Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δημ. Πιπεργιάς: "Η λάσπη τους δεν με αγγίζει"

O πρώην βουλευτής Εύβοιας, Δημ. Πιπεργιάς, σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

« Η επικοινωνιακή  διαχείριση της κυβερνητικής αδυναμίας (σκόπιμης  η μη) να φορολογήσει  τα  κεφάλαια   που -  ενώ δεν  δηλώθηκαν  ούτε  φορολογηθήκαν  -   διέφυγαν στο εξωτερικό , την οδηγεί σε πολιτικό κανιβαλισμό.

Η αναφορά του ονόματος μου σε  λίστα Βουλευτών που μεταβίβασαν ποσά άνω των 100.000 Ευρώ στο εξωτερικό και η μετονομασία της από αρκετά Blogs  σε λίστα των  «πολιτικών  που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό» είναι προφανές ότι εντάσσεται σε γενικότερο επικοινωνιακό  χειρισμό  του  Μαξίμου  σχετιζόμενο   με την επιβολή των νέων μέτρων.

Είναι προφανές ότι οι ευθύνες  των  διακινητών της λάσπης θα αναζητηθούν μέσω της Δικαιοσύνης.
Η αλήθεια που οφείλω - όχι από νομική υποχρέωση- σε όσους την αναζητούν ,τους χιλιάδες φίλους μου και στον Ελληνικό Λαό  είναι ότι  το 2011 μετά από πώληση ακινήτου της συζύγου μου αντικειμενικής αξίας  276.563 Ευρώ (Συμβόλαιο 743/30-3-2011 συμβολαιογράφου Ναυσικάς Ποδαρά – Κιλίμπα ) ποσό που δηλώθηκε στην φορολογική μας Δήλωση διαβιβάστηκαν  ποσά  μέσα από διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες σε οικογενειακό λογαριασμό  που τηρείται στο Βερολίνο όπου κατοικεί ,σπουδάζει και πρόκειται να δραστηριοποιηθεί επαγγελματικά ο μεγαλύτερος γιος μου.

Τα περί «αδικαιολόγητου  πλουτισμού» να τα αναζητήσουν και οφείλουν να το πράξουν εκεί που πράγματι  αυτός υπάρχει και απ ότι αποδεικνύεται δεν τον βλέπουν.
Η λάσπη τους δεν με αγγίζει.»

Ψαχνά: Ινδός παραλάμβανε ναρκωτικά χάπια σε δέματα

Τα κυκλώματα διεθνούς διακίνησης  ναρκωτικών από την Ινδία προς στην Ελλάδα ζουν και βασιλεύουν, παρά τις αλλεπάλληλες συλλήψεις που έχουν γίνει σε όλη τη χώρα.

Ένας ακόμη Ινδός συνελήφθη στα Ψαχνά Ευβοίας τη στιγμή που παραλάμβανε ένα δέμα που είχε φτάσει αεροπορικώς και περιείχε 55 χάπια ενός επικίνδυνου μυοχαλαρωτικού και αγχολυτικού φαρμάκου.

Το δέμα εντοπίστηκε από υπαλλήλους του Τελωνείου στο αεςροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και, συνεννόηση με τις εισαγγελικές αρχές, έγινε ελεγχόμενη μεταφορά ως ΕΛ.ΤΑ. Ψαχνών. Όταν το παρέλαβε ένας 45χρονος Ινδός, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκίδας που του άσκησε δίωξη για εισαγωγή ναρκωτικών στη χώρα και τον παρέπεμψε να απολογηθεί την Δευτέρα στον ανακριτή.

Στα 55 χάπια  η ναρκωτική ουσία «αλπραζολάμη» που χρησιμοποιείται κατά της επιληψίας, του άγχους και των διαταραχών πανικού! Ανήκει στην κατηγορία των βενζοδιαζεπίνων και έχει αγχολυτικές, μυοχαλαρωτικές και υπνωτικές ιδιότητες, πράγμα που την καθιστά επικίνδυνη, ειδικά αν ο χρήστης οδηγεί.

Αυτοί είναι οι βουλευτές της λίστας των 32 του ΣΔΟΕ

Μία ερώτηση στη Βουλή για τους ελέγχους από το ΣΔΟΕ από το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Νίκο Τσούκαλη και η απάντηση του υπουργού, κ. Στουρνάρα, επανέφερε  το αίτημα για δημοσίευση των ονομάτων των βουλευτών, νυν και πρώην.

Το έγγραφο του υπουργού, Γ. Στουρνάρα αναφέρει μεταξύ άλλων:

"Είναι φυσικό το ΣΔΟΕ να ελέγχει, εκτός άλλων, και πολιτικούς, στελέχη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και δημόσιους λειτουργούς (πρώην και νυν".

Λίγο μετά σημειώνει πως βρίσκεται σε εξέλιξη και έρευνα για "32 υποθέσεις πολιτικών προσώπων".

Η διακομματική επιτροπή της Βουλής, ανάμεσά σε αυτούς και τρεις ανώτατοι δικαστές, κατάρτισε την λίστα με τα ονόματα, περίπου 30 στον αριθμό, όλοι τους βουλευτές ή υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.

Όλων τους οι λογαριασμοί και τα πόθεν έσχες (των προηγούμενων χρόνων) ερευνήθηκαν αναλυτικά από ορκωτούς λογιστές και κλήθηκαν να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση των χρημάτων.

Σύμφωνα, με το Πρώτο Θέμα, σε μόνο τέσσερις περιπτώσεις η υπόθεση στάλθηκε στην Εισαγγελία.

Μία από αυτές τη γνωρίζουμε όλοι, πρόκειται για το θέμα που ανέκυψε με τον Ισίδωρο Κούβελο, σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο οποίος φέρεται να μην είχε δηλώσει μεταφορά ενός εκατ. δολαρίων στο Λονδίνο.

Επίσης εστάλησαν στη Δικαιοσύνη υποθέσεις που αφορούσαν στον πρώην βουλευτή του ΛΑΟΣ, Κ. Βελόπουλο, τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Σ. Λιβανό αλλά και το συνεργαζόμενο με το ΚΚΕ πρώην ευρωβουλευτή Κ. Δρούτσα.

Για άλλους δεν υπήρξε συνέχεια, όπως για το Γ. Ιωαννίδη ο οποίος είχε δηλώσει μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, αλλά και τις συζύγους των Γ. Αλογοσκούφη, Θοδωρή Ρουσόπουλου.

Ακόμη, δεν υπήρξε συνέχεια για το βουλευτή των ΑΝΕΞ, Π. Μελά και της ΝΔ, Φ. Πατριανάκου.

Εκροές χρημάτων προς το εξωτερικό υπήρξαν ακόμα, αλλά δικαιολογημένες, μέσω πόθεν έσχες, από τη σύζυγο του Σ. Βαλυράκη και τη σύζυγο του Γ. Ορφανού και τους πρώην βουλευτές Γ. Τρυφωνίδη και Μ. Μαυρομμάτη.

Την επιχειρηματική τους δραστηριότητα στο εξωτερικό επικαλέστηκαν ο σύζυγος της πρώην βουλευτού, Β. Μπουζάλη και η σύζυγος του Ν. Σηφουνάκη.

Η πρώην ευρωβουλευτής Σ. Ράπτη, ο νυν Άκης Γεροντόπουλος, η επίσης πρώην βουλευτής Ε. Βόζενμπεργκ, η Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και ο Α. Κράτσας εξήγησαν επίσης΄πως μετέφεραν χρήματα για κάλυψη δανείων.

Τέλος δεν αξιολογήθηκε ως "σοβαρή", και έτσι δεν δόθηκε συνέχεια, η υπόθεση της Ε. Κουντουρά και των πρώην βουλευτών, Δ. Πιπεργιά, Σ. Ματζαπετάκη και Ν. Κόρτσαρη.

ΛΙΜΝΗ: Γυναίκα επιχειρηματίας πάτησε γκάζι και έπεσε στη θάλασσα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Θρήνος επικρατεί στην Λίμνη όπου από το πρωί μαθεύτηκε ότι μια γυναίκα επιχειρηματίας έβαλε τέρμα στην ζωή της. 

Tα ξημερώματα  η 61χρονη γυναίκα που διατηρεί μεγάλη επιχείρηση στην περιοχή, μπήκε στο αυτοκίνητο της, πάτησε γκάζι και έπεσε στο λιμάνι της Λίμνης.

Αυτόπτης μάρτυρας, επικοινώνησε με την αστυνομία και κάλεσε σε βοήθεια.

Αν και έφτασαν δυνάμεις του λιμενικού και της αστυνομίας γρήγορα στο σημείο, ήταν αργά μιας και δεν κατάφεραν να σώσουν την άτυχη γυναίκα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...