Την απόλυση 229 εργαζομένων προωθεί η ΑΓΕΤ στα τσιμέντα Χαλκίδας. Η εταιρεία ανήκει στον γαλλικό πολυεθνικό όμιλο Lafarge, τη μεγαλύτερη, δηλαδή, παραγωγό τσιμέντου διεθνώς, η οποία διατηρεί τρία εργοστάσια παραγωγής στη χώρα και πιο συγκεκριμένα στη Χαλκίδα, το Βόλο και το Μυλάκι Αλιβερίου.

Σε διαβήματα προς τον υπουργό Εργασίας, Ιωάννη Βρούτση και στον υφυπουργό Εργασίας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, προχώρησαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Δημήτρης Στρατούλης και Γιάννης Σταθάς, ζητώντας να μην εγκρίνει το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας τις απολύσεις, στην αυριανή του συνεδρίαση.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το εργοστάσιο τσιμέντων ης ΑΓΕΤ στη Χαλκίδα, στο οποίο προωθούνται οι 229 απολύσεις εργατών είναι υπερσύγχρονο με πλήρως αυτοματοποιημένες εγκαταστάσεις, προσωπικό με υψηλή ειδίκευση και τεχνογνωσία. Διαθέτει δύο λατομεία ασβεστόλιθου και αργίλου, που επιτρέπουν τη λειτουργία του εργοστασίου για τα επόμενα 25-30 χρόνια, ενώ εξακολουθεί να διατηρεί άδεια λειτουργίας τους, όπως και του λιμανιού.

"Οι 229 απολύσεις εργατών της ΑΓΕΤ στο εργοστάσιο ΤΣΙΜΕΝΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, εάν εγκριθούν αύριο από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας" τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, "όχι μόνο θα οδηγήσουν στην οικονομική εξαθλίωση τις οικογένειες των απολυμένων, αλλά θα αποτελέσουν νέο θανάσιμο πλήγμα στην απασχόληση στο νομό Ευβοίας, όπου η ανεργία έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ, και στην τοπική οικονομία".

Στην κινητοποίηση των εργαζομένων των Τσιμέντων Χαλκίδας της ΑΓΕΤ, θα παραβρεθεί αύριο κλιμάκιο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στο Υπουργείο Εργασίας (Πειραιώς), όπου συνεδριάζει για αυτά τα θέματα το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας.