Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Αποστόλου:΅Αγώνας για την αποκατάσταση των αδικιών του «Σχεδίου Αθηνά»

"Ο αγώνας για την αποκατάσταση των αδικιών του «Σχεδίου Αθηνά» και την ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση συνεχίζεται". 

Αυτό αναφέρει ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ, Βαγγέλης Αποστόλου και επισημαίνει:

"Το ΣτΕ πρόσφατα έκρινε νόμιμα τα ΠΔ του Υπουργείου Παιδείας που αφορούν το σχέδιο «Αθηνά» και μεταξύ αυτών τα ΠΔ κατάργησης του Πανεπιστήμιου Στερεάς Ελλάδας καθώς και μεταφοράς της έδρας του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία.

Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε τις σχετικές μεθοδεύσεις και στηρίξαμε ολόπλευρα ένα αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο που όχι μόνο αντιστεκόταν σε αυτήν την πολιτική αλλά και απαιτούσε τη διατήρηση και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου στη Στερεά και την περαιτέρω ενίσχυση του ΤΕΙ Χαλκίδας, παράλληλα με τη διατήρησή του ως κεντρικό ΤΕΙ στη Περιφέρειά μας.

Το πλαίσιο αυτό διασφάλιζε τις βάσεις για την εκπόνηση ενός πραγματικού χωροταξικού σχεδιασμού για μια νέα οικονομική ανάπτυξη με σαφή καινοτόμα, κοινωνικά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της Περιφέρειας συνολικά.

Προτείναμε μια περιφερειακή στρατηγική για την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη τεχνολογική ανάπτυξη (με τη στήριξη της έρευνας αιχμής και την ενίσχυση της γνώσης ως παραγωγικής δύναμης) και ουσιαστικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δεσμών μεταξύ των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, της πραγματικής οικονομίας και της κοινωνίας με έμφαση στους τομείς γεωργίας & τροφίμων, στην παραγωγή και διανομή ενέργειας, στο τουρισμό και στις νέες τεχνολογίες κ.α.

Αποκαλύψαμε την «ξαφνική διαλλακτικότητα» παραγόντων και στελεχών της συγκυβέρνησης ( είτε ανέβαλαν κινητοποιήσεις, είτε άλλαξαν στάση στην τελική ψηφοφορία στη Βουλή) καθώς και την ανάθεση από το Υπουργείο σε ιδιώτες (με συμφέροντα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης) της καταγραφής των στοιχείων της ανώτατης εκπαίδευσης στην οποία βασίστηκε το σχέδιο Αθηνά.

Εμείς παρά τις όποιες «κρυφές συμφωνίες» μεταξύ της συγκυβέρνησης και ιδιωτών που εποφθαλμιούν την υλικοτεχνική υποδομή και τη στρατηγική θέση του ΤΕΙ Χαλκίδας, θα αγωνιστούμε αταλάντευτα, μαζί με τους καθηγητές και φοιτητές αλλά και τους πολίτες του νομού , για να παραμείνει το ΤΕΙ στα Ψαχνά, να καταλάβει τη θέση που του αρμόζει ως κεντρικό ΤΕΙ στη Στερεά Ελλάδα αλλά και να υλοποιηθεί μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στη χώρα.

Μεταρρύθμιση με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων, με στόχευση, διαδικασίες και επιστημονικά κριτήρια για το τι αντιμετωπίζουμε, τι θέλουμε, πως και με τι μέσα θα το πετύχουμε και τι προτεραιότητες έχουμε άμεσα και μεσοπρόθεσμα.

Μεταρρύθμιση που θα υπακούει και θα εξυπηρετεί τις πραγματικές εκπαιδευτικές, επιστημονικές και κοινωνικές ανάγκες και θα είναι συστατικό στοιχείο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας".

Ερέτρια: Εναλλακτικές καλλιέργειες «Υπερτροφές»

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Η Μέδουσα σας προσκαλεί  την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013
7 μ.μ  στην Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων Λυκείου Ερέτριας όπου θα δοθεί ενημερωτική ομιλία με θέμα: Εναλλακτικές καλλιέργειες «Υπερτροφές»

Γκότζι Μπέρι - Υπποφαές - Μυρτίλο κλπ

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Βασίλης Δαφνής – Αγάπιος Κιούσης Καλλιεργητές: Νίκος Τόγιας – Γεωπόνος-Τ.Ε

Το πρωί της ίδιας μέρας, ας συνδράμουμε όλοι στην προσπάθεια που οργανώνει ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας «Αχινός».

Kαθαρισμός - σήμανση για την ανάδειξη του μονοπατιού προς την Ακρόπολη Ερέτριας

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Ερέτριας "ΑΧΙΝΟΣ" σας καλεί την Κυριακή 9 Ιουνίου 2013 και ώρα 9:30 π.μ. 
να συμμετέχετε στον καθαρισμό - σήμανση για την ανάδειξη του μονοπατιού προς την Ακρόπολη Ερέτριας και για την εύκολη πρόσβαση και επισκεψιμότητα του αρχαίου τείχους! 

Σημείο συνάντησης στο Παλιό Υδραγωγείο (πίσω από το αρχαίο Θέατρο).

Σας περιμένουμε όλους!

Οι Esterina & Rsn έρχονται στο Xenia bar-cafe στη Χαλκίδα

Η Εστερίνα και ο Άρης ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσω της μουσικής και έρχονται στις 7 Ιουνίου στη Χαλκίδα, στο Xenia bar-cafe, προκειμένου να προσφέρουν στο κόσμο της Χαλκίδας μια βραδιά γεμάτη Funk, Soul και Hip Hop.

Το κορίτσι γεννημένο το1985, σε μαιευτήριο φυσικά, κάπου στην Αθήνα. Το αγόρι εισέπνευσε πρώτη φορά εν έτη 1984.

Ο Άρης(το αγόρι) ασχολείται με τη μουσική από το 2000 και η Εστερίνα(το κορίτσι) επίσης.

Όσο εκείνος συνεργαζόταν με συγκροτήματα του εσωτερικού, όπως οι RAZASTARR και του εξωτερικού, όπως οι BELLERUCHE, εκείνη εισερχόταν με μικρά-μικρά βήματα στο χώρο της hip-hop σκήνης σε συνεργασίες με MC΄s του είδους, όπως τον Γέλω και την Σκοτεινή Πλευρά, αλλά ακόμα οι δρόμοι τους ήταν παράλληλοι.

Αποστόλου: Ομολογία καθυστερήσεων για το Κτηματολόγιο από τον αναπληρωτή υπουργό Στ. Καλαφάτη

Δήλωση του βουλευτή Εύβοιας  του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ και υπεύθυνου  τομέα Αγροτική Ανάπτυξης και  Τροφίμων της Κ.Ο., Βαγγέλη Αποστόλου,  με αφορμή το κατατεθέν στη Βουλή  ν/σ για τη συμπλήρωση διατάξεων του Εθνικού Κτηματολογίου και άλλες ρυθμίσεις : 

«Στην κοινή αντίληψη ότι το Εθνικό Κτηματολόγιο δεν υπερασπίζεται τη δημόσια γη κι από εργαλείο καταγραφής και προστασίας  έχει καταστεί  εργαλείο επιβράβευσης της λεηλασίας της , η Κυβέρνηση απαντά με  την εκχώρηση όλων των διαδικασιών καταγραφής των εμπράγματων δικαιωμάτων δημοσίου και ιδιωτών αλλά και σύνταξης των δασικών χαρτών στο βασικό υπεύθυνο αυτής της πορείας , τη  Κτηματολόγιο Α.Ε. .

Οι βασικές  ρυθμίσεις του ν/σ  που  υπηρετούν  αυτό το  στόχο είναι  :

α) η κατάργηση του ΟΚΧΕ ( Οργανισμός Κτηματογραφήσεων και Χαρτογραφήσεων Ελλάδας ) και η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του στη Κτηματολόγιο Α.Ε., ενώ έπρεπε να συμβεί το αντίθετο .

β) η  εξαφάνιση  του τεκμηρίου κυριότητας του  δημοσίου, ένα δεδομένο ισχυρότερο του τίτλου, που το σεβάστηκαν όλες οι κυβερνήσεις της νεώτερης Ελλάδας γιατί εδράζεται στις διεθνείς συνθήκες και τα πρωτόκολλα που υπεγράφησαν κατά την απελευθέρωση  των ελληνικών εδαφών κι ως τέτοιο αποτελεί το ισχυρότερο εργαλείο υπεράσπισης μιας μεγάλης δημόσιας περιουσίας και

γ) η υφαρπαγή των αρμοδιοτήτων  κύρωσης των  δασικών χαρτών από τη δασική υπηρεσία και η εκχώρησή της στη Κτηματολόγιο Α.Ε.

Ταυτόχρονα  βέβαια ανοίγει κι ο δρόμος της  εισόδου των ιδιωτών στο κτηματολόγιο παρότι   ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ , ο  κ. Λιβιεράτος κατά την ανάληψη των καθηκόντων του είχε πει : «Δεν πιστεύω ότι η απόκτηση κτηματολογίου, μετά 180 χρόνια, είναι θέμα ιδιωτικοποίησης» και συνέχισε « άλλωστε μην ξεχνάμε ότι καμιά άλλη χώρα της Ευρώπης δεν έχει ιδιωτικοποιήσει το Κτηματολόγιό της».

Το σίγουρο  είναι ότι εκατοντάδες χιλιάδες καταπατητές και διεκδικητές  θα βρούν στη φαρέτρα τους την  επομένη της ψήφισης του σ/ν  άλλο ένα, το ισχυρότερο από καταβολής του ελληνικού κράτους , όπλο  για τη λεηλασία της δημόσιας
Enhanced by Zemanta

Τουρνουά Beach Volley στο Sabbia!

Τουρνουά Beach Volley στο Sabbia!

Σαββατοκύριακο 7- 8 Ιουνίου ...ανεβαίνουμε στο φιλέ!

Πολλά Δώρα περιμένουν όχι μόνο τους νικητές, αλλά και Όλους τους συμμετέχοντες. 

Δηλώσεις συμμετοχής:
- Ζάχος Γιώργος: 6947998363
- Sabbia Beach bar: 2221099997

To δράμα της οικογένειας του γυναικολόγου που δολοφονήθηκε από τον Πακιστανό μέσα στο σπίτι του

Αυτός είναι ο 56χρονος γυναικολόγος που βρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου άγρια δολοφονημένος στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του από τον Πακιστανό κηπουρό του επειδή του χρωστούσε 150 ευρώ!!!
 
Όλα συνέβησαν στη βίλα του γιατρού στην Ακτή Νηρέως στο Αλιβέρι, όπου έμενε με την 54χρονη γυναίκα του, η οποία βρέθηκε κι εκείνη δολοφονημένη με μια τσιμεντόπλακα δίπλα στη πισίνα του σπιτιού τους!

Σοκ στο πανελλήνιο έχει προκαλέσει η ανατριχιαστική ομολογία του Πακιστανού που παραδέχτηκε ότι σκότωσε το ζευγάρι!

Μάλιστα παραδέχτηκε ότι έκοψε την καρωτίδα του 56χρονου γυναικολόγου μέσα στη βίλα του!
Το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα έγινε το Σάββατο το απόγευμα και διαπιστώθηκε όταν η κόρη τους πήγε στο Α.Τ. Αλιβερίου το βράδυ αφού έχασε κάθε επικοινωνία με τους γονείς της.

Αμέσως οι Αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι για να δουν τι συμβαίνει και αντίκρισαν το μακάβριο θέαμα.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, ο 23χρονος κατηγορούμενος βρέθηκε στα δικαστήρια της Χαλκίδας και θα παρουσιαστεί ξανά το πρωί της Τρίτης, όπου θα απολογηθεί για τις πράξεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Αλιβέρι: ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό...

Άγριο έγκλημα στο Αλιβέρι-Σκότωσαν 56χρονο γυναικολόγο και τη σύζυγό του

Ομολόγησε ο Πακιστανός που συνελήφθη για το φόνο του ζευγαριού - Άλλοι 6 ομοεθνείς του συνελήφθησαν

ΑΛΙΒΕΡΙ: Ο Πακιστανός "κάρφωσε" ένα κοντάρι στο λαιμό του γυναικολόγου

ΔΕΙΤΕ 6 ΒΙΝΤΕΟ - Αυτός είναι ο Πακιστανός δολοφόνος - Η ανατριχιαστική ομολογία του

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...