Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Χαλκίδα: Έκαναν επίθεση στο εργατικό κέντρο από το βουνό

Στόχος αγνώστων έγινε το εργατικό κέντρο. Δεν έκαναν επίθεση στο κτίριο αλλά στο βουνό όπου βρίσκονται οι κεραίες των ραδιοφωνικών σταθμών...Ήταν βράδυ του Σαββάτου όταν άγνωστοι παραβίασαν την πόρτα και με μία κίνηση κατάφεραν να σταματήσουν την λειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού.

Πρόκειται για τον 9,65 που ανήκει στο εργατικό κέντρο.

Οι άγνωστοι δεν πήγαν στον Χτυπά για να κάνουν δολιοφθορές αλλά έκλεψαν όλα τα μηχανήματα. Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου του εργατικού κέντρου Στέφανου Μπασινά .

Ο πρόεδρος κάνει λόγο για φίμωση του εργατικού κέντρου στα ερτζιανά. "Για αυτό επέλεξαν τον συγκεκριμένο σταθμό που έχει τα παλαιότερα μηχανήματα" τονίζει στο μήνυμα του.
evianews.com

Πως 4 οικογένειες έστησαν τον "Ευβιότοπο" στην Κήρινθο


Στην Κήρινθο της Βόρειας Εύβοιας, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, δημιουργήθηκε και λειτουργεί με προσωπική φροντίδα ένα Πιστοποιημένο Βιολογικό Πρότυπο Αγρόκτημα, οι "Ευβιότοπος" Εκτρέφουν όλα τα είδη οικόσιτων ζώων: Μοσχάρια-Χοιρινά-Αιγοπρόβατα και Πουλερικά χρησιμοποιώντας βιολογικές μεθόδους. 

Στους Ευβιότοπους δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα διατροφής των ζώων, την άνετη στέγαση τους και τη δυνατότητα να ικανοποιούν καθημερινά την ανάγκη τους για κίνηση, ώστε να μεγαλώνουν με φυσιολογικούς ρυθμούς, πολύ πιο αργούς από ότι συνηθίζεται…

Στο αγρόκτημά μπορείτε να δείτε από κοντά, εσείς και τα παιδιά σας, τη φροντίδα  στο μεγάλωμα των ζώων και το σεβασμό στο περιβάλλον.


Τέσσερις οικογένειες με ένα κοινό χαρακτηριστικό, τα μικρά παιδιά, αναζητούσαν όπως είναι φυσικό το καλύτερο για τη διατροφή τους. Αλλά και μια διέξοδο από την καθημερινότητα.

Η αγάπη για τη φύση, η ανάγκη για πιο ποιοτική διατροφή και η βαθιά γνώση περί κτηνοτροφίας του ενός, έγιναν το κοινό όραμα και των τεσσάρων οικογενειών που ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια.

Αρχικά για τη διατροφή των ιδίων και των παιδιών τους. Σιγά- σιγά, από στόμα σε στόμα, από φίλο σε φίλο οι ανάγκες μεγάλωναν. Οι φίλοι ήθελαν να μοιραστούν τη γεύση και την ποιότητα. Έτσι ξεκίνησαν όλα.

Περισσότερα εδώ


Σ. Κεδίκογλου: «Στόχος της τρομοκρατίας είμαστε όλοι μας»


«H Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Οι τρομοκράτες δεν στρέφονται μόνον κατά πολιτικών στόχων ή δημοσιογράφων- όπως έγινε τις προηγούμενες ημέρες- άφησε να εννοηθεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τονίζοντας ότι «στόχος της τρομοκρατίας είμαστε όλοι μας».

Ο κ. Κεδίκογλου άφησε αιχμές για τη στάση ορισμένων δικαστικών «ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους», με αφορμή τις αποφυλακίσεις συλληφθέντων για συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

Επίθεση Γεννηματά στο ΣΥΡΙΖΑ από τη Χαλκίδα:«Aντιμετωπίζουμε μια πολιτική αλητεία»



Σε τίποτα δεν θύμιζε τους «παλιούς καλούς καιρούς» η εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ και στη Χαλκίδα, που έγινε στα πλαίσια της προσυνεδριακής προετοιμασίας του κόμματος και στην οποία μίλησε η Φώφη Γεννηματά.

«Aντιμετωπίζουμε μια πολιτική αλητεία» είπε  η Φώφη Γενημματά,  και ανέβασε τους τόνους και με άλλες ατάκες που φάνηκε να στόχευαν το ΣYPIZA.

Η κ. Γεννηματά, στις δηλώσεις της, υπεραμύνθηκε της επιλογής του μνημονίου και προσπάθησε να απαντήσει στο ερώτημα για ταύτιση του  ΠΑΣΟΚ με τη Ν.Δ. κάνοντας λόγο για ιστορικό συμβιβασμό.

«Με τη ΝΔ συνεργαζόμαστε, δεν ταυτιζόμαστε. Αν κάποιος έχει αλλάξει πολιτική δεν είναι το ΠΑΣΟΚ αλλά η Ν.Δ. Ήταν η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς αυτοί που πρώτοι σήκωσαν την σημαία της πολιτικής μνημόνιο-αντιμνημόνιο. Ήταν οι πιο φανατικοί. Σήμερα αποκαλύπτεται και βεβαιώνεται ότι ο μοναδικός δρόμος που είχαμε η αναγκαστική μας επιλογή ήταν αυτή που ακολούθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ δεν έχασε την ψυχή του και δεν έγινε ποτέ ένα με την Ν.Δ. Αναγκάστηκε να κάνει έναν ιστορικό συμβιβασμό για να μπορέσει να μείνει η πατρίδα όρθια με κόστος με θυσίες με αίμα του ελληνικού λαού».

Για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, επανέλαβε ότι πρόκειται για «σκευωρία σε βάρος του ΠΑΣΟΚ» από τον ΣΥΡΙΖΑ,ενώ ακολουθώντας την κυβερνητική κινδυνολογία μίλησε ακόμη και για καλλιέργεια εμφυλιοπολεμικού κλίματος στη χώρα.

Η κ. Γεννηματά περιέγραψε το στόχο του ΠΑΣΟΚ, που είναι «να στηρίξουμε την πορεία της χώρας, να ανέβει η χώρα γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από αυτή την πορεία θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ, θεωρούμε ότι είναι η χρονιά που μπορεί αν γίνει η στροφή να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε αδικίες».

Αφού αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ζήτησε να σταματήσει το αυτομαστίγωμα, το κόμμα είπε έχει κάνει σκληρή αυτοκριτική, φάνηκε ενοχλημένη όμως από την επισήμανση ότι ταυτόχρονα έχει ταυτίσει το όνομα του με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.


Στη Βουλή, από τον Αποστόλου, τα λεφτά που σκόρπισε η ΔΕΗ σε Δοκό και Αφράτι


Τα λεφτά που έδωσε η ΔΕΗ στο Δοκό για να σταματήσουν οι αντιδράσεις των κατοίκων για τις γραμμές υψηλής τάσης που περνούσαν μέσα από το χωριό, φέρνει στη Βουλή, ο βουλευτής Εύβοιας του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Βαγγέλης Αποστόλου.

"Η ΔΕΗ για να αντιμετωπίσει τις  αντιδράσεις των πολιτών στην υλοποίηση του επενδυτικού της  προγράμματος επιδίδεται σε πρακτικές  που φτάνουν μέχρι του σημείου εκμαυλισμού συνειδήσεων" αναφέρει ο κ. Αποστόλου και επισημαίνει:.

"Είναι χαρακτηριστική η συμπεριφορά  της στην περίπτωση της κατασκευής της νέας γραμμής μεταφοράς υπερυψηλής τάσης 400 KV, που θα συνδέει το νέο  εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος του Αλιβερίου με το εθνικό διασυνδεδεμένο σύστημα .

Όπως αναφέρεται και σε δημοσίευμα της 18/1/2013 της Ευβοϊκής Γνώμης 3 συλλογικοί φορείς της ευρύτερης περιοχής του  Δήμου Χαλκιδέων ( ο Αναγκαστικός Δασικός Συνεταιρισμός Αφρατίου, ο Αθλητικός Όμιλος Αφρατίου και  ο Αθλητικός Όμιλος Πανδοκαϊκός Χαλκίδας) ζήτησαν από τη ΔΕΗ οικονομική συνδρομή με επιστολές που είχαν το παρακάτω περιεχόμενο :

«Απευθυνόμενοι προς τη Διεύθυνσή σας θέλουμε να σας  γνωστοποιήσουμε τα εξής… Είμαστε  γνώστες του έργου   εκτελείται στη περιοχή μας…. Τμήμα του εν λόγω δικτύου διέρχεται μέσα από την περιοχή…και γνωρίζοντας ότι το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει τη σφοδρή αντίδραση μερίδας των κατοίκων .

Γνωρίζοντας τις ευαισθησίες  σας σε περιβαλλοντικά και πολιτιστικά  θέματα, θα παρακαλούσαμε να συνδράμετε οικονομικά με το ποσό των» (80.000 Ευρώ ο πρώτος και των 60.000  οι άλλοι δύο) «…θεωρώντας ότι έτσι κάμπτονται οι αντιδράσεις μερίδας των κατοίκων .

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε εκ των προτέρων τις θερμές ευχαριστίες  για τη βοήθειά σας.»

Οι συγκεκριμένες επιστολές υποβλήθηκαν στις 17-6-2011 και τα αιτήματα φαίνεται να ικανοποιήθηκαν στις 18-7-2011 .

Επειδή οι άθλιες αυτές συναλλαγές αποδεικνύουν ότι η ΔΕΗ στη  περιβαλλοντική της πολιτική προτάσσει  τον εκμαυλισμό συνειδήσεων ,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

αν θα επιληφθεί του συγκεκριμένου ζητήματος που προσβάλλει τόσο τη ΔΕΗ όσο και τη λειτουργία των θεσμών στη χώρα μας \;



Ο Ερωτών Βουλευτής

Βαγγέλης Αποστόλου"

Το ΕΠΑΜ στο πλευρό των εργαζομένων στη ΣΕΛΜΑΝ

To Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο Χαλκίδας δηλώνει "τη συμπαράστασή του στους απολυμένους και εργαζόμενους στη μονάδα Βασιλικού της βιομηχανίας ξύλου ΣΕΛΜΑΝ.

Οι εργαζόμενοι του ΣΕΛΜΑΝ επιστρέφοντας στη δουλειά τους αμέσως μετά τις γιορτές έμαθαν την απόφαση της εταιρείας για την οριστική διακοπή των εργασιών της στις 8/2 στο εργοστάσιο του Βασιλικού Χαλκίδας και την απόλυση των εναπομεινάντων 174 εργαζομένων.

Μια από τις μεγαλύτερες παραγωγικές μονάδες της Εύβοιας, με ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις, που λειτουργεί από τη δεκαετία του ’60, οδηγήθηκε στο μαρασμό και τελικά στο λουκέτο με πρόσχημα την κρίση και το «υψηλό» εργατικό κόστος. Όπως και σε άλλες περιπτώσεις εταιρειών, έτσι και σε αυτή, η διοίκηση επιμένει να φορτώνει την μείωση των κερδών στις πλάτες του προσωπικού.

Το Ε.ΠΑ.Μ. Χαλκίδας στέκεται αλληλέγγυο στους εργαζόμενους της ΣΕΛΜΑΝ. Όλοι μαζί θα δώσουμε αγώνα για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία. Καλούμε τους εργαζόμενους όλης της Εύβοιας , τους απολυμένους και τους άνεργους, σε κοινό μέτωπο δράσης και αλληλεγγύης κόντρα στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν μετατρέψει την Εύβοια σε νησί ανέργων".

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...