Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Μόνο απολυμένοι πήγαν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου - Δεν έλειψαν οι εντάσεις

Αραία - αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα... Η φωτό από το egnomi.gr
Με συνθήματα απάντησαν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στην παρουσία του βουλευτή της ΔΗΜΑΡ Δημ. Αναγνωστάκη, στην εκδήλωση του Εργατικού Κέντρου για την Πρωτομαγιά που έγινε στην ψηλή γέφυρα.

Οι απολυμένοι από τα Τσιμέντα Χαλκίδας, τη ΣΕΛΜΑΝ και τη ΝΕΟΣΕΤ συμμετείχαν κυρίως στη συγκέντρωση που δεν είχε παλμό μια και οι περισσότεροι εργαζόμενοι  της περιοχής δεν συμμετείχαν. "Αραία - αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα" ήταν η "λογική" άλλης μιας αποτυχημένης εκδήλωσης.

Δημήτρης Αναγνωστάκης με την καθημερινή παρουσία του στη Βουλή και την προώθηση των αιτημάτων των εργαζομένων και των απολυμένων έχει δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον το δικό του και της ΔΗΜΑΡ και δεν εκμεταλλεύεται την αγωνία των εργαζομένων" έλεγαν κύκλοι της ΔΗΜΑΡ και  επεσήμαναν την ενεργή υποστήριξη του βουλευτή στα αιτήματα του Εργατικού Κέντρου.

Συνδικαλιστές έλεγαν  ότι "η ανυπαρξία του ΣΥΡΙΖΑ στον συνδικαλιστικό χώρο της Εύβοιας, επιβεβαιώθηκε περίτρανα σήμερα που προσπάθησαν να μετατρέψουν σε κομματική εκδήλωση μια εργατική διαδήλωση και απέτυχαν παταγωδώς"

Επεισόδιο προκλήθηκε και όταν θέλησε να πάρει το λόγο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργατών Τσιμέντου.
Enhanced by Zemanta

H Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Χαλκίδα

 Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στη Χαλκίδα. Η επιτυχία της συγκέντρωσης ήταν το αποτέλεσμα των αδιάκοπων και αταλάντευτων προσπαθειών που κατέβαλαν το προηγούμενο διάστημα οι ταξικές δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ., πραγματοποιώντας περιοδείες και εξορμήσεις στις βιομηχανικές μονάδες και στους εργασιακούς χώρους συνολικότερα της περιοχής.


Εξάλλου, αξίζει να σημειώσουμε ότι σήμερα απέργησαν και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες της περιοχής, όπως η Λάρκο, η Πεσινέ και η ΕΑΒ. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης απεύθυναν χαιρετισμό η Στέλλα Τσιτίνη από την Ομάδα Γυναικών της ΟΓΕ), ο Γιώργος Κατηφόρης σαν πρόεδρος του συλλόγου οικοτρόφων του ΤΕΙ Χαλκίδας και ο Παναγιώτης Τραγουλιάς από τη γενική γραμματεία ένωσης εργαζομένων στα τσιμέντα Χαλκίδας. Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Αντώνης Κούκουρας, σαν μέλος της γραμματείας του Π.Α.ΜΕ., μέλος του συμβουλίου της ΓΣΕΕ και της διοίκησης του εργατικού κέντρου Χαλκίδας. Ακολουθούν αποσπάσματα από την κεντρική ομιλία:



«…Αυτό κάνουμε κι εμείς εδώ σήμερα, από τη μαζική Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση της Χαλκίδας. Αυτό κάνουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι στις 81 συγκεντρώσεις που διοργανώνει το ταξικό κίνημα σήμερα σε όλη τη χώρα.

Είναι η βροντερή απάντηση στους σταθερούς σχεδιασμούς για ευνουχισμό της Πρωτομαγιάς από την εργοδοσία και την κυβέρνηση.

Από το βήμα της σημερινής μας απεργιακής συγκέντρωσης θα θέλαμε να στείλουμε μήνυμα ταξικής αλληλεγγύης στους εργαζόμενους εκατοντάδων εργοστασίων και επιχειρήσεων σε όλη τη χώρα που παλεύουν για να μην περάσουν τα σχέδια των εργοδοτών για απολύσεις, για μειώσεις μισθών, για κλείσιμο εργοστασίων, που παλεύουν για την υπογραφή ΣΣΕ.…»

«…Όλα τα παραπάνω συνδέονται: Το κλείσιμο των εργοστασίων, η Μανωλάδα, το κτήριο Ράνα Πλάζα στο Μπαγκλαντές, είναι αποτέλεσμα της ακόρεστης δίψας των καπιταλιστών για μεγαλύτερα κέρδη. Είναι αυτό που πραγματικά εννοούν όταν μιλάνε για ‘’ανάπτυξη’’.

Αναδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο ότι στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, ο παραγωγός του πλούτου είναι κόστος για τους εκμεταλλευτές και αναλώσιμο είδος η ζωή του. Κριτήριό τους είναι το κέρδος και ποτέ δεν πρόκειται να αποκτήσουν ανθρώπινο πρόσωπο.

Αναδεικνύεται ότι οι καπιταλιστές δεν υπολογίζουν τίποτα μπροστά στα κέρδη τους, ότι είναι έτοιμοι να κάνουν και το μεγαλύτερο έγκλημα για αυτά, είτε πρόκειται για κανονικό θάνατο, είτε πρόκειται για ‘’θάνατο εν ζωή’’ όπως είναι το 1,5εκ. ανέργων στη χώρα μας…»

ΑΛΙΒΕΡΙ: Με υψωμένες τις σημαίες του ΠΑΜΕ

Στη Κεντρική πλατεία Αλιβερίου στις 10.30 το πρωί πραγματοποιήθηκε η απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Οι συγκεντρωμένοι με υψωμένες τις σημαίες του ΠΑΜΕ βροντοφώναξαν ότι η Πρωτομαγιά είναι μέρα Απεργίας! Μέρα των Εργατών και των Εργατριών!

Την εκδήλωση άνοιξε πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Νότιας Εύβοιας Χρήστος Χαρπαντίδης, από την πλευρά της ΠΑΣΥ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γιώργος Παπαρήγας. Ακολούθησε χαιρετισμός της Ομάδας Γυναικών ΟΓΕ Αλιβερίου, από την Κατερίνα Παπουτσή.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Θαλασσινός , πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Ν. Ευβοίας και μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε δυναμική πορεία στους δρόμους της πόλης και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο ηρώων.

Με δύο συγκεντρώσεις και αυτή η Πρωτομαγιά: Στη Ψηλή Γέφυρα το Εργατικό Κέντρο - Στην Αγορά το ΠΑΜΕ

Το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας διοργανώνει  συγκέντρωση στις 11 το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 1 Μαΐου, στην υψηλή γέφυρα της Χαλκίδας. Στην ίδια συγκέντρωση συμμετέχει και το Νομαρχιακό Τμήμα Εύβοιας της ΑΔΕΔΥ, το οποίο καλεί όλους τους εργαζόμενους  να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση.

To Π.Α.ΜΕ. και  τα συνδικάτα που πρόσκεινται σε αυτό, πραγματοποιούν απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Αγοράς, στη Χαλκίδα, στις 11 το πρωί.
Στη συγκέντρωση θα συμμετάσχουν το Συνδικάτο Μετάλλου Εύβοιας, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας, το Συνδικάτο Τροφίμων Ποτών Εύβοιας, η Ένωση Τεχνιτών Οικοδόμων Χαλκίδας, το Σωματείο Εργαζομένων Ζούρα, το Συνδικάτο Φαρμάκου, η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Εύβοιας και όλοι οι εκλεγμένοι με το ΠΑΜΕ συνδικαλιστές στα σωματεία εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων, του Νοσοκομείου, της ΕΛΜΕ, των ΕΛΤΑ, της Περιφερειακής ΕνότηταςΕύβοιας, των Νοσοκομειακών Γιατρών Εύβοιας.

Επίσης το ΠΑΜΕ περιοχής Αλιβερίου διοργανώνει συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί της Πρωτομαγιάς, μπροστά από την Εμπορική τράπεζα Αλιβερίου.

Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου- ΟΓΕ: Στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ

Η Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου- ΟΓΕ καλεί τις εργαζόμενες, τις άνεργες, τις νέες γυναίκες των λαϊκών οικογενειών την Τετάρτη 1η Μάη, στις 10.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία Αλιβερίου στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ.


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:

"Το κλείσιμο της ΒΙΟΜΕΚ στο Αλιβέρι, μαζί με μια σειρά άλλων επιχειρήσεων, το κλείσιμο του εργοστασίου της ΣΕΛΜΑΝ στο Βασιλικό, η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου της Τσιμεντοβιομηχανίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ (LAFARGE) Χαλκίδας, πρέπει να κάνουν την εργατική τάξη και τον λαό της περιοχής μας να βγάλουν συμπεράσματα.

Τα ίδια στην ΙΝΤΕΡΚΕΜ, στη ΒΕΤ του Στασινόπουλου. Φυτοζωούν η ΝΕΟΣΕΤ, η ΜΗΧΑΝΙΚΗ. Η ΣΤΑΝΤΑΡ έκλεισε πριν την εκδήλωση της κρίσης και ενώ είχε κέρδη, επειδή αυτά θα ήταν μεγαλύτερα στη Βουλγαρία.

Το κυνήγι του κέρδους τους κλείνει τα εργοστάσια!

Στο 31,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας στις γυναίκες, από 25,4% που ήταν τον Ιανουάριο της περυσινής χρονιάς.

Εσύ γυναίκα του καθημερινού μόχθου τώρα ξέρεις ότι η Πρωτομαγιά δεν μπορεί να είναι ούτε Αργία ούτε μέρα των λουλουδιών!

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα Απεργίας! Μέρα των Εργατών και των Εργατριών!

Γυναίκες εργαζόμενες, στο γραφείο, στο κατάστημα, στο μικρομάγαζο, στην τράπεζα, στη λαϊκή αγορά, στον αγρό, στο σπίτι.

Γυναίκες άνεργες. Γυναίκες της μερικής απασχόλησης.

Νέες γυναίκες του θρανίου, στο Λύκειο, στο φροντιστήριο.

Να πούμε ΟΧΙ στο δρόμο που μας δείχνουν όσοι μας προτείνουν να σκύψουμε το κεφάλι, να απλώσουμε το χέρι, και να παρακαλέσουμε για λίγα ψίχουλα!

Να πούμε ΟΧΙ σ’ αυτούς που πλουτίζουν στην πλάτη μας!

Σας καλούμε να δώσετε μαχητικό "παρών" στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της 1ης ΜΑΗ. ΣΤΙΣ 10.30 το πρωί στη ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ".

Με το ΠΑΜΕ στην Πλ. Αγοράς η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Η ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ με ανακοίνωσή του καλεί  τους συναδέλφους να δώσουν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου (Π.Α.ΜΕ.) την  Πρωτομαγιά, στις 11 το πρωί στην πλατεία Αγοράς.

"Ο κλάδος μας - αναφέρει η ανακοίνωση -  μαστίζεται από την ανεργία την στιγμή που υπάρχουν τεράστιες ανάγκες σε έργα. Δεν υπάρχουν σχολεία, νοσοκομεία, αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση. Δεν υπάρχει οδικό δίκτυο στο νομό μας. Τα έργα αυτά αν και είναι αναγκαία για τη ζωή των εργαζομένων και του λαού δεν γίνονται γιατί δεν είναι αναγκαία για την κερδοφορία των βιομήχανων-εφοπλιστών-τραπεζιτών. Για τον ίδιο λόγο κλείνει και το Τσιμεντάδικο στην περιοχή μας. Το Π.Α.ΜΕ. δείχνει τη μοναδική διέξοδο σε όφελος των εργαζομένων και του λαού. Τη καθημερινή πάλη ενάντια στην πλουτοκρατία και το σύστημα που έχει φτιάξει να την υπηρετεί. Για την επίλυση καθημερινών μικρών και μεγάλων προβλημάτων, για να φωτίζεται η διέξοδος που θα καταργήσει τους εκμεταλλευτές μας. Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση με το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στις 11 το πρωί, στην πλατεία Αγοράς".

Στην Ψηλή Γέφυρα, μαζί με το Εργατικό Κέντρο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κ. Εύβοιας την Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη είναι ημέρα μνήμης των αγώνων όλων αυτών που πάλεψαν, αγωνίστηκαν και θυσίασαν τη ζωή τους για την απόκτηση ενός ανθρώπινου εργασιακού περιβάλλοντος και την εξάλειψη των φαινομένων εκμετάλλευσης. Είναι η ημέρα που όλοι οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι ενώνουν τις φωνές τους για το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία, για ίσες ευκαιρίες, για ένα καλύτερο αύριο, για κοινωνική δικαιοσύνη και μια αξιοπρεπή ζωή.

Φέτος θα τιμήσουμε την Πρωτομαγιά μέσα σε συνθήκες βαθιάς και πρωτόγνωρης κρίσης. Μιας κρίσης που αυξάνει την ανεργία, την εκμετάλλευση, την εξαθλίωση και την φτώχεια.

Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες Κεντρικής Εύβοιας τιμούμε τους πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού κινήματος και ταυτόχρονα θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα, μαζί με όλον τον Ευβοϊκό λαό για να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Να μπορούμε να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία για την πατρίδα μας και τη νέα γενιά.

Θα είμαστε παρόντες στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας την Τετάρτη 1 Μαΐου στις 11 π.μ. στην εκδήλωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας για να εκφράσουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την αντίθεση αλλά και την οργή μας για την πολιτική της εξαθλίωσης που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

ΕΑΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ.
ΕΑΝ ΔΕΝ ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ, ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΧΑΣΕΙ!!!

Από τη Συντονιστική Επιτροπή.

Στην Παλαιστίνη ο Αναγνωστάκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα


Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, συμμετέχοντας στο διεθνές συνέδριο για τα «Ανθρώπινα δικαιώματα - Πολιτικοί Κρατούμενοι», που πραγματοποιήθηκε στη Ραμάλλα της Παλαιστίνης, εξέφρασε τη στήριξη του Ελληνικού λαού στο δοκιμαζόμενο λαό της Παλαιστίνης.

Τόνισε τη μακροχρόνια φιλία των δύο λαών και δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση στον αγώνα των Παλαιστινίων για Εθνική ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και ειρήνη στην περιοχή.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους πολιτικούς κρατούμενους και στην προσπάθεια απελευθέρωσης τους, με βάση το Διεθνές Δίκαιο.

Κατά την παραμονή του στην Παλαιστίνη συναντήθηκε, ως μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπίας, με το Γενικό πρόξενο στα Ιεροσόλυμα κ. Αθανασίου Σωτήρη και ενημερώθηκε για τα θέματα που απασχολούν την ελληνική κοινότητα της περιοχής.

Μαζί με το Γενικό πρόξενο επισκέφτηκαν το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων και είχαν εκτενή συζήτηση με τον Πατριάρχη κ. κ. Θεόφιλο Γ'.

Στο τέλος της ημέρας η αποστολή επισκέφτηκε τον τάφο του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ και απέτισε φόρο τιμής.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...