Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Tα Special Olympics Hellas συμμετέχουν στον 30ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 θα λάβει μέρος στις αγωνιστικές εκδηλώσεις του 30ο ΚΜΑ στην διαδρομή 1000 μ. και αντιπροσωπεία Αθλητών Special Olympics της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας με τους συνοδούς τους .

Ο 30ος ΚΜΑ είναι αφιερωμένος στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη που φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την γέννηση του

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 1000 μ. Special Olympics

Στύλοι Ολυμπίου Διός - Ζάππειο Μέγαρο

10:10-10:20 : Αγώνας Δρόμου Special Olympics Hellas

Εκτιμώμενη ώρα τερματισμού 1ου δρομέα : 10:20

10:30 : Τέλος χρονικού ορίου ολοκλήρωσης Αγώνα Δρόμου S.O. Hellas

Παναθηναϊκό Στάδιο

10:30-10:35 : Τιμητικές Απονομές Αγώνα Δρόμου Special Olympics Hellas
Enhanced by Zemanta

Βάφτηκε με αίμα ο δρόμος Ψαχνά-Τριάδα - Νεκρός οδηγός από την Καστέλλα

Για άλλη μία φορά βάφτηκε με αίμα ο δρόμος Ψαχνά-Τριάδα στην Εύβοια.

Γύρω στις 6 το απόγευμα, κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα Ψαχνών το αυτοκίνητο ενός κάτοικου από τα γύρω χωριά, εξετράπη της πορείας του.

Η σύγκρουση ήταν σφοδρή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδηγός. 

Δυνάμεις της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο ενώ στον δρόμο για την Χαλκίδα ξεψύχησε και ο άτυχος άντρας Πρόκειται για ένα 75χρονο από την Καστέλλα.

«Τα Παιδιά θα ‘ρθουνε στις Οχτώ…» στις 8 και 9 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα

Το  νέο έργο των Δημήτρη Αποστόλου  – Αλέξανδρου Ρήγα
Με  την Βασιλική Ανδρίτσου και τον  Αλέξανδρο Ρήγα

Ένα κωμικό θρίλερ για την ζωή μας, μια κομωδία  σχέσεων και καταστάσεων…  που θα λατρέψετε αυτό το χειμώνα!  





Σκοτάδι. Κάποιοι μπήκαν στο σπίτι. Τα Παιδιά είναι μέσα. Ομηρία. Ληστεία. Καταγγελία. Κωμωδία.
Τα Παιδιά… ήταν ήρεμα  στο σαλόνι τους στον Παράδεισο… περιμένοντας κάποια «καλά» παιδιά… όταν τελικά… ήρθαν κάτι άλλα, κακά παιδιά…
Ένα ζευγάρι παντρεμένο, πρώην ερωτευμένο, βρίσκεται φυλακισμένο και εγκλωβισμένο στο υπόγειο play room του ίδιου τους του σπιτιού, από 2 ληστές, που την ίδια στιγμή τους αδειάζουν τον επάνω όροφο του σπιτιού τους… Παράλληλα, οι ίδιοι, «αδειάζουν» τις ψυχές τους… αλληλοκατηγορούνται, αλληλοαπειλούνται, θυμούνται, φοβούνται, απελπίζονται, ελπίζουν, χαμογελούν… μέσα από τις αγωνιώδεις προσπάθειες μιας ολόκληρης νύχτας να βρουν τρόπους διάσωσης και διαφυγής…
Ένα αντρόγυνο… η μικρογραφία  της ίδιας μας της ζωής…  πάνω οι κλέφτες… κάτω εμείς…
Τα Παιδιά… τα λένε όλα… ο ένας για τον άλλον… και όλοι για κανέναν….
Κάποιοι θα πεθάνουν, κάποιοι  δεν ξέρουν τι να κάνουν, κάποιοι - δεν  – ξέρουν τι χάνουν, κάποιοι προσπαθούν απλά να το κάνουν…
Γιατί έτσι είναι η ζωή… έχει χιούμορ και μία «άρρωστη»  οπτική της δικαιοσύνης… όταν κάποιοι μας ληστεύουν… μας ξυπνάνε… και τότε είναι που σηκωνόμαστε από τα κρεβάτια μας… και μπορούμε όρθιοι, πια, ν’ αγωνιστούμε…
Τα Παιδιά…  τα φέρνουν οι Αλέξανδρος Ρήγας, Δημήτρης Αποστόλου. Ένα ανθρώπινο ψυχογράφημα  ιδωμένο μέσα από την ιδιαίτερα  κωμική ματιά των συγγραφέων του. Ένα κωμικό θρίλερ για τη ζωή μας, μια κωμωδία σχέσεων και καταστάσεων  με έντονα τα στοιχεία της σάτυρας και αρκετές δραματουργικές δόσεις από stand up comedi…
Το νέο έργο των Αλέξανδρου Ρήγα, Δημήτρη Αποστόλου μας λέει χαμογελαστά ψυχραιμία… γιατί ότι και αν γίνει… «Τα Παιδιά… θα ‘ρθούνε στις Οχτώ…»

Το  έργο θα ξεκινήσει τρίμηνη περιοδεία  σε όλη την Ελλάδα με τελικό σταθμό τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο των εορτών και από τις αρχές Ιανουαρίου θα παρουσιαστεί σε κεντρική αθηναϊκή σκηνή.

Συντελεστές
Κείμενο                       Αλέξανδρος Ρήγας – Δημήτρης Αποστόλου
Σκηνοθεσία                 Αλέξανδρος Ρήγας
Παίζουν                       Βασιλική Ανδρίτσου – Αλέξανδρος Ρήγας 
Σκηνικά                        Λία Ασβεστά
Φωτισμοί                      Γιώργος Φωτόπουλος
Φωτογραφίες       Θωμάς Χρυσοχοίδης
Κοστούμια                    Μαρία Καραπούλιου
Βοηθός σκηνοθέτη       Υακίνθη Παπαδοπούλου
Παραγωγή                    Δημήτρης Μαροσούλης


Πρόγραμμα  Παραστάσεων

08, 09 Νοεμβρίου Χαλκίδα Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου (βράδυ, διπλή)

 ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ 18.15
 ΒΡΑΔΥΝΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ          21.15

ΔΗΜΑΡ: Παραστρατιωτικές οργανώσεις οι ομάδες πολιτοφυλακής

Παραστρατιωτικές οργανώσεις, με ακροδεξιά ρητορική είναι οι ομάδες πολιτοφυλακής που θέλουν να δημιουργήσουν κάποιοι με σκοπό να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Αυτό καταγγέλλει η ΔΗΜΑΡ με ερώτησή βουλευτών της (υπογράφει και ο βουλευτής Εύβοιας, Δημ. Αναγνωστάκης) προς τον αρμόδιο υπουργό και επισημαίνει:

"Το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται κινήσεις για τη δημιουργία ομάδων πολιτοφυλακής, με στρατολογήσεις και εκπαίδευση πολιτών με σκοπό να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ώστε «να αντιμετωπίσουν την αύξηση της εγκληματικότητας, το χάος που θα προκύψει από ενδεχόμενη χρεοκοπία και τον εξωτερικό εχθρό που επιβουλεύεται τη χώρα».

Η λειτουργία και ο σκοπός αυτών των αυτόκλητων πολιτοφυλακών παραπέμπουν σε παραστρατιωτικές οργανώσεις. Με ακροδεξιά ρητορική, επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη συγκυρία και να διεκδικήσουν ρόλο υποκατάστατου και συμπαραστάτη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων, η αποστολή των οποίων απορρέει από το Σύνταγμα και είναι, αφενός η πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, η περιφρούρηση του Δημοκρατικού πολιτεύματος και της έννομης τάξης και η αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, αφετέρου η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας απέναντι σε εξωτερικούς κινδύνους.

Αναφέρεται, μάλιστα, ότι οι πολιτοφυλακές εξαπλώνονται μέσα από ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απευθυνόμενες σε εν ενεργεία άνδρες των σωμάτων ασφαλείας, λοκατζήδες, έφεδρους, «πατριώτες», ακόμη και σε ανήλικους μαθητές.

Με βάση τα λεγόμενά τους, σκοπός είναι να οργανωθούν οι «πατριώτες» σε μια «συντεταγμένη πειθαρχημένη πατριωτική στρατιωτική δύναμη για να πολεμήσει υπέρ της εθνικής ασφάλειας».

Μάλιστα σε παλαιότερη συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό, «επικεφαλής» μιας εκ των λεγόμενων πολιτοφυλακών σκιαγράφησε απροκάλυπτα την οργάνωση, τους στόχους και το ιδεολογικό περίβλημα αυτών των παραστρατιωτικών οργανώσεων:

-«Παντού σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν εκατοντάδες ομάδες πολιτοφυλακής που εκπαιδεύονται με όπλα airsoft. Είναι όπλα τρίτης γενιάς αερίου και ηλεκτρικά και εκτοξεύουν απλές πλαστικές μπίλιες. Ο γενικότερος αριθμός αυτών που εκπαιδεύονται σε όλη τη χώρα με αυτό τον τρόπο όλα αυτά τα χρόνια μετρά αρκετές χιλιάδες».

- «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια οι Έφεδροι έχουν αναπτύξει μια δυναμική που λέει ότι εκπαιδευόμαστε ακόμη και μετά το στρατό, για να διατηρήσουμε την προσωπική μας γνώση να αυξήσουμε τη στρατιωτική γνώση που διαθέτουμε, ώστε την ώρα που θα παρουσιαστεί κάποιος στο στρατό να είναι πιο πολύ έτοιμος. Εμείς το πάμε ένα βήμα παραπέρα. Θεωρούμε ότι έρχεται μια δύσκολη κατάσταση και σε κείνη τη δύσκολη κατάσταση, που ποτέ να μην έρθει κι αχρείαστοι να είμαστε, να μας βρει προετοιμασμένους. Είναι μια πρωτοβουλία παράπλευρη από τα σώματα ασφαλείας».

-«Η χρεοκοπία αναγκαστικά θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις στη χώρα μας. Όταν έρθει εκείνη η κρίση ώρα να είστε σίγουροι ότι κάθε Έλληνας σ’ αυτό τον τόπο θα έχει κι από ένα όπλο. Όπλα βρίσκονται την ώρα του πολέμου».

Οι πρωτοβουλίες αυτές είναι άμεση συνέπεια της αποτυχίας της Ελληνικής Πολιτείας στο να προασπίσει την ευνομία και να προστατέψει τα Συνταγματικώς κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών.

Παράλληλα το Ελληνικό Κέντρο Ελέγχου Όπλων, ίδρυσε την Ελληνική Πολιτοφυλακή ως ένα επιστημονικό πρόγραμμα ελέγχου εγκληματικότητας, αρμοδιότητα του οποίου είναι η ασφάλεια και η προστασία όσων διαμένουν στην Ελληνική επικράτεια, ανεξαρτήτως εθνικότητας και θρησκεύματος. Παρά τον νόμιμο χαρακτήρα αυτού, εξαιρετικής σημασίας είναι ο διαρκής και αυστηρός έλεγχος του προγράμματος, αναφορικά με την διοίκησή του και τις πρακτικές που εφαρμόζει.

Επειδή η δημιουργία και η δράση αυτών των ομάδων δημιουργούν αποκλίνουσες τάσεις μέσα στην κοινωνία και αποτελούν εν δυνάμει απειλή του Δημοκρατικού Πολιτεύματος.

Επειδή το Ελληνικό Κράτος οφείλει να δείχνει μηδενική ανοχή σε μη αρμόδια όργανα.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.Ποια μέτρα θα λάβουν για την άμεση διάλυση των πολιτοφυλακών και την περιφρούρηση του δημοκρατικού πολιτεύματος και της συνταγματικής τάξης;

2.Προτίθενται να προβούν σε αυστηρό έλεγχο των πρακτικών της Ελληνικής Πολιτοφυλακής;

3.Προτίθενται να θεσπίσουν αυστηρότερους όρους χρήσης και αδειοδότησης όπλων;


Οι ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη, Νίκος Τσούκαλης, Πάρις Μουτσινάς, Μαρία Ρεπούση, Δημήτρης Αναγνωστάκης, Γιώργος Κυρίτσης

Κύμη: Μένει ένας νοσηλευτής για δεκάδες ασθενείς στο νοσοκομείο


Με έναν νοσηλευτή από το μεσημέρι και μετά μένει ολόκληρο νοσοκομείο στην Κύμη.

"Η ύπαρξη και λειτουργία του γενικού νοσοκομείου- κέντρου υγείας Κύμης βρίσκεται υπό άμεσο κίνδυνο." τονίζει σε ανακοίνωση του το σωματείο των εργαζόμενων και υποστηρίζει ότι αντιμετωπίζει ήδη εξαιρετικής σοβαρότητας προβλήματα, τα οποία πολύ σύντομα θα απειλήσουν την εν γένει λειτουργία του.


Όσον αφορά το νοσηλευτικό προσωπικό, σε όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Επείγοντα, Παθολογικό, Χειρουργικό, Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, θα εργάζονται μόλις 12 νοσηλευτές/τριες για να καλύψουν όλες τις βάρδιες και όλες τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Αυτό είναι ουσιαστικά αδύνατον, με πιθανό αποτέλεσμα, η λειτουργία του νοσοκομείου από το μεσημέρι μέχρι την άλλη ημέρα το πρωί καθώς και στις αργίες να υποστηρίζεται μόνο από έναν νοσηλευτή/τρια.

Το Διοικητικό προσωπικό εντός ολίγων ημερών και με υπαλλήλους στα πρόθυρα συνταξιοδότησης, θα απομείνει με έναν μόνιμο υπάλληλο και έναν μόνιμο υπάλληλο πληροφορικής.

Και σαν να μην έφτανε μόνο αυτό, σε μερικούς μήνες δεν θα έχει ούτε και ... παιδίατρο!

evianews.com

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί Χαλκίδας "στη μάχη για την ανατροπή του μνημονίου"

Οι Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί της Χαλκίδας μπαίνουν "στη μάχη για την ανατροπή του μνημονίου", όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Ο Σύλλογος Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας συμμετέχει στο διήμερο κινητοποιήσεων -Δράσεων, που διοργανώνουν το Εργατικό Κέντρο και το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, την Τρίτη 6 και Τετάρτη 7 Νοεμβρίου.

Την Τρίτη 6 Νοεμβρίου, στις 10 το πρωί, συμμετέχει στην κοινή συνέντευξη τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας απ’ όλα τα Πρωτοβάθμια Συνδικαλιστικά Σωματεία του Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα.

Την ίδια μέρα, στις 11:30 το πρωί, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και πορεία διαμαρτυρίας.

Την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα συμμετέχει στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων, στο Σύνταγμα, προκειμένου η προσπάθεια ανατροπής της μνημονιακής πολιτικής της Τρόικας και της Κυβέρνησης να έχει, επιτέλους, θετικό αποτέλεσμα, με τη μη ψήφιση των νέων μέτρων.

Λεωφορεία θα αναχωρήσουν από την περιοχή του Βούρκου, στις 4 το απόγευμα της Τετάρτης και καλούνται όλα τα μέλη του Συλλόγου να δώσουν το «παρών στη μάχη για την ανατροπή του μνημονίου.

Ποδηλατικός γύρος Κανήθου

Ποδηλατικός γύρος της Κανήθου θα πραγματοποιηθεί Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στις 10:30 το πρωί, με πρωτοβουλία του ιερού ναού Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.
Με αφετηρία την εκκλησία και διαδρομή στους δρόμους της Ενορίας οι ποδηλάτες θα έχουν τη ευκαιρία να γνωρίσουν την γειτονιά. Στον ποδηλατικό γύρο προσκαλούνται μικροί και μεγάλοι, για να δώσουν μήνυμα υπέρ του περιβάλλοντος και κατά των καυσαερίων.

Το Σάββατο 17 Νοεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στο Πνευματικό Κέντρο του ιερού ναού, ο ορθοπεδικός Παναγιώτης Μπουγάς θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα "Οστεοαρθρίτιδα".

Νέα ένταση για τα σκουπίδια στο Αλιβέρι

Το σίριαλ των σκουπιδιών στην περιοχή Κύμης - Αλιβερίου συνεχίζεται με..αμείωτη ένταση! ¨Όλοι θέλουν να βρεθεί λύση και... κανείς δεν τα θέλει στη γειτονιά του!

Ένταση επικρατεί από το πρωί έξω από το δημαρχείο Αλιβερίου εξαιτίας της συνεδρίασης του Φορέα Συλλογικής Διαχείρισης Απορριμμάτων.

Ο ΦΟΣΔΑ κλήθηκε να επιλέξει την τοποθεσία για τη χωροθέτηση του σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων και πολλοί κάτοικοι από τις γύρω περιοχές (Παραμερίτες, Τραχήλι, Αγιος Λουκά, Αη-Γιάννης, Αγιος Γεώργιος κ.α.) συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους.

Τα μέλη του ΦΟΣΔΑ αποφάσισαν ομόφωνα να γίνει ο σταθμός στους Παραμερίτες και μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι έκαναν κατάληψη στο δημαρχείο διαδηλώνοντας την αντίθεσή τους. (Με πληροφορίες από το egnomi.gr)

Ο Αναγνωστάκης με το προεδρείο του εκπολιτιστικού συλλόγου Έξω Παναγίτσας.

Ο βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε με το προεδρείο του εκπολιτιστικού συλλόγου Έξω Παναγίτσας.

Συμμεριζόμενος την αγωνία και την ανησυχία των κατοίκων της περιοχής ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα και δήλωσε την υποστήριξή του, με κάθε τρόπο στην διαδικασία επίλυσης των προβλημάτων και τους διαβεβαίωσε ότι θα συμμετέχει στην κοινή προσπάθεια και στο συντονισμό όποιων ενεργειών επιλεγούν, για γρήγορη και δίκαιη επίλυση του προβλήματος.

ΕΡΕΤΡΙΑ- Άρπαξαν χρηματοκιβώτιο από super market

ΕΡΕΤΡΙΑ- Μπήκαν μέσα στο super market άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο και έγιναν... καπνός!


Η σπείρα που «χτύπησε» χθες ξημερώματα σούπερ-μάρκετ στην Ερέτρια διαφεύγει τη σύλληψη παρά την αστυνομική κινητοποίηση.

Το χρηματοκιβώτιο που αφαίρεσαν οι δράστες περιείχε 5.000 ευρώ. 

ΣΥΡΙΖΑ: Παράνομη και προκλητική παρακράτηση επιδοτήσεων ελαιολάδου


"Παράνομη και προκλητική παρακράτηση επιδοτήσεων ελαιολάδου" διαπιστώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Ανάμεσά τους και ο Βουλευτής Εύβοια, Βαγγ. Αποστόλου)κατέθεσαν σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

"Ο αγροτικός κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, μια  κατάσταση που αναμένεται να επιδεινωθεί  τόσο από τα νέα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση όσο και από τις εξελίξεις σχετικά με τη νέα ΚΑΠ.

Σε αυτές τις συνθήκες πολλοί ελαιοπαραγωγοί ανέμεναν την καταβολή του 50% της επιδότησης που δικαιούνται  για να καλύψουν κάποια από τα έξοδά  τους. Δυστυχώς, πολλοί παραγωγοί όταν επιχείρησαν να λάβουν τα ποσά της επιδότησης από τα καταστήματα της Πειραιώς - ΑΤΕ βρέθηκαν προ εκπλήξεως όταν ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους ότι υπάρχει "προφορική οδηγία" για παρακράτηση της επιδότησης σε όσους παραγωγούς έχουν λάβει καλλιεργητικά δάνεια ακόμα και εαν δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές!

Επειδή η παραπάνω πρακτική είναι  παράνομη και απαράδεκτη,

Επειδή η ασυλία που δείχνει  η κυβέρνηση στις παράνομες και  καταχρηστικές πρακτικές των  τραπεζών συνιστά τεράστια πρόκληση και καθίσταται επικίνδυνη ακόμα και για την επιβίωση αγροτικών οικογενειών,

Επειδή ο αγροτικός κόσμος αρχίζει  να βιώνει με τον πιο σκληρό και  αυθαίρετο τρόπο τα "καλά" της  αποκρατικοποίησης-ξεπουλήματος της  ΑΤΕ,

Ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί,

Τι προτίθεστε να κάνετε για να σταματήσει άμεσα η παραπάνω αυθαίρετη και παράνομη πρακτική της Τράπεζας Πειραιώς - Αγροτική;
Ποιες κυρώσεις θα επιβληθούν στο εν λόγω τραπεζικό ίδρυμα τη στιγμή που είναι γνωστό ότι δεν είναι η πρώτη φορά που προχωρά σε πρακτικές μονομερούς παρακράτησης επιδοτήσεων και επιστροφών φόρου από τους αγρότες και κτηνοτρόφους;"

Οι ερωτώντες βουλευτές: Κοδέλας Δημήτριος,  Αλεξόπουλος Απόστολος,  Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία,  Αποστόλου Ευάγγελος και  Πετράκος Αθανάσιος

Αναγνωστάκης: Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πτηνοτρόφων - Κτηνοτρόφων Ν. Ευβοίας

Ο Βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ., Δημήτρης Αναγνωστάκης, είχε σήμερα Δευτέρα 5 Νοεμβρίου συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συλλόγου Πτηνοτρόφων - Κτηνοτρόφων Ν. Ευβοίας, που αποτελείτο από τους κ.κ. Ακριώτη Κων/νο, Δαγκουλα Ιωάν. και Στεφανίδη Ιωάννη.

Η αντιπροσωπεία του συλλόγου έθεσε τα χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου και εξέφρασε στο βουλευτή την απόγνωση που έχει ο κλάδος των Πτηνοτρόφων-Κτηνοτρόφων, από την επίμονη άρνηση της Τράπεζας Πειραιώς (πρώην Α.Τ.Ε.), να εφαρμόσει τους νόμους και τις αποφάσεις των δικαστηρίων, που δικαίωσαν τον αγώνα τους.

Ο βουλευτής τους δήλωσε ότι πρέπει να στηριχθεί ο κλάδος της πτηνοτροφίας-κτηνοτροφίας, διότι το όφελος για τον τόπο θα είναι μεγάλο και στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου θα καταθέσει σχετική ερώτηση .

Οι εργαζόμενοι στο Δήμο σε "αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας"

Το "ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ  ΔΗΜΟ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ"  σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

"Σήμερα στην πιο μαζική Γενική Συνέλευση που έκανε ποτέ το σωματείο μας αποφασίσαμε ομόφωνα να προχωρήσουμε στην κατάληψη όλων των εργασιακών χώρων και υπηρεσιών του Δήμου από την Δευτέρα 5/11/2012 για να εκφράσουμε αγωνιστικά και αποφασιστικά την θέληση μας να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα που ισοπεδώνουν την κοινωνία και καταδικάζουν τον λαό μας στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Στον αγώνα αυτό καλούμε όλους, συλλογικότητες και σωματεία, εργαζόμενους , άνεργους, συνταξιούχους , επιστήμονες, αυτοδιοικητικούς, βιοτέχνες και τον εμπορικό κόσμο της πόλης.

Πιστεύουμε ότι ξεκινάμε έναν αγώνα που μπορεί να γίνει η αναμέτρηση της κοινωνίας με τους συνεταίρους της κυβέρνησης και την τρόικα.

Θέλουμε να πυροδοτήσουμε την έκρηξη που θα γκρεμίσει τους μηχανισμούς χειραγώγησης και τρομοκράτησης του λαού μας, που θα σταματήσει τους οικονομικούς δολοφόνους των λαών, τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους – κερδοσκόπους.

Πιστεύουμε ότι έστω και την τελευταία ώρα μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Τα μέτρα και ο προυπολογισμός του 2013 που επιχειρούν να περάσουν από την βουλή την βδομάδα που έρχεται είναι η αναγγελία θανάτου του λαού μας , στρώνουν τον δρόμος για την κόλαση.

Δεν ζητάμε κατανόηση από τους πολίτες της Χαλκίδας, γιατί αυτήν την φορά την έχουμε.

Εκφράζεται με κάθε τρόπο σε όλες της γειτονιές της πόλης.

Ζητάμε την καθολική συμμετοχή τους στον κοινό αγώνα.

Έναν αγώνα επιβίωσης και αξιοπρέπειας.

Καλούμε στο παλλαϊκό συλλαλητήριο της τρίτης 11.00 το πρωί που θα γίνει μπροστά από το κτίριο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης και οργανώνεται από το εργατικό κέντρο και τα σωματεία.

Την Τετάρτη στις 4.00 το απόγευμα θα φύγουμε από τον βούρκο για να κατέβουμε στο Σύνταγμα.


Στο μέγαρο “ Κότσικα” θα λειτουργεί για οποιαδήποτε ανάγκη γραφείο τύπου και επικοινωνίας όλες τις μέρες.

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΠΟΥ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙΣ ΘΕΑΤΩΝ
Η ΕΜΕΙΣ Η ΑΥΤΟΙ
ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...