Τετάρτη 7 Αυγούστου 2013

Απίστευτο περιστατικό στην Εύβοια! Λουόμενη μετέφερε με την τσάντα της ένα…

Τις πιο περίεργες ειδήσεις τις ανακαλύπτεις εκεί που δεν το περιμένεις… πόσο μάλλον σε φάση χαλάρωσης και απλωτής στα νερά του ευβοϊκού…

Όπως μας μετέφερε το παρολίγον «θύμα», πριν από δύο εβδομάδες περίπου είχε μια περιπέτεια που δεν την χωράει ανθρώπινος νους…

Ξεκίνησε με την οικογένεια της για το καλοκαιρινό τους μπανάκι, μέρα μεσημέρι κάπου σε παραλία της βορειοκεντρικής Εύβοιας όπου φημίζεται – πέρα από τα καταγάλανα νερά – και για τη πλούσια βλάστηση της.

Η κυρία – που διαμένει σε εξοχική οικία σχεδόν παρακείμενα της παραλίας – συνηθίζει πάντα να έχει μαζί της μια μεγάλη τσάντα για τα απαραίτητα καλοκαιρινά – θαλασσινά αξεσουάρ.

Που να φανταστεί η γυναίκα, την ώρα που απολάμβανε το τελευταίο μακρουβούτι της πως ένα φίδι… θα θρόνιαζε μέσα στην τσάντα της…

Η 42χρονη είχε καθίσει, όπως πάντα άλλωστε – κάτω από δένδρα για σκιά, σε περιποιημένο και ελεγχόμενο χώρο.

Βγαίνοντας από τη θάλασσα και αφού η οικογένεια ετοιμάστηκε για την άνοδο προς το σπίτι, μάζεψε τα πράγμα τους και τα τακτοποίησε στη ψάθινη τσάντα.
Φτάνοντας στο σπίτι, ήθελε να απλώσει τις βρεγμένες πετσέτες του μπάνιου και να αδειάσει τη τσάντα.

Τότε συνέβη το απίστευτο… με το που πάει να βγάλει κάποια περιοδικά… ανακαλύπτει από κάτω.. κάτι σαν λάστιχο… κουλουριασμένο και μουδιασμένο…
Μόλις συνειδητοποίησε πως πρόκειται για φίδι, η κραυγή της σήκωσε στο πόδι όλη τη γειτονιά…

Έντρομος ο σύζυγος έτρεξε κοντά της να δει τι συμβαίνει… και ανακαλύπτει πως στο πάτο της τσάντας είχε θρονιάσει μια μικρή οχιά…

Φυσικά με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων το φίδι απομακρύνθηκε, χωρίς να του κάνουν κακό. Άλλωστε η εν λόγω οικογένεια φημίζεται για τις φιλοζωικές ευαισθησίες της.

Μετά το αρχικό σοκ… όλοι είπαν πως η γυναίκα λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή της, καθώς είναι αλεργική και μια δαγκωματιά του φιδιού (όσο μικρό και αν ήταν) θα είχε αποβεί μοιραία.

Στη συζήτηση που κάναμε για την περιπέτεια της… θυμηθήκαμε το δυσάρεστο περιστατικό με τον πρόσφατο θάνατο ενός ανθρώπου από τσίμπημα φιδιού στο Μαντούδι της βόρειας Εύβοιας και τα όσα είχαν εκτυλιχθεί τότε στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου, όπου δεν υπήρχε αντιοφικός ορός.

Σοκαρισμένη η γυναίκα είπε πως σε περίπτωση που τη τσιμπούσε το φίδι (το οποίο ήταν δηλητηριώδες) δεδομένης και της αλεργίας της, δεν θα προλάβαινε να κάνει ούτε βήμα… πόσο μάλλον να μεταφερθεί μέχρι το Νοσοκομείο της Χαλκίδας…

Μάλιστα ποτέ δεν της είχε περάσει από το μυαλό πως θα μετέφερε η ίδια ένα επικίνδυνο ερπετό στο σπίτι…

Τραγωδία στο Μαντούδι : Αγρότης αυτοπυροβολήθηκε κατά λάθος και πέθανε!

Όταν τον είδε νεκρό η γυναίκα του, άρχισε να ουρλιάζει!


Θρήνος στο Μαντούδι Εύβοιας με τον ξαφνικό θάνατο ενός οικογενειάρχη.  Πρόκειται για ένα 69χρονο αγρότη που καθημερινά πήγαινε στο χωράφι του και φρόντιζε τον κήπο του του. Μαζί του είχε και ένα κυνηγετικό όπλο λόγω των πουλιών που κατέστρεφαν τη σοδειά του.

Ο άτυχος αγρότης μόλις τα έβλεπε να πλησιάζουν, πυροβολούσε στον αέρα για να τα φοβίσει, όπως γράφει το evianews.

Την Τρίτη, όμως, συνέβη το μοιραίο.

Κάτω από άγνωστες συνθήκες, έπεσε από την καρέκλα του και το όπλο του εκπυσοκρότησε τραυματίζοντάς τον στο αριστερό χέρι.

Μέσα στα αίματα προσπάθησε να περπατήσει και να πάει στο κέντρο υγείας Μαντουδίου αλλά στα μέσα της διαδρομής, δεν άντεξε και έπεσε λιπόθυμος στο έδαφος.

Τραγική φιγούρα η γυναίκα του που λίγα λεπτά αργότερα τον βρήκε νεκρό.

Σοκαρισμένη, ζήτησε βοήθεια και αμέσως μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας.

Η τελευταία πράξη του δράματος, παίχτηκε εκεί όταν οι γιατροί επιβεβαίωσαν την τραγική κατάληξη του άντρα που πέθανε εξαιτίας της αιμορραγίας. 

Στην εντατική η κόρη του Δημάρχου Ερέτριας - Σοβαρά τραυματίας σε τροχαίο

Ένα δυσάρεστο νέο έμαθε εχθές το βράδυ γύρω στις 08.30 μμ ο Δήμαρχος της Ερέτριας κος Βασίλης Βελέτζας, όταν χτυπούσε ασταμάτητα το κινητό του από την αστυνομική διεύθυνση Χαλκίδας. Η μονάκριβη κόρη του Γιώτα, τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στο ρεύμα προς Χαλκίδα στην ΕΟ Σχηματαρίου - Χαλκίδας.

Γύρω στις 8.00μμ η Γιώτα Βελέτζα βρισκόταν στο ύψος του Βαθύ Αυλίδας όταν σταμάτησε στο δεξί μέρος με αλάρμ το αυτοκίνητο της και ένα φορτηγό έχασε τον έλενχο και την εκτόπισε στο αντίθετο ρεύμα.

Η κοπέλα δεν μπορούσε να βγεί από το αυτοκίνητο της και χρειάστηκε η βοήθεια της πυροσβεστικής για να την απεγκλωβίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κόρη του δημάρχου, τραυματίστηκε στον αυχένα της και στα πόδια της πολύ σοβαρά. Αμέσως κατέφθασε στο σημείο ασθενοφόρο όπου μετέφερε την κοπέλα στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου οι γιατροί έκριναν ότι ο τραυματισμός της ήταν πολύ σοβαρός και πρέπει να μεταφερθεί Αθήνα.

Αυτή την στιγμή βρίσκεται διασωληνωμένη στο ΓΝΑ και ο δήμαρχος Βασίλης Βελέτζας και η σύζυγος του είναι στο πλευρό της.

Ο Δήμαρχος Βασίλης βελέτζας έχει 2 παιδιά την Γιώτα 28 χρόνων και τον γιό του 24 χρόνων.Ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κος Χρυσόστομος επικοινώνησε και απέστειλε τις ευχές για την καλυτέρευση της υγείας της Γιώτας Βελέτζα, στον πατέρα της.

Ένα θετικό σημάδι είναι ότι η Γιώτα αντέδρασε στο φώς, μόλις βγήκε από το χειρουργείο.

Δυστυχώς η μοίρα έπεξε άσχημο παιχνίδι στον Δήμαρχο Βασίλη Βελέτζα, αφού πριν πολλά χρόνια έχασε τον πρώτο του γιό σε ηλικία 4 ετών σε τροχαίο.

eviaportal.gr

Η Εύβοια εξακολουθεί να κουνιέται - Πάνω από 60 μετασεισμοί

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 16:44 από τον ίδιο εστιακό χώρο της Αμφίκλειας, απ΄ όπου προήλθε το μεσημέρι ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που έγινε αισθητός στην Αθήνα και την ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Εύβοιας.

Όπως δήλωσε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, έως στιγμής έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων άνω των 4 Ρίχτερ.

Καρακώστας (σεισμολόγος): "Δεν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης"

Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου, καθώς ακόμη και αυτή τη στιγμή που σας μιλώ αναλύουμε τα δεδομένα που προκύπτουν δήλωσε o σεισμολόγος κ. Καρακώστας. 

 

Όσο για το αν πρόκειται για το ρήγμα της Αταλάντης, που είχε δώσει τον σεισμό των 7 Ρίχτερ το 1894 ήταν κατηγορηματικός πως ο σημερινός σεισμός δεν προέρχεται από αυτό το ρήγμα.

 

Πηγή: thesstoday.gr

ΒΙΝΤΕΟ- Ο σεισμός στην Αμφίκλεια


Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.1R σημειώθηκε κοντά στην Αμφίκλεια, 121 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

 

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Άκης Τσελέντης, σεισμολόγος: Σε δύο 24ωρα θα ξέρουμε...

«Πρέπει να αφήσουμε να περάσουν δύο εικοσιτετράωρα, για να δούμε την εξέλιξη του όλου φαινομένου», δήλωσε ο Άκης Τσελέντης, σεισμολόγος, σχετικά με τη σεισμική δόνηση που σημειώθηκε στη Φθιώτιδα και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο λεκανοπέδιο Αττικής.

Σύμφωνα με τον κ. Τσελέντη, πρέπει να περιμένουμε λίγο καιρό, γιατί το ρήγμα της Αταλάντης έχει ένα ισχυρό σεισμικό δυναμικό, καθώς και ένα βεβαρημένο παρελθόν.

Όπως ανέφερε, η μετασεισμική ακολουθία είναι φυσιολογική μέχρι στιγμής.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: 

Ο σεισμός έγινε στις 12:06 - Το επίκεντρό του εντοπίζεται νοτιοανατολικά της Λαμίας, στην περιοχή της Αμφίκλειας Η Ισχυρή σεισμική...

5,3 ο σεισμός που κούνησε τη Χαλκίδα - Στην Αμφίκλεια το επίκεντρο

Σεισμός  έγινε αισθητός πριν λίγο (12,06)  στη Χαλκίδα. Η έντασή του ήταν αρκετή για να κουνηθούμε.

Ο σεισμός έγινε στις 12:06 - Το επίκεντρό του εντοπίζεται νοτιοανατολικά της Λαμίας, στην περιοχή της Αμφίκλειας

Η Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Ευρωμεσογειακού Σεισμολογικού Ινστιτούτου, σημειώθηκε στις 12:06 το μεσημέρι της Τετάρτης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 10χλμ. νοτιοανατολικά της Λαμίας και 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10χλμ.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, επτά λεπτά νωρίτερα, στις 12:02, είχε προηγηθεί σεισμική δόνηση μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
 
Aξίζει να σημειωθεί ότι η δόνηση καταγράφηκε πρώτα στο… Twitter, καθώς πολλοί χρήστες του μέσου την μετέδωσαν, νωρίτερα από τους σεισμογράφους.

Την είδηση του ισχυρού σεισμού της Αθήνας μετέδωσαν σε ανταποκρίσεις τους το πρακτορείο Reuters και το αραβικό δίκτυο Al Jajeera.

Σύμφωνα με τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, της δόνησης των 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είχε προηγηθεί άλλη, μεγέθους 4,1 βαθμών.

Όπως σημείωσε ο κ. Λέκκας, η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες με μεγάλη προσοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την Αστυνομική Διεύθυνση της Λαμίας, καταγράφηκε πτώση βράχων στην περιοχή, όπου εντοπίστηκε το επίκεντρο των δύο δονήσεων, αλλά δεν αναφέρθηκαν ζημιές σε κτίσματα.

Χαλκίδα: Χαροπαλεύει 28χρονη οδηγός - «Καρφώθηκε» σε φορτηγό!

Κρίσιμες ώρες για τη νεαρή κοπέλα

Ώρες αγωνίας για 28χρονη κοπέλα, η οποία έπειτα από σφοδρό τροχαίο που έγινε το βράδυ της Τρίτης, στις 20:10, στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

Για άγνωστους λόγους το αυτοκίνητό της καρφώθηκε σε φορτηγό και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για την απεγκλώβισή της, όπως αναφέρει το eviazooom.

Η 28χρονη μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένη και χωρίς να έχει τις αισθήσεις της στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και τα μεσάνυχτα επειγόντως διακομίσθηκε σε Νοσοκομείο της Αττικής.

Η κοπέλα φέρει σοβαρά τράυματα στο κεφάλι και στην κοιλιακή χώρα, ενώ ο 45χρονος οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε ελαφρά.

Αυλωνάρι: Την ώρα που καθάριζαν το ποτάμι ήρθαν αντιμέτωποι με τα φίδια!

Ήταν πρωί όταν ξεκίνησαν να καθαρίζουν το ποτάμι. Το νερό από το ποτάμι "έφυγε" το καλοκαίρι αλλά έμειναν τα...φίδια!

Ξαφνικά την ώρα που ξεκίνησαν τις εργασίες ένα φίδι πετάχτηκε προς τα πάνω τους.

Οι ψυχραιμότεροι πήδηξαν και κατάφεραν να το αποφύγουν.

Δεκάδες φίδια υπάρχουν στο ξηραμένο ποτάμι και έχουν βρει καταφύγιο.

Η αγάπη τους όμως για το χωριό είναι μεγάλη που παραμέρισαν τον φόβο τους για τα ερπετά και συνέχισαν την δουλειά.
Και πράγματι το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Μηχανήματα,χορτοκοπτικά,πριόνια,σκαπτικά εργαλεία στα χέρια με πολύ αγάπη και μεράκι έκαναν την περιοχή να λάμψει.

Έβαψαν την γέφυρα,ασβέστωσαν,έκοψαν όλα τα χόρτα,μάζεψαν πάνω από 2 φορτηγά σκουπίδια που είχαν πετάξει στο ποτάμι.

Η εθελοντική αυτή πράξη κρίνεται ως μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες των τελευταίων ετών και η ''Ρέουσα'' αρχίζει την δράση της με ελπιδοφόρα μηνύματα για το μέλλον.

Χαλκίδα: Ξέσπασε φωτιά απέναντι από το “Jumbo”

Μικρή φωτιά ξέσπασε σε οικόπεδο με ξερόχορτα και ελιές στη Λεωφόρο Παπανδρέου απέναντι από το κατάστημα “Jumbo”.

Ήταν 12:00 το μεσημέρι περίπου όταν ξέσπασε η φωτιά.

Οι φλόγες έφτασαν μέχρι τον δρόμο όπως φαίνεται και στις εικόνες, ενώ πυκνοί καπνοί σκέπασαν την γύρω περιοχή.

Ευτυχώς η επέμβαση της πυροσβεστικής ήταν άμεση και έθεσε σε έλεγχο την φωτιά πριν προλάβει να επεκταθεί σε προσκείμενα οικήματα.

"Αμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Εύβοιας"

Αμεση λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα νέων αγροτών και καλούνται σήμερα να επιστρέψουν τις προκαταβολές που νομίμως έλαβαν για την εγκατάστασή τους ενώ παράλληλα απεντάσσονται από το πρόγραμμα, ζητάει με επιστολή προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημήτρης Βουρδάνος.

Το αιτιολογικό της απένταξης, ότι δεν υπέβαλαν εγκαίρως την αίτηση και τα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν την 2η δόση διότι δεν κατάφεραν να αποκτήσουν την άδεια λειτουργίας των σταυλικών τους εγκαταστάσεων, όπως δεν κατόρθωσαν να πάρουν και η συντριπτική πλειοψηφία των κτηνοτρόφων ανά την Ελλάδα, δεν οφείλεται σε δικιά τους υπαιτιότητα. αναφέρει στην επιστολή του ο Αντιπεριφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, και συνεχίζει τα εξής:

Δυστυχώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, αν και πρόσφατο, με τις ερμηνευτικές εγκυκλίους, σε συνδυασμό με την γραφειοκρατική διαδικασία, δεν μπόρεσε να απλουστεύσει τις διαδικασίες, και δεν έδωσε την δυνατότητα να ξεπεραστούν χρόνια προβλήματα σταυλικών αδειοδοτήσεων που ταλαιπωρούσαν και ταλαιπωρούν τους παλιούς κτηνοτρόφους, αλλά συνεχίζουν και σήμερα να γίνονται εμπόδια στους νέους, που θέλουν να επιστρέψουν, να ενεργοποιηθούν στον πρωτογενή τομέα και να επενδύσουν σε αυτόν.

Αν έχουν προχωρήσει κάποιες υπηρεσίες σε ελάχιστες αδειοδοτήσεις, δυστυχώς και αυτές προχωρούν με πολύ βραδύς ρυθμούς και ενδεχομένως πολλές φορές κρύβουν και ρίσκο.

Καταλήγοντας ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρει ότι, επειδή είμαστε πεπεισμένοι ότι σας διακρίνει ιδιαίτερη ευαισθησία για τους νέους αγρότες πιστεύουμε ότι θα δώσετε άμεση λύση στο πρόβλημα τους, διότι μόνο έτσι γινόμαστε πειστικοί όλοι μας σε αυτό που καθημερινά επαναλαμβανόμαστε «ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η μόνη διέξοδος για τους νέους αλλά και για την χώρα γενικότερα».

Το Θέατρο Τέχνης Εξόρυξη καλεί σε ακρόαση

Το Θέατρο Τέχνης Εξόρυξη καλεί σε ακρόαση, την Δευτέρα 12 Αύγουστου και ώρα 7.00 μ.μ. - 10 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας (Μ. Φριζή 10), γυναίκες και άνδρες απο 25 έως 40 ετών με σκοπό τη στελέχωση Θιάσου για την θεατρική παράσταση " ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗΣ ΝΥΧΤΑΣ " του Ουίλιαμ Σαίξπηρ. 

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται να έχουν μαζί τους και μια φωτογραφία.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...