Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

"Πανταχού παρών" ο Σίμος Κεδίκογλου με τους Ρώσους

"Πανταχού παρών" ο Σίμος Κεδίκογλου, όταν πρόκειται για συνομιλίες με Ρώσους ή εκπροσώπους τους.

Προχτές ο Υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης είχε συνάντηση με τον ποντιακής καταγωγής επιχειρηματία και πρώην μέλος της Δούμας, Ιβάν Σαββίδη, όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, για πολλά χρόνια πρόεδρος της ελληνορωσικής ομάδας φιλίας της ελληνικής Βουλής, Σίμος Κεδίκογλου.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στον πρόεδρο του ΠΑΟΚ κ. Σαββίδη, ο οποίος είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας.

Μετά τη ληστεία στο Βασιλικό , "χτύπησε" τράπεζα στα Καμμένα Βούρλα

Εξιχνιάστηκε η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο σε υποκατάστημα τράπεζας στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας

Ταυτοποιήθηκε, ως ένας από τους δύο δράστες, 33χρονος υπήκοος F . Y . R . O . M ., σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ταυτοποιηθεί η συμμετοχή του 33χρονου δράστη σε δύο (2) ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών, στα Οινόφυτα Βοιωτίας και στο Βασιλικό Ευβοίας
Εξιχνιάσθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, η ένοπλη ληστεία που διαπράχθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο, σε υποκατάστημα τράπεζας στα Καμένα Βούρλα Φθιώτιδας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες. Πρόκειται για τον 33χρονο υπήκοο F.Y.R.O.M., ο οποίος συμμετείχε σε δύο ακόμη ένοπλες ληστείες τραπεζών, που διαπράχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο στα Οινόφυτα Βοιωτίας και τον περασμένο Σεπτέμβριο στο Βασιλικό Ευβοίας (σχετικά τα από 27-09-2012 και 25-09-2012 Δελτία Τύπου της Υπηρεσίας μας).

Ειδικότερα την 11-12-2012 το πρωί, οι δύο δράστες μετέβησαν με δίκυκλη μοτοσικλέτα στη τράπεζα στα Καμένα Βούρλα . Στη συνέχεια ο 33χρονος, φορώντας περούκα, γυαλιά μυωπίας και κασκόλ, εισήλθε στην τράπεζα και με την απειλή πιστολιού αφαίρεσε από την ταμεία του καταστήματος, το χρηματικό ποσό των (7.000) περίπου ευρώ. Ακολούθως επιβιβάσθηκε στη μοτοσικλέτα, όπου τον ανέμενε ο συνεργός του και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Από την συστηματική και μεθοδική αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, σε συνδυασμό με την συλλογή και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 33χρονου δράστη, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.
Οι έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου για ταυτοποίηση του συνεργού του 33χρονου και τον εντοπισμό των δραστών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.

Το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας και πάλι στη διάθεση των σωματείων

Από την περασμένη Κυριακή (13 Ιανουαρίου) και μετά από σχεδόν δύο μήνες εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης του αγωνιστικού χώρου, με σκοπό την προστασία των αγωνιζομένων και την ομαλή διεξαγωγή των ποδοσφαιρικών αγώνων, το Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας τέθηκε και πάλι στη διάθεση των σωματείων.

Οι εργασίες αφορούσαν σε καθαρισμό των κατεστραμμένων σημείων του χλοοτάπητα, επιχωμάτωση, εκ νέου σπορά, λίπανσή τους καθώς και σε επαναπροσδιορισμό του προγράμματος ποτίσματος, με αντικατάσταση όλων των δυσλειτουργικών μπεκ και επισκευή των ηλεκτροβανών.

Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο την Κυριακή 27

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος και η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας ανακοινώνουν την τέλεση του τριετούς Μνημοσύνου του αειμνήστου ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ , ΚΥΡΟΥ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ Α΄ (ΒΕΡΓΗ) κατά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, την Κυριακή 27η Ιανουαρίου 2013, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα Χαλκίδας (λόφος Μπαταριά), με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου και Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Αμέσως μετά το Αρχιερατικό Συλλείτουργο και περί ώραν 11.00 π.μ., ο Δήμος Χαλκιδέων θα πραγματοποιήσει την τελετή ονοματοθεσίας της πλατείας του Ι. Ναού Αγίου Σπυρίδωνα Χαλκίδας, εις τιμήν και μνήμην του μακαριστού Μητροπολίτη Χαλκίδας κυρού Χρυσοστόμου Α΄ (ΒΕΡΓΗ), σύμφωνα προς σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 3 ετών από την αποδημία του στο Κύριο.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...