Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Nέο τροχαίο στον Άγιο: Σε κρίσιμη κατάσταση ένα 10χρονο παιδάκι

Δεύτερο δυστύχημα  μέσα σε 24 ώρες - Την Πέμπτη έχασε τη ζωή του ένα 12χρονο κοριτσάκι

Δεύτερο σοβαρό τροχαίο μέσα σε 24 ώρες σημειώθηκε στην Εύβοια. Την Πέμπτη σοκ προκάλεσε στο Πανελλήνιο η είδηση του θανάτου ενός 12χρονου κοριτσιού σε τροχαίο στην Νέα Αρτάκη.

Αργά σήμερα το μεσημέρι νέο τροχαίο σημειώθηκε, στην περιοχή Άγιος, στην βόρεια Εύβοια. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες μάχη για να κρατηθούν στη ζωή δίνουν μία 38χρονη γυναίκα και το 10χρονο παιδί της.

Το αυτοκίνητο της 38χρονης συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό τους.

Μάνα και κόρη έχουν μεταφερθεί ήδη στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ για τον απεγκλωβισμό τους χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής

Διοικητής ΕΚΕΠΥ: “Πέθανε από το δηλητήριο του φιδιού! Υπήρχε ασθενοφόρο”

Δεν πέθανε λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, όλα έγιναν κανονικά” σημειώνει στο iatropedia.gr ο διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας Πάνος Ευσταθίου σχετικά με το θάνατο 73χρονου άνδρα από το Μαντούδι Ευβοίας ο οποίος τσιμπήθηκε από φίδι την ώρα που βρισκόταν στο χωράφι του. Συγγενείς κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχε ασθενοφόρο και ορός στο Κέντρο υγείας Μαντουδίου με συνέπεια ο άνδρας να χάσει τη ζωή του. 

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Ευσταθίου στο iatropedia.gr “ο ασθενής είχε προσέλθει στο κέντρο Υγείας προχθές με δείγμα από κάποιο φίδι. Αντιμετωπίσθηκε άμεσα με την προβλεπόμενη αγωγή και διακομίσθηκε με αντισταμινικά και κορτιζονούχα σκευάσματα άμεσα στο νοσοκομείο Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Εκεί έγινε και ο αντιοφικός ορός διότι διατηρείται συνήθως σε μεγάλες μονάδες υγείας”.

Όπως περιγράφει ο κ.Ευσταθίου: “όμως βάρυνε η κατάστασή του και έτσι διασωληνώθηκε. Η κατάστασή του επιβαρύνθηκε από το δηλητήριο του φιδιού και όχι από τη λανθασμένη αντιμετώπιση. Άλλωστε το δηλητήριο απεδείχθη αρκετά ισχυρό και οι υπάρχοντες οροί δεν βελτίωσαν την κατάσταση της υγείας του.”
 Παρ αυτά και για κάθε ενδεχόμενο ο επικεφαλής του ΕΚΕΠΥ έχει διατάξει έρευνα ώστε να διαπιστωθεί και επισήμως ότι όλοι οι χειρισμοί έγιναν με βάση τα πρωτόκολλα που προβλέπονται.

''Βράζουν'' οι κάτοικοι στο Μαντούδι για τον θάνατο από φίδι: ''Δεν είχαν ορό και ασθενοφόρο"

''Βράζουν'' οι κάτοικοι στο Μαντούδι, ύστερα από την είδηση πως ένας 73χρονος πέθανε επειδή τον τσίμπησε φίδι. Ο άτυχος άντρας είχε πάει στο χωράφι του και ξαφνικά το φίδι τον τσίμπησε στο πόδι.

''Δεν είχαν ορό και ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Μαντουδίου''

Οι πόνοι που ένοιωσε ήταν φριχτοί και αμέσως πήγε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Παρά το γεγονός ότι κατάφερε να φτάσει ζωντανός, τα όσα έγιναν από εκεί και μετά του στοίχισαν τη ζωή. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας, Γιάννη Καντζούρα, που μίλησε στο NewsIt: ''το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου δεν είχε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, με αποτέλεσμα να πεθάνει λίγο αργότερα''.

Όπως λέει ο αντιδήμαρχος στο NewsIt: ''Δεν είχαν ορό στο Κέντρο Υγείας και δεν είχαν και ασθενοφόρο και περίμεναν 2 ώρες να έρθει το ασθενοφόρο για να στείλουν τον άνθρωπο στη Χαλκίδα. Ο άνθρωπος έλεγε ότι δεν τον δάγκωσε οχιά αλλά άλλο φίδι, πιθανόν να ήταν σαπίτης.

Αν υπήρχε ασθενοφόρο θα ζούσε ο άνθρωπος και δυστυχώς ο Δήμος μας δεν είναι στο ΕΚΑΒ, ενώ είναι ο Δήμος Ιστιαίας που είναι μετά από εμάς δεν είναι ο δικός μας Δήμος. Το έχουμε καταγγείλει  αυτό και το έχουμε πει. Η κοινωνία είναι ανάστατη καθώς μετά το κλείσιμο των μεταλλείων το 1990 πολλοί έχουν στραφεί στη γεωργία και είναι απαράδεκτο να μην είναι ο Δήμος στο ΕΚΑΒ και το ασθενοφόρο να κάνει μια και δυο και τρεις ώρες για να φτάσει''.

O άτυχος οικογενειάρχης δούλευε στα μεταλλεία και παράλληλα του άρεσε να καλλιεργεί την φύση. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι και έτσι η επίσκεψη στο χωράφι του αποδείχτηκε μοιραία...

ΣΗΜΕΡΑ: Έναρξη λειτουργίας του Θερινού Κινηματογράφου «REX»

Μετατίθεται κατά μια ημέρα η έναρξη των προβολών ταινιών για το κοινό της Χαλκίδας, του Δημοτικού Θερινού Κινηματογράφου «REX», για την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013 (αντί Πέμπτης 11/7 που αρχικά είχε ανακοινωθεί).

Ethan Hawke at a screening for "What Does...
Ethan Hawke (Photo credit: Wikipedia)
Η πρώτη ταινία που πρόκειται  να προβληθεί είναι:  

Παρασκευή 12 έως Τετάρτη 17 Ιουλίου

 «ΠΡΙΝ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ» (Before-Midnight) - παραγωγή 2013

Έναρξη προβολών: 21:00  & 23:00 (δυο προβολές)

Διάρκεια 108’

Σκηνοθεσία: Richard Linklater

Πρωταγωνιστούν: Ethan Hawke, Julie Delpy, Ξένια Καλογεροπούλου, Ariane Labed, Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη

Η ταινία…
Οι  χαρισματικοί Ethan Hawke και Julie Delpy επιστρέφουν  στους ρόλους των Jesse και Celine και μοιράζονται μαζί μας το τρίτο μέρος μιας ξεχωριστής ιστορίας αγάπης. Γυρισμένο στο αγέρωχο και ανεπιτήδευτο τοπίο της Μάνης, το «Πριν τα Mεσάνυχτα» είναι η πιο πολυαναμενόμενη ταινία του καλοκαιριού σε παραγωγή της ελληνικής εταιρείας Faliro House. Μετά τη Βιέννη (Πριν το Ξημέρωμα) και το Παρίσι (Πριν το Ηλιοβασίλεμα), η κάμερα του Richard Linklater περιπλανιέται παρέα με τους πρωταγωνιστές από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Patrick Leigh Fermor στην Καρδαμύλη μέχρι την  Πύλο και την Κορώνη.  Σε αυτή τη γραφική διαδρομή, με φόντο την καλοκαιρινή Ελλάδα, μας αποκαλύπτεται με αφοπλιστική αμεσότητα τι επιφυλάσσει η ζωή για το ιδιαίτερο αυτό ζευγάρι. Τα μεγάλα μονοπλάνα που σφύζουν από διάλογο–χαρακτηριστικά της σκηνοθετικής μαεστρίας του Linklater-, οι καλοδουλεμένες ατάκες που ακούγονται αυτοσχέδιες–καρπός μιας ιδιαίτερης συγγραφικής διαδικασίας- και η φυσικότητα των πρωταγωνιστών-αποτέλεσμα ατελείωτων προβών- είναι τα εργαλεία αυτής της γοητευτικής ταινίας που αιχμαλωτίζει λίγο πριν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα τις πιο καλά κρυμμένες πτυχές της ζωής ενός ζευγαριού.

Μπορεί σε αυτή την ταινία να μην υπάρχει διορία (ένα τραίνο ή μια πτήση που καραδοκεί ως εύρημα που πυροδότησε τις δύο προηγούμενες ταινίες), όμως η εμπλοκή μας με τους πρωταγωνιστές είναι ακόμα πιο έντονη. Δεν είναι μόνο οι συζητήσεις τους που είναι ακόμα το ίδιο συναρπαστικές. Είναι ότι τα συναισθήματα τους αναδύονται πιο γνήσια από ποτέ, ειδικά τώρα που μοιράζονται μια ζωή και όχι μόνο μια φαντασίωση…
Enhanced by Zemanta

Βασιλικά Ευβοίας: Οταν οι νεράιδες συνάντησαν τα πλατάνια

Εναλλακτικές διακοπές στο «πολυχώραφο» Ξουτκά.

Αν σας αρέσει η φύση, η δροσιά και η καλή παρέα, ένας είναι ο προορισμός σας για φέτος το καλοκαίρι: τα Ξουτκά (ή αλλιώς...ξωτικά). Πρόκειται για έναν πολυχώρο εναλλακτικού τουρισμού και ψυχαγωγίας στη Βόρεια Εύβοια, με πολύ εύκολη οδική πρόσβαση. Μέσα σε ένα μαγευτικό τοπίο γεμάτο πλατάνια, καρυδιές και ελιές θα βρείτε το café-bar-εστιατόριο, όπου μπορετε να πάρετε το πρωινό σας, απολαμβάνοντας σπιτικές γεύσεις, ενώ το βράδυ θα πιείτε το ποτό σας στη δροσιά με ψαγμένες μουσικές.

Στα Ξουτκά, όμως, δεν θα βρείτε μόνο αυτά. Αν αγαπάτε τη Φύση και την κατασκήνωση, μπορείτε να στήσετε τη σκηνή σας σε ειδικά στέγαστρα κάτω από την σκιά των πλατανιών και με ορμητήριο τα Ξουτκά να κάνετε πεζοπορία στο κοντινό δάσος, να πατε για μπάνιο στην παραλία Ψαροπούλι ή να κάνετε βόλτα με τα άλογα του αγροκτήματος Ιππερος που φιλοξενούνται διπλά από τον χώρο. Κάθε καλοκαίρι, επίσης, διοργανώνονται συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, κουκλοθέατρο κι άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 _12-15 Ιουλίου
D.P.S PRODUCTION P.L.U.R. MINI FESTIVAL
_ 26 Ιουλίου
Παράσταση θεάτρου σκιών: << Ο καραγκιόζης γιατρός>>
Παναγιώτης Κούλελης
Είσοδος: 5 Eu
_ 27 Ιουλίου
LIVE:  ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ
Είσοδος: 15 Eu με ποτό
_28 Ιουλίου
Αφήγηση παραμυθιών: <<Στης θάλασσας την άκρη>>
              Αφήγηση: Ανθή Θάνου. Μουσική: Π. Κούλελης.
Είσοδος: 5 Eu
_2 Αυγούστου
Παράσταση κουκλοθέατρου: << Κουκλοποιήματα στου χορού τα βήματα >>
από το θέατρο μαριονέτας Antamapantahou.
Είσοδος: 5 Eu
_3 Αυγούστου
LIVE:  ACTIVE MEMBER
Είσοδος: 15 Eu με ποτό
_4 Αυγούστου
Θεατρική παράσταση: <<Ο καραγκιόζης και τα 82 εντάλματα>>
Θίασος: Μπουλούκι
Είσοδος: 5 Eu
_5-8 Αυγούστου Καλοκαιρινό εργαστήρι commedia del’arte με θέμα:
<< Η μάσκα, commedia del’arte και λαϊκή κωμωδία>>.
Από τον Χρήστο Συρμακέζη.
_9 Αυγούστου
LIVE:  Triosolvista
( Σταύρος Αγιαννιώτης, Βιβή Γκέκα, Σόλης Μπαρκή)
Είσοδος: 8 Eu με ποτό
_10 Αυγούστου
LIVE:  JAH LOVE MARIA. (reggae)
Είσοδος: 10 Eu με ποτό
_15-16-17 Αυγούστου
PARTY με τους Furucawa
Είσοδος ελεύθερη
_19-21 Αυγούστου
Σεμινάριο Μουσικοκινητικής: <<Η σειρά σου να παίξεις>>
Για γονείς και παιδιά μέχρι 10 ετών και παιδαγωγούς προσχολικής και πρωτοσχολικής βαθμίδας.
Βασίλης Αναγνώστου. Μουσικοπαιδαγωγός-συγγραφέας
Συμμετοχή Ελεύθερη. Τηλ.6972690636

>www.xoutka.com

Μαντούδι: Ξεψύχησε από τσίμπημα φιδιού

Σοκαρισμένοι είναι οι κάτοικοι στο Μαντούδι Εύβοιας από την είδηση ότι ένας ηλικιωμένος «έσβησε» από τσίμπημα φιδιού.

Ο άτυχος 73χρονος μετέβη στο χωράφι του, όταν ξαφνικά δέχτηκε την θανατηφόρα, όπως αποδείχθηκε, επίθεση από το ερπετό.

Οι πόνοι που ένοιωσε ήταν φριχτοί και άμεσα μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας της περιοχής. Οι γιατροί έδωσαν τις πρώτες βοήθειες αλλά έκριναν πως έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Χαλκίδας. Δυστυχώς όμως ήταν πολύ αργά και ο 73χρονος ξεψύχησε.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...