Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

“Ανάσα της ψυχής μου” στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα.


Τρία χρόνια μετά την συνάντηση τους στη σκηνή του Sani Festival, ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος και η Ελένη Τσαλιγοπούλου συμπράττουν και πάλι σε μια σειρά ζωντανών εμφανίσεων που θα μαγέψει το ελληνικό κοινό:

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, Ώρα 21.00, στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Ευρίπεια 2010" στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου) στη Χαλκίδα.

Στη συναυλία αυτή ο μοναδικός σολίστας και η δημοφιλής ερμηνεύτρια θα μοιραστούν με το κοινό την "Ανάσα της Ψυχής" τους, σε ένα μουσικό ταξίδι με πυρήνα την αυθεντική παραδοσιακή μουσική και ορίζοντα το άνοιγμα στον κόσμο και στο μέλλον.

Μετά την πρώτη φετινή πολύ επιτυχημένη εμφάνιση τους στην ορεινή Άρτα (όρος Τζουμέρκα) μπροστά σε πολυπληθές κοινό, ο μοναδικός σολίστας και η εξαιρετική ερμηνεύτρια θα δώσουν ακόμα μια μεγάλη συναυλία:

Την Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010, Ώρα 21.00, στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Ευρίπεια 2010” στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου) στη Χαλκίδα. 

Ο Μάνος Αχαλινωτόπουλος έχει χαρακτηριστεί ως “ο καλύτερος δεξιοτέχνης του κλαρίνου της νέας γενιάς στην Ελλάδα”. Ο ίδιος συνθέτει, ερμηνεύει και πάντα επιδιώκει να δημιουργεί μοναδικές και πρωτότυπες συνεργασίες. Καλεί επί σκηνής σημαντικούς καλλιτέχνες για να αναδείξουν μαζί ωραία τραγούδια και καλές μουσικές συνθέσεις. Για ακόμα μια φορά λοιπόν, θα συμπράξει επί σκηνής με την εξαιρετική ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου.
 
Μαζί, θα μοιραστούν με το κοινό την “Ανάσα της Ψυχής” τους, σε ένα μουσικό ταξίδι με πυρήνα την αυθεντική παραδοσιακή μουσική και ορίζοντα το άνοιγμα στον κόσμο και στο μέλλον. 

Ήχοι παραδοσιακοί, έντεχνοι, λαϊκοί, σε μια βραδιά που  εστιάζει στο βαθύ ελληνικό και μεσογειακό μας αίσθημα, αυτό που την ίδια στιγμή που συγκινείται και μαγεύεται, την ίδια ώρα χορεύει και εκστασιάζεται! 

Δημιουργική ερμηνεία, συνθετική ματιά, εσωτερικότητα με διασκέδαση αλλά και ανάταση ψυχής με συνοδεία τον ήχο του κλαρίνου του Μάνου Αχαλινωτόπουλου, τη μαγευτική φωνή της Ελένης Τσαλιγοπούλου και τη συνοδεία σπουδαίων μουσικών!
Το ταλέντο  του εξαιρετικού σολίστα Μάνου Αχαλινωτόπουλου δεν έχει μείνει μόνο εντός των ελληνικών συνόρων, καθώς έχει συμμετάσχει σε κορυφαία φεστιβάλ του κόσμου (Jazz Festival στο Montreaux, Womad & Sfinks Festival κ.α.) και έχει συνεργαστεί με μεγάλα ονόματα της ελληνικής αλλά και της διεθνούς μουσικής σκηνής όπως οι Χ.Αλεξίου, Ε.Αρβανιτάκη, Δ.Σαββόπουλος, Μ.Θεοδωράκης, Χ.Αηδονίδης, Πετρολούκας Χαλκιάς, A.Dinkjian, G.Bregović, A.Tuncboyacian, S. Raman κ.α.  

Η προσωπική  του δισκογραφία περιλαμβάνει τους δίσκους “Υάκινθος” (1998), “Το παραδοσιακό κλαρίνο” (1996), “Ζωντανά στο Άμστερνταμ” με τους φημισμένους Nederland Blazers Ensemble (2003) και έχει συμμετάσχει σε πάνω από χίλιες ηχογραφήσεις. Ο ορχηστρικός δίσκος του Υάκινθος” (κυκλοφόρησε από την φημισμένη εταιρεία SONY CLASSICAL) πούλησε 15.000 αντίτυπα, νούμερο σπάνιο για δίσκο αυτού του είδους.

Η πολύ πρόσφατη δισκογραφική του δουλειά “Ζωπυρείν” (Universal 2010) είναι άλλο ένα εξαιρετικό δείγμα του ταλέντου του Μάνου Αχαλινωτόπουλου. Στο δίσκο συμμετέχουν πολλοί και σημαντικοί Έλληνες και ξένοι μουσικοί και τραγουδιστές, όπως οι Α.Ιωαννίδης, ο Π.Παυλίδης, ο A.Dinkjian, η S.Raman και ο M.Ahmet.  

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, γνωστή για την ερμηνευτική άνεσή της αλλά και το ανήσυχο πνεύμα της, δε διστάζει να αλλάζει ύφος και ρυθμούς από δίσκο σε δίσκο, εξερευνώντας τις δυνατότητες της μουσικής αλλά και της φωνής της. Στην πολύχρονη και πολύ αξιόλογη μέχρι τώρα πορεία της έχει συνεργαστεί στη δισκογραφία αλλά και στις ζωντανές εμφανίσεις της με μερικά από τα πιο μεγάλα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής, όπως ο Μ.Χατζιδάκης, ο Σ.Κραουνάκης, ο Γ.Νταλάρας, η Δ.Γαλάνη, η Γλυκερία, ο Α.Ιωαννίδης, η Ε.Ρεμπούτσικα, η Τ.Τσανακλίδου, κ.α. και συνεχίζει ακάθεκτη μια μουσική πορεία γεμάτη ποιότητα και σεβασμό απέναντι στο ελληνικό τραγούδι.
 
Σάββατο 25 Αυγούστου 2010 
“Ευρίπεια 2010”, Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου), Χαλκίδα.Τηλ 22210 22314 Ώρα: 21.00
Οργάνωση  Παραγωγής : ARTos & Θέαμα, Αναστασία Ταμουρίδου  τηλ. 2310 219788, 6932 208400 press@e-theama.gr

Ματιές σε µια αρχαία πόλη

 «Ερέτρια: µατιές σε µια αρχαία πόλη» είναι ο τίτλος της έκθεσης που παρουσιάζεται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο(Πατησίων 44, τηλ. 210-8217.717) έως τις 25 Αυγούστου.

Στην έκθεση παρουσιάζεται η διαχρονική εξέλιξη της Ερέτριας, η δηµόσια και ιδιωτική ζωή, τα ιερά και οι νεκροπόλεις της, όπως αποκαλύφθηκαν από το 1885 µέχρι σήµερα από τις ανασκαφές.

Συνολικά εκτίθενται 437 ευρήµατα (σε τέσσερις ενότητες)µαζίµε σχεδιαστικές αναπαραστάσεις,µακέτες και προβολές βίντεο που δίνουν συνολική εικόνα για την καθηµερινότητα των Ερετριέων και αφηγούνται την ιστορία της πόλης από την ίδρυσή της τον 8ο αιώνα π.Χ. ώς και το τέλος της αρχαιότητας και τους πρώτους βυζαντινούς χρόνους.

Τα  437 αρχαία αντικείμενα, χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες:
Η πρώτη ενότητα είναι αφιερωμένη στην ιστορική πορεία της πόλης, που κατοικείται αδιάλειπτα από την αρχή της 3ης χιλιετίας π.Χ.
Η δεύτερη ενότητα επικεντρώνεται στην καθημερινή ζωή των κατοίκων. Δείχνει πως έπειτα από μια περίοδο ύφεσης κατά τον 5ο αιώνα π.Χ., κυρίως εξαιτίας των Περσικών πολέμων, η πόλη ανασυγκροτείται και ευημερεί κατά τον 4ο αιώνα π.Χ. Α.
Στην τρίτη ενότητα παρουσιάζεται η θρησκευτική ζωή. Οι λατρείες και τα ιερά, με πρώτο του πολιούχου θεού, Δαφνηφόρου Απόλλωνα.
Στην τελευταία ενότητα θίγονται θέματα θανάτου και μεταθανάτιας ζωής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...