Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Άγρια δολοφονία ηλικιωμένης στην Ιστιαία

Το σπίτι που έγινε η άγρια δολοφονία
Θύμα εγκληματικής ενέργεια έπεσε ηλικιωμένη στην Ιστιαία. Όπως εκτιμάται το κίνητρο ήταν η ληστεία, ενώ η γυναίκα βρέθηκε μέσα σε λίμνη αίματος.

Οι γείτονες ανησύχησαν επειδή δεν την είδαν όπως κάθε πρωί να βγαίνει στην αυλή και ειδοποίησαν την Αστυνομία.

Με τη βοήθεια κλειδαρά οι αστυνομικοί άνοιξαν την πόρτα και βρήκαν το πτώμα της 80χρονης στο δάπεδο.

Το σπίτι ήταν ανάστατο και όπως φαίνεται κάποιοι αναζητούσαν χρήματα και τιμαλφή.


Γειτόνισσα που αντιλήφθηκε το περιστατικό, δήλωσε στο Ιστιαία Νιουζ:

"Σήμερα από νωρίς δεν είδα κανένα σημείο ζωής της ηλικιωμένης γειτόνισσας που κατοικούσε μόνη. Δεν είχε ανοίξει ούτε τα παντζούρια. Πήγα σπίτι της και είδα σπασμένο το παράθυρο της πόρτας και το σπίτι άνω κάτω. Αμέσως ειδοποίησα την αστυνομία".

"Κλείνει το μάτι" σε Σαμαρά ο Μαρκόπουλος;


Ένα αινιγματικό tweet που μπορεί να ερμηνευτεί ως "άνοιγμα" στον Αντώνη Σαμαρά και τη ΝΔ έκανε ο Κώστας Μαρκόπουλος, με αφορμή την υπογραφή της συμφωνίας που αφορά στον αγωγό ΤΑΡ.

Ως γνωστόν ο κ. Μαρκόπουλος, μετά τη ΝΔ, είχε πάρει "μεταγραφή" στους Ανεξάρτητους Έλληνες, όμως όταν αποχώρησε δεν προσχώρησε στην "Ελλήνων Πρωτοβουλία" και παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

 "Η Ελλάδα πάλι στον ενεργειακό χαρτη.Ο αγωγός TAP είναι δύναμη και ρόλος..Περίμενα μια πατριωτική λεξη απο όλα τα κόμματα.Ζητάω πολλά μάλλον!", έγραψε στο Twitter, συνεχίζοντας:

"Όλος ο πολιτικός κόσμος όφειλε να είναι παρών στην υπογραφή του αγωγού.Όποιος πολιτικός διαφωνεί ας το πει δημόσια. Σιωπή=φθόνος+αμηχανία.."

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας αψηφούν τη βροχή και διαδηλώνουν στο Σύνταγμα


Οι φοιτητές του ΤΕΙ Χαλκίδας αψηφούν τη βροχή που έριχνε σήμερα από το πρωί και κατέβηκαν στο Σύνταγμα, προκειμένου να διαδηλώσουν ειρηνικά, την αντίθεσή τους, για το σχέδιο Αθηνά.



Χαλκίδα, Ερέτρια και Αμαρύνθος ήταν στο στόχαστρο των εκβιαστών που συνελήφθησαν


Eνας 51χρονος απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ, ο οποίος είχε εμπλακεί τη δεκαετία του 1990 σε υπόθεση διακίνησης όπλων, συνελήφθη από αστυνομικούς για συμμετοχή σε κύκλωμα που έκανε εκβιάσεις επιχειρηματιών στην Εύβοια.

Μαζί με τον απότακτο αστυνομικό, ο οποίος όταν υπηρετούσε στις ΕΚΑΜ είχε περάσει και από τη φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, συνελήφθησαν άλλα τέσσερα άτομα ως μέλη του κυκλώματος.

Πρόκειται για δύο Ελληνες 27 ετών και 41 ετών, έναν 35χρονο Αλβανό και ένα 22χρονο, ο οποίος υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έντεκα περιπτώσεις εκβιάσεων, ενώ από τα θύματά του, τους καταστηματάρχες, το κύκλωμα εισέπραττε συνολικά περισσότερα από 5.000 ευρώ τον μήνα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Τρίτης, σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας ύστερα από  επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή των Τμημάτων Ασφαλείας Θηβών και Λαμίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε τον Νοέμβριο 2007. Οπως ανέφεραν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., ο 51χρονος άρχισε να δημιουργεί την ομάδα «στρατολογώντας» άνεργους και άεργους.

Τελευταίος στο κύκλωμα μπήκε τον Δεκέμβριο ο 22χρονος ο οποίος υπηρετεί τη θητεία του σε στρατόπεδο εκτός Στερεάς Ελλάδας.

Οι δράστες εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων (κέντρων διασκέδασης και καφέ-μπαρ) «παρέχοντας προστασία» και ο χώρος δράσης τους ήταν στις περιοχές της Χαλκίδας, Ερέτριας και Αμαρύνθου Ευβοίας.

Οπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο, απειλούσαν τους επιχειρηματίες και απαιτούσαν να τους δίνουν, έκαστος, από 200 έως 800 ευρώ κάθε μήνα, ανάλογα με το μέγεθος και την κίνηση της επιχείρησης.

Οι αστυνομικοί κατά τη διάρκεια των ερευνών στα σπίτια των δραστών σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας βρήκαν και κατάσχεσαν δυο πιστόλια, δυο πιστόλια κρότου, τρία κυνηγετικά όπλα, μια χειροβομβίδα πολεμικού τύπου, επτά μαχαίρια, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο, ένα πτυσσόμενο στιλέτο, μια συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (τέιζερ), μια πτυσσόμενη μεταλλική ράβδο, πέντε γεμιστήρες πιστολιών, μια γεμιστήρα για πολεμικού τουφέκι, 99 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, τρεις μάλλινους σκούφους τύπου φουλ φέις, ένα σπρέι πιπεριού, ένα ζευγάρι χειροπέδες, πέντε κροτίδες, τρεις κάλυκες, μια θήκη όπλου, 12 κινητά τηλέφωνα, μικροποσότητες κοκαΐνης και ακατέργαστης κάνναβης, ένα πλαστό χαρτονόμισμα των 50 ευρώ, 550 ευρώ και δυο βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζών.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, εκβίασης ιδιοκτητών καταστημάτων κατ' εξακολούθηση, παράβασης του νόμου περί όπλων και ναρκωτικών, καθώς και κυκλοφορίας παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών, συνελήφθησαν δύο ακόμη άτομα, ηλικίας 36 και 30 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράνομη οπλοκατοχή, ενώ ερευνάται η τυχόν συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση. Επίσης, συνελήφθη και ένας 49χρονος καταστηματάρχης για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το πρωί της Τετάρτης στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας.

Περιζήτητα τα ελληνικά νησιά αλλά μένουν απούλητα

Το ιδιωτικό νησί Αγία Τριάδα, κοντά στην Ερέτρια. Οπως αναφέρει η εταιρεία Vladi Private Islands μπορεί να προσφέρει ειδυλλιακές καλοκαιρινές διακοπές. Πωλείται προς 18.000.000 ευρώ (φωτό www.vladi-private-islands.de)

Σε ναυάγιο οδηγήθηκε τελικά η πώληση του ελληνικού ιδιωτικού νησιού Οξιά σε επενδυτές από το Κατάρ. Για την αγορά του νησιού που βρίσκεται στο σύμπλεγμα των Εχινάδων, κοντά στην Ιθάκη, είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον η βασιλική οικογένεια του Κατάρ. Την περασμένη άνοιξη μάλιστα δημοσιεύματα ανέφεραν ότι η αγοραπωλησία ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή της. Προχθές όμως οι Καταριανοί ενημέρωσαν τον δήμαρχο της Ιθάκης Γιάννη Κασσιανό ότι αποσύρουν το ενδιαφέρον τους.

«Μίλησα με συνεργάτη του Εμίρη και μου είπε ότι δεν ενδιαφέρονται πλέον για την Οξιά, μολονότι είχαν δώσει και προκαταβολές όχι μόνο γι' αυτό το νησάκι αλλά και για άλλα των Εχινάδων. Ουσιαστικά αυτό που μας είπαν είναι: "Μείνετε να κοιτάζετε τα πουρνάρια να μεγαλώνουν και να τρώτε τους καρπούς τους..."» λέει στα «ΝΕΑ» ο κ. Κασσιανός, ο οποίος συμπληρώνει ότι οι Καταριανοί αποσύρθηκαν διότι το κομμάτι του νησιού (10 στρέμματα από τα 4.500) όπου ήθελαν να χτίσουν χαρακτηρίζεται δασικό. «Ποιος θα έρθει να επενδύσει έτσι; Είναι τρέλα. Να μην ψάχνουμε λοιπόν για επενδύσεις». Προσθέτει μάλιστα πως παρόμοια προβλήματα με το ελληνικό Δημόσιο αντιμετωπίζουν ακόμη και οι ιθακήσιοι μετανάστες. «Ερχονται ύστερα από χρόνια στο πατρικό τους και διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να αξιοποιήσουν τα κτήματά τους. Ενημερώνονται ότι δεν τους ανήκουν πια, έχουν γίνει... δάση».

Η ματαίωση της πώλησης του ιδιωτικού νησιού Οξιά δεν είναι η μοναδική. Τα ιδιωτικά ελληνικά νησιά που είναι διαθέσιμα προς πώληση ξεπερνούν τα 20. Είναι μεν περιζήτητα μιας και η Μεσόγειος αποτελεί φιλέτο στην αγορά ακινήτων, μάταια όμως περιμένουν αγοραστές. Οπως τονίζουν οι υπεύθυνοι των εταιρειών, τα ατέλειωτα γραφειοκρατικά εμπόδια στην Ελλάδα και τα δεκάδες απαιτούμενα δικαιολογητικά διώχνουν τους ξένους υποψήφιους επενδυτές.

ΦΙΛΕΤΑ. 

«Στον Κορινθιακό Κόλπο, 1,5 χλμ. από την πόλη της Ιτέας και σε μικρή απόσταση από τους Δελφούς, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού και το ιστορικό λιμάνι του Γαλαξιδίου, βρίσκεται αυτό το όμορφο νησί του Αγίου Αθανασίου (…). Τα πεύκα και οι ελιές είναι διάσπαρτα σε όλο το έδαφός του και μια μικρή αμμουδερή παραλία βρίσκεται στη βορειοδυτική περιοχή (…). Είναι ιδανικό μέρος για ηρεμία και μοναδικές φυσικές συνθήκες διαβίωσης. Κατάλληλο για την ανάπτυξη ιδιωτικής βίλας (εξοχικό ή μόνιμη κατοικία)».

Με περιγραφές όπως η παραπάνω εταιρείες πώλησης ιδιωτικών νησιών προσπαθούν να προσελκύσουν αγοραστές για τα ελληνικά νησιά.  Οι τιμές αρχίζουν από 1 εκατ. και φτάνουν και τα 150 εκατ. ευρώ. Για παράδειγμα, το νησάκι του Αγίου Αθανασίου πωλείται προς 1.600.000 ευρώ. Το νησάκι Αγία Τριάδα κοντά στην Ερέτρια, που λέγεται ότι στο παρελθόν το έχουν επισκεφθεί οι Μπιτλς και ο Τσόρτσιλ, πωλείται 18 εκατ. ευρώ, ενώ η τιμή του νησιού Πάτροκλος στον Σαρωνικό, κοντά στο Σούνιο, φτάνει τα 150 εκατ. ευρώ.

Εύβοια: Πρώην φρουρός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη εγκέφαλος κυκλώματος εκβιαστών


Μία συμμορία εκβιαστών είχε προκαλέσει τον τρόπο σε καταστήματα της Εύβοιας, αφού οι μπράβοι – νονοί επισκέπτονταν τους ιδιοκτήτες και ζητούσαν 200 – 300 ευρώ το μήνα για τους παρέχουν νυχτερινή προστασία.

Όσοι έκαναν το λάθος να αρνηθούν την προστασία δέχθηκαν απειλές και τελικά αναγκάζονταν να υπακούσουν, αλλιώς θα είχαν... φθορές στις περιουσίες τους.

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ έχει συλλάβει πέντε άτομα που προσέγγιζαν και εκβίαζαν ιδιοκτήτες καταστημάτων. Εγκέφαλος του κυκλώματος, σύμφωνα με το newsit, είναι ένας πρώην αστυνομικός που παλιότερα ήταν στην φρουρά του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ενώ είχε αποταχθεί από την αστυνομία, στις αρχές της δεκαετίας του '90, μετά από εμπλοκή του ονόματος του σε υπόθεση λαθρεμποριου όπλων.

Ακόμη έχει συλληφθεί ένας στρατιώτης που υπηρετούσε σε τάγμα τεθωρακισμένων στην Πιερία. Η αστυνομία που έφτασε στα ίχνη των δραστών, μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών, θα προχωρήσει αργότερα σε επίσημες ανακοινώσεις.



Πηγή:  | iefimerida.gr

Πρώτη νίκη εργαζομένων στο ΣΕΛΜΑΝ: Το υπουργείο είπε όχι στις ομαδικές απολύσεις

"Ανακοινώθηκε η απόφαση του Υπουργού Εργασίας να μην εγκρίνει τις ομαδικές απολύσεις για να προχωρήσει το κλείσιμο της παραγωγικής μονάδα του Σέλμαν στο Βασιλικό".

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΕΛΜΑΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και συνεχίζει:

"Ουσιαστικά αυτό αποτελεί μια μικρή νίκη αποτέλεσμα των ενεργειών που έχει κάνει μέχρι σήμερα το Σωματείο μας, αποτελεί μια «ανάσα ζωής» για να οργανώσουμε ακόμα καλύτερα τον αγώνα μας, να ασκήσουμε μεγαλύτερη πίεση για να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Συνεχίζουμε στις αρχικές μας θέσεις και διεκδικούμε:
  • Να παραμείνει ανοιχτή η παραγωγική μονάδα που έχει φτιαχτεί με τον ιδρώτα χιλιάδων εργαζομένων και αποτελεί κομμάτι των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας.
  • Να μην υπάρξει καμία αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων.
  • Να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλονται.
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι να δικαιωθούν τα αιτήματά μας".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...