Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Προσάραξε σκάφος στην Χαλκίδα

Βραδινή θαλάσσια περιπέτεια για τρεις επιβάτες σκάφους στο βόρειο λιμάνι της Χαλκίδας, τη νύχτα της Παρασκευής, 16 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, χθες, η τοπική λιμενική αρχή, ενημερώθηκε για περιστατικό προσάραξης του σκάφους «BLUE MOON» σημαίας Μεγάλης Βρετανίας, σε βραχώδη αβαθή ύδατα.

Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και εισροή υδάτων στο σκάφος, ενώ το πρωί του Σαββάτου το «BLUE MOON» αποκολλήθηκε με ασφάλεια και προσέδεσε στο λιμάνι.

ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία Ν. Φθιώτιδας, στα πλαίσια των προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας & της Επιστημονικής Εταιρείας Νόσου Μαστού- ΕΕΝΟΜ διοργανώνει επιστημονική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη  Χαλκίδα το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας με θέμα «ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ  ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ»
Ομιλητές θα είναι οι:

Κορωνάρχης Δημήτρης MD, FEBS/Breast Surgery, Χειρουργός,
Ντασίου Παναγιώτα, ΜD, Χειρουργός,
Πανούσης Δημήτριος MD phD, FEBS/Breast Surgery, Χειρουργός Μαιευτήρ Γυναικολόγος,

Συντονιστής:
Γρηγόρης Ξεπαπαδάκης: MD PhD, Χειρουργός Μαστού

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Βαθύ Αυλίδας: Εγκαίνια Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη του Καλυβίτη από τον Αρχιεπίσκοπο

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί τα εγκαίνια του νέου Ιερού Ναού του Αγ. Ιωάννη του Καλυβίτη, πολιούχου του Βαθέος Αυλίδας παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου.

Χτες έγινε η άφιξη των Ιερών Λειψάνων στον αύλειο χώρο του παρακείμενου παλαιού Ιερού Ναού και η εν πομπή μεταφορά τους μαζί με το Ιερό Λείψανο του Αγ. Ιωάννου Καλυβίτου, στο νέο Ιερό Ναό, όπου τελέστηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός των εγκαινίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεωργίου

Σήμερα το πρωί έγινε η υποδοχή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού, όπου και του αποδόθηκαν τιμές και στη συνέχεια, θα τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.κ. Γεώργιο. 

Η ακολουθία των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με την πολυαρχιερατική θεία λειτουργία, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ο Σύλλογος Νέων Διρφύων - Μεσσαπίων γλέντησε στον... Πεθαμένο!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογος Νέων Διρφύων - Μεσσαπίων το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, στην ταβέρνα «Το Χάνι του Πεθαμένου» στην περιοχή Πεθαμένος (23ο χλμ Χαλκίδας – Αιδηψού), με πολύ μεγάλη προσέλευση κόσμου.

Υπήρχε άφθονο φαγητό και κρασί ενώ υπήρχε και ζωντανή μουσική, αποτελούμενη από: Τραγούδι: Μαίρη Σάκκη, Τραγούδι - Κιθάρα: Βασίλης Τρόλας, Μπουζούκι: Γιάννης Δούδαλης, Πλήκτρα: Κωνσταντίνος Ηλίας, Τύμπανα: Τάσσος Γκαβέλαςόπου φρόντισαν για τη διασκέδαση του κόσμου. Γκεστ σταρ της βραδιάς ήταν ο Χρήστος Μαρμαρινός, που με το κλαρίνο του «άναψε» το γλέντι, το οποίο κράτησε μέχρι το πρωί.

«Φιλουμένα Μαρτουράνο» σε Αλιβέρι και Χαλκίδα από την θεατρική ομάδα «Πολιτιστικοί Δεσμοί»

Η θεατρική ομάδα «Πολιτιστικοί Δεσμοί», μετά από πρόσκληση του Συλλόγου των εν Χαλκίδι Κυμαίων, παρουσιάζει σε Αλιβέρι και Χαλκίδα, την θεατρική παράσταση «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο ντε Φίλιππο, σε σκηνοθεσία- διδασκαλία Δημήτρη Κεχρή.

Στην Κύμη και στις Κονίστρες έδωσαν επαναληπτικές παραστάσεις. Στις αρχές Νοεμβρίου, προσκεκλημένοι του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, σε κατάμεστη αίθουσα, συγκίνησαν και εντυπωσίασαν με το παίξιμό τους. Η παράσταση ανεβαίνει, το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο Αλιβέρι και την Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 7:00 μ.μ. στο Θέατρο Παπαδημητρίου, στη Χαλκίδα.

Ο Σύλλογος των εν Χαλκίδι Κυμαίων προσκαλεί τα μέλη του, τους φίλους του και το κοινό της Χαλκίδας να παρακολουθήσει την εν λόγω θεατρική παράσταση, η οποία έχει παρουσιαστεί με ιδιαίτερη επιτυχία και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.


Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Η ερασιτεχνική θεατρική ομάδα των «Πολιτιστικών Δεσμών» ιδ-ρύθηκε το καλοκαίρι του 2011 και δραστηριοποιείται στην περιοχή του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου. Με το έργο της έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι απο-τελεί μια δυναμική και πρωτοποριακή παρουσία στον πολιτισμό της περι-οχής της.

Τους «Πολιτιστικούς Δεσμούς» Κύμης-Αλιβερίου τους συγκροτούν πρόσωπα που προέρχονται από πολλά δημοτικά διαμερίσματα της περιοχής.


Η θεατρική ομάδα δίνει τις παραστάσεις της δωρεάν. Πρωτοεμφα-νίστηκε τον χειμώνα 2011-2012 δραματοποιώντας τα διηγήματα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Έρωτας στα χιόνια» και «Ο Αμερικάνος» και εξέπληξε για την ποιότητά της.

Από το καλοκαίρι του 2012 οι «Πολιτιστικοί Δεσμοί» παρουσιάζουν το έργο «Φιλουμένα Μαρτουράνο» του Εντουάρντο Ντε Φίλιππο και η ανταπόκριση του κοινού είναι μεγάλη με εγκωμιαστικές κριτικές. 


Τους ρόλους ερμηνεύουν πρόσωπα κάθε επαγγέλματος. Ο σκηνοθέτης, οι ηθοποιοί, τεχνικοί των σκηνικών και όλοι όσοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πολιτιστική αυτή ομάδα εργάζονται τελείως ανιδιοτελώς.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των εν Χαλκίδι Κυμαίων

Ο πρόεδρος                      Ο Γενικός Γραμματέας
Αντώνιος Α. Αντωνίου    Κωνσταντίνος Σταματίου

Αρτάκη: Εφιαλτική νύχτα για 82χρονη

Εφιαλτική νύχτα για 82χρονη - Της πήραν όλες τις οικονομίες... 


Ήταν 3:30΄ τα ξημερώματα στη Νέα Αρτάκη όταν η ηλικιωμένη γυναίκα άκουσε κάποιο θόρυβο και ξύπνησε.

Δυστυχώς γι αυτήν τότε ξεκινούσε ο εφιάλτης. Ο ένας από τους τρεις κουκουλοφόρους, που λίγο πριν είχαν παραβιάσει την σιδερένια είσοδο, της έκλεισε το στόμα και στη συνέχεια την φίμωσαν.

Για είκοσι λεπτά οι 3 ληστές έκαναν άνω κάτω το σπίτι της 82χρονης για χρήματα και χρυσαφικά.

Οι ληστές έφυγαν με 15.000 ευρώ που βρήκαν σε ένα τσαντάκι, όπου η γιαγιά είχε τις οικονομίες μιας ζωής και πήραν επίσης ότι χρυσαφικά βρήκαν, η αξία των οποίων ακόμη δεν έχει γίνει γνωστή.

Enhanced by Zemanta

«Ανατροπή»: Η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση μετά τα μέτρα

Μετά τα μέτρα, η πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση της GPO στην εκπομπή «Ανατροπή». Μια μεγάλη συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη, τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012, στις 23.30 στο MEGA.

Στο «μικροσκόπιο» της δημοσκόπησης μπαίνουν τα κόμματα, οι αρχηγοί, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, τα μέτρα. Τι θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε τώρα εκλογές; Πώς αξιολογούν τα κόμματα, τους θεσμούς και τα πρόσωπα;  

Καλεσμένοι της εκπομπής είναι ο βουλευτής της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο πρόεδρος της GPO Τάκης Θεοδωρικάκος.  

Παρεμβαίνουν: το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Νίκος Σοφιανός.

 «Ανατροπή», τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012 στις 23.30 με τον Γιάννη Πρετεντέρη στο MEGA.
Enhanced by Zemanta

“Όλα για την υγεία mou”: Η Φαίη Σκορδά ανάμεσα σε ιούς και μικρόβια….


Η εκπομπή “Όλα για την υγεία mou” με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη που θα μεταδοθεί το Σάββατο 17 Νοεμβρίου στις 16:50, διερευνά τις διαφορές ανάμεσα σε ιούς και μικρόβια.

Οι ιοί και τα μικρόβια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικοί μικροοργανισμοί οι οποίοι επιβιώνουν ακόμη και για μήνες πάνω σε άψυχες επιφάνειες αλλά και στα κύτταρα του οργανισμού μας. Είναι ενδεικτικό ότι έχουν βρεθεί μεγάλες καλλιέργειες παθογόνων μικροβίων στα χαρτονομίσματα, το τηλεκοντρόλ, τα κουμπιά των ΑΤΜ, τα κινητά τηλέφωνα και σε πολλά άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά.

Στην εκπομπή δίνονται πρακτικές συμβουλές για το πως μπορούμε να περιορίσουμε την εμφάνιση των ιώσεων και των λοιμώξεων ενώ απαντάται το ερώτημα γιατί κάποιοι άνθρωποι κρυολογούν ή εμφανίζουν ιώσεις πιο συχνά από άλλους.

Ειδικοί παρουσιάζουν στο στούντιο μικρούς αλλά θαυματουργούς τρόπους, όπως το σωστό πλύσιμο των χεριών που διαρκεί τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα, με τους οποίους μπορούμε να προλάβουμε περισσότερο από το 50% των ιώσεων και των λοιμώξεων. Επίσης αποκαλύπτουν ποιες ιώσεις θα μας ταλαιπωρήσουν φέτος το χειμώνα αλλά και τι αναμένεται να γίνει με τη γρίπη και τον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων. Απαντούν, τέλος, στο ερώτημα αν η χαμηλή άμυνα του οργανισμού που οφείλεται στο στρες, την κούραση ή τη στενοχώρια μπορεί να κάνει πιο ευάλωτο τον οργανισμό μας σε ιούς και μικρόβια.

Στην εκπομπή διαλύονται όλοι οι μύθοι για τα συμπληρώματα διατροφής που χρησιμοποιούμε προκειμένου να έχουμε καλή άμυνα απέναντι στις ιώσεις και τη λάθος χρήση των αντιβιοτικών στο 80% των περιπτώσεων. Παρουσιάζονται οι σωστές τροφές για να ξεπεράσουμε μια ίωση ενώ αναφέρονται όλα τα νεώτερα για το αντιγριπικό εμβόλιο αλλά και το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου

Η παρουσιάστρια του MEGA Φαίη Σκορδά μιλά για την προσπάθειά της να ζήσει σε ένα απαλλαγμένο από μικρόβια περιβάλλον στο χώρο του σπιτιού της αλλά και για το αν αυτή η στάση της την έχει βοηθήσει να περιορίσει τις ιώσεις ή τις λοιμώξεις που εμφανίζει κάθε χρόνο.

Αριστοφάνη «Ιππείς» για τα παιδιά των Σχολείων στην Κάρυστο

Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ παρουσιάζει στο «Γιοκάλειο» της Καρύστου, τη θεαματική και διδακτική κωμωδία του Αριστοφάνη «Ιππείς» προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας, στις 12 Δεκεμβρίου 2012.

Η παράσταση αυτή που παρουσιάζεται Θέατρο για τα παιδιά των Σχολείων στην Κάρυστο.

Η παράσταση αυτή που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Νίκου Παροίκου, σκηνικά –μάσκες κοστούμια Άννα Περντρώ, μουσική Παναγιώτη Ντουνιαδάκη είναι προσαρμοσμένη για παιδιά κάθε ηλικίας και έχει παρουσιασθεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Τα εντυπωσιακά κοστούμια ,η ενθουσιαστική μουσική ,το γέλιο από τα κωμικά καμώματα των ηρώων και η φαντασμαγορική σκηνοθεσία παρασύρουν τα παιδιά στον μαγικό και διδακτικό κόσμο του Αριστοφάνη. Είναι μία παράσταση που στοχεύει στην αισθητική παιδεία των παιδιών και των νέων.

Ο σκηνοθέτης και καλλιτεχνικός δ/ντής του θεάτρου «Έξοδος Αιγαίου» Νίκος Παροίκος, με την ευκαιρία της παρουσίασης του έργου στην Κεφαλλονιά είπε:

«Σήμερα που η Ελλάδα ευρίσκεται σε μία δύσκολη και επώδυνη οικονομική περίοδο, είναι αναγκαίο, όσο ποτέ άλλοτε, τα παιδιά και οι νέοι να διδαχθούν και να μάθουν τις αξίες του ελληνικού πολιτισμού.

Τα έργα του Αριστοφάνη, κατάλληλα προσαρμοσμένα, προσφέρουν μαζί με την ψυχαγωγία, διδάγματα υψηλού επιπέδου που ενδυναμώνουν το πνεύμα και την ψυχή των παιδιών.
Η Θεατρική Έξοδος Αιγαίου έχει, εδώ και 10 χρόνια, αφιερωθεί στην παρουσίαση, κωμωδιών του Αριστοφάνη ,για παιδιά και για νέους, με έναν ξεχωριστό, θεαματικό και διδακτικό τρόπο».

Τα σχολεία που επιθυμούν να παρακολουθήσουν την παράσταση πρέπει να κάνουν κρατήσεις θέσεων στο τηλ.: 210/9235453 ή 6944761133.

Τιμή εισιτηρίου: 5 Ευρώ

Ώρες παραστάσεων: 9 π.μ. & 11 π.μ. (πρωί)

Πληροφορίες για τη δραστηριότητα του θεάτρου στο: www.aegean-exodus.gr

ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών: Σφαγείο τα μέτρα της συγκυβέρνησης

"Τα μέτρα της συγκυβέρνησης, ΕΕ, τρόικας είναι σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η αντιλαϊκή επιδρομή τσακίζει συθέμελα ότι εργατικό δικαίωμα είχε θεμελιωθεί και απομείνει μέχρι σήμερα! Λεηλατούν κάθε εισόδημα, κάθε πλευρά της ζωής της λαϊκής οικογένειας"!


Αυτό τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών σε ανακοίνωσή του και επισημαίνει:

"Οι<< Κροίσοι>> προκειμένου να σώσουν το τομάρι τους μέσα στην κρίση δεν έχουν κανένα έλεος απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα σε πόλη και χωριό!

Συνάδελφοι! Ξεσηκωμός!. Να αναμετρηθούμε μαζί τους με ταξική οργή, με οργάνωση της πάλης στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές γειτονιές .Συνάδελφοι Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν στην Δημόσια Διοίκηση, τους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού για μόνιμους και αορίστου χρόνου συνάδελφους θεμελιώνουν συνθήκες τρόμου, καταναγκασμού και πογκρόμ μαζικών απολύσεων!

Συγκεκριμένα: Α) Μπαίνουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας (με το 75% του μισθού) για ένα χρόνο όλοι οι εργαζόμενοι που καταργούνται οι οργανικές τους θέσεις, μετά από αξιολόγηση ή αναδιάρθρωση των υπηρεσιών. Μέσα στον χρόνο που διαρκεί η διαθεσιμότητα μπορούν να μεταταχτούν και να μεταφερθούν υποχρεωτικά σε άλλη υπηρεσία, σε νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου αλλάζοντας ακόμα και τη σχέση εργασίας από μόνιμη σε αορίστου ή να καλύψουν προσωρινές ανάγκες. Αν αρνηθούν επέρχεται η αυτοδίκαιη απόλυση τους. Το φιλεύσπλαχνο αστικό κράτος μπροστά στον ορυμαγδό της επίθεσης αφήνει μια τελευταία ευκαιρία! Με το πιστόλι της απόλυσης στον κρόταφο να «σωθεί» αποδεχόμενος και την ένταξη του σε κλάδο κατώτερης κατηγορίας με αντίστοιχη φυσικά μείωση του μισθού ! ! !

Β) Η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης και μεταφοράς σε άλλη υπηρεσία και νομικό πρόσωπο αφορά το σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων και ανεξάρτητα από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ είναι σε κάθε στιγμή στην διάθεση των αναγκών και των προσταγών της κρατικής διοίκησης και υποχρεώνεται να κινηθεί προς κάθε κατεύθυνση γεωγραφικά και κλαδικά. Αν αρνηθεί απολύεται!

Ειδικότερα για τους εκπαιδευτικούς προβλέπεται η υποχρεωτική μετακίνηση σε όλη την Ελλάδα, σε όλα τα σχολεία και σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, ανεξάρτητα από οργανική θέση! Διαμορφώνουν εργασιακές σχέσεις ζούγκλας! Απελευθερώνουν πλήρως τη δυνατότητα να μετακινούν τους εκπαιδευτικούς όπου θέλουν. Δυνατότητα που θέσπισαν για πρώτη φορά με το πολυνομοσχέδιο-τερατούργημα της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, το νόμο 3848/2010 (άρθρο 31, παρ. 3). Αν συνυπολογιστεί και το γεγονός, ότι στο νέο κρατικό προϋπολογισμό, προβλέπονται νέες συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και ελαχιστοποίηση του αριθμού των αναπληρωτών, τότε είναι φανερό ότι καταργούν επί της ουσίας την οργανική θέση. Με την σχεδιαζόμενη αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών και τις προωθούμενες συμπτύξεις τμημάτων (30 μαθητές στην τάξη) θα εμφανίζονται χιλιάδες εκπαιδευτικοί που τάχα «πλεονάζουν» και άρα, θα μετακινούνται οπουδήποτε, με μια απλή υπουργική απόφαση! Να τι εννοούν όταν λένε στο νέο κρατικό προϋπολογισμό: «δομική αναθεώρηση στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση με στόχο την περικοπή του μισθολογικού κόστους των αναπληρωτών καθηγητών με τη βέλτιστη αξιοποίηση των μόνιμων εκπαιδευτικών και την ορθολογικότερη κατανομή τους στις οργανικές θέσεις».

Σημειώνουμε επίσης, ότι στο νέο κρατικό προϋπολογισμό προβλέπεται η «περικοπή του κόστους των βιβλίων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς τα βιβλία θα χρεώνονται στους γονείς των μαθητών για το σχολικό έτος με υποχρέωση επιστροφής ή αλλιώς πληρωμής για όσα δεν επιστραφούν».

Γ) Ξεκινάνε το πογκρόμ των απολύσεων μέσω της διαθεσιμότητας. Μέσα σε 3 ημέρες (!) από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των συναδέλφων αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθορισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ,ΔΕ, με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού- Λογιστικού, Διοικητικού- Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων.

Αυτή είναι η αρχή, είμαστε όλοι εν δυνάμει υλικό για απόλυση!

Πηγές του Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουν να τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι. Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες! Ζήτημα που αποδεικνύει ότι τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των κεφαλαιοκρατών να διαμορφώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης στα κατώτερα επίπεδα και σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Να μπουν συσσωρευμένα κεφάλαια, ντόπια και ξένα, σε τομείς του δημοσίου έχοντας εξασφαλίσει φθηνό εργατικό δυναμικό για γρήγορη κερδοφορία!

Δ) Ο υπάλληλος θα βρίσκεται υπό συνεχή έλεγχο και την απειλή της «αργίας» για την ζωή και τις πράξεις του ακόμη και εκτός δουλειάς. Ανοίγει διάπλατα η πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις. Αυτό το αντιδραστικό τερατούργημα που στο όνομα του δημόσιου συμφέροντος επιχειρεί να στεριώσει τον τρόμο και την υποταγή δεν πρέπει να περάσει! ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΡΑ

ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΛΗ ΜΑΣ. ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο. Παίρνουμε αποφάσεις για πολύμορφους αγώνες, με περιεχόμενο που απαντά στις σύγχρονες ανάγκες μας, για αγώνες με αποτέλεσμα, για αγώνες που συσπειρώνουν και κινητοποιούν τους εργαζόμενους και δεν οδηγούν στον εκφυλισμό, την απογοήτευση και τη μοιρολατρία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, σε κάθε χώρο δουλειάς, αποφασίζουμε από τα κάτω και μετέχουμε μαζικά, αγωνιστικά, ταξικά. ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΤΟΥΣ.

Παλεύουμε με ταξικό προσανατολισμό να ανατραπούν τα μέτρα και οι πολιτικές που τα γεννούν. Παλεύουμε για να οξύνουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα του συστήματος και όχι για καλύτερο διαπραγματευτή και διαχειριστή του συστήματος. Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου. Γι αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Καμία αυταπάτη ότι υπάρχει λύση που δε θα θίγει τα κέρδη των μονοπωλίων και ταυτόχρονα θα είναι προς όφελος των εργαζομένων.΄Η εμείς ή τα μονοπώλια !

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΑΝ ΔΕΝ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΕΞΗ.

ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ – ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ, ΦΕΡΕ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ"

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...