Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στελέχη της ΔΗΜΑΡ στο Αλιβέρι

Ικανοποίηση και αισιοδοξία εκφράζουν τα μέλη του κλιμακίου της Νομαρχιακής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς Εύβοιας, μετά τη σημερινή τους συνάντηση με φίλους της ΔΗΜ.ΑΡ στον Κάραβο Αλιβερίου.

Το πλήθος των φίλων που συμμετείχαν και ιδιαίτερα ο ειλικρινής και ζεστός διάλογος, που αναπτύχθηκε για τα μικρά και μεγάλα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, δημιούργησαν το ουσιαστικό και ποιοτικό πλαίσιο πολιτικής δράσης, που θέλει και επιχειρεί σήμερα να εκφράσει η Αριστερά της ευθύνης και των προτάσεων.

Τα μέλη του κλιμακίου ενημέρωσαν για τις θέσεις που έχει η ΔΗΜ.ΑΡ. στα ζητήματα της οικονομίας και αναλύθηκαν, στο βαθμό που αυτό ήταν δυνατό, οι παράμετροι που συνιστούν το πρόβλημα καθώς και τα ισοδύναμα και αντίρροπα μέτρα, που πρέπει άμεσα να ληφθούν, ώστε να υπάρξει μια πρώτη σοβαρή προσπάθεια ανακούφισης, εκείνων των κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν με το πιο βάναυσο και βάρβαρο τρόπο από τις πολιτικές της συγκυβέρνησης και της τρόικας.

Τέλος διαπιστώθηκε η επιτακτική ανάγκη της πληροφόρησης, που στη ζοφερή πραγματικότητα προβάλλει αυτή την στιγμή ως η πιο αποτελεσματική απάντηση, έναντι στην «καθίζηση» της πολιτικής ζωής του τόπου και της προσπάθειας που επιχειρείται για τη διάρρηξη του κοινωνικού ιστού.

Εκλεισε το Paranoia στη Χαλκίδα

Ενα ακόμη τρανταχτό λουκέτο μπήκε στην αγορά, όπως διαβάσαμε στην Ευβοϊκή Γνώμη.

Ο γνωστός έμπορος Νίκος Γεωργιάδης διέκοψε τη λειτουργία του καταστήματος ρούχων Paranoia στην οδό Ερμού στη Χαλκίδα.

Απ' ό,τι φαίνεται, το κατάστημα δεν τράβηξε όσο θα περίμενε ο επιχειρηματίας και αναγκαστικά έγραψε τίτλους τέλους σε μία δύσκολη για το εμπόριο ρούχων εποχή.

Εκκένωσαν τα δικαστήρια Χαλκίδας για βόμβα

Oύτε "καλημέρα" δεν πρόλαβαν να πουν σήμερα το πρωί δικαστές και δικηγόροι. Tα δικαστήρια εκκενώθηκαν πρωί -πρωί μετά από  τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας.

Tο τηλεφώνημα για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έγινε σε Αθηναϊκό MME και αμέσως ενημερώθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας.

Πιθανότατα η απειλή για τοποθέτηση βόμβας να σχετίζεται με τη δίκη συνεργατών γνωστού κακοποιού, που επρόκειτο να γίνει σήμερα στα Δικαστήρια Xαλκίδας.

Κλιμάκιο του ΚΚΕ στον Γαβαλά Αλιβερίου

KKE PROTESTING POLICE VIOLENCE
KKE  (Photo credit: solidnet_photos)
Την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΡΤΗ κλιμάκιο του ΚΚΕ θα περιοδεύσει στον Γαβαλά Αλιβερίου.

Στις 7.00 μμ σε καφενείο του χωριού θα γίνει ομιλία-συζήτηση, με τους κατοίκους του χωριού, για τις πολιτικές εξελίξεις και τη πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία.
Enhanced by Zemanta

Συγκέντρωση γυναικών Δήμου Κύμης - Αλιβερίου την Πέμπτη 8 Μάρτη

H ομάδα γυναικών Δήμου Κύμης - Αλιβερίου (Μέλος της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΟΓΕ) καλεί τις Γυναίκες, Εργαζόμενες, Νοικοκυρές, Άνεργες, Συνταξιούχες, Νέες Γυναίκες,  στο Εργατικό Κέντρο, Αλιβερίου, την Πέμπτη 8 Μάρτη στις 6μμ να τιμήσουν την Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας


Σε ανακοίνωσή της ανάμεσα στα άλλα τονίζει και τα εξής:

"Μέρα τη μέρα, ώρα με την ώρα η επίθεση από το μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) στις κατακτήσεις και στα δικαιώματα των εργαζομένων γίνεται όλο και πιο επιθετική, πιο βάρβαρη. Σε κάθε συνάντησή μας έρχονται να προστεθούν στα προηγούμενα νέα μέτρα, νέα επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των οικογενειών μας.

Οι γυναίκες είναι πρώτες στην ανεργία, στη μερική απασχόληση και στην κακοπληρωμένη και ανασφάλιστη (μαύρη) εργασία. Στους νέους και στις νέες 15-29 ετών , το ποσοστό ανεργίας των νέων γυναικών είναι 40,8%.

Μεγάλη, επίσης η ανεργία στις γυναίκες 30-44 ετών, φτάνει το 20,4%.

Οι  γυναίκες έχουν ιδιαίτερους λόγους όχι μόνο να ξεσηκωθούν αλλά να μπουν μπροστά και να αγωνιστούν για ό,τι το κράτος τους οφείλει, για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη των ίδιων και των παιδιών τους. 

 Η Ομάδα Γυναικών, δήμου Κύμης-Αλιβερίου  καλεί τις γυναίκες να πάρουν θέση στην πάλη, να μετατρέψουν την 8η Μάρτη σε εφαλτήριο αγώνων".
Enhanced by Zemanta

‘‘Παπουτσωμένος Γάτος‘‘ στην Χαλκίδα

Ο Θεατρικός οργανισμός “Ηλιαχτίδα”, παρουσιάζει το Σάββατο και την Κυριακή, 10 και 11 Μαρτίου, στην Χαλκίδα, την κωμωδία ‘‘Παπουτσωμένος Γάτος‘‘, σε σκηνοθεσία Άλκη Ζερβού.

Μια ξεκαρδιστική θεατρική περιπέτεια, βασισμένη στο πασίγνωστο παραμύθι, με αξιόλογους ηθοποιούς, πρωτότυπη μουσική, σπιρτόζικα χορευτικά, φανταστικά κοστούμια, υπέροχα σκηνικά και εντυπωσιακά εφέ.

Μια παράσταση που θα διασκεδάσει - μέσα από υπέροχα μηνύματα - μικρούς και μεγάλους.

Μια φορά κι έναν καιρό λοιπόν… ήταν ένας μυλωνάς που είχε τρεις γιούς. Στο μεγαλύτερο άφησε κληρονομιά το μύλο του, στο δεύτερο το γάιδαρό του και στον τρίτο, τον μικρότερο, έναν γάτο… Πώς θα ζήσει ο τελευταίος μ’ ένα ζώο, που δεν φαίνεται να έχει να του προσφέρει τίποτα… η συνεχεία...

Στο Δημοτικό Θέατρο Παπαδημητρίου, όπου θα δοθούν 3 μόνο παραστάσεις:

α) το απόγευμα του Σαββάτου 10 Μαρτίου στις 4.30' και 7.00'

β) Το πρωί της Κυριακής, 11 Μαρτίου στις 11.30'.

Για κρατήσεις θέσεων, τηλέφωνο: 6944577683.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...