Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: Αποζημιώσεις ελαιοπαραγωγών Δήμου Κύμης

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με επιστολή του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου για την αποζημίωση ελαιοπαραγωγών λόγω καταστροφών στην παραγωγή τους.


Ζητούμενο είναι, να υπάρξει αναπλήρωση του εισοδήματος των παραγωγών  δεδομένου του ότι οι καταστροφές  έπληξαν το 80-100% της παραγωγής. Οι παραγωγοί αν και καταβάλλουν  τα προβλεπόμενα ασφάλιστρα προς τον ΕΛΓΑ, έχουν δυσκολίες ως προς την διεκδίκηση αποζημιώσεων.

Ο Αναγνωστάκης για την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου

Περικοπές δαπανών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η υποβάθμιση Περιφερειακών Νοσοκομείων, καταγγέλλει με ερώτησή του προς το Υπουργείο Υγείας ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ τονίζει με έμφαση την υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου

Τα τελευταία χρόνια η δημόσια δαπάνη για τους Έλληνες  ασθενείς έπεσε κατακόρυφα και πλέον  οι όποιες νέες περικοπές είναι απαγορευτικές.

Η Ελλάδα έχει σήμερα κατά κεφαλήν δαπάνη υγείας 1000 ευρώ λιγότερα από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Περαιτέρω μείωση δεν θεωρείται ούτε εφικτή ούτε ωφέλιμη. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα χρήματα που διατίθενται πλέον για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ), έχουν μειωθεί δραματικά.

Από το 2011 έως σήμερα οι Έλληνες  ασθενείς έχασαν κοντά στα 2 δις ευρώ. Ενώ το 2011 ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ ήταν 8,388 δις ευρώ, το 2012 έπεσε στα 6,722 δις ευρώ και κατρακύλησε το 2013 στα 6,462 δις ευρώ.

Η χώρα μας μειώνει διαρκώς τις δαπάνες για πρόληψη και πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Παρά τη μείωση των δαπανών για εξωνοσοκομειακή περίθαλψη κατά 18% μεταξύ 2009-2011, η μετέπειτα πορεία με τις διαρκείς αναθεωρήσεις του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, έχουν ως αποτέλεσμα η πρόβλεψη δαπάνης για ΠΦΥ να μην ξεπερνά το 8% του συνολικού προϋπολογισμού του οργανισμού. Είναι προφανές ότι με αυτή την κατανομή δαπανών, τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα οξυνθεί.

Στο πλαίσιο περιστολής των κρατικών δαπανών για την υγεία, παρατηρούμε  πως εκτός των μειώσεων, που αφορούν στο σύνολο της χώρας,  θίγονται άμεσα οι προσφερόμενες υπηρεσίες σε τοπικές κοινωνίες. Αναφέρουμε παραδειγματικά την σκοπούμενη υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου, το οποίο μέχρι σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του, σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της Νότιας Εύβοιας, το οποίο δεν έχει δυνατότητα προσέγγισης του Νοσοκομείου Χαλκίδας καθώς η περιοχή χαρακτηρίζεται από το κακό οδικό δίκτυο.

Για όλα τα παραπάνω ερωτάσθε κ. Υπουργέ,

α) Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε να βελτιωθούν οι καλύψεις στις ανάγκες των πολιτών για ιατρική φροντίδα;

β) Τι μέτρα θα λάβετε, με βάση τη μείωση των δαπανών για την πρόληψη και την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, ώστε να μην αποκλειστούν μεγάλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες;

γ) Σκοπεύετε να επανεξετάσετε τη θέση σας ως προς τη λειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων της χώρας και εν προκειμένω για το Νοσοκομείο Καρύστου, ώστε να μην μπει σε κίνδυνο η υγεία των πολιτών;

     Ο ερωτών βουλευτής

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Χαλκίδα: Βγήκε για μια βόλτα και βρέθηκε στο νοσοκομείο!


Βγήκε για μια βόλτα και βρέθηκε στο νοσοκομείο!


Χθες 25 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι  μια 80χρονης έπεσε θύμα τσαντάκια.

Ο δράστης, οδηγώντας μία  μοτοσικλέτα και φορώντας κράνος, προσέγγισε αιφνιδιαστικά την 80χρονη, η οποία βάδιζε σε περιοχή της Χαλκίδας και με την χρήση βίας αφαίρεσε την τσάντα της, παρασύροντας και τραυματίζοντας την ίδια.

Η τσάντα της ηλικιωμένης περιείχε το χρηματικό ποσό των (60) ευρώ και διάφορα προσωπικά της έγγραφα και αντικείμενα.

Η 80χρονη μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, προκειμένου να της παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας.

Δύο φωτιές στη Χαραυγή και στα Λουκίσια σε λίγες ώρες

Φωτιές στην ευρύτερη περιοχή Χαλκίδας εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης 26 Σεπτεμβρίου, αλλά ευτυχώς δεν επεκτάθηκαν χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας.


Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε στις 2:45 το μεσημέρι στη συνοικία "Χαραυγή" της Χαλκίδας και έκαψε συνολικά 2-3 στρέμματα με ξερά χόρτα και πουρνάρια. Η δεύτερη φωτιά άναψε στις 4 το μεσημέρι στην περιοχή Δροσιάς και συγκεκριμένα στον παράδρομο προς Λουκίσια.

Η συγκεκριμένη φωτιά άναψε μέσα σε ένα λάκκο με σκουπίδια, που υπάρχει στην περιοχή. Η άμεση επέμβαση των Πυροσβεστών είχε ως αποτέλεσμα να μην επεκταθεί και να μην κάψει τίποτε άλλο πλην των απορριμμάτων. 

Δυναμική παρέμβαση γονέων στο υπό κατάληψη 1ο Λύκειο Xαλκίδας

Γονείς έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς σήμερα το πρωί στο 1ο Λύκειο Xαλκίδας, προκειμένου να λήξει η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές.


Tο 1ο Λύκειο ήταν το πρώτο που άνοιξε το χορό των καταλήψεων φέτος.

Συμπληρώνονται σήμερα 11 μέρες κατάληψης και οι γονείς σε ήρεμο κλίμα συζητούν με τους καταληψίες μαθητές, για να λήξει η κατάληψη.

Αντίστοιχη παρέμβαση γονέων είναι σε εξέλιξη και στο 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας.

http://egnomi.gr/

Ν.ΑΡΤΑΚΗ: Αντιδρούν οι επαγγελματίες στην κατασκευή μεγαλύτερων πεζοδρομίων στον κεντρικό δρόμο

Ένταση επεκράτησε κατά την χθεσινοβραδινή συνάντηση μεταξύ Δήμου και Επαγγελματιών όπου συζητήθηκε η πρόθεση του Δήμου να εκτελέσει έργο διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων του κεντρικού δρόμου της Νέας Αρτάκης.


Οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται ότι «η ενέργεια αυτή θα στερήσει την δυνατότητα στους περαστικούς επισκέπτες να σταθμεύουν και να επισκέπτονται τα καταστήματα  τους τα οποία αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα λόγω της κρίσης»

Από την πλευρά του Μάνου Φωτάκη , απόφαση του Δήμου είναι να προχωρήσει στην εκτέλεση του έργου, για να διευκολύνονται οι πολίτες και να περπατούν με ασφάλεια.

eviatoday.gr

Αναγνωστάκης: Προστασία επισφαλών – κόκκινων δανείων από ξένα συμφέροντα

Ερώτηση προς το Υπουργείο  Οικονομικών, κατέθεσε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης με θέμα την προστασία των πολιτών από τις μαζικές πωλήσεις ¨κόκκινων¨ δανείων σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα.


Μετά από επεξεργασία των απαντήσεων τόσο της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, σχετικά με τη δυνατότητα παρεμβάσεων για την αποφυγή πώλησης επισφαλών δανείων σε ξένα επιχειρηματικά συμφέροντα, ο βουλευτής της Εύβοιας   θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα προς το Υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα ρωτά τον Υπουργό  αν προτίθεται να προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις, για να διασφαλίσει ότι οι ελληνικές τράπεζες θα αναγκάζονται να επαναδιαπραγματευθούν την οφειλή με τον πελάτη τους, προτού προχωρήσουν στην πώληση των δανείων σε τρίτους και αν υπάρχει η πρόθεση να ελεγχθεί η διαδικασία αυτή από την Τράπεζας της Ελλάδας μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό σήμερα Πέμπτη στις 7μμ στην πλατεία Αγοράς Χαλκίδας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων καλεί στο Συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 26/9 στις 7μμ στην πλατεία Αγοράς Χαλκίδας.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Χαλκίδας με ανακοίνωσή της "καταδικάζει τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τη φασιστική - ναζιστική Χρυσή Αυγή. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους από το εμπόριο και τις υπηρεσίες να την καταδικάσουν και να απομονώσουν κάθε ίχνος της ΧΑ από τους χώρους δουλειάς, από τις γειτονιές μας. Ο λαός οργανωμένος μπορεί να την τσακίσει. Για μάς είναι ξεκάθαρο ποιοι είναι:

Μπροστά στους εφοπλιστές οι χρυσαυγίτες είναι γαλαντόμοι. Με Ερώτηση που κατέθεσαν τον περασμένο Μάρτη στη Βουλή, ζητάνε «λελογισμένη ενίσχυση των ναυτιλιακών εταιρειών (…) εγγυητικές επιστολές από το κράτος για να μπορέσουν να λύσουν το πρόβλημα οι ναυτιλιακές εταιρείες (…) να στηρίξουν τις ναυτιλιακές εταιρείες (…) να ρυθμιστεί νομοθετικά το πλαίσιο που διέπει εν συνόλω τη ναυτιλία στην Ελλάδα, ώστε να καταστεί ευνοϊκότερο το κλίμα για επιστροφή ελληνικών σημαιών και ναύλων στη χώρα μας».

Στην Εύβοια και όχι μόνο, η Χρυσή Αυγή έστησε δουλεμπορικό γραφείο. Καλεί - απειλεί τους εργοδότες της περιοχής να απολύσουν τους αλλοδαπούς που απασχολούν στις επιχειρήσεις τους, για να τους προμηθεύσει με Έλληνες, που θα παίρνουν μεροκάματο 18 ευρώ! Δηλαδή, δουλέμποροι όνομα και πράγμα…

Με αφορμή την πρόσφατη μεταφορά της έδρας της ΒΙΟΧΑΛΚΟ στο Βέλγιο, οι χρυσαυγίτες έγραψαν σε ανακοίνωσή τους: «Η βαριά φορολόγηση των επιχειρήσεων (πολύ βαρύτερη από την αντίστοιχη των γειτονικών χωρών), οι συνεχείς αυξήσεις στην τιμή των καυσίμων, το υψηλό ενεργειακό κόστος (…) οδηγούν στο συμπέρασμα πως κυβέρνηση και τρόικα κάνουν οτιδήποτε προκειμένου να αφανίσουν την ελληνική επιχειρηματική δραστηριότητα». Ζητάνε δηλαδή φοροαπαλλαγές, τζάμπα καύσιμα και άλλα προνόμια για τους καπιταλιστές. Έμμεσα παραδέχονται ότι αυτό που διώχνει τις επιχειρήσεις, είναι το κυνήγι του μεγαλύτερου κέρδους.

Να λοιπόν τι κόμμα  είναι η Χρυσή Αυγή: Του συστήματος, των μεγαλοεργολάβων και των εφοπλιστών, μαντρόσκυλο της εργοδοσίας και του κράτους της. Αυτοί οι δήθεν «αντισυστημικοί», δεν έχουν να επιδείξουν ούτε μια κινητοποίηση, ούτε έναν «τσαμπουκά» ενάντια σε εργοδότη που χρωστάει δεδουλευμένα, τσακίζει συμβάσεις και απολύει.

Με αφορμή τις τελευταίες δραματικές εξελίξεις, το σύστημα που  γέννησε τη ΧΑ και την τροφοδοτεί, προσπαθεί να καλλιεργήσει την ανοχή στη δράση της, αν όχι να τη νομιμοποιήσει.

Ταυτόχρονα, τα ΜΜΕ μιλάνε για «συνταγματικό τόξο» και  «δημοκρατικές δυνάμεις» και  προσπαθούν να βγάλουν λάδι τα κόμματα  που υπηρετούν το σύστημα και  την αντιλαϊκή πολιτική, να αθωώσουν την αστική δημοκρατία, στο έδαφος της οποίας φύεται ο φασισμός, για  να χρησιμοποιηθεί ενάντια στο λαό  και τους εργάτες.

Εμείς δεν «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται»  ούτε έχουμε το φόβο της «αποσταθεροποίησης της οικονομίας». Εμείς δεχόμαστε από τη μεγαλοεργοδοσία και τους πολιτικούς της εκφραστές οργανωμένη επίθεση καθημερινά. Μειώνονται οι μισθοί μας, πετσοκόβονται τα εργασιακά μας δικαιώματα, οι συνθήκες δουλειάς γίνονται εξοντωτικές και τα χαράτσια βροχή. Η δική μας οικονομία, των λαϊκών νοικοκυριών δηλαδή, δεν διατρέχει κίνδυνο αποσταθεροποίησης γιατί έχει ήδη κατεδαφιστεί: πληρώνουμε αδιάκοπα φόρους, αδυνατούμε να αγοράσουμε τα απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης (αυτό δείχνουν και οι πρόσφατες έρευνές τους), ενώ πληρώνουμε για υγεία και παιδεία. Την ίδια στιγμή, η μεγαλοεργοδοσία απολαμβάνει φοροαπαλλαγές, πληρώνει μειωμένες εισφορές κ.λπ. Εμείς απέναντι σε όλα αυτά θα μείνουμε άπραγοι ή θα περιοριστούμε μόνο στην άμυνα…;

Η αγανάκτηση από μόνη της  ή και τα νομοθετήματα της κυβέρνησης δεν δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της αντιμετώπισης της Χρυσής Αυγής. Μόνο ο λαός οργανωμένος μπορεί να αντιμετωπίσει τη Χρυσή Αυγή, να την απομονώσει, να την τσακίσει και να την πετάξει έξω από τους τόπους δουλειάς.

Οι αξίες της εργατικής  τάξης και του λαού, οι παραδόσεις του κινήματος στην Ελλάδα, καμιά  σχέση δεν έχουν με τη Χρυσή  Αυγή. Οι χρυσαυγίτες πρέπει να νοιώθουν ανεπιθύμητοι παντού, να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι, να φοβούνται να εμφανιστούν σε χώρους δουλειάς και γειτονιές. Έτσι προκύπτει η ανάγκη να κάνει θαρρετά βήματα η ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, η μαζικοποίηση και μαχητικοποίησή του σε ταξική κατεύθυνση. Να στεριώσει παντού και να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία, που θα εκφράζει τη γνήσια ταξική αλληλεγγύη σ' αυτούς που υποφέρουν, θα μπαίνει μπροστά για να αποκρουστούν τα αντιλαϊκά μέτρα και θα ανοίγει δρόμους στην πάλη για να περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας το σύστημα της εκμετάλλευσης και όσοι το υπηρετούν, όποιο προσωπείο κι αν φοράνε.

Έξω οι φασίστες από κάθε χώρο εργασίας.

Έξω οι φασίστες από κάθε από κάθε γειτονιά".

Νέες θέσεις εργασίας σε Εύβοια και Βοιωτία για 160 εργαζόμενους

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ δύο νέα έργα στο πλαίσιο της δράσης «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», συνολικού προϋπολογισμού 370.000 €. Κλέαρχος Περγαντάς


Υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά δύο νέες  αποφάσεις ένταξης για τη χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» των έργων:

«Δημιουργική Απασχόληση και Ανάπτυξη Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας», με δικαιούχο την Α.Σ. "ΒΟΙΩΤΩΝ ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" ΑΜΚΕ, προϋπολογισμό 216.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 90 άτομα και
«Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών Εργασίας στο νομό Ευβοίας», με δικαιούχο την Α.Σ. "ΕΥΒΟΪΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ & ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ", προϋπολογισμό 154.000,00 € και αριθμό ωφελουμένων 70 άτομα
Στο πλαίσιο των συγκεκριμένων δράσεων βασική επιδίωξη είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους, ως αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης.

Οι πράξεις αφορούν στην προετοιμασία των ανέργων ωφελουμένων και περιλαμβάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, από τη διαδικασία επιλογής μέχρι και την επιβεβαίωση της εξασφάλισης της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης.

Ο Περιφερειάρχης επεσήμανε: «Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση με το ποσό των 370.000,00 €, προκειμένου να υλοποιηθούν δύο σημαντικά προγράμματα κατάρτισης ανέργων και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας στην Βοιωτία και την Εύβοια για συνολικά 160 ωφελούμενους», ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Ολοκληρώνουμε με ταχείς ρυθμούς την αξιολόγηση και των υπολοίπων προτάσεων ΤΟΠΣΑ, που έχουν κατατεθεί και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα προχωρήσουμε στην χρηματοδότηση των 12 συνολικά πράξεων, προϋπολογισμού 2,2 εκατ. € για 960 συνολικά ωφελούμενους».

Αποστόλου: Εξαπλώνεται η επιδημία στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια

Απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών. Η εξωγενής φυτοπαθολογική προσβολή που εμφανίστηκε στην καλλιέργεια ντομάτας στην Εύβοια, εξαπλώνεται δυστυχώς με τη μορφή επιδημίας.


Εντοπίστηκε αρχικά στους Στρόπωνες πριν λίγες μέρες και πρόσφατα στο Δύστο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βαγγέλης Αποστόλου παρακολουθεί στενά το θέμα και κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, στον οποίο τονίζει:

"Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που οι καλλιεργητές ντομάτας έχουν υποστεί αυτή την καταστροφή. Οι ψεκασμοί που έχουν γίνει στις περιοχές αυτές δεν προσφέρουν καμία προστασία και πολλά μποστάνια έχουν εγκαταλειφθεί. Αυτό εύκολα διαπιστώνεται εάν γίνει αυτοψία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την αποζημίωση των παραγωγών. Οι αρμόδιοι, παίζοντας με το γράμμα του κανονισμού του ΕΛΓΑ, αρνούνται ενέργειες για την εκτίμηση των καταστροφών και την καταβολή των αντίστοιχων αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυγχώρητη καθυστέρηση του ΕΛΓΑ να αντιμετωπίσει τα αναφερόμενα προβλήματα. "

Ο κ. Αποστόλου επισημαίνει ότι απαιτείται η άμεση κινητοποίηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των παραγωγών τομάτας στην Εύβοια και ζητάει την παρέμβαση του υπουργού προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Αναγνωστάκης στο Δ.Σ. του Δήμου Λίμνης- Μαντουδίου- Αγίας-Άννας

Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, επισκέφτηκε τη Λίμνη Εύβοιας, για να παρακολουθήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λίμνης –Μαντουδίου –Αγίας Άννας.


Ο Δήμαρχος κ. Ανέστης Ψαρρός ενημέρωσε τον βουλευτή, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος και επικεντρώθηκε κυρίως στο κλείσιμο Υπηρεσιών, όπως η ΔΟΥ Λίμνης, το Ειρηνοδικείο, οι Λιμενικοί Σταθμοί, στην ελλιπή στελέχωση του Κέντρου Μαντουδίου καθώς και σε θέματα της επικαιρότητας που απασχολούν τους δημότες.

Ο Δήμαρχος αναγνώρισε τη στήριξη που παρείχε ο βουλευτής, στα παραπάνω ζητήματα του Δήμου, αφού από την πλευρά του ασκήθηκε κοινοβουλευτικός έλεγχος είτε με κατάθεση αναφορών είτε με κατάθεση σχετικών ερωτήσεων.

Το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων  που τοποθετήθηκαν στη συνεδρίαση, ζήτησαν να υπάρξει άμεση παρέμβαση για την προστασία των παραγωγών της περιοχής και τη διερεύνηση συμμετοχής τους στις λαϊκές αγορές.

Ο βουλευτής στη σύντομη  παρέμβασή του αναφέρθηκε στα  γενικότερα θέματα που απασχολούν το χώρο της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, στη δραματική μείωση των πόρων  της, αλλά και στη στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς στα πολιτικά δρώμενα της χώρας.

Τέλος δεσμεύτηκε να διερευνήσει όσα  θέματα τέθηκαν από το Δήμαρχο  και τους Δημοτικούς Συμβούλους  και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερώσει για την εξέλιξή τους.                      

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας καλεί στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη

"Να μην αποδεχτούμε την εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, να μη δεχθούμε καμία περικοπή των μισθών μας, τη χειροτέρευση τη ζωής μας. Να απαντήσουμε συλλογικά, μαζικά, να σηκώσουμε το μπόι μας ψηλότερα".


Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας και επισημαίνει:

"Μας θέλουν στη δουλειά με 300 ευρώ. Προετοιμάζουν το έδαφος με νέα μέτρα για να επιβάλουν τους νέους μισθούς πείνας.  Ήδη σήμερα με 300 ευρώ και λιγότερο δουλεύουν τα παιδιά μας, οι νέοι εργαζόμενοι.

Απελευθερώνουν τις απολύσεις.  Μας θέλουν στη δουλειά ήλιο με ήλιο, τσακίζουν το 8ωρο, καταργούν την Κυριακή αργία.

Η μεγαλοεργοδοσία στο εμπόριο αξιώνει μειώσεις μισθών 13% στην κλαδική σύμβαση και ήδη σε επιχειρήσεις που υπάρχουν επιχειρησιακές συμβάσεις οι εργοδότες καταγγέλλουν τις συμβάσεις αυτές έχοντας ως στόχο μειώσεις μισθών αντίστοιχες της κλαδικής ή ίσως και μεγαλύτερες.  Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις , τσακίζουν το εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, επιπλέον μειώσεις στις εργοδοτικές εισφορές. Στα Σ/Μ, στις εταιρίες που τα προμηθεύουν και στις εταιρίες καθαρισμού, υπάρχει αντίστοιχη κατάσταση με τις συνθήκες δουλειάς συνολικά να χειροτερεύουν με τη μερική απασχόληση να φτάνει το 60%-70% ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα για το δρόμο που χαράζει η μεγαλοεργοδοσία είναι η παράνομη και καταχρηστική απόλυση της αντιπροέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους και φοβισμένους στους χώρους δουλειάς. Θέλουν να μην υπάρχει καμία φωνή του ταξικού εργατικού κινήματος στους μεγάλους εργασιακούς χώρους που να δείχνει στους συναδέλφους ότι υπάρχει και η επιλογή να μη σκύβουμε το κεφάλι! Υπάρχει η επιλογή  να απαντάμε δυναμικά και οργανωμένα ενισχύοντας τα ταξικά μας σωματεία και τις παρεμβάσεις μας στους χώρους δουλειάς. Οι εργαζόμενοι να μην υποκύπτουν στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και στην καταστολή των εργατικών κινητοποιήσεων που τη συνοδεύει.

Στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 5 Οκτώβρη μπορούμε να κάνουμε  το πρώτο βήμα για να τους σταματήσουμε.

Σήμερα, μετά από 4 χρόνια καπιταλιστικής κρίσης και αλλεπάλληλων αντιλαϊκών πακέτων εμείς οι εργαζόμενοι  έχουμε αρκετή εμπειρία για συμπεράσματα.  Είναι άμεση ανάγκη να ξεφύγουμε από τη μέγγενη των αστικών ιδεολογημάτων.

Δεν είναι δυνατόν σήμερα η «ανάπτυξη», η «ανταγωνιστικότητα»,  τα «ελλείμματα», που είναι τα κεντρικά προπαγανδιστικά όπλα της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του κεφαλαίου να γίνονται σημαία για το εργατικό κίνημα.

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων  Χαλκίδας καλεί τους εργαζόμενους στον κλάδο να αγωνιστούμε για να υπερασπίσουμε τη ζωή μας.

Είναι ανάγκη να μπούμε σε νέα φάση αγώνων πιο επιθετικών, με αιτήματα επαναφορά της κλαδικής σύμβασης στα 918 ευρώ, μόνιμη και σταθερή δουλειά, 40ωρο, 8ωρο, 5θήμερο με πλήρη εργασιακά  και ασφαλιστικά δικαιώματα, υποχρεωτική  αργία για  όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα, η Κυριακή αργία  ανήκει σε μας και τις οικογένειες μας.

Κάθε εργαζόμενος να μπει μπροστά στην οργάνωση, να σπάσει φοβίες και αναμονές.  Μην ξεγελιόμαστε και μην πιστεύουμε σε παραμύθια ότι με μια αλλαγή κυβέρνησης οι εργαζόμενοι θα επανακτήσουμε ότι χάσαμε.

Απαιτείται σκληρή σύγκρουση σε κάθε χώρο εργασίας, εκεί που συγκρούεται η πολιτική των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική που συμφέρει τους εργαζόμενους.
Με τη μαζική συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο δημιουργούμε προϋποθέσεις για την προκήρυξη γενικής απεργίας.      

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Σε καλούμε στα επόμενα για  την οργάνωση του αγώνα μας :

  • Πέμπτη 26 Σεπτέμβρη, 7μμ πλατεία Αγοράς – Συλλαλητήριο ενάντια στο φασισμό και τη Χρυσή Αυγή.
  • Δευτέρα 30 Σεπτέμβρη, 7μμ Εργατικό Κέντρο Εύβοιας – Συντονιστικό ταξικών σωματείων και εργαζομένων για το συλλαλητήριο στις 5/10.
  • Σάββατο 5 Οκτώβρη, 11πμ πλατεία Αγοράς – Συλλαλητήριο για τις ανατροπές σε εργασία, υγεία και εκπαίδευση. 

Εργατιά μπροστά  τώρα μια γροθιά
γκρέμισε  μνημόνια και αφεντικά"

Χαλκίδα: Πάνοπλος, πιάστηκε από την.. Τροχαία

Πάνοπλος, με δύο αεροβόλα πιστόλια, ένα κουτί με 80 μεταλλικά σφαιρίδια, μια γεμιστήρα γεμάτη πλαστικά σφαιρίδια και ένα μαχαίρι με λάμα μήκους εννέα εκατοστών, ήταν ένας 37χρονος Αλβανός που συνελήφθη στη Χαλκίδα, από άνδρες της Τροχαίας που έκαναν έλεγχο στο αυτοκίνητο που οδηγούσε! 


Ο αλλοδαπός παραδόθηκε σε αστυνομικούς της Ασφαλείας που ερευνούν αν εμπλέκεται σε παράνομες ενέργειες και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...