Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Δηλητηριάζουν και σκοτώνουν τις χήνες με πέτρες στο κέντρο της Χαλκίδας

Μία σκοτωμένη χήνα με τραύμα από πέτρα στο κεφάλι βρέθηκε στο Πάρκο του Λαού.

Αν και το περιστατικό θα μπορούσε να θεωρηθεί μεμονωμένο ο λίγο παλαιότερος ομαδικός δηλητηριασμός των χηνων στον ίδιο χώρο προκαλεί σκέψεις.

Ετσι ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας Θεόδωρος Γιαννούκος αναζητά μέτρα φύλαξης και διασφάλισης της ακεραιότητας των λοιπών χηνών του Πάρκου του Λαού.

www.halkida.tv

Περλεπέ: Να μην περικοπούν πιστώσεις προς τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας».

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Λοβέρδο κατέθεσε η βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ κυρία Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη, με την οποία ζητά να μην περικοπούν οι πιστώσεις για τις δομές Ψυχικής Υγείας στη χώρα και να διασφαλισθεί η συνέχιση της λειτουργίας τους.

Η ερώτηση της βουλευτού είναι η εξής:

«Κύριε Υπουργέ,

Σοβαρό κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους αντιμετωπίζουν οι Μονάδες Ψυχικής Υγείας των Ν.Π.Ι.Δ., λόγω της περικοπής 36,8 εκατομ. Ευρώ από τον ΚΑΕ 2544, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών την 26-08-2011.

Συνέπεια αυτής της περικοπής είναι η μείωση του σχετικού προϋπολογισμού από 82 εκατομ. Ευρώ σε 45 εκατομ., ποσό το οποίο έχει ήδη απορροφηθεί το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Αν αυτή η περικοπή ισχύσει τότε, κάθε μονάδα Ψυχικής Υγείας από τις 210 που υπάρχουν, αντιμετωπίζει το σοβαρό ενδεχόμενο να διακόψει τη λειτουργία της.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι, για τους περίπου 35.000 ασθενείς, αλλά και για τους 3.050 εργαζόμενους σ’ αυτές, δημιουργείται τεράστια ανασφάλεια και αβεβαιότητα.

Επειδή κύριε Υπουργέ, δεν πρέπει να υπάρξει μείωση του προϋπολογισμού γι’ αυτές τις δομές και να μη κινδυνεύσουν σε καμία περίπτωση με διακοπή της λειτουργίας τους.

Ερωτάσθε:

Πως θα παρέμβετε ώστε, να μην περικοπούν οι πιστώσεις για τις Μονάδες Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας και πως εγγυάστε την εύρυθμη συνέχιση της λειτουργίας τους και της συνολικής λειτουργίας της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης;».

Μεγάλη χασισοφυτεία με 732 δενδρύλια !

Τα δενδρύλια εντοπίστηκαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας, σε δασώδη απόκρημνη περιοχή στο Δημοτικό Διαμέρισμα Καμπιών του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, με τη συνδρομή της ΟΠΚΕ Ευβοίας και ειδικά εκπαιδευμένων αστυνομικών σκύλων περιπολίας της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αττικής, που μετέβησαν εκεί με τους συνοδούς τους για την έρευνα.
Μέσα στη φυτεία υπήρχαν τέσσερις ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, όπου καλλιεργούνταν επιμελώς τα δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από ένα έως τρία μέτρα το καθένα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Παράταση των συμβάσεων μεταφοράς μαθητών με μικρότερο κόστος

Tο Περιφερειακό συμβούλιο, ασχολήθηκε με το κρίσιμο θέμα της εύρυθμης μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία τη νέα σχολική χρονιά, αρμοδιότητα που σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη έχει περιέλθει στους Δήμους από την 1η Ιουλίου.

Ωστόσο λόγω της ανεπάρκειας του χρόνου για τη διενέργεια διαγωνισμών για τη μεταφορά των μαθητών σε πολλούς Δήμους, το Περιφερειακό Συμβούλιο, με βάση το πρόσφατο θεσμικό πλαίσιο του Υπουργείου Εσωτερικών, αποφάσισε την παράταση των συμβάσεων μεταφοράς των μαθητών, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα τη νέα σχολική χρονιά.

Οι συμβάσεις παρατείνονται με τους ίδιους όρους, αλλά με μικρότερο κόστος, μετά από διαπραγμάτευση και σύμφωνα με τις παραδοχές του νέου θεσμικού πλαισίου.

Την ικανοποίησή του από τις εργασίες του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς, επισημαίνοντας : «Ολοκληρώσαμε μια εποικοδομητική και ουσιαστική συνεδρίαση, ρυθμίζοντας θέματα προγραμμάτων και έργων, με κεντρικό γνώμονα την ορθολογική διαχείριση των οικονομικών της Περιφέρειας, τις ανάγκες έργων των Περιφερειακών Ενοτήτων και την εξομάλυνση του φόρτου εργασίας των Υπηρεσιών μας σε συνάρτηση με τις νέες αρμοδιότητες και δυνατότητες της πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης.

Παραμένουμε πάντα συνεπείς προγραμματίζοντας στο πλαίσιο των χρηματοδοτικών μας δυνατοτήτων, προσπαθώντας με συνετή και χρηστή διαχείριση να ικανοποιήσουμε ιεραρχημένες ανάγκες της Στερεάς Ελλάδας.

Τακτοποιούμε τις συνεργασίες μας με τους ΟΤΑ Α΄βαθμού, παραμένοντας πάντα ανοιχτοί και διαθέσιμοι όταν απαιτείται.

Επίσης φροντίζουμε έγκαιρα να ρυθμίσουμε το κρίσιμο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, με λογικό κόστος, έτσι ώστε η νέα σχολική χρονιά που ξεκινά σε λίγες μέρες, να μην σκιαστεί με προβλήματα και δυσλειτουργίες.

Η καλή λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπως μέχρι τώρα έχει αποδειχτεί, είναι ο θεμέλιος λίθος για να δουλέψουμε πιο καλά και αποδοτικά, για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα για τη Στερεά Ελλάδα».    

«Μεσογειακή διαδρομή Τουρισμού και Πολιτισμού» στην Εύβοια

dh 004Image by PanosJee via FlickrTο Περιφερειακό Συμβούλιο, ατη τελευταία συνεδρίασή του,  αποφάσισε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης, μεταξύ της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων και Αναπτυξιακής Εύβοιας, για την υλοποίηση δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Μεσογειακή διαδρομή Τουρισμού και Πολιτισμού». 

Στο Πρόγραμμα, το οποίο έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται  εξ ολόκληρου από την Ευρωπαϊκη  Ένωση με προϋπολογισμό 450.000 € για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, η οποία είναι ο Συντονιστής του εταιρικού σχήματος, συμμετέχουν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Ιορδανία και η Ιταλία. 

Οι δράσεις του προγράμματος έχουν ως στόχο την προώθηση του πολιτιστικού και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού σε περιοχές της Μεσογείου.
Enhanced by Zemanta

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...