Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Χαλκίδα: Δύο συλλήψεις για διακεκριμένες κλοπές μοτοσικλετών

Συνελήφθησαν το Σάββατο στη Χαλκίδα, δύο Έλληνες, ηλικίας 28 και 19 ετών αντίστοιχα, αμφότεροι κάτοικοι Δ. Ληλαντίων, με τις κατηγορίες των διακεκριμένων κλοπών μοτοσικλετών.

Πιο συγκεκριμένα, οι συλληφθέντες λίγο πριν τον έλεγχο από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν προβεί από κοινού σε κλοπή δικύκλου μοτοποδηλάτου, στην περιοχή της Χαλκίδας, το οποίο είχαν αποσυναρμολογήσει και μετέφεραν με το όχημά τους τον κινητήρα του.

Κατά την προσαγωγή τους στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και στο πλαίσιο ενεργούμενης προανάκρισης, προέκυψε ότι κατά το τελευταίο εξάμηνο, ενεργούντες από κοινού, διέπραξαν τουλάχιστον 10 κλοπές μοτοσικλετών στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας.

Σε ερημικές τοποθεσίες της Χαλκίδας και σε στις οικίες τους, μετά από έρευνα, βρέθηκαν καθ΄ υπόδειξη των δραστών, πέντε από τις παραπάνω κλαπείσες μοτοσικλέτες, καθώς και μεγάλος αριθμός ανταλλακτικών αυτών.

Επίσης βρέθηκαν και δύο κινητήρες, που έχουν αφαιρεθεί από ισάριθμα δίκυκλα, των οποίων η προέλευση ερευνάται.

Τα εξαρτήματα – ανταλλακτικά, οι δράστες διοχέτευαν στην αγορά μέσω διαδικτύου.

Οι παραπάνω μοτοσικλέτες και εξαρτήματα αυτών, κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον Ανακριτή.

Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στη Χαλκίδα

Επετράπη ο απόπλους του δεξαμενόπλοιου «ΜΠΛΟΥ ΙΡΙΣ» που είχε προσαράξει σε αβαθή νερά στη Χαλκίδα και αποκολλήθηκε με τη βοήθεια ρυμουλκού σκάφους.

Μετά από επιθεώρηση, από επαγγελματία δύτη, διαπιστώθηκε ότι δεν υφίστανται ρήγματα ή ζημιές στα ύφαλα του πλοίου, ενώ δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Το δεξαμενόπλοιο με πλήρωμα 9 Έλληνες, έπλεε στη θαλάσσια περιοχή διαύλου Χαλκίδας, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Λάρυμνα, με φορτίο 1296,6 μετρικούς τόνους λιπαντικό.
kathimerini.gr 

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...