Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Απομακρύονται επικίνδυνα απόβλητα από τις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς και ο ανάδοχος του έργου, υπέγραψαν στις 17 Νοεμβρίου, τη σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και εργολήπτριας επιχείρησης για τη συλλογή και απομάκρυνση επικίνδυνων και μη αποβλήτων στις περιοχές Διρφύων – Μεσσαπίων & Λοκρών. Το έργο είναι ενταγμένο και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ (Πρόγραμμα Στερεάς Ελλάδας), με προϋπολογισμό 677.637 €.

Στόχος του έργου είναι η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, με την άμεση απομάκρυνση των επικίνδυνων αποβλήτων από 7 εντοπισμένες θέσεις, 6 στον Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων και 1 στον Δήμο Λοκρών.

Με τις εργασίες που θα υλοποιηθούν θα γίνει συλλογή και απομάκρυνση των επικίνδυνων και μη αποβλήτων (απόβλητα θερμικής επεξεργασίας αλουμινίου, δομικά υλικά με αμίαντο, πετρελαιοειδή, κατάλοιπα, χώματα και πέτρες εκσκαφών που περιέχουν επικίνδυνες ουσίες), ενώ παράλληλα προβλέπεται και σύνταξη μελέτης εξυγίανσης των ρυπασμένων χώρων.

Συνολικά πρόκειται να απομακρυνθούν 700 περίπου τόνοι στερεών αποβλήτων (εκτιμώμενη ποσότητα), καθώς και ικανός όγκος υγρών αποβλήτων που έχουν αποτεθεί σε εγκαταλελειμμένους χώρους.

«Μια σημαντική παρέμβαση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για την περιβαλλοντική εξυγίανση» χαρακτηρίζει το έργο ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, τονίζοντας: «Η υπογραφή της σύμβασης σηματοδοτεί την έναρξη των διαδικασιών αποκατάστασης σε ρυπασμένες περιοχές της Εύβοιας και της Φθιώτιδας. Έχουμε εντάξει και χρηματοδοτούμε το έργο από το ΕΣΠΑ, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των δράσεων για την προστασία και τη βελτίωση του περιβάλλοντος. Μέριμνά μας είναι όχι μόνο να αντιμετωπίσουμε κατασταλτικά τέτοιου είδους φαινόμενα, αλλά να ενεργοποιηθούμε και να συνεργαστούμε με άλλους αρμόδιους φορείς, για να αποτραπούν. Κεντρικός μας στόχος είναι να επενδύσουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, και να ενισχύσουμε τις πρωτοβουλίες μας για να αντιστραφεί η περιβαλλοντική κατάσταση στις ευαίσθητες περιοχές της Στερεάς Ελλάδας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία των πολιτών».

ΑΛΙΒΕΡΙ: Έβαλαν φωτιά σε γραφείο διευθυντή σχολείου

Whirl-fire
Image by Loving Earth via Flickr
Το βράδυ της Τετάρτης, στο επαγγελματικό λύκειο Αλιβερίου στην Εύβοια, άγνωστοι μπήκαν από βοηθητική είσοδο στο κτίριο και αφού διέρρηξαν την πόρτα του γραφείου του διευθυντή, έβαλαν φωτιά. 
 
Σύμφωνα με το Lamiareport, στο γραφείο προκλήθηκαν ζημιές και καταστράφηκε μεγάλο μέρος του εξοπλισμού.

Επίσης σήμερα δεν πραγματοποιήθηκαν μαθήματα στο εν λόγω σχολείο, ούτε εορταστικές εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο. Προανάκριση διενεργεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας.
Enhanced by Zemanta

Πράσινο, περισσότερο πράσινο στη Χαλκίδα

Park in Ropczyce
Image via Wikipedia
Η Υπηρεσιακή Μονάδα πρασίνου που λειτουργεί στη Δημοτική Κοινότητα του Δήμου Χαλκιδέων στα πλαίσια αναβάθμισης των υφιστάμενων χώρων πρασίνου της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας ,ξεκίνησε πρόγραμμα συμπληρωματικών φυτεύσεων σε δημοτικούς χώρους πρασίνου.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει όλη τη χειμερινή περίοδο. Προβλέπεται να γίνουν φυτεύσεις δέντρων και θάμνων καθώς και ανθόφυτων όπου υπάρχουν ελλείψεις ή όπου αυτά έχουν υποστεί καταστροφές.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...