Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Περγαντας σε σύσκεψη για τα στερεά απόβλητα του ΥΠΕΚΑ

Τεχνική σύσκεψη είχε σήμερα Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής .

Αντικείμενο της συνάντησης που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, ήταν η απρόσκοπτη υλοποίηση των σημαντικών υποδομών που προβλέπονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) της Στερεάς Ελλάδας, αλλά και των υπόλοιπων σημαντικών έργων περιβαλλοντικού χαρακτήρα όπως έργα υδρεύσεων, λυμάτων και αντιπλημμυρικών που υλοποιούνται στα πλαίσια του ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Διευθυντής του γραφείου Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος κος Αγαπητίδης, στελέχη του ΥΠΕΚΑ και των Διαχειριστικών Αρχών του ΕΠΠΕΡΑΑ και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας. «Εμείς ως Περιφέρεια, αξιοποιούμε τους πόρους του ΕΣΠΑ με τον καλύτερο τρόπο έχοντας σαν στόχο την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων, δίνοντας βαρύτητα στα έργα που αφορούν στο Περιβάλλον για τα οποία μας εχει εκχωρηθεί από το ΕΠΠΕΡΑΑ το ποσό των 80 εκατ. ευρώ . Έτσι, έχουμε ολοκληρώσει την ένταξη και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ. Ολοκληρώνουμε την ένταξη των απαραίτητων σε επίπεδο Περιφέρειας έργων για την σύγχρονη διαχείριση των απορριμμάτων. Ετσι εντάσσονται άμεσα οι ΧΥΤΑ Λαμίας και Χαλκίδας. Επίσης τέθηκε το θέμα του εργοστασίου απορριμμάτων Θήβας, η διαδικασία ένταξης του οποίου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Η θέση της Περιφέρειας είναι το έργο να χρηματοδοτηθεί με συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη.

Παράλληλα εντάξαμε σημαντικά έργα Υδρεύσεων με τη λογική της χρηστής διαχείρισης των υδατικών πόρων.

Παρουσία του Δήμαρχου Τανάγρας τέθηκε το ζήτημα υδροδότησης μέσω κεντρικού Διυλιστηρίου του Δήμου, όπως και η δημιουργία μονάδας επεξεργασίας βιομηχανικών αποβλήτων ώστε να δοθεί οριστική λύση στο θέμα του Ασωπού.

Τα χρονικά περιθώρια είναι δεσμευτικά και θα πρέπει όλοι να συντονίσουμε και να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, έτσι ώστε από αυτή τη διαδικασία να υλοποιηθούν τα αναγκαία έργα για τη Στερεά Ελλάδα.

Από την πλευρά μας, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και θα είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους φορείς για την έγκαιρη και εμπρόθεσμη υλοποίηση όσων έχουμε συμφωνήσει».

Τελευταία πρόβα του Φώτη και της Μαρίας

Η τελευταία πρόβα της ημέρας (Παρασκευή 14/9) και τελευταία πρόβα της εκπομπής «ΦΜ Live», αργά το βράδυ. Το στούντιο του Φώτη Σεργουλόπουλου και της Μαρίας Μπακοδήμου φωτίζεται από δυνατούς προβολείς. Η πρόβα ξεκινάει, το σήμα αρχής «πέφτει» με δυνατή ποπ μουσική. Όλοι, στο πλατό και στο κοντρόλ, στις θέσεις τους.

Η Μαρία, κομψή όπως πάντα και ο Φώτης με γκρι t – shirt, που γράφει Dragon Ball, από το γνωστό καρτούν. Οι δυο φίλοι και συνεργάτες από χρόνια, με την ιδιαίτερη χημεία, που τους συνδέει, παρασύρουν και το τηλεοπτικό τους παρεάκι δημιουργώντας την κεφάτη ατμόσφαιρα, γεμάτη σάτιρα και χιούμορ, που αποτελεί την ταυτότητα της εκπομπής.

Το σκηνικό του Μιχάλη Αθανασιάδη ενισχύει τη νεανική, χαρούμενη ατμόσφαιρα, που επικρατεί στην εκπομπή. Χρώματα φωτεινά και μοντέρνα, πορτοκαλί, πράσινο σε άσπρο φόντο, δίνουν ένα πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

«ΦΜ Live» μας υποδέχονται για τέταρτη χρονιά, τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου στις 17:50, στο γνώριμο, πια για αυτούς, στούντιο του Star.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή

Κλείνουν το στόμα του Ρακιντζή, αποκαλύπτει η εφημερίδα Press Time στο αυριανό της φύλλο. Στη συγκλονιστική συνέντευξη του ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής στην “PRESS Time”, μιλάει για τις ποινές-χάδια που επιβάλλονται στους επίορκους δημοσίους λειτουργούς, για την έκταση της διαφθοράς στην Ελλάδα και προχωρά σε μια καταγγελία-φωτιά.

Αυτό το Σάββατο σε όλα τα περίπτερα κυκλοφορεί η Press Time  με σημαντικές αποκαλύψεις. θα διαβάσετε:

- Συγκλονιστική αποκάλυψη Τουρκάλας Ιστορικού. Ο Κεμάλ απολάμβανε τη σφαγή της Σμύρνης.

- Επίδομα 5.600 ευρώ το μήνα για εκλεκτούς υπαλλήλους. Η απόφαση για το «bonus» με το επίδομα Αλλοδαπής. Το ποσό αυτό που είναι πέρα του μισθού είναι και αφορολόγητο.

- Οι Τούρκοι πουλάνε τα νησιά μας. Πόσο τα αποτιμούν.

- Ανδρέας Λοβέρδος: Ένας αναλώσιμος ηγέτης ακόμα; Είναι ο άνθρωπος που θα αναγεννήσει τον κεντρώο χώρο ή ένας εκλεκτός της διαπλοκής;

- Το δράμα των δανείων. Σώστε τα σπίτια σας από τις τράπεζες. Δεδικασμένο για την 1η κατοικία.

- Το «πάρτι» των ΜΚΟ είναι ακόμα εδώ.

- Κίνημα για να «σβήσουν» οι μεσάζοντες.

- Ανθελληνικό μένος. Μαρκάρουν τα σπίτια των Ελλήνων στην Πόλη.

-Γεμίζει το ταμείο. Πλήρης επιβεβαίωση της “PRESS Time” για τα οικονομικά του ΠΑΟ.

-«Πρεμιέρα» με μουρμούρες για τον Ολυμπιακό στο Champion League.

Οκτωνιά: To πηγάδι έκρυβε... χειροβομβίδες 70 χρόνων!

Πήγε να καθαρίσει το χωράφι του και... δεν πίστευε στα μάτια του, ένας κάτοικος της Οκτωνιάς 

Όταν ξεκίνησε να κόβει τα χόρτα και πήγε κοντά σε ένα ξεραμένο πηγάδι, είδε κάτι ασυνήθιστο.

Στον πάτο του πηγαδιού υπήρχαν χειροβομβίδες. Στην αρχή νόμιζε πως είναι ψεύτικες αλλά όταν τις παρατήρησε καλύτερα κατάλαβε πως είναι αληθινές. Αμέσως επικοινώνησε με την αστυνομία όπου βρέθηκε γρήγορα στο σημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evianews.com, πρόκειται για χειροβομβίδες από τον πόλεμο του '40. Πρόκειται για τέσσερις αμυντικές, τέσσερις επιθετικές χειροβομβίδες και φυσίγγια.

Η Χαλκίδα τίμησε τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη

Την ημέρα που η Εκκλησία μας γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού, διάλεξε για να φύγει για το μεγάλο ταξίδι ο Στέλιος Καζαντζίδης κι έτσι από πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, φίλοι του από την γύρω περιοχή αλλά και απ΄ όλη την Ελλάδα, έφταναν στο κοιμητήριο της Ελευσίνας όπου αναπαύεται ο μεγάλος λαϊκός βάρδος, για να αποθέσουν ένα λουλούδι, να ανάψουν ένα κερί.

Οι εκπρόσωποι του συλλόγου ΥΠΑΡΧΩ Χαλκίδας
Ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ» έφτασε και κείνος από πολύ νωρίς και έκανε το χρέος του. Επικεφαλής ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ, με τον τραγουδιστή ΓΙΩΡΓΟ ΡΟΔΑΚΙΔΗ τον ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΤΡΑΪΔΗ και τον ΜΙΧΑΛΗ ΜΗΧΑΗΛΙΔΗ.

Γιώργος Ροδακίδης - Χρήστος Κουτσαύτης
Αρκετοί ήταν οι σύλλογοι που έδωσαν το παρόν μαζί με της Εύβοιας, αλλά και απλοί φίλοι, όπου όλοι μαζί στο τέλος έγιναν μια χορωδία και τραγούδησαν τραγούδια του.

Μιχάλης Μιχαηλίδης
Ποιήματα διάβασαν, ο στιχουργός Βαγγέλης Ατραϊδης, καθώς και ο ποιητής του συλλόγου της Εύβοιας Μιχάλης Μιχαηλίδης.

Και όλοι θυμήθηκαν τον μεγάλο φίλο του Στέλιου Καζαντζίδη, τον Πάνο Γεραμάνη, που είχε γράψει :

Ο Στέλιος Καζαντζίδης  δεν ήταν μόνο ένας καταξιωμένος λαϊκός τραγουδιστής. Ήταν  κοινωνός. Η δυνατή και αληθινή έκφραση της φωνής  του και ο τρόπος που την  κατεύθυνε μέσα από τα τραγούδια  του, έχουν μια ξεχωριστή επίδραση στον κόσμο που τον ακούει και  τον πιστεύει. Ανάμεσα σ΄ αυτόν και στους απλούς  ανθρώπους τις καθημερινής βιοπάλης, έχει δημιουργηθεί μια παράλληλη επικοινωνία. Έχει ριζώσει ως καλλιτέχνης σε μεγάλο βαθμό στην καρδιά και στη σκέψη αυτών των ανθρώπων, οι οποίοι τον θεωρούν ένα ζωντανό κομμάτι από την ίδια τους τη ζωή, όπως έχει αποδειχτεί από τις εκδηλώσεις αγάπης θαυμασμού και σεβασμού που έδειχναν και επιδίωκαν να τον συναντήσουν για να του σφίξουν το χέρι και να τους το ανταποδώσει εκείνος,  μ΄ ένα αληθινό χαμόγελο και δυο λόγια ειλικρίνειας. 

Πάνος Γεραμάνης από το ημερολόγιο τιμής (Άγκυρα) 2001

ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Ο Μαρκόπουλος ζητά "επέμβαση του στρατού στις διαδηλώσεις" και τρώει απανωτά "χαστούκια"

ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Γκάφα ολκής ή "απόκρυφοι πόθοι" τα περί "επέμβασης του στρατού";
Οι "κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα' και ο  γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Κώστας Μαρκόπουλος, σε τοποθέτησή του στη Βουλή προκάλεσε την οργή των βουλευτών όταν ζήτησε την... επέμβαση του στρατού στις διαδηλώσεις!

Ο Κ. Μαρκόπουλος είπε ότι:

« ...δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι τον Δεκέμβριο του 2008 κάηκε η Αθήνα επειδή οι ένοπλες δυνάμεις δεν κινητοποιήθηκαν όσο έπρεπε εκείνη την στιγμή γιατί κάποιοι ενδεχομένως να φοβήθηκαν. Μπορεί να ήταν ένστολοι, μπορεί και όχι. 

Επίσης, δεν θα ξεχάσω ποτέ και δεν πρέπει να ξεχνάμε σε αυτή την αίθουσα ότι ο στρατός οποτεδήποτε κινητοποιήθηκε για μεγάλες πυρκαγιές, φωτιές και διάφορες καταστροφές έφερε γρήγορα ποθητό αποτέλεσμα».

"Ο λύκος και αν γέρασε και άλλαξε το μαλλί του ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε τη κεφαλή του" λέει σοφά ο λαός και στην περίπτωση του Κώστα Μαρκόπουλου τα.. ακροδεξιά του ένστικτα δεν μπορούν να τον εγκαταλείψουν!
 
Αν και εκπροσωπεί ένα "αντιμηνομιακό κόμμα" -όπως υποστηρίζει - που συμμετέχει και ωφελείται από τις διαδηλώσεις, ζητάει την... επέμβαση του στρατού σε αυτές....
 
Το πρώτο "χαστούκι" ο Μαρκόπουλος το "έφαγε" από βουλευτή του κόμματός του, το Νότη Μαριά, (εκλέχτηκε με το Άρμα Πολιτών του Δημαρά) ο οποίος είπε: 

"Δεν διανοούμαστε και δεν δεχόμαστε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μπορούν να ασχοληθούν με θέματα εσωτερικής ασφάλειας. Και αυτό είναι ξεκάθαρο για να μην υπάρχει καμία παρερμηνεία για οποιοδήποτε ζήτημα."

Και έδωσε τη "χαριστική βολή"  στον Μαρκόπουλο δηλώνοντας  ότι: " ...ως κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων είμαστε αυτοί που συμμετέχουμε σε διαδηλώσεις, σε συγκεντρώσεις, στους μεγάλους αντιμνημονιακούς αγώνες. 

Και είναι προφανές ότι όλοι εμείς που συμμετέχουμε θεωρούμε ότι ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πολύ συγκεκριμένος είναι πολύ καθορισμένος και αφορά τη διασφάλιση της εξωτερικής άμυνας της χώρας"

Αλλά και η βουλευτής  και δημοσιογράφος της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, δεν άφησε ασχολίαστα τα προκλητικά λόγια του Μαρκόπουλου και τόνισε:

" Η Αθήνα κάηκε το 2008 γιατί δολοφονήθηκε ένα παιδί και η Αστυνομία ορθώς έδρασε τότε και δεν έκανε επιθέσεις. Είχαμε 15χρονα παιδιά στους δρόμους, το Στρατό θα κατεβάζαμε; Τι είναι αυτά δηλαδή που λέμε τώρα; Πως μπορούν να λέγονται αυτά τα πράγματα;"

Πέθανε η Ελένη Κυράνα- Ιωαννίδη


Η Ελένη Κυράνα- Ιωαννίδη πέθανε μετά από πολύμηνη μάχη με την επάρατο ασθένεια Η Ελένη σύζυγος του επιχειρηματία  ειδών υγιεινής Πρόδρομου Ιωαννίδη συμμετείχε ενεργά  στις επιχειρήσεις του άντρα της και ήταν κοσμαγάπητη.

Στο ταμείο του καταστήματος στη διασταύρωση της Λαμψάκου ή στο λογιστήριο εξυπηρετούσε τους πελάτες της επιχείρησης με το χαμόγελο στα χείλη .
 

«Κόπηκαν» από το ΣτΕ τα εξοχικά των δικαστών στην Εύβοια

Όχι μόνο θα μειωθούν οι αποδοχές των δικαστών, αλλά θα πρέπει να πληρώσουν εισφορά και στο «Πράσινο Ταμείο», την οποία δεν είχαν καταβάλει!

Μάλιστα, την παράλειψη αυτή των δικαστικών λειτουργών (της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης) εντόπισαν συνάδελφοί τους μέλη του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που κλήθηκαν να αποφανθούν για τη νομιμότητα του πολεοδομικού σχεδίου (οικοπέδων) που έχει στη θέση Κονταρράδες - Πευκιάς - Κάτω Πευκιάς των Ροβιών του Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.

Τα μέλη του ΣτΕ δεν ενέκριναν το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού των συναδέλφων τους, αφού διαπίστωσαν ότι δεν έχει καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» η προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά!

Ειδικότερα, με γνωμοδότησή τους οι δικαστικοί λειτουργοί μέλη του ΣτΕ έκριναν ότι το σχετικό σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος δεν είναι νόμιμο, καθώς δεν προκύπτει ότι έχει καταβληθεί στο «Πράσινο Ταμείο» (πρώην Ειδικό Ταμείο Εφαρμογής Ρυθμιστικών και Πολεοδομικών Σχεδίων - Ε.Τ.Ε.Ρ.Π.Σ.) η προβλεπόμενη «ειδική χρηματική εισφορά». Κάτι, που τίθεται ως προϋπόθεση από την πολεοδομική νομοθεσία (Ν. 2508/1997 κ.λπ.), για την έγκριση της πολεοδομικής μελέτης. Η εισφορά αυτή ίση με το 10% της αξίας της προς πολεοδόμηση έκτασης.

Η συγκεκριμένη έκταση στην Εύβοια ανήκει στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, την μεγαλύτερη από τις δικαστικές ενώσεις.

Με το Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε στο ΣτΕ για την έγκριση πολεοδομικής μελέτης της έκτασης, καθορίζονται οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, πεζόδρομοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι αθλητισμού και παιδικής χαράς, ο χώρος εκκλησίας και εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, όπως και ο χώρος αντλιοστασίο.

Πρώτο Θέμα

Το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας συμμετέχει στην Γενική Απεργία

Το Εργατικό Κέντρο αποφάσισε ομόφωνα την συμμετοχή του στην 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 26 Σεπτεμβρίου 2012 και θα πραγματοποιήσει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στις 11π.μ. στην Υψηλή Γέφυρα (άγαλμα Παπανικολάου).

Η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας αναφέρει:

ΚΑΛΟΥΜΕ όλα τα Σωματεία να προχωρήσουν άμεσα  σε Διοικητικά Συμβούλια, να ενημερώσουν τα μέλη τους για καθολική συμμετοχή στην απεργία και να απορρίψουμε και στην πράξη την νέα Κυβερνητική παρέμβαση για νομοθετική ρύθμιση μείωσης των κατώτατων μισθών και ημερομισθίων στον ιδιωτικό τομέα, την κατάργηση των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και τις προθέσεις κατ΄ εντολή των δανειστών μας, για μείωση των αποζημιώσεων, αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, κατάργηση στην ουσία κάθε εργατικού δικαιώματος που έχει απομείνει. 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΩΣ ΕΥΚΟΛΩΝ ΣΤΟΧΩΝ.

Πανεπιστημιακή μελέτη: Ποια εκπληκτικά «πράγματα» μπορεί να κάνει μία ερεθισμένη γυναίκα!

Μπόλικα σάλια, κουβάδες ιδρώτα, ανυπόφορες σωματικές οσμές, ποτάμια προσπερματικών και κολπικών υγρών, δάκρυα με το τσουβάλι, ενίοτε αίμα (όλων των αποχρώσεων), ζωώδεις βρυχηθμοί και πνιχτές κραυγές, πόνος και «βρώμικα» λόγια, κοκκινίλες και σημάδια... Μήπως τελικά υπάρχει πράγματι λόγος που ο πολιτισμός το αποστρέφεται, περιβάλλοντάς το με κάθε λογής ωραία slick ενδύματα και εξευγενισμένα Βερθερικά παραληρήματα; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΝΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

"Ξένο σώμα για το Μαξίμου ο Κεδίκογλου"

Πρωτοφανή επίθεση δέχεται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου από το kentrinews.gr. Διαβάστε το δημοσίευμα:

"Δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της πολιτικής του καριέρας ο βουλευτής Ευβοίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. Τα λάθη του, οι αστοχίες του, οι επιλεκτικές διαρροές σε φίλους του δημοσιογράφους και οι απίθανες εισηγήσεις του για την ΕΡΤ, τον οδηγούν, όπως αρκετοί εκτιμούν μέσα στη ΝΔ, με μαθηματική ακρίβεια σε αδράνεια, σε πρώτη φάση, και πολύ πιθανόν εκτός κυβέρνησης στον πρώτο ανασχηματισμό.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν, όπως τουλάχιστον λένε πηγές του Μαξίμου, οι εισηγήσεις του για να τακτοποιηθούν στην κρατική τηλεόραση ο, γνωστός από τη θητεία του στο Star, Αιμίλιος Λιάτσος και η γαλάζια πολιτεύτρια, Ανθή Σαλαγκούδη.

Ωστόσο ο θόρυβος και τα αρνητικά σχόλια, που υπήρξαν γι' αυτές τις επιλογές, ουδόλως τάραξαν την… μακαριότητα του Σίμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός είναι βαθύτατα ενοχλημένος με τις... εμπνεύσεις του υφισταμένου του.

Σταθερές αξίες στο Μαξίμου ήταν και παραμένουν τέσσερις άνθρωποι: ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Γιώργος Μουρούτης, παρά τα "μαχαιρώματα" που δέχεται ένθεν κακείθεν, ο πρωθυπουργικός σύμβουλος για θέματα οικονομίας Χρύσανθος Λαζαρίδης και ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης.

ΥΓ. Κάποιοι στο Μαξίμου και στη ΝΔ δεν ξεχνούν πως ο Σίμος Κεδίκογλου υπήρξε, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει σήμερα, ένθερμος οπαδός της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές του 2009..."

ΒΙΝΤΕΟ- Αρτάκη: ''Θα αναγκαστώ να σε σκοτώσω και δεν θέλω-Μη με νευριάζεις''!

Η εικονιζόμενη περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε όταν βρέθηκε αντιμέτωπη με δύο αδίστακτους ληστές, στο κοσμηματοπωλείο της...

"Θα σε σκοτώσω αλλά δεν θέλω" ήταν τα λόγια των ληστών που έχουν αποτυπωθεί στην μνήμη της Κατερίνας Αναγνωστάκη. Οι δύο δράστες μπήκαν στο μαγαζί της προσποιούμενοι τους πελάτες. Ήταν ένα μεσημέρι του περασμένου Απρίλη, όταν στο μαγαζί βρίσκονταν και ένας οικογενειακός της φίλος.

Ξαφνικά και στους δύο ρίχνουν σπρέι πιπεριού και τους σπρώχνουν για να πέσουν στο πάτωμα. Μάλιστα στην κυρία Κατερίνα, πέρασαν και χειροπέδες. "Άρχισα να ουρλιάζω και τότε οι ληστές μου έβαλαν στο στόμα ένα τσιρότο. Τους έκανα νόημα ότι δεν ένοιωθα καλά και τότε μου το έβγαλαν αλλά μου είπαν ότι αν φωνάξω γιατί θα με σκότωναν...

Στην συνέχεια οι ληστές με πήγαν σε ένα δωματιάκι και αφού δεν υπήρχε κλειδί για να κλείσουν την πόρτα, έβαλαν μπροστά μία βιτρίνα. Για έξι ολόκληρα λεπτά έγδυναν το μαγαζί μου" είπε η άτυχη γυναίκα, στο evianews.com.

Στο πλαίσιο της έρευνας, προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας ενός από τους δύο δράστες.Πρόκειται για έναν 32χρονο Βούλγαρο, ο οποίος είναι έγκλειστος στην Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας Χαλκιδικής και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία και Νομοθεσία περί όπλων.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τον 32χρονο, ο οποίος συνελήφθη την 23-07-2012 στην Κυψέλη Αττικής από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, διότι το Μάιο του 2011 παραβίασε άδεια που του είχε χορηγηθεί από την Αγροτική Φυλακή Κασσάνδρας Χαλκιδικής, όπου κρατείτο για παρόμοια αδικήματα.

Θεία...δίκη για Αλβανό διαρρήκτη-Έπεσε στο κενό από τρούλο εκκλησίας!

Ο 36χρονος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, σε νοσοκομείο...


Ο 26χρονος έβαλε στόχο τον ιερό ναό Προφήτη Ηλία στην Ανάβρα Λοκρίδας. Σύμφωνα με το lamiareport.gr, τα ξημερώματα της Πέμπτης (13-09-2012) ανέβηκε στον τρούλο της εκκλησίας και σπάζοντας ένα παράθυρο προσπάθησε να μπει στην εκκλησία.

Ο ιερόσυλος όμως έχασε την ισορροπία του και έπεσε μέσα στο ναό από ύψος 20 περίπου μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά. Ο δράστης άρχισε να καλεί σε βοήθεια. Μετά από αρκετές ώρες τον άκουσε κάποιος κάτοικος του χωριού και ενημέρωσε τον ιερέα και τον επίτροπο.

Τον 26χρονο Αλβανό, που προσωρινά διαμένει στο Πολύδροσο Φωκίδας, παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μαζί με την αστυνομία, για την διακομιδή του στο νοσοκομείο Λαμίας.

Δράση της ομάδας Ιατρικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ στις Κονίστρες

Δράση της ομάδας Ιατρικής Αλληλεγγύης του ΕΠΑΜ στις Κονίστρες έχει προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση:

Η Yγεία αποτελεί ύψιστο ανθρώπινο αγαθό. Η καθολική, επαρκής και ποιοτική υγειονομική φροντίδα του πληθυσμού είναι υποχρέωση της πολιτείας. Η πρόσβαση στις υγειονομικές υπηρεσίες είναι στοιχειώδες δικαίωμα του καθενός.

Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν ισχύει στη χώρα μας. Εδώ η πρόσβαση σε γιατρό, νοσοκομείο ή φάρμακο δεν καθορίζεται από τις ανάγκες των ανθρώπων, αλλά από τις απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, γιατί πρώτο μέλημα των κυβερνώντων είναι η εξυπηρέτηση του χρέους και όχι της κοινωνίας.

Ως αποτέλεσμα αυτών βλέπουμε την κατάρρευση του υγειονομικού συστήματος της χώρας, τη διάλυση των προνοιακών δομών, τον αυξανόμενο αποκλεισμό όλο και μεγαλύτερου αριθμού των συνανθρώπων μας από τις στοιχειώδεις παροχές υπηρεσιών υγείας και όλα αυτά τη στιγμή που το εισόδημα του κόσμου καταρρέει.

Η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία:

ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Σε όλο αυτό το "οικοδόμημα" η ομάδα Ιατρικής Αλληλεγγύης (Ι.ΑΛ.) του Ε.ΠΑ.Μ. δίνει τη μάχη της προσφέροντας στον πολίτη όσα μπορεί από αυτά που του στερεί το κράτος.

Το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου η ομάδα Ιατρικής Αλληλεγγύης του Ε.ΠΑ.Μ. από τις 10 το πρωί δημιουργεί στο Παλιό Δημοτικό Σχολείο Κονιστρών ΔΩΡΕΑΝ Κοινωνικό Ιατρείο για ΟΛΟΥΣ τους πολίτες. Παρέχονται σε όσους έχουν ανάγκη Καρδιολογική, Παθολογική, Πνευμονολογική, Αιματολογική εξέταση, Οδοντιατρικός έλεγχος για τα παιδιά και συμβουλευτική από ψυχολόγο/λογοθεραπευτή.

Θα ακολουθήσει βραδινή εκδήλωση – συζήτηση με το Γ.Γ. του Ε.ΠΑ.Μ. Δημήτρη Καζάκη

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...