Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Περλεπέ: Να σταματήσουν τα εμπόδια της ΔΕΗ στους Ευβοιώτες αγρότες για επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκούς σταθμούς

Να σταματήσουν τα εμπόδια της ΔΕΗ στους Ευβοιώτες αγρότες για επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκούς σταθμούς, ζητά η κυρία Περλεπέ.

Η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, κατέθεσε ως αναφορά προς την Υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, την έγγραφη διαμαρτυρία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας για τα εμπόδια και τον αποκλεισμό από τη ΔΕΗ των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών της Εύβοιας, σε επενδύσεις Φωτοβολταϊκών Σταθμών.

Συγκεκριμένα, και με αφορμή την 6η ανακοίνωσή της ΔΕΗ που εκδόθηκε την 1η Φεβρουαρίου του 2011, σε εφαρμoγή του ν. 3851/10 η οποία αναφέρεται στην έναρξη υποδοχής αιτημάτων σύνδεσης φωτοβολταϊκών σταθμών στα διασυνδεδεμένα νησιά, προκύπτει ότι η ΔΕΗ καταργεί την κατά προτεραιότητα εξέταση επενδυτικών προγραμμάτων από επαγγελματίες αγρότες.

Ως πρόσχημα γι’ αυτή της τη στάση η ΔΕΗ επικαλείται ότι η υποβολή αιτημάτων ίσχυε μέχρι 11.10.2010.

Όμως οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, κατά κύριο επάγγελμα αγρότες των διασυνδεδεμένων νησιών, με υπαιτιότητα ή αδυναμία της ΔΕΗ είχαν αποκλεισθεί από την εμπρόθεσμη υποβολή αιτημάτων για φωτοβολταϊκά, σύμφωνα με την 3η ανακοίνωση της που εκδόθηκε στις 27.8.2010 σε εφαρμογή του ν. 3851/2010.

Επίσης αποκλείονται οι επενδυτές αγρότες που υπάγονται στη περιοχή Αλιβερίου, με αιτιολογία τον κορεσμό της Γραμμής Μεταφοράς Αλιβερίου – Καρύστου, όπως επικαλείται η ΔΕΗ στην 6η ανακοίνωσή της και εξαιρείται η νήσος Σκύρος με πρόσχημα και στις δύο περιπτώσεις, την ύπαρξη πολλών ανεμογεννητριών στην περιοχή.

Η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Εύβοιας καταλήγει στο έγγραφο της προς την κυρία Μπιρμπίλη:

«Θεωρούμε ότι οι 14 αιτήσεις Επενδυτών – Αγροτών (12 στη περιοχή Αλιβερίου και 2 στη Σκύρο) δεν θα επιβαρύνουν υπέρμετρα τις γραμμές της ΔΕΗ και εν κατακλείδι ας υλοποιηθούν, αφού εξετασθούν κατά προτεραιότητα, οι επενδύσεις όταν επιλυθεί το πρόβλημα κορεσμού της Γραμμής.

Για όλα τα παρακάτω ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε: - Να εφαρμοσθεί η προβλεπόμενη από το Ν.3851/2010 κατά προτεραιότητα εξέταση των επενδυτικών αιτημάτων από επαγγελματίες αγρότες, -Να γίνουν δεκτές οι αιτήσεις των επενδυτών αγροτών της περιοχής Αλιβερίου, -Να μας γνωρίσετε πώς θα αντιμετωπισθεί η νήσος Σκύρος που ανήκει στο Νομό Εύβοιας».

Για το θέμα του αποκλεισμού των αγροτών της Εύβοιας από επενδύσεις σε Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς η κυρία Περλεπέ είχε υποβάλει και ερώτηση τον Σεπτέμβριο του 2010, όμως το πρόβλημα δεν αντιμετωπίσθηκε και η ΔΕΗ συνεχίζει την ίδια αρνητική στάση για το νομό σ’ αυτό το ζήτημα.

Ολόκληρο "Νησί" έγινε η σκουριά στη Λάρυμνα

Μεγάλη ποσότητα σκουριάς έχει πέσει το τελευταίο διάστημα στο λιμάνι της Λάρυμνας γεγονός που έχει αναστατώσει τους κατοίκους και την τοπική αρχή.

Στο σημείο που βγαίνει η σκουριά από την ΛΑΡΚΟ έχει δημιουργηθεί ξηρά μέσα στην θάλασσα. Το τοπικό συμβούλιο, οι κάτοικοι και ο περιβαλλοντικός σύλλογος αντιδρά και ζητά από την βιομηχανία να βρει λύση στο πρόβλημα και να απομακρύνει την σκουριά.
http://www.lamiastar.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...