Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Η Ιστιαία υποδέχτηκε την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου του Θαυματουργού

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με τις αρμόζουσες εκκλησιαστικές τιμές, ο ευσεβής λαός της Ιστιαίας, με επικεφαλής τον Επίσκοπο και Ποιμενάρχη του, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομο υποδέχτηκε, την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, την Τιμία Δεξιά Χείρα του Αγίου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, που θησαυρίζεται στο νησί της Αίγινας.

Ενεργοί Πολίτες Στερεάς Ελλάδας: Ανακήρυξη Αντιπεριφερειαρχών

Την Δευτέρα 24 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην Λαμία, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Πλατεία Ελευθερίας 3), θα πραγματοποιηθεί η

Το Ποτάμι στη Χαλκίδα - Οι πρώτες αντιδράσεις για τον Σταύρο Θεοδωράκη!

Ραντεβού με τους εθελοντές και τους φίλους του Ποταμιού έχει ο Σταύρος Θεοδωράκης την Κυριακή στη μια το μεσημέρι στο Δημοτικό Υπαίθριο Θέατρο Κωτσόπουλου στη Μέσα Παναγίτσα της Χαλκίδας την Κυριακή στις 1:00 μ.μ.

Ήδη στη σελίδα που δημιουργήθηκε στο Facebook υπάρχουν και οι πρώτες θετικές αλλά και αρνητικές κρίσεις για το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Σχηματάρι: Έκλεψαν βιβλία από εκδοτικό οίκο

Τα βιβλία που βρίσκονταν σε αποθήκη εκδοτικού οίκου στη Βοιωτία, είχε βάλει στο μάτι ένας 53χρονος ημεδαπός, ωστόσο δεν ολοκλήρωσε το έργο του, αφού έγινε αντιληπτός από την αστυνομία και συνελήφθη επ' αυτοφώρω.

Ποιους υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στους Δήμους της Εύβοιας

Με την ως σήμερα εικόνα στους Καλλικρατικούς Δήμους της Εύβοιας ο ΣΥΡΙΖΑ ενωμένος και μαχητικά υποστηρίζει για τις Δημοτικές εκλογές τις Δημοτικές κινήσεις του νομού Ευβοίας. 


Πιο αναλυτικά υποστηρίζει τις ακόλουθες Δημοτικές Κινήσεις:

Πνίγηκε 80χρονη στην Ερέτρια


Η άτυχη γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι της.



Για αρκετές ώρες οι δικοί της άνθρωποι έψαχναν την περιοχή για να την βρουν. Η αγωνία τους ήταν στο κόκκινο και όλοι φοβόντουσαν το κακό.

Λίγες ώρες αργότερα, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι τους, όταν στην άλλη άκρη της γραμμής του τηλεφώνου, ήταν οι άντρες του λιμενικού.

Συνάντηση Χαϊνά - Μπακογιάννη στο Καρπενήσι και με το Δήμαρχο Θηβαίων

Με τον Δήμαρχο Καρπενησίου κο Μπακογιάννη (και υποψήφιο περιφερειάρχη), συναντήθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κώστας Χαϊνάς στο Δημαρχείο Καρπενησίου . Στη συνάντηση αυτή ο Δήμαρχος Καρπενησίου παρουσίασε τα προβλήματα της πόλης και γενικότερα της Ευρυτανίας και τις προσπάθειες που έκανε η δημοτική αρχή τα προηγούμενα τρία περίπου χρόνια για την επίλυσή τους. 


Στην συνέχεια ο Κώστας Χαϊνάς, συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη κο Καραμπά με τον οποίο έγινε μια πολύ δημιουργική και εποικοδομητική συζήτηση, για τα ελλείμματα αλλά και τις δυνατότητες της περιφερειακής αυτοδιοίκησης. Ο κος Καραμπάς παρουσίασε έναν σύντομο απολογισμό της αντιπεριφέρειας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Ευρυτανία.

Νέους δρόμους για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών έχει ανοίξει η χρήση των βλαστοκυττάρων

Το Σάββατο 15 Μαρτίου στις 18:00 διοργανώθηκε ημερίδα στα Ψαχνά Ευβοίας με θέμα «Oι εξελίξεις στις  θεραπείες που πραγματοποιούνται με τα  βλαστοκύτταρα και προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον». Αναλύθηκαν οι πηγές λήψεις βλαστοκυττάρων, όπως  το ομφαλοπλακουντιακό αίμα, ο πλακούντας και ο ιστός του ομφαλίου λώρου,  τα νεογιλά δόντια, ο λιπώδης ιστός και ο μυελός των οστών. 


Για τις εξελίξεις στις θεραπείες με τη χρήση των βλαστοκυττάρων μίλησαν στην επιστημονική ημερίδα ο Πρόεδρος της Τράπεζας Αρχέγονων Κυττάρων του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών Δρ. Γεώργιος Κολιάκος, Καθηγητής Βιοχημείας και η επιστημονική υπεύθυνος της Biohellenika, Δρ. Κοκκώνα Κουζή, καθηγήτρια Ιστολογίας – Εμβρυολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ.

Περγαντάς:Εξασφαλίσαμε ένα νέο μεγαλύτερο ΕΣΠΑ 2014-2020 για τη Στερεά Ελλάδα


Επίκαιρη ημερίδα πραγματοποιήθηκε στη Λαμία στις 21 Μαρτίου 2014, με θέμα «Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 – Οι προτεραιότητες για τους Δήμους», με κοινή διοργάνωση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ).


Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, εκπρόσωποι και στελέχη της Αυτοδιοίκησης και των φορέων της, καθώς και εκπρόσωποι θεσμικών και παραγωγικών φορέων της Στερεάς Ελλάδας.

Α.Μ.ΛΕ.Χ.: Ελάτε να δούμε το MotoGP!

Μία εβδομάδα απέμεινε για το πρώτο αγώνα του Παν. Πρωτ. Motocross. Η διοργανώτρια Α.Μ.ΛΕ.Χ. έχει ήδη ξεκινήσει τις προετοιμασίες και σας προσκαλεί αυτό το Σ/Κ να δείτε μαζί της και το MotoGP!

Περιοδεία του Κώστα Χαϊνά στην Άμφισσα

Από την συνάντηση με την αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας

Με την αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κα Γαζή συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 20 Μαρτίου στην Άμφισσα, αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών Στερεάς. Η κα Γαζή επισήμανε τα μεγάλα ελλείμματα και τις καθυστερήσεις του θεσμού της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στα τρία αυτά χρόνια που δοκιμάσθηκε και παρουσίασε τα βασικά προβλήματα της Φωκίδας αλλά και τις ενέργειες της αντιπεριφέρειας για την αντιμετώπισή τους.


Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον αντιδήμαρχο Παναγιώτη Ταγκαλή λόγω της απουσίας του Δημάρχου κου Φουσέκη για προγραμματισμένη δημοτική δουλεία εκτός Άμφισσας. Η συζήτηση είναι ενδιαφέρουσα και δημιουργική. Ο αντιδήμαρχος παρουσίασε εκτενώς τα βασικά προβλήματα του Δήμου Δελφών, τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αλλά και τις δυσκολίες που συναντά στην διαδικασία επίλυσής τους.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...