Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Η ΔΕΗ Χαλκίδας έκοψε το ρεύμα σε ηλικιωμένο και ασθενή

Η ΔΕΗ Χαλκίδας έκοψε το ρεύμα σε  ηλικιωμένο και ασθενή που έχει άμεση καθημερινή ανάγκη λειτουργίας αναπνευστικής βοηθητικής συσκευής που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του και την ζωή του

Αυτό καταγγέλει το "Δίκτυο Αντίστασης και Αλληλεγγύης" που σήμερα Τρίτη 13 Νοεμβρίου έδωσε το παρόν στα γραφεία της ΔΕΗ Χαλκίδας, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το κόψιμο του ηλεκτρικού ρεύματος σε ανθρώπους που δεν έχουν είτε την οικονομική ευχέρεια να πληρώσουν τους λογ/σμους της ΔΕΗ.

Η ανακοίνωση του Δικτύου αναφέρει: Με την σημερινή μας παρουσία στα γραφεία της Δ.Ε.Η. Χαλκίδας θέλουμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία μας στην τακτική της Δ.Ε.Η. ,που σαν υπηρεσία κοινωφελούς έργου πρέπει να δείχνει την απαραίτητη ευαισθησία τουλάχιστον απέναντι σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, να κόβει το ρεύμα σε ανήμπορους ,ασθενείς συνανθρώπους μας ,όπως έκανε ήδη σε συμπολίτη μας ηλικιωμένο και ασθενή που έχει άμεση καθημερινή ανάγκη λειτουργίας αναπνευστικής βοηθητικής συσκευής που λειτουργεί με ηλεκτρικό ρεύμα, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία του και την ζωή του.
Δηλώνουμε επίσης ότι θα μας βρουν μπροστά τους όποιοι και όποιες (οργανισμοί η υπηρεσίες) στερούν βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το ηλ.ρεύμα,το νερό, την θέρμανση ,την υγεία από ευπαθείς συνανθρώπους μας. 

Το Δίκτυο επισημαίνει ότι κάθε Δευτέρα στις 20.00 θα πραγματοποιείται ανοικτή συνέλευση στο Εργατικό Κέντρο Ευβοίας.

Αποστόλου: Καταχρηστικές διώξεις εναντίον αγροτοσυνδικαλιστών

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου, αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση για την άρση της δίωξης των αγροτοσυνδικαλιστών είπε:

Είναι πολλοί οι λόγοι που συνηγορούν στην αποδοχή του αιτήματός μας για την άρση της δίωξης των συνδικαλιστικών εκπροσώπων του αγροτικού χώρου .
  1. εκπροσωπούν την ασθενέστερη ομάδα της οικονομικής δραστηριότητας της χώρας μας.Το εισόδημά τους όχι μόνο είναι το μικρότερο αλλά και βαίνει συνεχώς μειούμενο΄.
  2. Αποτελούν το τομέα εκείνο που διασφαλίζει την επιβίωσή μας, πόσο μάλλον σε μια κρίση που εκτός από οικονομική ενδέχεται να γίνει και επισιτιστική
  3. στις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες έχουν τη συμπαράσταση όλης της ελληνικής κοινωνίας,
  4. δε δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα ούτε στη κυκλοφορία, ούτε στα ευπαθή προϊόντα, αφού δεν υπήρξε καμία καταγεγραμμένη βλάβη, επικοινωνιακός και μόνον ήταν ο θόρυβος, δεν τον δημιούργησαν οι ίδιοι
  5. σε ανάλογη περίπτωση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 1997 εξαλείφθηκε το αξιόποινο αντίστοιχων αδικημάτων
  6. ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στις Σέρρες τη προεκλογική περίοδο δεσμεύτηκε ότι θα ρυθμίσει το ζήτημα
  7. και ο Υπουργός Δικαιοσύνης κατά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς των Σερρών τους υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιήσει το θέμα αν υπάρξει από τα κόμματα ανάλογη προσέγγιση
  8. εκτός από εμάς πιστεύουμε ότι και όλα τα κόμματα του ελληνικού κοινοβουλίου συμφωνούν, το ΚΚΕ ήδη έχει καταθέσει και σχετική τροπολογία .
Θα μπορούσα να αναφέρω χίλιους ακόμη λόγους

Πάρτε τη πρωτοβουλία εσείς φέρτε την τροπολογία βάζοντας ακόμη και τη προϋπόθεση της σύμφωνης γνώμης όλων των κομμάτων της Βουλής

Μόνον έτσι θα φανεί η πολιτική συνέπεια των πύρινων λόγων της προεκλογικής περιόδου

Οι συμπάθειες και η συμπαράσταση είναι για κατανάλωση δε λύνουν το πρόβλημα.

Τι θα απαντήσετε στους αγρότες όταν μόλις προχθές με το ν. 4055/2012 κάνατε αναπροσαρμογή ποσών και ορισμένα αδικήματα που είχαν χαρακτηριστεί κακουργηματικά ,π.χ. η απάτη σε μια νύχτα μετατράπηκαν σε πλημμελήματα και μάλιστα πολλά οδηγήθηκαν σε παραγραφή, αφού δεν είχαν εκδοθεί τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις, ενώ την ίδια ώρα τους σέρνετε στα δικαστήρια.

Τονίζοντας ο Υφύπουργος Δικαιοσύνης κ.Καραγκούνης στην απάντηση του δε δεσμεύτηκε για άμεση παρέμβαση αλλά άφησε το ζήτημα ανοιχτό για το μέλλον.

ΒΑΣΙΛΙΚΟ: Αίτηση πτώχευσης από τη NEOSET

Άλλη μια ιστορική εταιρεία υπό κατάρρευση. Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου φέρεται να έχει καταθέσει η NEOSET

Η εταιρεία επίπλων NEOSET φέρεται να έχει ήδη καταθέσει την υπαγωγή της στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Δικαίου.

Η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην αγορά επίπλου, με τη NEOSET να διαδέχεται την ένταξη στο άρθρο 99 της επίσης γνωστής εταιρίας επίπλων SATO.

Η NEOSET σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες οικονομικές καταστάσεις της, για τη χρήση του 2011 παρουσίασε ζημιές ύψους 7,8 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ίδιο διάστημα οι συνολικές υποχρεώσεις της διαμορφώθηκαν στα 53,1 εκατομμύρια ευρώ.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά τα τελευταία 30 χρόνια και αριθμεί περί τα 100 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Τα εμπορικά σήματα της Νeoset Α.Ε. περιλαμβάνουν Neoset, Neoset Κουζίνα, Νεοκατοικείν, Skouropoulos και Neowood.

Ο Όμιλος Neoset, σύμφωνα με τα στοιχεία στην επίσημη ιστοσελίδα της, απασχολεί 200 άτομα στο Εργοστάσιο Βασιλικό Χαλκίδας, 79 άτομα στα Κεντρικά Γραφεία Παλλήνης, 9 άτομα στο Κέντρο Διανομής Αττικής, 111 άτομα στα Εταιρικά Καταστήματα και 3 άτομα στο Νεοκατοικείν ΕΠΕ.

Στα καταστήματα του Δικτύου, όπως σημειώνεται, απασχολούνται 613 άτομα περίπου. Το τελικό σύνολο των ανθρώπων που εργάζονται στον Όμιλο εταιρειών NEOSET ανέρχεται στα 1014 άτομα.

Η δραστηριοποίηση του ομίλου στο εξωτερικό ξεκίνησε το 1990 στον Καναδά. Σήμερα ο όμιλος εξάγει προϊόντα στις χώρες, Αιθιοπία, Βουλγαρία, Καναδά, Κύπρο, Ρουμανία, Εκουαδόρ.

Χαλκίδα: Κοινωνικό Φροντιστήριο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου

Την Δευτέρα 19/11 ξεκινούν τα μαθήματα για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται για τους μαθητές που, λόγω οικονομικής κρίσης, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην προετοιμασία τους για τις εισαγωγικές εξετάσεις.

Τα μαθήματα διοργανώνει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Εύβοιας (Ε.Λ.Μ.Ε.), στηριζόμενη στην εθελοντική προσφορά μελών της και θα διδάσκονται σε αίθουσες του 2ου Λυκείου Χαλκίδας , μετά τη λήξη των μαθημάτων του Λυκείου.

Τα τμήματα είναι προς το παρόν ολιγομελή και ανοικτά.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές μπορούν ακόμη να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 2221089248, 6979217098, 2221022415, 6976173751 (απογεύματα 6-10μ.μ. και Σαββατοκύριακο ).

Στα ίδια τηλέφωνα μπορούν να απευθύνονται και καθηγητές για να ενισχύσουν περαιτέρω την προσπάθεια αυτή.

Επίσκεψη του Περγαντά στο Μαντούδι

 
Επίσκεψη στο Μαντούδι  πραγματοποίησε την Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς, οι Αντιπεριφερειάρχες κ. Α. Μπουραντάς, κ. Στ. Καπελέρης και  Περιφερειακοί Σύμβουλοι.
Κατά την επίσκεψη του εγκαινίασε το νέο Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου το οποίο υλοποιήθηκε από το την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ της Στερεάς Ελλάδας.
Στο χαιρετισμό του στα εγκαίνια ο Περιφερειάρχης επεσήμανε : «Με τη σημερινή μου παρουσία σήμερα εδώ στα εγκαίνια αυτού του τόσο σημαντικού έργου για το Μαντούδι , ενός έργου προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ που χρηματοδοτήσαμε και υλοποιήσαμε ως Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θέλω να τονίσω την ιδιαίτερη σημασία που δίνουμε στις ανάγκες για υποδομές εκπαίδευσης στο Δήμο , στην Εύβοια αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια .
Ολοκληρώσαμε αυτό το πανέμορφο Δημοτικό Σχολείο αίτημα των κατοίκων για πολλά χρόνια και παραδίδεται στους δασκάλους και στους μαθητές » 
Το Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου δυναμικότητας 95 μαθητών περιλαμβάνει 12 αίθουσες διδασκαλίας , μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων με σκηνή, βιβλιοθήκη, γραφείο δασκάλων και πολλούς άλλους βοηθητικούς χώρους σε συνολική επιφάνεια  1.728,20 τετρ. μέτρα.
Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης επισκέφτηκε το έργο με Τίτλο «Βελτίωση και επέκταση λιμένος Μαντουδίου» το οποίο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας του ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 8,1 εκατ ευρώ. Το έργο υλοποιείται από την  τεχνική υπηρεσία  της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας. Αφορά στην επέκταση του υφιστάμενου προσήνεμου μόλου με εσωτερική κρηπίδωση, με υποδομή ηλεκτροφωτισμού, παροχής νερού-ρεύματος και πυρόσβεσης.και στην επέκταση υφιστάμενου τμήματος του παραλιακού κρηπιδώματος συνολικού μήκους 131,50 μ. με υποδομή ηλεκτροφωτισμού, παροχής νερού-ρεύματος και πυρόσβεσης, καθώς και η αποπεράτωση της πρόσβασης στις λιμενικές εγκαταστάσεις. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2012.
Ο Περιφερειάρχης κ Κλέαρχος Περγαντάς επισκέφτηκε το Δημαρχείο και συμμετείχε σε σύσκεψη  με τον Δήμαρχο κ. Ανέστη  Ψαρρό Δημοτικούς Συμβούλους και Στελέχη του Δήμου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης  ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς  και ο Αντιπεριφερειάρχης κ Σταμάτης Καπελέρης. 
Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στην πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ τονίζοντας  «Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας έχει εκχωρηθεί το ποσό των 212,57 εκατ. €, προκειμένου να εντάξει και να χρηματοδοτήσει έργα σε όλους τους τομείς. Τα ποσοστά απορρόφησης του Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας παραμένουν ιδιαίτερα υψηλά φθάνοντας στο ποσοστό του 68,21 % επί του ποσού της εκχώρησης. 
Παράλληλα με  την χρηματοδότηση δράσεων στα πλαίσια του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος, στην Περιφέρειά μας έχει εκχωρηθεί προς διαχείριση το ποσό των 59,74 εκατ.  €, προκειμένου να πραγματοποιηθούν σημαντικές περιβαλλοντικές παρεμβάσεις σε όλο το εύρος της Στερεάς Ελλάδας, στα πλαίσια του Τομεακού Προγράμματος “Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 – 2013 ” (ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α.). Έπειτα από ενέργειές μας, έχει εγκριθεί προγραμματική υπερδέσμευση ύψους 25 εκατ. €, επομένως η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δύναται να χρηματοδοτήσει δράσεις συνολικού ύψους 84,74 εκατ. €.»
Εμβαθύνοντας στα έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας, τόνισε: «Σημαντικά έργα υλοποιούνται μέσω του ΕΣΠΑ στον Δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας  συνολικού προϋπολογισμού 12,9  εκ. €. 
Αναλυτικότερα, ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος του έτους το έργο: «Βελτίωση και επέκταση λιμένος Μαντουδίου», προϋπολογισμού 8,1 εκ. € (νομικές δεσμεύσεις: 4,23 εκ. €). Το συγκεκριμένο έργο έχει χαρακτηριστεί ως έργο προτεραιότητας για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η υλοποίησή του αποτέλεσε πρωταρχικό μας στόχο. Επίσης, έχουν ολοκληρωθεί και αναμένεται να αποπληρωθούν το άμεσο επόμενο χρονικό διάστημα τρία σημαντικά έργα εκπαίδευσης συνολικού προϋπολογισμού 2,32 εκ. € (νομικές δεσμεύσεις: 1,33 εκ. €), τα οποία αφορούν στην ολοκλήρωση ανέγερσης Δημοτικού Σχολείου Μαντουδίου, το οποίο εγκαινιάστηκε σήμερα, στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Δημοτικό Σχολείο
Κηρίνθου και στην προσθήκη αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στο Γυμνάσιο Μαντουδίου. Μάλιστα, το Δημοτικό Σχολείο Μαντουδίου και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Κηρίνθου βρίσκονται ήδη σε λειτουργία. Επιπλέον, σε στάδιο δημοπράτησης βρίσκονται τρία έργα προώθησης φυσικού κάλλους συνολικού προϋπολογισμού 384 χιλ. €, που αφορούν στην κατασκευή περιηγητικών μονοπατιών στις περιοχές: «Καναλάκια-Χριστός-Αγ. Γρηγόρης», «Προσκοπείο – Ταμπακαριά - Προφήτης Ηλίας– Αγία Παρασκευή» και «Ασκητήριο - Μοναστήρι Οσίου Δαυίδ – Βοθάνες Γεραλίνας – Καταρράκτες Δρυμώνα» (συμπεριλαμβανομένης ανάπλασης χώρου στη θέση Κρέμαση). Συνάμα, έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμά μας τρεις μελέτες Σχεδίων χωρικής οικιστικής οργάνωσης ανοιχτής πόλης (ΣΧΟΟΑΠ) και Γενικών πολεοδομικών σχεδίων (ΓΠΣ) προϋπολογισμού 835 χιλ. € (νομικές δεσμεύσεις 835 χιλ. €). Οι μελέτες βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν τα σχέδια των Δημοτικών Ενοτήτων Κηρέως, Νηλέως και Ελυμνίων.
Παράλληλα, έχουν ολοκληρωθεί τα  έργα : «Ανακαίνιση - εκσυγχρονισμός κτιρίου Μελλά στη Λίμνη Ευβοίας», με προϋπολογισμό 226 χιλ. € (νομικές δεσμεύσεις: 217 χιλ. €) καθώς και το έργο: «Οδός Λίμνη - Ροβιές (Τμήμα από πρατήριο έως κόμβο)», προϋπολογισμού 1 εκατ. € (νομικές δεσμεύσεις: 1 εκ. €). 
Παράλληλα, με πόρους του ΕΠ.ΠΕΡ.Α.Α. υλοποιείται ένα σημαντικό έργο αποκατάστασης Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ), συνολικού προϋπολογισμού 272 χιλ. €, το οποίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην αναβάθμιση και την προστασία του περιβάλλοντος».
Ο Περιφερειάρχης κ Κλ. Περγαντάς αναφέρθηκε στον απολογισμό της έως σήμερα πορείας του ΕΣΠΑ και των επιδιώξεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: «Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας παραμένει σταθερά ανάμεσα στις πρώτες Περιφέρειες σε εθνικό επίπεδο, όσον αφορά στην απορρόφηση και είναι σημαντικά τα βήματα που έχουν πραγματοποιηθεί σε υποδομές, προμήθειες εξοπλισμού και σε περιβαλλοντικές παρεμβάσεις. Τα Έργα Προτεραιότητας εξελίσσονται ομαλά, ενώ τα τυχόν προβλήματα, που παρουσιάζονται οφείλονται στα νέα οικονομικά δεδομένα, που προέκυψαν από την βαθιά ύφεση.
Βρισκόμαστε σε συνεχή διαβούλευση και στενή συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία για την εξασφάλιση πόρων από νεκρές εκχωρήσεις των τομεακών προγραμμάτων, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν ώριμα αναπτυξιακά έργα όπως επίσης και για την εξασφάλιση πόρων στη Περιφέρεια κυρίως, για την ενίσχυση των ανέργων και των ευπαθών κοινωνικών ομάδων (δράσεις Κοινωνικού Ταμείου)».
Αναφερόμενος, ο Περιφερειάρχης στη νέα προγραμματική περίοδο τόνισε: « Οι σημαντικότεροι στόχοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την νέα Προγραμματική Περίοδο είναι η ισόρροπη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη  με σεβασμό στο περιβάλλον, η βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, η προώθηση καινοτόμων επενδύσεων σε όλους τομείς όπου η Περιφέρεια μας έχει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και δυνατότητα αριστείας, (αγροτικός τομέας - ενέργεια – τουρισμός – κομβική θέση) καθώς και η λειτουργία της Περιφέρειας  ως ισχυρού αυτοδιοικητικού οργανισμού με ενισχυμένο ρόλο. 
 
Ο κ. Περγαντάς κλείνοντας, επεσήμανε: «Όπως ανέφερα και στην Επιτροπή Παρακολούθησης του Ε.Π. Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας  Ηπείρου 2007 – 2013» η οποία πραγματοποιήθηκε στα Καμένα Βούρλα στις 7 Νοεμβρίου υπό την Προεδρία μου βασικός στόχος  μας, παράλληλα με την συνέχιση της ομαλής πορείας του  ΕΣΠΑ, είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα για την νέα προγραμματική περίοδο, έτσι ώστε να πετύχουμε ανάλογα και γιατί όχι ακόμη καλύτερα αποτελέσματα από τα σημερινά. Μέσα σ΄αυτή την περίοδο της βαθιάς ύφεσης, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να αξιοποιήσουμε και το τελευταίο ευρώ του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος. Επιδίωξή μας είναι να μην μείνουμε στην ευημερία των αριθμών, αλλά σ΄ένα ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα διαχέεται στην κοινωνία. »
 
Στη συνέχεια μίλησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε Εύβοιας κ. Θανάσης Μπουραντάς και ο Αντιπεριφερειάρχης κ Σταμάτης Καπελλέρης. Αναφέρθηκαν σε παρεμβάσεις που έχει κάνει η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας σε οδικούς άξονες της περιοχής, σε τοπία  σημαντικού κάλλους όπως το απολιθωμένο δάσος της Κερασιάς αλλά και σε θέματα του πρωτογενούς τομέα. 
 
Ο Περιφερειάρχης κ Κλέαρχος Περγαντάς και οι Αντιπεριφερειάρχες τοποθετήθηκαν σε ερωτήματα του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου.  

Γιατί ο Σίμος Κεδίκογλου πήγε στην Ιταλία και δεν μπόρεσε να μιλήσει

«Δεν είμαι αλλαζών, ούτε έπαρση έχω» απαντά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στα σημερινά δημοσιεύματα που τον χαρακτήρισαν «μεγαλομανή» επειδή πήγε ως το Μιλάνο να μεταφέρει μήνυμα του Πρωθυπουργού το οποίο τελικά δεν εκφώνησε.

Μήνυμα του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ήταν επιφορτισμένος να μεταφέρει χθες στο Μιλάνο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, στο Οικονομικό Ευρωμεσογειακό Φόρουμ, πήγε ως εκεί, αλλά δεν τα κατάφερε, όπως ανέφερε σήμερα ο Μικροπολιτικός στα Νέα.

Η εφημερίδα αναφέρθηκε ειρωνικά στον κ. Κεδίκογλου χαρακτηρίζοντάς τον «μεγαλομανή» και παρομοιάζοντάς τον με τον γάλλο διπλωμάτη Ταλεϋράνδο.

Στην πραγματικότητα, ο κ. Κεδίκογλου θα μετέφερε το πρωθυπουργικό μήνυμα στο πρώτο πάνελ ομιλητών μαζί με τον ιταλό Πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, τον Βέρνερ Χόγιερ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τον ευρωπαίο Επίτροπο Βιομηχανίας Αντόνιο Ταγιάνι.

Οπως επισημαίνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μιλώντας στο iefimerida.gr, όταν ήρθε η ώρα να πάρει το λόγο οι διοργανωτές του ανακοίνωσαν ότι τον είχαν τοποθετήσει στο τρίτο ή τέταρτο πάνελ.

Ο Μάριο Μόντι αντελήφθη το λάθος των διοργανωτών και κάλεσε τότε τον Σίμο Κεδίκογλου με τον οποίο είχε θερμό τετ-α-τετ πριν αποχωρήσει από την εκδήλωση. Ο Ελληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος θεώρησε άσκοπο να περιμένει ώρες προτού μιλήσει και αναχώρησε για την Αθήνα.

Τα Νέα δίνουν άλλη εικόνα και γράφουν ότι όταν αναχώρησε ο Μάριο Μόντι από την εκδήλωση τότε αναχώρησε και ο κ. Κεδίκογλου.

Ο κ. Κεδίκογλου διαψεύδει επιπλέον ως ψευδές αυτό που καταγράφουν τα Νέα ότι είχε στείλει στο Μιλάνο τους συνεργάτες του από το προηγούμενο βράδυ. «Κανένας συνεργάτης μου δεν είχε πάει στο Μιλάνο και το ταξίδι μου στοίχισε μόνο τα έξοδα του αεροπορικού εισιτηρίου μου» επισημαίνει ο Σίμος Κεδίκογλου στο iefimerida.gr.

Πηγή: iefimerida.gr
Enhanced by Zemanta

"Τάγματα τρόμου στις επιχειρήσεις" Εύβοιας και Βοιωτίας

"Τάγματα τρόμου στις επιχειρήσεις" Εύβοιας και Βοιωτίας τιτλοφορεί η νέα εφημερίφα "6 Μερες" το ρεπορτάζ της για την "Χρυσή Αυγή" και τη δράση της στους δύο νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Η Χρυσή Αυγή απειλεί εργοδότες απαιτώντας να απολύσουν τους ξένους εργάτες και να προσλάβουν άλλους από τις δικές τηςλίστες".

Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «6 μέρες» τέσσερα εύσωμα μέλη της ομάδας «Δουλειά στους Έλληνες» της Χρυσής Αυγής επισκέφθηκαν αποθήκη οικοδομικών υλικών στο Μαντούδι Ευβοίας για να πουν «δύο κουβέντες σταράτες» με τον ιδιοκτήτη. Του είπαν λοιπόν πως θα πρέπει να διώξει όσους αλλοδαπούς υπαλλήλους απασχολεί και να τους αντικαταστήσει άμεσα με Έλληνες.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Εύβοιας πολλοί είναι οι καταστηματάρχες – επιχειρηματίες που έχουν δεχθεί ανάλογες επισκέψεις, ωστόσο ελάχιστοι είναι αυτοί που προχωρούν σε ενυπόγραφη καταγγελία στην αστυνομία, αφού φοβούνται. Όλοι πάντως υποστηρίζουν πως αυτό που απαίτησαν οι «επισκέπτες» ήταν να «αλλάξουν» το προσωπικό που απασχολούν, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα τους βάλουν λουκέτο.


Και στην Αθήνα όμως, έχουν παρουσιαστεί ανάλογα φαινόμενα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη με τον ιδιοκτήτη ψητοπωλείου να υποστηρίζει, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, πως δέχθηκε την επίσκεψη των εύσωμων μαυροφορεμένων νεαρών, οι οποίοι του ζήτησαν να διώξει «για το καλό του» και τους τέσσερις αλλοδαπούς που εργάζονταν στο κατάστημα του και να δώσει δουλειά σε Έλληνες. Ο ίδιος τελικά κράτησε στην επιχείρηση του μόνο έναν από τους τέσσερις, ωστόσο τονίζει πως ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένας Έλληνας για να του ζητήσει δουλειά.

Από σήμερα σε διαθεσιμότητα ΟΛΟΙ οι δημόσιοι υπάλληλοι που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ

- Όλη η εγκύκλιος που δημοσιεύθηκε στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ
- Στάλθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους και ονομάζεται: νέο θεσμικό πλαίσιο κινητικότητας των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα
- Αφορά σε θέματα διαθεσιμότητας, αργίας και κατάργησης θέσεων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου

Αυτό που αναφέρεται είναι ότι από σήμερα, με τη δημοσίευση του Μνημονίου ΙΙΙ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τίθενται αυτοδικαίως σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εργάζονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και έχουν προσληφθεί εκτός ΑΣΕΠ.

Κι αυτό ανεξαρτήτως του πότε θα υπογραφούν τελικά οι διαπιστωτικές πράξεις, μία διαδικασία που, έτσι κι αλλιώς, θα έχει ολοκληρωθεί το επόμενο δεκαήμερο.

Στην εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης καλούνται όλες οι υπηρεσίες του Δημοσίου να προχωρήσουν στην υλοποίηση των ρυθμίσεων του Μνημονίου ΙΙΙ.

Η διαθεσιμότητα των υπαλλήλων θα διαρκέσει ένα έτος με την καταβολή του 75% του μισθού τους και στην περίπτωση που δεν μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου, θα απολύονται.

Σε σχετικό, πρόσφατο σημείωμα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, διευκρινιζόταν ότι δεν θα απολυθούν υπάλληλοι, αλλά, θα μετακινηθούν σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου:

«Η ένταξη των υπαλλήλων, που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης των θέσεών τους, στο Πρόγραμμα Κινητικότητας έχει σκοπό τη μετακίνησή τους, προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Tο πλήρες κείμενο της εγκυκλίου που αναρτήθηκε σήμερα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ΕΔΩ

Χαλκίδα: ΟΛΑ τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου


Ανακοινώθηκαν τα θέματα της ημερήσιας διάταξης της συνεδρίασης του Συμβουλίου Δημ. Κοινότητας Χαλκίδας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 19:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου [Δημαρχιακό Μέγαρο– Φαρμακίδου 15,Χαλκίδα]:
  1. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΚΟΥΤΣΟΥ Κωνσταντίνου του Ελευθερίου–Καφετέρια μπαρ  επί της οδού Ωρίωνος & Δρυόπων-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:76121/19-10-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  2. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Παναγιώτας του Κων/νου–«Καφενείο»  επί της οδού Βαρατάση 5-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:77074/23-10-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  3. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΠΑΡΙΚΟΥ  Κωνσταντίνου του Βασιλείου–«Κομμωτήριο»  επί της οδού Ωρίωνος & Δρυόπων-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:76121/19-10-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  4. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΑΝΤΩΝΙΟΥ Στέργιου του Ιωάννη–«Καφετέρια-Μπαρ»  επί της οδού Παπασκιαδά 2-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:78914/30-10-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  5. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΔΗΜΟΥ Κοσμά  του Χρήστου–«Παντοπωλείο(Μίνι-Μάρκετ»  επί της οδού Ηρακλέους 9-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:79193/31-10-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  6. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΓΙΑΝΝΑΚΟΥ Δημητρίου του Σπυρίδωνος–«Πρατήριο Άρτου Καφέ Ζαχαροπλαστικής»  επί της οδού Λεωφόρου Αθηνών 86-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:79103/31-10-2012)-εισηγητής κοςΓιαννούκος Θεόδωρος
  7. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑ Δημήτριου  του Σπυρίδωνος–«Ψησταριά-Οβελιστήριο»  επί της οδού Αρεθούσης 68-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:79341/31-10-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  8. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΜΑΡΑΓΚΟΥ  Ευάγγελου  του  Βασιλείου–«Καφενείο-Ουζερί»  επί της οδού Ελ.Βενιζέλου 56-Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:80547/08-11-2012)-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  9. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας  Σ.ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ Α.Ε «Γαλακτοπωλείο-είδηζαχαροπλαστικής-παγωμένο γιαούρτι και συναφή προϊόντα »Τζιαρντίνι 2 -Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:79970/2-11-2012)- ανανέωση της προέγκρισης άδειαςλειτουργίας καταστήματος που είχε χορηγηθεί με την υπ’αρίθμ.63/2012 -εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  10. Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα  υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας  Ευστράτιου ΣΑΚΑΡΟΓΛΟΥ του Παναγιώτη«Ιχθυοπωλείο-νωπά-κατεψυγμένα» Κριεζώτου 59 -Χαλκίδα (αρίθμ.πρωτ.αίτησης:81015/9-11-2012)-ανανέωση της προέγκρισης άδειας λειτουργίαςκαταστήματος που είχε χορηγηθεί με την υπ’αρίθμ.5/2012 -εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος
  11. Περί αρχικής χορήγησης  άδειας μουσικών οργάνων  σε κατάστημα   υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΤΣΑΛΛΑ Ιωάννη του Γεωργίου  ,Ψητοπωλείο με διακριτικό τίτλο «ΘΡΑΚΗ »στην οδό Κριεζώτου  4 & Φαρμακίδου  (αρ.πρωτ.αιτ.66053/13-9-2012) (εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος)
  12. Περί αρχικής χορήγησης  άδειας μουσικών οργάνων  σε κατάστημα   υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας ΣΙΜΙΤΖΗ Ιωάννη  του Σταύρου,Σνακ-Μπαρ(Μπυραρία)-Καφετέρια με διακριτικό τίτλο «ΚΑΦΩΔΕΙΟΝ»στην οδό Ελ.Βενιζέλου 10   (αρ.πρωτ.αιτ.17991/15-03-2012) (εισηγητής κοςΓιαννούκος Θεόδωρος)
  13. Περί αρχικής χορήγησης  άδειας μουσικών οργάνων  σε κατάστημα   υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας «Δ.ΓΚΙΟΥΣΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε», ΜικτόKαφετέρια-Mπαρ με διακριτικό τίτλο «ALLEGRO PONTE»στην οδό Eρ.Παύλου & Καλογεροπούλου(αρ.πρωτ.αιτ.72201/04-10-2012) -εισηγητής κοςΓιαννούκος Θεόδωρος
  14. Περί ανάκλησης  της αρίθμ.54/2012 απόφασης Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας «Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του ΠΟΛΛΑΛΗ Ηλία  του Ιωάννη –  επί της οδού  Βουδούρη 13 στη  Χαλκίδα -εισηγητής κος ΓιαννούκοςΘεόδωρος
  15. Περί ανάκλησης   αποφάσεων  Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας «Περί προέγκρισης άδειας ίδρυσης  και λειτουργίας των παρακάτω καταστημάτων  υγειονομικού ενδιαφέροντος :–
  16. IMTIAZ ALAM JAFFARI & ΧΟΥΣΕΙΝ ΜΑΝΑΒΑΡ Ο.Ε.κουρείο, Κακαρά & Τσιριγώτη, αριθμαπόφασης21/08-02-2012.
  17. ΜΠΟΥΡΛΙΔΗ Παρασκευή, Εστιατόριο ταχείας εξυπηρέτησης (Φαστ φουντ), Βώκου & Γκορτζή, αριθμαπόφασης: 4/08-02-2012.
  18. ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤ. ΠΑΣΣΑΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ψητοπωλείο, Τζιαρντίνι, αριθμαπόφασης: 6/08-02-2012.
  19. ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, καφενείο ουζερί, Σαχτούρη & Νικηταρά, αριθμαπόφασης: 8/08-02-2012.
  20. ΓΙΓΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ, πρατήριο άρτου – ζαχαροπλαστικής, Φαβιέρου 23, αριθμαπόφασης50/08-03-2012.
  21. ΤΣΟΤΣΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, καφενείο – ταβέρνα, Αρεθούσης 239, αριθμαπόφασης: 54/21-03-2012.
  22. METODIEVA ANAHIT του DANAIL, ταβέρνα, Ληλαντίων 120, αριθμαπόφασης: 55/05-04-2012.
  23. ΜΠΟΤΖΑΚΑΚΗ Βασιλική, κομμωτήριο, Περικλέους Σταύρου 34, αριθμαπόφασης57/12-04-2012.
  24. ΓΚΟΥΝΗΣ Στασινός, Σνακ – μπαρ – ουζερί – ψαροταβέρνα, Μακαρίου 15, αριθμαπόφασης:56/05-04-2012.
  25. ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣκαφενείο – μπαρ, Μητρ. Βασιλείου 5, αριθμαπόφασης:63/12-04-2012.
  26. ΓΕΩΡΓΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, αναψυκτήριο, Ερμού 11, αριθμαπόφασης:72/2-04-2012.
  27. ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ, πρατήριο άρτου & Ζαχαροπλαστικής, Γαζέπη 9, αριθμαπόφασης:72/26-04-2012.
  28. SULAJ FLAMUR του REXHEP, οβελιστήριο – ψητοπωλείο, Αθ. Διάκου 1, Κάνηθος, αριθμαπόφασης: 77/30-05-2012.
  29. ΛΕΜΟΥΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., καφετέρια μπαρ – σνακ μπαρ, Βουδούρη 13, αριθμαπόφασης: 86/30-05-2012.
  30. ΤΣΟΚΑΝΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, καφενείο (παραδοσιακό), Νικοδήμου Κάνηθος, αριθμαπόφασης: 86/30-05-2012.
  31. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., παραδοσιακό καφενείο, Τζαβάρα 5, αριθμαπόφασης90/29-06-2012.
  32. ΛΥΚΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ  ΣΠΑΝΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ-ΙΩΑΝΝΑ Ο.Ε., αναψυκτήριο – σνακ μπαρ, Τσιριγώτη 7, αριθμαπόφασης:88/29-06-2012.
  33. ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ  ΠΑΝΝΤΟΥΡΜΑΣ Ο.Ε., ψησταριά – σνακ μπαρ, Φάρου 10, αριθμαπόφασης:88/29-06-2012.
  34. ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, καφετέρια – μπαρ, Τζιαρντίνι 12, αριθμαπόφασης:86/30-05-2012.-εισηγητής κος Γιαννούκος Θεόδωρος  
ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΕΡΓΩΝ-ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ: 
    1. Περί επιδιορθώσεων οδοστρωμάτων σε οδούς της πόλης και επισκευής παρτεριών(εισηγητής κος Παπαγεωργίου-συντονιστής) 
ΘΕΜΑΤΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ  ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ-ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΣ-ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ:
    1. Περί διαγράμμισης διαβάσεων  πεζών  και  φωτεινής σηματοδότησης αυτών (εισηγητής κος Μπεχράκης-συντονιστής)
    2. Περί απαγόρευσης στάθμευσης στην οδό Βύρωνος μετά τις νέες κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στην πόλη (εισηγητής κος Μπεχράκης-συντονιστής) 
ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ:
    1. Τροποποίηση της αρίθμ. 4/2011 απόφασης Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας .Eκ νέου  σύσταση Επιτροπών για την υποβοήθηση του έργου τουΣυμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας.
    2. Α)Ενημέρωση για την ίδρυση  της Κεντρικής Ένωσης Προέδρων Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδας
Β)Προτάσεις  για θεσμικές και αναπτυξιακές  αλλαγές στον Καλλικράτη (Ν.3852/2010) στο  πλαίσιο της ενδοδημοτικής Αποκέντρωσης . 

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «Γέφυρα Προόδου & Ελπίδας»:
    1. Πρόταση για αντιπλημμυρικά  έργα στην συμβολή των οδών Καραμανλή & Ξενοπούλου (εισηγητής:κος Ανυφαντής) 
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ: 
    1. Έλλειψη προσωπικού στο νέο Δημοτικό Κοιμητήριο(ερώτηση κου Σιγανού)
    2. Θέματα Ασφάλειας  και υγιεινής  στους οικογενειακούς τάφους(εισηγητής : ερώτηση κου Σιγανού)
    3. Εξέλιξη του έργου ανάπλασης στο Δασύλλιο Κανήθου ερώτηση κου Ανυφαντή)
    4. Χρόνος αποπεράτωσης του α΄τμήματος  έργου πεζοδρόμησης στην οδό Αβάντων(ερώτηση κου Ανυφαντή) 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ  ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ 

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΓΙΑΝΝΟΥΚΟΣ

Έτοιμη η αποχέτευση των Παραμεριτών

Ο Δήμος Κύμης- Αλιβερίου, με ανακοίνωσή του, ενημερώνει τους κατοίκους του οικισμού Παραμεριτών ότι ολοκληρώθηκε η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης.

Μόνη εκκρεμότητα η ηλεκτροδότηση του Αντλιοστασίου για την οποία έχει γίνει σχετική αίτηση στη ΔΕΗ και αναμένεται στο επόμενο διάστημα να ολοκληρωθεί.

Όλοι οι κάτοικοι των Παραμεριτών μπορούν πλέον να προσέρχονται στην ΔΕΥΑΚΑ (Υπηρεσία Ύδρευσης- Αποχέτευσης) στο Αλιβέρι και να αιτούνται την σύνδεση τους στο νεοκατασκευασθέν δίκτυο αποχέτευσης.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ηλεκτροδότησης του αντλιοστασίου ο Δήμος μας με δικά του βυτιοφόρα θα αδειάζει την δεξαμενή των λυμάτων του οικισμού και θα τα μεταφέρει στον ΒΙΟΚΑ Αλιβερίου.

Η Δημοτική Αρχή υλοποίησε παρά τις οικονομικές δυσκολίες ένα σοβαρό έργο υποδομής στις Παραμερίτες για το οποίο είχε δεσμευθεί απέναντι στους κατοίκους του οικισμού.

Και οι Δικηγόροι της Χαλκίδας απέχουν μέχρι την Παρασκευή

Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χαλκίδας συμμετέχει στην Πανελλαδική αποχή των δικηγόρων έως και την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου, όπως αποφασίστηκε από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδας.

Επίσης, αποφασίστηκε να ζητήσουν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις του δικηγορικού σώματος και«την επιχειρηματολογία του όσον αφορά στη στοχοποίηση του κλάδου».

Ακόμη, αποφασίστηκε η προσφυγή στα δικαστήρια κατά του τρίτου Μνημονίου, όπως και η διεξαγωγή κοινού πανδικαστικού συνεδρίου με τη συμμετοχή δικηγόρων, δικαστικών και δικαστικών γραμματέων, με στόχο την αξιολόγηση της κατάστασης που επικρατεί στο χώρο της Δικαιοσύνης, την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υποβολή προτάσεων προς την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία.

Η Ολομέλεια, σε ανακοίνωσή της, υπογραμμίζει ότι «οι δικηγόροι της χώρας, σε πνεύμα πλήρους σύμπνοιας και ομοψυχίας, αρνούνται να συναινέσουν σε μέτρα μνημονιακής λογικής, που πλήττουν κατά τρόπο βάναυσο το χώρο της Δικαιοσύνης και εν γένει το δικαιϊκό μας σύστημα».

Βαθύ Αυλίδας: Έκαναν μαύρο στο ξύλο τον Αλβανό ληστή και τον παρέδωσαν στην αστυνομία! - Έπιασαν και τους 3 άλλους λήστές

Την ίδια τύχη είχαν και οι 3 συνεργοί του, που αρχικά είχαν καταφέρει να αρπάξουν 2.600€...
Όχι ένας αλλά τέσσερις ληστές έβαλαν στο μάτι μία επιχείρηση έξω από την Χαλκίδα. Οι δύο από τους 4 Αλβανούς δράστες μπήκαν στο κτίριο χθες το πρωί (12-11-2012) με σκοπό να ληστέψουν. Κατάφεραν να αποσπάσουν 2.600 ευρώ.

Την ώρα που ήταν έτοιμοι να φύγουν με τα χρήματα ο ιδιοκτήτης και ένας υπάλληλος πάλεψαν με τους ληστές και κατάφεραν να πιάσουν τον ένα από αυτούς.

Βλέποντας πως τα θύματα τους δεν αστειεύονταν ο άλλος ο ληστής το έβαλε στα πόδια αφήνοντας τα χρήματα.

Αστραπιαία επικοινώνησαν με τους αστυνομικούς στους οποίους παρέδωσαν τον έναν ληστή. 

Ωστόσο ύστερα από μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και οι άλλοι τρεις ληστές...




Enhanced by Zemanta

ΒΙΝΤΕΟ - Χαλκίδα: Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στον δήμο

Οι εργαζόμενοι σε όλες τις Δημοτικές επιχειρήσεις του δήμου Χαλκίδας εμφανίζονται αποφασισμένοι -μετά και από απόφαση της ΠΟΕ ΟΤΑ-  να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους μέχρι, όπως δηλώνουν, να φύγει η κυβέρνηση.

Ωστόσο, η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους ξέχειλους πλέον κάδους της πόλης  ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά η κατάσταση παραμένει δραματική και αναμένεται να επιδεινωθεί σήμερα.
Το μόνο που έχει σώσει, μέχρι σήμερα, τους Χαλκιδέους είναι ότι ΔΕΝ έβρεξε και δεν διαλύθηκαν τα σκουπίδια που  έχουν προκαλέσει βρώμα και δυσωδία σε όλη την πόλη. 

Πηγή: lamiastar

Ακρόαση για την παιδική σκηνή του θεάτρου Χαλκίδας


Το θέατρο Χαλκίδας καλεί σε ακρόαση  για την παιδική του σκηνή  όσου-ες επιθυμούν   να πάρουν μέρος στην παράσταση του χειμώνα για τους μικρούς μας φίλους, με το έργο της Στέλλας Μιχαηλίδου «το όνειρο του ρο»σε σκηνοθεσία της Ευδοκίας Ζέρβα, σκηνικά και κοστούμια Μαίρης Μουρσελά και  Βασιλικής Λευκούδη.

Η ακρόαση  θα γίνει το Σάββατο 17/11 από 5μμ έως 8μμ και την Κυριακή 18/11 από τις 11πμ έως 2μμ στο χώρο του θεάτρου Χαλκίδας Μεσσαπίων 4 στον 4ο όροφο.

Τηλέφωνο για  περισσότερες πληροφορίες 698449420 κα Λιβανίου.
                                  
                                               Για το θέατρο Χαλκίδας


Η καλλιτεχνική διευθύντρια                                                        η σκηνοθέτης
Μαρία Βαρδάκα                                                                         Ευδοκία Ζέρβα

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...