Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

Περλεπέ: H Kοινωνική Επιχειρηματικότητα θα συμβάλει στη μείωση της ανεργίας

« Όλες οι θυσίες που υφίστανται οι πολίτες και όλες οι προσπάθειες που καταβάλλει η Κυβέρνηση θα έχουν ουσιαστικό αντίκρισμα, όταν η μάστιγα της ανεργίας χειραγωγηθεί και μειωθεί δραστικά».

Έτσι ξεκίνησε την ομιλία της επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο: «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» η βουλευτής Ευβοίας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, επισημαίνοντας επίσης:

«Με την κοινωνική συνεργατική επιχειρηματικότητα, έτσι όπως προωθείται μέσα από τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, επιδιώκεται η άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας για ιδιαίτερες κατηγορίες ανθρώπων που έχουν μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας στην ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Με το νομοσχέδιο καλύπτεται το έλλειμμα νομικού πλαισίου σ’ αυτό το τομέα . Η εφαρμογή, όμως, στην πράξη είναι αυτή που θα κρίνει τελικά το εγχείρημα.
H  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Έφυγε ο πρώην Δήμαρχος Κονιστρών

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Νότια Εύβοια όταν μαθεύτηκε ότι ο Δημήτρης Παπάναστασίου, έφυγε ξαφνικά από την ζωή. Ο Δημήτρης Παπαναστασίου , ήταν για πολλά χρόνια Δήμαρχος Κονιστρών.
Ο Δημήτρης Παπαναστασίου αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια. Σήμερα τα ξημερώματα, ένιωσε μία έντονη αδιαθεσία.Αποτέλεσμα ήταν να αφήσει την τελευταία του πνοή στο σπίτι του.
Ο Δημήτρης ήταν Πτυχιούχος του Μαθηματικού τμήματος Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ειδικευθείς σε θέματα Περιφερειακής Ανάπτυξης, Αποκέντρωσης, Τ.Α & Επιχ. ΟΤΑ στο ΕΛΚΕΠΑ, ΕΕΤΑΑ, ΙΔΕ και στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης Παντείου. Εργάστηκε στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στην Ανωτέρα Σχολή Πλοιάρχων Ε.Ν. Κύμης και στο Τ.Ε.Ι Χαλκίδας. Διετέλεσε Αντινομάρχης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας, αρμόδιος για θέματα ΠΕΧΩΔΕ, από το 1995 μέχρι το 1998 .
Από το 1999 έως και τις πρόσφατες εκλογές ήταν Δήμαρχος Κονιστρών. Πολιτεύτηκε στην συνέχεια ως ανεξάρτητος υποψήφιος Δήμαρχος Κύμης - Αλιβερίου, πέρασε στην δεύτερη Κυριακή των εκλογών αλλά δεν κατάφερε να εκλεγεί.
evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...