Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ΕΠΙΛΥΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΑΡΥΣΤΙΑΣ

Ο βουλευτής Εύβοιας, της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, καταθέτει ως αναφορά την με ημερομηνία 7-2-2014, επιστολή, των Κατοίκων- Ιδιοκτητών Νότιας Καρυστίας Νομού Εύβοιας. 


Στην επιστολή τους, οι κάτοικοι Νότιας Καρυστίας εκφράζουν τις έντονες αντιρρήσεις τους στην  προσπάθεια καταπάτησης των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων τους, σχετικά με εκτάσεις γης, οι οποίες συνοδεύονται με νόμιμους τίτλους ιδιοκτησίας. 

VIDEO - Πυρκαγιά σε εργοστάσιο στα Πολιτικά

Γύρω στις τέσσερις και μισή το απόγευμα, ξέσπασε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στην περιοχή των Πολιτικών, έξω από τα Ψαχνά.


Η φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ενώ πυκνοί καπνοί υπάρχουν στην περιοχή, και είναι ορατοί και στην Χαλκίδα. 

Υπάρχει πειστική απάντηση στην πρόκληση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ;

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΪΝΑ


Σε λίγους μήνες θα έχουμε εκλογές για τον α’ και για τον β’ βαθμό αυτοδιοίκησης, δηλαδή στους Δήμους και στις Περιφέρειες της χώρας, μετά την αναδιάταξη και τη μεταρρύθμιση του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» το 2010 και πρώτη εφαρμογή της νέας δομής της αυτοδιοίκησης. Σίγουρα είχαμε προβλήματα, ελλείμματα και καθυστερήσεις στην εμπέδωση του νέου ρόλου της αυτοδιοίκησης, από τους εκπροσώπους της και από την κοινωνία των πολιτών. Ιδιαίτερα στην περιφέρεια είχαμε μεγαλύτερα προβλήματα αφού, τα θεσμικά ελλείμματα σε αρμοδιότητες και πόρους, η σύγχυση που δημιουργεί η παράλληλη λειτουργία της αποκεντρωμένης διοίκησης, η εξάρτηση από την κεντρική εξουσία και γενικά ο υποβαθμισμένος ρόλος του περιφερειακού συμβουλίου, περιόρισαν αντικειμενικά τον ρόλο και το έργο της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, ακόμη και όταν υπήρχε διάθεση των εκλεγμένων οργάνων της να αναμετρηθούν με τα μεγάλα προβλήματα και τις προκλήσεις της περιφέρειας.

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Κώστας Μιχαήλ στο πλευρό των αγροτών

Ο Υποψήφιος Δήμαρχος ΚΥΜΗΣ  ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ Κώστας Μιχαήλ , και η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν "τους χιλιάδες αγρότες και αγρότισσες, και τον αγώνα τους, ενάντια στους σχεδιασμούς και τα μέτρα της κυβέρνησης , που με εργαλείο το φορολογικό, χαρατσώνει  τη φτωχολογιά με φόρους, που  δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει.  Εξυπηρετεί έτσι τις κατευθύνσεις της νέας ΚΑΠ 2014-2020, που προωθεί την καταστροφή  των μικρών και μεσαίων αγροτών, για να συγκεντρωθεί η γη και παραγωγή στους καπιταλιστές επιχειρηματίες μεγαλοαγρότες".    

Αποστόλου - ΣΥΡΙΖΑ: Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων.

Να ανακληθούν άμεσα οι αυξήσεις στις τιμές των διοδίων ζητά με ερώτησή του στη Βουλή ο Βαγγέλης Αποστόλου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.


Στην ερώτηση αναφέρει τα εξής:

Πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου και σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη σε κοινό αποκριάτικο γλέντι!

Ο Πολιτιστικός σύλλογος Κανήθου Χαλκίδας και ο σύλλογος φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας “ΥΠΑΡΧΩ” καλούν στην αποκριάτικη εκδήλωση που ετοιμάζουν από κοινού, την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου το μεσημέρι (12:30) στο κοσμικό κέντρο “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ” στην Κάνηθο. 

Λέσχη ανάγνωσης: «Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΖΩΟ»

«Ήταν απόγευμα, η μεγάλη ζέστη είχε υποχωρήσει και ένα ελαφρό αεράκι ξέλυνε τις ομπρέλες της παραλίας.  Ένιωσε τις σκέψεις της να φεύγουν μακριά ανάλαφρες, μηδενισμένες και πήρε την απόφαση να πάει να τον βρει.»…


…εμείς θα βρεθούμε στη Λέσχη Ανάγνωσης του βιβλιοπωλείου ΠΕΡΓΑΜΑΛΗΣ. Το ραντεβού της ΛΕΣΧΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014 αναβάλεται.. Σύντομα θα ενημερωθείτε για τη νέα ημερομηνία συνάντησης.

Στη βιβλιόφιλη συντροφιά θα συζητήσουν το αν «Ο ΠΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΧΙΚΟ ΖΩΟ» όπως ισχυρίζεται η Μαγδαληνή Θωμά.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...