Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ταινία η «Η Γέννηση μιας ιδέας» του Χρ. Καρακάση στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Xαλκίδας


Πρεμιέρα στο επίσημο Διαγωνιστικό Πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Xαλκίδας, 8-13 Οκτωβρίου 2013, για το νέο μεγάλου μήκους Κινηματογραφικό Ντοκιμαντέρ «Η Γέννηση μιας ιδέας» του βραβευμένου Σκηνοθέτη Χρήστου Ν. Καρακάση, από το Διεθνές  Φεστιβάλ της Vaasa  για την ταινία του «Μορφογένεση» (Φινλανδία 2012).Η δεύτερη  προβολή είναι αύριο Παρασκευή 11 Οκτωβρίου στις 22:47-23:57, στο Ξενοδοχείο Lucy, στην αίθουσα «Πλατανιώτης». 

Η ταινία ξεκίνησε ως μια περιήγηση με τον γλύπτη και ζωγράφο Δημήτρη Ψωμοδότη στην Αθήνα της κρίσης, στην δική μας αγαπημένη πόλη. Εδώ που οι αξίες και ο πολιτισμός μας δοκιμάζεται. Αναζητήσαμε την αρχέγονη ουσία της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ο Δημήτρης ζει και εργάζεται στο κέντρο των Αθηνών, στα Εξάρχεια, από το 1985, στην οδό Ασκληπιού. Η κινηματογραφική διαδρομή έγινε αφορμή για «τη γέννηση των ιδεών». Οδηγηθήκαμε σε ένα έργο που ξέφυγε από τα στερεότυπα της οπτικοποίησης.

Το κείμενο της συγγραφέως Βασιλικής Κάππα «Πού χωράει η τέχνη μέσα σε μέρες τόσο ασφυκτικά γεμάτες»  διατυπώνει εύστοχα τον εννοιολογικό άξονα του έργου. Νιώσαμε τα αρώματα και γευθήκαμε τα χρώματα της πόλης. Τα φώτα και οι δρόμοι απέκτησαν οντότητα. Πού ήταν πριν από λίγο; Εμφανίστηκαν όλα μπροστά στα μάτια μας. Ήταν πάντα εκεί, όμως εμείς δεν είχαμε τον χρόνο να τα δούμε. Ξαφνικά το φως της πόλης άρχισε να επικοινωνεί μαζί μας, είχαμε μια συνομιλία πρωτόγνωρη. «Πού να βρει το χώρο και το χρόνο κάποιος που είναι καλλιτέχνης; Το χώρο και τον τρόπο να υπάρξει ανάμεσα σε μέρες τόσο ασφυκτικά γεμάτες. Που φωλιάζουν οι ιδέες; Ίσως σε ένα μικρό κατάδικο τους σύμπαν. Παράλληλο… Κατά βάθος όλοι τις έχουν δει και προσπεράσει. Αδύνατον να σταματήσουν, έστω λίγο. Να χαμηλώσουν τον αλαζονικό θόρυβο της βεβαιότητας πως ξέρουν. Καθόλου εύκολο. Καθόλου βολικό. Σε ξεγυμνώνει η τέχνη».



Ο Δημήτρης αποφοίτησε το 1979 από το Επιμορφωτικό Κέντρο Καλών Τεχνών του Κώστα Ηλιάδη. Το 1981-1985 πραγματοποιεί σπουδή και ειδίκευση στην Γλυπτική ξύλου στο Εργαστήριο του Foat Imbraim. Ως γλύπτης δουλεύει σε ξύλο, μάρμαρο, πέτρα και μέταλλο. Κατά την διάρκεια των γυρισμάτων γεννήθηκαν τρεις νέες σειρές γλυπτών και άλλες τόσες ζωγραφικών έργων… Τα γυρίσματα διήρκεσαν οχτώ μήνες, ξεκίνησαν τον  Ιούνιο του 2012 και ολοκληρώθηκαν τον Ιανουάριο  του 2013. Με αφορμή το ντοκιμαντέρ γνωρίσαμε πολλές ξεχασμένες γωνιές της Αθήνας που μας έκαναν να δούμε την πόλη με άλλο βλέμμα. Ένα μεγάλο μέρος των γυρισμάτων πραγματοποιήθηκε στο πεδίο του Άρεως, ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα της Αθήνας, που κυκλώνεται από ιδιαίτερες περιοχές, έναν πνεύμονα πρασίνου που αξίζει να προστατευθεί.

Σημείωμα Σκηνοθέτη

Ο κινηματογράφος, η ζωγραφική η γλυπτική, η συγγραφή, η μουσική σε μια ενδιαφέρουσα σχέση δημιουργίας και κριτικής θεώρησης της πραγματικότητας. Το Ντοκιμαντέρ ακροβατεί ανάμεσα στη μυθοπλασία και την ντοκιμαντερίστικη καταγραφή. Η πιο ελεύθερη φόρμα δημιουργεί συνδετικές σχέσεις με την μορφή, δίχως η αφήγηση να είναι καταγραφή,ή περιγραφή αλλά καταλύτης και δημιουργική αναπαράσταση. Η σκέψη δημιουργεί την «γέννηση της ιδέας» σαν αναπόφευκτη λύση και κορύφωση.

Η κάθαρση έρχεται μέσα από μια επίπονη διαδικασία. Δεν υπάρχουν στιγμές χαλάρωσης. Η πόλη μας οδηγεί. Δίνει τον ρυθμό. Εμείς αντιστεκόμαστε στην δεδομένη σχέση του χρόνου και την ένταση της πραγματικότητας. Είμαστε παρόντες, δίχως να παραβιάζουμε το χώρο της αναγκαίας ζωτικής απόστασης… «εμείς χαμηλώσαμε τον αλαζονικό θόρυβο της βεβαιότητας πως ξέρουμε». Έτσι αφουγκραστήκαμε τους ανθρώπινους ρυθμούς της πόλης. Αγαπήσαμε ξανά κάθε γωνία, κάθε δρόμο, κάθε παγκάκι που ανάδινε την αίσθηση του οικείου… . Ίσως η λύση να είναι η απόσταση εκεί που κυριαρχούν η ένταση και οι κραυγές. Το βλέμμα μας άλλαξε. Οι γωνίες μας άλλαξαν. Η κάμερα έγινε οδηγός και βαρόμετρο. Η σκέψη να κυκλοφορήσεις στην πόλη χαρτογραφώντας τη διάθεση μας δημιούργησε τον αναγκαίο χώρο ύπαρξης. Τον αναγκαίο χώρο ζωής. Έτσι γεννήθηκε μια καλλιτεχνική ταινία, χωρίς κινηματογραφικές προκαταλήψεις και σαφή όρια, αναζητώντας τον θεατή που θέλει να επικοινωνήσει μαζί της.

Μόνο στα όνειρά μας είμαστε αληθινοί, γιατί όλα τα άλλα, από τη στιγμή που πραγματοποιούνται, ανήκουν στον κόσμο και σ' όλους τους ανθρώπους. Αν κάποιο όνειρό μου έπαιρνε σάρκα και οστά, θα το ζήλευα, γιατί θα με είχε απατήσει επιτρέποντας στον εαυτό του να πραγματοποιηθεί. FERNANDO PESSOA

Οργάνωση Παραγωγής Βασιλική Κάππα

Παίζουν: Δανάη Χριστοπούλου, Σοφία Μπιλιάτη, Ευτυχία Αργυροπούλου, Κωνσταντίνος Νιάρχος

Μουσική Σύνθεση: Βαγγέλης Μπουλουχτσής

Βοηθοί Σκηνοθέτη: Μανώλης Ριζικός, Νικόλαος Ψαλτάκης

Σενάριο Σκηνοθεσία: Χρήστος Ν. Καρακάσης

Διάρκεια: 70 Λεπτά HD 16:9 (c) 2013

Παραγωγή

Κινηματογραφική Εταιρεία ΚΟΥΙΝΤΑ www.kouinta-production.gr

Απέλυσαν σπουδαστή στα ΤΕΙ Χαλκίδας γιατί ζήτησε την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής

Την απόλυση του σπουδαστή στα ΤΕΙ Χαλκίδα και εργαζόμενου στην εταιρεία ΠΙΤΣΟΣ, ο οποίος ζήτησε την καταδίκη της δράσης της Χρυσής Αυγής, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Γραμματεία Χαλκίδας του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών. Σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Η εργοδοτική τρομοκρατία δείχνει για άλλη μια φορά τα δόντια της! Είναι γνωστό πως στη "δημοκρατία" όλων αυτών που απολύουν ή κόβουν τους μισθούς στους γονείς μας, που δεν μας αφήνουν να σπουδάσουμε, που διαλύουν την Παιδεία και την Υγεία, το να σηκώνεις κεφάλι δεν επιτρέπεται. Τα παραδείγματα το τελευταίο διάστημα, με εργάτες που απολύονται για συνδικαλιστική δράση πληθαίνουν. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Μαρίας Μπλάνα, μέλους της Διοίκησης της Ενωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, εργαζόμενης στην αλυσίδα καταστημάτων "Carrefour-Μαρινόπουλος" που απολύθηκε πριν δύο βδομάδες, επειδή αρνήθηκε να υπογράψει τη νέα μειωμένη σύμβαση εργασίας.

Καλούμε όλους τους πρακτικάριους να οργανωθούν στα σωματεία τους, τους σπουδαστές στους συλλόγους τους και οργανωμένα να βάλουμε φρένο στην αντιλαϊκή πολιτική που καθημερινά βυθίζει εμάς και τις οικογένειές μας στην εξαθλίωση. Απαιτούμε: Να παρθεί τώρα πίσω η απόλυση. Μέτρα στήριξης των εργαζόμενων φοιτητών. 6ωρη δουλειά με αποδοχές 8ωρου. Αδεια με πλήρεις αποδοχές κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περιόδου. Πρακτική άσκηση με ευθύνη των ιδρυμάτων, στο αντικείμενο σπουδών με επιβλέπον καθηγητή στην πράξη. Αμοιβή των σπουδαστών με βάση τις συμβάσεις των κλάδων. Να πληρωθούν τώρα όλοι οι πρακτικάριοι που είναι απλήρωτοι».

Λουτρά Αιδηψού: με τον αέρα της Μπελ Επόκ

Νέες και νέες αναζητούν στα νερά των 60 πηγών της περιοχής την κρυμμένη δύναμη της αναζωογόνησης


ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΑΜΟΙΡΙΔΟΥ / ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

 Με κύριο χαρακτηριστικό την αίγλη που τα συνοδεύει από τα παλιότερα χρόνια, τα λουτρά Αιδηψού ίσως είναι από τα πιο διάσημα της Ελλάδας. Η ιστορία τους αρχίζει λίγο πριν από τον 4ο αιώνα π.Χ. και συνεχίζεται με το πέρασμα του χρόνου πάντα με τη σφραγίδα της λειτουργίας των υδροθεραπευτηρίων.

Ο Στράβων τα αναφέρει ως «Θερμά Ηρακλέους», καθώς, σύμφωνα με τη μυθολογία, η θεά Αθηνά ζήτησε από τον Ηφαιστο να προικίσει την περιοχή με τα ζεστά ιαματικά νερά, για να τα χαρίσει στον Ηρακλή. Η αξιοποίησή τους γνώρισε άλλοτε ύφεση και άλλοτε έξαρση, ανάλογα με τις επικρατούσες κάθε φορά αντιλήψεις για τη λουτροθεραπεία, για να φτάσουμε στο 1896 και την κατασκευή του πρώτου μεγάλου τουριστικού συγκροτήματος «Θέρμαι Σύλλα», το οποίο το 1988 χαρακτηρίστηκε διατηρητέο κι έτσι διατηρήθηκε ανέπαφη η αρχιτεκτονική του όψη.

Πλούσιοι και διάσημοι

Ακολούθησε η άνθηση της Μπελ Επόκ, με τα ξενοδοχεία να χτίζονται το ένα μετά το άλλο και τα σημαίνοντα πρόσωπα της πολιτικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής να παρελαύνουν από την Αιδηψό. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Κωστής Παλαμάς, η Μαρίκα Κοτοπούλη και αργότερα ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαρία Κάλλας, η Γκρέτα Γκάρμπο ήταν ανάμεσα στους διάσημους που χαλάρωσαν στο όμορφο περιβάλλον της περιοχής. Οι επιφανείς λουόμενοι εξακολουθούν να είναι πολλοί και στα μεταγενέστερα χρόνια, προσθέτοντας πόντους στην αίγλη της, ενώ με τη βελτίωση της πρόσβασης, που γινόταν και από την Αρκίτσα, αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο οι επισκέπτες της. Εξάλλου, ακόμη και χωρίς τα λουτρά θα άξιζε να επισκεφτεί κάποιος την Αιδηψό, καθώς πρόκειται για έναν πολύ γραφικό οικισμό, χτισμένο στις ακτές της βόρειας Εύβοιας.

Εγκαταστάσεις

Τα ξενοδοχεία με εσωτερικές εγκαταστάσεις αφθονούν, ενώ υπάρχει και το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, το οποίο λειτουργεί όλο το χρόνο, για να πραγματοποιήσετε το πρόγραμμα των επισκέψεων που σας έχει συστήσει ο γιατρός σας. Το συγκεκριμένο συγκρότημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αρτιότερα στη χώρα μας. Εκτός των κανονικών διαθέτει και λουτήρες ειδικών θεραπειών, άκρων, σκοτσέζικο ντους, ενώ η ανοιχτή πισίνα, όσο ο καιρός είναι καλός, καλύπτει τις ανάγκες της υδροθεραπείας με χαμηλό κόστος. Το φυσικοθεραπευτήριο με τα όργανα εκγύμνασης και ηλεκτροθεραπείας βοηθά στην αμεσότερη και πιο δεκτική αντίδραση του οργανισμού στη λουτροθεραπεία.

«Μύκονος της τρίτης ηλικίας»

Πριν αρχίσουν να γίνονται της μόδας οι εναλλακτικές θεραπείες φέρνοντας και τους νέους πιο κοντά στις φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας, η Αιδηψός χαρακτηριζόταν «Μύκονος της τρίτης ηλικίας», καθώς προσέλκυε κυρίως ανθρώπους άνω των εξήντα. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, με τη σημαντική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και εγκαταστάσεων, η εικόνα αυτή δείχνει να ανατρέπεται.
Νέοι και μεγαλύτεροι ψάχνουν στα νερά των 60 πηγών της περιοχής, πέρα από την αναζωογόνηση, μια λύση για διάφορες παθήσεις: εκφυλιστικές αρθροπάθειες, ρευματοπάθειες, σπονδυλοαρθρίτιδες, οσφυαλγίες, ισχιαλγίες, μετατραυματικές δυσμορφίες και αγκυλώσεις, ημικρανίες, τενοντίτιδες, χρόνιες γυναικολογικές παθήσεις, αγγειοπάθειες, παθήσεις του ενδοκρινολογικού κύκλου.

Αλλες θεραπείες

Εκτός από την κλασική υδροθεραπεία, υπάρχει η δυνατότητα οι επισκέπτες των λουτρών να επιλέξουν τη λασποθεραπεία, που μπορεί να γίνει είτε τοπικά, με επάλειψη των σημείων που πάσχουν, είτε με ολική κάλυψη του σώματος. Η άλλη επιλογή είναι η ποσιθεραπεία, με πόσιμο νερό από τις πηγές, που έχει διουρητική δράση και δρα ευεργετικά σε όλες τις μορφές ουλίτιδας. Φυσικά, δε λείπουν από τα προγράμματα και οι θεραπείες αισθητικής προσώπου και σώματος.

ΓΚΑΛΟΠ MARC: Σε απόσταση αναπνοής ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ

Στο 22,7% "κάθεται" η ΝΔ στη δημοσκόπηση της MARC με το ΣΥΡΙΖΑ να την αγγίζει, αφού βρίσκεται στο 22,5%.
Την ίδια ώρα, η Χρυσή Αυγή σταθεροποιείται στο 7,1%, ακολουθεί το ΠΑΟΚ με 5,3%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,2%, το ΚΚΕ με 4,9% και η ΔΗΜΑΡ με 4,6%.

Όμως, στο ερώτημα, "με τις απόψεις ποιου πολιτικού αρχηγού συμφωνείτε περισσότερο", το 25% απαντά "με κανένα" και το 24,9% "με του Σαμαρά" ,το 22,5% συμφωνεί με τον Α. Τσίπρα, το 7% με το Φ. Κουβέλη, το 5,2% με τον Π. Καμμένο, το 4,4% με τον Ε. Βενιζέλο, το 3,1% με τον Ν. Μιχαλολιάκο και το 3% με τον Γ. Κουτσούμπα.

Επίσης, το 55,3% αποτιμά αρνητικά την κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, με το 22% αντιθέτως, να έχει θετική άποψη για την συγκυβέρνηση.

Ένα ακόμα αρνητικό στοιχείο πάντως για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι πως το 39,1% εκτιμά ότι τα πράγματα θα ήταν χειρότερα με μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 32,3% "περίπου τα ίδια" και το 20,1% "καλύτερα".

Ο Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ για τα αποτελέσματα των ελέγχων και τις ενέργειες για πάταξη της φοροδιαφυγής

Ερώτηση βουλευτών  της  ΔΗΜΑΡ


Το πρόβλημα της φοροδιαφυγής επαναφέρουν με Ερώτηση στη Βουλή  οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς  Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη, Νίκος Τσούκαλης, Δημήτρης Αναγνωστάκης και Βασίλης Οικονόμου.

Ειδικότερα οι βουλευτές υπενθυμίζουν ότι παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Οικονομικών με αφορμή τις λίστες που περιέχουν χιλιάδες ονόματα φορολογούμενων πολιτών (Λαγκάρντ, Λιχτενστάιν κλπ) το πρόβλημα συνεχίζει να υφίσταται χωρίς να είναι σαφές και ξεκάθαρο πότε θα δοθεί λύση.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ «ενδεικτικό  της αναποτελεσματικότητας είναι  ότι εκκρεμούν εδώ και πολύ καιρό τα αποτελέσματα των ελέγχων  από τις διάφορες λίστες που έχουν κατά καιρούς περιέλθει στα χέρια των ελεγκτικών μηχανισμών οι οποίες αποτελούν και την βάση για τον εντοπισμό φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που φοροδιαφεύγουν συστηματικά εδώ και πολλά χρόνια. Ειδικότερα, και μετά από μία σειρά ερωτήσεών μας, αναμένουμε τα αποτελέσματα του ΣΔΟΕ προς τους 24.710 πολίτες, που ελέγχονται για εμβάσματα στο εξωτερικό κατά πολύ υπολειπόμενα των φορολογικών τους δηλώσεων, ύψους 22 δις ευρώ την περίοδο 2009-2012, όπως επίσης και για τις λίστες, Λιχτενστάϊν, ακινήτων Λονδίνου και της λίστας Λαγκάρντ, που αποτέλεσε και θέμα εξεταστικής επιτροπής με καταδίκη των εμπλεκομένων».

Γι’ αυτό και επισημαίνουν ότι μέχρι σήμερα «δεν έχει ανακοινωθεί από το Υπουργείο κανένα νέο στοιχείο και κανένα αποτέλεσμα που να αφορά τους εν λόγω ελέγχους». 

Το ΠΑΜΕ για τις κλήσεις συνδικαλιστών της κατάληψης σε απολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνεχίζουμε να είμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζόμενους των εργοστασίων (ΙΝΤΕΡΚΕΜ, ΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΣΕΛΜΑΝ, ΝΕΟΣΕΤ, ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΙΚΗ, ΤΣΙΜΕΝΤΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ) που έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας (Διοικητήριο). Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά τους για καταβολή όλων των οφειλών, ανάκληση απολύσεων, επαναλειτουργία των εργοστασίων. Να παρθούν άμεσα μέτρα που να προστατεύουν τους ίδιους και τις οικογένειές τους από τον κίνδυνο της εξαθλίωσης.

Οι  εκπρόσωποι του κράτους των βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών βιάστηκαν να κινήσουν «τις νόμιμες διαδικασίες» καλώντας σε απολογία συνδικαλιστές από την κατάληψη στο κτίριο της Περιφέρειας. Την ίδια στιγμή που μια μέρα μετά τη συνάντηση στο υπουργείο εργασίας έμειναν απλά στα ευχολόγια! «Θα» είπαν και πάλι. Αυτοί δηλαδή που έβγαλαν σε καθεστώς εργασιακής ομηρίας ή ανεργίας εκατοντάδες εργαζόμενους και άφησαν τις οικογένειές των εργαζομένων μετέωρες, μένουν στο απυρόβλητο και αντιμετωπίζονται με το γάντι. Αντίθετα το αστικό κράτος σπεύδει να εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τους νόμους του στους εργαζόμενους που διεκδικούν τα αυτονόητα: δουλειά και πληρωμή των δεδουλευμένων τους.

Αυτή  η πρακτική δεν είναι τυχαία ούτε μεμονωμένη. Δευτέρα βράδυ συνέλαβαν 20μαθητές στη Λαμία γιατί αγωνιζόντουσαν, στην Καστοριά η ΟΠΚΕ εισέβαλε σε Λύκειο της περιοχής όπου υπήρχαν κινητοποιήσεις. Σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πραγματοποιούσαν πορεία προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας όπου τους περίμεναν διμοιρίες δυνάμεων καταστολής. Αυτές τις μέρες έχουμε επέκταση της ποινικοποίησης των αγώνων από το κράτος της πλουτοκρατίας.
Στην ίδια λογική αξιοποιούν τα γεγονότα με την Χρυσή Αυγή που οι ίδιοι έφτιαξαν.

Να μας  βρουν απέναντί τους, οργανωμένους και έτοιμους για αντεπίθεση. Να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας, οργανωμένα μέσα από συλλόγους, σωματεία να δώσουμε αγωνιστική απάντηση στην αντιλαϊκή επίθεση κυβέρνησης, Ε.Ε. και μονοπωλίων. Να μην περάσει καμία αυταπάτη ότι υπάρχουν άλλου είδους λύσεις.

Αλιβέρι: Τρομακτική βόλτα για τρίχρονο παιδί στο αυτοκίνητο του παππού του

Ο παππούς πήρε το εγγονάκι του για μία βόλτα, που έμελλε να τελειώσει σε νοσοκομείο της Χαλκίδας.


Το περιστατικό συνέβη λίγο έξω από το Αλιβέρι. Κάτω από άγνωστες συνθήκες το αυτοκίνητο του 60χρονου παππού συγκρούστηκε με άλλο όχημα πλαγιομετωπικά.

Η σύγκρουση ήταν δυνατή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το ηλικιωμένο ζευγάρι που βρίσκονταν στο άλλο όχημα, ο παππούς που οδηγούσε και το εγγονάκι του.

Σύμφωνα με το evianews.com, το κλάμα του 3χρονου παιδιού, έκανε τους περαστικούς να σταματήσουν και να πάνε να βοηθήσουν. Πολύ γρήγορα ασθενοφόρο, μετέφερε τους 4 τραυματίες στο κέντρο υγείας Αλιβερίου και στην συνέχεια στο νοσοκομείο της Χαλκίδας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οι ηλικιωμένοι τραυματίες όσο και το παιδάκι είναι καλά στην υγεία τους.

Δύο Χαλκιδέοι στο Μουσείο Μπενάκη για την μουσική του Μάρκου Δεληβοριά

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 20:30, στο Μουσείο Μπενάκη (κτήριο οδού Πειραιώς), θα πραγματοποιηθεί η προβολή της ταινίας του Θωμά Κατσικαδάκου “The Many Faces of an Unsuccessful Songwriter”, με θέμα την μουσική του Μάρκου Δεληβοριά. 

Πριν την προβολή ο Μαρκος Δεληβοριάς θα παίξει ζωντανά  κάποια από τα τραγούδια του  με την βοήθεια των φίλων του Δημήτρη Μπαλογιάννη,  και των Χαλκιδέων Χριστίνας-Αλίκης Δεληβοριά και Δημήτρη Ιωάννου.

Είσοδος: 7 ευρώ

http://www.benaki.gr/index.asp?lang=gr&id=203000001&sid=1358

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...