Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Ο δράστης της απόπειρας φόνου της 53χρονης στο Αφράτι, συνελήφθη!

Ο  δράστης της απόπειρας φόνου της 53χρονης στο Αφράτι, συνελήφθη!

Μέρα - μεσημέρι συνελήφθη στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε το από 11-07-2012 ένταλμα σύλληψης της κα. Ανακρίτριας Χαλκίδας.

Το ένταλμα αφορούσε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, που είχε διαπραχθεί από τον δράστη σε βάρος 53χρονης ημεδαπής την 20-05-2012 το απόγευμα στο Αφράτι Ευβοίας.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Τουρκικός όμιλος σχεδιάζει να αγοράσει 4 ελληνικές μαρίνες

Αναμένεται η έγκριση του υπουργείου Τουρισμού και οι 4 μαρίνες σε Κέρκυρα, Λευκάδα και Πελοπόννησο θα περάσουν σε "τούρκικα χέρια".

Συγκεκριμένα, ο όμιλος DOGUS Holding A.Ş, ένας από τους μεγαλύτερους στον τραπεζικό, βιομηχανικό, κατασκευαστικό και τουριστικό τομέα στην Τουρκία ανακοίνωσε, σύμφωνα με έγγραφο του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη, ότι σχεδιάζει να αγοράσει τέσσερις μαρίνες στην Κέρκυρα, τη Λευκάδα και την Πελοπόννησο, επενδύοντας 20 εκ. ευρώ.

Προς το παρόν, ωστόσο, όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο, αναμένεται σχετική έγκριση από το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού.

Οι μαρίνες που σκοπεύει να αγοράσει ο όμιλος Dogus έχουν χωρητικότητα 3.755 σκαφών, 50% μεγαλύτερη από αυτή που διαθέτουν συνολικά οι μαρίνες που έχει σήμερα στην Τουρκία.

Τον Απρίλιο ο εν λόγω Όμιλος προχώρησε στην αγορά τριών μαρίνων στην Κροατία.

Η αναβίωση του Κουμιώτικου Γάμου

Εκδηλώσεις προς τιμήν της Αγ.Μαρίνας, θα οργανώσει ,στο χώρο του παλαιού Δημ. Σχολείου, ο Δήμος Κύμης – Αλιβερίου και ο Δήμαρχος κ. Θωμάς.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:



ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ: «Kουμιώτικος Γάμος»
ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΙΟΥΛΙΟΥ: Παραδοσιακοί χοροί και λαϊκό πανηγύρι.
Ώρα έναρξης : 9:00μ.μ.

Δείτε την αναβίωση του Κουμιώτικου Γάμου, που έγινε πέρυσι:

ΚΟΥΜΙΩΤΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ από koumiotis-blogspot-com

Άνοιξε πυρ κατά εφήβων σε πλατεία

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στο χωριό Καμίνια της Αχαΐας, καθώς ένας κάτοικος, ενοχλημένος από την φασαρία, άνοιξε πυρ κατά παιδιών!

Οι έφηβοι, που ήταν τρεις, έπαιζαν αμέριμνα μπουγέλο στην πλατεία, όταν ο οξύθυμος άνδρας κατέβηκε από το σπίτι του, όπλισε την καραμπίνα του και άρχισε να πυροβολεί, τραυματίζοντας ελαφρά τους δύο, στον αγκώνα και στο πόδι.

Οι γονείς των παιδιών υπέβαλλαν μήνυση ενώ ο δράστης αναζητείται από την αστυνομία.


Πηγή: dete.gr

Ερέτρια: Έπαιρνε μηχανές και αυτοκίνητα να τα δοκιμάσει και... εξαφανιζόταν!

Έπαιρνε μηχανές και αυτοκίνητα να τα δοκιμάσει και... εξαφανιζόταν! 

Ένας 26χρονος χρησιμοποιώντας τη μέθοδο modus operandi, εντόπιζε μέσω αγγελιών άτομα που επιθυμούσαν να πουλήσουν τις μοτοσικλέτες τους και παρουσιαζόταν ως υποψήφιος αγοραστής και προφασιζόμενος ότι επιθυμεί να ελέγξει την καλή λειτουργία τους, επιβιβαζόταν σε αυτές και διέφευγε χωρίς να τις επιστρέψει στους νόμιμους ιδιοκτήτες τους.

Ο 26χρονος αφού αφαιρούσε τις μοτοσικλέτες, στη συνέχεια με την βοήθεια του 21χρονου συνεργού του, προσπαθούσε να τις πουλήσει στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας.

Μετά από μεθοδική αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή τριών ακόμη ατόμων (ενός 21χρονου και δύο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 20 και 19 ετών), σε βάρος των οποίων καθώς και του 26χρονου συλληφθέντα, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ληστείας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και απόπειρας απάτης. 

Λίγες ημέρες πριν την σύλληψή του, επιχείρησε να πουλήσει το αυτοκίνητο που είχε αφαιρέσει από την Κυψέλη Αττικής, στους δύο αλλοδαπούς  αντί του χρηματικού ποσού των (1.000) ευρώ και μάλιστα είχε λάβει και (100) ευρώ ως προκαταβολή από τον 20χρονο, πλην όμως λόγω του εντοπισμού του οχήματος, η πώληση δεν ολοκληρώθηκε.

Επιπλέον σε βάρος του εκκρεμούσε πλήθος καταδιωκτικών εγγράφων για διάφορα ποινικά αδικήματα.

Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή του 26χρονου και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον κ. Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Χαλκίδας και η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Ανακριτή Αθηνών.
Enhanced by Zemanta

Αφιέρωμα στα «καυτά» σορτσάκια (PHOTOS)

 Το γυναικείο αξεσουάρ που κάνει τις γυναίκες να αναδεικνύουν τα οπίσθιά τους και να προκαλούν

Μαζέψαμε τα περισσότερα διάσημα «καυτά» σορτς του διαδικτύου, γιατί αυτό το γυναικείο αξεσουάρ είναι που κάνει τις γυναίκες να αναδεικνύουν τα οπίσθιά τους και να προκαλούν.

Θα βαρεθείτε να κάνετε κλικ αφού είναι ένα από τα μεγαλύτερα αφιερώματα σε γυναικεία σορτς που κάνουν τους άντρες να μην ξεκολλάνε τα μάτια από πάνω του!!

Ακόμη και μια «άσχημη» κοινώς μπάζο να είναι η «γκόμενα», το σορτς είναι το κόλπο τους για να μην περνάει απαρατήρητη!!

Απολαύστε  11φωτο για όλα τα γούστα.. και κάντε κανένα like για να επιβραβεύσετε τον κόπο μας.. 

Είναι τα παιδικά κατάλοιπα που μας άφησε η Daisy Dukes που η ενδυματολογική της επιλογή άφησε εποχή... για τα μεγάλα αγόρια της παρέας!!

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΙΣ 11 ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΑ "ΚΑΥΤΑ" ΣΟΡΤΣ

Ομαδική Έκθεση Τέχνης στο Κόκκινο Σπίτι

Ομαδική έκθεση τέχνης θα πραγματοποιηθεί από το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών από τις 14 εώς 22 Ιουλίου 2012 στο Κόκκινο Σπίτι. Συμμετέχουν μέλη του Συνδέσμου καλλιτεχνών αλλά και πολλοί ακόμη ανεξάρτητοι καλλιτέχνες.

Ώρες κοινού: 20.00-23.00μμ
Εγκαίνια: Σάββατο 14 Ιουλίου ώρα 21.00 μμ
Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι !
Συμμετέχουν τα μέλη του Συνδέσμου Καλλιτεχνών:
Φάνης Ραχούτης, Δημήτρης Καπογιάννης, Εύη Ακριώτη, Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη, Παναγιώτα Καπογιάννη, Κάλι Μαυρομάτη, Γιώργος Ραχούτης, Παναγιώτα Μπακούτη, Κατερίνα Αρμενοπούλου, Παναγιώτα Παναγιωτοπούλου, Νίκος Ραχούτης, Μαρίνα Ντόβρου, Παντελής Παπαντίλε, Δομινίκη Οικονόμου, Ροδούλα Σαμαρτζή, Γιώργος Ασπιώτης, Βούλα Παναγιώτου, Μιχάλης Μπόχτης,  Θανάσης Γαστεράτος, Μαρίνα Παπαστάμου,  Ξανθή Γκίκα Ηλιάδη, Δήμητρα Ακριώτου, Ηλίας Γκίζας, Μαρία Σφηνιαδάκη, Δέσποινα Ταυταρίδου, Τατιάννα Γαστεράτου.

και οι Φίλοι:
Αφροδίτη Καραμανλή, Αγάπη Καρακασίδου, Τάνια Σαρόγλου, Μιχαήλ Ρωμανός, Tiziana Baracchi,   Tictac,  Mariano Bellarosa, Μιχαήλ Ρωμανός, Bruno Cassaglia, Sherri Ayers,  Carlos Botana, Virginia Milici, Ryosuke Cohen, Pierpaolo Limongelli, G. Arttower Schwind,  Despina Papadopoulou, Μιχαήλ Ρωμανός, Bruno Cassaglia, Sherri Ayers,  Carlos Botana, Virginia Milici, Ryosuke Cohen, Pierpaolo Limongelli, G. Arttower Schwind,  Despina Papadopoulou, Μιχάλης Κότσαρης, Cristina Minacori, Γεωργία Γρηγοριάδου,  Claudio Romeo, Kristina Pantelic, Δημήτρης Καρλαφτόπουλος, Lothar Trott,    Κατερίνα Νικόλτσου, Horst Baur,Maurizio Follin, Mohamed  Habib Rokbani,  Grigori Antonin, Eliso Ignacio Silva, Alexandra Pharmakidis, Rachel Freeman, Αγάπη Καρακασίδου, Τάνια Σαρόγλου κ.α.
Διοργάνωση: Ευβοϊκό Κέντρο ΤεχνώνΣύνδεσμος Καλλιτεχνών και Φίλων 'Art Evia'
Συντονισμός: Ευμορφία Γκίκα Ραχούτη, Μαρίνα Ντόβρου
Επιμέλεια: Κυριακή Γλαντζή, Μαρίνα Παπαστάμου
Κείμενα: Κυριακή Γλαντζή, Κατερίνα Αρμενοπούλου
Γραφιστική - Εκτύπωση υλικού: Κ. Κάργας - Ν. Μαργαρίτης Ο.Ε.
Ώρες λειτουργίας: 20.00 - 23.00 μμ είσοδος ελεύθερη

Συνελήφθη ειδικός φρουρός κατηγορούμενος για ναρκωτικά

Ενας 26χρονος ειδικός φρουρός, ο οποίος υπηρετεί σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής για ναρκωτικά, τα οποία βρέθηκαν στο αυτοκίνητό του, μαζί με δύο ακόμα άτομα, έναν άνδρα 31 ετών και μια γυναίκα 38 ετών.

Αστυνομικοί της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ προσήγαγαν τους τρεις κατηγορούμενους, οι οποίοι επέβαιναν σε όχημα που κρίθηκε ύποπτο. Οδηγός ήταν ο 26χρονος ειδικός φρουρός, που είναι και ιδιοκτήτης του οχήματος.

Την υπόθεση ανέλαβε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, καθώς από τον αστυνομικό έλεγχο στα τρία άτομα, βρέθηκαν στην κατοχή της 38χρονης, επιμελώς κρυμμένα, ένα φακελάκι με ναρκωτική ουσία (πιθανόν κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη, γνωστή ως «ΣΙΣΑ») και δύο χάπια άγνωστης χημικής συνθέσεως.

Κατά την έρευνα του οχήματος βρέθηκαν ένα γυάλινο μπουκαλάκι, που περιέχει πιθανόν μεθαδόνη, 30 χάπια, καθώς επίσης σύνεργα για χρήση ναρκωτικών ουσιών (σύριγγες, βελόνα, σωληνάκια με υπολείμματα πιθανόν ναρκωτικών, καμινέτο κ.λ.π.). Επιπλέον σε κατ' οίκον έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε στην σπίτι του 31χρονου μισό δισκίο ναρκωτικού σκευάσματος.

Από την προανάκριση διαπιστώθηκε πως και οι τρεις είναι χρήστες ναρκωτικών, η γυναίκα είναι άστεγη, ενώ ο ειδικός φρουρός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από τον Μάιο. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε άμεσα σε διαθεσιμότητα ο ειδικός φρουρός και παράλληλα σε βάρος του διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση

Όνειρο Καλοκαιρινής νύχτας του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στην Χαλκίδα

Στα πλαίσια των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος ΔΟΑΠΠΕΧ έρχονται οι Μαγικές Σβούρες για να παρουσιάσουν και στην Χαλκίδα την πιο παραμυθένια τρελή κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.

Ακούστε τον σκηνοθέτη της παράστασης Δημήτρη Αδάμη να μιλάει για το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας.

Στην Χαλκίδα θα βρίσκεται στις 16 Ιουλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00μμ. το βράδυ στο Κάστρο Κανήθου η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

 Στην Χαλκίδα θα βρίσκεται στις 16 Ιουλίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 9:00μμ. το βράδυ στο Κάστρο Κανήθου η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Νεκρός από επίθεση λευκού καρχαρία 20χρονος σέρφερ στην Αυστραλία

Ενας σέρφερ έχασε σήμερα τη ζωή του από την επίθεση καρχαρία κοντά στις δυτικές ακτές της Αυστραλίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και αξιωματούχους. Πρόκειται για το πέμπτο θύμα επίθεσης καρχαρία στην περιοχή σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Το θύμα έκανε σερφ σήμερα το πρωί μαζί με έναν φίλο του κοντά στο νησί Ουέτζ, βορείως του Περθ, όταν δέχτηκε επίθεση από τον καρχαρία. Υπέστη βαριά και εκτεταμένα τραύματα.

Ένας άνδρας που έκανε τζετ σκι κοντά στον τόπο του δυστυχήματος δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC ότι «υπήρχε παντού αίμα και ένας πελώριος, πελώριος λευκός καρχαρίας ήταν κοντά στο τεμαχισμένο πτώμα». Ο ίδιος εκτίμησε ότι ο καρχαρίας είχε μήκος πέντε μέτρα.

«Πήγα να πιάσω το πτώμα και ο καρχαρίας ήρθε προς τα πάνω μου και επιχείρησε να με ρίξει από το τζετ σκι. Έκανα έναν ακόμη γύρο και όταν ξαναπλησίασα το πτώμα το άρπαξε ο καρχαρίας».

Γνωστοί από την ταινία τρόμου «Τα Σαγόνια του Καρχαρία», οι λευκοί συγκαταλέγονται στους μεγαλύτερους καρχαρίες στον κόσμο και το μήκος τους μπορεί να φθάσει τα έξι μέτρα ενώ ζυγίζουν μέχρι και δύο τόνους.

Η αστυνομία της περιοχής επιβεβαίωσε ότι η επίθεση ήταν μοιραία και ξεκίνησε μια μεγάλης κλίμακας επιχείρηση για τον εντοπισμό του τεμαχισμένου πτώματος του θύματος που φέρεται ότι ήταν περίπου 20 ετών.

Ολες οι παραλίες στην περιοχή έκλεισαν για το κοινό μέχρι νεωτέρας και αλιευτικά αναζητούν τον καρχαρία για να τον εξοντώσουν.

Ακυρώνονται οι συνελεύσεις για την Διαχείριση Απορριμμάτων στο Δήμο Κύμης Αλιβερίου

Ο Δήμαρχος Δημ. Θωμάς
Με έκτακτη ανακοίνωση του Δημάρχου Κύμης – Αλιβερίου ακυρώνονται οι προγραμματισμένες ανοικτές συνελεύσεις μετά και από την χθεσινή επεισοδιακή συνέλευση στο Αυλωνάρι.

Υπενθυμίζουμε ότι οι υπόλοιπες συνελεύσεις ήταν προγραμματισμένες για το Δύστο την Κυριακή 15/7, στα Κόσκινα στην Πέμπτη 19/7 και στο Πυργί την 20/7.


Ακολουθεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου:
«Υποδαυλίζοντας  επεισόδια και περιφρονώντας την πρόταση  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για περαιτέρω διαβούλευση όσον αφορά στην επιλογή των θέσεων για την λειτουργία του Κινητού Σταθμού Μεταφόρτωσης και της Κινητής Μονάδας Ανακύκλωσης, οδηγούν τον τόπο στην απαξίωση και τη πλήρη απραξία. Στοχεύοντας στη διαχείριση των απορριμμάτων του Δήμου μας σύφωνα με τα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων και όχι σύμφωνα με τη νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας του ανθρώπου,  αφήνουν να υπερισχύει η «λογική του παραλόγου». Δηλαδή ο Δήμος να πληρώνει τα πρόστιμα, για να διατηρεί τις χωματερές μέχρι να ενδώσει στην ιδιωτικοποίηση των σκουπιδιών.
Μετά από όλα αυτά οι προγραμματισμένες συνελεύσεις του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά, σε οικισμούς για ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων και ολοκλήρωση της διαβούλευσης ακυρώνονται. Η διαβούλευση θα συνεχιστεί κανονικά, μέσω των υπηρεσιών και των θεσμικών οργάνων και θα ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου. Οι πόρτες των Δημαρχείων σε όλες τις Δημοτικές ενότητες και του γραφείου του  Δημάρχου παραμένουν ανοικτές για κάθε πολίτη ή φορέα που θέλει να συζητήσει, να ενημερωθεί και να καταθέσει τις απόψεις του.
 
Είναι σχήμα οξύμωρο κάποιος να αναγνωρίζει τη σοβαρότητα ενός θέματος, αλλά να αρνείται πραγματικά να το συζητήσει.   Στοιχειώδης υποχρέωση  όταν τίθεται τέτοιο ζήτημα, για το οποίο όλοι θεωρητικά «κόπτονται», προβάλλοντας την ευαισθησία τους για ζητήματα περιβαλλοντικά, είναι να έχουν αναζητήσει και καταλήξει σε  θέση και άποψη, μετά από ενάμιση πλέον χρόνο . Στοιχειώδης υποχρέωση είναι, να αφήνουν το διάλογο και την διαβούλευση να εξελιχθεί κανονικά και εποικοδομητικά και όχι να τορπιλίζουν.  Δυστυχώς όμως όταν οι αλήθειες καίνε, κάποιοι φροντίζουν να μην ακούγονται.»

Φ. Κουβέλης: "Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα"

Δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φ. Κουβέλης αναφερόμενος στην απόφαση για σύνδεση του τέλους ακινήτων με το λογαριασμό της ΔΕΗ μιλώντας στη ΝΕΤ.

«Αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θ' αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος πρόσθεσε: «Γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων ν' αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους η οποία θ' αντιστοιχείται στην ικανότητα του πολίτη να πληρώσει αυτό το τέλος».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα: «Καταρχήν, όπως είχαμε πει προεκλογικά από 1/1/2013 καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ. Για το 2012 δυστυχώς υπάρχει αυτή η μεταβατικότητα. Θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ -ακούστε προσεκτικά τι θα πω- θα εφαρμόσει το νόμο και ότι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση», δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και πρόσθεσε: «Ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι' αυτό το χαράτσι του 2012. Αν γίνει ρύθμιση από το κράτος και πρέπει να εξεταστεί ειδική ρύθμιση για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο που θα περάσει το κοινοβούλιο».

Ένοπλη ληστεία με δύο τραυματίες

Ένοπλη ληστεία με δύο ελαφρά τραυματίες και ένα εκ των δύο δραστών να συλλαμβάνεται έγινε σήμερα λίγο πριν τις 10 το πρωί σε εργαστήριο χρυσοχοΐας στην οδό Μονής Αρετίου, στο Ηράκλειο Κρήτης, την ώρα που σε αυτό ήσαν ο ιδιοκτήτης και ένας πελάτης.

Οι δύο ένοπλοι τους κτύπησαν και απέσπασαν κοσμήματα άγνωστης αξίας και στη συνέχεια επιχείρησαν να τραπούν σε φυγή. Ωστόσο, στην προσπάθεια τους να διαφύγουν πέταξαν τα κοσμήματα στο δρόμο. Τον έναν εκ των δύο δραστών ακινητοποίησε και παρέδωσε στην Αστυνομία γείτονας ενώ ακολούθησε καταδίωξη του ετέρου από την Αστυνομία.

Ο συλληφθείς είναι τσιγγάνος 33 χρονών ο οποίος μεταφέρθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου ενώ ο συνεργός του που αναζητείται είναι υπήκοος Αλβανίας.

Αύξηση των κρατήσεων βλέπουν οι ταξιδιωτικοί πράκτορες

Αυξάνονται σταδιακά οι τουριστικές κρατήσεις στη χώρα μας. Διακοπές στην Ελλάδα συστήνουν οι ξένοι ταξιδιωτικοί πράκτορες, καθώς, μετά την άρση της πολιτικής αβεβαιότητας, οι χαμηλές τιμές των ξενοδοχείων την καθιστούν εξαιρετικά ανταγωνιστικό προορισμό. Κατά περίπτωση οι μειώσεις φτάνουν ακόμα και το 30%.

Μιλώντας στην εφημερίδα Καθημερινή ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Τουριστικού Επιμελητηρίου με έδρα την Καλιφόρνια Γιώργος Τριβιζάς, διαπιστώνει ότι μετά τη συγκρότηση της κυβέρνησης φαίνεται ότι αλλάζει σταδιακά η εικόνα της Ελλάδας στην αμερικανική αγορά. ωστόσο επισημαίνει ότι η ζήτηση για τις κρατήσεις αφορά το 2013.

Ο Mark Atwell επικεφαλής του αγγλικού site dealchecker.co.uk είπε στην ίδια εφημερίδα ότι αυξήθηκαν 222% οι αναζητήσεις για την Ελλάδα του τελευταίους δύο μήνες.

Ο εκπρόσωπος του ομίλου Thomas Cook Ματίας Μπράντες σημειώνει ότι ο αριθμός των κρατήσεων είναι αισθητά μειωμένος σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο τις τελευταίες εβδομάδες τα μηνύματα είναι αρκετά ενθαρρυντικά. Στην παρούσα φάση οι σημαντικότεροι ελληνικοί προορισμοί είναι η Κρήτη, η Ρόδος, η Κως και η Κέρκυρα, όπου υπάρχουν πακέτα διακοπών 20% φθηνότερα από ότι πέρυσι.

Thermae Sylla: Εικαστικές παρουσίες στην Αιδηψό

Το THERMAE SYLLA SPA – WELLNESS HOTEL, ετοίμασε για τη φετινή σεζόν μια ευχάριστη έκπληξη για όσους φιλότεχνους εισέρχονται είτε ως ένοικοι, είτε ως επισκέπτες στον ισόγειο χώρο του Lobby του Ξενοδοχείου.

Από τις 20 Ιουλίου, οι λάτρεις της εικαστικής δημιουργίας θα έχουν με την είσοδό τους ένα όμορφο ξάφνιασμα και θα μπορούν να βιώνουν την διαφορετικότητα του χώρου καθώς θα έρχονται σε επαφή με αυθεντικά έργα τέχνης διακεκριμένων καλλιτεχνών.

Με αφετηρία το φετινό καλοκαίρι, με προγραμματισμένες συνεχείς εναλλασσόμενες παρουσιάσεις του έργου δημιουργών και με πλήθος άλλων πολιτιστικών δράσεων, το Thermae Sylla Spa – Wellness Hotel υποστηρίζει την εικαστική δημιουργία και στοχεύει στο να αποτελέσει το Resort ένα ακόμα σημείο πολιτισμού στην περιοχή. Έτσι, κόντρα στο κλίμα των καιρών, η εικαστική ευαισθησία των υπευθύνων, οι δημιουργοί με τα έργα τους και η art-idea με την καλλιτεχνική της διεύθυνση, συνδράμουν στην προσπάθεια αλλαγής της ψυχολογίας όλων και στέλνουν ένα διαφορετικό «μήνυμα» καθώς, η εικαστική δημιουργία αποτελούσε και θα αποτελεί έναν από τους καλύτερους πρεσβευτές της χώρας μας.

Αρχικά, στον χώρο της «πινακοθήκης», οι επισκέπτες θα μπορούν να δουν έργα των: Άγγελου, Άγγελου Αντωνόπουλου, Σάββα Γεωργιάδη, Εύας Διβάρη, Βασίλη Καρακατσάνη, Δέσποινας Κουβάτσου και Elina ενώ στο χώρο των «παρουσιάσεων» θα φιλοξενούνται έργα του ζωγράφου Αχιλλέα Αιβάζογλου.

Και εξαπατημένος και διωκόμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης!

Πολιτικός μηχανικός από τη Θεσσαλονίκη υποστηρίζει ότι έπεσε θύμα απάτης μετά την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας, αλλά ήδη έχει εκδοθεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές.
Η πρώτη δικαίωση ήρθε από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που απέρριψε το αίτημα για την έκδοσή του υιοθετώντας τους ισχυρισμούς του, ωστόσο θα πρέπει να πειστούν και οι γερμανικές δικαστικές αρχές και να ανακαλέσουν το ένταλμα σύλληψης το οποίο εξακολουθεί να ισχύει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως υποστηρίζει ο πολιτικός μηχανικός, η περιπέτειά του ξεκίνησε μετά την απώλεια της αστυνομικής του ταυτότητας το Σεπτέμβριο του 2010 στην Αθήνα. Κατήγγειλε στις αστυνομικές αρχές το περιστατικό αλλά τρεις μήνες αργότερα άρχισε να παίρνει τα πρώτα άσχημα μηνύματα. Αρχικά του τηλεφώνησε εταιρία κινητής τηλεφωνίας για οφειλές, ενώ σε βάρος του μήνυση είχε υποβληθεί και από εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτων. Μάλιστα ο ίδιος φέρεται να έχει πάρει και δύο δάνεια στη Γερμανία και να μεταφέρει στο λογαριασμό του τρία εμβάσματα, διαπράττοντας απάτη ύψους περίπου 50.000 ευρώ. Ωστόσο το δικαστικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης πείστηκε από τον πολιτικό μηχανικό και έκρινε ότι «ο εκζητούμενος δεν ταυτίζεται φυσικώς με το διωκόμενο πρόσωπο. Επομένως δε συντρέχει νόμιμη περίπτωση να εκτελεστεί το ένταλμα και να παραδοθεί στις γερμανικές αρχές».

"Γαλάζιος" εμφύλιος - Συναγερμός στα γραφεία της Ν.Δ.

Φουντώνουν οι αντιδράσεις στην βάση της ΝΔ κυρίως από την πλευρά των «γαλάζιων» συνδικαλιστών ενώ την ίδια στιγμή ο Νίκος Νικολόπουλος δεν αφήνει να πέσει τίποτα κάτω, φλερτάροντας με την διαγραφή.

Βλέποντας την κατάσταση να ξεφεύγει ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Φίλιππος Ταυρής ξεκίνησε κύκλο επαφών με τους «γαλάζιους» συνδικαλιστές. Πρώτοι που πέρασαν την πόρτα των γραφείων της ΝΔ στην Συγγρού ήταν της ΔΑΚΕ δημόσιου τομέα προκειμένου να κατευναστούν οι αντιδράσεις.

Τα στελέχη της ΔΑΚΕ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης για καμία απόλυση στο Δημόσιο και καμιά περαιτέρω οριζόντια μείωση αποδοχών.

Οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο γαλάζιο στρατόπεδο έχουν βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Οικονομικών. Θεωρούν πως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένας τεχνοκράτης, ο οποίος δεν προέρχεται από τον χώρο της ΝΔ και στόχο έχει την συνέχιση του μνημονίου.

Ο χαρακτηρισμός «ινδιάνος» που ανέφερε η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ φωτογράφιζε τον υπουργό Οικονομικών. Παράλληλα ένας άλλο «γαλάζιος» συνδικαλιστής ο Θύμιος Λυμπερόπουλός με επιστολή που έστειλε στον Πρωθυπουργό καταφέρεται εναντίον του υπουργού Ανάπτυξης και Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη για την νεοφιλελεύθερη πολιτική που ακολουθεί.

«Όταν ο συνδικαλισμός είναι κίνημα κοινωνικό και ανεξάρτητος (εκλεγόμαστε κι εμείς με τον ίδιο τρόπο που εκλέγεστε κι εσείς) τότε δεν είναι συντεχνία αλλά πραγματικό και ουσιαστικό στήριγμα για την κοινωνία που σκοπεύει να δικαιώσει την εργασία απελευθερώνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου. Δεν θα πέσουμε στην παγίδα του ανούσιου και χαζού πολέμου των πολιτικών που πολεμούν συνδικαλιστές και των συνδικαλιστών που πολεμούν πολιτικούς. Προτιμάμε την ουσία και όχι τις εντυπώσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή προς τον Πρωθυπουργό ο Πρόεδρος των ιδιοκτητών Ταξί.

Ωστόσο, ο Πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος ακόμα και να συγκρουστεί μαζί τους στην περίπτωση που εναντιωθούν στις μεταρρυθμίσεις που θα προωθήσει η κυβέρνηση. Άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς έδειξε τις προθέσεις του και στο σύντομο παρελθόν διαγράφοντας από την ΝΔ τον Πρόεδρο του ΣΑΤΑ.

«Σέβομαι όλους όσους αγωνίζονται στον ευρύτερο κοινωνικό χώρο και αγωνίζονται με όπλο τις ιδέες και τις αξίες τους. Ωστόσο, πρέπει και με τις ιδέες και με τις αξίες τους να παρακολουθούν τις εξελίξεις των καιρών. Να παρακολουθούν, δηλαδή, πως αλλάζουν τα πράγματα και, αν οι φίλοι ομοϊδεάτες δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τις αλλαγές, θα καταλήγουν σε τέτοιες ανακοινώσεις. Δε συμφωνώ με το περιεχόμενο των ανακοινώσεών τους» απάντησε στην ΔΑΚΕ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος μιλώντας στον Real Fm 97.8



Πηγή: Real.gr

Εργατικό Κέντρο προς ΟΤΕ: θέλετε να φτάσετε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ στα επίπεδα της FRANCE TELEKOM (50 αυτοκτονίες);

Επιστολή απέστειλε το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΤΕ κο Μιχάλη Τσαμάζ, για τις εργατικές εξελίξεις που υφίσταται στο εργατικό δυναμικό του ΟΤΕ.
Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Κύριε,
Ο ΟΤΕ από αρχής της λειτουργίας του έχει μπει στα μυαλά των Ελλήνων ως ο πιο έμπιστος οργανισμός και κατ΄εξοχήν Εθνικός Τηλεπικοινωνιακός Φορέας. Η κοινωνική προσφορά και η πολιτική απέναντι στους πολίτες ήταν θετική με κατανόηση για τα οποιαδήποτε προβλήματα του.
Από τότε που έγινε εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΤΕ από την DΕUTSCHE TELEKOM, η συμπεριφορά απέναντι στους πολίτες αλλά και τους εργαζόμενους άλλαξε προς το χειρότερο. Αναρωτιόμαστε ; θέλετε να φτάσετε τους εργαζόμενους στον ΟΤΕ στα επίπεδα της FRANCE TELEKOM (50 αυτοκτονίες);

Έπειτα από τις περικοπές στις θέσεις εργασίας, μισθούς, κλείσιμο  καταστημάτων κ.λ.π., προχωράτε και σε διακοπές τηλεφώνων απροειδοποίητα κατά εμάς και σε 15 ημέρες από τη προέλευση  της ημερομηνίας.
Με το κλείσιμο των καταστημάτων να μας πείτε εάν ωφελήθηκε ο ΟΤΕ; εάν έχασε πελάτες και ζημιώθηκε; να μας πείτε ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη για την απόφαση αυτή; θεωρείτε ότι τα 7 ευρώ για επανασύνδεση είναι παραδεκτά για άμεσες επανασυνδέσεις σε πιστούς πελάτες;
Εκτός από τα παράπονα που γίνονται από εκατοντάδες πολίτες, το διαπιστώσαμε και εμείς οι ίδιοι με την διακοπή του FAX ΤΟΥ Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για οφειλή μόλις 75,50 Ευρώ  και του τηλεφώνου για 65 ευρώ.
Σημειωτέον, ότι ουδέποτε δεν έχουμε καθυστερήσει οφειλές παρόλα τα προβλήματα που έχουμε από την κατάργηση της Εργατικής Εστίας και τη μη καταβολή λειτουργικών εξόδων επί 8μήνου τουλάχιστον.
Θα πρέπει να αναρωτηθούμε  μήπως η αιμορραγία που έχετε στους πελάτες σας (500.000 περίπου), δεν είναι μόνο από πολιτική της Εθνικής Επιτροπής  Τηλεπικοινωνιών που σας δεσμεύει αλλά είναι και από δικές σας συμπεριφορές όπως η ανωτέρω.
Πιστεύουμε ότι για να διατηρηθεί στο μυαλό και τις ψυχές των Ελλήνων  ότι ο ΟΤΕ είναι ο μεγάλος Κοινωνικός πάροχος τηλεφωνίας και όχι μόνο πρέπει να προσαρμοστείτε στην Ελληνική πραγματικότητα και τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει η κρίση, οι αντικοινωνικές και αντεργατικές πολιτικές.
Ο ΟΤΕ οφείλει να βρει τρόπους να διευκολύνει τους πιστούς  πελάτες του στην εξόφληση των οφειλών τους και στην καλύτερη εξυπηρέτηση του για να συνεχίσει να είναι ο πιο ΜΕΓΑΛΟΣ, ο πιο ΕΜΠΙΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ.

Καταδικάστηκε παιδίατρος για το θάνατο 5χρονου

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗΣ/ aggelioforos.gr

Η γιατρός κατηγορείται ότι έκανε λάθος διάγνωση και, όταν το παιδί πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, έχασε τη ζωή του από σκωληκοειδίτιδα. Στο εδώλιο κάθισε αλλά τελικά απαλλάχτηκε από κάθε κατηγορία και η παιδίατρος της οικογένειας η οποία είχε κάνει τηλεφωνική «διάγνωση», ωστόσο συνέστησε στους γονείς να πάνε το παιδί στο νοσοκομείο.

Ο άτυχος πεντάχρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από πέντε χρόνια στις 3 Ιουνίου 2007 λίγες ώρες μετά την έξοδό του από το Νοσοκομείο Λοιμωδών Νόσων όπου είχε μεταφερθεί από τους γονείς του. Η περιπέτεια του παιδιού ξεκίνησε λίγες ημέρες πριν όταν άρχισε να εμφανίζει υψηλό πυρετό και να νιώθει αφόρητους πόνους στην κοιλιά του. Οταν οι γονείς ενημέρωσαν την οικογενειακή τους παιδίατρο, αυτή πιθανολόγησε ότι πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Ωστόσο, τέσσερις ημέρες μετά, τα συμπτώματα δεν υποχώρησαν και οι γονείς επικοινώνησαν ξανά τηλεφωνικά με την παιδίατρό τους. Αυτή αμέσως τους είπε να μεταφέρουν το παιδί σε νοσοκομείο και ο πεντάχρονος κατέληξε στην Παιδιατρική Κλινική του Λοιμωδών. Η διάγνωση και στη συγκεκριμένη κλινική ήταν ότι το παιδί πάσχει από γαστρεντερίτιδα και έπειτα από πέντε ώρες στη μονάδα βραχείας νοσηλείας ο 5χρονος αποχώρησε από το νοσοκομείο μαζί με τους γονείς του. Οι συμβουλές που δόθηκαν στους γονείς ήταν να φροντίσουν για την ενυδάτωση του ανήλικου και τους συνέστησαν έναν ιατρικό επανέλεγχο. Η κατάσταση της υγείας του 5χρονου χειροτέρεψε λίγες ώρες μετά την αποχώρησή του από το νοσοκομείο. Εμφάνισε ξανά υψηλό πυρετό ενώ έφτανε στο σημείο να χάνει τις αισθήσεις του. Οι γονείς έντρομοι επικοινώνησαν με το ΕΚΑΒ και ζήτησαν τη μεταφορά του γιου τους σε εφημερεύον νοσοκομείο. Ωστόσο το παιδί έχασε τη μάχη για τη ζωή στο δρόμο για το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Η απολογία

Χτες κατά τη διάρκεια της απολογίας της η γιατρός η οποία κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο αρνήθηκε τις κατηγορίες που της αποδίδονται λέγοντας ότι το παιδί υποβλήθηκε σε όλες τις απαραίτητες εξετάσεις και έγιναν όλες οι δέουσες ενέργειες. Οπως είπε πιθανότατα η σκωληκοειδίτιδα προέκυψε μετά την αποχώρηση του πεντάχρονου από το νοσοκομείο και δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί και να προληφθεί.

7χρονο αγοράκι χαροπαλεύει όταν ένα άλογο το ποδοπάτησε

Μία απίστευτη τραγωδία εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες στην πόλη των Τρικάλων


Σύμφωνα με το trikalavoice.gr ένα μικρό 7χρονο έπεσε από το άλογο και εν συνεχεία ποδοπατήθηκε από αυτό, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Άμεσα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Τρικάλων και από εκεί διακομίσθηκε στη Λάρισα, όπου και νοσηλεύεται, με σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και πρόβλημα στο συκώτι!

Το περιστατικό συνέβη νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, όταν το παιδάκι ενώ δοκίμαζε τις δυνάμεις του στην ιππασία, έπεσε από το άλογο το οποίο στη συνέχεια το τραυμάτισε. Η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά σοβαρή.

VIDEO -Απολαυστικός ο "Πρόεδρος" εξηγεί γιατί πήρε τον Πίου!

Ο Τάκης Σπυριδάκης βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής στο studio της κορυφαίας αθλητικής συχνότητας της χώρας και μαζί με τους… "φουνταριστούς" μίλησε για τη μάχη Πίου-Αντωνίου!

Δείτε ένα απόσπασμα από την εκπομπή και τι είπε ο Τάκης Σπυριδάκης στους Γιώργο Θαναηλάκη και Μηνά Τσαμόπουλο.

Πύρινο Σαββατοκύριακο με το θερμόμετρο στους 40 βαθμούς

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθεί η θερμοκρασία στις περισσότερες περιοχές της χώρας μέχρι και τη Δευτέρα. Ανάσα δροσιάς αναμένεται από την Τρίτη με πτώση του υδράργυρου κατά 6-8 βαθμούς σε όλη τη χώρα εκτός από τα Δωδεκάνησα. Παράλληλα αναμένεται επικράτηση βορείων ανεμών 6 με 8 μποφόρ σε όλη τη χώρα.

Πιο συγκεκριμένα, το  Σάββατο η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει τους 38 με 39 βαθμούς και τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 40 βαθμούς Κελσίου, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή η θερμοκρασία θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 41 και πιθανώς τοπικά τους 42 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 36 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα μικρή πτώση θα σημειωθεί στην Ήπειρο και τα νησιά του Ιονίου, στα ανατολικά και νότια όμως ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) η θερμοκρασία θα φτάσει τους 42 και πιθανώς τοπικά τους 43 βαθμούς Κελσίου και στις νησιωτικές περιοχές τους 38 με 40 βαθμούς.

Οδηγίες για τον καύσωνα

Τη μείωση της χρήσης των ΙΧ αυτοκινήτων και τη χρησιμοποίηση των μέσων μαζικής μεταφοράς, την αποφυγή της διακίνησης υγρών καυσίμων, τον ανεφοδιασμό καυσίμων των οχημάτων μετά τη δύση του ήλιου, την αποφυγή λειτουργίας μονάδων και επιχειρήσεων, όπως στεγνοκαθαριστήρια, επιμεταλλωτήρια, βαφεία, κ.λ.π., που εκπέμπουν οργανικούς πτητικούς υδρογονάνθρακες, καθώς και την αποφυγή της χρήσης χρωμάτων που περιέχουν οργανικούς διαλύτες, κυρίως τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες, συνιστά το υπουργείο Περιβάλλοντος προς τους πολίτες, προκειμένου να περιοριστεί η ρύπανση της ατμόσφαιρας, εν μέσω καύσωνα.

Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε και αυτό με τη σειρά του οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού, σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον.

Επίσης, συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα
».

Οι εκπαιδευτικοί «απειλούν» με κινητοποιήσεις

Τα οικονομικά και η αξιολόγηση είναι τα θέματα που παραδοσιακά «ξεσηκώνουν» τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες της χώρας.

Έτσι, ενώ η Ομοσπονδία των δασκάλων (ΔΟΕ) προειδοποιεί εκ νέου το υπουργείο Παιδείας με κινητοποιήσεις εάν εφαρμοστεί η -αυτονόητη- πολιτική της αξιολόγησης στον κλάδο, οι πανεπιστημιακοί βλέπουν «χιονοστιβάδα» μετανάστευσης αξιόλογου επιστημονικού δυναμικού με διεθνή παρουσία, εάν περικοπούν κι άλλο οι μισθοί των διδασκόντων σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.


Επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο και Οικονομικών κ.Ι. Στουρνάρα έστειλαν οι Ομοσπονδίες των Πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) των καθηγητών ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ) και των Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ) διαμαρτυρόμενοι για τις επικείμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια των ακαδημαϊκών δασκάλων και των ερευνητών.

Όπως αναφέρουν στην επιστολή τους, παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζουν την αναγκαιότητα της δημοσιονομικής εξυγίανσης, διαφωνούν «με τις αβάσιμες οριζόντιες περικοπές, χωρίς συγκεκριμένες μελέτες, σαφή κριτήρια και δίχως τη στοιχειώδη αίσθηση του δικαίου».

«Στο χώρο της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας απασχολούνται επιστήμονες με τα, κατά τεκμήριο, υψηλότερα προσόντα συγκριτικά με άλλους κλάδους, τα οποία αποκτώνται μετά από μακρόχρονη προσπάθεια, με φυσική συνέπεια ο αρχικός διορισμός του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού ΑΕΙ και ΕΚ να γίνεται συνήθως σε ηλικία κατά την οποία άλλοι εργαζόμενοι -ακόμα και άλλοι δημόσιοι λειτουργοί- ήδη προσμετρούν προϋπηρεσία μεγαλύτερη της δεκαετίας!» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

«Επιβάλλεται να τονίσουμε ότι όλα τα μέλη μας αξιολογούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα, τόσο ατομικά (κατά τη διαδικασία ένταξης ή προαγωγής σε ακαδημαϊκή/ερευνητική βαθμίδα) όσο και συλλογικά, από διεθνείς επιτροπές κριτών, με πολύ θετικά αποτελέσματα στις περισσότερες των περιπτώσεων» τονίζουν ακόμη.

«Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με απόλυτη εγκυρότητα ότι λόγω των χαμηλών αποδοχών και των επαπειλούμενων νέων σημαντικών μειώσεων (α) αξιοσημείωτος αριθμός νεοεκλεγέντων ταλαντούχων ελλήνων επιστημόνων έχουν αποποιηθεί το διορισμό τους στα Ιδρύματα της χώρας παραμένοντας στο εξωτερικό, και ότι, (β) σημαντικός αριθμός νέων, δυναμικών και διεθνώς ανταγωνιστικών ακαδημαϊκών δασκάλων και ερευνητών προγραμματίζουν τη μετανάστευσή τους, μη δυνάμενοι να αντεπεξέλθουν στα τρέχοντα αλλά και στα αναμενόμενα οικονομικά δεδομένα» αναφέρουν οι πανεπιστημιακοί.

«Σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ΕΕ, η μισθολογική στασιμότητα, που καταγράφεται μετά το 2004 για την ελληνική ακαδημαϊκή και ερευνητική κοινότητα, την τοποθετεί στη χειρότερη μισθολογική θέση ως προς το μέσο μισθό ατόμων με αντίστοιχη εργασιακή εμπειρία στην κάθε χώρα, σύμφωνα με μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών» προσθέτουν μεταξύ άλλων.

«Οι εκπρόσωποι των λειτουργών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών τους. Ζητούν άμεσα να συναντηθούν με τις ηγεσίες των δύο υπουργείου και επιπλέον να υπάρξει συμφωνία ώστε να επιτευχθεί σταδιακά αλλά σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η εναρμόνισή τους με τους μισθούς των άλλων λειτουργών του δημοσίου με ανάλογα προσόντα, καθήκοντα και ευθύνες» καταλήγουν οι πανεπιστημιακοί.

Και οι δάσκαλοι

Από την πλευρά τους οι δάσκαλοι, απλά δεν θέλουν να αξιολογηθούν, παρά μόνο από τη «βάση»! Προειδοποίηση για δυναμικές κινητοποιήσεις απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, με αφορμή τις τοποθετήσεις του υπουργού κ. Κ. Αρβανιτόπουλου στη Βουλή για το θέμα της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι, όπως και στο παρελθόν πράξαμε,» σημειώνουν οι δάσκαλοι, «θα ακυρώσουμε δυναμικά στην πράξη οποιαδήποτε προσπάθεια για αξιολόγηση-κατηγοριοποίηση και τιμωρία των εκπαιδευτικών και των σχολείων».

Στην επιστολή τους προς το υπουργείο Παιδείας οι δάσκαλοι αναφέρουν ότι έχουν ταχθεί υπέρ της αξιολογικής αποτίμησης τόσο του εκπαιδευτικού έργου όσο και της εκπαιδευτικής πολιτικής, μιας αποτίμησης από τα «κάτω» που θα πραγματοποιείται από τους εκπαιδευτικούς συλλογικά και όχι από μονοπρόσωπα όργανα και θα έχει ως στόχο την ανίχνευση των προβλημάτων και το σχεδιασμό των αναγκαίων παρεμβάσεων στην κατεύθυνση ανατροφοδότησης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Οι δάσκαλοι θεωρούν επίσης ότι «η σύνδεση της μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης με την αξιολόγηση, η οποία θέτει φραγμούς μέσα από μια σειρά εντελώς αυθαίρετων ποσοστώσεων ανοίγοντας μέχρι και τον Καιάδα των απολύσεων, αποτελεί κόκκινη γραμμή και εχθρική ενέργεια κατά του κλάδου και δε γίνεται αποδεκτή. Ενδεχόμενη προσπάθεια εφαρμογής της, θα αποτελέσει αιτία πολέμου, αρχή μεγάλων συγκρούσεων και δημιουργίας έντασης στο σχολικό περιβάλλον. Ο χώρος της εκπαίδευσης δεν μπορεί να ανεχθεί άλλη αναλγησία και βαρβαρότητα.»

Οι εκπρόσωποι της ΔΟΕ καταλήγουν ζητώντας ακώλυτη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, κατάργηση του νομικού πλαισίου για την αξιολόγηση, να μην κατηγοριοποιηθούν οι μαθητές και τα σχολεία και να μη γίνει αξιολόγηση-χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Ο Ελληνο-Αμερικανός από τη Λέσβο που έχει αποφασίσει να εποικήσει, κυριολεκτικά, το διάστημα

Στα πενήντα του, ο Δρ. Peter Diamandis έχει ιδρύσει μία ντουζίνα εταιρείες με σκοπό την έρευνα και την προετοιμασία για την εποίκηση του διαστήματος, ενώ πιο πρόσφατα υπήρξε ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού X Prize Foundation και συνιδρυτής του Singularity University. Μέλημά του να εστιάσει στα πιο επείγοντα προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας.
Όπως δηλώνει ο ίδιος, το ζήτημα γι' αυτόν δεν ήταν απλά να αλλάξει τον κόσμο, αλλά να τον αφήσει προς αναζήτηση άλλων κόσμων που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν το ανθρώπινο είδος. Βλέποντας, λοιπόν, πως η NASA δεν κάνει το αποφασιστικό βήμα, αποφάσισε να χτίσει ο ίδιος τη δική του ιδιωτική αεροδιαστημική βιομηχανία, επιλέγοντας να αναστήσει μία παλιά ιδέα από τις αρχές του 20ου αιώνα: την προσφορά χρηματικών επάθλων και βραβείων σε καινοτόμα εγχειρήματα στο χώρο της αεροπλοΐας.

Η ιδέα του πέτυχε και το βραβείο Ansari X Prize, ύψους δέκα εκατομμυρίων δολαρίων, είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα, ανοίγοντας το δρόμο για την υλοποίηση κι άλλων καινοτόμων εγχειρημάτων σε άλλους τομείς, όπως η εξοικονόμηση καυσίμων, η αποκατάσταση του περιβάλλοντος από τις διαρροές πετρελαίου και η υγεία.

Τον Απρίλιο αποκάλυψε το τελευταίο του εγχείρημα: την ίδρυση μιας εταιρείας σκοπός της οποίας είναι η εξόρυξη λευκόχρυσου, νερού και άλλων υλών και στοιχείων από αστεροειδείς. Η Planetary Resources χρηματοδοτείται από πρώην και νυν στελέχη της Google και της Microsoft.

Έτερο πρόσφατο επίτευγμά του η συγγραφή ενός βιβλίου, το οποίο συνέταξε μαζί με τον Steven Kotler, υπό τον τίτλο: Abundance: The Future Is Better Than You Think (Αφθονία: Το μέλλον είναι καλύτερο απ' όσο νομίζεις) [βλ. βίντεο]. Φιλοδοξία του, αλλά και ηθική υποχρέωσή του να μετατρέψει την ανθρωπότητα σε διαπλανητικό είδος, να διασώσει την ατμόσφαιρα, μεταφέροντάς την εκτός γης, ανταποκρινόμενος έτσι στο γονίδιο της εξερεύνησης το οποίο συνέχει όλους τους ανθρώπους.
Enhanced by Zemanta

Προσλήψεις συμβασιούχων στους δήμους

Σε μία περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση προωθεί την αλλαγή του κανόνα μεταξύ των προσλήψεων και των αποχωρήσεων στο Δημόσιο, από ένα προς πέντε που είναι σήμερα σε ένα προς δέκα, και τη μη ανανέωση των συμβάσεων έργου που λήγουν, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης με εγκύκλιό του, που εστάλη στις αποκεντρωμένες διοικήσεις της χώρας, τις καλεί να προγραμματίσουν έγκαιρα τις προσλήψεις συμβασιούχων για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών των Ο.Τ.Α.


Επιπλέον, δόθηκαν οδηγίες, όπως αναφέρεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου του υπουργείου, για την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών, ώστε η έγκριση των θέσεων να γίνει έγκαιρα προκειμένου να στελεχωθούν οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων με έμφαση τους βρεφονηπιακούς και τους παιδικούς σταθμούς, που εξυπηρετούν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους γονείς, καθώς και τα ΚΑΠΗ.

«Με την έγκαιρη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα καλυφθούν, επίσης, και οι ανάγκες των Δημοτικών Ωδείων και των αθλητικών οργανισμών», καταλήγει το δελτίο Τύπου.

ΣΕ ΜΠΑΡ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ: Έδειραν γιο Τούρκου αξιωματούχου!

Επεισόδιο μεταξύ δύο Τούρκων και Ροδιτών σημειώθηκε προχθές τα ξημερώματα στην Παλιά Πόλη της Ρόδου με αποτέλεσμα οι πρώτοι να καταλήξουν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ροδιακή, ένας εκ των αλλοδαπών είναι γιος αξιωματούχου της Τουρκίας και βρέθηκε στη Ρόδο μαζί με έναν ομοεθνή του και δύο κοπέλες με τις οποίες διασκέδαζαν σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Παλιά Πόλη.

Περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Ιουλίου και για άγνωστες αιτίες (πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, αναφέρουν ότι αφορμή ήταν οι δύο κοπέλες που συνόδευαν οι Τούρκοι), ξεκίνησε ο καβγάς μεταξύ ενός Ροδίτη πελάτη του καταστήματος και των αλλοδαπών.

Τα «αίματα» άναψαν ακόμη περισσότερο όταν προς «βοήθεια» του Ροδίτη προσέτρεξαν άλλα δύο άτομα τα οποία «περίμεναν» τους Τούρκους να βγουν από το κατάστημα για να φύγουν. Εν μέσω της πλατείας Ιπποκράτους οι «ψιλές» έπεφταν … βροχή με αποτέλεσμα να κληθεί η αστυνομία και τελικά οι δύο Τούρκοι να μεταφερθούν τραυματισμένοι στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Μάλιστα ο ένας εκ των αλλοδαπών φέρεται να έχει σπασμένο χέρι και ο δεύτερος τραύματα στο πρόσωπο. Σημειώνεται πως επίσημα ανακοίνωση δεν έχει γίνει για το περιστατικό.

Έκανε παρκούρ και έπεσε από ταράτσα οχτώ μέτρων!

Σαν από θαύμα σώθηκε ένας νεαρός στο Ρέθυμνο ο οποίος έπεσε από μία ταράτσα ύψους 8 μέτρων την ώρα που μαζί με φίλους του έκανε παρκούρ.

Το περιστατικό συνέβη στις 11:30 το βράδυ της Πέμπτης και όπως δημοσιεύει το flashnews.gr, ο νεαρός στην προσπάθειά του να πηδήξει από μία πολυκατοικία σε μία άλλη, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να πέσει στον φωταγωγό.

Τελικά από ύψος οχτώ μέτρων, προσγειώθηκε σε ένα μεζεδοπωλείο την ώρα που κόσμος έτρωγε αμέριμνος. Όλο το μαγαζί κινητοποιήθηκε και είδαν τον νεαρό ο οποίος ευτυχώς είχε τραυματιστεί ελαφρά στα πόδια.

Μετά από λίγο εμφανίστηκαν και οι φίλοι του οι οποίοι έψαχναν τον «συναθλητή» τους, ενώ στην περιοχή έχουν εκφραστεί επανειλημμένα παράπονα πολιτών στις Αρχές, καθώς οι νεαροί που έχουν αυτό το χόμπι κινδυνεύουν από τέτοιου είδους άλματα.

Συνέλαβαν τον Ευάγγελο Καλούση για παράνομη σύσταση νομικής εταιρείας

Συνελήφθη το μεσημέρι ο πρώην δικαστής Ευάγγελος Καλούσης μαζί με άλλα δύο άτομα, έπειτα από καταγγελία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Ο δικαστής με τη μεζούρα, όπως τον αποκαλούσαν όταν ήρθε στο φως η υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος συνελήφθη για παράνομη σύσταση νομικής εταιρείας.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει «ο ένας από τους συλληφθέντες χωρίς να έχει δικηγορική ιδιότητα προέβη προ τριμήνου στη σύσταση και λειτουργία νομικής εταιρείας εμπορικού χαρακτήρα, με έδρα την περιοχή Αθηνών, στην οποία παρείχαν τις υπηρεσίες τους δύο δικηγόροι. Επιπλέον, ανάρτησαν στο διαδίκτυο ιστοσελίδα, στην οποία ανέφεραν την παροχή δικηγορικών υπηρεσιών, οι οποίες σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία μπορούν να παρασχεθούν μόνο από δικηγόρο ή δικηγορική εταιρεία, απαγορεύοντας κάθε συμμετοχή σε αυτήν προσώπων που δεν έχουν τη δικηγορική ιδιότητα».

Ωστόσο ο Ευαγγελος Καλούσης αφέθηκε ελέυθερος προκειμένου να διενεργηθεί προανάκριση και συμπληρωματική δίωξη. Βαρύνεται με την κατηγορία της αντιποίησης δικηγορικής ιδιότητας και άσκηση δικηγορίας, ενώ οι δύο άλλοι δικηγόροι συνεργάτες του, Χρ. Γιαμαρέλου και Θ. Δάλλας, κατηγορούνται για άμεση συνέργεια στο αδίκημα του πρώην δικαστικού λειτουργού. Η Γιαμαρέλου και ο Δάλλας, λόγω της δικηγορικής τους ιδιότητας, θα δικαστούν σε τακτική δικάσιμο από το Εφετείο Αθηνών.

Μάθετε τα πάντα για τη στυτική δυσλειτουργία μέσα σε 1,5 λεπτό [βίντεο]

Είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια άνδρες σε όλον τον κόσμο ενώ πολλοί είναι αυτοί που κάποιες στιγμές της ζωής τους έχουν έρθει αντιμέτωποι με τον «εφιάλτη» αυτόν. Τι είναι τελικά η στυτική δυσλειτουργία;

Όπως δημοσιεύει το iatropedia.gr, μετά την ηλικία των 40 τουλάχιστον μία φορά ένας άνδρας θα έρθει αντιμέτωπος με την στυτική δυσλειτουργία, ενώ τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι τα 40, ένα 5% των ανδρών έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Από τα 40 μέχρι τα 65 το ποσοστό αυτό εκτινάσσεται στο 15%.

Σεξ στην παραλία: Τι πρέπει να προσέξουμε για μία αξέχαστη και ακίνδυνη εμπειρία

Ο καύσωνας είναι στα ύψη και όπως κάθε καλοκαίρι, πολλά «ξαναμένα» ζευγάρια επιθυμούν να «έρθουν σε αρμονία με τη φύση». Επειδή όμως κανείς δε θέλει ανεπιθύμητα «αναμνηστικά», απο μία τέτοια -ούτως ή άλλως- αξέχαστη βραδιά, σας δίνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές ώστε η εμπειρία σας να είναι διασκεδαστική αλλά και ασφαλής.

Δυστυχώς τους καλοκαιρινούς μήνες, παρατηρείται πάντοτε μία κατακόρυφη αύξηση μολύνσεων στις γυναίκες που εκτέθηκαν χωρίς προφυλάξεις στα ερωτικά παιχνίδια στην άμμο. Πολλές είναι εκείνες οι γυναίκες που αγνοούν το γεγονός ότι κινδύνους μόλυνσης δεν εγκυμονεί μόνο η ευκαιριακή σεξουαλική επαφή χωρίς προφυλακτικό, αλλά και η έκθεση στην άμμο, τη θάλασσα, την πισίνα, αλλά ακόμη και σε μια βρεγμένη πετσέτα.

Τι μπορούμε λοιπόν να προσέξουμε και πώς να προστατευτούμε απο τους κινδύνους που καραδοκούν να χαλάσουν το βράδυ μας και ενδεχομένως και τις διακοπές μας;

Τα συχνότερα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που «χτυπάνε» τους επίδοξους εραστές της παραλίας είναι συνήθως τα ακόλουθα:
- HPV (ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων), Χλαμύδια
- Έρπητας των γεννητικών οργάνων
- Σύφιλη, Γονόρροια ή Βλεννόρροια,
- AIDS, Ηπατίτιδες
Για να τα αποφύγετε, συνίσταται η χρήση προφυλακτικού το οποίο προσφέρει μία καλή ασπίδα προστασίας για την αποφυγή τέτοιων λοιμώξεων χωρίς όμως να προστατεύει στο 100%. Οι επιπτώσεις των λοιμώξεων αυτών μπορεί να είναι παροδικές αλλά κάποιες φορές έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην μελλοντική γονιμότητα και ακόμα και στην ίδια την ζωή.

Ένα δεύτερο σημαντικό θέμα που παρουσιάζει έξαρση τους θερινούς μήνες είναι οι ανεπιθύμητες κυήσεις. Γι' αυτό, συνιστάται να μην βασίζεστε μόνο στο προφυλακτικό (που έχει ένα ποσοστό 10-15% αποτυχίας στην αντισύλληψη), αλλά θα πρέπει να το συνδυάζετε με αντισυλληπτικό χάπι, μετά απο συννενόηση με τον γυναικολόγο (το χάπι έχει ποσοστό αποτυχίας μόνο 0,3% στον ένα χρόνο χρήσης).

Πολλές είναι βέβαια και οι λοιμώξεις που καραδοκούν στην άμμο και τη θάλασσα με επικρατέστερες την κολπίτιδα και την ουρολοίμωξη

Κολπίτιδα: Η συχνότερη αιτία οι μύκητες της άμμου και του νερού.
Συμπτώματα: αυξημένα κολπικά υγρά, ερεθισμός στην περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, κνησμός (φαγούρα), πιθανή ενόχληση κατά την σεξουαλική επαφή, οίδημα της περιοχής (πρήξιμο).
Πρόληψη: απλά μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται είναι: η αντικατάσταση του βρεγμένου μαγιό με ένα στεγνό (αμέσως μετά το μπάνιο), η χρήση βαμβακερών εσωρούχων ώστε να «αναπνέει» η περιοχή των έξω γεννητικών οργάνων, η αποφυγή χημικών και αποσμητικών στην περιοχή καθώς και η αποφυγή καθίσματος απευθείας στην άμμο.

Ουρολοιμώξεις: Παράγοντας, που ευνοεί την εμφάνιση μίας ουρολοίμωξης το καλοκαίρι, είναι η αυξημένη εφίδρωση που οδηγεί σε αφυδάτωση και συνεπώς σε μειωμένη αποβολή ούρων. Έτσι, τα ούρα λιμνάζουν για πολύ ώρα μέσα στην ουροδόχο κύστη και αναπτύσσονται μικροοργανισμοί. Η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ σε συνδυασμό κυρίως με την μειωμένη πρόσληψη νερού και άλλων υγρών ευνοεί την αφυδάτωση και κατ' επέκταση και την εμφάνιση της ουρολοίμωξης. Ο ρόλος της σωστής τήρησης των κανόνων υγιεινής είναι ίδιος με αυτόν στις κολπίτιδες.
Συμπτώματα: η ουρολοίμωξη εκδηλώνεται με ενόχληση ή και πόνο στην ουροδόχο κύστη κατά την ούρηση (δυσουρία), πόνο στην οσφυϊκή περιοχή δεξιά ή/και αριστερά της σπονδυλικής στήλης, δύσοσμα ούρα και εμφάνιση πυρετού.
Πρόληψη: για την πρόληψη μίας ουρολοίμωξης καλό είναι να καταναλώνουμε μεγάλες ποσότητες νερού, ώστε να αυξάνουμε την αποβολή των ούρων από την κύστη και να τηρούνται οι κανόνες τοπικής υγιεινής (τακτικό άλλαγμα μαγιό και εσωρούχων και επιμελής καθαρισμός των έξω γεννητικών οργάνων αμέσως μετά την θάλασσα). Όταν υποψιαζόμαστε την παρουσία μίας ουρολοίμωξης, η βασικότερη εξέταση είναι η γενική και η καλλιέργεια ούρων η οποία θα αποκαλύψει ποιό είναι το υπεύθυνο μικρόβιο, ώστε να δοθεί το καταλληλότερο αντιβιοτικό.

Γενικά πάντως, η καλύτερη προστασία για μια γυναίκα είναι να ενημερωθεί πριν φύγει για διακοπές από τον γυναικολόγο της για όλους αυτούς τους κινδύνους ώστε να γνωρίζει και να είναι προετοιμασμένη όταν θα φτάσει στην παραλία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...