Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Περγαντάς: Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης


Την Τετάρτη  9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο  των εκδηλώσεων OPEN DAYS που έχουν καθιερωθεί ως η σημαντικότερη εκδήλωση των ευρωπαϊκών τοπικών και περιφερειακών αρχών στις Βρυξέλλες, η Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία  με αντίστοιχους φορείς από την Ιταλία, την Ισπανία, την Κροατία και την Πορτογαλία οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία ημερίδα για την  καλύτερη διαχείριση των υδατικών πόρων.

Στην τοποθέτηση του  ο Περιφερειάρχης τόνισε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας αντιμετωπίζει  τα θέματα των υδατικών πόρων ως μια ευκαιρία, όχι μόνο ορθολογικής  διαχείρισης των υποδομών και  βιώσιμης αντιμετώπισης των περιβαλλοντικών  προκλήσεων, αλλά και ως ένα μέσο για την προαγωγή "έξυπνης εξειδίκευσης". Η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών της Περιφέρειας, εκτιμώ ότι θα καταστεί μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης για τη Στερεά Ελλάδα και θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας δεδομένου ότι οι διαθέτει μεγάλο αριθμό θερμών πηγών σε διαφορετικά φυσικά περιβάλλοντα (ορεινό, πεδινό, παραλίμνιο, παραθαλάσσιο) που έρχεται στην επιφάνεια χωρίς ειδικές τεχνικές εγκαταστάσεις.

Η προσέγγιση αυτή, εντάσσεται στη  στρατηγική της Περιφέρειας προκειμένου  να  δημιουργήσει θέσεις εργασίας και αυτό γιατί η Στερεά Ελλάδα έχει τις περισσότερες και ποιοτικότερες θερμές πηγές στη χώρα.

Για αυτό το λόγο, η Περιφέρειά μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για  την ανάδειξη των ιαματικών πηγών  και τον εκσυγχρονισμό των  εγκαταστάσεων που πρέπει να γίνουν με όρους σύγχρονους και αποδοτικούς. Θα χρησιμοποιήσουμε τους Κοινοτικούς πόρους της επόμενης προγραμματικής περιόδου (2014-20), με αποτελεσματικό τρόπο, για την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την υποστήριξη επενδυτικών πρωτοβουλιών στον ιαματικό τομέα, που θα βασίζονται σε συνέργειες εθνικών, περιφερειακών και τοπικών φορέων, καθώς και στη Συνεργασία μεταξύ Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα. Δηλαδή, θα υπάρχει ένας βασικός δημόσιος έλεγχος»


Ολοκληρώνοντας ο Περιφερειάρχης την τοποθέτηση του επεσήμανε: «Συμφωνούμε, πιστεύω όλοι, ότι η ευρωπαϊκή  πολιτική για τη συνοχή πρέπει να έχει ως στόχο τις λιγότερο αναπτυγμένες περιφέρειες. Θα πρέπει, όμως, κατά τη γνώμη  μου, να επικεντρωθεί σε ενέργειες υψηλής Κοινοτικής προστιθέμενης αξίας, όπως οι υδατικοί πόροι, και να εμπλακούν ακόμη περισσότερο οι τοπικές και περιφερειακές αρχές στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση των έργων. Πρέπει να ενισχυθεί η περιφερειακή διάσταση της πολιτικής συνοχής. Οι διαρθρωτικές παρεμβάσεις θα είναι αποτελεσματικότερες όταν θα  υλοποιούνται περισσότερο αποκεντρωμένα και αυτό σύμφωνα με τις αρχές της ορθής διακυβέρνησης.»

Το βράδυ της ίδιας  ημέρας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση που  οργανώθηκε από την  Περιφέρεια  της Βενετίας στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με έκθεση τοπικών προϊόντων και προβολή ως Τουριστικού προορισμού με έμφαση στον Ιαματικό τουρισμό σε συνδυασμό με τα αρχαιολογικά και βυζαντινά  μνημεία καθώς και τα ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα που παράγονται στη Στερεά Ελλάδα.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς  Ελλάδας κ. Κλέαρχος Περγαντάς εξέφρασε  την ικανοποίηση του για την επιτυχία των εκδηλώσεων και τόνισε την ιδιαίτερη σημασία τους,  ως σημείο ανταλλαγής απόψεων και καλών πρακτικών με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων αλλά και τουριστών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχοντας ως αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κατάληψη της αντιπερεφέρειας της Εύβοιας

Και κάποιες σκέψεις για το πρόβλημα των κλειστών επιχειρήσεων

 Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ

Εδώ και τρεις εβδομάδες  περίπου το εργατικό κέντρο Εύβοιας  και οι συνδικαλιστές πέντε κλειστών εργοστασίων της Χαλκίδας, έχουν  καταλάβει το κτίριο της αντιπεριφέρειας, για να ασκήσουν υποτίθεται πίεση προς την πολιτεία, για το πραγματικά πολύ σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας και του κλεισίματος σημαντικών βιομηχανικών μονάδων της Εύβοιας.

Όμως ας δούμε κάποιες παραμέτρους  του προβλήματος και να συνεκτιμήσουμε εάν έπρεπε να έχουν γίνει κάποια πράγματα εκ μέρους της πολιτείας και τι μπορούμε να κάνουμε σήμερα.

Κατά πρώτο πρέπει να ξεκαθαρίσουμε  ότι οι πέντε επιχειρήσεις (ΣΕΛΜΑΝ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΝΕΟΣΕΤ, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ), είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις με σημαντική παρουσία στην οικονομική ζωή της Εύβοιας αλλά και της χώρας. Κατά δεύτερον οι επιχειρήσεις αυτές δεν ανήκουν στην ίδια κατηγορία και το κλείσιμό τους δεν έχει τις ίδιες αιτίες.

Για άλλες αιτίες έκλεισε  η ΣΕΛΜΑΝ και για άλλες αιτίες η ΙΝΤΕΡΚΕΜ. Η πρώτη ανήκει σε ένα μεγάλο όμιλο του κλάδου του ξύλου (Alfa Wood), με ενεργή παρουσία σήμερα και για άλλες αιτίες η ΙΝΤΕΡΚΕΜ της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ του φυλακισμένου κου Λαυρεντιάδη που την μεταβίβασε σε κάποιον τρίτο και κανένας δεν ξέρει τι ακριβώς έχει γίνει…Για άλλες αιτίες έκλεισε η ΜΗΧΑΝΙΚΗ (π.Τσαούσογλου) που την έχουν λεηλατήσει κάποιοι επιτήδειοι κλέφτες –ως και το κεντρικό καλώδιο της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος αφαίρεσαν- και κανένας δεν ενδιαφέρεται (;) και για άλλες αιτίες τα ΤΣΙΜΕΝΤΑ Χαλκίδας.

Κάποιες απ’αυτές είναι θύματα της γενικής διαρθρωτικής κρίσης της καπιταλιστικής οικονομίας, δηλαδή μια κρίση που εκδηλώνεται, με κλείσιμο παραγωγικών μονάδων, με μετακίνηση παραγωγικών μονάδων σε άλλες περιοχές και χώρες, με τον περιορισμό παραγωγικών δραστηριοτήτων και άλλες αιτίες που αντικειμενικά δεν υπάρχουν προϋποθέσεις επιβίωσής τους. Όσες επιχειρήσεις ανήκουν στην κατηγορία αυτή μάλλον είναι αδύνατον αν τις «αναστήσουμε». Έκλεισε ο κύκλος τους για να το πούμε απλά. Εκτός, αν αναστήσουμε τον Οργανισμό Προβληματικών Επιχειρήσεων (τον περιβόητο ΟΑΕ) που καθιέρωσε ο Α. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ το 1983 για να «σώσει» υποτίθεται τις επιχειρήσεις που έκλειναν όμως οι ίδιοι οι επιχειρηματίες, μεταθέτοντας τις υποχρεώσεις τους στον Οργανισμό. Νομίζω κανένας εχέφρων έλληνας δεν θα πρότεινα κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα σήμερα.

Τι κάνουμε λοιπόν; Υπάρχουν λύσεις για τις κλειστές επιχειρήσεις; Τι μπορεί να γίνει με τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο  δρόμο ;Δυστυχώς το πρόβλημα δεν είναι απλό και δεν επιδέχεται μονοσήμαντες απαντήσεις. Ούτε λύνεται με διαπιστώσεις και μεγάλα λόγια. Χρειάζεται να σκύψουν οι αρμόδιοι στο πρόβλημα, να φωνάξουν τους ανθρώπους που μπορούν να συμβάλλουν, να κάνουν τις απαραίτητες συνεννοήσεις με τους ιδιοκτήτες και τις υπάρχουσες διοικήσεις των επιχειρήσεων και να δράσουν ανάλογα.

Κάποιες άλλες ενδεχομένως  να είναι βιώσιμες κάτω από ορισμένες  προϋποθέσεις, κάποιες να μπορούν  να μεταβιβαστούν σε νέους επενδυτές  και κάποιες άλλες αλλάζοντας το παραγωγικό τους μοντέλο να μπορούν  να συνεχίσουν να λειτουργούν με μια διαφορετική μορφή. Και κάποιες αποδεδειγμένα να μην έχουν καμιά προοπτική και αντικειμενικά θα παραμείνουν κλειστές, οπότε στις περιπτώσεις αυτές να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων (αποζημιώσεις κ.λ.π.) και να δούμε πως μπορούν να αξιοποιηθούν οι υποδομές τους.
Το θέμα είναι ότι  κανένας δεν ασχολείται με την  ουσία του προβλήματος. Οι διοικήσεις των εταιριών δεν ξέρω τι κάνουν και από ποιον περιμένουν απαντήσεις. Η αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού –χωρίς, είναι η αλήθεια, να έχει σημαντικές αρμοδιότητες πάνω στο θέμα- προσπαθεί να κλείσει ραντεβού με αρμόδιους υπουργούς, αλλά για κάποιους λόγους δεν τα καταφέρνει, οι βουλευτές του νομού άντε να κλείνουν κανένα ραντεβού των συνδικαλιστών με τους αρχηγούς των κομμάτων τους, οι αρμόδιοι υπουργοί περί άλλων τυρβάζουν αποφεύγοντας τις συναντήσεις με τους συνδικαλιστές και οι συνδικαλιστές καταλαμβάνουν την αντιπεριφέρεια. Όμως καμιά από τα παραπάνω δεν αποτελούν απαντήσεις στο πρόβλημα ή έστω κάποια προσπάθεια αντιμετώπισής του.

Χωρίς να διεκδικούμε  το αλάθητο, κάνοντας μια προσπάθεια προσέγγισης του προβλήματος και επειδή ο λαϊκισμός και οποιαδήποτε μικροκομματική εκμετάλλευση των προβλημάτων των εργαζομένων μόνο τους ίδιους τους εργαζόμενους δεν βοηθούν, καταθέτουμε τι εξής προτάσεις. 
  • Να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας με το θέμα τις κλειστές επιχειρήσεις της Εύβοιας.
  • Να συγκροτηθεί επιτροπή από περιφερειακούς συμβούλους όλων των παρατάξεων για το θέμα.
  • Η επιτροπή αυτή να πλαισιωθεί από καταξιωμένους επιστήμονες τεχνοκράτες (του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα)
  • Η επιτροπή αυτή να συναντηθεί άμεσα με τις διοικήσεις και τους ιδιοκτήτες όλων των επιχειρήσεων για να ενημερωθούν απόπρώτο χέρι για τις προθέσεις τους.
  • Η επιτροπή να συναντηθεί με τους αρμόδιους υπουργούς για να διερευνήσεις τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το θέμα.
  • Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας να συμμετέχει με εκπρόσωπό του στην επιτροπή του ΠΣ
  • Στο τέλος των διαβουλεύσεων και συναντήσεων να κατατεθεί για κάθε επιχείρηση έκθεση με συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος σε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Εκτιμώ ότι το σοβαρό πρόβλημα της ανεργίας δεν προσφέρεται  σε κανέναν για μικροκομματική εκμετάλλευση. Ας χαμηλώσουμε όλοι τους τόνους και  ας σκύψουμε στο πρόβλημα.


9-10-2013
Κώστας Χαϊνάς

Σ. Κεδίκογλου: Δείχνουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή

Για ποινική και όχι πολιτική δίωξη της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως όλες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία στις παρακολουθήσεις, γύρω από την υπόθεση, είναι «καθόλα νόμιμες».

«Είναι γεγονός πως η ελληνική κοινωνία αιφνιδιάστηκε από την είσοδο στη Βουλή μιας εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έπαιζε με το δήθεν αντισυστημικό της χαρακτήρα. Πριν είχαμε άλλα κρούσματα βίας, κρούσματα εναντίον πολιτικών. Δεν τα εξισώνω, αλλά κάνω μια διαπίστωση. Η βία είχε διεισδύσει σε επικίνδυνο βαθμό μέσα στην κοινωνία. Ο κόσμος έλεγε "θα τους στείλουμε στη βουλή για να δέρνουνε". Επελέγη λοιπόν η τακτική να αντιμετωπιστεί με αμιγώς δικαστικό τρόπο και να βγει ο πολιτικός μανδύας από αυτή την εγκληματική οργάνωση. Να δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κεδίκογλου άφησε αιχμές εναντίον Αλέξη Τσίπρα για το θέμα των παρακολουθήσεων των τηλεφώνων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για παρακουλουθήσεις. Δεν είναι δυνατόν να το λέμε στην αρχή και μετά να το γυρνάμε στην πλάκα. Δεν μπορούμε να λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τη διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, εκτίμησε πως θα βρεθεί μια κοινή γραμμή από όλα τα κόμματα, υπογραμμίζοντας πως θεωρεί ακατανόητο το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε αρνητικός.

Αυτό που συζητείται, όπως είπε, είναι να υπάρξει αναστολή της χρηματοδότησης μέχρι να ολοκληρωθεί η δικαστική έρευνα.
Enhanced by Zemanta

VIDEO + PHOTOS - Ξεκίνησε στη Χαλκίδα το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest

Ξεκίνησε απόψε στη Χαλκίδα το 7ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest, όπου θα προβληθούν 51 ταινίες ντοκιμαντέρ παραγωγής 2012-2013, 20 μεγάλου μήκους και 31 μικρού μήκους. 

Τα τελευταία χρόνια το Φεστιβάλ της Χαλκίδας έχει αναδειχθεί ως ουσιαστικός "χώρος συνάντησης" των δημιουργών. Στην κριτική επιτροπή για τα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους φέτος συμμετέχουν οι Νίκος Καβουκίδης, Αντώνης Κόκκινος, Γιώργος Κακουλίδης, Κατερίνα Μαραγκουδάκη, Νίκος Ξυδάκης.

Καθώς το ντοκιμαντέρ αντιστέκεται στην κρίση και τις αντίξοες συνθήκες, στο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ θα κάνουν πρεμιέρα φέτος 34 ταινίες-ντοκιμαντέρ! Από αυτή τη χρονιά το Φεστιβάλ στο επίσημο πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα νέο τμήμα, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά και νέους.


 Η «Νεανική δημιουργία» δίνει την ευκαιρία στους νέους να γνωρίσουν και να έρθουν σε επαφή με το ελληνικό ντοκιμαντέρ.


Επιπλέον, όπως και τις περασμένες χρονιές έτσι και φέτος ειδικά οι καθημερινές πρωινές προβολές του Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ απευθύνονται και σε λύκεια και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Το Φεστιβάλ δίνει τη δυνατότητα σε πλήθος μαθητών και φοιτητών να παρακολουθήσουν δωρεάν ολόκληρη την ετήσια ελληνική παραγωγή ντοκιμαντέρ του έτους 2012-2013.


Η αποψινή τελετή έναρξης του 7ου Φεστιβάλ-Docfest ήταν αφιερωμένη στον σκηνοθέτη Νίκο Παναγιωτόπουλο.


Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα μιλήσουν για τον σκηνοθέτη ο κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Μπακογιαννόπουλος και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος, ενώ θα προβληθεί η ταινία του Νίκου Παναγιωτόπoυλου «Τα οπωροφόρα της Αθήνας».


Την Κυριακή, η τελετή λήξης του Φεστιβάλ περιλαμβάνει ένα αφιέρωμα στους "Σκαπανείς του Ελληνικού Κινηματογράφου": Μετά την απονομή των βραβείων και των τιμητικών διακρίσεων στο Αμφιθέατρο του Νομαρχιακού Μεγάρου, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Οι Σκαπανείς 1906-1925» από το Αρχείο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος. Το ντοκιμαντέρ αυτό αποτελείται από αποσπάσματα διαφόρων ταινιών που έχουν σωθεί και αποκατασταθεί από το εργαστήριο της Ταινιοθήκης της Ελλάδος.


Περί ναζισμού και δημοκρατίας


1. Η ΧΑ είναι μια ναζιστική, στρατιωτικά οργανωμένη, βίαιη οργάνωση που από τη δεκαετία του 90 δέρνει, μαχαιρώνει και ενίοτε σκοτώνει ανθρώπους. Τα στελέχη της χαιρετούν φασιστικά, θαυμάζουν το Χίτλερ και απειλούν ανοικτά με εξόντωση όποιον διαφωνεί μαζί τους

2. Ένα κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας αν και δεν θεωρεί εαυτόν οπαδό της ΧΑ, έχει φασίζουσες αντιλήψεις. Πιστεύει ότι οι έλληνες είναι καλύτεροι/εξυπνότεροι από τους άλλους, ότι η υφήλιος χωρίζεται σε φιλέλληνες και ανθέλληνες, ότι η Ελλάδα ως τόπος είναι ο καλύτερος του κόσμου, κλπ. Οι αντιλήψεις αυτές δεν θα αλλάξουν ακόμη και αν όλη η ΧΑ πάει φυλακή.

3. Η δημοκρατία και ο φασισμός δεν είναι "έμφυτες τάσεις", διδάσκονται στην οικογένεια στο σχολείο και την κοινωνία και έχουν πρακτική εφαρμογή στην καθημερινότητα. Η διαφορά τους είναι ότι ο φασισμός είναι ευκολότερος γιατί καταρχήν απευθύνεται στα κατώτερα ένστικτα του ανθρώπου (δίκαιο του δυνατότερου, ομάδες-αγέλες, αποδιοπομπαίοι τράγοι, κλπ)

4. Η πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος δεν επιτέθηκε νωρίτερα στη ΧΑ γιατί πίστευε ότι μπορούσε να τη χρησιμοποιήσει. Η ΝΔ για να αλιεύσει ψήφους, ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί συμπύκνωνε σε αυτή το αντίπαλο δέος. Τόσο η θεωρία των δύο άκρων όσο και η θεωρία των δωσίλογων πολιτικών αποτελούν τις πρακτικές πολιτικές εκφράσεις της χρησιμοποίησης της ΧΑ

5. Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο και για την εξάρθρωση της συμμορίας της ΧΑ αλλά και για τη μείωση της έντασης της φασίζουσας νοοτροπίας στην κοινωνία. Όλα τα κόμματα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω, να μειώσουν την ένταση της πολιτικής τους σύγκρουσης και να συνεννοηθούν ότι η προστασία της δημοκρατίας είναι πάνω από τις πολιτικές διαφωνίες.

Στάθης Κουρνιώτης
Μέλος Γραμματείας ΔΗΜΑΡ Ευβοίας
Enhanced by Zemanta

Ζημιές στις καλλιέργειες τομάτας και ελιάς στο Δ. Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας Εύβοιας

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου καταθέτει ως ΑΝΑΦΟΡΑ την από 01.10.2013 επιστολή του Δημάρχου Μαντουδίου - Λίμνης – Αγίας Άννας Εύβοιας με θέμα «Ζημιές στις καλλιέργειες τομάτας και ελιάς», όπου αναφέρεται στα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στους παραγωγούς του Δήμου λόγω της καταστροφής της παραγωγής τομάτας και ελιάς και της απώλειας των κεφαλαίων που διέθεσαν για τις συγκεκριμένες καλλιέργειες.

Επειδή υπάρχει σοβαρός κίνδυνος οι παραγωγοί να αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις καλλιέργειες λόγω αδυναμίας κάλυψης των εξόδων, εάν δεν τύχουν ουσιαστικής βοήθειας, επισυνάπτουμε την εν λόγω επιστολή και παρακαλούμε για την απάντηση και τις ενέργειές σας.

Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ κράτησε το σταυρό μακριά από τη Χρυσή Αυγή


Ο Μητροπολίτης Καρυστίας Σεραφείμ έκανε τον αγιασμό στη Βουλή για την έναρξη της νέας Κοινοβουλευτικής Συνόδου. Χοροστάτησε στην τελετή γιατί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος απουσιάζει στη Σερβία.

Ο Σεβασμιότατος πλησίασε τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να ασπαστούν το Σταυρό, αλλά δεν κινήθηκε προς τα ...άκρα, όπου κάθονται οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ανάμεσά τους και ο Ευβοιώτης Νίκος Μίχος, καθώς και οι άλλοι δύο που αφέθηκαν ελεύθεροι από τις δικαστικές αρχές Ηλίας Κασιδιάρης και Ηλίας Παναγιώταρος.

Το Σταυρό προσκύνησαν ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και από το ΚΚΕ μόνο η Λιάνα Κανέλη. Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αρκέστηκε να σκύψει το κεφάλι σε ένδειξη σεβασμού.



egnomi.gr

Η ΔΗΜΑΡ για το Πετρέλαιο Θέρμανσης

Η εξίσωση του ειδικού  φόρου κατανάλωσης για θέρμανση και κίνηση είναι ένα μέτρο  που αποδείχθηκε λανθασμένο. Επιβάρυνε  τις συνθήκες διαβίωσης των πολιτών, είχε αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αρνητική δημοσιονομική επίπτωση.

Oι όποιες προτεινόμενες βελτιώσεις του μέτρου είναι ατελέσφορες. Γι’ αυτό και πρέπει να καταργηθεί.

Η αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας πρέπει να γίνει μέσα από την ενεργοποίηση των σχετικών ελεγκτικών μηχανισμών.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της  Δημοκρατικής Αριστεράς έχει ήδη  καταθέσει τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου.

Περγαντάς στις Βρυξέλλες: Περιμένουμε γενναία χρηματοδότηση

Τη Δεύτερα 7 Οκτωβρίου 2013 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  Κλέαρχος Περγαντάς, συναντήθηκε με την Μονάδα Διαχείρισης Διαρθρωτικών Πόρων για την Ελλάδα της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής στις Βρυξέλλες.

José Manuel Durão Barroso
José Manuel Durão Barroso (Photo credit: Wikipedia)
Συζήτησε τη χρηματοδότηση  της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε τις επιδόσεις  της Στερεάς Ελλάδας για την  τρέχουσα περίοδο. Επιδόσεις οι οποίες είναι γνωστές στη συγκεκριμένη Μονάδα και είναι οι υψηλότερες στη χώρα (82,5% απορρόφηση).

Μετά την παρουσίαση της τρέχουσας Προγραμματικής Περιόδου, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στη  νέα Προγραμματική Περίοδο 2014-2020. Ανέπτυξε τη θέση της Περιφέρειας σχετικά και με τις χρηματοδοτήσεις του Ταμείου Συνοχής και του Γεωργικού Ταμείου.

Τόνισε δηλαδή, ότι η  Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα πρέπει να έχει γενναίες χρηματοδοτικές εκχωρήσεις από τα δυο ταμεία,  ώστε μαζί με τη χρηματοδότηση των Διαρθρωτικών Ταμείων  (ΕΤΠΑ-ΕΚΤ), να υπάρξει μια ολοκληρωμένη αναπτυξιακή λύση στις ανάγκες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το απόγευμα της ίδιας  μέρας, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς  συμμετείχε στην Σύνοδο της Επιτροπής των Περιφερειών.  Ο  Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  Jose Manuel Barroso  και ο  Επίτροπος, αρμόδιος για την Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn,  παρουσίασαν το σχεδιασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη νέα Προγραμματική Περίοδο, που εστιάζεται στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση  με τον Επίτροπο, αρμόδιο για την  Περιφερειακή Πολιτική Johannes Hahn, τον οποίο προσκάλεσε στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Enhanced by Zemanta

Αγώνας τοξοβολίας στην Κάρυστο


Στην Κάρυστο διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο Π. Μώρος αγώνας τοξοβολίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος - Αιγαίου και Κρητικού πελάγους με τη συμμετοχή 15 Σωματείων. 

Ο αγώνας ήταν συνδιοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας, του Δήμου Καρύστου και του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου. Αγώνας τοξοβολίας στην Κάρυστο από το Ναυτικό Όμιλο Καρύστου

Στον αγώνα συμμετείχαν οι εθνικοί κριτές Παναγιώτης Σταυρόπουλος και Κωνσταντίνος Γυφτονικολός, στην γραμματεία Ντάτσου Έλενα με βοηθούς την Βαγγελίτσα Βερούχη και τον Γιώργο Κομνηνό καθώς και οι γιατροί κα. Φωτεινή Γερακίνη και κ. ο Γιώργος Καλαποδάς.


Από την πλευρά του Ν.Ο. Καρύστου οι θέσεις που κατέλαβαν οι αθλητές μας στο Ολυμπιακό τόξο : Στην Α΄ κατηγορία στις Γυναίκες 3η Ντάτσου Έλενα.


Στους Νέους Άνδρες 1ος Κόλλιας Χρήστος και 2ος Σφυρίδης Γιώργος.


Στην Β΄ κατηγορία στους άνδρες 6ος Κολοκούρης Βαγγέλης και 7ος Σφυρίδης Βαγγέλης.


Στους Έφηβους 1ος Αρτινός Νικόλας Περικλής


 Και στις Νεάνιδες 1η Χριστίδη Χριστίνα και 2η Καλαποδά Φρύνη.

Στις απονομές μας τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Νόβας Δημήτρης Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, η κα. Κιούκη Μαρία Αντιδήμαρχος και ο κ. Δρόσος Κώστας Αντιπρόεδρος Αθλητισμού – Πολιτισμού –Τουρισμού και  Δημοτικής  Ενότητας Καρύστου.


Ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Καρύστου κ. Ντάτσος Περικλής αφού δέχθηκε τα συγχαρητήρια για την εξαιρετική διοργάνωση ευχαρίστησε τον Δήμο Καρύστου για την συνδιοργάνωση ,όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά στον αγώνα, τους αθλητές-ριες  που λάβανε μέρος στον αγώνα   και τον κ. Λαγόνικο Νίκο για τη φιλοξενία των κριτών μας.


Στη Φωτο ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Κ   με την γιατρό του αγώνα κα. Φωτεινή Γερακίνη

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟΝ  ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
ΤΟ Δ.Σ

Ερώτηση Αναγνωστάκη για την μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ

Ερώτηση προς το Υπουργείο  Οικονομικών κατάθεσε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης, για την ανάδειξη των λεπτομερειών που αφορούν σε ενδεχόμενη μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τη μεταφορά ασφαλισμένων που ανήκουν  σε περιοχές της χώρας με πληθυσμό ως 2000 κατοίκους καθώς η κυβερνητική πρόθεση στοχεύει στο να μειωθεί το κενό εισφορών που υπάρχει στον ΟΑΕΕ.

Φυσικά στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία, η εκτίμηση είναι πως κάθε μικρή επιχείρηση οδηγείται στο κλείσιμο και κατά συνέπεια στον οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό κάθε περιοχής που έχει μικρό πληθυσμό.

Μετά τις διαμαρτυρίες ξεκίνησε το Ολοήμερο στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας

Μόλις στις 7 Oκτώβρη 2013, σχεδόν έναν μήνα μετά την έναρξη του σχολικού έτους,  ξεκίνησε η λειτουργία του Ολοήμερου Προγράμματος στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας, μετά την έντονη διαμαρτυρία μας ως Συλλόγου Γονέων και χωρίς την οποία ίσως θα περιμέναμε πολλές ημέρες ακόμη, με όλες τις δυσμενείς συνέπειες για τις οικογένειες και τους  εργαζόμενους γονείς των μαθητών. Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχιστεί εύρυθμα και με το αναγκαίο προσωπικό η λειτουργία του για να μην ξαναχρειαστεί να «ενοχλήσουμε» το Υπουργείο Παιδείας τουλάχιστον γιαυτό το ζήτημα.

Όσο για τις ατάκες του κ. Υφυπουργού Παιδείας «περί συνδικαλιστών που παρέσυραν του γονείς», τον ενημερώνουμε ότι στο Σχολείο μας και στον Σύλλογό μας υπάρχουν μόνο εργαζόμενοι ή άνεργοι γονείς οι οποίοι αγωνιούν για την λειτουργία του και όχι συνδικαλιστές. Γιαυτό ας μιλάει λιγότερο και να δουλεύει για το καλό της Παιδείας περισσότερο.

ΕΛΕΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί απέδειξαν την ανθρωπιά τους...

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων- Νηπιαγωγών Χαλκίδας παραχώρησε πρόπλασμα ανθρωπίνου σώματος στο Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να διευκολυνθεί η πραγματοποίηση σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών. 

Η παραχώρηση αυτή έγινε με προγενέστερη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, με τα έσοδα που είχε ο Σύλλογος από το Πασχαλινό Παζάρι της χρονιάς που πέρασε.

Το πρόπλασμα παρέλαβαν οι Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων του Τμήματος Σαμαρειτών Χαλκίδας Φωτεινή Κατσιούλα και Σπύρος Κοκορδάτος.

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, είναι η πιο ενεργή Εθελοντική Οργάνωση Πρώτων Βοηθειών Διάγνωσης και Ναυαγοσωστικής στην Ελλάδα, η μοναδική εθελοντική  διασωστική δύναμη στην χώρα μας, αναγνωρισμένη  από την  Γ.Γ.Π.Π., η οποία  διαθέτει οχτώ διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς πιστοποίησης της εκπαίδευσης όλων των Εθελοντών της, στους τομείς Πρώτων Βοηθειών,  Διάσωσης & Ναυαγοσωστικής και Εκπαιδευτών.


Η συνεργασία του Συλλόγου με το τμήμα Σαμαρειτών αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα για την οργάνωση τακτικών σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών μέσα από Εκπαιδευτικά προγράμματα σε εκπαιδευτικούς του Συλλόγου. Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα Πρώτων Βοηθειών είναι απαραίτητη για την πρόληψη ατυχημάτων, την προστασία της υγείας και της ζωής.
Το πρώτο σεμινάριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις αρχές του νέου χρόνου.

Η συνεργασία αυτή είναι μια έμπρακτη προσπάθεια για την υλοποίηση του οράματος ενός κόσμου που πορεύεται με ελπίδα, σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προοδεύει συνολικά μέσω του ανθρωπισμού.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...