Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Αναγνωστάκης: Πολιτικά ανήθικες οι μέθοδοι του ΣΥΡΙΖΑ (Βίντεο)

Με μια σκληρή δήλωση ο Δημήτρης Αναγνωστάκης απαντά στην προσωπική επίθεση που του κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ Εύβοιας (με ανακοίνωση που έστειλε επιλεκτικά σε ορισμένα blogs και media) και επιμένει ότι είναι "πολιτικά ανήθικες οι μέθοδοι του ΣΥΡΙΖΑ"


Αφορμή για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ (που ΔΕΝ μας στάλθηκε και γι΄αυτό ΔΕΝ τη δημοσιεύουμε) απετέλεσαν δηλώσεις του βουλευτή Εύβοιας της ΔΗΜΑΡ, Δημ. Αναγνωστάκη, στο lamiastar.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, κατ’ εντολήν της Τρόικας-ΕΕ-Κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) προχωρά στην πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Καθένας μας βλέπει γύρω του την εξαθλίωση να αγγίζει ολοένα και μεγαλύτερα κομμάτια του κόσμου, όλοι έχουν στον κύκλο τους αρκετούς άνεργους, αλλά και εργαζόμενους που μόλις και μετά βίας τα βγάζουν πέρα. Το σύστημα υγείας ισοπεδώνεται ενώ ταυτόχρονα η πρόσβαση σε αυτό μετατρέπεται σε άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους συνανθρώπους μας. Η κατάσταση αυτή, άνετα συνοψίζεται στο ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας παρουσιάζει τέτοια χαρακτηριστικά που μόνο σε περιόδους πολέμου παρατηρούνται. Αυτό συμβαίνει τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο δημοκρατικών ελευθεριών οι οποίες ολοένα και συρρικνώνονται.

Ο Αναγνωστάκης επαναφέρει το ζήτημα των «Πυρόπληκτων Δανείων»

Ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς, Δημήτρης Αναγνωστάκης, παραβρέθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Εύβοιας και ενημερώθηκε από τις εισηγήσεις του Προέδρου, των επικεφαλής των παρατάξεων και τις τοποθετήσεις των μελών του Δ.Σ., για τα ζητήματα που απασχολούν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.


Στην παρέμβασή του ο Δ. Αναγνωστάκης, εκτός των άλλων, αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, που σχετίζονται με θέματα των εμπόρων και των ελεύθερων επαγγελματιών.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκε:
  1. Στην επίκαιρη επερώτηση της ΔΗΜ.ΑΡ. για τη ρύθμιση χρεών στον Ο.Α.Ε.Ε.
  2. Στην αποδέσμευση ασφαλιστικής ενημερότητας από την έκδοση βιβλιαρίου υγείας
  3. Στη ρύθμιση χρεών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών
  4. Στη μεταφορά ασφαλισμένων του Ο.Γ.Α. στον Ο.Α.Ε.Ε.
  5. Στο επίδομα ανεργίας σε εμπόρους και ελεύθερους επαγγελματίες από τον Ο.Α.Ε.Δ.
  6. Στην πρόταση για την ταυτόχρονη διάσωση Ο.Α.Ε.Ε. και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Επιπλέον αναφορά έγινε:
  1. Στα εξοντωτικά πρόστιμα για παραλήψεις σε Α.Π.Δ.
  2. Στη λειτουργία Γραφείων Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων, νησιωτικών περιοχών
  3. Στα διόδια του δρόμου Χαλκίδας - Σχηματαρίου

Τέλος ο βουλευτής  της ΔΗΜ.ΑΡ. δεσμεύτηκε να επαναφέρει το ζήτημα των «Πυρόπληκτων Δανείων» που απασχολεί χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

ΒΙΝΤΕΟ-«Θρίλερ» με την περιουσία του Ασλάνη


Οι κληρονόμοι του Μιχάλη Ασλάνη αποποιήθηκαν την κληρονομιά του γνωστού σχεδιαστή. 

 

Δείτε τι προβλέπει ο νόμος για την περιουσία του Μιχάλη Ασλάνη.

Αλιβέρι: Μπήκαν μέσα και τον βρήκαν νεκρό στο πάτωμα του σπιτιού του!

Δάκρυα για τον θάνατο του ιδιοκτήτη - Γείτονες και αστυνομικοί ήρθαν πρώτοι αντιμέτωποι με τις σκληρές εικόνες...


Κάθε πρωί, τον έβλεπαν να τους καλημερίζει και να βγαίνει για την καθιερωμένη βόλτα του στην πόλη. Για μία εβδομάδα όμως δεν τον είχαν δει. Κάποιοι του χτύπησαν την πόρτα, αλλά δεν πήραν απάντηση.

Πρόταση για την ταυτόχρονη διάσωση του ΟΑΕΕ και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, σε συνέχεια της κοινοβουλευτικής του παρέμβασης, με την επίκαιρη ερώτηση 1666 με ημερομηνία 05/7/2013, κατάθεσε ως αναφορά την από 12-11-2013, επιστολή του Εμπορικού και Βιομηχανικού Συλλόγου Χαλκίδας.


Ο βουλευτής της Εύβοιας, με την επίκαιρη ερώτηση, είχε θέσει το θέμα της άδικης ρύθμισης για οφειλές επαγγελματιών προς τον ΟΑΕΕ, στην οποία όπως φαίνεται σήμερα, έχουν ενταχθεί ελάχιστοι επαγγελματίες και ακόμα λιγότεροι είναι αυτοί, που μπορούν να συνεχίσουν να είναι συνεπείς με τη ρύθμιση που έκαναν.

Επιμένει το υπουργείο στα διόδια στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας

Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών  και Δικτύων απάντησε στην υπ’  αριθμό 1123 με ημερομηνία 22-10-2013 αναφορά  του βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, που αφορούσε την άδικη επιβολή διοδίων στο δρόμο Σχηματαρίου - Χαλκίδας.


Το Υπουργείο ενημερώνει πως  η σύμβαση παραχώρησης του  έργου: ¨ Μελέτη Κατασκευή – Χρηματοδότηση  – Λειτουργία – Σήμανση και  Εκμετάλλευση της Ιόνιας Οδού από Αντίρριο έως Ιωάννινα και του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ από Αθήνα (Α/Κ Μεταμόρφωσης) ως Μαλιακός και του Συνδετήριου Κλάδου του ΠΑΘΕ Σχηματάρι – Χαλκίδα¨, είναι σε ισχύ και η σύμβαση καθορίζει θέματα διοδίων τελών από τους χρήστες.

Mουσικό μνημόσυνο στην Μνήμη της ΠΟΛΥΣ ΠΑΝΟΥ (VIDEO+PHOTOS)


Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου  ο καρδιακός φίλος αλλά και  μόνιμος συνεργάτης της, μουσικός και τραγουδιστής Μάριος Κώστογλου, οργάνωσε σε οικογενειακό κύκλο με φίλους, στο σπίτι του στη Λούτσα, μουσικό μνημόσυνο στην Μνήμη της ΠΟΛΥΣ ΠΑΝΟΥ, της κορυφαίας αυτής τραγουδίστριας που τίμησε επάξια το λαϊκό τραγούδι.

Ο Αναγνωστάκης για την μεταφορά ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, σε περιοχές με λιγότερους από 2000 κατοίκους

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων απάντησε στην υπ΄αριθμό 2438-08/10/2013 ερώτηση, σχετικά με την πιθανότητα μεταφοράς ασφαλισμένων από τον ΟΓΑ στον ΟΑΕΕ, για αγρότες και επαγγελματίες, που κατοικούν σε κοινότητες με λιγότερους από 2000 κατοίκους.


Δυστυχώς από ότι συμπεραίνουμε  από την απάντηση του Υπουργείου, ο προσανατολισμός είναι για μεταφορά των ασφαλισμένων, γεγονός που θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα στις μικρές τοπικές κοινωνίες και θα επιφέρει νέα προβλήματα στις μέχρι πρότινος δραστήριες επαγγελματικές ομάδες.

Από την Αθήνα της κρίσης στον Ταξιάρχη του σύκου

"Από την Αθήνα της κρίσης στον Ταξιάρχη του σύκου" είναι ο τίτλος ενός καταπληκτικού ρεπορτάζ που υπογράφει η  Νίκη Μαριάμ-Μύριαμ Όντι στην ιστοσελίδα Greek Reporter του συμπατριώτη μας Α. Παπαποστόλου.


Διαβάστε το:

VIDEO - Λουκέτο στο ατελιέ του Μιχάλη Ασλάνη! Αποποιήθηκαν την κληρονομιά του!


Αποποιήθηκαν την κληρονομιά, οι συγγενείς του Μιχάλη Ασλάνη ενώ την ίδια στιγμή λουκέτο μπήκε στο ατελιέ του στο Κολωνάκι!


Ο κουμπάρος του και καλός του φίλος, Κώστας Κουβάτσος, μίλησε στην κάμερα του Star: 

VIDEO + PHOTOS - Σύλλογος Φίλων Στέλιου Καζαντζίδη: Ξεκίνησαν το μεσημέρι και το... ξενύχτησαν!


Ένα ακόμη φαγοπότι πραγματοποιήθηκε από τους φίλους του Στέλιου Καζαντζίδη στο στέκι του ομώνυμου συλλόγου, την Κυριακή το μεσημέρι 10 Νοεμβρίου, στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή. 

H ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμΕΑ

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους ότι, το Πρόγραμμα Ανανέωσης και Έκδοσης των Δελτίων Μετακίνησης Ατόμων με Αναπηρία για το έτος 2013 συνεχίζεται και θα διαρκέσει μέχρι την 31/12/2013.

Αναγνωστάκης: «Θετικά μηνύματα για την πορεία του προγράμματος ¨Εθνικό Ληξιαρχείο».

Απάντηση στην ερώτηση 2943/21-10-2013 έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών στους βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς Αναγνωστάκη, Κυρίτση, Μάρκου και Γιαννακάκη, που είχαν από κοινού καταθέσει την ερώτηση για την πορεία εκτέλεσης του προγράμματος ¨Εθνικό Ληξιαρχείο¨.


Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Αριστεράς είχαν υποβάλει την  ερώτηση αποσκοπώντας στην εντατικοποίηση των ρυθμών για την υλοποίηση του προγράμματος αλλά και για τη δημοσιοποίηση των εναλλακτικών μέσων που διαθέτει η πολιτεία για καταγραφή, μεταβολή ή ψηφιοποίηση των Ληξιαρχικών πράξεων της χώρας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...