Δευτέρα 8 Ιουλίου 2013

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου διέκοψε την συνεργασία με το "Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου"



Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου (Εκπ. Συλλ. Καν.) διέκοψε την συνεργασία του με το "Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου", έπειτα από εισήγηση του προέδρου κυρίου Τηλέμαχου Ζήκου προς το Δ. Σ. του Εκπ. Συλλ. Καν.. 

Η αιτία ήταν ότι πριν από την θεατρική παράσταση <<Δον Καμίλο>>, η οποία ανέβηκε χωρίς είσοδο, για 100%  φιλανθρωπικό σκοπό,  υπέρ του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλκιδέων, η κυρία Νταλαχάνη Ράνια, σκηνοθέτης του έργου, προλόγισε, εκφράζοντας τις απόψεις της κατά του Δ.Ν.Τ., το οποίο έχει φέρει τον κόσμο σε τέτοια θέση,  ώστε να χρειάζεται να γίνονται παραστάσεις για να συγκεντρώνονται τρόφιμα και φάρμακα. Η κυρία Νταλαχάνη μίλησε υπέρ της εκπαίδευσης και του πολιτισμού και τόνισε πως χωρίς εργασία και εκπαίδευση το επόμενο που θα χαθεί θα είναι η ελευθερία. 

Ο όρος, δε, που τέθηκε από τον κύριο Τηλέμαχο Ζήκο, πρόεδρο του Εκπ. Συλλ. Καν.,  για την συνέχιση της συνεργασίας  τους, είναι η κυρία Νταλαχάνη να μην ξαναμιλήσει ποτέ πριν από θεατρική παράσταση που έχει σκηνοθετήσει, εκφράζοντας τις απόψεις της. 

Το <<Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου>> πιστό στις αρχές του, θα συνεχίσει την πορεία του ανεβάζοντας θεατρικές παραστάσεις και θα υπερασπίζεται πάσει θυσία το δικαίωμα του ανθρώπου στην εργασία, τον πολιτισμό , την εκπαίδευση και την ελευθερία.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του  Αεικίνητο Θέατρο Ευρίπου,
Ράνια Νταλαχάνη-Βαλέρη.
Σημείωση:
Τα θεατρικά εργαστήρια, τα μαθηματα υποκριτικής, όπως φυσικά και οι θεατρικές παραστάσεις συνεχιζονται κανονικά υπο νέα στέγη. Περισσότερες πληροφορίες, στα τηλέφωνα επικοινωνίας 22210-55451 και 6983832263.

O Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς στη Κάρυστο - Ποια έργα γίνονται και ποιά θα γίνουν

Την Κάρυστο επισκέφθηκε τη Δευτέρα 8 Ιουλίου, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς, παρουσία του Δημάρχου Καρύστου Νίκου Μανώλη, του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανέστη Πίσχινα, του Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Βουρδάνου, Περιφερειακών Συμβούλων της Εύβοιας και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και των Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Η επίσκεψη ξεκίνησε από το λιμάνι της Καρύστου, όπου τα έργα εξελίχθηκαν ομαλά και βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης

Απόλυτα ικανοποιημένος από την πρόοδο των εργασιών δήλωσε ο Περιφερειάρχης, επισημαίνοντας :«Τελειώνει πλέον η υλοποίηση του εκσυγχρονισμού και επέκτασης του λιμανιού της Καρύστου, κι αυτή η όμορφη πόλη που μας φιλοξενεί σήμερα, αποκτά μια σημαντική τουριστική και αλιευτική υποδομή με παραπάνω ίσως δυνατότητες στις εμπορικές και στις επιβατηγές μεταφορές.

Εμείς στην Περιφέρεια, από το ΕΣΠΑ με 1,51 εκ. € το έργο «Βελτίωση και επέκταση προσήνεμου μώλου λιμένος Καρύστου», που έχει ήδη ολοκληρωθεί. Το έργο αυτό αποτέλεσε τη συνέχεια των παρεμβάσεων στο λιμάνι της Καρύστου που ξεκίνησαν από το Γ΄ΚΠΣ και το οποίο συζητήσαμε και στηρίξαμε στα Περιφερειακά Συμβούλια εκείνης της εποχής, στα χρόνια των Νομαρχιακών μας θητειών – στη Βοιωτία εγώ, στην Εύβοια ο Θανάσης Μπουραντάς. Και βέβαια οι παρεμβάσεις στο λιμάνι της Καρύστου συνεχίστηκαν και ολοκληρώνονται με την εργολαβία από πιστώσεις του ΕΠΑΛ, προϋπολογισμού 1 περίπου εκ. €, οι οποίες βρίσκονται στην τελική τους φάση.»

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης είχε προγραμματισμένη ανοιχτή συνάντηση εργασίας στην οποία είχαν προσκληθεί και συμμετείχαν ο Δήμαρχος Καρύστου, Δημοτικοί Σύμβουλοι και φορείς της περιοχής και παραβρέθηκε ο βουλευτής Ευβοίας Κ. Μαρκόπουλος. Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση και συζήτηση για την πορεία του Περιφερειακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ, τα έργα της Καρυστίας καθώς και ενημέρωση για την Ε΄Προγραμματική περίοδο.

Ευχαριστώντας όλους για τη συνεργασία και την ανταπόκρισή τους, ο κ. Περγαντάς άνοιξε την τοποθέτησή σου με τα συνολικά στοιχεία της πορείας υλοποίησης του Περιφερειακού Προγράμματος και στη συνέχεια εστίασε στα έργα της Καρυστίας, λέγοντας :

«Ειδικότερα σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ, με χωροθέτηση στο Δήμο Καρύστου έχουμε την εξής εικόνα:

Έχουν ενταχθεί 9 έργα με προϋπολογισμό 25,01 εκ. €, από τα οποία τα 23,68 εκ. € είναι ήδη συμβασιοποιημένα, ενώ οι δηλωμένες δαπάνες φτάνουν τα 9,65 εκ. €.

Πιο συγκεκριμένα στο κομμάτι των μεταφορών, έχουμε δύο έργα : ένα έργο – γέφυρα και ένα μεταφερόμενο από το Γ΄ΚΠΣ :

Το δρόμο Λέπουρα – Κάρυστος από τη διασταύρωση Πόρτο Λάφια ως τη διασταύρωση Μαρμαρίου, με το οποίο ολοκληρώθηκαν 10 περίπου χιλιόμετρα του κεντρικού οδικού άξονα και βεβαίως το μεγάλο έργο «Ραπταίοι – Στύρα – Νέα Στύρα», συμβασιοποιημένο στα 19,6 εκ. €. Ένα έργο πολύ σημαντικό, ένα έργο – που γνωρίζετε και γνωρίζουμε πολύ καλά – με διαρκή προσκόμματα, που πρόσφατα δείχνει να μπαίνει σε θετική τροχιά για να ξεκινήσει άμεσα και να κατασκευαστούν με νέα χάραξη άλλα 16,5 χιλιόμετρα σύγχρονου αυτοκινητόδρομου στον κεντρικό άξονα της Νότιας Εύβοιας.

Επίσης, στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος έχουμε εντάξει και χρηματοδοτούμε από το περιφερειακό μας πρόγραμμα ΕΣΠΑ:
  • Την κατασκευή του καταθλιπτικού αγωγού από το τελικό αντλιοστάσιο προς τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού καθαρισμού Καρύστου, με προϋπολογισμό 961.000
Καθώς και
  • τρία έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ στις θέσεις Πέταλο Νέων Στύρων,  Άγιος Ιωάννης Στύρων και Μεγάλο Βουνό Αλμυροποτάμου με συνολικό προϋπολογισμό 376.000 €.
Τέλος, χρηματοδοτούμε και το ΣΧΟΟΑΠ Μαρμαρίου με 340.000 €.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε, στο σύνολο των παρεμβάσεων που υλοποιούνται και είναι αναγκαία για την περιοχή, δίνοντας έμφαση στο οδικό δίκτυο και τονίζοντας :

«Πέρα από το Περιφερειακό μας Πρόγραμμα, στην Καρυστία και γενικότερα στην Εύβοια, υλοποιούμε, δρομολογούμε και διεκδικούμε πολλά άλλα έργα που χρηματοδοτούνται είτε από συγχρηματοδοτούμενους, είτε από εθνικούς πόρους, όπως :

την αναβάθμιση, βεβαίως και των άλλων αξόνων, αλλά σε ότι αφορά την περιοχή, του Νότιου άξονα της Εύβοιας.

Εδώ λοιπόν πιέζουμε το Υπουργείο Υποδομών :

Αφενός να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να μπουν σε προτεραιότητα χρηματοδότησης και κατασκευής οι παρακάμψεις του Βασιλικού, της Αμαρύνθου και του Αλιβερίου. Εδώ λοιπόν έχουμε μια ολοκληρωμένη και εγκεκριμένη μελέτη για την παράκαμψη Βασιλικού που έγινε από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και μια μελέτη για την παράκαμψη Αμαρύνθου έτοιμη για δημοπράτηση. Επίσης οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ετοιμάζουν τη μελέτη «Κακιά Σκάλα – παράκαμψη Αλιβερίου – Βέλος», για την ολοκλήρωση της οποίας χρειάζεται η πιο γρήγορη συνεργασία των Υπουργείων.

Αφετέρου να ενταχθούν – σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργείου Υποδομών – στα διευρωπαϊκά δίκτυα οι πρωτεύοντες οδικοί άξονες της Εύβοιας, γεγονός που μπορεί να δώσει πιο θετικές προοπτικές για τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους, μέσα από το Ταμείο Συνοχής.

Μάλιστα, με την προοπτική της έναρξης της Ε΄προγραμματικής περιόδου από το 2014, τα θέματα αυτά τα έχουμε διαρκώς στο προσκήνιο και τα αναδεικνύουμε τόσο σε συνεχείς επαφές στα Υπουργικά γραφεία, όσο και με την κεντρική μας τοποθέτηση στη Βουλή.

Θέλω να τονίσω και από εδώ, την Κάρυστο, πως η μεγάλη προτεραιότητά μας για την Εύβοια είναι το οδικό δίκτυο. Εσείς ξέρετε καλύτερα απ΄όλους τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητά του κι εμείς το έχουμε ιεραρχήσει ως κορυφαίο και μείζον θέμα.

Για το εθνικό δίκτυο λοιπόν πιέζουμε διαρκώς και για το επαρχιακό καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με όσα κονδύλια μας επιτρέπει η ασφυκτική οικονομική κατάσταση, να βελτιώσουμε την προσβασιμότητα σ΄αυτή τη μεγάλη και δύσκολη περιοχή.

Γι΄αυτό πέρα από τα έργα του ΕΣΠΑ έχουμε σε εξέλιξη πολλές άλλες παρεμβάσεις, από τις οποίες αναφέρω ενδεικτικά :

  • Την αποκατάσταση των κατολισθήσεων στο δρόμο Άγιος Δημήτριος Καλλιανοί, συμβασιοποιημένο στα 6,85 εκ. Την αντιμετώπιση της κατολίσθησης  στη διασταύρωση του Μαρμαρίου, ποσού 3,36 εκ, τη βελτίωση της οδοποιίας σε 55 χιλιόμετρα δρόμου στο Κάβο Ντόρο (Κάρυστος – Πλατανιστός – Κόμιτο – Αμυγδαλιά), προϋπολογισμού 3,5 εκ. €, από το Ειδικό Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Στη συνέχεια θα αναφερθώ σε δυο ζητήματα της περιοχής :
  • Το ένα αφορά τη δυτική παραλία της Καρύστου, που η τροποποίηση των ρευμάτων στο νέο λιμάνι δημιούργησε μεταφορά άμμου. Εδώ λοιπόν συνεργαστήκαμε με πρωτοβουλία του Περιφερειακού μας Συμβούλου του φίλου Γιώργου Κακάτσου – ο οποίος φυσικά είναι κυριολεκτικά το μάτι και η καρδιά της Περιφέρειας εδώ – με τον Δήμο και τις δικές μας Υπηρεσίες. Τελικά, έχουμε εντάξει στο πρόγραμμά μας των ΚΑΠ νέο έργο για το 2013, με προϋπολογισμό 150.000 €. Είναι η μελέτη έργων προστασίας και ανάπλασης δυτικής παραλίας Καρύστου, για το οποίο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας προχωρούν τις διαδικασίες για να γίνει η δημοπράτηση της μελέτης.
  • Το άλλο θέμα είναι το λιμάνι του Μαρμαρίου, που έχουμε ενταγμένο στο Ειδικό Αναπτυξιακό μας Πρόγραμμα (ΣΑΕΠ 766) με 6,5 εκ. . Εδώ το θέμα έχει να κάνει με το πόσο άμεσα ανταποκρίνονται οι κεντρικές υπηρεσίες. Μέσα από διαρκή συνεργασία, φτάσαμε το Φλεβάρη του 2013 να εγκριθεί τελικά από την ΕΣΑΛ το Master Plan του λιμανιού του Μαρμαρίου. Εμείς χρειάζεται, και αυτό κάνουμε να προχωρούμε, ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες, τις νόμιμες διαδικασίες και τις τεχνικές προδιαγραφές για να μελετηθεί και μελλοντικά να κατασκευαστεί ένα λειτουργικό, άρτιο και σύγχρονο έργο.»
Επίσης ο Περιφερειάρχης επεσήμανε πως « στο πλαίσιο των προτεραιοτήτων μας

Εξασφαλίσαμε με πολλές πιέσεις 2,2 εκ. € και χρηματοδοτούμε μέσα απ΄το περιφερειακό μας πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, τα ΤΟΠΣΑ. Χρηματοδοτούμε δηλαδή παρεμβάσεις για να διευκολυνθεί η πρόσβαση ανέργων στην αγορά εργασίας σε όλη την Περιφέρεια. Εδώ έχει αξιολογηθεί και είναι σε διαδικασία ένταξης το σχέδιο των Δήμων Καρύστου-Κύμης – Ερέτρειας προϋπολογισμού 154.000 €, που αφορά συνολικά 70 ωφελούμενους.

- Προσθετικά, έχουμε σε εξέλιξη το πρόγραμμα ενίσχυσης των ΜΜΕ, δημόσιας δαπάνης 18 εκ. € για τη Στερεά Ελλάδα, από το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα του ΕΣΠΑ, που αφορά τους τομείς του τουρισμού, της μεταποίησης και τον υπηρεσιών. Ένα πρόγραμμα που εμείς προσπαθούμε να τρέξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και φιλοδοξούμε – σε συνδυασμό με τη σοβαρότητα των επενδυτών και τη ρεαλιστικότητα των προτάσεων – να συμβάλλει στην επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας και στην διεύρυνση της απασχόλησης.

Σε σχέση τέλος με την διαχείριση των απορριμμάτων, θέλω να επισημάνω πως η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να επιταχύνει τις προσπάθειές της για την υλοποίηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού.»

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις τόσο από τον δήμαρχο όσο και από τους παρευρισκόμενους φορείς της περιοχής για καίρια τοπικά ζητήματα. Τέλος, ο δήμαρχος επισήμανε την άριστη συνεργασία με τη περιφέρεια και τις υπηρεσίες της ενώ από τη πλευρά του ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε για τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή όλων.

Ο Τσίπρας την Τρίτη στη Χαλκίδα για την ανεργία

Η ανεργία που "θερίζει" την Εύβοια θα είναι το κύριο θέμα της ομιλίας του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξη Τσίπρα, που έρχεται στην Χαλκίδα την Τρίτη  στις 10 το πρωί και θα πάει κατευθείαν στο Εργατικό Κέντρο Εύβοιας.

Θα έχει επαφές  με εκπροσώπους των εργαζομένων  του Τσιμεντάδικου Χαλκίδας, της ΣEΛMAN, της NEOΣET, της INTEPKEM, αλλά και του πρώην Τσαούσογλου.

Η Τοπική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ έχει ενημερώσει το All Aboout Evia  μια και είναι "εκλεκτική"  στην επικοινωνίας της σε αντίθεση με τον βουλευτή του κόμματος Βαγγέλη Αποστόλου που είναι "μετρ" στα επικοινωνιακά...

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο σε Κύμη - Αλιβέρι

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορίας κινδύνου 4) για την περιφέρεια Αττικής (περιλαμβανομένης της περιοχής Τροιζηνίας) και την Εύβοια (Κύμη - Αλιβέρι) προβλέπει για αύριο Τρίτη (09/07) η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Οι κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι οργανισμοί περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των περιοχών αυτών έχουν ενημερωθεί να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Το αδιαχώρητο… με Stan και Rec στη Χαλκίδα! - VIDEO

 
Ένα ξεχωριστό live έδωσαν χθες το απόγευμα σε beach bar DA LUZ στις Αλυκές Χαλκίδας , ο Stan και οι Rec!

Η προσέλευση του κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία, ενώ οι καλλιτέχνες δεν έπαψαν να ευχαριστούν το κοινό για την αγάπη του.
 

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Stan, o οποίος μετά από ένα συνεχές tour για εμφανίσεις σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, εντυπωσίασε για  ακόμη μια φορά πάνω στη σκηνή.  «Σας θέλω εδώ»  ερμηνεύει ο τραγουδιστής και σύσσωμο το πλήθος είναι εκεί και τον αποθεώνει.


«Δεν έχω λόγια να σας περιγράψω αυτό που με κάνατε να νιώθω. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο. Πραγματικά με συγκινείτε» ήταν μερικά από τα λόγια του τραγουδιστή. 


Εκεί ήταν και οι ανανεωμένοι Rec που «φύγανε πάνω από τα αστέρια» και πηγαίνουν πολύ ψηλά με το νέο τους single. To ανανεωμένο γκρουπ με τους Άρη, Mike και Έλσα έχει αγαπηθεί από το κοινό, το οποίο έχει αγκαλιάσει το καλοκαιρινό «Φύγαμε»! Με τον Άρη και τον Mike εμφανίστηκε η Ελεάννα Αζούκη.


Στο beach bar της Χαλκίδας δεν σταμάτησαν να φωτογραφίζονται με τους φανς τους  και να ευχαριστούν για τη μεγάλη «αγκαλιά» τους!

Εξαιρετικής ποιότητας τα νερά κολύμβησης σε όλες τις παραλίες της Ερέτριας

Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα ύδατα κολύμβησης σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Ερέτριας. Αυτό έδειξε η έρευνα που διενήργησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να ενημερώσει το μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Ερέτριας έλεγχος έγινε στις παραλίες Holidays, Aλαμπέϊκα, Olympic Star, μεταξύ Negroponte και Μalaconda Beach, Eύα Camping, Νησί των Ονείρων, Palmariva, και στην Tρελή Ροδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2007, που υπάρχει διαθέσιμο το μητρώο των υδάτων κολύμβησης, οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας, παραμένουν σταθερά πεντακάθαρες και ιδανικές για κολύμβηση.

“Ο Δήμος Ερέτριας είναι ιδανικός προορισμός για ξεκούραση όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο αλλά και για πολυήμερες διακοπές. Εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους και το απαράμιλλης αισθητικής τοπίο, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί το Δήμο μας και για τις παραλίες με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Αξίζουν συγχαρητήρια, στους επιχειρηματίες και στους κατοίκους που είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και συνδράμουν το έργο του Δήμου μας, προκειμένου να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την όμορφο τόπο μας. Σας περιμένουμε και αυτό το Καλοκαίρι στον πανέμορφο Δήμο Ερέτριας και στις γραφικές περιοχές Ερέτρια, Αμάρυνθος, Γυμνό, Άνω Βάθεια, Καλλιθέα και την ορεινή Σέττα. Άλλωστε είναι μια ανάσα, από την Αθήνα, σχεδόν μία ώρα και ένα τέταρτο από το Κλεινόν Άστυ”, επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων.
Εξαιρετικής ποιότητας είναι τα ύδατα κολύμβησης σε όλες τις παραθαλάσσιες περιοχές του Δήμου Ερέτριας. Αυτό έδειξε η έρευνα που διενήργησε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενεργειακής και Κλιματικής Αλλαγής προκειμένου να ενημερώσει το μητρώο ταυτοτήτων υδάτων κολύμβησης στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, στο Δήμο Ερέτριας έλεγχος έγινε στις παραλίες Holidays, Aλαμπέϊκα, Olympic Star, μεταξύ Negroponte και Μalaconda Beach, Eύα Camping, Νησί των Ονείρων, Palmariva, και στην Tρελή Ροδιά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2007, που υπάρχει διαθέσιμο το μητρώο των υδάτων κολύμβησης, οι παραλίες του Δήμου Ερέτριας, παραμένουν σταθερά πεντακάθαρες και ιδανικές για κολύμβηση.

“Ο Δήμος Ερέτριας είναι ιδανικός προορισμός για ξεκούραση όχι μόνο για το Σαββατοκύριακο αλλά και για πολυήμερες διακοπές. Εκτός από τους αρχαιολογικούς χώρους και το απαράμιλλης αισθητικής τοπίο, ο επισκέπτης αξίζει να επισκεφθεί το Δήμο μας και για τις παραλίες με τα κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. Αξίζουν συγχαρητήρια, στους επιχειρηματίες και στους κατοίκους που είναι ευαισθητοποιημένοι στο θέμα της προστασίας του περιβάλλοντος και συνδράμουν το έργο του Δήμου μας, προκειμένου να διατηρήσουμε και να αναδείξουμε την όμορφο τόπο μας. Σας περιμένουμε και αυτό το Καλοκαίρι στον πανέμορφο Δήμο Ερέτριας και στις γραφικές περιοχές Ερέτρια, Αμάρυνθος, Γυμνό, Άνω Βάθεια, Καλλιθέα και την ορεινή Σέττα. Άλλωστε είναι μια ανάσα, από την Αθήνα, σχεδόν μία ώρα και ένα τέταρτο από το Κλεινόν Άστυ”, επισημαίνει ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων. - See more at: http://traveldailynews.gr/news/article/55789#sthash.9b1cA0n0.dpuf

«Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί» στο Θέατρο Ορέστη Μακρή

Παιδική θεατρική παράσταση   «Η Χιονάτη και οι 7 υπέροχοι μουσικοί».  

 ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γεώργιος Γρηγοριάδης

ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Ελίζα Τζίτζη  , Νίκη Βουγιού  , Στάθης Αναστασίου , Σωτηρία Κολόζου , Νίκος Γιαννίκας , Κωνσταντίνα Μακρή 

ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:00  στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)

Γενική Είσοδος: 8 €
Προπώληση εισιτηρίων (από 13/7): Δημοτικός Κινηματογράφος REX, ώρα: 10:00-14:00 & 19:00-22:00

Παραδοσιακό πανηγύρι στα Λουκίσια

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Λουκισίων, όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος διοργανώνει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του "ΑΝΘΗΔΩΝΕΙΑ 2013" στις 12, 13 και 14 Ιουλίου στην πλατεία Παλαιάς Βρύσης.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
-12/07/13: Παραδοσιακό πανηγύρι με την Φιλιώ Πυργάκη, τον Γιώργο Βελισσάρη και στο κλαρίνο τους Πάνο Πλαστήρα και Γιώργο Κυριακού. Ώρα Έναρξης: 22:00

-13/07/13: Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με χορούςαπό όλη την Ελλάδα. Ώρα έναρξης: 21:00

-14/07/13: Θέατρο Σκιών με τον κ. Σπυρόπουλο και μοντέρνος χορός. Ώρα Έναρξης: 21:00

Η είσοδος είναι ελεύθερη και τις τρεις βραδιές.

ΣΗΜΕΡΑ Ξεκινούν τα «ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ 2013» με ΓΙΑΝΝΗ ΛΕΜΠΕΣΗ

Ξεκινούν οι εκδηλώσεις  «ΚΑΝΗΘΙΩΤΙΚΑ 2013» που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Σύλλογός μας στην Νέα Πλατεία Κανήθου  (Σμηναγού Παντελή Γκέλη) * Παρασκευή και Σάββατο 12 και 13 Ιουλίου 2013.

Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ  είναι το εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΛΑΪΚΗ ΣΤΡΑΤΑ
Αθλητικός Σύλλογος «ΕΙΡΗΝΗ»

Ο Γιάννης Λεμπέσης και η ορχήστρα του λαϊκή στράτα, θα παίξουν και θα τραγουδήσουν Μικρασιάτικα, ρεμπέτικα, λαϊκά, νησιώτικα, δημοτικά τραγούδια, θα χορέψουν τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, που την επιμέλεια έχει ο δάσκαλος χορού, Βαγγέλης Κυριακόπουλος και όλοι οι παρευρισκόμενοι, ενώ προηγουμένως θα παρακολουθήσουμε μικρή επίδειξη από τον σύλλογο ΕΙΡΗΝΗ και θα επακολουθήσουν βραβεύσεις Ολυμπιονικών

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
* ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ * ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ : ΠΑΟΚ (Αθλητικός Κανήθου)
ΘΕΟΚΛΗΣ (Καράτε Κανήθου)

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΩΝ ΣΤΕΛΙΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΕΥΒΟΙΑΣ «ΥΠΑΡΧΩ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΞΗΡΟΒΡΙΣΗΣ»

Οι «ΚΑΨΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ» έρχονται στη Χαλκίδα


Θεατρική παράσταση : «ΚΑΨΕ  ΤΟ  ΣΕΝΑΡΙΟ  ON  TOUR  –  2013». Μετά την πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική πορεία τους για 2η συνεχή χρονιά στο ΜEGA, η ομάδα του Κάψε το Σενάριο περιοδεύει σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια σπέσιαλ κωμική παράσταση με σκετς, αυτοσχεδιασμούς, σάτιρα,  σταντ απ κόμεντι και ότι άλλο προκύψει!

Ο Λάμπρος Φισφής, ο Δημήτρης Μακαλιάς, η Ιωάννα Τριανταφυλλίδου  και ο Γιώργος Βαγιάτας καταπολεμάνε την κρίση με χιούμορ και σας  υπόσχονται μια από τις πιο αστείες βραδιές της ζωής σας.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:30  στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)

Γενική Είσοδος: 10 €
Προπώληση εισιτηρίων (από 10/7): Δημοτικός Κινηματογράφος REX, ώρα: 10:00-14:00 & 19:00-22:00

ΩΔΕΙΟ «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ»: «Συναυλία Ελληνικού & Ξένου Τραγουδιού»

Το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ  ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ», παρουσιάζει «Συναυλία Ελληνικού & Ξένου Τραγουδιού».
 
Συμμετέχουν:
Φωνητικό Σύνολο Κοριτσιών του Δ.Ω.Χ.:  ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΗΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΓΙΑΛΙΔΗ, ΑΘΗΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΚΩΝ/ΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΛΑΦΑΤΗ, ΜΥΡΤΩ ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΡΑΜΟΥΡΤΖΟΥΝΗ, ΝΕΦΕΛΗ ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ, ΛΟΥΚΙΑ ΚΑΤΣΟΥΛΗ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΤΣΟΥΛΗ, ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΚΟΥΤΣΑΜΑΝΗ, ΘΕΟΔΩΡΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ, ΣΟΦΙΑ ΜΑΤΘΑΙΑΚΗ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΥΛΑΛΙ, ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΑΡΑΚΟΥ, ΜΥΡΤΩ ΠΑΠΑΔΗΜΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΛΕΝΗ ΣΑΒΑΪΔΗ, ΖΩΗ ΣΠΥΡΑΚΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, ΑΡΤΕΜΗΣΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ, ΙΩΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΗ και ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΡΑΝΤΖΗ
Σολίστ: ΜΑΡΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΥΡΗΝΗ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΦΡΑΝΤΖΗ & τον  ΓΙΩΡΓΟ ΔΡΑΚΟΥΛΗ.
Πιάνο-επιμέλεια : ΓΙΑΝΝΑ ΓΚΑΡΑ

 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:30  στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)
Είσοδος Ελεύθερη

Παιδική θεατρική παράσταση «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου» στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)


Παιδική θεατρική παράσταση  «Το Παραμύθι του Μεγαλέξανδρου». Οι « μαγικές σβούρες» και ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αδάμης  παρουσιάζουν αυτό  το καλοκαίρι, σε περιοδεία σε όλη την Ελλάδα , το  παραμύθι  που είναι γεμάτο μύθους από την Ελλάδα και την Ανατολή για το  ιστορικό πρόσωπο που έχει καταγραφεί στη συνείδηση όλου του κόσμου ως ο Μεγάλος Έλληνας. Η παράσταση στη Χαλκίδα γίνεται σε συνεργασία με το Σύλλογο Άνθρωπος Ελπίδα Πολιτισμός, στον οποίο θα δοθεί και μέρος των εσόδων της.

Γενική  είσοδος : 10 ευρώ
Ομαδικό εισιτήριο: ( 6 άτομα ): 50 ευρώ

ΠΕΜΠΤΗ 11 ΙΟΥΛΙΟΥ, ώρα 21:00  στο Θέατρο Ορέστη Μακρή (Πάρκο Λαού)

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:
Κείμενο-Σκηνοθεσία : Δημήτρης Αδάμης   Σκηνικά: Πολυάννα Παρασκευά  Κοστούμια: Πέννυ Αμπλά-Δημήτρης Αδάμης  Κίνηση :Σταύρος Αποστολάτος  Τραγούδι Γοργόνας και Φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου  Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος Βοηθός σκηνοθέτη : Λίνα Λιακοπούλου 
Παίζουν: Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση , Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας , Μαρία Παπαδοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα

Γλύφα: Ασυνείδητος οδηγός Ι.Χ. παρέσυρε και σκότωσε ποδηλάτη...

Ασυνείδητος οδηγός Ι.Χ. παρέσυρε και σκότωσε αλλοδαπό άνδρα με ποδήλατο χθες το απόγευμα στο δρόμο της Γλύφας.


Μετά το δυστύχημα και αντί να σταματήσει και να βοηθήσει ο οδηγός του αυτοκινήτου πάτησε γκάζι και εξαφανίστηκε.

Τα στοιχεία του νεκρού παραμένουν άγνωστα, αφού πάνω του ο αλλοδαπός δεν έφερε ταξιδιωτικά ή άλλο έγγραφα.

Ερευνες κάνει η Τροχαία Χαλκίδας για να εντοπίσει τον ασυνείδητο οδηγό και πιστεύεται ότι σύντομα θα εντοπιστεί γιατί έχει αφήσει "ίχνη".

ΔΡΟΣΙΑ: 60χρονος στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο

Φωτό αρχείου
Στο νοσοκομείο κατέληξε ένας 60χρονος μετά από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που έγινε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο δρόμο Δροσιάς-Αλυκών.

Ο 60χρονος οδηγούσε δίκυκλο, που για άγνωστο λόγο,  εκτράπηκε της πορείας του και ανατράπηκε.

Ο οδηγός που τραυματίστηκε σοβαρά  μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο της Αθήνας.

Για το ατύχημα διενεργείται προανάκριση από την Τροχαί Χαλκίδας.

Summer Hot Party με guest Dj την Lina στο Queen Bar στα Βάγια

Το Σάββατο 13 Ιουλίου άλλο ένα Summer Hot Party με guest Dj από τον Kosmos fm 100 την Dj Lina στο Queen Bar στα Βάγια Βοιωτίας....!!!

Doors open @ 23.00

Να είστε όλοι εκεί !!!!


Με την υποστήριξη του Kosmos fm 100....!!!
http://www.facebook.com/kosmos100

ΜΕ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΙΚΟΝΙΣΤΡΙΑ ΠΟΛΙΟΥΧΟΣ ΣΚΙΑΘΟΥ

 
Με την λαμπρότητα έγινε το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Ιουλίου 2013 η Πανήγυρη της επετείου ευρέσεως της Ιεράς Εικόνας της πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας «Εικονιστρίας», η οποία απεκαλύφθηκε το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

Προς τον σκοπό της συμμετοχής στην Πανήγυρη αυτή της Νήσου Σκιάθου, μετέβηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδας κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και τον Αρχιδιάκονο π. Νεκτάριο Ευγενικό.


Το απόγευμα του Σαββάτου 6 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Ευαγγελιστρίας Σκιάθου και στην συνέχεια μετέβησαν στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου (Παναγία Λιμνιά) Σκιάθου, όπου τελέσθηκε Μικρά Αγρυπνία (Μέγας Εσπερινός και μέρος της Ακολουθίας του Όρθρου, μέχρι το Εωθινό Ευαγγέλιο) για την Εορτή της Παναγίας Εικονιστρίας, κατά την διάρκεια της οποίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος.


Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 7 Ιουλίου 2013, σύμφωνα με τοπικό έθιμο που θέλει να λειτουργούν και οι δύο Ενοριακοί Ναοί της χώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου ευρισκόταν και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, ενώ ο άγιος Πρωτοσύγκελλος π. Νικόδημος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.

Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του Νησιού, την οποία ακολούθησαν πολλοί Σκιαθίτες αλλά και αρκετοί ξένοι και μάλιστα από την αλλοδαπή και η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου η Παναγία φυλάσσεται όλο τον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας οι Ιερείς και οι Ψάλτες, σύμφωνα με την προβλεπόμενη τάξη του εορτασμού, έψαλλαν τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας μας.

Όλες οι παραπάνω Εκδηλώσεις μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Μητρόπολης Χαλκίδας (97,7 FM).

Αμάρυνθος : Τον βρήκε κρεμασμένο η οικιακή βοηθός

Ο λόγος για έναν 60χρονο από την Αμάρυνθο Ευβοίας, ο οποίος βρέθηκε το πρωί της Κυριακής κρεμασμένος στο εξοχικό της μητέρας του...

Πιο συγκεκριμένα η οικιακή βοηθός πήγε στις 8:00΄ χθες το πρωί για να καθαρίσει το εξοχικό που διατηρεί η οικογένεια στην Αμάρυνθο. Μόλις μπήκε στην αυλή αντίκρισε τον 60χρονο δίπλα στο μπάρμπεκιου.

Ο αυτόχειρας πέρασε ένα σχοινί σε μια ξύλινη δοκό και κρεμάστηκε. Η αστυνομία απέκλεισε την εγκληματική ενέργεια, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...