Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Το εργατικό Κέντρο Ευβοίας απέκτησε νέα ιστοσελίδα

Νέα ιστοσελίδα απέκτησε το Εργατικό Κέντρο Ευβοίας, όπου ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα να βρεί πληροφορίες για τα συνδικάτα, δράσεις, δελτία τύπου, φωτογραφίες και βίντεο.


Ο πρόεδρος κος Μπασινάς με σχετική δήλωση αναφέρει: Σας πληροφορούμε, ότι η ιστοσελίδα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ λειτουργεί στην διεύθυνση www.ergkev.gr.


Επίσης το προσωπικό mail του ΠΡΟΕΔΡΟΥ είναι το mpasinas@ergkev.gr.

H σελίδα μας αναβαθμίζεται συνεχώς και αν υπάρχει κάποια υπόδειξη βελτίωσης, τα  Σωματεία- μέλη μας μπορούν να απευθύνονται στο Ε.Κ.Ε.

"Κλινική περίπτωση": Η σεζόν αρχίζει το...2013!

Η σεζόν θα ξεκινήσει αργά, πολύ αργά, αφού ακόμα και τον Ιανουάριο του 2013, θα ξεκινήσουν να προβάλλονται οι νέοι κύκλοι των σήριαλ...

Διαβάσαμε: " Τα καλά νέα είναι ότι η "Κλινική περίπτωση" συνεχίζεται και την επόμενη σεζόν. τα σχετικά ασχημα νέα είναι ότι ο δεύτερος κύκλος επεισοδίων θα ξεκινήσει από τον Ιανουάριο. Να έχουν περάσει και οι γιορτές, να έχουν δει και οι υπεύθυνοι τι παίζει στην διαφημιστική πιάτσα. Την ίδια χρονική περίοδο, συζητιέται να βγει στον αέρα και ο νέος κύκλος του "Κάψε το σενάριο". Ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι να μιλήσουν πρώτα οι δύο πλευρές και να συμφωνήσουν".

Πηγή: "ΕΓΩ!"

Λαϊκές συνελεύσεις στον Δήμο Κύμης - Αλιβερίου για τα σκουπίδια

Ξεκινούν, όπως κάθε χρόνο, οι καθιερωμένες από την Δημοτική Αρχή λαϊκές συνελεύσεις, με πρώτο θέμα για φέτος, τη διαχείριση των απορριμμάτων στον Δήμο  Κύμης - Αλιβερίου, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις.

ΑΥΛΩΝΑΡΙ – Κεντρική πλατεία – Παρασκευή 13/7 8 μ.μ.

ΔΥΣΤΟΣ - Καφενείο Μαστροκώστα - Κυριακή 15/7 8 μ.μ.

ΚΟΣΚΙΝΑ - Καφενείο- Ταβέρνα Γ.Νόνα - Πέμπτη 19/7 8 μ.μ.

ΠΥΡΓΙ Ταβέρνα «ΓΑΛΗΝΗ» Παρασκευή 20/7 8 μ.μ.

Με νεώτερη ανακοίνωση θα ενημερωθούν οι δημότες για τις λαϊκές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν και στα υπόλοιπα διαμερίσματα. 

Η Χαλκίδα "αγκάλιασε" το Your Basketball Summer Camp

Η Χαλκίδα "διψάει" για μπάσκετ και το απέδειξε περίτρανα. 

Το Your Basketball Summer Camp στην πρώτη του χρονιά που επισκέφτηκε την πρωτεύουσα της Εύβοιας αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία κι έτσι το ραντεβού ανανεώθηκε για του χρόνου.

Πλήθος παιδιών έδειξαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν σε μία εβδομάδα που έσφυζε από μπάσκετ, ενώ παράλληλα έμαθαν τα μυστικά του είδους από κορυφαίους προπονητές του χώρου (Καλαφατάκης, Γιαπλές).

Το απόγευμα της Δευτέρας έπεσε η αυλαία στο κλειστό της Κανήθου με all star game και πολλούς διαγωνισμούς.

 Την τελευταία ημέρα εκτός από τους γονείς και τα παιδιά, στο γήπεδο ως εκλεκτός καλεσμένος βρέθηκε και ο Βαγγέλης Αγγέλου, ο οποίος ήταν ο άμεσος συνεργάτης του Ντούσαν Ίβκοβιτς στον Ολυμπιακό καταφέρνοντας να στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης και Ελλάδος.

Όλα τα παιδιά μετά το τέλος του καμπ παρέλαβαν ως δώρο μία μπάλα μπάσκετ με την προτροπή όλο το χρόνο να δουλεύουν σκληρά για τα όνειρα τους.

superbasket.gr

Απόδραση μυστήριο από τον Κορυδαλλό

Μία γυναίκα φέρεται να έχει αποδράσει από τις φυλακές Κορυδαλλού, κάτω από άγνωστες ως τώρα συνθήκες. Η γυναίκα εμφανίζεται να είναι μέλος της συμμορίας "Ροζ Πάνθηρες".

Πρόκειται για τη σπείρα που τα πλοκάμια της απλώνονται σε πολλές χώρες και όταν μέλη της συνελήφθησαν εδώ στην Αθήνα, είχε προκαλέσει εντύπωση και η συμμετοχή μίας γυναίκας η οποία ήταν βασική παίκτης σε ομάδα μπάσκετ.

Οι πληροφορίες θέλουν τη γυναίκα να έχει αποδράσει ενώ έκανε κάποιες εργασίες στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, έσπρωξε κάποιο φύλακα ενώ εκείνος της έδινε χρώματα, μαζί με κάποιον συνεργό της και εξαφανίστηκαν.

Έχουν ξεκινήσει έρευνες για τον εντοπισμό της.

 http://news247.gr

ΣΚΑΪ- Καθαρίζουμε την Ριτσώνα τη Κυριακή

Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με Δήμους και εθελοντές συνεχίζει τις δράσεις για τον καθαρισμό διαφόρων περιοχών της Ελλάδας στο πλαίσιο του προγράμματος «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», το Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιουλίου.

Το πρόγραμμα «Καθαρίζουμε την Ελλάδα, Ομορφαίνουμε την Ελλάδα», συνεχίζει τις προσπάθειες για πιο καθαρές γειτονιές, πάρκα, παραλίες ακόμα και ποτάμια και δάση.

Έτσι, το Σάββατο 14 Ιουλίου οι εθελοντές θα καθαρίσουν την λεωφόρο Σχιστού στην Αττική, και την Κυριακή 15 Ιουλίου θα καθαριστεί η πλατεία του οικισμού Οντάθι στη Ριτσώνα Ευβοίας, καθώς και τα μονοπάτια στο Ανατολικό Ζαγόρι.

Αναλυτικότερα:
 
Κυριακή 15 Ιουλίου
1. Ριτσώνα Εύβοιας - Καθαρισμός της πλατείας του οικισμού Οντάθι. Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με το Δήμο Χαλκιδέων και συλλόγους από την περιοχή της Ριτσώνας, διοργανώνει καθαρισμό στην κεντρική πλατεία του οικισμού Οντάθι, κοντά στη Ριτσώνα, που είναι γεμάτη με σκουπίδια και ξερά χόρτα. Επίσης, οι εθελοντές θα καθαρίσουν και κεντρικούς δρόμους του οικισμού. Σημείο συνάντησης, η κεντρική πλατεία του οικισμού Οντάθι, στις 10 το πρωί.

Βάζει νερό στο κρασί του ο ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις

«Απαλύνει» τη στάση του ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στις αποκρατικοποιήσεις, όπως φανερώνεται τόσο από τα λεγόμενα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη, όσο και του επικεφαλής του, Αλέξη Τσίπρα, αντιπροτείνοντας αναπτυξιακές κοινοπραξίες.

Μιλώντας στη ΝΕΤ ο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης: είπε χαρακτηριστικά πως «αντιπροτείνουμε αναπτυξιακές κοινοπραξίες· είτε με διακρατικές συμφωνίες, είτε με την σύμπραξη επιχειρήσεων είτε του δημόσιου, ή του ιδιωτικού τομέα.·Εσύ βάζεις την περιουσία, ο άλλος χρήματα και έχετε κάνει μια συμφωνία ότι μακροχρονίως έχετε κέρδη από την αξιοποίηση της περιουσίας».

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, την Τετάρτη, όταν, καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, τόνισε πως προεκλογικά το κόμμα του έλεγε «να γίνουν διεθνείς κοινοπραξίες, να γίνουν διακρατικές συμφωνίες ώστε να αξιοποιηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσίου, να είναι κερδοφόροι οι οργανισμοί και να είναι ανταποδοτικοί στην κοινωνία. Και μάλιστα μιλήσαμε για ένα εθνικό ταμείο το οποίο θα στηρίξει το ασφαλιστικό σύστημα.»

«Τα περιουσιακά στοιχεία μπορεί να αποτελέσουν στο μέλλον μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Και βεβαίως θα συμφωνήσω με κάποιους που λένε, αν δεν αξιοποιήσεις τίποτα.. Μα εμείς δεν λέμε αυτό. Δεν λέμε όχι στην αξιοποίηση. Λέμε όχι στο ξεπούλημα» συνέχισε.

Καταλήγοντας τόνισε πως «επενδύσεις βεβαίως και πρέπει να γίνουν και χρήματα πρέπει να έρθουν. Γι αυτό σας μίλησα και για την ανάγκη διεθνών κοινοπραξιών με ισχυρό πυλώνα το δημόσιο, διακρατικών συμφωνιών, οι οποίες όμως θα φέρουν χρήματα και επενδύσεις, αλλά ταυτόχρονα θα αποκομίσουν και κέρδος διαχρονικά για το ελληνικό δημόσιο ή έστω προοπτικά...».

Λίμνη: Κυκλοφορούσε με όπλο "φτιαγμένο"

Με κομμένη κάννη και  κοντάκι στο δίκαννο κυνηγετικό όπλο του συνελήφθη από τους αστυνομικούς  ένας 50χρονος Ελληνας στη Λίμνη.

Οι αστυνομικοί ανακάλυψαν την παρανομία σε τυχαία σωματική έρευνα που του έγινε χθες το πρωί. Το όπλο μαζί με 13 φυσίγγια βρισκόταν σε σακίδιο που κουβαλούσε μαζί του.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Πετυχημενη η «ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ» με 20 Μπουζούκια


Ήταν μια ξεχωριστή «ΛΑΪΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ». 

Τριάντα άτομα επί σκηνής, 20 μπουζούκια, 7 φωνές και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Ωδείου «Νίκος Σκαλκώτας»έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και οι τυχεροί Χαλκιδέοι που έσπευσαν  στην πλατεία Μάλλιου (Κόκκινο Σπίτι) απόλαυσαν μια ξεχωριστή «Λαϊκή Μουσική Βραδιά»

Η Μουσική επιμέλεια ήταν της Όλγας Κετσεμενίδου και του Δημήτρη Κικίδη.

Φωτογραφίες: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Νικολέττα Ράλλη: Δεν της άρεσε η εκπομπή της...

Η Νικολέττα Ράλλη - η παρουσιάστρια της εκπομπής "Made in Star, που σταμάτησε απότομα - βρέθηκε στην Κύπρο και έδωσε συνέντευξη στο MAD TV Κύπρου και την 'Έβελυν Καζαντζόγλου.

Φυσικά, μίλησε για την εκπομπή...

" Μεγάλο σχολείο για μένα ήταν αυτή η εκπομπή γιατί ήταν άλλοι ρυθμοί, άλλο το επίπεδο, άλλος ο κόσμος, άλλο το κοινό" και συνεχίζει " Την παρουσίαση την λατρεύω γενικώς αλλά αυτή δεν ήταν η εκπομπή που θα ήθελα να κάνω ακριβώς αλλά και η εκπομπή που θα θέλαμε όλοι να κάνουμε. Άλλη εκπομπή θέλαμε να κάνουμε. Τώρα γιατί έγινε έτσι και γιατί ήρθε έτσι, δεν ξέρω, απλά συνέβη".

Πώς θα ήθελε να είναι η δική της εκπομπή; " Τώρα έχω πιο πολύ θάρρος, όχι ότι έχω εμπειρία, αλλά όταν έχεις δει πώς δουλεύουν τα πράγματα ξέρεις την επόμενη φορά τι απαιτήσεις πρέπει να έχεις για καλό της εκπομπής και για εσένα βέβαια.

Γιατί, σε αυτές τις εκπομπές, ο πρώτος που εκτίθεται είναι ο παρουσιαστής, όχι ο αρχισυντάκτης, ούτε ο δημοσιογράφος που είναι πίσω από τις κάμερες. Αφού, λοιπόν, το ρίσκο είναι τόσο μεγάλο και πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός, θα έκανα μια εκπομπή πολύ διαφορετική, θα ήταν βάσει των καιρών. Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος πλέον έχει τόσο μεγάλη ανάγκη να βλέπει κουτσομπολιά, να βλέπει ποιος τα έχει με ποιον. Ωραίο είναι και αυτό γιατί σε χαλαρώνει, αλλά με έναν ωραίο εκλεπτυσμένο τρόπο όχι με κίτρινο τρόπο".

Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που ανέβηκε στο Ίντερνετ

Σήμερα στο διαδίκτυο υπάρχουν εκατομμύρια φωτογραφιών, όμως ποια ήταν η πρώτη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε ποτέ στο Ίντερνετ; Η ιστοσελίδα motherboard την ανακάλυψε, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα «το πρώτο έκτρωμα του photoshop».

Η φωτογραφία απεικονίζει τέσσερις κοπέλες που ποζάρουν όλο σκέρτσο και νάζι στο φακό, και όντως έχει υποστεί ουκ ολίγη επεξεργασία.

Η φωτογραφία, που ανήκει στο μουσικό συγκρότημα «Les Horrible Cernettes», τραβήχτηκε το 1992 από τον Σιλβάρο ντε Γκενάρο, ο οποίος εργαζόταν στο CERN και δούλευε μαζί με τον Τιμ Μπέρνερς-Λι, έναν από τους δημιουργούς του παγκόσμιου ιστού. Ο φωτογράφος επεξεργάστηκε την εικόνα σε Photoshοp για Mac και την αποθήκευσε σε μορφή gif και στη συνέχεια ο Μπέρνερς μαζί με τον προγραμματιστή συνεργάτη του Ζαν Φρανσουά Γκροφ την ανέβασαν στο διαδίκτυο. Έτσι, το συγκρότημα, χωρίς να το γνωρίζει, έγραψε ιστορία.


H φωτογραφία πριν υποστεί ρετούς

Χαλκίδα: Τον έπιασαν με ναρκωτικά και όπλο..

Συνελήφθη, χτες νωρίς το πρωί στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 44χρονος άντρας, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών χαπιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Ειδικότερα, στις 01:15΄ τα ξημερώματα, οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, εντόπισαν τον 44χρονο στην πόλη της Χαλκίδας και τον ακινητοποίησαν προκειμένου να διενεργήσουν αστυνομικό έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν (107) ναρκωτικά χάπια σε καρτέλες και ένα μαχαίρι.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας και ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα το πρωί στον  κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

49 κιλά έχασε η πιο χοντρή γυναίκα του πλανήτη κάνοντας μαραθώνιο σεξ

H Πολίν Πότερ, που ανακηρύχθηκε πέρυσι πιο χοντρή γυναίκα στον πλανήτη με 321 κιλά, το έχει γυρίσει σε μαραθώνιους σεξ προκειμένου να καταφέρει να χάσει τα παραπανίσια κιλά της. Ήδη η πρώτη 50άδα έχει κάνει φτερά.

«Δεν μπορώ να κουνηθώ πολύ στο κρεβάτι, αλλά παρόλαυτά καίω 500 θερμίδες την φορά. Είναι τρομερή άσκηση», δήλωσε η Πότερ στο Βρετανικό περιοδικό Closer. H οποιά και ποζάρει χαμογελαστή (μετά το χάσιμο των κιλών) στην κεντρική φωτοτραφία του άρθρου.

Ενώ δεν δίστασε να μπει και σε πιο πιπεράτες λεπτομέρειες: «Ξεκινάμε με προκαταρκτικά και μασάζ και μετά προχωράμε σε σεξ. Ενώ μου αρέσει επίσης να ικανοποιώ τον σύζυγό μου. Το κρεβάτι μου είναι ειδικά ενισχυμένο, οπότε δεν κινδυνεύουμε να βρεθούμε στο πάτωμα. Το μόνο που με στεναχωρεί είναι που δεν μπορώ να αγοράσω σέξι εσώρουχα. Οπότε απλά ρίχνω ένα ωραίο σεντόνι πάνω μου».

Παρτενέρ της στον μαραθώνιο είναι ο Άλεξ, με τον οποίο γνωρίστηκε online το 2002. Παντρεύτηκαν το 2005, αλλά χώρισαν μερικούς μήνες μετά επειδή ο γιος του Άλεξ από τον πρώτο του γάμο δεν την συμπαθούσε.

Αυτός ο χωρισμός ήταν και ο λόγος που η Πολίν άρχισε να τρώει τρομακτικές ποσότητες φαγητού και να παίρνει το ένα κιλό μετά το άλλο. Μάλιστα ο μοναδικός λόγος που κάλεσε τους ανθρώπους από το Guinness Book of World Records ήταν γιατί θεωρούσε ότι η δημοσιότητα που θα πάρει μόλις κερδίσει τον τίτλο θα την αναγκάσει -από την ντροπή της- να αδυνατίσει.

Κάτι το οποίο και συνέβη. Αυτό που δεν είχε προβλέψει η Πολίν είναι ότι η δημοσιότητα θα φέρει πίσω και τον πρώην σύζυγό της, ο οποίος και δεν πτοήθηκε καθόλου από τα εκατοντάδες παραπω κιλά που είχε πάρει.

«Την πρώτη μέρα που επέστρεψα κάναμε σεξ 6 φορές σε μια μέρα», δήλωσε ο Άλεξ στην Sun. Προσθέτοντας «Αν και κάθε πόδι της ζυγίζει παραπάνω από ότι εγώ (σ.σ. εκείνος είναι μόλις 80 κιλά), βρίσκουμε τρόπους να τοποθετήσουμε το κορμί της ώστε να ικανοποιούμαστε και οι δυο».

Συνεδρίαση της Δημοκρατικής Αριστεράς

Την Δευτέρα 16 Ιουλίου, στις 7 το απόγευμα θα συνεδριάσει η Δημοκρατική Αριστερά με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και την προεκλογική πορεία του κόμματος κατά την πρόσφατη εκλογική περίοδο. 

 Η συνεδρίαση θα γίνει στα νέα γραφεία του κόμματος, στην οδό Ε. Βενιζέλου 6 (πρώην κτίριο Νομαρχίας) στον 4ο όροφο

 

Η Σκιάθος υποδέχεται το 1ο διεθνές gay festival

Στο προσκήνιο της επικαιρότητας η Σκιάθος, καθώς από σήμερα, Πέμπτη 12 Ιουλίου, φιλοξενεί το 1ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ GAY CULTURE, που θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου. 
 
Επιχειρηματίες και κάτοικοι περίμεναν πως και πως αυτή τη μέρα, αφού όπως όλα δείχνουν, το φεστιβαλ θα δώσει μια οικονομική ανάσα στη τοπική οικονομία, σε μια περίοδο που το έχει ανάγκη όσο ποτέ. Το νησί αναμένεται να προβληθεί ιδιαίτερα και στο εξωτερικό, λόγω της διεθνούς έκτασης που έχει το φεστιβάλ, καθώς η συμμετοχή ξεπερνά τα 5000 άτομα.

Προσωπικότητες από το χώρο της τέχνης, της ζωγραφικής, της φωτογραφίας, της γλυπτικής, της μόδας και της μουσικής θα θέσουν ζητήματα και θα δώσουν ενέργεια και ζωή στο Φεστιβάλ και γενικότερα στην Σκιάθο.

Πάμπολλες θα είναι οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά το GAY φέστιβαλ, όπως:

Show Μόδας απο γνωστούς Έλληνες και ξένους σχεδιαστές μόδας όπως οι aussieBum, MED, Modus Vivendi, Nikos Apostolopoulos και Τόλης Σκουλαριώτης, 15 θεματικά parties, διάσημοι DJ’s ηλεκτρονικής μουσικής, drag queen shows αλλά και η ανάδειξη του Έλληνα »Μίστερ Κούρου 2012» στην παραλία της μεγάλης Μπανάνας και το ομώνυμο beach bar.

Γενικότερα θα συμμετέχουν κκαλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο, όπου θα προβάλουν τα έργα τους.

Παραμένει πεζόδρομος η Αβάντων , ανακοίνωσε και ο Δήμος!

Παραμένει πεζόδρομος η Αβάντων , ανακοίνωσε και ο Δήμος, που έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν είναι οριστικό το μέτρο, αλλά μια προσπάθεια για να βγουν συμπεράσματα για την κυκλοφορία.

Ο Δήμος ανακοίνωσε, ότι είναι σε εξέλιξη κυκλοφοριακή μελέτη και «στο πλαίσιο αυτής, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν τεθεί σε λειτουργία, με αφορμή το εορταστικό 10ήμερο του Εμπορικού Συλλόγου, θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα, γεγονός που προϋποθέτει εύλογο χρόνο εφαρμογής τους».

H δημοτική αρχή αναφέρει, ότι θα προηγηθεί «δημόσια διαβούλευση από μηδενική βάση», πριν αποφασιστεί η μόνιμη πεζοδρόμηση της Aβάντων και όποιες άλλες κυκλοφοριακές αλλαγές. Zητά τέλος «την κατανόηση των οδηγών για την εφαρμογή αυτών των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που αλλάζουν τη φιλοσοφία της κίνησης στην πόλη».

Το blog μας σας είχε προϊδεάσει πριν από το "προσωρινό κλείσιμο της Αβάντων για τις εκδηλώσεις" και ο Δήμος μας επιβεβαίωσε αγνοώντας τις αντιδράσεις των Χαλκιδέων οδηγών αλλά και των καταστηματαρχών της "Βόρειας Αβάντων" που  θέλουν να επεκταθεί η πεζοδρόμηση σε όλο το μήκος του δρόμου.


Συνελήφθη 26χρονος για διαδικτυακή πορνογραφία ανηλίκων

Για πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και απειλή κατηγορείται ένας 26χρονος Ο 26χρονος συνελήφθη χθες στη Δράμα, με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Είχε προηγηθεί καταγγελία 45χρονης στη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι άγνωστοι χρήστες της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης facebook επικοινώνησαν με την 15χρονη κόρη της και της πρότειναν φωτογράφηση σε γνωστό περιοδικό.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 26χρονος δράστης αφού τηλεφώνησε στη 15χρονη και της συστήθηκε ως επαγγελματίας φωτογράφος επιδίωξε συνάντηση μαζί της, με το πρόσχημα υπογραφής επαγγελματικού συμβολαίου. Παράλληλα, της ζήτησε την αποστολή, μέσω διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, φωτογραφιών της με μαγιό.

Στη συνέχεια, απειλούσε την ανήλικη ότι θα δημοσιεύσει τις επίμαχες φωτογραφίες, αν δεν ενδώσει σε άσεμνες πράξεις, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους με κάμερα, μέσω διαδικτύου. Επιπλέον, η ανήλικη ενημερώθηκε για την ύπαρξη ψεύτικου προφίλ με το δικό της όνομα, στο οποίο είχαν αναρτηθεί οι συγκεκριμένες φωτογραφίες.

Από την έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, έγινε γνωστή η ταυτότητα του δράστη και ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του σε περιοχή της Δράμας, παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο.


Στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και τις συσκευές αποθήκευσης, βρέθηκαν πλήθος φωτογραφιών και βίντεο ανήλικων κοριτσιών απεικονιζόμενα ημίγυμνα ή γυμνά σε άσεμνες στάσεις, καθώς επίσης και οι επίμαχες φωτογραφίες της 15χρονης. Επιπλέον, εντοπίστηκαν συνομιλίες του και με άλλα προφίλ ανήλικων κοριτσιών, με απειλητικό περιεχόμενο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.


Πηγή: Πρώτο Θέμα

Φορτηγό συγκρούστηκε με... βάρκα στη Μακρυκάπα

Φωτό αρχείου
Τροχαίο ατύχημα συνέβη στην τοπική κοινότητα της Μακρυκάπας

 Ένα φορτηγό συγκρούστηκε με Ι.Χ. όχημα που είχε ρυμουλκούμενη βάρκα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθούν μεγάλες υλικές υλικές ζημιές τόσο στην βάρκα όσο και στο Ι.Χ. όχημα.

Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει εξακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες έγινε το συγκεκριμένο ατύχημα.

 messapianews.gr

Επιχείρηση της αστυνομίας για την απελευθέρωση θύματος απαγωγής

Τυχερός μέσα στην ατυχία του στάθηκε σήμερα ένας νεαρός Πακιστανός στον Πλακιά του δήμου Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο, ο οποίος κρατείτο παράνομα από έξι ακόμα ομοεθνείς του, που απειλούσαν να τον σκοτώσουν, εάν η οικογένεια του δεν τους έδινε τα λίτρα που είχαν ζητήσει.

Ο νεαρός άνδρας σώθηκε όταν οι αστυνομικές αρχές του νομού αξιοποιώντας πληροφορίες που είχαν φτάσει στα χέρια τους, μπήκαν στο σπίτι που κρατείτο, στο πλαίσιο επιχείρησης που έστησαν.

Οι αστυνομικοί βρήκαν αλυσοδεμένο το θύμα στο κρεβάτι, ενώ συνέλαβαν πέντε συνολικά άτομα, την ίδια στιγμή που αναζητούν ένα ακόμα Πακιστανό.

Το θύμα ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, καθώς οι εκβιαστές δεν το είχαν χτυπήσει, παρά μόνο του είχαν στερήσει το φαγητό και το νερό για δύο ημέρες, ενώ τα λίτρα που ζητούσαν από την οικογένεια του για τον αφήσουν ελεύθερο ήταν 2000 ευρώ. Η προανάκριση για την υπόθεση συνεχίζεται.
neatv.gr

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της Τατιάνας Στεφανίδου στην παραλία! (φωτό)

Μετά από μία κουραστική και απαιτητική τηλεοπτική σεζόν, ο Νίκος Ευαγγελάτος και η Τατιάνα Στεφανίδου ξεκίνησαν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην εξοχική τους κατοικία στη Χαλκίδα. Ο φωτογραφικός φακός του περιοδικού Hello τους απαθανάτισε να κάνουν τις βουτιές τους στη Δροσιά Χαλκίδας. 

Μαζί με τα δύο τους παιδιά, Νικόλα και Λυδία, επισκέφθηκαν πολλές παραλίες με το σκάφος τους και απόλαυσαν στιγμές χαλάρωσης.

Ωστόσο αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν η άψογη εμφάνιση της παρουσιάστριας στην παραλία και το καλογυμνασμένο σώμα της. Η παρουσιάστρια του Star διαθέτει μία εξαιρετικά καλλίγραμμη σιλουέτα και μαγνητίζει τα βλέμματα σε κάθε εμφάνισή της, ενώ και η κόρη της, Λυδία, φαίνεται ότι έχει κληρονομήσει τόσο το στυλ όσο και τη σιλουέτα της μαμάς της.

Σύμφωνα με το περιοδικό, η οικογένεια θα περάσει το μεγαλύτερο μέρος των διακοπών της στη Χαλκίδα, ενώ θα οργανώσουν και μικρές αποδράσεις σε ελληνικά νησιά.

Ελληνίδα δημοσιογράφος απέσπασε αποζημίωση μαμούθ από γερμανικό νοσοκομείο!

Ένα απίστευτο δράμα ζει τα τελευταία χρόνια, Ελληνίδα ανταποκρίτρια ξένου Τύπου. Μία επέμβαση ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραγωδία, αφού οι επιπλοκές ήταν τέτοιες, που της προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη...

Από το 2004, η Ελληνίδα δημοσιογράφος ζει έναν απίστευτο Γολγοθά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε μάχη για δικαίωση με αντίπαλο το γερμανικό νοσοκομείο, όπου έγινε η επέμβαση της και νίκησε, υποχρεώνοντας ακόμα και την εφημερίδα "BILD" να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωσή της.

Η 40χρονη Πασχαλινή, κέρδισε το δικαστήριο από το γερμανικό νοσοκομείο που καλείται πλέον να της δώσει αποζημίωση για το δραματικό λάθος που της άλλαξε τη ζωή. 400.000 ευρώ εφάπαξ και 16.000 ευρώ το μήνα για όλη της τη ζωή!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της "BILD", η Πασχαλινή Ν. από την Αθήνα, η οποία είχε σπουδάσει στη Γερμανία και ήταν ανταποκρίτρια ξένου Τύπου, αποφάσισε να επισκεφτεί το νοσοκομείο "Marienkrankenhaus" της πόλης Χέρνε για να αφαιρέσει έναν καλοήθη όζο από τον θυρεοειδή αδένα της. Μια επέμβαση ρουτίνας που όμως θα τίναζε τη ζωή και την καριέρα της στον αέρα.

Μετά την επέμβαση, η άτυχη δημοσιογράφος παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί του νοσοκομείου όπως αποδείχθηκε και από την απόφαση του δικαστηρίου, άργησαν να αντιδράσουν στη μετεγχειρητική περιπέτεια της Πασχαλινής. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της γυναίκας, με συνέπεια να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο. Η μη παροχού οξυγόνου, διήρκεσε αρκετή ώρα, με αποτέλεσμα να προκληθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλό της. Η άτυχη Ελληνίδα έμεινε σε κώμα για τέσσερις μήνες και όταν κατάφερε να ξυπνήσει, δεν μπορούσε να περπατήσει και καθηλώθηκε από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Εκτός, όμως από την υγεία της, η Πασχαλινή Ν. έχασε και την προσωπική της ευτυχία, καθώς όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο τότε αρραβωνιαστικός της, με τον οποίο σχεδίαζε σύντομα να παντρευτεί, την εγκατέλειψε μετά το συμβάν.

Πηγή: Espresso

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Παναγία «Εικονιστρία» της Σκιάθου

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα έλαβε χώρα το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2012 η Πανήγυρη της επετείου ευρέσεως της Ιεράς Εικόνος της πολιούχου της Σκιάθου Παναγίας «Εικονιστρίας», η οποία απεκαλύφθη το 1665 μ.Χ. στον γέροντα ασκητή Συμεών κατά θαυμαστό τρόπο και στις ημέρες μας φυλάσσεται με ευλάβεια στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών Σκιάθου.

Εφέτος, στον εορτασμό συμμετείχε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Το απόγευμα του Σαββάτου 7 Ιουλίου στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου (Παναγία Λιμνιά) Σκιάθου τελέσθηκε Μικρά Αγρυπνία (Μέγας Εσπερινός και μέρος της Ακολουθίας του Όρθρου, μέχρι το Εωθινό Ευαγγέλιο) για την Εορτή της Παναγίας Εικονιστρίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Εμμανουήλ, με τη συμμετοχή και του Ποιμενάρχου μας και των Κληρικών της Μητροπόλεώς μας και επισκεπτών. Στο κήρυγμά του προς τους πιστούς ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην τιμή των κατοίκων της Σκιάθου προς την Παναγία, τονίζοντας ότι αυτή είναι η ουσιαστική πνευματική παράδοση του Τόπου και έτσι θα πρέπει να προβάλλεται στα πέρατα του κόσμου, όπως την ήθελαν οι σπουδαίοι Σκιαθίτες στο διάβα της ιστορίας, με αποκορύφωμα τους δύο Αλεξάνδρους (Παπαδιαμάντη και Μωραϊτίδη), ως Τόπος της Παναγίας, των Κολλυβάδων και της πλούσιας παράδοσης.

Την κυριώνυμη ημέρα της Εορτής, Κυριακή 8 Ιουλίου 2012, σύμφωνα με τοπικό έθιμο που θέλει να λειτουργούν και οι δύο Ενοριακοί Ναοί της χώρας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαρτούμ κ. Εμμανουήλ λειτούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο στον Ι. Ν. Γενεθλίου της Θεοτόκου, όπου ευρισκόταν και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος λειτούργησε και κήρυξε το θείο λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τριών Ιεραρχών.


Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας, έλαβε χώρα η Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος στους δρόμους του Νησιού, την οποία ακολούθησαν πολλοί Σκιαθίτες αλλά και αρκετοί ξένοι και μάλιστα από την αλλοδαπή και η οποία κατέληξε στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. των Τριών Ιεραρχών, όπου η Παναγία φυλάσσεται όλο τον χρόνο. Κατά τη διάρκεια της Λιτανείας οι Ιερείς και οι Ψάλτες, σύμφωνα με την προβλεπόμενη τάξη του εορτασμού, έψαλλαν τον Μεγάλο Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας μας.
Το απόγευμα της Κυριακής οι δύο Αρχιερείς επισκέφθηκαν την ιστορική Ιερά Μονή της Ευαγγελιστρίας Σκιάθου, την οποίαν ανήγειραν οι Κολλυβάδες Πατέρες τον 18ο αιώνα μ.Χ., όπου έγιναν δεκτοί από τον Ηγούμενο π. Ιωσήφ και τους πατέρες της Αδελφότητος και ξεναγήθηκαν στους χώρους Της.

Αμέσως μετά, μετέβησαν άπαντες στο Πνευματικό Κέντρο των δύο Ενοριών της Σκιάθου, όπου έλαβαν χώρα τα Εγκαίνια του νέου Λαογραφικού Μουσείου, το οποίο θα στεγασθεί στον 1ο όροφό του και δημιουργήθηκε με την αξιοποίησης δωρεών ευλαβών Σκιαθιτών, οι οποίοι προσέφεραν τον «πλούτο» της παράδοσης στους Ιερείς της νήσου και εκείνοι τον αξιοποίησαν.
Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου π. Νικόλαος Σταματάς προσεφώνησε στην αρχή και ευχαρίστησε όσους εκοπίασαν για το στήσιμο του Μουσείου, ενώ κάλεσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο να απονείμει την τιμητική πλακέτα στον μεγάλο δωρητή κ. Σταύρο Καραθάνο.

Στην αντιφώνησή του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος συνεχάρη τον π. Νικόλαο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την πρωτοβουλία τους αυτή, όπως και για όλες τις Εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα κατά την διάρκεια ολοκλήρου του έτους στο Πνευματικό Κέντρο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Γεώργιο Σταματά (κατά σάρκα πατέρα του π. Νικολάου) και τους άλλους Ιερείς της Νήσου Αρχιμ. π. Ιωσήφ Κατσούρα, Πρωτ. π. Ιωάννη Κωσταρά και Ιερομ. π. Λουκά Σταμέλο, ενώ μνημόνευσε ιδιαιτέρως τον μακαριστό Γέροντά του, Μητροπολίτη Χαλκίδος Χρυσόστομο Α΄, ο οποίος πρωτοστάτησε στην δημιουργία του Πνευματικού Κέντρου, προτρέποντας συνεχώς τους Ιερείς και τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια, οι οποίοι έκαναν πρόθυμη υπακοή στον Επίσκοπό τους και έφτιαξαν το Πνευματικό Κέντρο, αληθινό στολίδι για την Σκιάθο, αξιοποιώντας περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας, αλλά και πολλές δωρεές ευλαβών Σκιαθιτών.

Όλες οι παραπάνω Εκδηλώσεις μεταδόθηκαν σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεώς μας (97,7 FM).

Χτύπησε μάνα και παιδιά και τους εγκατέλειψε

Πόσο σκληρός και ανάλγητος μπορεί να γίνει κανείς;

Τόσο που να χτυπήσει μία μητέρα με τα δυο παιδιά της με τη μηχανή και να τους παρατήσει στο δρόμο.

Συνέβη το πρωί. Μία μητέρα πήγαινε το γιο και την κόρη της, μαθητές Δημοτικού, στο σχολείο, όταν μία μοτοσικλέτα τους χτύπησε και εν συνεχεία έγινε καπνός. Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Τροίας στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο έσπευσε αμέσως ασθενοφόρο που μετέφερε τους τραυματίες στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα δύο παιδιά νοσηλεύονται σοβαρά τραυματισμένα στο «Παίδων», ενώ η μητέρα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Η αστυνομία μετά από ανθρωποκυνηγητό και αφού πρώτα εντόπισε τη μηχανή του δράστη σε κοντινή απόσταση από το σημείο του ατυχήματος, κατάφερε και βρήκε και συνέλαβε και τον ίδιο. Πρόκειται για έναν 22χρονο, ο οποίος φέρεται από αυτόπτες μάρτυρες να παραβίασε ερυθρό σηματοδότη.

Αλιβέρι: Ψάχνουν 32χρονο ψαροντουφεκά

Ένας 32χρονος ψαροντουφεκάς χάθηκε χτες στο Αλιβέρι και οι έρευνες για τον εντοπισμό του  συνεχίζονται στην περιοχή.

O 32χρονος είχε πάει με φίλους του στη θαλάσσια περιοχή του Φιδονησίου, με το σκάφος «ΠΑΝΑΓΙΑ ΟΔΗΓΗΤΡΙΑ».

Mε αγωνία παρακολουθεί όλο το Aλιβέρι τις έρευνες του Υπολιμεναρχείου Αλιβερίου για τον εντοπισμό 32χρονου υποβρύχιου αλιέα.

Στην περιοχή έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, ιδιώτης δύτης αλλά και ένα ελικόπτερο.

Θηλασμός: ο καλύτερος τρόπος για να αδυνατίσετε

Μην σας τρομάζουν τα κιλά της γέννας. Θα τα χάσετε με το θηλασμό. Βρετανοί επιστήμονες διαπίστωσαν ότι ο αριθμός των παιδιών που θα κάνει μία γυναίκα και κατά πόσο θα τα θηλάσει, μπορεί να επηρεάσει το βάρος της μετά από δεκαετίες.

Η μελέτη κατέληξε επίσης στο συμπέρασμα ότι η γέννα συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο παχυσαρκίας, όμως ο θηλασμός περιορίζει κάπως τον κίνδυνο, κατά περίπου 1% για κάθε έξι μήνες που αυτός διαρκεί.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Κέρστι Μπόμπροου, που δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο διεθνές περιοδικό για θέματα παχυσαρκίας "International Journal of Obesity", ανέφεραν ότι ο θηλασμός δεν κάνει καλό μόνο στην υγεία των παιδιών, αλλά και των μητέρων και μάλιστα η ωφέλειά του μπορεί να διαρκέσει για πολλά χρόνια, κάτι που και άλλες μελέτες έχουν συμπεράνει στο παρελθόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Αγριος καβγάς με μαχαιρώματα στην Αρτάκη - Δύο στο νοσοκομείο

 Άγριο επεισόδιο έγινε χθες βράδυ στο αλσύλιο της N. Aρτάκης (πάρκο Kυζίκειων) ανάμεσα σε δύο Αρτακιανούς  και δύο αλλοδαπούς.

Βγήκαν μαχαίρια και οι δύο Αρτακιανοί κατέληξαν στο νοσοκομείο.

O ένας Αρτακιανός 23 χρόνων τη γλύτωσε φτηνά και πήρε ήδη εξιτήριο από το Nοσοκομείο Xαλκίδας.  

O δεύτερος Aρτακιανός, 29 χρόνων έχει τραυματιστεί σοβαρά και μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Xαλκίδας σε νοσοκομείο της Aθήνας, όπου και νοσηλεύεται.

Οι δύο νεαροί Αρτακιανοί υποστηρίζουν ότι δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση

Τον έκλεψε στην τράπεζα, αλλά ο παππούς ήταν παλικάρι!

Ο 17χρονος κατάφερε να βουτήξει τα 3.100€ που είχε στην τσέπη του ο 74χρονος, αλλά στη συνέχεια τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα φανταζόταν...

O λόγος για έναν 17χρονο Ρουμάνο, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Δεύτερου Αστυνομικού Τμήματος της πόλης. Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο 17χρονος συλληφθείς, από κοινού με συνεργό του άγνωστων μέχρι στιγμής στοιχείων, κατά την είσοδο ενός 74χρονου σε υποκατάστημα τράπεζας, αφαίρεσαν από την τσέπη παντελονιού του, το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ.

Έγιναν όμως αντιληπτοί από τον παθόντα ο οποίος κατάφερε να ακινητοποιήσει τον συλληφθέντα. Τα 3.100 ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και παρελήφθη απευθείας από τον παθόντα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας. Ο συνεργός του αναζητείται.

Αιχμαλωσία στα χρόνια της αθωότητας -Την απειλούσαν και την εξέδιδαν!

Θύμα μια 15χρονη που εντοπίστηκε σε κατάσταση σοκ από αστυνομικούς - Η υπόθεση έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης...


Ενώπιον του ανακριτή Ρόδου θα βρεθεί για ακόμη μία φορά αύριο Παρασκευή, η 33χρονη από την Ουγγαρία, που κατηγορείται ότι εξέδιδε 15χρονη συμπατριώτισσά της στη Κάρπαθο. Η 33χρονη αλλοδαπή επρόκειτο να δώσει συμπληρωματική απολογία για την υπόθεση χθες (11-07-2012), ωστόσο ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012.

Όπως είναι γνωστό, στην ίδια υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται (μαζί με την 33χρονη), 32χρονη και 16χρονη από την Ουγγαρία καθώς και 25χρονος Αλβανός, όπως και δύο γιατροί από την Κάρπαθο, αλλά και δύο νεαροί ηλικίας 23 και 24 ετών από τη Κάρπαθο.

Επίσης μετά τη συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε η 15χρονη κοπέλα, διώξεις έχουν ασκηθεί και σε άλλα 28 άτομα τα οποία κατηγορούνται για τη διενέργεια ασελγών πράξεων με ανήλικο εν γνώσει ότι τελούσε υπό τις συνθήκες της σωματεμπορίας (σε βαθμό κακουργήματος). Μάλιστα αρκετοί εξ αυτών έχουν ήδη απολογηθεί, ενώ οι υπόλοιποι έχουν ζητήσει προθεσμία και η απολογία τους έχει προγραμματιστεί για τη τρέχουσα εβδομάδα.

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές όταν οι συγγενείς της 15χρονης κοπέλας στις 20 Σεπτεμβρίου 2011 δήλωσαν στη πατρίδα της την Ουκρανία την εξαφάνιση της, η οποία και μέσω Σέγκεν ενημερώθηκαν οι κατά τόπους αστυνομικές αρχές της χώρας μας. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να διαλευκάνουν την υπόθεση μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα που διενήργησαν το τελευταίο διάστημα, η οποία και κορυφώθηκε με την συντονισμένη επιχείρηση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου το απόγευμα στη Κάρπαθο.

Αποτέλεσμα αυτών των προσπαθειών ήταν να εντοπιστεί η ανήλικη κοπέλα (σύμφωνα με πληροφορίες σε κατάσταση σοκ) και να συλληφθούν αρχικά 25χρονος Αλβανός και η 32χρονη από την Ουγγαρία, ενώ την επόμενη μέρα ακολούθησε η σύλληψη και των άλλων δύο αλλοδαπών γυναικών, ηλικίας 33 και 16 ετών, που έφθασαν στη Κάρπαθο.

Σύμφωνα με τη rodiaki.gr,  η 33χρονη και ο 25χρονος φέρονται ως οι «πρωταγωνιστές» της υπόθεσης ενώ η πρώτη φέρεται να ήταν αυτή που αφαίρεσε τα ταξιδιωτικά έγγραφα της 15χρονης και με την απειλή βίας την προωθούσε στην πορνεία, κλείνοντας τα ραντεβού με πελάτες, έναντι προκαθορισμένης αμοιβής.

Ο 25χρονος, η 32χρονη και η 16χρονη, σε συνεργασία με την 33χρονη, κατακρατούσαν παράνομα την 15χρονη και την μετέφεραν στα σημεία των προσυμφωνηθέντων ραντεβού.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος Στη Σκόπελο

Με αφορμή την επέτειο συμπληρώσεως 40 ετών από τα Εγκαίνια του Ενοριακού Ι. Ναού Αγίου Νικολάου Λουτρακίου Σκοπέλου (7.7.1972-7.7.2012), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος μετέβη στην γραφική Σκόπελο και το Σάββατο 7 Ιουλίου 2012 λειτούργησε στον ανωτέρω Ι. Ναό και κήρυξε τον θείο λόγο στους πιστούς αυτής της Ενορίας.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ανέγνωσε κατ’ αρχήν, από το Βιβλίο των Εγκαινίων της Ιεράς Μητροπόλεως, την σχετική Πράξη του μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος κυρού Νικολάου (Σελέντη), ο οποίος τέλεσε και τα Ιερά Εγκαίνια και, απευθυνόμενος στους πιστούς της Ενορίας, τους κάλεσε να φροντίζουν εκτός από τον Ενοριακό τους Ναό, όπως τόσο όμορφα πράττουν, και τον Ναό της υπάρξεώς τους, με τα έργα αγάπης, φιλαδελφείας και προσωπικού αγιασμού.

Αποφυλάκιση λόγω... διαγνωσμένου ναρκισσισμού ζητεί η Βίκυ Σταμάτη

«Γεμάτη από δύσκαμπτα και ναρκισσιστικά στοιχεία» είναι η Βίκυ Σταμάτη, σύμφωνα με ψυχιατρική γνωμάτευση επίκουρου καθηγητή Ψυχιατρικής. Πάσχει από «ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή και αυτό σε συνδυασμό με τον εγκλεισμό της στη φυλακή αυξάνει τον κίνδυνο αυτοκαταστροφικών τάσεων».

Η γνωμάτευση αυτή, από ιδιώτη γιατρό, προσκομίστηκε στις δικαστικές αρχές από την υπεράσπιση της κυρίας Σταμάτη προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα για την αποφυλάκισή της. Η ίδια η κυρία Σταμάτη στην αίτηση που κατέθεσε αλλά απορρίφθηκε, ζητούσε τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης, αφού σύμφωνα με τα επιχειρήματά της υφίσταται πίεση λόγω του αποχωρισμού της από το ανήλικο παιδί της.

Σύμφωνα πάντως με την απορριπτική πρόταση της εισαγγελέως κυρία Ευγενίας Κυβέλου, οι τυχόν «διαταραχές» της δεν σχετίζονται με την ικανότητά της για καταλογισμό ή την αντίληψή της σε σχέση με την σε βάρος την κατηγορία και την υπεράσπιση του εαυτού της. Η εισαγγελέας επικαλείται επίσης και την πρόσφατη συνέντευξή της που δημοσιοποιήθηκε, η οποία δείχνει, όπως λέει, «την ικανότητά της να επικοινωνεί και να ενεργεί για την υπεράσπισή της και όχι μόνο ενώπιον των αρμοδίων αρχών». Την πρόταση της κυρίας Κυβέλου επικύρωσε και ο ανακριτής κ. Γαβριήλ Μαλλής ο οποίος ζήτησε να απορριφθεί ως αβάσιμη η αίτηση της κατηγορουμένης για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η γνωμάτευση του καθηγητή που προσκομίσθηκε στον ανακριτή θα διαβιβαστεί πάντως στις φυλακές Κορυδαλλού για να ενημερωθούν και οι γιατροί που συνδράμουν στις φυλακές.

Στο ζενίθ του ο καύσωνας την Πέμπτη

Τους 41 βαθμούς θα φτάσει την Πέμπτη η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά ηπειρωτικά θα αγγίξει πιθανώς τους 42. Το βράδυ πάντως αναμένονται καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες θα ενισχύσουν πρόσκαιρα τους ανέμους στο Αιγαίο. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται στα δυτικά και βόρεια τη Δευτέρα, την Τρίτη όμως ο υδράργυρος θα πέσει 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα.

Στην Αθήνα, η θερμοκρασία την Πέμπτη θα κυμανθεί από 27 έως 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 24 έως 39 βαθμούς με τοπικές βροχές και καταιγίδες το βράδυ.

Την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση μόνο στα δυτικά και τα βόρεια. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, καθώς και στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αναμένεται συννεφιά με τοπικές καταιγίδες και βελτίωση από το απόγευμα.

Το Σάββατο θα διατηρηθούν οι ίδιες συνθήκες, με μικρή πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα ανατολικά.

Την Κυριακή αναμένεται νέα, μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.

Τη Δευτέρα, θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα βόρεια και θα εκδηλωθούν καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά, οι οποίες κατά τόπους ίσως είναι έντονες. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά και βόρεια.

Η Τρίτη θα είναι η μέρα που όλοι περιμένουμε, αφού η θερμοκρασία θα πέσει 6 με 8 βαθμούς σε όλη τη χώρα. Στα ανατολικά ηπειρωτική χώρα αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Μικρή ενίσχυση των βόρειων ανέμων που ίσως φτάσουν τα 8 μποφόρ στα πελάγη.

Ικαρία : Το μυστικό για βαθιά γεράματα με υγεία αναζητούν οι επιστήμονες

Τα μυστικά της μακροζωίας αναζητούν οι επιστήμονες στους κατοίκους της Ικαρίας, υπογραμμίζοντας ότι εκτός από τις ιδιαιτερότητες από γενετικής απόψεως του πληθυσμού, σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνθήκες και ο τρόπος ζωής των κατοίκων του μικρού αυτού νησιού, οι οποίοι κατέχουν ρεκόρ μακροβιότητας.

Όπως μάλιστα δείχνουν τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο με παράλληλη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής. Πρόσφατα επιστημονικά δεδομένα έδειξαν ότι η Ικαρία, μαζί με τη Σαρδηνία, τη Λόμα Λίντα του Μεξικoύ, την Νικόγια στην Κόστα Ρίκα και την Οκινάβα της Ιαπωνίας, είναι οι περιοχές του κόσμου με τα υψηλότερα ποσοστά υπερήλικων.

Αυτό που φαίνεται να χαρακτηρίζει τα ηλικιωμένα άτομα της Ικαρίας, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι η ερωτική διάθεση έως τα βαθιά γεράματα, η συντροφικότητα, οι στενοί οικογενειακοί δεσμοί, το χαμηλό στρες, το καλό μορφωτικό επίπεδο (έτη φοίτησης σε σχολείο), η καθημερινή άσκηση, η μεσημεριανή σιέστα, το υψηλότερο επίπεδο υιοθέτησης μεσογειακής διατροφής και η έντονη κοινωνική συναναστροφή και συμμετοχή σε κοινωνικά δρώμενα, βασικά συστατικά της συνταγής για να φτάσει κάποιος στα βαθιά γεράματα με καλή υγεία.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, που παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο καθηγητής Καρδιολογίας και διευθυντής της Κλινικής στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, Χριστόδουλος Στεφανάδης, σε πληθυσμό 284 ηλικιωμένων ανδρών (65-99 ετών), ποσοστό 80% ανέφεραν ερωτική δραστηριότητα (60% ανέφερε τουλάχιστον μέτρια αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια ερωτικής συνεύρεσης και ποσοστό 50% ανέφερε ολοκλήρωση της συνεύρεσης) και μόνο το 20% ανέφερε ότι δεν έχει καμία σεξουαλική δραστηριότητα.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, ο τρόπος ζωής των κατοίκων της Ικαρίας δρα προστατευτικά στην εμφάνιση καρδιαγγειακών και νεοπλασματικών νοσημάτων.

Όπως είπε ο καθηγητής Καρδιολογίας, Χρήστος Πίτσαβος, οι παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου επιπολάζουν σε σημαντικό ποσοστό στους ηλικιωμένους της Ικαρίας και μάλιστα σε συγκρίσιμα ποσοστά με τους ηλικιωμένους κατοίκους και άλλων περιοχών της χώρας (ο επιπολασμός του καπνίσματος βρέθηκε να είναι 17% στους ηλικιωμένους και 42% στους μεσήλικες, η αρτηριακή υπέρταση βρέθηκε σε ποσοστό 65% των ηλικιωμένων και 29% των μεσηλίκων, ο σακχαρώδης διαβήτης βρέθηκε σε 23% των ηλικιωμένων και 13% των μεσηλίκων).

Αυτό, όμως, που φαίνεται να διακρίνει τους ηλικιωμένους κατοίκους της Ικαρίας είναι ο τύπος της δίαιτας, που περιλαμβάνει συχνότερα ψάρι, φρούτα, λαχανικά, όσπρια και τσάι. Η υιοθέτηση πιο υγιεινής διατροφής είναι πιο συχνή στους ηλικιωμένους της Ικαρίας (68% στους υπερήλικες άνδρες άνω των 80 ετών, και 64% στις υπερήλικες γυναίκες) σε σύγκριση με ανάλογης ηλικίας άτομα, από μελέτη που διεξήχθη στην Αττική και από άλλες μελέτες νησιωτικών πληθυσμών της Μεσογείου. Ιδιαίτερα τα υπερήλικα άτομα της μελέτης, άνω των 80 ετών, φαίνεται να κατανάλωναν σε ποσοστό 14% των ημερήσιων προσλαμβανόμενων θερμίδων πρωτεΐνη, 54% λίπος (κυρίως μονοακόρεστο και πολυακόρεστο) και υδατάνθρακες σε ποσοστό 32%. Το 50,5% των υπερηλίκων ανέφεραν τήρηση θρησκευτικής νηστείας. Επίσης, τα ηλικιωμένα άτομα συνηθίζουν τη μεσημεριανή ανάπαυση (ποσοστό 75%) συχνότερα από τους νεότερους, ενώ εμφανίζουν και χαμηλότερα ποσοστά κατάθλιψης. Από τα ηλικιωμένα άτομα όσοι κατανάλωναν συχνότερα Μεσογειακού τύπου δίαιτα είχαν σε μικρότερη συχνότητα παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου, ενώ η συχνή εβδομαδιαία κατανάλωση ψαριού σχετιζόταν με καλύτερη διατασιμότητα της αορτής, δηλαδή καλύτερη αγγειακή ηλικία, ενώ ανάλογα και η καθημερινή χρήση ελαιολάδου φαίνεται να έχει ακόμα και στους ηλικιωμένους ευεργετική επίδραση στη σεξουαλική τους ζωή με καλύτερα ποσοστά ικανοποίησης από την ερωτική τους δραστηριότητα.

Όσον αφορά την κατανάλωση καφέ, η μέτρια κατανάλωση 1-2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα (σε ισοδύναμα καφεΐνης ελληνικού καφέ) σχετίζεται επίσης με καλύτερη αγγειακή διατασιμότητα, ενώ ποσοστό 68% των ηλικιωμένων κατοίκων αναφέρουν τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα λήψη ροφήματος τσάι.

Όσον αφορά την άσκηση 85% των συμμετεχόντων ανέφεραν μέτρια ενασχόληση σε φυσική δραστηριότητα. Η ενασχόληση με φυσική καθημερινή δραστηριότητα μεταξύ των υπερηλίκων (άνω των 80 ετών) φαίνεται να σχετίζεται με 54% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου και με καλύτερη νοητική εγρήγορση.

Μακροβιότητα. Τυχαίο γεγονός ή απόρροια ενός συγκεκριμένου τρόπου ζωής;

«Ίσως αποδειχθεί ότι η παρουσία μακροβιότητας δεν αποτελεί ένα τυχαίο γεγονός, όπως εικάζουν κάποιοι των κατοίκων της Ικαρίας, αλλά το αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας υιοθέτησης ενός εναλλακτικού τρόπου και θεώρησης ζωής», ανέφερε η Επιμελήτρια Β' της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του ΓΝΑ «Ιπποκράτειο», Χριστίνα Χρυσοχόου.

Το φαινόμενο της Ικαρίας θα απασχολήσει και την επιστημονική εκδήλωση με θέμα «Στοχεύοντας στη μακροζωία: από την πρόληψη στη θεραπεία», που θα διεξαχθεί 12 - 15 Ιουλίου, στην Ικαρία. Η εκδήλωση διοργανώνεται από την Α' Καρδιολογική Κλινική και το ομώνυμο Εργαστήριο της Α' Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής, του Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο» Νοσοκομείο.

Στα χέρια της Αστυνομίας 57χρονη για χρέη προς το Δημόσιο ύψους 16,5 εκ. ευρώ!

Για οφειλή προς το Δημόσιο, ύψους 16,5 εκατ. ευρώ, συνελήφθη 57χρονη ιδιοκτήτρια εταιρίας εισαγωγής και εμπορίας φωτιστικών ειδών.

Η επιχειρηματίας συνελήφθη το πρωί, στην Πολίχνη Θεσσαλονίκης και όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, το ακριβές ποσό του χρέους ανέρχεται σε 16.546.585,67 ευρώ

Θα διερευνηθεί η εμπλοκή του Ανδρίκου Παπανδρέου στα CDS του χρέους

Τη διενέργεια συμπληρωματικής έρευνας για το σκέλος της έρευνας που αφορά αγοραπωλησία ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) του ελληνικού χρέους από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και ενδεχόμενη ανάμειξη του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, Ανδρέα, στην υπόθεση, ζητά ο Οικονομικός Εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης από τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρη Κορέα.

Ο κ. Πεπόνης διαφωνεί με την άποψη του κ. Κορέα, που διενεργεί εδώ και μήνες έρευνα για την υπόθεση των CDS, ότι οι καταγγελίες περί ανάμειξης του κ. Ανδρέα Α. Παπανδρέου στην υπόθεση πρέπει να τεθούν ως ατεκμηρίωτες και μη δυνάμενες να στηρίξουν ποινικό αδίκημα, στο αρχείο.

Η θέση του Οικονομικού Εισαγγελέα, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει τον περασμένο Δεκέμβριο στους προϊσταμένους του ότι η έρευνα αυτή βρίσκεται σε «δικονομικό αδιέξοδο», είναι ότι η υπόθεση χρίζει επιπλέον διερεύνησης. Έτσι με παραγγελία του προς τον κ. Κορέα ζητά να διερευνήσει όλη την πορεία των ασφαλίστρων κινδύνου που διακινήθηκαν από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , το οποίο προέβη σε αγοραπωλησία αυτών των προϊόντων μεταξύ το φθινόπωρο του 2009.

Βάσει της εντολής Πεπόνη, ο εισαγγελέας καλείται να εξακριβώσει μέσω αιτήματος δικαστικής συνδρομής στην Ελβετία, όπου είναι η έδρα της επενδυτικής εταιρείας:

* Ποια ήταν ακριβώς η θέση του κ. Α. Παπανδρέου στην επίμαχη διεθνή εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων την περίοδο 2009-2010, και ποιός ο βαθμός ευθύνης του στην λήψη και εκτέλεση αποφάσεων.
* Αν η εταιρεία προμηθεύτηκε CDS επί του ελληνικού χρέους.
* Αν πουλήθηκαν CDS από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στην εν λόγω εταιρεία.
* Και τέλος αν η διακίνηση των προϊόντων συνδέεται με τυχόν εσωτερική πληροφόρηση που μπορεί να είχε η εταιρεία.

Μετά την συλλογή των στοιχείων που ζητά ο κ. Πεπόνης, ο εισαγγελέας θα πρέπει να αναθέσει σε εξειδικευμένη ομάδα οικονομικών πραγματογνωμόνων την αποτίμηση και αξιολόγηση του υλικού ώστε να κριθεί και η περεταίρω πορεία του θέματος.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα του κ. Κορέα στο δεύτερο σκέλος της, αφορά τις καταγγελίες για οργανωμένο σχέδιο κερδοσκόπων σε βάρος της Ελλάδας. Για την υπόθεση είχαν υποβάλει μηνυτήρια αναφορά, τον Απρίλιο του 2010 ένας δικηγόρος και ένας οικονομολόγος στρεφόμενοι κατά παντός υπευθύνου, επενδυτικού οίκου, χρηματοοικονομικού οργανισμού, οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης κ.α, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε μεθοδευμένη και σκόπιμη χειραγώγηση των οικονομικών στοιχείων της χώρας με στόχο την ξέφρενη κερδοσκοπία.

Χειροπέδες σε 4 άνδρες που είχαν 167 κιλά κοκαΐνης!

Στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι θεωρείται ότι αποτελούν μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και οι οποίοι μετέφεραν το τεράστιο φορτίο των 167 κιλών κοκαΐνης, προχώρησαν οι διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν δύο Βούλγαροι, στων οποίων το αυτοκίνητο βρέθηκε η κοκαΐνη, η ποσότητα της οποίας είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εντοπιστεί στη Βόρεια Ελλάδα.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών συμμετείχαν μέλη της αμερικανικής DEA (δίωξη ναρκωτικών) στην Ελλάδα και αστυνομικοί της δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...