Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

"Μπούκαρε" η Αστυνομία στη ΔΟΥ Καρύστου - Φουντώνει ο "εμφύλιος" Κύμης - Αλιβερίου


Έφοδο στην ΔΟΥ Καρύστου έκαναν ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Δυνάμεις της ομάδας ΟΠΚΕ βρέθηκαν στο κτίριο και έριξαν τον τοίχο που είχαν χτίσει οι κάτοικοι στην είσοδο της δημόσιας υπηρεσίας.

Με την συμβολή της Αστυνομίας και παρουσία του προϊσταμένου της Υπηρεσίας, πήραν έγγραφα και σφραγίδες.

Και ενώ στη Κάρυστο η κατάληψη έληξε άδοξα "φουντώνει" ο "εμφύλιος" ανάμεσα στο Αλιβέρι και τη Κύμη.Ο εμπορικός σύλλογος Αλιβερίου προτείνει η ΔΟΥ Κύμης να μεταφερθεί στην περιοχή του Αλιβερίου προκειμένου να γλυτώσουν την ταλαιπωρία οι πολίτες που έρχονται από την Νότια Εύβοια.

"Μια ΔΟΥ Α΄Τάξεως που θα μπορεί να παρέχει αποτελεσματικές και πλήρεις υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και του Δήμου Καρύστου. Μια ΔΟΥ που η έδρα της δεν μπορεί να είναι άλλη απ’ την, κεντροβαρική και ισόρροπα οριοθετημένη, ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου. Η λύση αυτή όπως μέχρι σήμερα έχει διαφανεί έχει τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των φορέων και των κατοίκων της Νότιας Εύβοιας και εξασφαλίζει ισόρροπα υπηρεσίες προς όλους τους πολίτες." τονίζει  δελτίο τύπου που υπογράφει ο Γιώργος Παλαιολόγος.

Από την πλευρά τους οι εμπορικοί σύλλογοι Κύμης, και Κονιστρών, δεν δέχονται με τίποτα την μεταφορά της έδρας της εφορίας της Κύμης.

Υποστηρίζουν πως η Κύμη, είναι πρωτεύουσα της επαρχίας Καρυστίας, ιστορική έδρα του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου και έδρα της Ι. Μητρόπολης Καρυστίας και Σκύρου, με ιστορία άνω των 3.000 ετών και γενέτειρα του ευεργέτη της ανθρωπότητας Γεώργιου Ν. Παπανικολάου, και επί δεκαετίες αποτελεί κέντρο διοικητικών υπηρεσιών

Κεδίκογλου: «Ξεπαγώνουμε» τις ελληνορωσικές σχέσεις


Επίσκεψη κυβερνητικού κλιμακίου στη Μόσχα ετοιμάζεται το αμέσως προσεχές διάστημα, έτσι ώστε να υποστηριχθεί το «ξεπάγωμα» των διμερών σχέσεων, δήλωσε σε συνέντευξή του στην ελληνική Σύνταξη της «Φωνής της Ρωσίας» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου. 

Μιλώντας σε ένα από τα ιστορικότερα ΜΜΕ της Ρωσίας, ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε αρχικώς τη λύπη του γιατί «επί 2,5 χρόνια, περίπου από τον Οκτώβριο του 2009, έως τον Ιούνιο του 2012 οι ελληνορωσικές σχέσεις ήταν ουσιαστικά παγωμένες. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε το διάστημα αυτό καμία επίσκεψη Έλληνα υπουργού στη Μόσχα και οπωσδήποτε μετά την επίσκεψη του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου το Φεβρουάριο του 2010 δεν συνέβη απολύτως τίποτε μεταξύ των δύο χωρών μας».

«Πιστεύουμε στην ανάπτυξη των ελληνορωσικών σχέσεων σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς, γι΄ αυτό προσπαθούμε να αλλάξουμε ριζικά την κατάσταση, πρόκειται για σαφή απόφαση της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε ο κ. Κεδίκογλου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σχεδιαζόμενη σύνθεση του κυβερνητικού κλιμακίου, που θα περιλαμβάνει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Θανάση Τσαυτάρη, τον υφυπουργό Εξωτερικών Κωνσταντίνο Τσιάρα, τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Νότη Μηταράκη, και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, με τα τέλη Φεβρουαρίου να είναι η ημερομηνία που έχει προταθεί στη ρωσική πλευρά.

Δυναμική κινητοποίηση του ΠΑΜΕ και του ΜΑΣ στη Χαλκίδα


Δυναμική  ήταν η κινητοποίηση που πραγματοποίησαν οι ταξικές δυνάμεις στη Χαλκίδα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και το ΜΑΣ με αφορμή το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την απασχόληση των νέων» που προωθεί η κυβέρνηση 

Απο νωρίς το πρωί στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στον ΟΑΕΔ συμμετείχαν ο Σύλλογος Οικοτρόφων Εστίας, οι Επιτροπές Αγώνα του ΤΕΙ Χαλκίδας, η Επιτροπή Ανέργων Χαλκίδας, το συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκίδας,το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων,άνεργοι, απολυμένοι από το ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ''ΓΑΛΗΝΟΣ''

Αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΟΑΕΔ οπού απαίτησαν να μην εφαρμοστεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τους νέους και να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας για τους άνεργους.  

"Αποφασιστικό και όχι γνωμοδοτικό λόγο να έχουν οι Περιφέρειες για το χωροταξικό"


Παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, Κλέαρχου Περγαντά, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση και η συζήτηση του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού και στην Χαλκίδα, σχετικά με την διαβούλευση για την αναθεώρησή του, που γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Με την παρουσίαση και τη συζήτησή του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού στη Χαλκίδα στις 24 Ιανουαρίου συνεχίζεται η διαβούλευση για την αναθεώρησή του, που γίνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Η διαβούλευση που έχει ανοιχτό και ουσιαστικό ξεκίνησε με αντίστοιχη παρουσίαση και διάλογο στη Λαμία στις 22 Ιανουαρίου και θα συνεχίσει με υποβολή προτάσεων, απόψεων και θέσεων των φορέων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ευρεία ήταν η ανταπόκριση των φορέων στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Κλέαρχου Περγαντά, αφού παρευρέθηκαν και συμμετείχαν Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι των Δήμων της Εύβοιας και της Βοιωτίας, οι Πρόεδροι του Τεχνικού Επιμελητηρίου Εύβοιας και του ΕΒΕ Βοιωτίας, εκπρόσωποι και μέλη θεσμικών, παραγωγικών και κοινωνικών φορέων, καθώς και στελέχη υπηρεσιών και πολίτες.

Η παρουσίαση του Περιφερειακού Χωροταξικού έγινε από τα στελέχη της ομάδας μελέτης Μάρθα Χουσιανάκου και Μαριλένα Παπαγεωργίου, ενώ εκ μέρους της αναθέτουσας αρχής παρευρέθηκε υπηρεσιακός εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ.

Καλωσορίζοντας στη συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επεσήμανε: «Σήμερα συνεχίζουμε από τη Χαλκίδα με τη συμμετοχή της Βοιωτίας και της Εύβοιας μια ουσιαστική διαδικασία σε ένα από τα βασικότερα κείμενα μακροπρόθεσμης ανάπτυξης του τόπου μας. Το Χωροταξικό της Περιφέρειας είναι το Σύνταγμα οργάνωσης του χώρου της Στερεάς Ελλάδας, με θεμελιώδεις κατευθύνσεις στο πρότυπο χωρικής ανάπτυξης, στο αναπτυξιακό πλαίσιο και στη χωροταξική οργάνωση.

Με βάση το πρώτο χωροταξικό της Περιφέρειας που εγκρίθηκε το 2003 και το παρακολούθησα στενά ως Νομάρχης Βοιωτίας, σήμερα, μετά από σχεδόν 10 χρόνια ερχόμαστε να το επικαιροποιήσουμε και να το αναθεωρήσουμε λαμβάνοντας υπόψη νέα δεδομένα και παραμέτρους όπως οι οικονομικές (κρίση – ύφεση) και διοικητικές (Καλλικράτης) μεταβολές που συνέβησαν αυτά τα χρόνια.

Το Περιφερειακό Χωροταξικό δίνει ένα στίγμα για την αναπτυξιακή κατεύθυνση της Περιφέρειας σε βάθος χρόνου, κι αυτό είναι ένα ισχυρό εφόδιο για τη Στερεά Ελλάδα και για εμάς προκειμένου να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα. Ένα απ΄τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της αναθεώρησης του Περιφερειακού Χωροταξικού είναι η αναγκαιότητα της τροποποίησης των υπερκείμενων σχεδιασμών του Γενικού και των Ειδικών Εθνικών χωροταξικών σχεδίων. Οι σχεδιασμοί αυτοί θα πρέπει να συμπεριλάβουν τη νέα δυναμική που αναδεικνύεται για τη Στερεά Ελλάδα και στοχεύει :

  1. Στην ενίσχυση της εξωτερικά ανταγωνιστικής θέσης και του ρόλου της
  2. Στην απόκτηση σταδιακά περισσότερης περιφερειακής αυτονομίας
  3. Στην εξισορρόπηση των διαπεριφερειακών και ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων
  4. Στη συμπληρωματική λειτουργία των χώρων
  5. Στη συνετή διαχείριση του περιβάλλοντος και στην κατ΄εξοχήν χρήση του πόρου «γη»

Σε όλη αυτή τη διαδικασία, καταθέτω την ένσταση ως προς τον φορέα σχεδιασμού των περιφερειακών χωροταξικών, που δεν θα έπρεπε να είναι το ΥΠΕΚΑ, αλλά οι αιρετές Περιφέρειες. Γι΄αυτό εμείς αναδεικνύουμε αυτή τη διαδικασία και κάνουμε ουσιαστική και σε βάθος διαβούλευση με όλους τους φορείς του τόπου, έτσι ώστε να εκπονηθεί ένα χωροταξικό, με τις δικές μας κατευθύνσεις, με τις δικές μας προτεραιότητες.

Είναι προφανές ότι με την εφαρμογή του Καλλικράτη και η καθιέρωση των αιρετών Περιφερειών είναι επιβεβλημένο οι Περιφέρειες θα έπρεπε να έχουν αποφασιστικό και όχι γνωμοδοτικό ρόλο. Εμείς από αυτή την ουσιαστική διαβούλευση που κάνουμε και τις προτάσεις όλων των φορέων θα δομήσουμε συνθετικά τις απόψεις μας, τις οποίες το ΥΠΕΚΑ θα πρέπει να λάβει υπόψη και να ενσωματώσει στο τελικό κείμενο του Χωροταξικού της Στερεάς Ελλάδας.

Άλλωστε η αναθεώρηση του χωροταξικού, στηρίζεται και αξιοποιεί τον Καλλικράτη, το σχεδιασμό της Ε΄προγραμματικής περιόδου, και την εκπόνηση των Επιχειρησιακών Σχεδίων μας. Θέματα δηλαδή αρμοδιότητας και διαχείρισης της Περιφέρειας. Αυτός λοιπόν ο ισχυρός ρόλος της αιρετής Περιφέρειας την καθιστά εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστή αναπτυξιακού σχεδιασμού και το κράτος θα πρέπει να θωρακίσει θεσμικά αυτόν τον ρόλο.

Επιπλέον, θέλω να επισημάνω πως οι φορείς της πολιτείας θα πρέπει να συντονίσουν το βηματισμό τους, έτσι ώστε να μην αλληλοσυγκρούονται και αναιρούν τον σχεδιασμό με τις πράξεις τους. Έτσι, το Γενικό, τα Ειδικά και τα Περιφερειακά Χωροταξικά πρέπει να συγκλίνουν σε κατευθύνσεις, να αξιοποιούν ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, να ενσωματώνουν τις προτεραιότητες κάθε περιοχής, να δρομολογούν τις προβλεπόμενες μεγάλες παρεμβάσεις και κυρίως να είναι εφαρμόσιμα.

Εμάς στόχος μας δεν είναι διαβούλευση για τη διαβούλευση, αλλά ουσιαστικός διάλογος και προτάσεις για ουσιαστικό χωροταξικό. Χωοταξικό που θα λαμβάνει υπόψη του την ακρίβεια των προβλημάτων, τις τάσεις ανάπτυξης, την ύφεση και την κρίσιμη κατάσταση στη χώρα μας. Ένα χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας με διαστάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης, αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής συνοχής».

Παρουσιάζοντας το χωροταξικό οι εκπρόσωποι της ομάδας μελέτης, αναφέρθηκαν σε ορισμένα θεμελιώδη χαρακτηριστικά, και συγκεκριμένα :

  • Στην αξιολόγηση του πρώτου περιφερειακού χωροταξικού, που με τις κατευθύνσεις του, δρομολογήθηκε, αν και δεν ολοκληρώθηκε, η ενίσχυση της θέσης της Περιφέρειας σε πολλά επίπεδα : μεταφορών, δικτύων, ενέργειας, πολιτισμού, συγκράτησης πληθυσμού σε ορεινές περιοχές, ρόλου των αστικών κέντρων.
  • Στην αναγκαιότητα εναρμόνισης των κατευθύνσεων του περιφερειακού χωροταξικού και κυρίως την αξιοποίησή του στη διαδικασία αναθεώρησης του Γενικού Χωροταξικού και των Ειδικών του Τουρισμού, της Βιομηχανίας, των ΑΠΕ και των Υδατοκαλλιεργειών, με σκοπό την αναβάθμιση του ρόλου της Στερεάς Ελλάδας.
  • Στην ανάδειξη των προσαρμογών που πρέπει να γίνουν σε θέματα χωροταξικής ένταξης, χωρο-οικονομικού πλαισίου, χωρικής διάρθρωσης κατοίκησης και επενδύσεων, και της περιφερειακής πολιτικής για την τόνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της Στερεάς Ελλάδας. Την παρουσίαση, ακολούθησαν τοποθετήσεις, προτάσεις και θέσεις των φορέων, που αναμένεται να εμπλουτίσουν το διάλογο και να συνεισφέρουν εποικοδομητικά στη διαδικασία της αναθεώρησης του χωροταξικού.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Μπήκε με το ΙΧ μέσα σε κατάστημα της Αβάντων!


Ήταν 10:45 το πρωί όταν ένα Ι.Χ.  που ανέβαινε την οδό Αβάντων συγκρούστηκε με αυτοκίνητο που κατέβαινε από την οδό Δημ. Βώκου, με αποτέλεσμα το πρώτο να εισβάλει στο κατάστημα HERS.

Σύμφωνα με το eviaportal.gr (απ΄όπου και η φωτο), ο ιδιοκτήτης του καταστήματος HOLA accessories, που ηταν παρών στο συμβάν, είπε ότι το ΙΧ που ανέβαινε την Αβάντων χτύπησε ελαφρά το ΙΧ που ήταν επι  της οδού Βώκου.

Στην προσπάθεια του να αποφύγει την σύγκρουση έστριψε το τιμόνι, ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και από εκεί πέρασε απέναντι, σπάζοντας το κολωνάκι του πεζοδρομίου και εισέβαλε στο μαγαζί HERS.

Περαστικοί και καταστηματάρχες δήλωσαν ότι από θαύμα δεν είχαμε θύματα, δεδομένου ότι το μαγαζί ήταν ξενοίκιαστο και η κίνηση στην Αβάντων σχετικά περιορισμένη. Και οι δυο οδηγοί είναι καλά στην υγεία τους ενώ προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί η Τροχαία Χαλκίδας.

Μητροπολίτης Παύλος: Η Χρυσή Αυγή καθημερινά εξευτελίζει τον Χριστό


Καταπέλτης κατά της Χρυσής Αυγής αλλά και των Χριστιανών -κληρικών και λαϊκών- που εναγκαλίζονται μαζί της εμφανίστηκε ο Ευβοιώτης Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος στην ομιλία του για το μεταναστευτικό στο Συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά»,  που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

«Κάθε εναγκαλισμός και χάϊδεμα Χριστιανού ή πολύ περισσότερο ιερωμένου προς την Χρυσή Αυγή δείχνει μπέρδεμα φρικτό και ακύρωση της πίστης. Κανείς δεν μπορεί να παίζει "εν ου παικτοίς"», τόνισε ο Μητροπολίτης Παύλος.

«Ο λόγος του Θεού έχει απόλυτο και αιώνιο κύρος. Είναι άλλο το θέμα των προσφύγων και των προβλημάτων που μια ανίκανη πολιτική ηγεσία άφησε να δημιουργηθούν και άλλο η απόλυτη αξία του ανθρώπινου προσώπου. Δεν θα ακυρώσουμε την αλήθεια του Θεού για να λύσουμε τα προβλήματα μας» επισήμανε, μεταξύ άλλων.

Ακόμη, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης σημείωσε ότι «τον Χριστό  η "Χρυσή Αυγή" τον διώκει, τον προσβάλλει και τον εξευτελίζει καθημερινά και το πράττει στα πρόσωπα, των προσφύγων, των μεταναστών ακόμα και των παιδιών».

«Για την Εκκλησία είναι αδιαπραγμάτευτη η αξία του ανθρώπινου προσώπου», είπε ο Μητροπολίτης, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του έγινε σαφής η αντίθεσή του στα στρατόπεδα συγκέντρωσης των μεταναστών.

«Σε καμία περίπτωση λύση δεν είναι ένας σύγχρονος άλλου τύπου Καιάδας, λύση δεν είναι οι χωματερές ανθρώπων. Από την άλλη πλευρά οι μετανάστες δεν είναι ούτε ένα θέμα για εύκολη ρητορεία, ούτε για αδάπανη προοδευτικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: amen.gr

Ενδοσχολική Επιμόρφωση- Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά


Το Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» διοργάνωσε την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012 στο Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας ενδοσχολική επιμόρφωση για εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Π.Ε. Ευβοίας.

Αναλυτικότερα, η Δρ. Μαρία Καπετανίδου, Σχολικός Σύμβουλος Π.Ε. παρουσίασε ένα  πλαίσιο για την ανάπτυξη της γλωσσικής εκπαίδευσης των Ρομά μαθητών. Ειδικότερα παρουσιάστηκε η μεθοδολογία για την ανάπτυξη ενός Portfolio, ως εναλλακτική όψη αξιολόγησης στη γλωσσική μάθηση. Εστιάζει κυρίως σε ένα συνεργατικό μοντέλο που αφορά τις σχέσεις ανάμεσα σε μαθητές, δασκάλους και γονείς καθώς και την αυτοκατευθυνόμενη μάθηση διαμέσου της δέσμευσης των μαθητών στα μαθησιακά τους καθήκοντα.

Επίσης, η κα. Τερψιθέα Ρηγοπούλου, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε. και η κα Χρυσαυγή Γλένη Εκπαιδευτικός Π.Ε.  και υποψήφια Δρ. Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης παρουσίασαν εφαρμογές υποστηρικτικού υλικού για την ελληνική ως δεύτερη γλώσσα.

Στην ιστοσελίδα του Κέντρου Διαπολιτισμικής Αγωγής (URL: www.keda.gr) μπορείτε να βρείτε εκπαιδευτικό υλικό σε μορφή pdf και στο ιστότοπο του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, (URL: www.isocrates.gr), Πρόγραμμα Ένταξης Τσιγγανοπαίδων, υπάρχουν βιβλία μαθητή και εκπαιδευτικού σε μορφή pdf.

Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά


Το  Κέντρο Διαπολιτισμικής Αγωγής του  Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Εκπαίδευση των παιδιών Ρομά» διοργάνωσε στο  Εσπερινό Γυμνάσιο Χαλκίδας, την πρώτη συνάντηση του ετήσιου επιμορφωτικού προγράμματός της, την Παρασκευή 18/1/2013 και ώρα 15:30. Εισηγήτρια ήταν η μουσειοπαιδαγωγός – ξεναγός κα Σκανδάλη Μαργαρίτα, η οποία παρουσίασε τη μουσειοπαιδαγωγική εκπαίδευση ως διεπιστημονικό πεδίο που συσχετίζει την εκπαίδευση και τη μάθηση με το πολιτισμό.

Οι  διαλέξεις του επιμορφωτικού  σεμιναρίου απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/μιας εκπαίδευσης που απασχολούνται σε σχολικές μονάδες που συνεργάζονται με το πρόγραμμα αλλά και σε όσους/ες ενδιαφέρονται.

Οι  συναντήσεις διεξάγονται κάθε Παρασκευή  και ώρα 15:30-18:45 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Εσπερινού Γυμνασίου Χαλκίδας (οδός Μονής Ερίων – Περιοχή Πειραϊκή Πατραϊκή).

Σε  περίπτωση που επιθυμεί κάποιος/α  να συμμετάσχει στις συναντήσεις της επιμόρφωσης έχει τη δυνατότητα να συμπληρώσει την αίτησή του/ης την ίδια ημέρα στο χώρο της επιμόρφωσης. Ακολουθούν το πρόγραμμα των συναντήσεων καθώς και μερικά στιγμιότυπα από την πρώτη συνάντηση.

Εργαζόμενοι «Σέλμαν»: Συνάντηση με τον Φώτη Κουβέλη και τον Δημήτρη Αναγνωστάκη

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτη Κουβέλη και τον βουλευτή Εύβοιας Δημήτρη Αναγνωστάκη, είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων του εργοστάσιου ξυλείας «Σέλμαν» στο Βασιλικό Χαλκίδας, που ανήκει στον όμιλο της εταιρεία Alfa Wood.

Όπως είπαν οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων Θανάσης Καπένης, Θανάσης Δεμερούντης, Ζήσης Τρακανιάρης, Δημήτρης Διαμαντής και Αργυρούλα Βάθη, παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο ενώ στην πρόταση του ιδιοκτήτη για οριζόντιες περικοπές, αντιπρότειναν κλιμακωτές μειώσεις μισθών κάτι που δεν έγινε όμως αποδεκτό.

Οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων, αναφέρθηκαν στην πρόθεσή τους να προκαλέσουν τριμερή συνάντηση, με τη συμμετοχή εκπροσώπων τους, της ιδιοκτησίας της «Σέλμαν» και του υπουργείου Εργασίας, ώστε να ξεκαθαριστεί το επιχειρησιακό σχέδιο της εταιρείας.

Από την πλευρά του ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, εξήγησε ότι πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποσαφηνιστεί το σχέδιο του ιδιοκτήτη του εργοστασίου εξηγώντας την αναγκαιότητα συνδρομής στους εργαζόμενους προς την κατεύθυνση αυτή.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...