτα μέτρα δεν έχουν να κάνουν με χρέη και ελλείμματα. Στόχος τους είναι πάμφθηνη εργατική δύναμη, στο ύψος των μισθών Κίνας, Ινδίας, Βουλγαρίας, ώστε να φορτώσουν την καπιταλιστική κρίση στους εργαζόμενους και να εξασφαλίσουν την κερδοφορία του κεφαλαίου .Μας γυρνούν στην εποχή του σκλαβοπάζαρου! Τώρα, πόλεμο στον πόλεμο των καπιταλιστών, της ΕΕ και των κομμάτων τους. Τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία! Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, συνεχίζοντας τη γενικότερη αντιλαϊκή επίθεση, έδωσε στη δημοσιότητα το Προεδρικό Διάταγμα (Π.Δ.) για την «αξιολόγηση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Το Π.Δ. επιβεβαιώνει ότι δε μπορεί να υπάρχει καμία αυταπάτη. Η λεγόμενη αξιολόγηση δε στοχεύει στη βελτίωση του εκπαιδευτικού και του σχολείου. Δεν έχει να κάνει με την ανάγκη ο εκπαιδευτικός να γίνει πιο ικανός να μορφώνει τα παιδιά του λαού. Στοχεύει σε ένα σχολείο που θα είναι ακριβό για το λαό, φτηνό για το αστικό κράτος, κερδοφόρο για τις επιχειρήσεις.

Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού συνδέεται με το πλαίσιο αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας που γίνεται με τα κριτήρια της αγοράς. Δεν είναι αλήθεια ότι δεν είναι τιμωρητική, αφού προβλέπει ότι ο εκπαιδευτικός που θα χαρακτηριστεί «ελλιπής» εγγράφεται στον πίνακα των μη προακτέων (άρθρο 17 παράγραφοι 4 και 5).Αξιολόγηση σημαίνει δάσκαλος σκυφτός κι αμόρφωτος λαός!
Αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση του νέου σχολείου της αγοράς (αμέσως μετά το Π.Δ. για την αξιολόγηση ακολουθεί το νομοσχέδιο για το «νέο Λύκειο» και το «νέο Τεχνολογικό Λύκειο»), ενός σχολείου που θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, που οι γονείς θα βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, που οι μαθητές θα μαθαίνουν μόνο όσα και ό, τι έχουν ανάγκη οι επιχειρήσεις.
Αποτελεί βασικό εργαλείο για την προώθηση των απολύσεων και το τσάκισμα των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών (με βάση το Π.Δ. η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών είναι εξονυχιστική και αφορά δεκάδες δείκτες και κριτήρια).
Αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΟΟΣΑ και των επιχειρηματικών ομίλων για την εκπαίδευση.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όπου εφαρμόστηκε, οδήγησε στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, στην απόλυτη εξάρτησή τους από τις ανάγκες των επιχειρήσεων. «Καλός» εκπαιδευτικός θα είναι αυτός που θα βάλει πλάτη για την προώθηση αυτού του σχολείου.

Τσακίζουν τους νέους εκπαιδευτικούς! Αν ένας αναπληρωτής-νέος εκπαιδευτικός αρρωστήσει πάνω από 15 μέρες, απολύεται! Κι όμως είναι αληθινό! Προωθούν την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και τις μετακινήσεις σε όλη την Ελλάδα! Με τον τελευταίο νόμο ουσιαστικά διαλύουν τη δημόσια Ειδική Αγωγή. Με τα νέα μέτρα για το Δημόσιο:
Προωθούν 30.000 απολύσεις Δημοσίων Υπαλλήλων (Δ.Υ.) στο 2013 και 150.000 μέχρι το 2015.
Με το νέο πειθαρχικό δίκαιο ελέγχεται η συμπεριφορά του Δ.Υ. εντός κι εκτός υπηρεσίας, η αφοσίωσή του στην πατρίδα και στο Σύνταγμα. Για οποιοδήποτε πειθαρχικό παράπτωμα ο Δ.Υ. τίθεται σε αργία!
Διαμορφώνουν μια Παιδεία πιο ταξική, ένα αστικό κράτος πιο ευέλικτο, πιο αυταρχικό, πιο αποτελεσματικό να υπηρετεί την κερδοφορία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των εφοπλιστών!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,Το βασικό ερώτημα για τους εργαζόμενους σήμερα είναι: ποιο κίνημα και με ποιο προσανατολισμό, μπορεί ν’ απαντήσει συνολικά σ' αυτή την επίθεση, να επιβάλει αλλαγές στο επίπεδο της οικονομίας και την κοινωνίας, ώστε να τους σταματήσουμε, να τους ανατρέψουμε!

Η ζωή έχει αποδείξει ότι οι σημερινές πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ αλλά και ΔΟΕ-ΟΛΜΕ έχουν βάλει πλάτη να περάσει αυτή η πολιτική.

Σήμερα προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα των αγώνων είναι ένα κίνημα που θα παλεύει ενάντια σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, για τη φιλολαϊκή ανάπτυξη και προοπτική. Ένα κίνημα που θα παλεύει για μια ζωή με δικαιώματα, για να ’ρθουν τα πάνω κάτω, για να πάρει ο λαός στα χέρια του το τιμόνι της εξουσίας, να γίνει αφέντης στον πλούτο που παράγει .Λεύτερος λαός είναι αυτό που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει!

Στη βάση αυτή ενότητα, οργάνωση, κοινή δράση, συμμαχία με τα άλλα λαϊκά στρώματα.

Με βάση τα παραπάνω σας καλούμε σε μαζική συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση στις 28 Γενάρη 2013 στο 7ο Δημ Σχολείο Χαλκίδας στις 6.30μμ για να συναποφασίσουμε την οργανωμένη δράση μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Γενική απεργία μέσα στο Φλεβάρη. Απαντάμε συνολικά και ενιαία στην αντιλαϊκή επίθεση.
Απορρίπτουμε συνολικά το Π.Δ. για την αξιολόγηση. Να αποσυρθεί τώρα.
Απαιτούμε από τα Δ.Σ. ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να μη συμμετέχουν στο διάλογο-απάτη με το Υπουργείο Παιδείας.
Ζητάμε την κατάργηση όλων των νόμων για την αξιολόγηση.
Οργανώνουμε πλατιά καμπάνια ενημέρωσης σε γονείς, μαθητές για το τι σημαίνει αξιολόγηση, τι επιπτώσεις θα έχει στο μαθητή, στο σχολείο, στη λαϊκή οικογένεια.
Παίρνουμε μέτρα ώστε συλλογικά να οργανώσουμε την ακύρωση της αξιολόγησης στην πράξη. Χωρίς οργανωμένη και συλλογική απειθαρχία η αξιολόγηση δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί!
Μπλοκάρουμε με όρους συλλογικών αποφάσεων και όρους κινήματος την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αξιολόγησης και την ακυρώνουμε στην πράξη με αποφάσεις Δ.Σ., Γενικών Συνελεύσεων και Επιτροπών Αγώνα.
Κανένα στέλεχος της εκπαίδευσης που αναλαμβάνει οποιονδήποτε ρόλο στην εφαρμογή της αξιολόγησης δεν έχει θέση στο συνδικαλιστικό κίνημα. Έξω οι αξιολογητές από τα συνδικάτα και τα σωματεία.
Δε συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αξιολόγησης (σεμινάρια, αυτοαξιολόγηση, κατάθεση φακέλου…). Δε δεχόμαστε τους αξιολογητές στην τάξη, δε συνεργαζόμαστε μαζί τους.
Δίνουμε διάρκεια και προοπτική στους αγώνες. Κλιμακώνουμε με νέα απεργία μαζί με όλους τους κλάδους των εργαζομένων στο Δημόσιο, ενάντια στις νέες αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση (νέο Λύκειο, νέο Τεχνολογικό Λύκειο), ενάντια στη φοροληστεία και τα χαράτσια, το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, το τσάκισμα των μισθών, την αξιολόγηση, την απόσυρση της εγκυκλίου για τους αναπληρωτές κ.ά.
Μέρα πανελλαδικής δράσης με καταλήψεις στις κατά τόπους εφορίες με σύνθημα: "Δεν έχουμε, δε μπορούμε, δεν πληρώνουμε. Κάτω τα χαράτσια και η φοροληστεία. Να φορολογηθεί το μεγάλο κεφάλαιο." ( 22 Γενάρη 2013)

Μνημόσυνο του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου


Με αισθήματα χαρμολύπης και με πληθωρική συμμετοχή του Λαού της Χαλκίδας, τελέσθηκε την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 το τριετές Μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Χρυσοστόμου (+26.1.2010), στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στο λόφο Μπαταριά Χαλκίδος, Ενορία η οποία ονοματίστηκε και ιδρύθηκε επί της Αρχιερατείας του αοιδίμου Μητροπολίτου.

Στον Όρθρο της ημέρας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος, ο οποίος προέστη και στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, το οποίο τελέσθηκε στη συνέχεια, συλλειτουργούντων και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου και άλλων Κληρικών της Τοπικής Εκκλησίας, απάντων πνευματικών τέκνων του μακαριστού Μητροπολίτη Χρυσοστόμου Βέργη.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο διάδοχος του αοιδίμου, Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ανεφέρθη στον βίο του Ιερού Χρυσοστόμου, του οποίου την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου τιμά η Εκκλησία, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός της επιστροφής του Ιερού Λειψάνου στην Κωνσταντινούπολη, από τα Κόμανα, όπου ο Άγιος είχε εξοριστεί.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στον μακαριστό Ιεράρχη και Γέροντά του Χρυσόστομο, τονίζοντας ιδιαιτέρως δύο από τα χαρίσματά του, τον αγώνα του για την τήρηση της ενότητος της Τοπικής Εκκλησίας και την υπομονή που έδειξε και ως Ποιμενάρχης, αλλά και κατά το διάστημα της ασθενείας του. Παράλληλα συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη και το Δημοτικό Συμβούλιο, διότι ομοφώνως αποφάσισε την ονοματοθεσία της νέας ωραιότατης Πλατείας του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνος, προς τιμήν του μακαριστού Ιεράρχου Χρυσοστόμου Βέργη.

Μετά την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, οι Αρχιερείς και ο Ιερός Κλήρος, οι Άρχοντες και ο Φιλόχριστος Λαός εξήλθαν του Ι. Ναού, όπου ετελέσθη υπό του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, παρισταμένων και των άλλων δύο Αρχιερέων Σιατίστης και Κορίνθου, ο Αγιασμός των Εγκαινίων της νέας Πλατείας, ενώ ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Αθανάσιος Ζεμπίλης έκαμε μικρή προσφώνηση, αναφερθείς στην προσωπικότητα του μακαριστού Ιεράρχου Χρυσοστόμου Α΄, όπως καθολικά τον έζησε ο Λαός της Χαλκίδος.
Στο τέλος έγινε και η Αποκάλυψη της Αναμνηστικής μαρμάρινης Πλάκας των Εγκαινίων και της ονοματοθεσίας της Πλατείας.

Η Θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλε Βυζαντινός Χορός υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου Χαλκίδος και Καθηγητού της Βυζαντινής Μουσικής κ. Σπυρίδωνος Σιμιτζή, και τα Εγκαίνια της Πλατείας,  μεταδόθηκαν απευθείας από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς μας Μητροπόλεως (97,7 fm).

Χαλκίδα: Δε βρήκαν χρήματα κι έκλεψαν κρέατα!


Δεν ξεκίνησε καλά η μέρα για εναν 35χρονο κρεοπώλη στη Χαλκίδα...

Ο 35χρονος άνδρας ξεκίνησε να πάει στο μαγαζί του αλλά πλησιάζοντας στην είσοδο, πάγωσε γιατί κατάλαβε πως έπεσε θύμα κλοπής για δεύτερη φορά μέσα σε διάρκεια τριών μηνών.

Οι δράστες προσπάθησαν αρχικά να μπουν μέσα χρησιμοποιώντας λοστό, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Στην συνέχεια έσπασαν τις κλειδαριές που βλέπετε και αφού μπήκαν μέσα πήραν 10 κιλά χοιρινό, μισό αρνί και τα κέρματα της ταμειακής μηχανής.

Πετυχημένη η συναυλία με έργα Ελλήνων Μουσουργών


Με μεγάλη επιτυχία, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Μουσουργών, διοργάνωσε συναυλία με έργα Ελλήνων Μουσουργών χτες Σάββατο  στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στην Χαλκίδα.

Ο Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί και μας δίνει δύο στιγμιότυπα από το κοινό αλλά και το φινάλε της συναυλίας, που παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα.

Τους συντελεστές της συναυλίας τίμησε με την παρουσία του και ο Μητροπολίτης Χαλκίδας.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...