Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

«Δώσε κι εσύ ένα ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ σ’ αυτούς που αγαπάς»

O Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στη δράση «Μια Εβδομάδα Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος Δυσλιπιδαιμίας» που διοργανώνει, από τη Δευτέρα, 21 έως και την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Δίκτυο Πιστοποιημένων Μικροβιολογικών Εργαστηρίων Iatrica και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας και της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

Στόχος της καμπάνιας αυτής, με το μήνυμα «Δώσε κι εσύ ένα ΔΩΡΟ ΖΩΗΣ σ’ αυτούς που αγαπάς» και με ευαισθησία προς τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, είναι η ενημέρωση των πολιτών σχετικά με τον κίνδυνο για την υγεία τους που αντιπροσωπεύουν τα υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα τους.

ΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

Άνδρες και γυναίκες άνω των 30 ετών, άποροι, άνεργοι και ανασφάλιστοι μπορούν να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού προκειμένου να πραγματοποιήσουν εντελώς δωρεάν εξετάσεις ολικής χοληστερόλης (TC), HDL χοληστερόλης (HDL-C), LDL χοληστερόλης (LDL-C), τριγλυκεριδίων αίματος (TGS) και αθηρωματικού δείκτη.

ΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι της δράσης, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τον Αντιδήμαρχο Υγείας -και γιατρό- Γιώργο Βοσκό στα τηλέφωνα 22210 85008 και 6977 296005.

Να γνωστοποιήσουν τον ΑΜΚΑ τους και να προσκομίσουν τα εξής δικαιολογητικά: α) υπεύθυνη δήλωση περί μη ύπαρξης κοινωνικού ασφαλιστικού ταμείου ή ιδιωτικής ασφάλισης υγείας β) δελτίο αστυνομικής ταυτότητας (ή άλλο έγγραφο ταυτοπροσωπίας) και γ) κάρτα ανεργίας άνω των 12 μηνών ή τελευταία ασφαλιστική ενημερότητα με ημερομηνία ισχύος που έχει παρέλθει ή βιβλιάριο υγείας αθεώρητο για το τρέχον διάστημα.

Στη συνέχεια, θα ορίζονται τα ραντεβού τους.

ΤΑ ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στο Δήμο Χαλκιδέων οι δωρεάν δυσλιπιδαιμικές εξετάσεις θα πραγματοποιούνται στα μικροβιολογικά Εργαστήρια

Ιωάννου Αθανάσιος (Χαλκίδα, Τζαβέλλα 1, τηλ. 22210 22665)

Χαντζή Όλγα (Νέα Αρτάκη, Τσιμενίδου 4, τηλ. 22210 40069)

Βασιλικό: Θρήνος για 25χρονο που ξεψύχησε τα ξημερώματα

Θρήνος για 25χρονο παλικάρι που ξεψύχησε τα ξημερώματα ύστερα από τροχαίο στο Βασιλικό. Πιο συγκεκριμένα το άτυχο παιδί ήταν στο αυτοκίνητό του στις 12 και 20 μετά τα μεσάνυχτα.


Κάτω από άγνωστη αιτία, το όχημα εξετράπη και ανετράπη με αποτέλεσμα να χτυπήσει σοβαρά το παλικάρι. Περαστικοί σταμάτησαν για να δώσουν τις πρώτες βοήθειες και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Δυστυχώς το 25χρονο παιδί ήταν χτυπημένο βαριά και λίγα λεπτά αργότερα ξεψύχησε βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του.

Πηγή: evianews.com

Απευθείας από τη Χαλκίδα στο MEGA οι πολίστες του ΝΟΧ

Απευθείας από τη Χαλκίδα βγήκε ο Χρήστος Νέζος  σήμερα το MEGA.


Στο "Πρωϊνό μου" που παρουσιάζει ο Πέτρος Κωστόπουλος, ο Χρήστος Νέζος βγήκε απευθείας από τη Χαλκίδα και παρουσίασε τους πολίστες και τον προπονητή του Ναυτικού Ομίλου Χαλκίδας.

Οι άνθρωποι του MEGA είχαν ετοιμάσει μια σειρά από εκπλήξεις στο Πρωϊνό του MEGA  και είδαμε τους πολίστες να κάνουν ερωτήσεις στην ηθοποιό Βίκυ Σταυροπουλου.

Ο προπονητής της ομάδας αναφέρθηκε στην ιστορία του ΝΟΧ, είπε ότι πέρυσι το κολυμβητήριο έμεινε κλειστό και αναφέρθηκε στη νέα προσπάθεια που κάνει η ομάδα.

Ελπίζουμε να ξαναδούμε τον Χρ. Νέζο που λατρεύει τη Χαλκίδα, να παρουσιάζει και άλλα θέματα από την πόλη μας.

Αναγνωστάκης: «Όχι σε νέα διόδια»

Αναφορά κατάθεσε ο βουλευτής  Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς  Δημήτρης Αναγνωστάκης προς το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, μετά από τη λήψη επιστολής διαμαρτυρίας του Επιμελητηρίου Ευβοίας για την επιχειρούμενη επιβολή διοδίων στο δρόμο Χαλκίδας – Σχηματαρίου.

Ενώ οι πολίτες της Εύβοιας στενάζουν  από τις συνέπειες της πολυετούς  κρίσης, προωθείται η επιβολή διοδίων  σε ένα σημείο που βρίσκεται στα όρια του νομού χωρίς να προβλέπεται η βελτίωση της συγκεκριμένης διαδρομής. Ο συγκεκριμένος δρόμος που κατασκευάστηκε με ευρωπαικές χρηματοδοτήσεις και εθνικούς πόρους, έχει παραχωρηθεί στην κοινοπραξία ¨Νέα Οδός¨, η οποία δεν εκτελεί έργα στην περιοχή αλλά έχει αναλάβει τη μελέτη, το σχεδιασμό, την κατασκευή, τη λειτουργία, την εκμετάλλευση και τη συντήρηση της Ιονίας οδού.

Ο Νομός της Εύβοιας, στερείται  των πολύτιμων έργων οδοποιίας  που θα μπορούσαν να συνεισφέρουν στην αντιστροφή των αρνητικών συνεπειών της κρίσης και αντ’ αυτού καλείται να πληρώσει καθημερινό τίμημα χωρίς αντικρίσματα.

Το Β! Κ.Α.Π.Η. Χαλκίδος (Κάνηθος) γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας


Την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το Β! Κ.Α.Π.Η. Χαλκίδος (Κάνηθος) γιόρτασε την παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας με μεζεδάκια καλό κρασί και περίσσιο κέφι. 

Χαρακτηριστικό και ευχάριστο δωράκι ήταν αυτό με τις δυο καρδούλες που μοιράστηκαν σε όλους από το τμήμα χειροτεχνίας.  


Αναγνωστάκης: Ο αγώνας των εργαζομένων δεν είναι απειλή για την πόλη

Με λύπη πληροφορηθήκαμε  τα νέα της σύλληψης 13 εργαζομένων  από τον υπό κατάληψη χώρο του  Διοικητηρίου της Περιφέρειας. Ευτυχώς ο εισαγγελέας με προφορική εντολή αποφάσισε να αφεθούν ελεύθεροι.

Στο Νομό που έχει γνωρίσει την  πιο ακραία αποβιομηχάνιση τα τελευταία δύο χρόνια και τα ποσοστά ανεργίας έχουν εκτιναχθεί σε δυσθεώρητα ύψη, η κυβέρνηση θέλησε να επιδείξει πυγμή κατά των αγώνων των εργαζομένων.

Ο βουλευτής του νομού Δημήτρης Αναγνωστάκης δήλωσε με έμφαση: ¨Αντί για διάλογο και επίλυση προβλημάτων, έχουμε επίδειξη αυταρχισμού και με τις συλλήψεις προσπαθούν να κόψουν το γόρδιο δεσμό της ανεργίας. Βαδίζουν σε λάθος δρόμο που οδηγεί σε αδιέξοδο¨.

Είναι σαφές ότι από την κατάληψη του διοικητηρίου τον τελευταίο  μήνα έχουν πληγεί όλες οι επαγγελματικές και οικονομικές δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτό, αλλά η  πραγματικότητα αυτή δεν δικαιολογεί την επέμβαση των ΜΑΤ για τη βίαιη καταστολή των κινητοποιήσεων. Οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι απολυμένοι που αποφάσισαν την κατάληψη αυτή, κατέφυγαν σε ένα ύστατο μέτρο αντίδρασης απέναντι σε μια κυβέρνηση που συνεχίζει να αγνοεί το μέγεθος των κοινωνικών προβλημάτων που επιφέρει η συνεχιζόμενη πολιτική λιτότητας.

Η Δημοκρατική Αριστερά θα βρίσκεται  στο πλευρό των εργαζομένων και  θα μάχεται για την αντιστροφή των όρων που έφεραν μια ολόκληρη κοινωνία σε απόγνωση. 

Έφοδος της Αστυνομίας στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας - 13 συλλήψεις - Εισαγγελέας: Να αφεθούν ελεύθεροι

Με έφοδο της Αστυνομίας στο Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας στις 05:15 το πρωί της Τετάρτης και συλλήψεις 3 εργαζομένων εκκενώθηκε το κτίριο το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη.

Οι συνδικαλιστές , οι εργαζόμενοι και όσοι συμμετείχαν στην κατάληψη αιφνιδιάστηκαν από την αστυνομία και δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν.

Από το πρωί συνάδελφοι των 13 συλληφθέντων συγκεντρώνονται έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση Ευβοίας και διαδηλώνουν τη συμπαράστασή τους .

Με εντολή του Εισαγγελέα οι 13 συλληφθέντες εργαζόμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι. Στις 9.30 ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας προς το Εργατικό Κέντρο, όπου θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τις περαιτέρω ενέργειές τους.

Η φωτογραφία είναι από το facebook του eviaportal.gr και δείχνει τους πρώτους εργαζόμενους έξω από την Αστυνομική Διεύθυνση.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...