Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Υπουργός έδωσε 25 εκ. δολάρια για «παλάτι» στο Μανχάταν!

Υπουργός δαπάνησε 25 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει και να φτιάξει ένα «παλάτι» στο Μανχάταν!


Την αποκάλυψη αυτή κάνει η εφημερίδα PRESS TIME  που κυκλοφορεί το Σαββάτο με σημαντικές πληροφορίες.

Η εφημερίδα δημοσιεύει  πληροφορίες από τις ΗΠΑ και αναφέρεται στις σχετικές έρευνες που έχουν αρχίσει.

Άλλα θέματα της Press TimeQ

-Φταίει το «βαθύ λαρύγγι»;Η διαρροή-«μυστήριο», η επέμβαση της Δικαιοσύνης και το παρασκήνιο. Η κυβέρνηση ήθελε να κρατήσει κρυφά τα μέτρα των 11,5 δισεκατομμυρίων ευρώ. Αρχικά, η κυβέρνηση θεωρούσε ότι η διαρροή του εγγράφου με τα μέτρα έγινε από το ΠΑΣΟΚ, όμως ύστερα από έρευνες οι Αρχές διαπίστωσαν ότι η «ομάδα δραστών» είχε ονοματεπώνυμο. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Συγκεκριμένα πρόσωπα εναντίων των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

-«Τουρκική» Frontex. Κερκόπορτα για τα σύνορά μας. Ο ρόλος του διοικητή, το παρελθόν του και τα στοιχεία που έχει για την Ελλάδα

- Στα σκαριά ανασχηματισμός. Συναγερμός για τους υπουργούς που «σιωπούν». Από ποιους έχει παράπονα το Μαξίμου ότι δε στηρίζουν την κυβέρνηση

-Οριστικό διαζύγιο ΠΑΣΟΚ-Λοβέρδου. Αδιαφορεί για τη στάση του πρώην «κολλητού» του ο Βενιζέλος που ετοιμάζεται για αντιπρόεδρος.

-Στη «φάκα» όλοι οι παιδεραστές. Ο προϊστάμενος της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης μιλάει στην “PRESS Time”.

-Υπάρχουν ένοχοι για την κρίση. Εμφύλιος για τις μεγάλες ευθύνες. Βαριές κατηγορίες με ονοματεπώνυμο.

-«Ντοκουμέντο»: Όταν ο Σαμαράς έφτασε ως την Ομόνοια. Ήταν είδηση; Τι δεν είδε ο πρωθυπουργός

-Θεσσαλονίκη: Έπνιξαν τη συμπρωτεύουσα στα σκάνδαλα

SPORT

-Ισα βάρκα, ίσα πανιά. Η “PRESS Time” «μπήκε» στο…λογιστήριο της «πράσινης» ΠΑΕ!

-«Μπουρλότο» στο πρωτάθλημα. «Μαύρο χάλι» η ελληνική διαιτησία σε κάθε αγωνιστική.

H Press Time κυκλοφορεί το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα .

Εργαζόμενoι Τσιμέντων Χαλκίδας: Δεν θα περάσει το εκβιαστικό δίλημμα της ΑΓΕΤ

H Ένωση Εργαζομένων Τσιμέντων Χαλκίδας κοινοποίησε την απάντηση που έδωσε γραπτώς στην Διοικούσα αρχή του Εργοαστασίου, στην οποία επισημαίνει ότι εδόθη το εκβιαστικό δίλημμα στους εργαζομένους για την επιβολή εκ περιτροπής εργασίας.

Σας παραθέτουμε την σχετική ανακοίνωση των εργαζομένων:

"Με την από 7-9-2012 Εσωτερική σας Ανακοίνωση προς τους εργαζομένους του Εργοστασίου Χαλκίδας ισχυρίζεσθε αφενός μεν ότι οι εκπρόσωποι της Διοίκησης μας παρουσίασαν αναλυτικά μία σειρά από ζητήματα που είναι κρίσιμα για το μέλλον του εργοστασίου, αφετέρου δε ότι προτείνατε δύο σχήματα εκ περιτροπής εργασίας σε εβδομαδιαία ή ημερήσια βάση.
Επειδή τα όσα εκθέτετε στην Ανακοίνωσή σας αυτή που απευθύνεται στα μέλη του σωματείου μας, δεν αποτυπώνουν με ειλικρίνεια τα όσα πράγματι συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας και του Δ.Σ. του Σωματείου μας, αφού κατά τη συνάντηση αυτή αφενός μεν αρκεστήκατε στην γενικόλογη αναφορά στην αρνητική πορεία του κλάδου και στον περιορισμό της δραστηριότητας του εργοστασίου της Χαλκίδας χωρίς καμία εξειδίκευση, αφετέρου δε υπόψη του Δ.Σ. του Σωματείου μας δεν τέθηκαν, απλώς, για διαβούλευση, όπως ισχυρίζεσθε, 2 σχήματα εκ περιτροπής εργασίας αλλά το εκβιαστικό δίλημμα «ή αποδέχεσθε την αναστολή των προσαυξήσεων νυκτερινής εργασίας ή επιβάλλουμε εκ περιτροπής εργασία με ένα από τα δύο προταθέντα σχήματα» και, επειδή, το ζήτημα είναι σοβαρό, αφορά το σύνολο του προσωπικού του εργοστασίου και η οποιαδήποτε διαβούλευση προϋποθέτει την προηγούμενη ενημέρωσή μας, σας ζητούμε να μας απαντήσετε εγγράφως και αιτιολογημένα στα παρακάτω ερωτήματα που δεν έχουν λάβει απάντηση:
Ποια ακριβώς είναι η αιτία προσφυγής στο συγκεκριμένο μέτρο.
Σε τι συνίσταται ο «σοβαρός περιορισμός των δραστηριοτήτων» που επικαλείσθε, πού εντοπίζεται και από ποια οικονομικά στοιχεία προκύπτει. 
Ποιος είναι ο σκοπός προσφυγής στο συγκεκριμένο μέτρο, τι επιδιώκετε να κερδίσετε δια της εφαρμογής του σε συνάφεια, βέβαια, με τα αίτια προσφυγής στο μέτρο.
Ποιος είναι ο χρονικός ορίζοντας εφαρμογής του μέτρου που προτείνετε.
Ποιο είναι το αναμενόμενο οικονομικό αποτέλεσμα από την εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου, τι αναμένεται να κερδίσει και τι αναμένεται να χάσει η εταιρεία από τη μείωση της παραγωγής που θα επιφέρει η μείωση της απασχόλησής μας.
Σε ποιες άλλες ενέργειες έχετε προβεί για την αποκατάσταση της δραστηριότητας της επιχείρησής σας, δεδομένου ότι στο εργοστάσιο της Χαλκίδας όλα τα μέτρα που έχετε λάβει μέχρι σήμερα κατατείνουν στη μείωση της παραγωγής του. 
Η απάντηση επί των ανωτέρω ερωτημάτων, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι απολύτως αναγκαία για να ξεκινήσει οποιουδήποτε είδους ενημέρωση και διαβούλευση για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.
Σας ενημερώνουμε, τέλος, ότι το μέλλον του εργοστασίου της Χαλκίδας συνδέεται αναπόσπαστα με το μέλλον των εργαζομένων του και συνεπώς η βιωσιμότητα του εργοστασίου της Χαλκίδας μας ενδιαφέρει περισσότερο απ’ ό,τι πιστεύετε. Ελπίζουμε ότι ενδιαφέρει εξίσου και εσάς και αναμένουμε τις απαντήσεις σας, ώστε να καταστεί εφικτός ένας ουσιαστικός διάλογος. 
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             
Κούκουρας Ηλίας                                                         
                     
Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Τραγουλιάς Παναγιώτης" 

«Φρένο» ΣτΕ για τον οικισμό των δικαστών στο Μαντούδι

Την μη έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας έτυχε το προεδρικό διάταγμα για το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού (οικοπέδων) που έχουν οι δικαστές  της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στη θέση Κονταρράδες – Πευκιάς – Κάτω Πευκιάς των Ροβιών του Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την απόφασή τους έπαιξε το γεγονός, ότι οι δικαστές δεν έχουν πληρώσει στο Πράσινο Ταμείο την  προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά.

Μέσω του συγκεκριμένου διατάγματος καθορίζονται οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, πεζόδρομοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι αθλητισμού και παιδικής χαράς, ο χώρος εκκλησίας και εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, όπως και ο χώρος αντλιοστασίου.

Όπως επισημαίνεται στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, η  επίμαχη εισφορά υπολογίζεται με βάση την αγοραία αξία της γης και μάλιστα δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 58.694 ευρώ. Έτσι, η καταβολή από την Ένωση στο «Πράσινο Ταμείο» της ειδικής «χρηματικής εισφοράς, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πολεοδόμηση της έκτασης σύμφωνα με το σύστημα του άρθρου 24 του Ν. 2508/1997», όπως έκριναν οι δικαστές για τους συναδέλφους τους.

istiaianews

Λυκούδης - ΔΗΜΑΡ: Ο Σαμαράς δεν κυβερνά, συγκυβερνά

"Ο κ. Σαμαράς εκπροσωπεί την πρωτεύουσα δύναμη στην κυβέρνηση αλλά δεν κυβερνά, συγκυβερνά" τονίζει σε συνέντευξη του ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής και βουλευτή Επικρατείας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Σπύρος Λυκούδης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Βήμα fm». 

Και συμπληρώνει:  "Αν έχει αυτήν την άποψη κάνει λάθος. Αλλά εγώ θέλω να είμαι πιο επιεικής στις κρίσεις. Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα πράγματα είναι περισσότερο σοβαρά απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα. Να βλέπουμε τις φυσιολογικές δυσκαμψίες σε σχήμα συγκυβέρνησης με περισσότερη ψυχραιμία".

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξη ΕΔΩ

Αυλωνάρι: Πολίτης πλήρωσε απ' την τσέπη του για τον δρόμο των τροχαίων

Αγόρασε ο ίδιος καθρέφτη και τον τοποθέτησε στο δρόμο, για να σώσει ζωές οδηγών.
Όλα αυτά στο Αυλωνάρι, από όπου είναι και ο πολίτης.


Βλέποντας τους αρμόδιους να μην κάνουν τίποτα, αγόρασε τον καθρέπτη που βλέπετε στην φωτογραφία του EviaNews.

Όπως διαβάζουμε, ο καθρέφτης τοποθετήθηκε σε μια από τις πιο επικίνδυνες διασταυρώσεις του χωριού που συχνά γίνονταν τροχαία ατυχήματα.

Αυτό ήταν και το κίνητρο για την πρωτοβουλία του πολίτη, παρά το γεγονός ότι διανύουμε περίοδο κρίσης.

"Σε καιρούς κρίσης, η συνεργασία των πολιτών και μόνο θα φέρει την ανάπτυξη του τόπου" είπε ο δημότης ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του...

Ο Πάνος Κολιοπάνος διορίστηκε στον ΟΠΑΠ

Ο δημοσιογράφος και πολιτευτής Εύβοιας της ΔΗΜ.ΑΡ. Πάνος Κολιοπάνος διορίστηκε στον ΟΠΑΠ μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη.


 Ο Πάνος, που κατάγεται από την Βόρεια Εύβοια και έχει στενούς δεσμούς με τον τόπο του, στις τελευταίες δύο εκλογικές αναμετρήσεις έδωσε τη μάχη με την Δημοκρατική Αριστερά.

Ο Πάνος Κολιοπάνος είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο Πάνος  έχει μακρά πορεία στο χώρο του Τύπου. Αρχισυντάκτης στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», διευθυντής στην εφημερίδα «Πρώτη», στην εφημερίδα «Επικαιρότητα» και την «Κυριακάτικη Επικαιρότητα».

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού «Flash 96» και της διαδικτυακή πύλης «Flash.gr», ο Πάνος Κολιοπάνος άφησε από όπου πέρασε ένα στίγμα δημοκρατικής ματιάς και αντίληψης.

Σήμερα είναι πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Αντιμετωπίστε την ακμή στην πλάτη

Η ακμή στην περιοχή της πλάτης είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι, άντρες και γυναίκες, χειμώνα – καλοκαίρι.

Μετά την παραλία και την έκθεση στον ήλιο, σίγουρα τα σπυράκια στην πλάτη δεν είναι τόσο ευδιάκριτα αλλά σιγά – σιγά θα αρχίσουν πάλι να εμφανίζονται. Για να καταπολεμήσετε το συγκεκριμένο πρόβλημα χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια και υπομονή.

Τι πρέπει να αποφύγετε:

• Αποφύγετε τα ενυδατικά ή αντηλιακά λάδια σώματος. Η επιπλέον λιπαρότητα στο δέρμα με ακμή μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση του δέρματος και να προκαλέσει περισσότερα σπυράκια.
jenny

ΙΝΤΕΡΚΕΜ: Ψάχνουν το... αφεντικό για να τους πληρώσει!...

Έγινε και αυτό: Στην  ΙΝΤΕΡΚΕΜ οι  εργαζόμενοι ψάχνουν το... αφεντικό για να τους πληρώσει!...

Άφαντος είναι ο φερόμενος νέος ιδιοκτήτης της ΙΝΤΕΡΚΕΜ Γεώργιος Καλαϊτζής, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν δύο μήνες απλήρωτοι και δεν μπορούν να βρουν κάποιο υπεύθυνο, για να τους ενημερώσει για το μέλλον της επιχείρησης.

Όπως αναφέρει το σωματείο Εργαζομένων σε ανακοίνωσή του ο  ίδιος  διευθυντής  του  εργοστασίου Ευθύμης Ευδοκιάδης τους ενημέρωσε  όλο  αυτό  το  διάστημα  έχει  χάσει  τα  ίχνη  του  νέου ιδιοκτήτη και επισημαίνει:

"Ζητήσαμε  επίμονα,  είτε  προφορικά  μέσω  του  διευθυντή  κύριου  Ευδοκιάδη,  είτε  με  γραπτή  επιστολή  στη  διοίκηση  του  Ομίλου  Νεοχημικής να  έρθει  κάποιος  νόμιμος  εκπρόσωπος  να  ενημερώσει  τους  εργαζόμενους.  Αυτό  δεν  έγινε,  αλλά  ούτε  πήραμε  και  κάποια  γραπτή  απάντηση."

Οι εργαζόμενοι ζητάνε πλέον την άμεση παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας και όλων των αρμοδίων φορέων, ώστε να πάρουν τα δεδουλευμένα, καθώς και να εμφανιστεί κάποιος από τη Διοίκηση του Ομίλου, για να του ενημερώσει τι μέλλει γενέσθαι.   

Ωρωπός: Αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΟ

 
Ένα σπουδαίο αφιέρωμα στον μεγάλο δεξιοτέχνη ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΡΟ πραγματοποίησε ο δήμος Ωρωπού στον Αυλώνα χθές το βράδυ στον αύλιο χώρο του μουσείου Ζυγομαλά.

Μια μικρή έκθεση φωτογραφίας στην είσοδο και ένα μικρό βιογραφικό που ακούστηκε, ομόρφυναν την εκδήλωση.

Συμμετείχε η μεγάλη χορευτική ομάδα του Αυλώνα.

Σπουδαίοι μουσικοί, μαθητές του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΟΥ, όχι μόνο έδωσαν το παρόν τους αλλά και έπαιξαν, αυτά που τους είχε διδάξει ο μεγάλος δάσκαλος, μεταξύ αυτών ο ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΖΕΡΒΑΣ (ο οποίος έπαιξε συγκινημένος0), ο αγαπημένος του κλαρινίστας Παναγιώτης Πλακιάς η Βάσω Χατζή ο Γιώργος Δράμαλης και άλλοι.

Συγκινημένη τραγούδησε η κόρη του Κατερίνα Κόρου.

Παρών ο Δήμαρχος Ωρωπού ο οποίος του έδωσε αναμνηστική πλακέτα και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.

Έκπληξη της βραδιάς η δεξιοτεχνία του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΡΟΥ, με το βιολί του Λευτέρη Ζέρβα.

Και φυσικά ο Χρήστος Κουτσαύτης βρήκε την ευκαιρία να τα πει με τα πατριωτάκια του, αλλά και να φωτογραφηθεί μαζί τους.




LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...