Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Με "στημένο" ατύχημα της άρπαξαν τη τσάντα μέσα από Ι.Χ.

Το μεσημέρι της Παρασκευής, μια γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη είχε σταματήσει το αυτοκίνητο της μπροστά στην Αγροτική Τράπεζα της Χαλκίδας προκειμένου να κάνει ανάληψη από ΑΤΜ. 

Αμέσως μετά και την ώρα που έφευγε με το αυτοκίνητο της, έπεσε μπροστά στο καπό του αυτοκινήτου της μια γυναίκα. 

Η οδηγός κατέβηκε από το ΙΧ για δει αν έχει χτυπήσει και τότε μια άλλη γυναίκα που προφανώς ήταν συνεργός, της άρπαξε τη τσάντα μέσα από το αυτοκίνητό της

Ήρθαν οι Ρώσοι στο Κάστρο Κανήθου!

Ήρθαν οι Ρώσοι χθες στη Χαλκίδα και μάλιστα η πρώτη τους στάση ήταν το Κάστρο Κανήθου!

Σχολείο από την Ρωσία και ευτυχώς που είχε καθαριστεί ο χώρος και τα βρήκαν όλα στην εντέλεια! Ήρθαν και από την άλλη ...άκρη τουλάχιστον θα επιστρέψουν με τις καλύτερες εντυπώσεις....


EviaTop (blog)

Video: Αργύρης Αγγέλου:"Όποιος δουλεύει φαίνεται"

Η συμμετοχή του Αργύρη Αγγέλου σε 7 μιούζικαλ τον έχουν βοηθήσει πολύ στο να αποκτήσει μια εμπειρία που τον βοήθησε στο Dancing with the stars. 

Ο ίδιος αναγκάζεται να "απολογηθεί" λέγοντας πως όποιος δουλεύει φαίνεται.

Περγαντάς: «Βιώσιμη ανάπτυξη του αγροτικού τομέα»

Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη, υποδέχτηκε η αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σε Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, που έγινε στις 2 Ιουνίου στη Λαμία, στη αίθουσα της οδού Αινιάνων.
   
Το πρωί της ίδιας  μέρας, ο Περιφερειάρχης και ο  Υπουργός επισκέφτηκαν τις καλλιέργειες της Ανθήλης και της ευρύτερης περιοχής της Λαμίας, που πλήγηκαν από τις πρόσφατες σφοδρότατες βροχοπτώσεις, ενώ στις 1 Ιουνίου βρέθηκαν σε εκδήλωση για την αγροτική ανάπτυξη στην Άμφισσα. Για την καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ και την καταβολή αποζημίωσης δεσμεύτηκε ο Κώστας Σκανδαλίδης, κατά την τοποθέτησή του στο Περιφερειακό Συμβούλιο.  ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Γιατί ο Χειμάρας "σνόμπαρε" το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων

Απάντηση Περγαντά σε Χειμάρα και στους συνδυασμούς της μειοψηφίας που απείχαν από την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Στην Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, στις 2 Ιουνίου, η μείζονα μειοψηφία, αλλά και ορισμένοι συνδυασμοί της ελάσσονος, αποφάσισαν να μην παραστούν.

Η πολιτική απόφαση δική τους, δική τους και η ευθύνη.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση ήταν Ειδική για το καλάθι αγροτικών προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας, και ταυτόχρονα είχαν κληθεί και βεβαίως παρέστησαν η πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, Συνεταιρισμοί, Παραγωγικοί φορείς και Επιμελητήρια απ΄όλη την Περιφέρεια, οι οποίοι και κατέθεσαν απόψεις.

Η θέση του κ. Χειμάρα, ότι δεν έχει προηγηθεί συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι απολύτως προσχηματική, αφού η Περιφέρεια έχει συστήσει ειδική επιτροπή για το «καλάθι» αγροτικών προϊόντων και συμμετέχει και μέλος του Συνδυασμού του.

Συνεπώς, η μειοψηφία αποφάσισε για τους δικούς της, τελείως προσχηματικούς λόγους, να απέχει από μια κορυφαία διαδικασία, η οποία αφορά την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα και θα εξελιχθεί, με αφορμή το σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο, σε βάθος τετραετίας.

Επειδή όλοι κρινόμαστε για τη στάση μας, είναι βέβαιο ότι η αποχή της μειοψηφίας από την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα κριθεί ανάλογα από την κοινωνία της Στερεάς Ελλάδας.

Περγαντάς : Η πρόκληση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση καθημερινή.

O Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας ΚλέαρχοςΠεργαντάς σε μήνυμα του για την ημέρα περιβάλλοντος αναφέρει:

"Φέτος είναι ευκαιρία να δώσουμε διαφορετική διάσταση στην 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, όπως κατοχυρώθηκε από τον ΟΗΕ το 1972. Το περιβάλλον δεν προσφέρεται πλέον για λόγια, αλλά για δράση. Το περιβάλλον είναι το μόνο πραγματικό περιουσιακό μας στοιχείο. Αυτό στο οποίο αναπτύχθηκε ο πολιτισμός μας. Οφείλουμε να το διατηρήσουμε και να το παραδώσουμε αλώβητο στα παιδιά μας. Οι πόροι της γης, του αέρα και του νερού είναι αυτοί που έδωσαν στον άνθρωπο πλούτο και τη δυνατότητα να προάγει το βιοτικό και πνευματικό του επίπεδο.

Για όλα αυτά, ας επιδιώξουμε, η 5η Ιουνίου του 2011 να γίνει μία νέα αρχή. Για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε όλοι το περιβάλλον : η Πολιτεία, οι πολίτες, η κοινωνία. Στις πόλεις και στην ύπαιθρο.

Ας επιστρέψουμε στα βασικά, γιατί αυτά φοβάμαι ότι έχουμε χάσει.

Οι δραματικές κλιματικές αλλαγές, η αύξηση της θερμοκρασίας και της εμφάνισης ακραίων καιρικών φαινομένων, η άνοδος της στάθμης των θαλασσών, η λειψυδρία, η αποδάσωση, η μόλυνση του αέρα, του εδάφους και των νερών, είναι η φωνή του πλανήτη Γη, που μας δηλώνει με τόσους πολλούς τρόπους, ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, αφού θα έπρεπε να έχει 250 % περισσότερους φυσικούς πόρους για τις απαιτήσεις της σημερινής ανθρώπινης δραστηριότητας.

Έχουμε απέναντί μας μια μεγάλη πρόκληση. Το περιβάλλον εξαρτάται από τις κοινές μας ενέργειες και το μέλλον εξαρτάται από τον τρόπο που ενεργούμε σήμερα. Για εμάς, ως Αιρετή Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η προστασία του περιβάλλοντος είναι ζήτημα βούλησης, αλλά και ευθύνης. Η πρόκληση του περιβάλλοντος είναι υπόθεση καθημερινή. Κάθε ημέρα είναι ημέρα περιβάλλοντος. Με δράση και πρωτοβουλία. Για την ποιότητα της ζωής μας, για το μέλλον του τόπου μας".

To σημείο που χτύπησε η 9χρονη από τον Γαβαλά


Για αρκετές ώρες στο χωριό Γαβαλάς επικρατεί βουβαμάρα. Οι μοναδικές λέξεις των κατοίκων είναι: "Πως πάει το παιδί; είναι καλύτερα;"

Αυτό τουλάχιστον βιώσαμε με το που φτάσαμε στο χωριό. Στην φωτογραφία βλέπετε το σημείο όπου έπεσε o τσιμεντένιος σωλήνας αποχεύτευσης και τραυμάτισε την 9χρονη Παναγιώτα.

Όλοι οι χωριανοί είναι με ένα τηλέφωνο στο χέρι και αγωνιούν να μάθουν νέα για το κοριτσάκι. "Μακάρι να πάνε όλα καλά" είπε ο θείος του κοριτσιού. Στην συνέχεια δεν άντεξε άλλο και βούρκωσε. Στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε το σημείο όπου υπήρχαν οι τσιμεντένιοι σωλήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκονται στο ίδιο σημείο για πάνω από τρία χρόνια, χωρίς κανένας μέχρι τώρα να έχει κάνει κάτι για να τις μετακινήσει. 



evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...