Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

«Ανατροπή»: Η ψήφος. Η κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις

Η ψήφος. Η κυβέρνηση. Οι δεσμεύσεις. Την επομένη των εκλογών, τη Δευτέρα 7 Μαϊου 2012, μια μεγάλη συζήτηση στην εκπομπή «Ανατροπή», με τον Γιάννη Πρετεντέρη, στις 23.15, στο MEGA.

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι: ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Δημήτρης Παπαδημούλης. Μαζί και ο εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος.

Τα σενάρια, τα ενδεχόμενα και όλες οι εξελίξεις μετά τις εκλογές.

Ιωάννης Δ. Παπαγρηγορίου: Να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το καλό της Πατρίδας μας και του Νομού μας.

Αγαπητοί φίλοι και φίλες, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες...
κλείνοντας σήμερα η προεκλογική περίοδος, νιώθω την ανάγκη για μια τελευταία, πριν τις κάλπες, επικοινωνία μαζί σας.

Οι εκλογές της 6ης Μαΐου αποτελούν την κρισιμότερη καμπή της μεταπολίτευσης τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Εύβοια.

Στις κρίσιμες στιγμές που βιώνει ο τόπος μας, είναι σημαντικό οι καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων να αντιλαμβάνονται την ανάγκη συσπείρωσης, προκειμένου όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βγάλουμε την πατρίδα από την κρίση.

Το δίλημμα των εκλογών είναι σαφές

Η Ελλάδα στις 7 Μαΐου πρέπει να έχει Ισχυρή Κυβέρνηση, για να διαπραγματευτεί τα δικαιώματα των Ελλήνων και τις προοπτικές ανάπτυξης της Χώρας.

- Ισχυρή Κυβέρνηση και όχι ακυβερνησία,

- Όχι κυβέρνηση ισορροπιών, όχι άχρωμη κυβέρνηση συμβιβασμών,

- Μια ισχυρή, δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση, η οποία θα οργανώσει τη στροφή στην πραγματική οικονομία και την έξοδο από τη διεθνή κηδεμονία.

Τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται

- ευθύνη στις επιλογές μας,

- εμπειρία και τόλμη στη διαχείριση της κρίσης,

- αποφασιστικότητα και σχέδιο για την Πατρίδα και τον τόπο μας.

Φίλοι και Φίλες,
Η παράταξή μας, η Ν.Δ., με τον Αντώνη Σαμαρά, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα.

Σας καλώ να συμπορευτείτε μαζί μου σε αυτό το δύσκολο αγώνα και να ενώσουμε όλες τις δυνάμεις μας για το καλό της Πατρίδας μας και του Νομού μας.

Κύμη: 600 άτομα καθάρισαν τις ακτές

Η Δημοτική Κοινότητα Κύμης, πραγματοποίησε, όπως και πέρυσι την καθαριότητα των ακτών με μεγαλύτερη φέτος επιτυχία λόγω και της αυξημένης συμμετοχής. Συγκεντρώθηκαν πλαστικά παντός τύπου και χαρτιά για τα οποία χρειάσθηκαν τέσσερις διαδρομές αναλόγου οχήματος απορριμμάτων για την μεταφορά τους.
 
Οι ακτές στις οποίες πραγματοποιήθηκε η καθαριότητα με συνολικά περί τα 600 άτομα και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του κόλπου Κύμης, είναι:
α. Παλαιό  και νέο Λιμανάκι με μέριμνα της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού
β. της Πλατάνας με μέριμνα Λυκείου Κύμης
γ. Καλόγηρος-Λένωση από Γυμνάσιο Κύμης.
δ. της Παραλίας Αγίου Γεωργίου και Σουτσίνι με μέριμνα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
ε. παραλία Στομίου Οξυλίθου με μέριμνα 2ου Δημοτικού Σχολείου Κύμης.
στ. επί πλέον το Γυμνάσιο Κύμης πραγματοποίησε καθαριότητα στον Λόφο του Πρ. Ηλία και στον Μύλο του Σαντά.

Η όλη επιχείρηση εκτελέσθηκε με πλήρη επιτυχία, λόγω της προετοιμασίας και της  προσοχής που υπέδειξαν οι εκπαιδευτικοί, διδάσκαλοι και καθηγητές, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό της Ακαδημίας του Εμπορικού Ναυτικού, οι οδηγοί των Λεωφορείων του ΚΤΕΛ και των μέτρων ασφαλείας κατά τις μετακινήσεις που είχε λάβει η ΕΛ.ΑΣ.
Την όλη ενέργεια υποστήριξαν:
α. Το ΚΤΕΛ Ευβοίας που με εξαιρετικής ποιότητας οχήματα και άριστους και ευσυνείδητους οδηγούς πραγματοποίησε τις μετακινήσεις. Χωρίς την προσφορά αυτή δεν θα γινόταν τίποτε.
β. Η Εθνική Τράπεζα.
γ. Η Αγροτική Τράπεζα.
δ. Το Σούπερ Μάρκετ Proton.
ε. Το κατάστημα αγροτικών γεωργικών προϊόντων «Μπουρίκας»
στ. Τους  Σύλλογους των Εν Αττική Κυμαίων, της Παραλίας  «Λιανή Άμμος» και της Πλατάνας «Αναγέννηση».
ζ.  Το Αστυνομικό Τμήμα Κύμης που εξασφάλισε τις μετακινήσεις, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Λιμεναρχείο Κύμης, που με οχήματά τους κινούντο  σε όλο το χώρο δράσης.
η.  Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
θ. Ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου για την υποστήριξη του θεσμού πλέον.
Οι  Αντιδήμαρχοι για την συμμετοχή τους:
(1). Κόκο Γεώργιο υπεύθυνο αντιδήμαρχο καθαριότητας ακτών.
(2). Μπάτσα Αρετή Ενότητας Κύμης.
(3). Παπά Βασίλειο υπεύθυνο Καθαριότητας
(4). Ρήγα Μιχάλη υπεύθυνο πολιτικής προστασίας.
Όλους τους παραπάνω η Δημοτική Κοινότητα Κύμης ευχαριστεί  θερμά για την συμμετοχή τους κατά οποιονδήποτε τρόπο, στην καθαριότητα των ακτών του 2012

Απαγορεύτηκαν διαδηλώσεις κατά των τραπεζών στη Φρανκφούρτη

Οι αρχές της Φρανκφούρτης απαγόρευσαν τις διαδηλώσεις κατά των τραπεζών και των μέτρων λιτότητας, οι οποίες ήταν προγραμματισμένες για τις 16-19 Μαΐου. Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι διαδηλώσεις απειλούν να διαταράξουν τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Το Blockupy Frankfurt, μία ομάδα κινημάτων της άκρας αριστεράς, σκόπευε να κατασκηνώσει στη Φρανκφούρτη και να εμποδίσει προσωρινά την πρόσβαση στην έδρα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και σε γερμανικές τράπεζες καθώς επίσης να οργανώσει δημόσιες συζητήσεις, διαδηλώσεις και δρώμενα.

Εκπρόσωποι των κινημάτων έκαναν λόγο για παραβίαση του δικαιώματος στη διαδήλωση και της ελευθερίας της έκφρασης.

ΣΙΔΕΝΟΡ: Λουκέτο στο εργοστάσιο BET της Xαλκίδας.

Mε μια "ξερή" ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο της Αθήνας ανήγγειλε η ΣΙΔΕΝΟΡ το λουκέτο στο εργοστάσιο BET της Xαλκίδας.

Στη σχετική ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο Aθηνών, αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο εξορθολογισμού τής παραγωγής της και λαμβάνοντας υπόψη και τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση στην Ελλάδα, η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της θυγατρικής εταιρείας ΒΕΤ ΑΕ Τουριστική, Κτηματική, Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Μετάλλων που συνήλθε στις 30.4.2012 κατόπιν εισήγησης του Διοικητικού Συμβουλίου της αποφάσισε ομόφωνα την άμεση διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου της στη θέση Γλύφα Χαλκίδας».

"Η διακοπή της λειτουργίας του συγκεκριμένου εργοστασίου δεν θα έχει σημαντική επίδραση στα ενοποιημένα οικονομικά μεγέθη του ομίλου Σιδενόρ" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μήνυμα Γερμανίας στους Έλληνες: "Θέλουμε μία σταθερή κυβέρνηση"

Το ζητούμενο είναι να προκύψει σταθερή κυβέρνηση, τόνισε ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας Γκέοργκ Στράιτερ, απαντώντας νωρίτερα σήμερα σε ερώτηση σχετική με τις επικείμενες εκλογές στην Ελλάδα. 


Στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, ο κ. Στράιτερ ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών που λειτουργούν στην Ελλάδα, για να δηλώσει, ωστόσο, ότι δεν προτίθεται να πάρει θέση «για ένα τέτοιο θέμα τρεις μέρες πριν από τις εκλογές».

Νέα ηχηρή αποχώρηση από το MEGA

Ακόμα ένα πολύ γνωστό πρόσωπο του ΜΕΓΚΑ θα αποχωρήσει -εκτός απροόπτου- στα μέσα του επόμενου μήνα...

Μετά από πολλά χρόνια παρουσίας στα δελτία ειδήσεων και τις εκπομπές του μεγάλου καναλιού, ήρθε -αναγκαστικά όπως φάινεται- το πλήρωμα του χρόνου. Ο λόγος είναι η συγκεκριμένη σύμβαση που αρνείται να δεχθεί, ο.....

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΔΩ

Εκλογές της 6ης Μαΐου, μια νέα πραγματικότητα για τη χώρα

Άρθρο του Τάσου Γέραλη
Αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα  της «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ»  

Η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο του «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΙΙ» αποτελεί μια νέα Εθνική και Κοινωνική πραγματικότητα. Τα μέτρα και οι πολιτικές λιτότητας που επέβαλε εγείρουν εθνικά, πολιτικά, Κοινωνικά και επιστημονικά ερωτήματα για την δυνατότητά τους να πετύχουν την ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας, καθώς εντείνουν την ύφεση, οδηγούν σε εξαθλίωση μεγάλα τμήματα του Ελληνικού λαού βάζοντας σε δοκιμασία την κοινωνική συνοχή και οδηγούν την οικονομία στα βράχια.
Παράλληλα στερούν από  τη χώρα τη δυνατότητα να ελέγξει και  να οδηγήσει την ανάπτυξή της, αφού αφαιρούν τον έλεγχο στρατηγικών τομέων ανάπτυξης της χώρας και μεταβιβάζουν αυτή την εξουσία, σε κέντρα εκτός της Ελλάδας, θέτοντας έτσι ζητήματα Εθνικής κυριαρχίας.
Ο Ελληνικός Λαός έχει αντιληφθεί πως το πρόβλημα της χώρας είναι  πρωτίστως πολιτικό. Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν μπόρεσαν να παράσχουν στον Ελληνικό λαό στην κρίσιμη στιγμή, ούτε ένα σοβαρό σχέδιο διάσωσης και ανασυγκρότησης της χώρας. Η πλειοψηφία των Ελληνίδων και Ελλήνων πιστεύουν, ότι θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει το «Μνημόνιο ΙΙ». Η χώρα οδηγήθηκε σε απώλεια Εθνικής κυριαρχίας, αφού δεν διαπραγματεύτηκαν, αποτελεσματικά, πολύ δε περισσότερο φοβάται, ότι τα πράγματα οδηγήθηκαν σκόπιμα (;) να φθάσουν εδώ που έφθασαν. 
 

Δραματική πτώση στις πωλήσεις αυτοκινήτων και τον Απρίλιο

Την κατιούσα πήρε και τον Απρίλιο η εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, καθώς οι πωλήσεις συρρικνώθηκαν κατά... 52,7% (τον Απρίλιο 2011 είχε καταγραφεί μείωση 20,2%), επιδεινώνοντας την ήδη άσχημη κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο.

Ειδικά στα επιβατηγά αυτοκίνητα, η πτώση των πωλήσεων ανήλθε σε 55,6% (πέρυσι η μείωση ήταν 17,1%), λόγω του δραστικού περιορισμού του εισοδήματος της συντριπτικής πλειονότητας των πολιτών και παρά τις συνεχιζόμενες προσφορές από τις αντιπροσωπείες, αλλά και την πετρελαιοκίνηση.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, το α΄ τετράμηνο εφέτος κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 29.244 αυτοκίνητα (καινούρια ή μεταχειρισμένα εξωτερικού), παρουσιάζοντας μείωση 37,4% ως προς την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Μείωση 48,4% είχε παρουσιαστεί το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.

Παράλληλα, συνεχίζεται και στις μοτοσικλέτες η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις (-25,5% τον Απρίλιο 2012 έναντι -25,7% τον Απρίλιο 2011).

Έτσι, το α΄ τετράμηνο η κυκλοφορία νέων μοτοσικλετών (άνω των 50 cc) ανήλθε σε 8.951 μοτοσικλέτες, έναντι 13.720 το 2011, παρουσιάζοντας μείωση 34,8%.

Μείωση 22,8% είχε παρουσιαστεί το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2011 σε σχέση με το αντίστοιχο του 2010.
dealnews.gr

Ο Κολιοπάνος της ΔΗΜΑΡ με νέους στο Mostar

Με εντυπωσιακή παρουσία των νέων ανθρώπων έγινε την Πέμπτη το βράδυ στην Χαλκίδα (στο "Mostar" στην παλιά γέφυρα ) το πάρτι που διοργάνωσε ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Πάνος Κολιοπάνος.

Παρέστησαν οι υποψήφιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, Βαγγέλης Αγγέλου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Άλκης Παύλοβιτς καθώς και τα μέλη της τοπικής εκλογικής επιτροπής Ηλίας Καπράλος και Στάθης Κουρνιώτης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Χαλκίδας Θανάσης Ζεμπίλης, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γιάννης Κακουλίδης, ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος Ανδρέας Ρουμελιώτης και πολλοί άλλοι.

Έπαιξε μουσική το γνωστό νεανικό συγκρότημα The Burger Project.

ΤΩΡΑ: Συνέλαβαν άλλους 2 υπαλλήλους του υπ.Ανάπτυξης γιατί ζητούσαν τουλάχιστον 80.000€ μίζα!

Άλλος ένας επιχειρηματίας κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα εκβιασμού από υπαλλήλους του υπουργείου Ανάπτυξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit, εδώ και λίγη ώρα αστυνομικοί έχουν αποκλείσει τον δεύτερο όροφο των γραφείων του υπουργείου Ανάπτυξης, ερευνώντας εξονυχιστικά φακέλους που αφορούν την υπόθεση.

Ήδη υπάρχουν 2 συλλήψεις. Oι υπάλληλοι είχαν ζητήσει ποσό 80.000 ευρώ από τον επιχειρηματία προκειμένου να δώσουν το πράσινο φως για να πάρει επιδότηση.

Όμως, μετά και τις προηγούμενες αποκαλύψεις ο επιχειρηματίας εμπιστεύθηκε ως φαίνεται το σύστημα και έκανε την καταγγελία.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι οι συγκεκριμένοι 2 υπαλληλοι είχαν ξηλωθεί πριν από λίγο καιρό από την υπουργό Ανάπτυξης, Αννα Διαμαντοπούλου, αφού είχε καταργηθεί όλη η υπηρεσία, όμως εξακολουθούσαν να πλευρίζουν επιχειρηματίες και επικαλούμενοι γνωριμίες και προσβάσεις στο υπουργείο ζητούσαν μίζες!

Aρτάκη: Κηδεύεται η 37χρονη Tάνια Kικίδη

Σε λίγη ώρα στην Aρτάκη θα γίνει η κηδεία της 37χρονης Tάνιας Kικίδη ξαδέρφη της γνωστής τραγουδίστριας.

Η Τάνια άφησε τη τελευταία της πνοή χτες μετά από ταλαιπωρία της με σοβαρή ασθένεια, τους τελευταίους μήνες. 

H Tάνια είχε μία κόρη από το γάμο της με γνωστό Aρτακιανό.

Η 37χρονη ζούσε μόνη της και έδωσε με ξεχωριστή γενναιότητα τη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Δυστυχώς δεν τα κατάφερε...

Τσοχατζόπουλος - Σταμάτη: Το ραντεβού στις φυλακές!

Στις φυλακές Κορυδαλλού συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, μετά από αίτημα της τελευταίας που βρίσκεται σε απεργία πείνας και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, λόγω του παιδιού της.

Η Βίκυ Σταμάτη μετέβη η ίδια στις ανδρικές φυλακές για να συναντήσει τον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος δεν έχει συναντηθεί ακόμα με την κόρη του, Αρετή Τσοχατζοπούλου, η οποία δεν έχει υποβάλλει ανάλογο αίτημα για να υπάρξει συνάντηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τον σωφρονιστικό κώδικα ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η σύζυγός του μπορούν να βλέπονται μια φορά την εβδομάδα για όσο καιρό παραμένουν στη φυλακή.

Χαλκίδα: 20χρονος χτύπησε με το μηχανάκι του

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να πέσει στον δρόμο ο άτυχος 20χρονος.
Πιο συγκεκριμένα στην λεωφόρο Παπανδρέου είχαμε σύγκρουση ενός φορτηγού δημοσίας χρήσης με μηχανάκι. Ήταν μία τα ξημερώματα όταν για λόγους που εξετάζει η τροχαία Χαλκίδας συνέβη το τροχαίο.

Περαστικοί πήγαν να βοηθήσουν το άτυχο παιδί ενώ κάλεσαν και ασθενοφόρο. Ο 20χρονος μέχρι και αυτή την ώρα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Χαλκίδας ενώ σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Έτοιμα τα χαράτσια για τα ακίνητα

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων είναι έτοιμη να αποστείλει τους λογαριασμούς για τους φόρους επί των ακινήτων παλαιότερων ετών που είχαν καθυστερήσει από τα προβλήματα στη μηχανογράφηση και το Περιουσιολόγιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης περιμένει το πράσινο φως, προφανώς από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της Κυριακής, για να προχωρήσει στην αποστολή των λογαριασμών.

Ετοιμα είναι τα εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 - που αφορά όσους έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ - και για τον ΦΑΠ 2010 και 2011 που αφορά τις περιουσίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ κατ' άτομο.

O Ηρακλής Ψαχνών ταπείνωσε τον Chuck Norris!


Δεν υπάρχουν πιο φανατικοί (με την καλή έννοια) οπαδοί από αυτούς των επαρχιακών ομάδων...
Και τις περισσότερες φορές διαθέτουν και πολύ χιούμορ...

Ζωντανό παράδειγμα οι υποστηρικτές του Ηρακλή Ψαχνών, οι οποίοι έχουν γεμίσει γκράφιτι τους τοίχους του γηπέδου για να δείξουν την αγάπη τους για την ομάδα.

Αλλά σαν το τελευταίο δεν συγκρίνεται κανένα...

Πρόκειται για έναν φανταστικό πίνακα που δείχνει το σκορ της αναμέτρησης Ηρακλής Ψαχνών – Chuck Norris.

Φυσικά νικήτρια ήταν η ομάδα της Εύβοιας με το γκολ να το πετυχαίνει ο Μάριος Σέγκος.

Δείτε την εξαιρετική φωτογραφία που δημοσιεύει το flnews.gr:


Σοκ - Πατέρας έπαιξε στα χαρτιά την... ανήλικη κόρη του

Το πάθος του για τα χαρτιά ήταν μεγάλο, τα χρέη, που είχαν δημιουργηθεί από αυτό, είχαν αρχίσει να τον πνίγουν, άλλη λύση δεν έβρισκε για να το καλύψει και για αυτό αποφάσισε... να ανταλλάξει το χρέος του με την ανήλικη κόρη του.

Το περιστατικό συνέβη στη νοτιοανατολική Τουρκία και το κουβάρι της υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται όταν η μητέρα του κοριτσιού κατήγγειλε στην Αστυνομία την εξαφάνισή της στις 4 Απριλίου.

Καθώς η ίδια γνώριζε το πάθος του συζύγου της για τα χαρτιά και το μεγάλο χρέος που είχε, υποψιάστηκε ότι η εξαφάνιση της κόρης της δεν ήταν καθόλου τυχαία... Το φόβο της αυτό δεν δίστασε να τον εξομολογηθεί και στην Αστυνομία.

Από την πλευρά του, βέβαια,  ο πατέρας της κοπέλας αρνιόταν τις κατηγορίες και δήλωνε ότι δεν γνώριζε ούτε που βρίσκεται η κόρη του, αλλά ούτε και ο 20χρονος συμπαίκτης του στα χαρτιά.

Στηριζόμενος στις καταγγελίες της μητέρας, η Αστυνομία πήγε στον πρόχειρο οικισμό, τόπο κατοικίας των εργατών της περιοχής, αλλά και του 20χρονου Μεχμέτ Καραμούς, όπου και εντόπισε την ανήλικη κοπέλα μέσα σε μια σκηνή.

Οπως ήταν φυσικό ο 20χρονος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες απαγωγής και σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου, παρότι ο ίδιος εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι ο πατέρας της την αντάλλαξε για το χρέος του.

Πάντως αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί και ο πατέρας της ανήλικης κοπέλας.

Μετά τις εκλογές τα "λουκέτα" στα τσιμεντάδικα Χαλκίδας και Αλιβερίου

Οι εργαζόμενοι στα Τσιμέντα ετοιμάζονται για τα "λουκέτα"
Για μετά τις εκλογές (από Δευτέρα, δηλαδή) έχουν αναβληθεί οι δυσάρεστες αποφάσεις για τα δύο τσιμεντάδικα, της Χαλκίδας και του Αλιβερίου. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες τα εργοστάσια βαδίσουν  για λουκέτο.

Το τσιμεντάδικο της Χαλκίδας ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στο να προσελκύσει την μεταφορά του λιμανιού της Χαλκίδας σε αυτό και την εμπορική του εκμετάλλευση, ενώ για το τσιμεντάδικο του Αλιβερίου  όλα δείχνουν ότι θα μετατραπεί σε μονάδα καύσης στερεών αποβλήτων.

Συζήτηση για τις εξελίξεις στα εργοστάσια της Χαλκίδας και του Αλιβερίου έγινε την Δευτέρα 30 Απριλίου, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την παρουσία και του περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά.

Στη συνάντηση πήραν μέρος, από την πλευρά της Περιφέρειας ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δημήτρης Τιμπλαλέξης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Βαγγέλης Ψαθάς, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νίκος Πέτσιος και ο ανεξάρτητος περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Κουλουρίδης.

Παρόντες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τσιμέντου Ελλάδας Βαγγέλης Χαντζιαράς, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας Στέφανος Μπασινάς και ο Οργανωτικός γραμματέας Στέλιος Ανδρεάδης, ο πρόεδρος του σωματείου των Τσιμέντων Χαλκίδας Ηλίας Κούκουρας και ο πρόεδρος του Σωματείου της ΑΓΕΤ Αλιβερίου Γιώργος Φούτρας.

Σε ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, αναφέρεται ότι στη συνάντηση έγινε κοινά αποδεχτή η ανησυχία για την λειτουργία των τσιμεντοβιομηχανιών  στην Εύβοια, για την εισαγωγή τσιμέντου  και για τα «μυστικά σχέδια» σε σχέση  με την καύση στερεών αποβλήτων, για τα περιβαντολλογικά και άλλα θέματα.

Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι θα  υπάρχει συνεχής παρακολούθηση  του θέματος και αλληλοενημέρωση  όλων των εμπλεκομένων.

Σήμερα οι τελευταίες προεκλογικές εκδηλώσεις των κομμάτων

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα μιλήσει σήμερα στις 19.00 στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κινήματος στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς θα πραγματοποιήσει ομιλία στην ακριτική Αλεξανδρούπολη.

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα μιλήσει στις 13.00 σε συγκέντρωση εργαζομένων του ξενοδοχείου Metropolitan.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διεξάγει την κεντρική προεκλογική συγκέντρωσή του στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη στις 20.00, με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Στις 20.00 επίσης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης θα πραγματοποιήσει την κεντρική προεκλογική του ομιλία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη θα μιλήσει στις 16.30 σε νέους και νέες στον πολυχώρο «Αθηναΐδα» στον Βοτανικό.

Τέλος, ομιλία στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου θα πραγματοποιήσει στις 19.00 ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ: Η ΝΕΑ ΕΠΙΔΗΜΙΑ

Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 5 Μαϊου στις 17:10, εξετάζει με ποιους τρόπους οι άνθρωποι μπορούν να προλάβουν την εκδήλωση της νόσου του σακχαρώδους διαβήτη, στο λεγόμενο προδιαβητικό στάδιο, όπου οι τιμές του σακχάρου είναι οριακά υψηλές αλλά κάποιος δεν χαρακτηρίζεται διαβητικός. Στο κομβικό αυτό στάδιο επισημαίνεται ότι η αλλαγή του τρόπου διατροφής αλλά και η άσκηση μπορούν να καθυστερήσουν την εμφάνιση διαβήτη για περισσότερα από 10 χρόνια.
Πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες εκτιμάται ότι έχουν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, από τους οποίους οι μισοί φαίνεται να αγνοούν τις υψηλές τιμές σακχάρου στο αίμα τους. Οι επιστήμονες εκφράζουν τον φόβο ότι τα επόμενα χρόνια ο διαβήτης τύπου 2, ο οποίος σχετίζεται με τον τρόπο που ζούμε, θα λάβει διαστάσεις πραγματικής επιδημίας και θα εμφανίζεται πιο συχνά σε ανθρώπους νεώτερης ηλικίας.
Οι ειδικοί εξηγούν με λεπτομέρειες τις ιδιαιτερότητες που κρύβει η διατροφή ενός διαβητικού, καταρρίπτουν μύθους για τις «απαγορευμένες» τροφές και δίνουν συμβουλές για τον διαιτολόγιο ενός διαβητικού όχι μόνο στο σπίτι του αλλά και έξω. Παράλληλα, εξηγούν ποιες μορφές άσκησης είναι περισσότερο αποτελεσματικές για τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τονίζουν τις καταστροφικές συνέπειες που μπορεί να έχει στα αγγεία η παρουσία αρρύθμιστου διαβήτη σε συνδυασμό με το κάπνισμα.
Οι επιστήμονες αναφέρονται διεξοδικά στις νεώτερες θεραπείες αλλά και αυτές που αναμένονται και διευκρινίζουν πότε τα αντιδιαβητικά δισκία είναι αρκετά για τη ρύθμιση και πότε θα πρέπει ένας ασθενής να επιλέγει τη λύση της ινσουλίνης. Τονίζουν την ανάγκη για συμμόρφωση στη θεραπευτική αγωγή καθώς παρατηρούν όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας σημαντικές επιπλοκές που αφορούν τα μικρά και μεγάλα αγγεία και έχουν να κάνουν με σοβαρές παθήσεις των ματιών, της καρδιάς και των νεφρών.

Περιοδεία Ιωάννη Δ. Παπαγρηγορίου στα Μεσσάπια και Βόρεια Εύβοια

Λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής 6 Μαΐου, ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας της Ν.Δ. Ιωάννης Δ. Παπαγρηγορίου επισκέφτηκε διάφορες περιοχές του Νομού μας.

Στις 30 Απριλίου συναντήθηκε με εργαζομένους της ΔΕΗ στον ΑΗΣ Αλιβερίου όπου τον υποδέχτηκαν σε εξαιρετικά φιλικό κλίμα, στις 1 και 2 Μαΐου περιόδευσε στο δήμο Μεσσαπίων, στο δήμο Αιδηψού-Ιστιαίας, στο δήμο Μαντουδίου, Λίμνης και Αγ. Άννας.

Την Τρίτη εκκλησιάστηκε στον Ιερό Ναό του Αγ. Ιερεμία στον Κοντοδεσπότη όπου χοροστάτησε ο σεβ. Μητροπολίτης της Χαλκίδας, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.

Στη Βόρεια Εύβοια ο υποψήφιος Βουλευτής συναντήθηκε με τοπικούς φορείς, στελέχη του κόμματος και με πολύ κόσμο.

Δωρεάν online μαθήματα από MIT - Χάρβαρντ

Χάρβαρντ και ΜΙΤ ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας online μαθήματα μέσω διαδικτύου και μάλιστα δωρεάν.

Οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούν βιντεομαθήματα, θα συμμετέχουν σε online εργαστήρια και θα δίνουν διαδικτυακά τεστ, ενώ στο τέλος -με ένα μικρό χρηματικό αντίτιμο- αν θέλουν, θα αποκτούν και το σχετικό έγγραφο αποδεικτικό φοίτησης.

Τα δύο πανεπιστήμια παραμένουν άκρως επιλεκτικά, όσον αφορά τις αιτήσεις εισδοχής στην αρχή κάθε πανεπιστημιακής χρονιάς. Φέτος το ΜΙΤ δέχτηκε μόνο το 8,9% των ενδιαφερομένων φοιτητών, το δε Χάρβαρντ ακόμα λιγότερους (μόλις το 5,9%).

Τα πρώτα μαθήματα θα αρχίσουν να προσφέρονται από φέτος το φθινόπωρο, ενώ η πρωτοβουλία είναι ανοιχτή για να συμμετάσχουν και άλλα πανεπιστήμια στην πορεία.

Είχε προηγηθεί, πριν από πέντε μήνες, η δημιουργία από το ΜΙΤ μίας πλατφόρμας online σπουδών (MITx), που επιτρέπει στους φοιτητές να κάνουν μαθήματα εξ αποστάσεως.

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η πρόεδρος του ΜΙΤ Σούζαν Χόκφιλντ και η πρόεδρος του Χάρβαρντ Ντρου Φάουστ χαρακτήρισαν την έως τώρα συνεργασία των δύο ιδρυμάτων τους ως «ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά».

Η ΔΗΜ.ΑΡ. στην Αρτάκη και τα Ψαχνά

Κλιμάκιο στελεχών της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. που το συγκροτούσαν οι Αναγνωστάκης Δημήτρης, Δανέλη Φαίη, Καπράλος Ηλίας,Κουρνιώτης Στάθης και Παύλοβιτς Άλκης επισκέφθηκε, την Πέμπτη 3-5-2012, αρχικά την πόλη της Ν.Αρτάκης και μοίρασε προεκλογικό υλικό της.
Στην επαφή με τους πολίτες τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. τόνισαν την ανάγκη για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών την Κυριακή των εκλογών, έτσι ώστε να υπάρξει κυβερνητική λύση σε προοδευτική κατεύθυνση.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. συνάντησε και επαγγελματίες αλιείς της Αρτάκης και είχε την ευκαιρία να αναλύσει τις θέσεις της για την επόμενη μέρα των εκλογών και το πρόγραμμά της για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες, που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα επαγγελματικής επιβίωσης.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. προτείνει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.
Δεύτερος σταθμός του κλιμακίου η πόλη των Ψαχνών, όπου τα στελέχη της ΔΗΜ.ΑΡ. συνάντησαν και συνομίλησαν με αρκετούς συμπολίτες μας για τα μεγάλα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας.
Η ΔΗΜ.ΑΡ. ξεκαθάρισε σε αυτές τις συναντήσεις, οτι δεν θα στηρίξει σε καμία περίπτωση μία κυβέρνηση Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ και δεν θα αποτελέσει το αριστερό άλλοθι συντηρητικών και νεοφιλελεύθερων πολιτικών.
Τα στελέχη του κλιμακίου ζήτησαν από τους συμπολίτες μας να ενισχύσουν με τη ψήφο τους τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, για να μπορεί να παρεμβαίνει στις μετεκλογικές εξελίξεις προς προοδευτική κατεύθυνση.
Ενισχύοντας τη ΔΗΜ.ΑΡ. αλλάζουμε τους πολιτικούς συσχετισμούς, αλλάζουμε την πορεία της χώρας, διασφαλίζεται η θέση της χώρας μας στην Ευρώπη με την οικονομία ζωντανή και την κοινωνία όρθια.

Πρέβεζα: Ιερέας ζητούσε 5ευρά για να τελέσει τρισάγια

Το περιστατικό συνέβη την Μ. Πέμπτη σε ενορία του Δήμου Πάργας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή... του Φαναρίου.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλουν στο pamepreveza.gr κάτοικοι του χωριού, την Μ. Πέμπτη ο ιερέας μετά την πρωινή λειτουργία και στο τέλος του κηρύγματος ζήτησε από τους πιστούς αντί για πρόσφορα για τα τρισάγια να δώσουν... 5ευρά.

Κάποιοι δεν αποδέχτηκαν το γεγονός και έτσι αποχώρησαν χωρίς να πάνε στο νεκροταφείο προκειμένου να ρίξουν το τρισάγιο στα μνήματα των προσφιλών τους προσώπων, ενώ κάποιοι άλλοι το αποδέχθηκαν και έδωσαν τα χρήματα.

Παρόμοια καταγγελία έφτασε στο pamepreveza.gr και από κάτοικο Δημοτικού διαμερίσματος του Δ. Πρέβεζας ο οποίος αποχώρησε από το νεκροταφείο την Μ. Πέμπτη όταν είδε τον ιερέα να ανοίγει στην κυριολεξία τις τσέπες του ράσου του κάθε φορά που πέρναγε μπροστά από τα μνήματα...

Κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει η εκμετάλλευση αυτή από ιερείς. Η Ιερά Μητρόπολη γνωρίζει αυτά τα φαινόμενα και αν τα γνωρίζει τι κάνει γι αυτό;

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για το καλοκαίρι

Προετοιμάστε την επιδερμίδα σας για να αποδεχθεί τις υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού. Συμβουλές δίνει η Έλενα Δερμεντζόγλου- Καθηγήτρια μακιγιάζ – body painter.

Η ενυδάτωση, η απολέπιση και η αντηλιακή προστασία της ευαίσθητης επιδερμίδας του προσώπου αποτελούν τα βασικά βήματα της φροντίδας που χρειάζεται, πριν το καλοκαίρι.

Οι μάσκες από οξέα φρούτων είναι πολύ καλή επιλογή για βαθιά ενυδάτωση αλλά και άμυνα απέναντι στον έντονο ήλιο.

Κάντε απολέπιση στο πρόσωπο αλλά και στο σώμα για να ανοίξουν οι πόροι του δέρματος πριν βάλετε την αντηλιακή κρέμα, έτσι ώστε να απορροφηθεί καλύτερα.

Αγοράστε αν δεν έχετε ένα lip stick με αντηλιακές ιδιότητες γιά να το φοράτε καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα χείλη είναι το πιο ευαίσθητο σημείο του προσώπου και αντιδρούν αμέσως είτε στη ζέστη είτε στο κρύο.

Υπουργείο Υγείας: Βρέθηκαν 85 ιερόδουλες με AIDS σε 1180 αιμοληψίες!

Νέα στοιχεία φέρνει στο φως το υπουργείο Υγείας με την ραγδαία εξάπλωση του ιού στις πιάτσες των εκδιδόμενων γυναικών. Το υπουργείο κάνει λόγο για 85 οροθετικές εκδιδόμενες γυναίκες που εντοπίσθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων από το ΚΕΕΛΠΝΟ από τον Σεπτέμβριο του 2011.

Όπως επισημαίνεται: «μέχρι σήμερα στις κινητές μονάδες του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. έχουν εξεταστεί περισσότερα από 24.000 άτομα και έχουν γίνει 1.180 αιμοληψίες (από τις οποίες 85 έχουν βρεθεί θετικές στον ιό HIV)».

Πάντως οι έλεγχοι αυτοί έχουν πραγματοποιηθεί από την ημέρα που εκδόθηκε η υγειονομική διάταξη και επιτρέπει στο ΚΕΕΛΠΝΟ την πραγματοποίηση αιματολογικών εξετάσεων ενώ είχαν προηγηθεί και άλλοι έλεγχοι που απαιτούσαν τη συγκατάθεση των εξεταζόμενων.

Γι αυτό και υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά: «από τις 15 Σεπτεμβρίου έχουν ξεκινήσει αιμοληψίες (πάντα με την έγγραφη συγκατάθεση των εξεταζόμενων) για την διάγνωση του ιού HIV, της ηπατίτιδας B και C και της ελονοσίας, με τα πρώτα αποτελέσματα να μας καταδεικνύουν δραματική αύξηση των συγκεκριμένων νοσημάτων στις ειδικές ομάδες που εξετάζουμε.

Σχετικά με την εξάπλωση του ιού του Αids στους χρήστες ενδοφλεβίων ναρκωτικών (ΧΕΝ) από το πρώτο τρίμηνο του 2011 είχαμε ενδείξεις για σημαντική αύξηση των νέων κρουσμάτων. 
Ενημερώσαμε άμεσα τους Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς για την Δημόσια Υγεία (ECDC Στοκχόλμη) και για τα Ναρκωτικά (EMCDDA, Λισσαβόνα) ώστε μέσα από το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης να ενημερωθούν όλοι οι σχετικοί φορείς των κρατών μελών της Ε.Ε.

Στα μέσα του 2011 είχαμε πλέον αποδείξεις για ραγδαία αύξηση του ιού στους ΧΕΝ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2000 μέχρι και το 2010, είχαμε κάθε χρόνο, κατά μέσο όρο, 14 νέα περιστατικά Aids σε χρήστες ναρκωτικών. Το 2011 ο συνολικός αριθμός έφτασε τα 241 περιστατικά, μια δραματική αύξηση, που παρατηρήθηκε μόνο στην Αττική, ειδικότερα στους χώρους συνάθροισης των χρηστών και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας».

Πάντως το υπουργείο Υγείας εκθέτει εκτενώς όλες τις δράσεις που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια για το Aids που περιλαμβάνουν διανομή ενημερωτικών εντύπων σε πολλές γλώσσες, συριγγών στους τοξικομανείς αλλά και προφυλακτικών.
newpost.gr

Λήστεψαν ηλικιωμένο ζευγάρι και έσφαξαν την γυναίκα!

Ένα φρικτό έγκλημα έγινε στα Ιωάννινα επί της οδού Χρήστου Πάτση, όπου βρέθηκε νεκρή από τον γιο της μία 67χρονή γυναίκα εντός ξενοίκιαστου διαμερίσματος ιδιοκτησίας της, δίπλα από το σπίτι της.


Το θύμα βρέθηκε μέσα σε μία λίμνη αίματος σε ύπτια θέση δεμένη στα χέρια και στα πόδια με μονωτική ταινία και έφερε χτύπημα στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού της, πιθανόν από τέμνον όργανο, καθώς και πολλούς μώλωπες στην αυχενική χώρα ενώ έφερε και μια χαρακιά στο λαιμό.

Το θύμα προέκυψε πως μεταφέρθηκε από το σπίτι της από τους ληστές – δολοφόνους της, όπου διέμενε με το σύζυγό της, ο οποίος πάσχει από τη νόσο του Αϊλτσχάϊμερ, και στους οποίους είχε προηγηθεί ληστεία από άγνωστους δράστες. Την έρευνα για τον εντοπισμό και την σύλληψη των αδίστακτων δολοφόνων έχει αναλάβει η Ασφάλεια Ιωαννίνων.

Βρέθηκε πτώμα στην Ρόδο

Το Λιμεναρχείο Ρόδου ενημερώθηκε το μεσημέρι από κυβερνήτη θαλαμηγού σκάφους για την ύπαρξη πτώματος στο λιμάνι του Μανδρακίου.

Άμεσα άνδρες του Λιμενικού μετέβησαν στο σημείο, όπου και διαπίστωσαν την ύπαρξη πτώματος ανδρός αγνώστων λοιπών στοιχείων.

Από πρώτη εκτίμηση διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για άνδρα, ύψους περίπου 1,75μ., ο οποίος έφερε γυαλιά οράσεως, μπλε τζιν παντελόνι, λευκή φανέλα και καρό υποκάμισο, ενώ στο δεξί χέρι ήταν τοποθετημένος νάρθηκας.

Η σορός μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσου για τη διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.

Bild: Στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης η Ελλάδα

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε το Ινστιτούτο COERexecode, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat), η Ελλάδα καταλαμβάνει την έκτη θέση στη λίστα με τις δέκα πιο εργατικές ευρωπαϊκές χώρες, με 1971 ώρες (ανά έτος).

Αυτό που προκάλεσε όμως εντύπωση στον Γερμανό αρθογράφο ήταν το γεγονός πως η χώρα μας ξεπέρασε τους Γερμανούς εργαζόμενους, μιας και οι τελευταίοι ήταν εκτός δεκάδας με 1904 ώρες εργασίας.

«Και όμως ανάμεσα στους πιο εργατικούς λαούς της Ευρώπης είναι χώρες του Νότου, όπως η Ελλάδα. Οι Γερμανοί, με 1904 ώρες εργασίας κατά μέσο όρο το χρόνο, δεν είναι οι πιο εργατικοί της Ευρώπης», σχολίασε ο δημοσιογράφος.

Η λίστα με τις δέκα περισσότερο εργατικές χώρες:

1. Ρουμανία - 2095 ώρες
2. Ουγγαρία - 2021 ώρες
3. Μάλτα - 1983 ώρες
4. Βουλγαρία - 1976 ώρες
5. Πολωνία - 1975 ώρες
6. Ελλάδα - 1971 ώρες
7. Εσθονία - 1946 ώρες
8. Λετονία - 1945 ώρες
9. Σλοβακία - 1930 ώρες
10. Λιθουανία - 1928 ώρες

Φ. Κουβέλης: Αρχιτέκτονες του χάους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

Σφοδρή επίθεση κατά του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ εξαπέλυσε από τη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια ομιλίας του στο Βελλίδειο, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης κατηγόρησε τους κ. Βενιζέλο και Σαμαρά ότι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό και τους χαρακτήρισε «αρχιτέκτονες του χάους», τονίζοντας ότι η ΔΗΜΑΡ θα βάλει όλες τις δυνάμεις της για να υπάρξουν θετικές εξελίξεις στο πολιτικό σύστημα και για να σηκωθεί ξανά η κοινωνία όρθια.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ψαχνά: Δύο κιλά χασίς στο προαύλιο του σπιτιού

Δύο κιλά χασίς στο προαύλιο του σπιτιού τους είχαν στα Ψαχνά τρεις Ινδοί που συνελήφθησαν για εμπόριο ναρκωτικών.

Η σύλληψή τους έγινε από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Χαλκίδας στα λαίσια σχετικής έρευνας.

Όπως διαπιστώθηκε και οι τρεις Ινδοί ήταν παράνομοι στη χώρα και επρόκειτο να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα.

Τα ναρκωτικά πωλούσαν σε ομοεθνείς τους που μένουν στην περιοχή.

Στο Ληλάντιο ο Δημήτρης Αναγνωστάκης της ΔΗΜΑΡ

Την ευρύτερη περιοχή του Ληλαντίου επισκέφθηκε, ο υποψήφιος βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης και συγκεκριμένα το Αφράτι, τα Φύλλα και το Βασιλικό, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με αρκετούς πολίτες.


Στις συζητήσεις κυριάρχησαν τα μεγάλα θέματα της ελληνικής κοινωνίας και εκφράστηκαν διάφορες απόψεις για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

Ο Δ. Αναγνωστάκης σε όλες τις συναντήσεις τόνισε την ετοιμότητα της ΔΗΜ.ΑΡ. να αναλάβει ευθύνες και δράσεις, που θα βοηθήσουν την ελληνική κοινωνία, στην αντιμετώπιση της τραγικής κατάστασης, που δημιούργησαν οι δυνάμεις του δικομματισμού,ως γνήσιοι εκφραστές της νεοφιλελεύθερης πολιτικής.

Ζήτησε από τους συμπολίτες του να στηρίξουν τις δυνάμεις της Αριστεράς και ιδιαίτερα τη Δημοκρατική Αριστερά, που με τις προτάσεις και το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της, είναι έτοιμη να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάταξη της ελληνικής κοινωνίας.

3 στους 4 νέους, ηλικίας 14-29 ετών,δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό!

Ιδιαίτερα ανησυχητικά είναι στα στοιχεία για το AIDS που έδωσε στη δημοσιότητα το Ιντιστούτο Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας.

Σύμφωνα με αυτά, τρεις στους τέσσερις νέους, ηλικίας 14-29 ετών, που επικοινωνεί με το Ινστιτούτο, δεν χρησιμοποιεί συστηματικά προφυλακτικό. Μέσα στο 2011, 47 άτομα πέθαναν από AIDS, ενώ το 2011 σε σχέση με το 2010 ο αριθμός των περιστατικών HIV αυξήθηκε κατά 57%.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Εταιρείας και του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, Θάνος Ασκητής, «οι έφηβοι, οι νέοι και οι γονείς χρειάζεται να ενημερωθούν για τη σεξουαλική συμπεριφορά και να μην εθελοτυφλούν φοβούμενοι να δεχθούν την αλήθεια».

Οι δύο φορείς ξεκινούν τον Μάιο ενημερωτική εκστρατεία, που απευθύνεται σε όλο τον πληθυσμό, με σκοπό τη δωρεάν ενημέρωση για τη φύση της νόσου, τους τρόπους μετάδοσής της, τα μέσα προφύλαξης και τις κοινωνικές επιπτώσεις του προβλήματος. Η ενημέρωση έχει ως στόχο την τροποποίηση των μορφών σεξουαλικής συμπεριφοράς που εκθέτουν το άτομο στη λοίμωξη, και παράλληλα την αποτροπή του πανικού και της λανθασμένης συμπεριφοράς προς τους ασθενείς και τους φορείς.

Συγκεκριμένα, τα Σάββατα 5, 12, 19 και 26 Μαΐου, από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., οι συνεργάτες του Ινστιτούτου θα παρέχουν δωρεάν, ανώνυμα και εμπιστευτικά τις υπηρεσίες τους, καθώς και έντυπο υλικό σε όσους το έχουν ανάγκη. Για περισσότερες πληροφορίες τα τηλέφωνα είναι 210-7772100 και 210-6104590.

Δροσιά: H παραβίαση πινακίδας stop έστειλε στο νοσοκομείο ένα δικυκλιστή

H παραβίαση πινακίδας stop έστειλε στο νοσοκομείο ένα δικυκλιστή από τη Δροσιά.

Το τροχαίο έγινε χθες το μεσημέρι όταν φορτηγό που οδηγούσε ένας 36χρονος συγκρούστηκε με δίκυκλο.

Αποτέλεσμα της σφοδρής σύγκρουσης ήταν να τραυματιστεί ο 68χρονος οδηγός της μοτό που μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την Τροχαία το ατύχημα οφείλεται σε παραβίαση πινακίδας stop

Την Κυριακή ΤΟΛΜΟΥΜΕ: Ψηφίζουμε Αριστέρα, Ψηφίζουμε ΔΗΜΑΡ!

Γράφει η ΕΛΕΝΗ ΑΛΑΤΑ - ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ
Στέλεχος της ΔΗΜΑΡ

Οι πρώτες μετα-μνημονιακές εκλογές είναι γεγονός!  Την Κυριακή 6 Μαίου, πολλά κόμματα κατεβάζουν εκατοντάδες υποψηφίους και η νέα Βουλή αναμένεται να είναι πολυκομματική.

Πριν ρίξουμε τη ψήφο μας στη κάλπη θα πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά! Θα πρέπει αυτή τη φορά να ψηφίσουμε όχι με την καρδιά αλλά με το μυαλό.

Να ψηφίσουμε αφού θυμηθούμε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μας εξαπάτησαν για αρκετές δεκαετίες τάζοντας  "λαγούς με πετραχήλια" και δίνοντάς μας  ψίχουλα....

Ξεχαρβάλωσαν τον κρατικό μηχανισμό, ξεγέλασαν τους αγρότες με παροχές που τους οδήγησαν στην αδράνεια, διέλυσαν τα πανεπιστήμια, κατέστρεψαν (με την βοήθεια και ορισμένων ψευτο - αριστερών) τον συνδικαλισμό, τίναξαν στον αέρα τα ασφαλιστικά ταμεία και την υγεία, "εξαέρωσαν" τους μισθούς και τις συντάξεις. Τι, καλό, μπορεί να περιμένει κάποιος από τα δύο μεγάλα κόμματα;
 

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

«Έτοιμος να κυβερνήσει» δηλώνει ο Π. Καμμενος

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση της χώρας την Κυριακή 6 Μαΐου», τόνισε κατά την προεκλογική συγκέντρωση των Ανεξάρτητων Ελλήνων ανέφερε στην πλατεία 18 Άγγλων στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου, ο Πάνος Καμμένος.

Στρέφοντας για άλλη μια φορά τα βέλη του κατά ΠΑΣΟΚ και ΝΔ τόνισε πως «αυτές τις τρεις ημέρες που απομένουν μέχρι τις εκλογές θα αποφασίσουμε ότι ή διώχνουμε τους κατακτητές ή θα γονατίσουμε». Και πρόσθεσε: «δεν γονατίζουμε και αυτή είναι η απάντηση που στέλνουμε».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Ντ. Μπακογιάννη: Βέβαιη για την είσοδο της ΔΗΣΥ στη Βουλή

Βέβαιη για την είσοδο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στη Βουλή εμφανίστηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτήρισε το κόμμα της κίνημα ευθύνης και ανατροπής ανάμεσα «στους δύο αδιόρθωτους των τέως μεγάλων κομμάτων και στους επτά της δραχμής».

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...