Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

«Φρένο» ΣτΕ για τον οικισμό των δικαστών στο Μαντούδι

Την μη έγκριση του Συμβουλίου της Επικρατείας έτυχε το προεδρικό διάταγμα για το πολεοδομικό σχέδιο του οικισμού (οικοπέδων) που έχουν οι δικαστές  της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στη θέση Κονταρράδες – Πευκιάς – Κάτω Πευκιάς των Ροβιών του Δήμου Μαντουδίου Ευβοίας.

Καταλυτικό ρόλο σε αυτή την απόφασή τους έπαιξε το γεγονός, ότι οι δικαστές δεν έχουν πληρώσει στο Πράσινο Ταμείο την  προβλεπόμενη ειδική χρηματική εισφορά.

Μέσω του συγκεκριμένου διατάγματος καθορίζονται οι οικοδομήσιμοι χώροι, οι οδοί, πεζόδρομοι, πλατείες, κοινόχρηστοι χώροι, οι χώροι αθλητισμού και παιδικής χαράς, ο χώρος εκκλησίας και εγκατάστασης βιολογικού καθαρισμού, όπως και ο χώρος αντλιοστασίου.

Όπως επισημαίνεται στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, η  επίμαχη εισφορά υπολογίζεται με βάση την αγοραία αξία της γης και μάλιστα δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 58.694 ευρώ. Έτσι, η καταβολή από την Ένωση στο «Πράσινο Ταμείο» της ειδικής «χρηματικής εισφοράς, αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την πολεοδόμηση της έκτασης σύμφωνα με το σύστημα του άρθρου 24 του Ν. 2508/1997», όπως έκριναν οι δικαστές για τους συναδέλφους τους.

istiaianews

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...