Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ομολόγησε ο Πακιστανός που συνελήφθη για το φόνο του ζευγαριού - Άλλοι 6 ομοεθνείς του συνελήφθησαν


Μετά από εκτεταμένες έρευνες και προσαγωγές υπόπτων οι αστυνομικοί κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του δολοφόνου των συνταξιούχων στο Αλιβέρι Εύβοιας. Φερόμενος ως δράστης είναι ο 23χρονος Πακιστανός που εργάζονταν στην εξοχική κατοικία του άτυχου ζευγαριού.


Οι αστυνομικοί κατάφεραν σήμερα το μεσημέρι να συλλάβουν τον Πακιστανό σε σπίτι που κρυβόταν από 6 ομοεθνείς του στη Νέα Λάμψακο, λίγα μόλις χιλόμετρα από την Ακτή Νηρέα και πριν την πόλη της Χαλκίδας.

Στην κατοχή του αλλοδαπού βρέθηκαν προσωπικά αντικείμενα του θύματος και πιστωτικές κάρτες... δικαιολογώντας σε πρώτη φάση το κίνητρο της ληστείας για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Ο 23χρονος Πακιστανός και οι 6 ομοεθνείς που κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία συνελήφθησαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 


Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

Το ψηφοδέλτιο των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στους ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ανακοινώθηκε σήμερα:

ΕΣΑΚ – ΔΕΕ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ   ΒΑΣΩ
ΒΑΒΟΥΡΗ      ΚΛΕΙΩ
ΓΑΛΑΝΟΥ    ΑΝΝΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΜΑΖΑΡΑΚΗΣ ΑΝΕΣΤΗΣ
ΜΑΜΟΥΧΑ-ΓΕΡΑΛΗ   ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ  ΔΑΦΝΗ
ΠΑΠΠΑΣ   ΘΑΝΑΣΗΣ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ
ΣΤΑΜΟΥ    ΑΝΤΩΝΗΣ
ΤΡΥΠΑ ΒΙΒΗ
ΤΣΙΑΜΗ ΞΑΝΘΗ
ΤΣΟΓΚΑ ΕΛΕΝΗ
ΦΑΡΑΚΛΙΩΤΗΣ   ΓΙΩΡΓΟΣ

Εγκαταλειμμένο το Νησί των Ονείρων παρά το όνειρο ιδιωτικοποίησης (video)

Προσβάσιμο για τους επισκέπτες της περιοχής της Ερέτριας θα είναι και αυτή την τουριστική περίοδο το γραφικότατο, αλλά δυστυχώς εγκαταλειμμένο Νησί των Ονειρών... παρά το μεγαλεπίβολο όνειρο της Αυτοδιοίκησης να προσωρήσει το σχέδιο Ιδιωτικοποίησης του Νησιού.

Όπως παραδέχεται ο δήμαρχος Βασίλης Βελέντζας, καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες ανάμεσα στα χρυσόβουλα και τις πολλές προϋποθέσεις αποδέσμευσης της κυριότητας από πλευράς λιμενικού... αλλά η προσπάθεια το Νησί των Ονείρων, να αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης της περιοχής, δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί. 

Με επιτυχία η έκθεση Ζωγραφικής «ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ» στο Κόκκινο Σπίτι της Χαλκίδας

 «Δεν ζωγραφίζουμε για λόγους αισθητικής,
αλλά για  να αλλάξουμε εαυτόν και αλλήλους.
Όταν δεν συμβαίνει αυτό,
η ζωγραφική  ξεπέφτει και γίνεται διακοσμητική».
Γ.Κ.

Ο  Γιώργος Κακουλίδης, σε συνεργασία με τον Δημοτικό Οργανισμό Άθλησης Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), παρουσιάζει τα ζωγραφικά του έργα στο Κόκκινο Σπίτι. Η έκθεση, που αποτελείται από 20 έργα με λάδι και ακρυλικά χρώματα, διαφορετικών διαστάσεων, θα διαρκέσει  έως την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013 .

Τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χτες, Σάββατο, με λίγους αλλά.. καλούς καλεσμένους που έδωσαν το παρών τους και είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον δημιουργό για τα έργα του.

Διάρκεια έκθεσης: Σάββατο 1η έως Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα - Παρασκευή 18:30-22:30

                                 Σάββατο - Κυριακή: 12:00-14:00 & 18:30 - 22:30

Είσοδος ελεύθερη


Γιώργος Κακουλίδης….(Βιογραφικά)

«Ο παππούς μου ήταν γλύπτης, ο πατέρας μου ζωγράφος [Δημήτρης Κακουλίδης]. Μεταφράζοντας τον πυκνό λόγο τους, βρέθηκα μπροστά σε λέξεις και χρώματα. Από το ένα ατελιέ στο άλλο, μεγάλωσα ανάμεσα σε ζωγράφους και ποιητές. Από τα καραβάνια των καλλιτεχνών που πέρασαν μπροστά από τα μάτια μου, μνημονεύω τους Μιχάλη Κατσαρό, Αλέξη Ακριθάκη, Κώστα Ταχτσή, Γιάννη Τσαρούχη, Γιώργο Μαυροΐδη, Μίνω Αργυράκη, Νίκο Καρούζο, Λευτέρη Παπαδόπουλο, Γιώργο Σικελιώτη, Γιάννη Παπαδέλλη».


Ο Ιστορικός Τέχνης Δημήτρης Βάσσος σημειώνει: «Ο ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης δεν τσαλαβουτάει σε μια δήθεν λόγια παράδοση. Η ανάγκη του ν’ αποδώσει εκφραστικά ή να εκφράσει ζωγραφικά τον κόσμο των ειδώλων του αποτελεί την αποκλειστική αφετηρία της εικαστικής του πράξης.  Δεν διακατέχεται από το άγχος της πρωτοπορίας, χωρίς παράλληλα να αγωνιά να ενταχθεί σε κάποια ζωγραφική παράδοση. Αποστρέφεται τη “λογιοσύνη”, ούτε όμως μπορεί να επικαλεστεί κάποια επίφαση λαϊκότητας. Αυτό που σίγουρα κάνει και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό: μας κλείνει το μάτι, εκθέτει το σύμπαν του, εκφράζει συναίσθημα.

Η θεματολογία του είναι ξεκάθαρη: με απόλυτη ευγένεια και ασύλληπτη ευαισθησία και τρυφερότητα προσεγγίζει τον κόσμο της τρέλας.

Απόκοσμες, υβριδικές  μορφές διατρέχουν το σύνολο του έργου του, συνθέτοντας έναν αέναο αγχωτικό χορό, που δεν στερείται έντασης και πάθους, αλλά ούτε και φρίκης.

Μοιάζει με ανθρωποκεντρικό  ζωγράφο, ωστόσο η τεχνική του  παραπέμπει ξεκάθαρα στις αναζητήσεις  της αφηρημένης τέχνης.

Οι μορφές των ηρώων του εμφανίζονται ως οι απόλυτοι πρωταγωνιστές των συνθέσεων, μα δεν παύουν να διεκδικούν δυναμικά και αγχωτικά τη θέση τους στο ζωγραφικό  τους σύμπαν, εντείνοντας την αίσθηση  ρευστότητας και αγωνίας που  διατρέχει το έργο του.

Επιχειρεί την εικονογράφηση της ίδιας της τρέλας, ως μια καταγραφή δημιουργικών και δραματικών αντιθέσεων, ως μια αντιπαράθεση εκρηκτικών και ανταγωνιστικών χρωματικών συνόλων που δεν διαθέτουν σημεία φυγής και χαλάρωσης».

Ο  Γιώργος  Κακουλίδης είναι καταρχήν γνωστός για το ποιητικό και συγγραφικό του έργο. Έντονη προσωπικότητα, με παρουσία σημαντική στα Γράμματα, έχει τιμηθεί με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει κάνει 5 ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής (Αγκάθι 2001, Γκαλερί της Έρσης 2003, Booze Cooperativa 2010, Ποντοπόρος Πάρου 2010, Ιανός 2011, Ίδρυμα Κακογιάννη 2012) με μεγάλη επιτυχία.


Ο Γιώργος Κακουλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Σε πολύ νεαρή ηλικία μπάρκαρε σε εμπορικά καράβια. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1979 με την ποιητική συλλογή Λίμπερτυ (αναφορά στα ταξίδια του στη θάλασσα), από τις εκδόσεις Κείμενα του Φίλιππου Βλάχου.

Έχει εκδώσει 13 ποιητικές  συλλογές από τις εκδόσεις Άγρα, Καστανιώτη και Εξάντας, 6 πεζογραφήματα (εκδόσεις Καστανιώτη, Εξάντας, Λιβάνη και Κέδρος), μεταξύ των οποίων τα αφηγήματα Το σύνδρομο του Παρθένη και Η Σειρήνα της Ομόνοιας, το μυθιστόρημα Η λέσχη της στιγμής και η συλλογή διηγημάτων Περί αλητείας, επίσης 2 θεατρικά έργα: Τα μάτια του βασιλιά και Ο Μπαλτάσαρ μίλησε (εκδόσεις Πατάκη και Ποντοπόρος αντίστοιχα) και τη μαρτυρία Η μαύρη κούρσα του κυρίου Καρούζου (Καστανιώτης, εκδόσεις Σπανός).

Ο Γιώργος Κακουλίδης έχει μελοποιηθεί από τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Νίκο Κυπουργό και  τον Στάμο Σέμση. Πρόσφατα η Ένωση  Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας εξέδωσε έναν συγκεντρωτικό τόμο με το σύνολο της ποίησής του μέχρι σήμερα (Ποίηση 1979-2012). Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΕΓΚΑΙΝΙΩΝ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Αλιβέρι: ΣΟΚ ΑΠΟ ΔΙΠΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ - Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό...

Το ζευγάρι βρήκε νεκρό η αστυνομία, μετά από τηλεφώνημα συγγενών της γυναίκας οι οποίοι την αναζητούσαν επί ώρες.

Νεκροί βρέθηκαν, το βράδυ του Σαββάτου, ένας άνδρας και μία γυναίκα στην Ακτή Νηρέως, στο Αλιβέρι.

Tη γυναίκα αναζητούσαν επί ώρες συγγενείς της αλλά εκείνη δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματά τους.

Ανήσυχοι, ειδοποίησαν τους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος οι οποίοι όταν έφτασαν αντίκρισαν το άψυχο σώμα της γυναίκας ενώ όταν μπήκαν μέσα στο σπίτι είδαν και το σύζυγό της νεκρό.

H αστυνομία βρήκε το ζευγάρι μέσα στα αίματα. Άνδρες της ασφάλειας Χαλκίδας βρίσκονται στο σημείο για να διαλευκάνουν την υπόθεση.

Εγκαινιάζεται το Κλειστό Γυμναστήριο στο Βαθύ Αυλίδας.

Την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στις 11:00, εγκαινιάζεται από τον Δήμαρχο Χαλκιδέων, Θανάση Ζεμπίλη, το Κλειστό Γυμναστήριο στο Βαθύ Αυλίδας. 

Αποτελεί σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής, έργο που στερείτο έως τώρα η περιοχή και το οποίο παραδίδεται στη νεολαία της.

Το κλειστό γυμναστήριο –μετά από πρόταση της Επιτροπής Ονοματοθεσιών και σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- θα φέρει το όνομα του συμπολίτη Ιπτάμενου Ανθυποσμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Δημητρίου Βασ. Νικολάου, θανόντα σε αεροπορικό δυστύχημα σε αυξημένο κίνδυνο, στις 22 Δεκεμβρίου 1977.
Enhanced by Zemanta

Εκδήλωση για τον Καβάφη από το Γενικό Λύκειο Καρύστου

Το Γενικό Λύκειο Καρύστου διοργανώνει ποιητική βραδιά αφιερωμένη στον ποιητή Κ.Π.Καβάφη την Παρασκευή 7 Ιουνίου και ώρα 21:00 στο Κτήμα Μοντοφώλι.

Η βραδιά οργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό του Έτους Καβάφη για τα 150 χρόνια από την γέννησή του.

Στόχος της εκδήλωσης η ανάδειξη του έργου του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή καθώς και της σημασίας που έχει ο Καβάφης, όχι μόνο για τους Έλληνες αλλά και για όλο τον κόσμο.

Είσοδος ελεύθερη.

"Φράνσις, μια Αδέσμευτη Γυναίκα" στην Ερέτρια

Την Παρασκευή, 7 Ιουνίου  η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας θα προβάλλει την ταινία Frances  (Φράνσις, μια Αδέσμευτη Γυναίκα)'', στο  2ο Δημοτικό Σχολείο Ερέτριας  στις 20:45  

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία της ηθοποιού Φράνσις Φάρμερ που έπεσε θύμα των κυκλωμάτων του Χόλιγουντ και της αρρωστημένης υπεροψίας της μητέρας της.

Αρνούμενη να μπει στον παιχνίδι των Δημοσίων σχέσεων και των"λαμπερών" στάνταρ, δέχθηκε πόλεμο νεύρων και κατέληξε σε ψυχιατρείο!

Σκηνοθεσία: Graeme Clifford
Σενάριο: Eric Bergren, Christopher De Vore, Nicholas Kazan
Πρωταγωνιστούν: Jessica Lange, Kim Stanley, Sam Shepard
Μουσική:  John Barry
Παραγωγή: Αμερικάνικη
Βιογραφική δραματική - ρομαντική ταινία του 1982
Διάρκεια: 140'

Η Κινηματογραφική Λέσχη Ερέτριας, είναι μια άτυπη ομάδα πολιτών της Ερέτριας- μια λέσχη, δηλαδή, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο «Κ. Κανάρης».
Enhanced by Zemanta

Τουρκικά πολεμικά πλοία έφτασαν μέχρι την Εύβοια

Νέα  πρόκληση από τους γείτονες για δεύτερη φορά σε διάστημα επτά ημερών. Δύο τουρκικά πλοία περιέπλευσαν οκτώ ελληνικά νησιά σε μια πολύ σοβαρή πρόκληση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού.

Συγκεκριμένα, η πυραυλάκατος «ZIPKIN» και η φρεγάτα «YILDIRIM» εισήλθαν και παραβίασαν τα εθνικά χωρικά ύδατα κινούμενα ανάμεσα σε Μύκονο, Νάξο, Σύρο, Κέα, Γυάρο, Αμοργό, Εύβοια και Άνδρο.

Σε διάρκεια μόλις επτά ημερών, είναι η δεύτερη φορά που τουρκικά πλοία κάνουν άσκοπη περιπλάνηση στα ελληνικά χωρικά ύδατα, συμμετέχοντας στην άσκηση με την ονομασία «Θαλασσόλυκος» η οποία διεξάγεται σε χωρικά ύδατα της Ρόδου.

Αντί, όμως, τα τουρκικά πλοία να επιστρέψουν στη θέση τους στα Δαρδανέλια και να κινηθούν  σε ευθεία πορεία επέλεξαν να πλεύσουν για 12 περίπου ώρες ανάμεσα από οκτώ ελληνικά νησιά παραβιάζοντας τα εθνικά χωρικά ύδατα.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά πλοία, «ZIPKIN» και «YILDIRIM»,  παραβίασαν τα χωρικά ύδατα προερχόμενα από το νότιο-ανατολικό Αιγαίο στις 09:40 και 13:15 αντίστοιχα ανατολικά της Αμοργού . Στη συνέχεια κινήθηκαν μεταξύ Μυκόνου και Νάξου, Νότια Σύρου, με Βόρειο-Δυτική πορεία μεταξύ Κέας και Γυάρου και εξήλθαν στις 21:20 από τα εθνικά χωρικά ύδατα μεταξύ Ν. Ευβοίας και Ν. Άνδρου. 

Άγριο έγκλημα στο Αλιβέρι-Σκότωσαν 56χρονο γυναικολόγο και τη σύζυγό του


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει τα κίνητρα της άγριας διπλής δολοφονίας ενός ζευγαριού μέσα στο σπίτι τους στην Ακτή Νηρέως στο Αλιβερι.

ΟΙ δράστες χτύπησαν τσιμεντένια πλάκα στο κεφάλι την 54χρονη γυναίκα και τον 56χρονο γυναικολόγο σύζυγό της, πιθανότατα με κάποιο ξύλο.

Το σπίτι δεν ήταν αναστατωμένο, γεγονός που φαίνεται να απομακρύνει το ενδεχόμενο της ληστείας και να οδηγεί τους αστυνομικούς στο σενάριο ότι κίνητρο της διπλής δολοφονίας ήταν οι προσωπικές ή επαγγελματικές διαφορές χωρίς όμως να αποκλείονται και άλλα ενδεχόμενα.

Η κόρη του ζευγαριού προσπαθούσε όλη μέρα να επικοινωνήσει με τους γονείς της όμως εκείνοι δεν σήκωναν το τηλέφωνο. Ανήσυχη απευθύνθηκε στην αστυνομία, που έσπευσε στο σπίτι για επιτόπια έρευνα.

Οι αστυνομικοί πήδηξαν τη μάντρα και είδαν αρχικά πεσμένη στο έδαφος την 54χρονη γυναίκα.

Στη συνέχεια μπήκαν στο σπίτι όπου βρήκαν δολοφονημένο και τον 56χρονο γυναικολόγο.

Οι δράστες φεύγοντας, κλείδωσαν πίσω τους το σπίτι με τα δύο πτώματα, ενώ διέφυγαν παίρνοντας μαζί τους τα κλειδιά...



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...