Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Εργαζόμενος στη ΛΑΡΚΟ πήγε να αυτοκτονήσει στα Πολιτικά

Νέες πληροφορίες, που έχουν φθάσει στο messapianews, αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος άνδρας εργάζεται σε καράβι της Λάρκο. 

Όπως μας ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες, ο μεσήλικας, κατά την προσπάθειά του να θέσει τέρμα στη ζωή του, μέσα στα όσα είπε ανέφερε και ότι είχε να δει στεριά πάνω από 65 ημέρες, πράγμα το οποίο που ίσως τον επηρέασε στην ψυχολογία του.

Πάντως για καλή του τύχη, ο άνδρας γλίτωσε, πραγματικά από την αυτοκτονία, χάρη στην επέμβαση των φοιτητών, όπου έδωσαν πραγματική "μάχη" για να τον πείσουν να μην προβεί σε αυτή την πράξη, όπου τελικά το κατάφεραν.

Και η Αστυνομία  που ειδοποιήθηκε σχετικά δεν πήγε γιατί "άλλαζαν βάρδιες"

Σκύρος: Ασθενοφόρο μόνο το πρωί και ερώτηση Αναγνωστάκη για τη «συχνή απουσία του Διευθυντή του ιατρείου»


Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή, μαζί με άλλους συναδέλφους του στη ΔΗΜΑΡ ο Βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης σχετικά με το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου

Στο Νομό Εύβοιας ανήκει διοικητικά και η νήσος Σκύρος, που για την εξυπηρέτηση των αναγκών υγείας των κατοίκων και επισκεπτών της, λειτουργεί Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (Π.Π.Ι.) που υπάγεται οργανικά και υπόκειται στην εποπτεία του Γενικού Νοσοκομείου Κύμης (ΓΝΚ), που με τη σειρά του είναι διασυνδεδεμένο με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Υπάρχουν πάμπολλες ομόφωνες καταγγελίες του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκύρου αλλά και όλων των άλλων φορέων του νησιού, που αφορούν την πλημμελή λειτουργία του ιατρείου. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου, με βάση τις καταγγελίες που έχει συγκεντρώσεις αποδίδει αυτή την κατάσταση κυρίως «στη συχνή απουσία του Διευθυντή του ιατρείου» που έχει ως φυσικό επακόλουθο κι αποτέλεσμα την ελλιπέστατη εποπτεία.

Παράλληλα και ενώ το Π.Π.Ι. Σκύρου στελεχώνεται από: δύο ειδικευμένους ιατρούς γενικής ιατρικής, έναν παιδίατρο, δύο ιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου, 10 νοσηλευτές (λόγω συνυπηρέτησης), μία μαία, έναν βοηθό ακτινολόγου και έναν οδηγό ασθενοφόρου, λειτουργεί μόνο πρωινό ωράριο!

Τελευταία έγινε δεκτό το αίτημα της τοπικής κοινωνίας και του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου, που αφορούσε το διορισμό Τριμελούς Διοικητικής Επιτροπής, ώστε να υπάρξει επιτέλους εποπτεία και να εφαρμοστεί απογευματινό ωράριο μέχρι την 22α ώρα, γεγονός που θα ανακούφιζε και θα ικανοποιούσε τους κατοίκους του νησιού. Δυστυχώς ύστερα από παρεμβάσεις, η απόφαση ανακλήθηκε από τον αναπληρωτή διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας και μετά από υπόδειξη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας!



Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 26 του Ν. 4025/2011 «Στα Κέντρα Υγείας μπορεί να διορίζεται, με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας τριμελή Διοικούσα Επιτροπή, η οποία αποτελείται: α) από τον Πρόεδρο, που ορίζεται με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας,

β) από τον υπεύθυνο για τον συντονισμό της επιστημονικής λειτουργίας του Κ.Υ. και γ) από ένα δημοτικό σύμβουλο του Δήμου της έδρας του Κ.Υ., που ορίζεται από το Δήμο. Η δυνατότητα όμως αυτή δυστυχώς, σύμφωνα με τον αναπληρωτή διοικητή του Γ.Ν. – Κ.Υ. Κύμης Ν. Γουρνή ( έγγραφο με αρ. πρωτ. 1169/23/03/2012), δεν μπορεί να επεκταθεί στα Π.Π.Ι. και ιδίως σε αυτά των απομακρυσμένων και δη νησιωτικών περιοχών, όπως γνωμοδότησε ο νομικός σύμβουλος της 5ης Υ.ΠΕ.

Με βάση τα προαναφερόμενα, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:

1. Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας, αναφορικά με την δυνατότητα επέκτασης της ανωτέρω διάταξης και για την περίπτωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου αλλά και άλλων της ίδιας ή παρόμοιας γεωμορφολογίας;

2. Θα υπάρξει από το Υπουργείο Υγείας σχετική μέριμνα, - αφού στο Π.Π.Ι Σκύρου υπηρετεί ιδιαίτερα ικανός αριθμός προσωπικού - να λειτουργήσει και κατά τις απογευματινές ώρες, όπως επιτάσσει η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και απαιτούν συνολικά οι φορείς της τοπικής κοινωνίας;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Αναγνωστάκης Δημήτρης

Γιαννακάκη Μαρία

Πανούσης Γιάννης

"Σκοτώστρες" τα μηχανάκια στην Εύβοια

 Φωτό αρχείου
Τα μηχανάκια εξελίσσονται σε "σκοτώστρες" στην Εύβοια. 

Μετά τον άδικο θάνατο της Φωτεινής Λιβανίου στον Βατώντα, άλλα δύο τροχαία με τραυματίες, ευτυχώς, έγιναν μέσα σε δύο μέρες.


Στο πρώτο τροχαίο το μηχανάκι του 52χρονου συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στον δρόμο Πευκί- Ιστιαία, κάτω από συνθήκες που εξετάζει το αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Το μηχανάκι του 52χρονου έπεσε με δύναμη στο έδαφος και τραυματίστηκε ο άτυχος άντρας.

Ανάλογο ήταν και το ατύχημα του 22χρονου που και αυτός τραυματίστηκε όταν συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο.

Οι δύο άντρες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας, μιας και δεν ήταν απαραίτητες μόνο οι πρώτες βοήθειες από το κέντρο υγείας Ιστιαίας.

Ερέτρια: Ποντιακό γλέντι και με τον Σύλλογο φίλων Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ»

Στην σπουδαία εκδήλωση του συλλόγου ποντίων Ερέτριας που θα γίνει το Σάββατο 4/8/2012 στην πλατεία Ερέτριας, θα έχει συμμετοχή  και ο σύλλογος φίλων Στέλιου  Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», με τραγούδια  που θα ερμηνεύσει, ο έξοχος ερμηνευτής του λαϊκού τραγουδιού και λάτρης του Στέλιου Καζαντζίδη Αποστόλης Τσιτόγλου.

Ξεχάστε τις δίαιτες: Έρχεται νέο άρωμα που αδυνατίζει

Το άρωμα Prends-Moi θα βγει στην κυκλοφορία μέσα στις επόμενες ημέρες και αναμένεται να κάνει θραύση. Κι αυτό όχι γιατί μυρίζει τέλεια, αλλά γιατί βοηθά στο αδυνάτισμα.

Η ιδέα ανήκει στην γαλλική αρωματοποιία Robertet, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε ότι ήδη η λίστα αναμονής για την απόκτηση του αρώματος φτάνει μόνο στη Βρετανία τις 6000 γυναίκες.

Το Prends-Moi, η τιμή του οποίου ανέρχεται στα 42 ευρώ, περιέχει ένα συνδυασμό καφεΐνης, καρνιτίνης και σπιρουλίνας που ενεργοποιεί τα δύο βασικά ένζυμα της λιπόλυσης, βοηθώντας στο αδυνάτισμα, ενώ αυξάνει την παραγωγή β-ενδορφινών στην επιδερμίδα. Αυτές μεταφέρουν ένα μήνυμα ικανοποίησης και πληρότητας στον εγκέφαλο, το οποίο κυριολεκτικά κόβει την όρεξη.

Το άρωμα θα μυρίζει περγαμόντο, μανταρίνι και γκρέιπφρουτ, ενώ για να αποδώσει στο μάξιμουμ, απαιτείται να το φοράς κάθε πρωί, αλλά και όποτε θες να κάνεις κάποια διατροφική ατασθαλία.

Σύμφωνα με το τεστ δοκιμής σε γυναίκες μεταξύ 18 και 70 ετών, οι οποίες δεν έκαναν δίαιτα, το 75% συμφώνησε πως μειώθηκε η τάση τους για τσιμπολόγημα, ενώ το 73% ένιωσε αυτή την αίσθηση ευχαρίστησης που υποσχόταν το άρωμα.

Ιστιαία: 56χρονος, γύρισε στο χωριό του και πέθανε

Σε έναν 56χρονο από την Πετρούπολη ανήκει το πτώμα που βρήκε κάτοικος της Ιστιαίας στον Βουτά το Σάββατο.

Για όσους δεν θυμούνται την υπόθεση, προχωρούσε στα χωράφια στην Βόρεια Εύβοια και έμεινε κάγκελο με το θέαμα που αντίκρισε ένας 50χρονος.

Το Σάββατο στις τρεις το μεσημέρι στην περιοχή Βουτάς, δεν πίστευε στα μάτια του ένας περαστικός όταν είδε κάποια ρούχα στην άκρη του αγροκτήματος.

Πήγε πιο κοντά και πάγωσε όταν είδε το πτώμα.

Ύστερα από έρευνα των αστυνομικών λύθηκε το μυστήριο μιας και το πτώμα ανήκει σε 56χρονο άντρα που έμενε στην Πετρούπολη και είχε καταγωγή από την Ιστιαία.

Ο άτυχος άντρας είχε πάει στην Ιστιαία και για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο βρέθηκε νεκρός το Σάββατο. Ο θάνατος του προσδιορίζεται δύο μέρες πριν σύμφωνα με τους ιατροδικαστές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι δεν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, μιας και βρέθηκαν χρήματα στην τσέπη του άτυχου άντρα.

Υπόθεση 15χρονης: Η αστυνομία αναζητά στην Πάρο ένα νεαρό με μηχανή

Ένα νεαρό άντρα με μηχανή αναζητά η αστυνομία και το λιμενικό για την επίθεση στη 15χρονη μαθήτρια σε παραλία της Πάρου. Σύμφωνα με μάρτυρες ο ύποπτος φέρεται να είχε περάσει με τη μηχανή του μπροστά από την 15χρονη, την αδελφή της και την μητέρα δυο φορές.

Ηδη η ΕΛ.ΑΣ και το λιμενικό χτενίζουν ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Προσπαθούν να διαπιστώσουν αν κάποιος είχε επισκεφθεί το νησί εκείνες τις ημέρες για διακοπές, τις οποίες διέκοψε ξαφνικά και έφυγε από την Πάρο αιφνιδιαστικά μετά το περιστατικό.

Την ίδια ώρα ο ιατροδικαστής περιμένει την ανάλυση γενετικού υλικού που έχει συλλεχθεί από διάφορα άτομα που βρίσκονται στο νησί και πιθανώς να είχαν έρθει σε επαφή με την ανήλικη μαθήτρια, ώστε να γίνει ταυτοποίηση με εκείνο που βρέθηκε στην 15χρονη.

Κεραυνός σκότωσε 400 πρόβατα ταυτόχρονα!

Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά... 400 πρόβατα, έπεσαν νεκρά στο Δίστρατο της Κόνιτσας, από πτώση κεραυνού.

Όπως έγινε γνωστό, εκείνη τη στιγμή ο κτηνοτρόφος προσπαθούσε να οδηγήσει τα πρόβατα στη στάνη ωστόσο τον πρόλαβαν η σφοδρή κακοκαιρία και ο κεραυνός που σκότωσε τα ζώα.

«Ευτυχώς ο ίδιος ο κτηνοτρόφος, που κατάγεται από τη Σμίξη Γρεβενών, γλύτωσε καθώς στεκόταν στη βροχή, την ώρα που το κοπάδι του σταμάτησε κάτω από δέντρο και τα ζώα αρνούνταν να μετακινηθούν» εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Κόνιτσας, Κώστας Παγανιάς που αναφέρει χαρακτηριστικά ότι δεν έχει ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στην περιοχή. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων για την ακριβή καταγραφή της ζημίας. Ωστόσο μεγάλο πρόβλημα προκαλεί και η διαδικασία της ταφής των νεκρών ζώων καθώς πρόκειται για 25 τόνους κρέατος, που πρέπει να ταφούν επί τόπου σε μεγάλο βάθος, όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία

Έκθεση από Κουμιώτες ερασιτέχνες φωτογράφους.

Ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης σας προσκαλέι στα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας από Κουμιώτες ερασιτέχνες φωτογράφους.

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012 και ώρα 21.00.
 
Διάρκεια Έκθεσης: από 5-20 Αυγούστου 2012, καθημερινά από 10.30-13.30 και 18.00-21.00
Πληροφορίες: 222022011

Ούτε συνταξιούχος ήταν, ούτε «ανάπηρος»...

Mία ακόμα απάτη εις βάρος του ΙΚΑ είδε το φως της δημοσιότητας, καθώς η διοίκηση του Ιδρύματος, αξιοποιώντας τα δεδομένα του πληροφοριακού συστήματος, εντόπισε συνταξιούχο, ο οποίος λάμβανε σύνταξη αναπηρίας από το 1989 έως και το 2010, ενώ συγχρόνως εργαζόταν και ασφαλιζόταν σε πιστωτικό ίδρυμα.

Σύμφωνα με το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, το ύψος της οικονομικής ζημίας, που προκλήθηκε στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο ανωτέρω συνταξιούχος, ενώ ελάμβανε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρότι εργαζόταν, την 1η Ιανουαρίου 2011, κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας στο τοπικό υποκ/μα ασφαλισμένων των εντασσόμενων Ταμείων και κλάδων ΤΣΠ-ΑΤΕ, ΤΣΠ-ΕΤΕ, ΤΣΠ-ΤΕ, ΤΑΠ-ΕΤΒΑ & ΤΑΠΑΕ-ΕΘΝΙΚΗ και δικαιώθηκε αυτής.

Όπως ανακοινώθηκε, το αρμόδιο υποκατάστημα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι οι έλεγχοι στις καταβαλλόμενες παροχές, με διασταυρώσεις στοιχείων, που τηρούνται από τις υπηρεσίες του και από άλλους οργανισμούς και φορείς, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, προκειμένου να παταχθούν παραβατικές συμπεριφορές, που δημιουργούν διαρροές στα οικονομικά του Ιδρύματος και, τελικά, αποβαίνουν σε βάρος των πραγματικά δικαιούχων.

ΘΗΒΑ: Συνεργασία με το νοσοκομείο Χαλκίδας και όχι της Λιβαδειάς

Στα μαχαίρια βρίσκονται οι διοικητές των νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας κυρίως το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τόσο η εμπλοκή των αρμοδιοτήτων – διοικητή και αναπληρωτή διοικητή- όσο και τα απανωτά προβλήματα με ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, έφτασαν στα όρια τους, τις σχέσεις των κυρίων Κ.Γκιζίμη και Ν.Σβίγγου.

Η έντονη αντιπαράθεση ήταν ιδιαίτερα εμφανής στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θήβας για το θέμα του νοσοκομείου. Ο αναπληρωτής διοικητής της Θήβας απείλησε ότι αν το υπουργείο δεν εγκρίνει συνεργασία με το νοσοκομείο Χαλκίδας και παραμείνει η συνεργασία με την Λιβαδειά, εκείνος θα παραιτηθεί. Στην διένεξη έχουν παρέμβει προσφεύγοντας στην δικαιοσύνη και οι γιατροί της Θήβας που αντιδρούν στις μετακινήσεις συναδέλφων τους, στο ίδρυμα της Λιβαδειάς. Η δημοτική αρχή της Θήβας πάντως αποφάσισε να διεκδικήσει την ομαλή λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος, ζητώντας την επίλυση των πολλών προβλημάτων υποστελέχωσης μονάδων και προσωπικού.

Περγαντάς: « Το Πανεπιστήμιο Στερεάς να διατηρηθεί και να εξελιχθεί»

Με αφορμή δημοσιεύματα αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας «ΑΕΙ και ΤΕΙ» επισημαίνουμε τα εξής:

1. Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, πρωταρχικός στόχος ήταν και παραμένει η αναβάθμιση του ΑΕΙ και των ΤΕΙ της Περιφέρειας μας.

2. Στις 16 Ιουνίου 2011, πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα: το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας. Στη συνεδρίαση συμμετείχαν η Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου, Βουλευτές της Περιφέρειας, Δήμαρχοι, εκπρόσωποι των παραγωγικών, κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και του Συλλόγου των Φοιτητών.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο σε μια ανοιχτή διαδικασία συνεκτιμώντας τις προτάσεις και θέσεις των παρευρισκομένων αποφάσισε:

α) Να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν σχολές που θα συμπεριλαμβάνουν τα σημερινά τμήματα, σύμφωνα με την πρόταση της Διοικούσας Επιτροπής.

β) Να εκπονηθούν και να εφαρμοστούν καινοτομικά και ευέλικτα προγράμματα σπουδών, που θα δίνουν πολλαπλές δυνατότητες στους φοιτητές.

γ) Να διασυνδεθεί η λειτουργία του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία, με μελέτες, έρευνες, πρακτική άσκηση και επαγγελματική προοπτική,

δ) Να εξασφαλιστεί η στέγασή τους σε οργανωμένους και σύγχρονους χώρους.

3. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Περιφερειάρχη, των Επικεφαλής των Παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου και εκπροσώπου της Κίνησης Πολιτών με την τότε Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου όπου και κατατεθήκαν οι παραπάνω θέσεις.

4. Σήμερα μετά τις διαφαινόμενες εξελίξεις γενικά στο χώρο της Παιδείας και ειδικότερα στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθίσταται κάθε άλλο παρά ποτέ, επιβεβλημένη η υλοποίηση των παραπάνω θέσεων, όπως αυτές διατυπώθηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

5. Για το σκοπό αυτό, καλούμε τους Υπουργούς που κατάγονται από τη Στερεά Ελλάδα, τους Βουλευτές, τα Κόμματα, τους Δημάρχους και όλους τους φορείς της Περιφέρειας, να συνεχίσουμε και να εντείνουμε από κοινού τον αγώνα, για τη διατήρηση και αναβάθμιση του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.

Στην Αιδηψό πνίγηκε 54χρονος προσπαθώντας να σώσει λουόμενο

Ένα σπάνιο περιστατικό ανθρωπιάς και ηρωισμού, έλαβε χώρα χθες το απόγευμα στην Αιδηψό  αλλά δυστυχώς δεν είχε αίσιο τέλος.
Συγκεκριμένα, ένας 54χρονος άνδρας καθώς απολάμβανε το μπάνιο του στην παραλία λουτρών στην Αιδηψό αντιλήφθηκε λουόμενους που κινδύνευαν απο τη θαλασσοταραχή και έπσευσε να τους σώσει. Δυστυχώς όμως κατά την προσπάθεια του έχασε τις αισθήσεις του και ανασύρθηκε στην στεριά.

Οι άνθρωποι που παραθέριζαν στην περιοχή, ανάμεσά τους και ένας ιδιώτης γιατρός του παρέσχεσαν τις πρώτες βοήθειες, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Ο 54χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Ιστιαίας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός του πρόκειται να μεταφερθεί στο Νεκροτομείο Αθηνών για τη διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.

Τον πυροβόλησαν στο κεφάλι για 2,5 κιλά χασίς!

Η αγοραπωλησία πήγε στραβά κι ένας άνθρωπος κατέληξε νεκρός, στο κέντρο της Αθήνας.

Φως στη δολοφονία ενός 36χρονου Αιγύπτιου, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας στα Κάτω Πατήσια έριξε η Αστυνομία. Τον δολοφόνησε εν ψυχρώ 32χρονος συμπατριώτης του, παρουσία κι ενός 25χρονου Αλβανού.

Μια ανθρώπινη ζωή χάθηκε για 2,5 κιλά χασίς! Θύτες και θύμα διακινούσαν ναρκωτικά στο κέντρο της Αθήνας. Ο 36χρονος Αιγύπτιος πήγε να συναντήσει τον δολοφόνο του, τα ξημερώματα τις Δευτέρας, στις 01:15. Το ραντεβού ήταν στην οδό Ζερβουδάκη στα Κάτω Πατήσια.

Ο Αιγύπτιος επρόκειτο να πουλήσει στο θύμα 2,5 κιλά χασίς. Στη διάρκεια της αγοραπωλησίας, όμως, οι δυο Αιγύπτιοι διαφώνησαν. Και τότε, ο 32χρονος πυροβόλησε τον 36χρονο συμπατριώτη του στο κεφάλι.

Μαζί με τον 25χρονο Αλβανό εξαφανίστηκαν αμέσως από το σημείο της δολοφονίας. Όμως δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την αστυνομία.

Μια μέρα μετά το φονικό τους εντόπισαν. Ομολόγησαν την πράξη τους και οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΕΡΕΤΡΙΑ: Στα "Κανάρεια" "έκλεψαν την παράσταση οι ... μικροί!



Με ένα εκπληκτικό «ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΧΑΣΑΠΟΣΕΡΒΙΚΟ» και ... καραγκιόζη για τους μικρούς τα "Κανάρεια" "έκλεψαν την παράσταση χτες το βράδυ στην Ερέτρια .

Οι μουσικοί καταχειροκροτήθηκαν αλλά η αποθέωση ήρθε λίγο αργότερα  όταν η παιδική χορωδία έκανε μια μοναδική εμφάνιση.


Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και το Σάββατο ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στην ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ θα συμμετέχει και ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΥΠΑΡΧΩ» ΕΥΒΟΙΑΣ με ένα μουσικό αφιέρωμα στον ΣΤΕΛΙΟ ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ !!!.

Ο Χρήστος Κουτσαύτης, για άλλη μια φορά ήταν εκεί (και θα ξαναπάει) και οι φωτογραφίες του - αποδείξεις της μεγαλης χθεσινής επιτυχίας.

 

Ξυλοκόπησαν άγρια ηλικιωμένο στο Βασιλικό

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού έπεσε τα μεσάνυχτα ένας ηλικιωμένος μέσα στο σπίτι του στο Βασιλικό.


Το θύμα νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο Νοσοκομείο και την υπόθεση ερευνά η Αστυνομία.

Κύμη: Πρόστιμο 10.000 ευρώ για παράνομη χωματερή

Πρόστιμο 10.000 ευρώ επέβαλε η υπηρεσία περιβάλλοντος της περιφέρειας στον δήμο Κύμης- Αλιβερίου, καθώς  διαπιστώθηκε ότι  συνεχίζει να διατηρεί χωματερή που  σύμφωνα με το σκεπτικό των ελεγκτών λειτουργεί «ανεξέλεγκτα».


Οι ελεγκτές επισκέφθηκαν προκειμένου να ελέγξουν την κατάσταση της χωματερής μετά από καταγγελίας του περιβαλλοντικού συλλόγου της περιοχής.

Θρίλερ στη Σάμο. ΕΠΟΠ βρέθηκε νεκρός.Είχε μηνυθεί για "σεξουαλική παρενόχληση"!

Θρίλερ στη Σάμο με τον θάνατο ενός ΕΠΟΠ ,που οι πρώτες πληροφορίες αποδίδουν σε αυτοκτονία. 

Η υπόθεση περιπλέκεται , γιατί χθες σύζυγος συναδέλφου του νεκρού , είχε υποβάλει μήνυση εναντίον του κατηγορώντας τον για “σεξουαλική παρενόχληση”!

Μετά την υποβολή της μήνυσης οι αστυνομικές αρχές της Σάμου άρχισαν να αναζητούν τον ΕΠΟΠ. Τελικά οι αστυνομικοί κατέληξαν στο σπίτι του. Παραβιάζοντας την πόρτα μπήκαν και βρήκαν τον ΕΠΟΠ νεκρό. Δίπλα του υπήρχε ένα κουτί με φυτοφάρμακο, γι΄ αυτό και η περίπτωση της αυτοκτονίας διαδόθηκε αμέσως.

Ωστόσο οι αστυνομικές αρχές του νησιού ερευνούν πλέον όλα τα ενδεχόμενα.

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης ναρκωτικών στη Χαλκίδα

Εξαρθρώθηκε -στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε νωρίς το πρωί σε οικισμό Ρομά στην πόλη της Χαλκίδας- τριμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Συνελήφθησαν, τρεις ημεδαποί Ρομά, εκ των οποίων μία 61χρονη γυναίκα και δύο άνδρες ηλικίας 60 και 37 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. και τριών Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Α΄, Β΄και Γ΄ Ο.Π.Κ.Ε.), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών που περιήλθαν στην Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας και αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σήμερα το πρωί, εντός οικισμού Ρομά στην πόλη της Χαλκίδας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις δράστες, ενώ μετά από διαδοχικές αιφνιδιαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε τρεις οικίες τους, με την παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δύο συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες ηρωίνης, συνολικού μεικτού βάρους (123,7) γραμμαρίων.

Τέσσερις συσκευασίες, που περιείχαν ποσότητες κοκαΐνης, συνολικού μεικτού βάρους (20,9) γραμμαρίων.

Το χρηματικό ποσό των (2.165) ευρώ, προερχόμενο από την πώληση των ναρκωτικών ουσιών.

Πέντε κινητά τηλέφωνα.

Διάφορα σύνεργα, κατάλληλα για την συσκευασία δόσεων των ναρκωτικών ουσιών.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι οι τρεις δράστες προμηθευόταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης από διάφορες περιοχές της Αττικής, τις οποίες κατείχαν στις οικίες τους και στην συνέχεια διέθεταν σε διάφορους χρήστες της περιοχής έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Έχασε το… μπικίνι της στα καλλιστεία! [video]


Έχουν και τα καλλιστεία τα απρόοπτά τους, τα οποία πολλές φορές λειτουργούν υπέρ θεατών και τηλεθεατών.

 Δείτε το «ατύχημα» που είχε μια από τις  διαγωνιζόμενες στο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Μις Βενεζουέλα, χάνοντας κατά τη διάρκεια της… παρέλασης, το μπικίνι της, αφού λύθηκε το κορδόνι.

Φθιώτιδα:Αίσιο τέλος για τον πρώην ιερέα που ήθελε να αυτοκτονήσει

Ο 39χρονος πείσθηκε και κατέβηκε με το καλάθι του πυροσβεστικού οχήματος...

Ο πρώην ιερωμένος είχε ανέβει στην ταράτσα του σπιτιού του στην Αρκίτσα Φθιώτιδας, από τις 6:00΄ το απόγευμα και απειλούσε να βουτήξει στο κενό.

Οι πληροφορίες του LamiaReport.gr, αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε βάλει φωτιά στο σπίτι του και ότι είχε προσπαθήσει ξανά να βάλει τέλος στη ζωή του, ενώ έχει νοσηλευτεί και σε ίδρυμα.


Στο σημείο έσπευσαν η αστυνομία, η Π.Υ και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία. Τελικά πείσθηκε και ζήτησε από τους άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ να τον κατεβάσουν και στη συνέχεια διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Λαμίας.

Μέχρι και το 40% των γυναικών σώζει η αντισύλληψη

Νέα μελέτη έδειξε ότι η αντισύλληψη σώζει 250.000 γυναίκες το χρόνο παγκοσμίως, ενώ αν όλες οι γυναίκες είχαν επαρκή μέτρα αντισύλληψης θα μπορούσαν να... σωθούν άλλες 100.000 επιπλέον.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παραθέτει η μελέτη, 355.000 γυναίκες πέθαναν από προβλήματα κατά τη διάρκεια της γέννας και από επικίνδυνες αμβλώσεις το 2008, ενώ περισσότερες από 250.000 ζωές σώθηκαν χάρη στην αντισύλληψη κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται από το βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η αντισύλληψη έχει επιτρέψει να μειωθεί η μητρική θνησιμότητα κατά 40% τα τελευταία 20 χρόνια.

Όμως, σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην υποσαχάρια Αφρική, όπου μόνο το 22% των σεξουαλικά ενεργών παντρεμένων γυναικών χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης, έναντι ενός 75% στις ανεπτυγμένες χώρες.

"Αν όλες οι γυναίκες που θα το επιθυμούσαν είχαν πρόσβαση στην αντισύλληψη στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο αριθμός των μητρικών θανάτων θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και κατά 30%", αναφέρεται στη μελέτη που έγινε με την καθοδήγηση του Τζον Κλίλαντ της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Ο αριθμός των ζωών που θα μπορούσαν έτσι να σωθούν εκτιμάται σε 104.000 ετησίως από τον ερευνητή Σαϊφουντίν Αχμεντ σε μια άλλη μελέτη. Αυτή αναφέρει επίσης το θάνατο 3 εκατομμυρίων νεογέννητων κάθε χρόνο, κατά κύριο λόγο στις αναπτυγμένες χώρες, που οφείλεται σε επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.

Η μείωση του αριθμού των επικίνδυνων κυήσεων και η επιμήκυνση του διαστήματος μεταξύ δυο κυήσεων θα επιτρέψει να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών, σύμφωνα με την μελέτη του κ. Κλίλαντ.

"Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού και μικρού σωματικού βάρους (του εμβρύου) κατά τη γέννηση διπλασιάζεται όταν η σύλληψη γίνεται σε λιγότερο από έξι μήνες μετά από μια γέννηση, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά το πρωτότοκο παιδί έχουν επιπλέον 60% κίνδυνο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, απ ότι εκείνα που γεννήθηκαν σε χρονικό διάστημα που είναι μεγαλύτερο από τα δυο χρόνια", σημειώνει ο κ. Κλίλαντ.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε τα 7 δισεκατομμύρια το περασμένο έτος και αναμένεται να φτάσει τα 9,3 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Και οι δύο μελέτες περιλαμβάνονται σε μια ειδική έκδοση του Lancet που κυκλοφορεί την παραμονή της συνόδου κορυφής για τον οικογενειακό προγραμματισμό στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
Enhanced by Zemanta

Τέλος εποχής για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο hotmail, το οποίο έγινε outlook.com

Mία από τις πλέον γνωστές διευθύνσεις ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, το hotmail.com έδωσε τη θέση του σε μια νέα υπηρεσία της Microsoft, που ακούει στο όνομα... Outlook.com.

Η νέα αυτή υπηρεσία είναι ήδη διαθέσιμη, όπως αναφέρει η Microsoft. Ο χρήστης πρέπει να μεταβεί στην ιστοσελίδα www.outlook.com και να εγγραφεί με το Microsoft account που ήδη έχει -δηλαδή με το Hotmail ή Windows Live ID).

Αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά από την πρώτη παρουσίαση του Outlook.com:

-Ανανεωμένη εμπειρία για σύγχρονους browsers και συσκευές: Ένα καινούριο, καθαρό περιβάλλον εργασίας που είναι ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση, συνεργάζεται με τις συσκευές σας μέσω του Exchange ActiveSync και αποφορτίζει την αλληλογραφία, έχοντας 60% λιγότερα pixels στην επικεφαλίδα και 30% περισσότερα ορατά μηνύματα στα εισερχόμενα. Επίσης δεν προβάλλονται διαφημίσεις ή μεγάλα πλαίσια αναζήτησης που είθισται να καταλαμβάνουν πολύ χώρο.

-Σύνδεση με φίλους και συναδέλφους, οπουδήποτε και αν βρίσκονται: Το Outlook.com συνδέεται με το Facebook, το Twitter, το LinkedIn, το Google και σύντομα και με το Skype. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες των φίλων σας, μηνύματα, status updates, chats, κλήσεις - όλα με τη δύναμη μιας συνεχώς ανανεωμένης λίστας επαφών που είναι συνδεδεμένη με αυτά τα δίκτυα.
-Έξυπνο και Δυνατό: Το Outlook.com ταξινομεί αυτόματα τα μηνύματα από τις επαφές, τα newsletters, τα shipping updates και τις ενημερώσεις από τα κοινωνικά δίκτυα, ενώ με τη λειτουργία sweep ο χρήστης μπορεί να τα μετακινήσει ή να τα σβήσει με ελάχιστες κινήσεις. Επιπλέον, η υπηρεσία περιλαμβάνει δωρεάν Office Web Apps – Word, Excel, PowerPoint και OneNote, καθώς και SkyDrive.

-Σας δίνει τον έλεγχο: Διατηρεί την προσωπική αλληλογραφία πραγματικά προσωπική (δεν υπάρχουν διαφημίσεις στην ανταλλαγή διαπροσωπικών emails, δεν σκανάρει την προσωπική αλληλογραφία για διαφημιστικούς σκοπούς), ενώ διαθέτει εξαιρετικά εργαλεία για όσους κάνουν συχνή και έντονη χρήση.

Το Outlook.com διαθέτει βεβαίως όλες τις βασικές λειτουργίες, όπως σχεδόν απεριόριστο αποθηκευτικό χώρο και κορυφαία προστασία.
Enhanced by Zemanta

Βίκυ Σταμάτη: Κινδυνεύει η ζωή μου, πρέπει να πάω στο νοσοκομείο

Έκκληση στην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, απευθύνει προς ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, καθώς η πελάτισσά του «αντιμετωπίζει άμεσο και μεγάλο κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή της».

Ο Βασίλης Χειρδάρης ζητά την μεταφορά της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου στο νοσοκομείο καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, η γιατρός των φυλακών ήδη ζήτησε «επείγουσα ψυχιατρική εκτίμηση» για την περίπτωσή της, καθώς την προηγουμένη (31/7) είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών εμφανίζοντας λιποθυμικές τάσεις και πονοκέφαλο.

Στην επιστολή του προς τη διεύθυνση των φυλακών ο κ. Χειρδάρης αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως η πελάτισσά του «εκδηλώνει την εντονότατη ανησυχία της για την σοβαρή επιδείνωση της υγείας της χθες και πολύ περισσότερο σήμερα».

Άγρια κόντρα Βενιζέλου- Στουρνάρα στη σύσκεψη

Τα μαχαίρια βγήκαν πάλι στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, το κλίμα μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Στουρνάρα ήταν τουλάχιστον εκρηκτικό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσήλθε στη νέα σύσκεψη έτοιμος για άγριο καυγά με τον υπουργό Οικονομικών, στον οποίο χρέωσε ότι δημιούργησε κλίμα με την Τρόικα ότι η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να δεχθεί τις περικοπές των 11,5 δισ. ευρώ, πείθοντας και τον Αντώνη Σαμαρά γι' αυτό, με αποτέλεσμα να φτάσουμε πάλι στο σημείο να απειλούν οι Τροϊκανοί για διακοπή της χρηματοδότησης πριν καν ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

Οι... κακές γλώσσες λένε, μάλιστα, ότι ακούστηκαν φράσεις που δεν μπορούν να γραφούν, αφού πέρα από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών, ο Ευάγγελος Βενιζέλος του χρεώνει διαρροές περί ανεύθυνης στάσης του, με αποτέλεσμα να είναι πυρ και μανία.

Από τη πλευρά του ο Γιάννης Στουρνάρας- αν και εμφανώς ικανοποιημένος λόγω του ότι πέρασε η «γραμμή» του- απέφυγε να ρίξει λάδι στη «φωτιά» με τις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά τη σύσκεψη, επισημαίνοντας σε συνομιλητές του ότι «δεν μπορούσε να γίνει διαφορετικά».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...