Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΟΙ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ: «Παιχνίδια» με την ποίηση και «πεζές» διαπιστώσεις

Οι αρετές απλωμένες στο σαλόνι της ψυχής.
Ορισμένες βρίσκονται στο πατάρι, άλλες στο κελάρι
και μερικές να βρίσκονται κλεισμένες στο σεντούκι
μαζί με τα σεμέν της γιαγιάς.
Όμως όταν τα δημοσιοποιείς πας και λίγο γυρεύοντας...

«Παιχνίδια» με την ποίηση και «πεζές»  διαπιστώσεις στο νέο βιβλίο του
Δημήτρη Χρ. Περγάμαλη. Κυκλοφόρησε την Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013
και διατίθεται από το βιβλιοπωλείο ΔΗΜ. & ΣΤ. ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ ΟΕ

ΧΑΡΩΝΔΑ 14  (ΕΝΑΝΤΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ)
ΧΑΛΚΙΔΑ      ΤΚ 34100
ΤΗΛ. 2221076335,  2221080107, 2221076394
FAX  2221080102

Tο Θέατρο Χαλκίδας οργανώνει εκδρομή στην Επίδαυρο για τις "Τραχίνιες"

Tο Θέατρο Χαλκίδας οργανώνει εκδρομή στην Επίδαυρο στις 10 Αυγούστου όπου θα παρακολουθήσουν την παράσταση του Εθνικού Θεάτρου "Τραχίνιες" σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου. 

Θα ξεκινήσουν από Χαλκίδα το Σάββατο στις 10 πμ, θα καταλύσουν στο κάμπνιγκ της Ασίνης (μισή ώρα από το θέατρο της Επιδαύρου) και θα επιστρέψουμε την Κυριακή 11 Αυγούστου κατά τις 7μμ (ώρα αναχώρησης από Ασίνη 4μμ)
τιμή εκδρομής: 35 ευρώ (περιλαμβάνονται μεταφορικά, εισιτήριο στο άνω διάζωμα και διαμονή στο κάμπινγκ με δικές μας σκηνές)
περιμένουμε συμμετοχές

Οι Τραχίνιες, ένα από τα πιο αδικημένα έργα του Σοφοκλή, διδάσκονται, κατά πάσα πιθανότητα ανάμεσα στο 457 και το 430 π.Χ.

Κεντρικός άξονας του έργου, το οποίο χαρακτηρίζεται από την «δίπτυχη» πλοκή του, είναι το πεπερασμένο της ανθρώπινης συνείδησης: ο άνθρωπος αδυνατώντας να συλλάβει το «όλον», βλέπει μία μόνο πλευρά του πραγματικού.

Η άγνοια εμποδίζει τους ανθρώπους να έχουν τον πλήρη έλεγχο των επιλογών τους και αποκτούν συνείδηση της μοίρας τους, μόνο όταν πια είναι πολύ αργά….

Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Θωμά Μοσχόπουλου, θα παρουσιαστεί στην Επίδαυρο στις 9 και 10 Αυγούστου, και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε πόλεις της Ελλάδας.

Σκηνοθεσία - Απόδοση
Θωμάς Μοσχόπουλος
Σκηνικά - Κοστούμια
Έλλη Παπαγεωργακοπούλου
Φωτισμοί Λευτέρης Παυλόπουλος
Μουσική Κορνήλιος Σελαμσής
Κίνηση Χρήστος Παπαδόπουλος
Μουσική Διδασκαλία Μελίνα Παιονίδου
Βοηθός σκηνοθέτη Άννα Μιχελή
Δραματολόγος παράστασης Εύα Σαραγά
Διανομή:
Κορυφαία Άννα Καλαϊτζίδου
Τροφός Φιλαρέτη Κομνηνού
Δηιάνειρα Άννα Μάσχα
Άγγελος, Γέρων Κώστας Μπερικόπουλος
Ιόλη Ελένη Μπούκλη
Ηρακλής Αργύρης Ξάφης
Ύλλος Θάνος Τοκάκης
Λίχας Γιώργος Χρυσοστόμου
Χορός Δήμητρα Βλαγκοπούλου, Ηλιάνα Γαϊτάνη, Δάφνη Δαυίδ, Ευαγγελία Καρακατσάνη, Αμαλία Κοσμά, Χαρά Κότσαλη, Ελίνα Μάλαμα, Ηρώ Μπέζου, Νάνσυ Μπούκλη, Ειρήνη Μπούνταλη,
Σεβίλη Παντελίδου, Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Καλλιόπη Σίμου, Mαρίνα Σάττι, Αγγελική Τρομπούκη
Σαξόφωνα Guido de Flaviis
Κρουστά Θοδωρής Βαζάκας
Φλάουτα Γιώργος Σκριβάνος

http://www.wiw.gr/greek/nafplio_assini_beach_camping/

Ποιος Χαλκιδέος πίνει με την… νταμιτζάνα ρακές;


Στην Κρήτη βρίσκεται αυτές τις μέρες ο εν λόγω ηθοποιός ο οποίος εκτός του ότι απολαμβάνει κάθε κρητικό μεζέ που του προσφέρουν οι φιλόξενοι κάτοικοι της λεβεντομάνας, πίνει και ασταμάτητα ρακές. Τόσο που ανέβασε και ο ίδιος φωτογραφία του κρατώντας μία νταμιτζάνα ρακή την ώρα που σερβίρει τον εαυτό του. Ποιος είναι;


Είναι ο Αργύρης Αγγέλου ο οποίος φέτος συνδυάζει διακοπές με δουλειά. Με αφορμή την περιοδεία της παράστασης στην οποία πρωταγωνιστεί, ανά την Ελλάδα, ο ηθοποιός δείχνει να απολαμβάνει την κάθε του στιγμή στην Κρήτη, τόσο που και ο ίδιος έγραψε στη λεζάντα της συγκεκριμένης φωτογραφίας: «Εδώ θα μείνω». Και όποιος έχει βρεθεί στην Κρήτη, σίγουρα ξέρει τι εννοεί...

gossip-tv.gr

Χαλκίδα: Τους έπιασαν με ναρκωτικά...

Συνελήφθησαν, χθες 2 Αυγούστου απογευματινές και βραδινές ώρες στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας αντίστοιχα, δύο άτομα, ηλικίας 28 και 47 ετών, τα οποία κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα στην πρώτη περίπτωση, χθες περίπου στις 17:30΄ το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκίδας, συνελήφθη ο 28χρονος από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

• τρεις (3) αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ηρωίνης, μεικτού βάρους (1,9) γραμμαρίων και
• μία (1) αυτοσχέδια χάρτινη συσκευασία που περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, μεικτού βάρους (6,6) γραμμαρίων.

Στην δεύτερη περίπτωση, χθες περίπου στις 22:00΄ το βράδυ και πάλι σε περιοχή της Χαλκίδας, συνελήφθη ο 47χρονος από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ., διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν, τρεις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, καθαρού βάρους (6,7) γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, με τις σε βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ερέτρια: Όταν πήγαν για μπάνιο οι τουρίστες τους "κόπηκαν" τα γόνατα!

Ήταν η ώρα που γέμιζε η πλαζ από λουόμενους που οι περισσότεροι από αυτούς ήταν τουρίστες. Ξαφνικά αυτό που είδαν και τους έκανε να παγώσουν ήταν... ένα πτώμα, ανοιχτά της θάλασσας. 

Επικράτησε αναστάτωση και επικοινώνησαν με το λιμενικό της περιοχής. Λίγα λεπτά αργότερα, έβγαλαν στην ακτή το σώμα του άτυχου άντρα. Δεν χρειάστηκε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες μιας και ήταν νεκρός.

Πρόκειται για έναν 60χρονο άντρα από την περιοχή που πήγε να κάνει το μπάνιο του στην θάλασσα.

Το λιμενικό δυστυχώς τον βρήκε νεκρό

Ξαφνικά δεν αισθάνθηκε καλά και έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα να πνιγεί και να βυθίσει στο πένθος τους συγγενείς και τους φίλους του.

Φως στην υπόθεση θα ρίξει η ιατροδικαστική εξέταση.
evianews.com

ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ON THE BEACH...!!!

Το Daluz Beach Bar στην ΧΑΛΚΙΔΑ και Μιχάλης ΜΑΡΑΓΚΑΚΗΣ ενώνουν της δύναμης τους για ενα ΠΕΝΤΟΖΑΛΗ ON THE BEACH...!!! 

Κυριακή απόγευμα 4 Αυγουστου...!!!

Πάμεεεεεεεεεεε αστερια μου και το γλέντι δεν σταματά ποτε....!!!

17 Αυγούστου ο Χρήστος Θηβαίος κ οι Mr Highway Band στην Αμάρυνθο

Το Σάββατο 17 Αυγούστου ο Χρήστος Θηβαίος κ οι Mr Highway Band στην Αμάρυνθο Ευβοιας.

Ξεκινάμε με ρέγκε, συνεχίζουμε με ιταλικό Νότο και κλείνουμε με έντεχνο σε ρυθμούς country, blues και rock. Ασύμβατοι μουσικοί δρόμοι συναντιούνται και φτιάχνουν ένα εκρηκτικό μουσικό μείγμα... Απλά θέλουμε να δοκιμάσουμε τις αντοχές όλων μας στο χορό και στο τραγούδι!

O Χρήστος Θηβαίος και οι Mr Highway Band θα συνεχίσουν στο Resistance Festival το πειραματικό ταξίδι τους, κινούμενοι σε εναλλακτικές μουσικές λεωφόρους. Ο γνωστός σε όλους μας τραγουδοποιός με την καινούρια του παρέα, τους ταλαντούχους κι ανερχόμενους Mr Highway Band, παρουσιάζουν για πρώτη φορά μια παράσταση όπου τα αγαπημένα από όλους μας τραγούδια του Χρήστου Θηβαίου μπλέκονται αρμονικά και με πρωτότυπο τρόπο με country, blues και rock μελωδίες.

Ο Χρήστος Θηβαίος, ένας από τους πιο σημαντικούς και αγαπημένους δημιουργούς της ελληνικής μουσικής σκηνής, σε μια περίοδο αναζητήσεων και πειραματισμών, δίνει βήμα σε μια μπάντα που, αν και βρίσκεται στα πρώτα της μουσικά βήματα, μετρά ήδη αρκετές διακρίσεις. Οι διαχρονικές επιτυχίες του, παιγμένες με το ύφος των Mr Highway Band, τραγούδια απ' την πρώτη δισκογραφική δουλειά του συγκροτήματος, "Is that myself," και ενδιαφέρουσες διασκευές κλασικών κομματιών της ξένης rock, συνθέτουν ένα ιδιαίτερο παζλ που αναμένεται να εκπλήξει ευχάριστα.

WET & WILD POOL PARTY @ Almira Boat !!!

Την Κυριακή 4 Αυγούστου το Almira Boat στο ξενοδοχείο Almira Mare στον Αγ. Μηνά παρουσιάζει:

WET & WILD POOL PARTY!!!
The dj: Kakos
The Place: Almira Boat
The Location: St Minas - Chalkida - Evia
The Time: 17:00

HOT LATIN PARTY στο XENIA CAFE-BAR στο Φρούριο!!

Το πιο hot party του καλοκαιριού έρχεται….και θα ξεσηκώσει για άλλη μια φορά τη νυχτερινή ζωή της πόλης μας! 

Η σχολή χορού Free Dance Academy σας ανταποδίδουν την αγάπη τους με τον πιο απολαυστικό τρόπο διασκέδασης και σας προ(σ)καλούν να τον εκμεταλλευτείτε!!!

Όλοι μαζί θα χορέψουμε σε λάτιν ρυθμούς σε μια τροπικά εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα, η οποία θα μας ταξιδέψει σε καλοκαιρινούς προορισμούς!

ΠΡΟΣΟΧΗ! Η θετική σκέψη αποτελεί απαραίτητο «αξεσουάρ» για την κορύφωση της διασκέδασής μας!! Στον πολυαγαπημένο χώρο του XENIA CAFE-BAR ΣΤΟ ΦΡΟΥΡΙΟ ΤΗΣ ΚΑΝΗΘΟΥ.. μια μοναδική βραδιά, από την οποία δεν θέλει κανείς να λείψει….!!!

10 ΧΡΟΝΙΑ club της Original στην κεντρική πλατεία της Αρτάκης!

Την ετήσια εκδήλωσή του πραγματοποιεί το club της Original στη Νέα Αρτάκη για να γιορτάσει τα 10 χρόνια παρουσίας του στο πλευρό της ΑΕΚ. 

10 ΧΡΟΝΙΑ στην κεντρική πλατεία της Αρτάκης!
10 ΧΡΟΝΙΑ δίπλα στην ΑΕΚ!

Σας περιμένουμε, λοιπόν, Παρασκευή 9 Αυγούστου στις 21:00 στο ΖΕΦΥΡΟ για την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση μας.

Υ.Γ Το club διαθέτει διαρκείας σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ...Λεπτομέρειες στο 6984715171 (Άγγελος).

Ειδική άδεια αλιείας μεγάλων πελαγικών ψαριών για το έτος 2014

Το Τμήμα Αλιείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Π.Ε. Εύβοιας ενημερώνει ότι σύμφωνα με την αριθ. 5088/78186/25-06-2013 Υ.Α. , ΑΔΑ : ΒΛ41Β-8ΛΥ / (ΦΕΚ 1680 / Β / 9-7-2013 ), ρυθμίζεται η αλιεία των μεγάλων πελαγικών ψαριών (ερυθρός τόνος, μακρύπτερος τόνος και ξιφίας) και οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, που πληρούν τις προϋποθέσεις της Υ.Α. και επιθυμούν να εφοδιαστούν με Ειδική Άδεια Αλιείας των ειδών αυτών για το έτος 2014 παρακαλούνται να προσέλθουν στα γραφεία του Τμήματος Αλιείας (Χαϊνά 93 Μέγαρο Περιφερ. Ενότητας Εύβοιας ) προκειμένου να καταθέσουν τη σχετική αίτηση το αργότερο μέχρι την 26η Αυγούστου 2013.

Ειδικές Άδειες χορηγούνται μία  ανά πλοιοκτήτη και μόνο σε επαγγελματικά  αλιευτικά σκάφη που:

Είναι εφοδιασμένα με τα αλιευτικά εργαλεία : παρασυρόμενα παραγάδια (LLD), συρτή (LTL), πετονιές (LHP, LHM) και γρι -γρι (PS). Ειδικότερα για το εργαλείο γρι-γρι δεν χορηγείται Ειδική Άδεια για ξιφία.
Έχουν εγκατεστημένα και σε λειτουργία VMS και ERS (εφόσον έχουν την υποχρέωση).
Ειδική Άδεια τόνου χορηγείται σε σκάφη ολικού μήκους μεγαλύτερου των 9,0 μέτρων που έχουν εφοδιαστεί με άδεια καταχώρησης της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και πού δεν φέρουν τα εργαλεία βιντζότρατα (SB) και μηχανότρατα (OTB).

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν τα κάτωθι δικαιολογητικά:

Αίτηση (χορηγείται από το Τμήμα Αλιείας). Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα Ημερολόγια Αλιείας προκειμένου να ελεγχθεί η αλιευτική παραγωγή.
Ακριβές φωτοαντίγραφο της επαγγελματικής άδειας αλιείας του σκάφους.
Ακριβές φωτοαντίγραφο πιστοποιητικού καταμέτρησης, άδειας εκτέλεσης πλόων ή πρωτόκολλου γενικής επιθεώρησης και εγγράφου εθνικότητας (όπου υπάρχει).
 Επιπλέον για την έκδοση  άδειας αλίευσης τόνου θα προσκομίζονται και τα παρακάτω δικαιολογητικά.
Υπεύθυνη δήλωση του πλοιοκτήτη ότι δεν συνταξιοδοτείται (εκτός εάν ο συνταξιούχος συμπλοιοκτήτης επαγγελματικού σκάφους κατέχει ποσοστό του σκάφους μέχρι 20%.)
Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Επικυρωμένο αντίγραφο ατομικής επαγγελματικής άδειας αλιείας του πλοιοκτήτη και βεβαίωση αρμόδιας Λιμενικής Αρχής για το χρόνο πρώτης έκδοσης της άδειας (εφόσον δεν φαίνεται στο βιβλιάριο ατομικής άδειας)
Φορολογική Δήλωση (έντυπο Ε1, Ε3, Ε5) οικον. έτους 2013, αν έχει υποβληθεί.
Άδεια καταχώρησης της κτηνιατρικής υπηρεσίας για το αλιευτικό σκάφος (Π.Δ. 79/2007).
Σε περίπτωση συμπλοιοκτησίας η αίτηση θα υποβληθεί από όλους τους πλοιοκτήτες
Οι  ενδιαφερόμενοι πλοιοκτήτες των  άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων της  Περιφέρειας θα πρέπει να απευθύνονται στα αντίστοιχα Τμήματα Αλιείας.

Αναγνωστάκης - ΔΗΜΑΡ: Όχι στους πλειστηριασμούς - Όχι στις οριζόντιες απολύσεις

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετούμενος στην ολομέλεια της Βουλής, την Πέμπτη 1 Αυγούστου, ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, στη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος «Αντιμετώπιση της Αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις», μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

Η Δημοκρατική Αριστερά δεν πρόκειται να συναινέσει στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και υπενθύμισε την τροπολογία που είχε κατατεθεί σε σχετική συζήτηση στη βουλή.

Η Δημοκρατική Αριστερά στήριξε  και στηρίζει τον εξορθολογισμό  και την αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης, στήριξε και στηρίζει το θεσμό της κινητικότητας αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αποδεχθεί το συσχετισμό της με οριζόντιες απολύσεις.

Παράταση καταγραφής όλων των αγροτών που έχουν ψεκαστικά

Θετική  ανταπόκριση είχε η παρέμβαση  του Αντιπεριφερειάρχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας   κ.Βουρδάνου Δημητρίου προς το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την καταγραφή του επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων.

   Σε επιστολή του  ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς  Ελλάδας προς τον κ.Υπουργό  ανέφερε ότι  η προσέλευση  των αγροτών δεν ήταν η αναμενόμενη,  και ζητούσε την παράταση προθεσμίας καταγραφής επαγγελματικού εξοπλισμού εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων-ψεκαστικών από τους ιδιοκτήτες-κατόχους που έληγε την 31/5/2013, ώστε με αυτόν το τρόπο να δοθεί η δυνατότητα και ο απαραίτητος χρόνος στους αγρότες που έχουν καθυστερήσει, να προσέλθουν και να τα καταγράψουν.

   Το Υπουργείο Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων απαντώντας στον  Αντιπεριφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας αλλά και σε όλες τις Περιφέρειες του Κράτους μας ενημέρωσε ότι η καταγραφή συνεχίζεται να υλοποιείται και πέραν της 31ης Μαϊου 2013, ημερομηνία που είχε αρχικά ορισθεί ως καταληκτική.

   Ενημερώνουμε λοιπόν  και καλούμε τους κατόχους  ψεκαστικών να προσέλθουν εντός  ευλόγου χρονικού διαστήματος  στις αρμόδιες υπηρεσίες της  Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα στις Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της κάθε Περιφερειακής Ενότητας, προκειμένου να υλοποιήσουν την διαδικασία της καταγραφής.

«Φωνάζει ο κλέφτης» με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης στη Χαλκίδα


Την Τετάρτη 7 Αυγούστου και ώρα 21:15 στο Θέατρο Ορέστη Μακρή στο Πάρκο του Λαού, σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης.

Το έργο γράφτηκε το 1958 και έγινε μεγάλη θεατρική επιτυχία από τον θίασο Μαίρης Αρώνη - Ντίνου Ηλιόπουλου - Διονύση Παπαγιαννόπουλου και παραμένει  από τα πιο αγαπημένα έργα της ελληνικής θεατρικής σκηνής. Στον κινηματογράφο παρουσιάστηκε το 1962 σε παραγωγή της Φίνος Φιλμς και σκηνοθεσία του Γιάννη Δαλιανίδη, ο οποίος υπέγραφε με το όνομα του μοντερ Ανδρέα Ανδρεαδάκη, λόγω του μεγάλου αριθμού ταινιών που είχε σκηνοθετήσει εκείνο το έτος. Η ταινία με πρωταγωνιστές τη Ρένα Βλαχοπούλου, τον Ντίνο  Ηλιόπουλο και τον Διονύση Παπαγιανόπουλο άφησε εποχή και έγινε τεράστια επιτυχία.

Η υπόθεση:

Ένας φτωχός λογιστής, υπερβολικά έντιμος, ο Τιμολέων Λάμπρου, βρίσκει στο δρόμο ένα πορτοφόλι και χωρίς να το σκεφθεί, πάει κατευθείαν στο σπίτι του κατόχου του, στρατηγού εν αποστρατεία, για να το παραδώσει. Ο στρατηγός, εντυπωσιασμένος από την τιμιότητά του, τον διορίζει λογιστή στην εταιρεία του, όπου όπως αποδεικνύεται ότι γίνονται μεγάλες καταχρήσεις. Όταν τις ανακαλύψει, ο Λάμπρου που για να παίρνει θάρρος αναγκάζεται να πίνει, τις αποκαλύπτει στον στρατηγό, αλλά αντί για επιβράβευση βρίσκεται στη… φυλακή. Αιτία η σύζυγος του στρατηγού Λία που καλύπτει τον αδελφό της χωρίς να ξέρει ότι έχει καταχραστεί τα χρήματα του οργανισμού, κατηγορώντας το λογιστή για τρελό, απατεώνα και "εναντίον του συστήματος", κάτι που συνήθως κάνει το στρατηγό έξαλλο. Όταν όμως αντιληφθεί την πραγματικότητα,  η Λία θα δώσει τη λύση αποκαλύπτοντας όλη την αλήθεια και βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Παρότι το έργο γράφτηκε πριν από 55 χρόνια παραμένει επίκαιρο και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ίδιος ο Δημήτρης Ψαθάς: «ποτέ δεν έλειψαν από τον κόσμο και από την Ελλάδα φυσικά οι ενάρετοι, οι τίμιοι πατριώτες και οι ψεύτικοι πατριδοκάπηλοι, που φυτρώνουν σαν τις τσουκνίδες μέσα στα λουλούδια».

Πρωταγωνιστεί η Υρώ Μανέ. Μαζί της οι: Παύλος Ορκόπουλος, Δημήτρης Μακαλιάς, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Σταύρος Μερμήγκης, Χρύσα Κλούβα,  Μαρία Γίτσα.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Βασίλης Μυριανθόπουλος, τα σκηνικά η Άση Δημητρολοπούλου, τα κοστούμια οι Άση Δημητρολοπούλου - Ελένη Δουνδουλάκη, τους φωτισμούς ο Στράτος Κουτράκης.

Τιμή Εισιτηρίου: 15 € (γενική είσοδος)  & 10€ (Φοιτητικό, μαθητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ , συνταξιούχοι άνω των 65)

Προπώληση Εισιτηρίων: Δημοτικός Κιν/Φος ΡΕΞ,  ώρες: 09:30-14:30 & 18:00-23:00

Πρόσληψη Επικουρικού Ιατρού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας

Ο Σίμος Κεδίκογλου, Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός  Εκπρόσωπος, ενημέρωσε ότι εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας η πρόσληψη ενός Επικουρικού Ιατρού με ειδικότητα Χειρουργού, Επιμελητή Β’ στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκίδας για την κάλυψη πάγιων και έκτακτων αναγκών του Νοσοκομείου.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...