Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

‘‘Ευβοϊκά Αθλητικά βραβεία 2013’’


Η ιστοσελίδα www.dinataathlitika.gr  και η ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ του 9.65fm ‘’ΔΥΝΑΤΑ & ΑΘΛΗΤΙΚΑ’’  οργανώνει την Δευτέρα 03 Ιουνίου 2013, στις 20.00, την εκδήλωση: ‘‘Ευβοϊκά Αθλητικά βραβεία 2013’’

 Μια εκδήλωση για όλους τους ανθρώπους του Αθλητισμού και κατά τη διάρκεια της οποίας, θα τιμηθούν κύρια άνθρωποι, που προσφέρουν τα μέγιστα στον Αθλητισμό, από διάφορες θέσεις χωρίς δημοσιότητα…

Επίσης θα τιμηθούν κάποια ‘’δικά μας’’ παιδιά που διακρίθηκαν  και μας έκαναν περήφανους στο  Πανελλήνιο.

Η εκδήλωση ‘‘Ευβοϊκά Αθλητικά βραβεία 2013’’ της Δευτέρας 03-Ιουνίου-2013 (ώρα 20.οο), θα γίνει στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, οδός ΦΡΙΖΗ 10 –ΧΑΛΚΙΔΑ).

Αιδηψός: Περιπτεράς πουλούσε ναρκωτικά!


Σοκ έχει προκαλέσει στην Αιδηψό η σύλληψη περιπτερά με την κατηγορία ότι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες. 

Τόσο στο περίπτερο όσο και στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευασίες με χασίς, αλλά και σπόροι για την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης.

Η σύλληψη του περιπτερά σημειώθηκε χθες το μεσημέρι και σήμερα Πέμπτη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Συνελήφθη 62χρονος, πρώην επιχειρηματίας για χρέη στο Δημόσιο


Συνελήφθη, χθες Τετάρτη 22 Μαΐου το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 62χρονος, πρώην επιχειρηματίας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 415.891,73 ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πολύωρο black out στη Χαλκίδα - Φωτιά σε 2 πυλώνες της ΔΕΗ - Τραυματίστηκε πυροσβέστης


Πολύωρο black out το πρωί στη Χαλκίδα. Από τις 11 και για περίπου τρεις ώρες τεράστιες περιοχές έμειναν χωρίς ρεύμα.

English: Vehicle of the Fire Service of Greece...
(Photo credit: Wikipedia)
Η διακοπή ρεύματος σημειώθηκε γιατί πήραν φωτιά  2 πυλώνες της ΔΕΗ κοντά στα ναυπηγεία-

Οι πυλώνες της ΔΕΗ που έπεσαν προκάλεσαν φωτιά και χρειάστηκε η επέμβαση της  Πυροσβεστικής που κατάφερε να τη θέσει γρήγορα υπό έλεγχο.


Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας μεταφέρθηκε εσπευσμένα άνδρας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας. Συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που προκλήθηκε από την πτώση πυλώνων της ΔEH.



O πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά την επιχείρηση κατάσβεσης, Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αντιμετωπίζει πρόβλημα στη μέση του και η κατάσταση του δεν εμπνέει ανησυχία στους συναδέλφους και τους συγγενείς του, που ενημερώθηκαν.

Γίνονται ανακρίσεις για να διαπιστωθεί πώς έπεσαν οι πυλώνες που προκάλεσαν το black out αλλά και κυκλοφοριακή συμφόρηση σε όλη την πόλη, μιακαι κόπηκε η κυκλοφορία στην Υψηλή Γέφυρα για πολλές ώρες.


Enhanced by Zemanta

 Εξερράγη αυτοσχέδια βόμβα στο ΤΕΙ Χαλκίδας


Αναστάτωση σε εκπαιδευτικό προσωπικό και σπουδαστές προκλήθηκε σήμερα το πρωί στο ΤΕΙ Χαλκίδας, καθώς τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός στο γραφείο του Υπεύθυνου τους Εργαστηρίου Μηχανολογίας.

Oι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για προσπάθεια τρομοκράτησης του «σκληρού» βαθμολογικά υπεύθυνου Καθηγητή, ανοίγοντας για άλλη μια φορά το μεγάλο κεφάλαιο των διαβλητών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Χαλκίδας.

Υπουργείο προς Αναγνωστάκη: Έρχονται 19 υπάλληλοι στο ΙΚΑ


Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απέστειλε απάντηση στην  υπ΄ αριθμό  3611/04-04-2013 αναφορά του  βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων ΙΚΑ του Νομού Εύβοιας.

Στην απάντηση του το Υπουργείο, δηλώνει πως η ελλιπής στελέχωση των υπηρεσιών, είναι απόρροια του περιορισμού των προσλήψεων, σύμφωνα με το Ν.3833/2010 καθώς και στην αποχώρηση, λόγω συνταξιοδότησης 331 υπαλλήλων για το σύνολο του ΙΚΑ.

Για το Νομό της Εύβοιας συγκεκριμένα το Υπουργείο δηλώνει, πως έχει γίνει κατανομή 14 επιτυχόντων του διαγωνισμού 8Κ/2008, ενώ σε διαδικασία άμεσου διορισμού βρίσκονται 5 επιτυχόντες του παραπάνω διαγωνισμού.

Παράλληλα αναμένεται η ολοκλήρωση της διαδικασίας μετακίνησης  τριών υπαλλήλων,  προς το υποκατάστημα της Χαλκίδας, από το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Παράλληλα ενημερώνει πως έχει ολοκληρωθεί η μετάταξη ενός υπαλλήλου από τον ΟΓΑ στο υποκατάστημα της Χαλκίδας

Αναφορικά με την αυστηροποίηση  της πειθαρχικής αντιμετώπισης  παραβατικών συμπεριφορών, κατά των ασφαλιστικών οργανισμών, το Υπουργείο δηλώνει πως με τη θέσπιση του συστήματος ¨Αριάδνη¨, θα καταπολεμηθούν φαινόμενα, όπως η καταχρηστική λήψη συνταξιοδοτικών παροχών και άλλων μεταβιβάσεων, από άτομα που δεν τις δικαιούνται.

Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων περιγράφει το χάλι της Δημόσιας Υγείας στην Εύβοια


Το Υπόμνημα της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κ.Υ. νομού Εύβοιας προς ΟΕΝΓΕ περιγράφει, με ανάγλυφο τρόπο,  το χάλι της Δημόσιας Υγείας στην περιοχή μας. Διαβάστε:

ΓΕΝΙΚΑ:

Η νήσος Εύβοια έχει πληθυσμό 210.000 κατοίκων σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

Παρουσιάζει ιδιόμορφο γεωγραφικό ανάγλυφο καθότι η κεντρική Εύβοια συνδέεται μέσω Χαλκίδας με την Στερεά Ελλάδα μέσω 2 γεφυρών ,ενώ το βόρειο (περιοχή Ιστιαίας) και το νότιο (περιοχή Καρυστίας ) κομμάτι της ευρίσκονται σε απόσταση το μεν βόρειο 130 km το δε νότιο 120 km από την πρωτεύουσα του νομού τη Χαλκίδα.

Το ανατολικό της τμήμα με κέντρο την Κύμη εξυπηρετεί υγειονομικά και συνδέεται με οχηματαγωγό πλοίο με την νήσο Σκύρο. Η Κύμη απέχει από την Χαλκίδα 75 km.

Σημειώνουμε ότι το οδικό δίκτυο της Εύβοιας είναι από τα χειρότερα της Ελλάδας και το γεωγραφικό ανάγλυφο του νησιού παρουσιάζει μεγάλες υψομετρικές διακυμάνσεις με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες ολόκληρα τμήματα του νομού να αποκλείονται από την πρόσβαση προς την Χαλκίδα.

ΜΕΓΑΛΕΣ,ΜΕΣΑΙΕΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ:

1 Κεντρικό Γενικό Νοσοκομείο στη Χαλκίδα στο οποίο υπάγονται οι παρακάτω μονάδες Υγείας.
2 Περιφερειακά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας (Κύμης ,Καρύστου)
4 Κέντρα Υγείας (Ιστιαίας, Μαντουδίου, Ψαχνών, Αλιβερίου)
Στην Εύβοια λειτουργούν 46 (αγροτικά) περιφερειακά Ιατρεία τα οποία κατανέμονται στην υγειονομική ευθύνη των εξής ΚΥ.

ΚΥ Ιστιαίας: 7 περ/κά Ιατρεία
ΚΥ Μαντουδίου:7 περ/κά Ιατρεία
ΚΥ Ψαχνών: 14 περ/κά Ιατρεία
ΚΥ Αλιβερίου: 8 περ/κά Ιατρεία
Νοσ/μείο Κύμης : 6 περ/κά Ιατρεία + 1 πολυδύναμο στην Σκύρο.
Νοσ/μείο Καρύστου : 5 περ/κά Ιατρεία
Ιατρείο Φυλακών Χαλκίδας υπάγεται στο Γ.Ν.Χαλκίδας.
Πρόσφατα ενοποιήθηκαν διοικητικά τα Νοσοκομεία Χαλκίδας, Κύμης, Καρύστου και αναμένεται ο νέος ενοποιημένος οργανισμός του εν λόγω σχηματισμού.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Μετά από περιοδείες που πραγματοποιήσαμε σε όλες τις Δημόσιες Υγειονομικές δομές στην Εύβοια, και μετά από πρόσφατους υπολογισμούς της ΕΙΝΝΕΥΒ ,υπηρετούν περίπου 200 ιατροί με σύμβαση έργου Ιατρών ΕΣΥ , περί τους 25 με σύμβαση ιατρού περιφερειακού ιατρείου (υπαίθρου) και περί τους 25-30 ειδικευόμενους ιατρούς κυρίως στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς ο αριθμός να είναι απολύτως ακριβής λόγω μετακινήσεων και αποχωρήσεων.

Το νοσηλευτικό προσωπικό υπολογίζεται σε περίπου 120-130 νοσηλευτές καθότι και ο αριθμός αυτός δεν είναι πάντα σταθερός.

Η ΕΙΝΝΕΥΒ κρίνει ότι ο αριθμός αυτός των υπηρετούντων Ιατρών είναι άκρως ανεπαρκής και βαδίζει συνεχώς μειούμενος λόγω αποχωρήσεων αλλά και της πολιτικής της μη προκήρυξης των ήδη πολλών κενών οργανικών θέσεων από το Υπουργείο Υγείας και την συγκυβέρνηση.

ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Επισήμανση α): Παρά το ότι τυπικά φαίνεται ότι η μέση αναλογία των ιατρών ανά κάτοικο είναι 1/1000 ,η πραγματικότητα είναι ότι η περιφέρεια της Εύβοιας και ιδίως το βόρειο και το νότιο τμήμα της υπολείπονται σε ιατρούς ειδικοτήτων και ιδίως Παιδιάτρους, Καρδιολόγους, Ορθοπαιδικούς, Πνευμονολόγους, Νευρολόγους, ΩΡΛ, Οφθαλμιάτρους.

Επισήμανση β): Όλα τα ΚΥ του Νομού παρουσιάζουν μόνιμα πλεόν βασικές ελλείψεις σε αναλώσιμο υγειονομικό υλικό όπως γάντια, αναλώσιμο επιδεσμικό υλικό, ράμματα, και αποστειρωμένες γάζες.

Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας παρατηρείται μεγάλη ποιοτική υποβάθμιση των ανωτέρω υλικών λόγω του ότι προτιμούνται τα πλέον «οικονομικά» αλλά και τα χειρότερης ποιότητας υλικά.

Επισήμανση γ): Τα ΚΥ όλα ανεξαιρέτως είναι υποστελεχωμένα από ιατρικό προσωπικό ειδικοτήτων και κυρίως το ΚΥ Ιστιαίας όπου προβλέπεται θέση Καρδιολόγου, Ορθοπαιδικού , Παιδιάτρου & Γεν .Χειρουργού οι οποίες και χηρεύουν από ετών.

Στο ΚΥ Μαντουδίου υπηρετούν σήμερα 3 ιατροί (2 Γενικοί Ιατροί & 1 Παιδίατρος) και 3 νοσηλευτές που αντιστοιχούν σε ένα πληθυσμό άνω των 4000 κατοίκων.

Αντιθέτως ενώ φαίνεται ότι υπηρετεί ικανός αριθμός Γενικών ιατρών στα ΚΥ του Νομού, στην πραγματικότητα σε καθημερινή βάση και στο πρωινό ωράριο όπου και η προσέλευση ασθενών κορυφώνεται, να υπάρχουν 2 έως 4 ιατροί το πολύ.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπηρετούντες ιατροί διασκορπίζονται για την κάλυψη των περιφερειακών ιατρείων που χηρεύουν λόγω παραίτησης ή αποχώρησης των μονίμων διορισθέντων Γενικών ιατρών που πλέον δεν επαναπροκηρύσσονται οι θέσεις αυτές λόγω Μνημονίων.

Επισήμανση δ):  Στο Νοσοκομείο Χαλκίδας καθώς και στα άλλα 2 περιφερειακά Νοσοκομεία, οι εφημερίες των ειδικοτήτων έχουν συρρικνωθεί σε άκρως επικίνδυνο βαθμό και ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο Γυναικολογικό-Μαιευτικό τμήμα του Γ.Ν.Χαλκίδας,καλύπτουν όλο τον μήνα 3 ειδικευμένοι ιατροί με το απάνθρωπο αλλά «ιατρικά, επιστημονικά και ηθικά» δίκαιο αριθμό των 10 εφημεριών ο καθένας.

Αυτό μπορεί ο καθένας να καταλάβει σε τι έχει οδηγήσει.

Ταυτόχρονα ειδικότητες όπως Ουρολόγοι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, Πνευμονολόγοι, Κυτταρολόγοι , Αιματολόγοι , Οδοντίατροι, έχουν κριθεί ειδικότητες «δεύτερης γραμμής» και συνεπώς μη καθημερινής ενεργούς εφημέρευσης ,λόγω έλλειψης κονδυλίων εφημέρευσης, αλλά με την σύμφωνη γνώμη και της Διοίκησης και της Ιατρικής Υπηρεσίας.

Ετσι τα προγράμματα εφημέρευσης έχουν συμπιεστεί με τις απαραίτητες ειδικότητες (shick) «πρώτης γραμμής». Στην πραγματικότητα η εφημέρευση συμπλέει μόνο με τα κονδύλια που χορηγεί το Υπουργείο Υγείας και όχι με ότι η Ιατρική επιστήμη επιτάσσει. Αυτό οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε περικοπή της ποιότητας υγειονομικών υπηρεσιών από ένα 2βάθμιο νοσηλευτικό Ίδρυμα με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η Υγεία των κατοίκων του Νομού.

Η ίδια αλλά και χειρότερη η εικόνα της εφημέρευσης των περιφερειακών Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου όπου οι εφημερίες καλύπτονται από 2 Ιατρούς ως επί το πλείστον (ένας ειδικός και ένας αγροτικός). Σημειωτέον ότι όλα τα Νοσοκομεία του Νομού εφημερεύουν καθημερινά.

Επισήμανση ε): Ιδιαίτερο πρόβλημα παρατηρείται στα ολιγομελή τμήματα του Νοσοκομείου Χαλκίδας που μετά από τις επικείμενες αποχωρήσεις των συναδέλφων λόγω συνταξιοδότησης θα αδυνατούν να καλύπτουν την καθημερινή εφημέρευση του Νοσοκομείου, το οποίο όπως και όλα τα κεντρικά Νοσοκομεία των Νομών εφημερεύουν σε καθημερινή βάση.

Με δεδομένο δε ότι δεν προκηρύσσονται εδώ και χρόνια αρκετές χηρεύουσες θέσεις τόσο στο Νοσοκομείο όσο και στα ΚΥ ,η ποιότητα των παρεχόμενων υγειονομικών υπηρεσιών από της Δημόσιες δομές Υγείας ,θα υποβαθμιστεί σε βαθμό άκρως επικίνδυνο στο άμεσο χρονικό διάστημα για τον Νομό της Εύβοιας.

Επισήμανση στ): Από την σύσταση του Νοσοκομείου Χαλκίδας δεν έχει συσταθεί ΜΕΘ και δεν έχει λειτουργήσει ΜΑΦ. Η ΜΕΘ κρίνεται άκρως αναγκαία λόγω των σοβαρότατων περιστατικών που αντιμετωπίζονται αλλά και των αυξημένων τροχαίων ατυχημάτων ιδίως το καλοκαίρι ,τα οποία είναι και πολλά και σοβαρά.

Συνολικά συμβαίνουν στο Νομό Εύβοιας 300 τροχαία ατυχήματα το χρόνο εκ των οποίων τα 40 με τουλάχιστον 1 νεκρό. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να συσταθούν θέσεις για Νευροχειρουργό, Πλαστικό Χειρουργό και Θωρακοχειρουργό. Τέλος από ετών χηρεύει η θέση του Νευρολόγου και πρόσφατα του Δερματολόγου στο Νοσοκομείο.

Με γνώμονα τις παραπάνω επισημάνσεις προτείνουμε την επαρκή στελέχωση των Περιφερειακών Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου με Ιατρούς ειδικοτήτων και νοσηλευτικό προσωπικό έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν 2 βάθμια υγειονομική περίθαλψη και να γίνουν Νοσοκομεία ,όχι μόνο στα χαρτιά.

Ιδιαίτερα για το ΚΥ Ιστιαίας προτείνουμε την άμεση στελέχωση του με τις ειδικότητες ,Καρδιολόγου, Παιδιάτρου, Ορθοπαιδικού, Γεν. Χειρουργού και ΩΡΛ.Η πρόσφατη ανακατασκευή της κτηριακής υποδομής του εν λόγω ΚΥ αποτελεί πρόκληση καθότι παραμένει υποστελεχωμένο και λειτουργεί με ένα απαρχαιωμένο ακτινολογικό, μηχάνημα υπερ25ετές,που αποτελεί κίνδυνο για την υγεία των ασθενών και των εργαζομένων.

Το πρόβλημα του ακτινολογικού μηχανήματος ισχύει και για το ΚΥ Μαντουδίου που είναι της ίδιας ηλικίας με αυτό του ΚΥ Ιστιαίας. Προτείνουμε την άμεση αντικατάσταση των μηχανημάτων αυτών με καινούργια. Για δε το ΚΥ Μαντουδίου προτείνουμε την άμεση στελέχωσή του με ιατρούς ειδικοτήτων ,όπως Καρδιολόγου,Ορθοπαιδικού,και Πνευμονολόγου.

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΑΒ-ΔΙΑΚΟΜΙΔΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

Το ΕΚΑΒ στη Εύβοια καλύπτει κυρίως την ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας και των περιχώρων αυτής. Στο ΕΚΑΒ υπηρετεί 1 ειδικευμένος Ιατρός με ειδικότητα Γεν.Χειρουργικής. Επίσης διαθέτει πλήρωμα εκπαιδευμένων διασωστών και Κινητή Μονάδα με σύγχρονο εξοπλισμό (απινιδωτή , μόνιτορ διασωλήνωσης).

Το υπόλοιπο τμήμα του Νομού πάσχει από υποστελέχωση οδηγών και πληρωμάτων ασθενοφόρων που είναι σχεδόν ανύπαρκτα. Στο ΚΥ Ιστιαίας υπηρετούν 2 μόνο οδηγοί και υπάρχουν 3 ασθενοφόρα με προβλήματα μηχανικά και συντήρησης , στο ΚΥ Μαντουδίου 1 οδηγός και ασθενοφόρο σε αποσύνθεση καθώς είναι απαρχαιωμένο.

Το ΚΥ Ψαχνών καλύπτεται από το ΕΚΑΒ Χαλκίδας αλλά έχει και ασθενοφόρο. Το ΚΥ Αλιβερίου επίσης έχει 2 οδηγούς και ένα προβληματικό ασθενοφόρο και δανείζεται πολλές φορές το ασθενοφόρο της ΔΕΗ Αλιβερίου.

Στα Νοσοκομεία Κύμης και Καρύστου παρουσιάζονται αρκετά προβλήματα στην συντήρηση των ασθενοφόρων με αποτέλεσμα να δημιουργείται άμεσος κίνδυνος για την διεκπεραίωση των διακομιδών των ασθενών. Σημειωτέον ότι οι διακομιδές κατά τους χειμερινούς μήνες είτε προς Αθήνα από Κάρυστο είτε προς Χαλκίδα από Κύμη και Ιστιαία είναι εξαιρετικά προβληματικές έως αδύνατες πολλές φορές.

Επίσης προτείνουμε την άμεση ένταξη και των υπολοίπων τμημάτων της Εύβοιας στο σύστημα του ΕΚΑΒ για την ομαλοποίηση του συστήματος διακομιδών εντός και εκτός του Νομού Εύβοιας. Ειδικά για το ΚΥ Ιστιαίας να υπάρξει πρόβλεψη για διακομιδή στο Νοσοκομείο της Λαμίας λόγω άμεσης γειτνίασης της περιοχής της Ιστιαίας με την Λαμία και την Θεσσαλία.

ΣΚΥΡΟΣ:

Η Σκύρος καλύπτεται υγειονομικά από ένα πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο όπου υπηρετούν 2 Ιατροί Γενικής ιατρικής για 2600 μόνιμους κατοίκους. Δεν υπάρχουν ,Παιδίατρος, Καρδιολόγος, μόνο ιδιώτης Παθολόγος, παρότι κρίνονται αναγκαίοι λόγω της τουριστικής κίνησης το καλοκαίρι, αλλά και για την πληθυσμιακή κάλυψη της Σκύρου. Ευτυχώς υπάρχει μονάδα της Αεροπορίας και αν προκύψει επείγουσα διακομιδή διαθέτει δυνατότητα αεροδιακομιδής.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Η πρόσφατη καπιταλιστική κρίση έπληξε με βαρβαρότητα την Υγεία και οι πολιτικές των Μνημονίων την επαρκή κρατική επιχορήγηση των Δημόσιων δομών Υγείας και στο Νομό της Εύβοιας.

Καταγγέλλουμε την εγκατάλειψη και την απαξίωση των ΚΥ και των Νοσοκομείων τόσο του κεντρικού όσο και των περιφερειακών και απαιτούμε την άμεση ,πρόσληψη ιατρονοσηλευτικού προσωπικού και την επαρκή και πλήρη χρηματοδότηση των Δημόσιων δομών Υγείας της Εύβοιας.

Ταυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις για φαινόμενα όπως πελατειακές σχέσεις μεταξύ ασθενών και λιγοστών συναδέλφων ευτυχώς και φαινομένων σπατάλης κονδυλίων σε υλικά και προμήθειες αμφιβόλου αξίας, αλλά και υπέρμετρης περικοπής σε υλικά καθημερινής χρήσης με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητάς τους.

Είμαστε αντίθετοι στην θέσπιση χαρατσιών και εισιτηρίων αλλά και κάθε μορφής εμπορευματοποίησης της Υγείας, και απαιτούμε ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ χωρίς περιορισμούς χρώματος και εθνικότητας. Δωρεάν περίθαλψη σε άνεργους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Μαχόμαστε για την δημιουργία ενός ΕΝΙΑΙΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ που θα έχει συμμάχους μέσα στο Λαό , για να αντιπαλέψουμε την ολοένα μεγαλύτερη συρρίκνωση του Δημόσιου χαρακτήρα της Υγείας με σκοπό την πλήρη ιδιωτικοποίησή του που επιχειρούν οι συγκυβέρνηση με την Τρόϊκα και την ΕΕ.-

ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΠΑΡΙΣ ΣΩΤΟΣ

ΧΕΙΡ/ΓΟΣ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΠΙΜ.Α΄ ΕΣΥ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΝΝΕΥΒ

«Το ταξίδι» του Εργαστηρίου Τέχνης ξεκίνησε με επιτυχία


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης, με θέμα «Το ταξίδι», του τμήματος Εικαστικών Αναζητήσεων του Εργαστηρίου Τέχνης. Η έκθεση λειτουργεί παράλληλα στους χώρους εκθέσεων του Κόκκινου Σπιτιού και του Δημαρχείου Χαλκίδας - αίθουσα «Αριστοτέλης».

Η Εικαστική Αναζήτηση είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας που έχει ξεκινήσει από το 1998. Τη διαδικασία οργανώνει ο ζωγράφος Γιάννης Ζιώγας ο οποίος εργάζεται με τους συμμετέχοντες σε μια ενότητα που αφορά μια θεματική αιχμής. Οι προηγούμενες ενότητες υπήρξαν: «Αόρατες Πόλεις»(2001), «Ο Ταρκόφσκι στη Χαλκίδα»(2004), «Μετά τι; – Ωραίο / Υπέροχο;»(2008), «Χώρος / Χρόνος» (2010).

Η θεματική για την περίοδο 2010-12 υπήρξε «Το ταξίδι». Το ταξίδι είναι ίσως το πιο διαχρονικό θέμα του παγκόσμιου πολιτισμού. Για το ταξίδι έχουν γραφεί έπη, ποιήματα. Διαχρονικοί ήρωες και ηρωίδες έχουν εκφράσει τον τρόπο που διαφορετικοί άνθρωποι διαφόρων πολιτισμών αντιμετώπισαν την έννοια της μετάβασης, τη διαδικασία κατανόησης του άλλου, του διαφορετικού. Στη σύγχρονη εποχή το ταξίδι ταυτίζεται με το νομαδισμό, τη μετανάστευση, την προσφυγιά.

Φωτό από eviaportal.gr
Η ανάγκη του ανθρώπου να επιβιώσει τον αναγκάζει να βρεθεί σε τόπους άλλους από εκείνους που του είναι οικείοι. Ταξίδια επίσης είναι οι εσωτερικές αναζητήσεις που πραγματοποιεί ο άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του προσπαθώντας να ψηλαφίσει την αυτογνωσία που θα του επιτρέψει να επιβιώσει στη συχνά αντίξοη πραγματικότητα. Οι συμμετέχουσες στη διαδικασία αναπτύσσουν εικαστικά έργα (ζωγραφική, γλυπτά, κατασκευές, βίντεο, φωτογραφία) διαπραγματευόμενες το ταξίδι είτε ως μετακίνηση από τόπο σε τόπο είτε ως μέθοδο αυτογνωσίας. Η έκθεση εκτείνεται σε δύο χώρους το Κόκκινο Σπίτι και την αίθουσα Αριστοτέλης, στη Χαλκίδα. Τα έργα της έκθεσης εκτίθενται και στους δύο χώρους ενεργοποιώντας και την ενδιάμεση απόσταση. Με αυτόν τον τρόπο ενοποιείται ο χώρος της παραλίας και μετασχηματίζεται και αυτός σε ένα χώρο μετάβασης.

Στην έκθεση συμμετέχουν : Φώφη Αλεξανδρή, Μαρία Γκριτζάλα, Ρένα Καλούδη-Βαμβατσούλη, Κατερίνα Καπετάνιου, Μίνα Κουζούνη, Εβίτα Λεβή, Βάσω Μπουρμά, Μαρία Ντάρλα, Λίνα Περγάμαλη, Πόπη Πολυκαρπίδου, Ιουλία Σάββα-Σώτου, Ελένη Σιακανδάρη, Ερμιόνη Σκευάκη-Τουρναβίτη, Βιβή Σκλιά, Μαριάνθη Σπύρου, Αντωνία Φλέγγα.

Διάρκεια έκθεσης 20-30 Μαΐου 2013

Τοποθεσία: Κόκκινο Σπίτι & Αίθουσα “Αριστοτέλης” Δημαρχείου Χαλκίδας

Ώρες λειτουργίας : καθημερινά 19:30-22:30 & Σαββατοκύριακο 10:30-13:00 & 20:00-23:00

Είσοδος Ελεύθερη

Χαλκίδα: Στη βραδινή βόλτα του πέρασαν χειροπέδες


Χθες,  περίπου στις 22:30΄ το βράδυ οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια της περιπολίας τους, εντόπισαν τον 47χρονο να κινείται πεζός στην πόλη της Χαλκίδας και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (30) ναρκωτικά δισκία, χωρίς να διαθέτει γι’ αυτά την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πρόταση αυτοδιαχείρισης των Τσιμέντων Χαλκίδας


Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στο εργοστάσιο Τσιμέντων Χαλκίδας από τη Lafarge, το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας καλεί τους ενδιαφερόμενους, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση των ενεργειών αυτοδιαχείρισης της επιχείρησης από το Σωματείο Εργαζομένων της «ΚΑΒΑΛΑ OIL».

Την Πέμπτη 23/5/2013, στην αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στις 10.30΄ το πρωί, θα γίνει παρουσίαση των ενεργειών που έχουν γίνει από το Σωματείο των εργαζομένων της «ΚΑΒΑΛΑ OIL», με σκοπό την αυτοδιαχείριση της επιχείρησης.

Καλούνται τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων, τα Μ.Μ.Ε. και όσοι ενδιφέρονται, να παρακολουθήσουν την παρουσίαση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...