Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Ιππασία και φαγοπότι το Σάββατο στη Λούτσα

Το Σάββατο 10 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί μαι ξεχωριστή συνάντηση στην Τοπική Κοινότητα της Λούτσας. 

Πρόκειται για συνάντηση αλόγων, που διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού. όσοι βρεθούν εκεί θα έχουν την ευκαιρία να ιππεύσουν και να γιορτάσουν με φαγοπότι.

 Μια ξεχωριστή συνάντηση, όπου όπως αναφέρει ο Σύλλογος θα μείνει αξέχαστη σε μικρούς και μεγάλους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα δεχτεί ως δήθεν τετελεσμένο το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Πειραιώς

Το «ειδικό» μνημονιακό καθεστώς που έχει εγκαθιδρύσει στη χώρα η τρόικα, με τη δουλική συνέργεια των ντόπιων συνεργατών της, του κυβερνητικού τρικομματικού θιάσου, των τραπεζιτών και των επιχειρηματιών της διαπλοκής και της μιντιοκρατίας, γνωρίζοντας ότι οι μέρες τους είναι μετρημένες, εκτός από τη συνέχιση της καταλήστευσης των μισθωτών και των ανθρώπων της εργασίας που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη καταστροφή της οικονομίας και της κοινωνίας, προωθούν άρον-άρον το «κόλπο γκρόσο» να μοιράσουν στους «κολλητούς» τους την περιουσία του ελληνικού λαού.

Με το διαβόητο νόμο-πλυντήριο Βενιζέλου, που μέσα σ’ ένα Σαββατοκύριακο, μαζί με τον Προβόπουλο, ξέπλυναν τη βρώμα του Λαυρεντιάδη και φόρτωσαν στον ελληνικό λαό το «κακό» κομμάτι της Τράπεζας Proton, με τον ίδιο νόμο και τις ίδιες εκτρωματικές μεθοδεύσεις επιχειρούν κατεπειγόντως να διαλύσουν την ιστορική Αγροτική Τράπεζα σε «καλή», που τη χαρίζουν στον Σάλα για να εξωραΐσει τους ισολογισμούς της Τράπεζας Πειραιώς και σε «κακή» , χρεώνοντας την και με τα εκατομμύρια των κομματικών τους χρεών (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) , για να προχωρήσουν μετά στο ξεπούλημα-διάλυση κρίσιμων επιχειρήσεων του αγροτικού τομέα, όπως η «ΔΩΔΩΝΗ», η Βιομηχανία Ζάχαρης, η ΣΕΚΑΠ κ.ά.

Εθνική, Alpha και Eurobank περιμένουν σαν τα όρνεα για να αρπάξουν το «στολίδι» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την Εμπορική Τράπεζα. Την ίδια στιγμή, αυτοί οι ίδιοι που κόπτονται για το «άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων», προσπαθούν με κάθε τρόπο να μετατρέψουν τη μαύρη συντεχνία των τραπεζιτών σε ακόμη πιο κλειστό κλαμπ. Η τρόικα και ο αυτοκράτορας Προβόπουλος, που δεν ελέγχεται από κανένα θεσμό του ελληνικού κράτους και δίνει λόγο μόνο στην Ε.Κ.Τ., στη Φρανκφούρτη, αποφάσισαν: το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα θα μονοπωλείται από 3-4 ομίλους. Αφού κατάφεραν να εμφανίζουν τις δημόσιες τράπεζες ως μη βιώσιμες Η αγροτική γη, η αγροτική παραγωγή, η μικρομεσαία επιχείρηση θυσιάζεται στο βωμό της ακόμα πιο ληστρικής ιδιωτικής κερδοφορίας.

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι «βιώσιμοι» τραπεζίτες;

Είναι οι ίδιοι, που έχοντας χρεοκοπήσει τις τράπεζές τους, δίνοντας μετοχοδάνεια ακόμη και στα μέλη των οικογενειών τους μέσω υπεράκτιων εταιριών, έχουν, μαζί με το νέο πακέτο της ανακεφαλαιοποίησης που περιμένουν, τσεπώσει διακόσια δεκαοκτώ (218) δισεκατομμύρια ευρώ. Λεφτά, που τα έχει δανειστεί και συνεχίζει να τα δανείζεται ο ελληνικός λαός στο όνομά του, με υποθήκη τα κομμένα μεροκάματα του εργάτη, τους κομμένους μισθούς, τα κομμένα φάρμακα της γιαγιάς, την ανεργία, τα λουκέτα, τις ουρές στις σκάλες της ΔΕΗ και των εφοριών, τους άστεγους, τα συσσίτια, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους δήμους που συγχωνεύονται για να κλείσουν, τα παιδιά του που ξενιτεύονται, τις χιλιάδες αυτοκτονίες που αποσιωπούν τα δελτία των διαπλεκόμενων ΜΜΕ.
Είναι οι ίδιοι, που ενώ συνεχίζουν να διοικούν τις τράπεζές τους με κλεμμένα λεφτά από την τσέπη του ελληνικού λαού, όχι μόνο αρνούνται να παραδώσουν τα κλειδιά στο ελληνικό δημόσιο αλλά απαιτούν και «πανωπροίκι», χάρισμα: την Αγροτική, το ΤΤ, την Εμπορική και πάει λέγοντας.
Ο φαιδρός κυβερνητικός θίασος, την ίδια στιγμή, προσλαμβάνει σε θέση κλειδί – υπεύθυνη των ιδιωτικοποιήσεων την κα Budenikova, κατηγορούμενη από την κυβέρνηση της Σλοβενίας για διαφθορά και διορίζει εκκαθαριστή της «κακής» Αγροτικής τον κ. Μαράντο, στέλεχος εταιρίας στοιχημάτων (ήμαρτον!!!). Ποντάροντας στα μπάνια του λαού νομίζουν ότι τα σχέδιά τους θα περάσουν. Όμως κάνουν λάθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ στηρίζει τον αγώνα των σωματείων των εργαζομένων: στην Αγροτική που έχει ξεκινήσει και κλιμακώνεται, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, την πρώτη στην Ελλάδα και τρίτη στην Ευρώπη τράπεζα σε κεφαλαιακή επάρκεια, στην Εμπορική Τράπεζα.

Στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Σύριζα Π. Λαφαζάνης και οι υπόλοιποι βουλευτές της αριστεράς ξεγύμνωσαν και εξευτέλισαν τους «αρχιτέκτονες» της ληστείας: το Στουρνάρα και τον Προβόπουλο.

Δεκατρείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, με πρώτο υπογράφοντα το βουλευτή Εύβοιας Β. Αποστόλου έχουν πραγματοποιήσει μέχρι τώρα σειρά ερωτήσεων και παρεμβάσεων για το τεράστιο σκάνδαλο. Ο αγώνας όμως δεν σταματάει στη Βουλή.
Δεσμευόμαστε στον Ελληνικό λαό ότι δεν αποδεχόμαστε τα «τετελεσμένα».

Οι τράπεζες που έχουν χρυσωθεί από τον ιδρώτα και το αίμα του ελληνικού λαού θα εθνικοποιηθούν και θα λειτουργήσουν επιτέλους με δημοκρατικό κοινωνικό έλεγχο. Θα αποτελέσουν εργαλείο σχεδιασμένης επανεκκίνησης της οικονομίας. Για να τονωθεί η αγορά που νεκρώνει, να μπορέσει ο αγρότης να ξαναβάλει μπροστά την παραγωγή του ώστε η χώρα να καλύπτει με επάρκεια και ποιότητα τις διατροφικές της ανάγκες, για να δουλέψει η μικρή και μεσαία επιχείρηση, για να χτυπηθεί η ανεργία, να ξαναζωντανέψουν οι συνεταιρισμοί των μικρών παραγωγών, να υποστηριχθούν νέες καινοτόμες παραγωγικές αυτοδιαχειριστικές δράσεις.
Ο ελληνικός λαός δεν θα παραδοθεί. Θα μπει μπροστά για να ξαναστήσει τη χώρα στα πόδια της. Η αριστερά, ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ θα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης.Το πρώτο μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού έχει κλειστεί: στις 8 Σεπτέμβρη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Θα είναι το πρώτο επεισόδιο του αγώνα για την ανατροπή, που αυτή τη φορά θα είναι οριστική και νικηφόρα.

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Χαλκίδας. Αύγουστος 2012.

Der Spiegel: Η τρόικα θα ανοίξει το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης

Σύμφωνα με δημοσίευση στην ηλεκτρονική έκδοση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, η τρόικα πρόκειται να ανοίξει «σε επικοινωνιακό επίπεδο» το δρόμο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα, καθώς πρόσφατα ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε πρόοδος σχετικά με τα σχέδια ιδιωτικοποίησης κρατικών πόρων της Ελλάδας, ενώ ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν, δήλωσε πως «οι συνομιλίες πήγαν καλά, σημειώσαμε πρόοδο».

Παράλληλα, το Der Spiegel αναφέρεται στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά σε Γερμανία και Γαλλία στα τέλη του Αυγούστου και τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν για τα σχέδιά του: «Ο κ. Σαμαράς θέλει να αποτρέψει τον γρήγορο θάνατο της Ελλάδας σχετικά με την παραμονή της στο ευρώ».

Μηχανάκι κόπηκε στα δύο αφού συγκρούστηκε με φορτηγό!

Φωτό αρχείου
Χαμός έγινε χθες το βράδυ λίγο πριν τα μεσάνυχτα στην Λεωφ. Παπανδρέου στη Λιανή Αμμο. 

Δίκυκλο που οδηγούσε υπάλληλος ντελίβερι συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με φορτηγό με αποτέλεσμα να κοπεί στη μέση το μηχανάκι!

Ευτυχώς, ο οδηγός του δικύκλου τραυματίστηκε μόνο ελαφριά. Πρόκειται για τον Μιχάλη Ζαφειρίου, ο οποίος εργάζεται στην πιτσαρία Domino's.

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.



 egnomi.gr

Τατσόπουλος σε Χρυσή Αυγή: Στείλτε τα βλαμμένα σας και στους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Αιχμές για στοχοποίησή του από τη Χρυσή Αυγή, στην οποία αναφέρεται ευθέως, αφήνει ο συγγραφέας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος, καλώντας τα «Χρυσαύγουλα», όπως τα αποκαλεί, να στείλουν «κανένα από τα βλαμμένα σας και στους υπόλοιπους 70» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή τη σύλληψη του 21χρονου - ή 19χρονου κατά τη δική του ομολογία – Πακιστανού της Πάρου, ο Πέτρος Τατσόπουλος έγραψε στο Facebook,

«Για κάθε έγκλημα που θα διαπράττει οιοσδήποτε αλλοδαπός -παράνομος ή νόμιμος- θα εγκαλείται εφεξής ο ΣΥΡΙΖΑ ως ηθικός αυτουργός. Cool.Γιατί όμως είστε τόσο σφιχτοχέρηδες, ρε παιδιά?

Γιατί δεν προσάπτετε στον ΣΥΡΙΖΑ και τα εγκλήματα των ημεδαπών? Και μια θερμή παράκληση προς τα αγαπημένα μου Χρυσαύγουλα: 71 βουλευτές διαθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ, ζωή να 'χουν.

Μην με κακομαθαίνετε. Στείλτε κανένα από τα βλαμμένα σας και στους υπόλοιπους 70».

Αρτάκη: Στρατιωτικός με μοτό θύμα τροχαίου

Φωτό αρχείου
Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με θύμα έναν 28χρονο στρατιωτικό σημειώθηκε χθες στις 8μιση το βράδυ στην οδό Αγίου Νικολάου στην Αρτάκη.

Ο στρατιωτικός οδηγούσε δίκυκλο μηχανάκι και έστριψε αριστερά από το ρεύμα προς Αρτάκη για να πάει στην παραλία.

Στην αμέσως επόμενη δεξιά στροφή, όμως, χτύπησε πάνω στο σταθμευμένο όχημα και έπεσε στο οδόστρωμα.

Πρόκειται για τον Παναγιώτη Καραγιάννακη, ο οποίος κατάγεται από τον Εβρο και υπηρετεί σε στρατόπεδο της ευρύτερης περιοχής της Χαλκίδας.

 Ο τραυματισμός του Καραγιαννάκη είναι ιδιαίτερα σοβαρός, γι' αυτό και διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αθήνας.



 egnomi.gr

Την παραίτηση του διοικητή της ΛΑΡΚΟ ζήτησε το υπ. Οικονομικών - Δεν έκανε μειώσεις μισθών

Ο πρωθυπουργός έχει δώσει την εντολή να απομακρύνονται όλοι οι διοικητές των ΔΕΚΟ που δεν έχουν εφαρμόσει τον νόμο για τις μειώσεις μισθών τόσο στις διοικήσεις όσο και το προσωπικό των εταιρειών τους. 

Σύμφωνα με το capital, πριν από λίγο ζητήθηκε η παραίτηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ κ. Αναστάσιου Μπαράκου.

Η εταιρεία έκανε αυξήσεις στους μισθούς του προσωπικού συνδέοντάς τις με την αύξηση της παραγωγής.

Επειτα από αυτό οι μισθοί θα περικοπούν αναδρομικά από τις αρχές του έτους.

Οι επιβάτες του ΟΣΕ "πλήρωσαν" σήμερα το πρωί την κλοπή καλωδίων

English: A Piraeus-Corinth train made of two D...
(Photo credit: Wikipedia)
Οι επιβάτες του ΟΣΕ "πλήρωσαν" σήμερα το πρωί την κλοπή καλωδίων στη γραμμή Χαλκίδας- Πειραιάς.

Όλα τα πρωινά δρομολόγια  ακυρώθηκαν μια και είχαν κλαπεί 2,5 χλμ καλωδίων χαλκού από τη γραμμή Χαλκίδα-Πειραιάς..


Οι υπάλληλοι στο σιδηρόδρομο διαπίστωσαν σήμερα το πρωί την κλοπή των καλωδίων και η βλάβη αποκαταστάθηκε μετά τις 12,30 το μεσημέρι.


Enhanced by Zemanta

Το Ράλι Ακρόπολις να επανέλθει στη Στερεά Ελλάδα

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σύσκεψη για την διεκδίκηση της επανόδου διεξαγωγής του Ράλι Ακρόπολις στην Στερεά Ελλάδα, με έδρα της διοργάνωσης την Λαμία.

Ο δήμαρχος Λαμιέων Γιώργος Κοτρωνιάς τόνισε ότι ΄΄η διοργάνωση αυτή αποτελεί ένα από τα πιο σπουδαία γεγονότα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, γιατί το Ράλι Ακροπόλις έχει μια διεθνή προβολή που πρέπει να αξιοποιήσουμε΄΄.

Γνωστοποίησε δε, στους συμμετέχοντες ότι προγραμματίζεται άμεσα μετά τις 15 Αυγούστου η επιτροπή για την διεκδίκηση της διοργάνωσης του Ράλι Ακρόπολις να συναντηθεί με τον Υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη.

Μάσκα ομορφιάς με ροδόνερο!

Το ροδόνερο είναι το υγρό, που μένει ύστερα από την επεξεργασία των ροδοπέταλων. Είναι ένα ιδιαίτερα ακριβό αιθέριο έλαιο το οποίο έχεις πραγματικά θαυματουργές ιδιότητες ιδίως για το πρόσωπο μας.

Η κα. Ισμήνη μας εξηγεί, πως μπορείτε να δημιουργήσετε μια μάσκα προσώπου για να πετύχετε την λάμψη στην επιδερμίδα σας αλλά και να φαίνεστε πάντα με φρέσκο πρόσωπο.

Η συνταγή είναι για όλες τις επιδερμίδες, αλλά πριν κάνετε οτιδήποτε, και εφόσον έχετε ευαίσθητη επιδερμίδα σε αλλεργίες, τότε καλύτερα να συμβουλευτείτε τον δερματολόγο σας.

Τα Υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε είναι:

8 ροδοπέταλα
4 κουταλάκια του γλυκού ροδόνερο
2 κουτ. του γλυκού βιολογικό γιαούρτι
2 κουτ. του γλυκού μέλι
2-3 σταγόνες λεμόνι

Εκτέλεση:
Πάρτε τα ροδοπέταλα και πολτοποιήστε τα μέσα σε ένα μπολ με την συνοδεία, ροδόνερου. Ύστερα προσθέστε όλα τα υλικά μαζί και ανακατέψτε καλά για περίπου 10 λεπτά.

Εφαρμόστε στο πρόσωπο σας για ένα τέταρτο της ώρας και μετά ξεπλύνετε με μεταλλικό νερό.

Η λάμψη είναι ορατή από την πρώτη εφαρμογή κιόλας.
beu.com.cy

Leryn Franco: Το πιο σέξι ακόντιο των Ολυμπιακών Αγώνων!

Φέτος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήρθε για να κερδίσει και όσους από εμάς δεν την είχαμε προσέξει.

Ο λόγος για την Λερίν Φράνκο που είναι ίσως η πιο σέξι αθλήτρια των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η 30χρονη ακοντίστρια κατάγεται από την Παραγουάη και το 2006 πήρε την δεύτερη θέση σε διαγωνισμό ομορφιάς στην χώρα της.

Την ίδια χρονιά έγινε γνωστή σε όλο τον κόσμο και λόγω της σχέσης της με τον τενίστα, Νόβακ Τζόκοβιτς.

Η ίδια θεωρεί την παρουσία της στην κορυφαία αθλητική διοργάνωση από μόνη της επιτυχία!
Και εμείς το ίδιο!

Απολαύστε τα βίντεο και τις φωτογραφίες ΕΔΩ

Το συγκρότημα "ΣΕΙΡΙΟΣ" έκλεψε την παράσταση στην Αγ. Άννα

Μια ιδιαίτερη και ξεχωριστή βραδιά, γεμάτη μουσικές και μπαλάντες, χάρισε στους παραθεριστές και τους κατοίκους της Παραλίας Αγίας Άννας, το νεανικό μουσικό συγκρότημα "ΣΕΙΡΙΟΣ", την Τετάρτη 8 Αυγούστου, κάτω από τ΄αυγουστιάτικο φεγγάρι.
Στη σκηνή του summer club "Σείριος" έπαιξαν και μάγεψαν οι μαθητές :

Σιμιτζής Σταύρος -πλήκτρα-, Στάθης Σπανός-ηλεκτρική κιθάρα-, Νίκος Αναγνωστάκης-κιθάρα-, Γιάννης Κοροβός-ντραμς- και στα φωνητικά η υπέροχη Άννα-Μαρία Σπανού.

Η μπάντα καταχειροκροτήθηκε από το ενθουσιώδες κοινό και πολύ πιθανότητα να πραγματοποιήσουν και δεύτερη συναυλία.

Χαλκούτσι: Χορωδία για... Γκίνες τραγούδησε τον Καζαντζίδη - Μαζί και ο Δημ. Μπάσης!

ΔΗΜ. ΜΠΑΣΗΣ, ΣΟΦΙΑ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ
Περισσότερα από 2000 άτομα 
σιγοτραγούδησαν  Στέλιο Καζαντζίδη εχθές το βράδυ στο Χαλκούτσι.

Ένα μέρος από το τεράστιο πάρκινγκ, που έχει δημιουργήσει ο Καλλικρατικός   Δήμος Ωρωπού, έχει μετατραπεί σε συναυλιακό χώρο, όπου εχθές το βράδυ έσμιξαν οι φωνές του Δημήτρη Μπάση και της Σοφίας Παπάζογλου, όπου τραγούδησαν Στέλιο Καζαντζίδη, με την μεγαλύτερη χορωδία που στήθηκε ποτέ (2000 άτομα).

Ήταν μια βραδιά από τις 43 πολιτιστικές, που έχει προγραμματίσει ο Καλλικρατικός Δήμος Ωροπού, για φέτος το καλοκαίρι.

Φυσικά έντονη ήταν η παρουσία του  συλλόγου φίλων  του  Στέλιου  Καζαντζίδη νομού Ευβοίας «ΥΠΑΡΧΩ», όπου ένα τεράστιο πανό του, στόλιζε το χώρο και κέρδισε τις εντυπώσεις.  

Καζαντζίδης - Γεραμάνης: Τα δύο "Ιερά Τέρατα" ήταν παρόντα με το  δικό τους τρόπο
 ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Χαλκίδα: Ξύπνησε με φριχτούς πόνους και πέθανε

Πρόκειται για έναν 52χρονο άντρα ο οποίος έπεσε να κοιμηθεί και τότε συνέβη το μοιραίο...

Ξαφνικά σηκώθηκε απότομα νοιώθοντας δύσπνοια. Οι φριχτοί πόνοι του άτυχου άντρα, ξύπνησαν και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Αμέσως τον πήγαν στο νοσοκομείο της Χαλκίδας αλλά ήταν αργά μιας και ο 52χρονος άντρας υπήκοος Ρουμανίας ήταν ήδη νεκρός.

Πώς βλέπουν τον εαυτό τους τα υπέρβαρα άτομα!

Ερευνητές προσπάθησαν να εξετάσουν και να εξηγήσουν τη σχέση μεταξύ της εικόνας σώματος και της «αυτό-αποτίμησης», σε υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα. Με άλλα λόγια, θέλησαν να... μάθουν πώς βλέπουν τον εαυτό τους τα άτομα με υπερβάλλον βάρος και αν υπάρχει κάποια διαφορά, σε σχέση με άτομα με φυσιολογικό βάρος. 
Επίσης, θέλησαν να διερευνήσουν τα κριτήρια με τα οποία αξιολογούν την ποιότητα της ζωής τους, καθώς και το αν και κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι από αυτή.

Αξιολογήθηκε σύνολο 100 ατόμων, αποτελούμενα από δύο ισάριθμα γκρουπ: φυσιολογικού βάρους και υπερβάλλοντος βάρους άτομα. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα με υπερβάλλον βάρος, σε σύγκριση με τα άτομα φυσιολογικού βάρους, χαρακτηρίζονται από υψηλότερη αυτοεκτίμηση. Φάνηκε ότι η ποιότητα ζωής των ατόμων με υπερβάλλον βάρος εξαρτάται πολύ από την προσωπική και οικογενειακή τους κατάσταση, καθώς και από την οικονομική τους ευμάρεια. Μάλιστα, φάνηκε έντονα πως η αξιολόγηση αυτή δεν στηρίζεται καθόλου στην εικόνα του σώματος ή τη φυσική εμφάνιση.

Όσον αφορά στα συμπτώματα κατάθλιψης, δεν βρέθηκαν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Αυτό φανερώνει, πως η διαφορά στο BMI δεν επηρεάζει την «αυτο-αποτίμηση», καθώς διαφορετικά είναι τα κριτήρια στα άτομα των δύο ομάδων. Με άλλα λόγια, οι τομείς της ζωής όπου δίνεται προτεραιότητα για την αυτο-αποτίμηση διαφέρουν μεταξύ των ατόμων αυτών, σε σύγκριση με τα άτομα με φυσιολογικό βάρος. Τα άτομα με υπερβάλλον βάρος αποφεύγουν να συμπεριλάβουν την εικόνα σώματος στα κριτήρια αυτό-αξιολόγησης, ίσως για να αποφύγουν το δυσάρεστο συναίσθημα που μπορεί να τους προκληθεί. Έτσι, δίνουν περισσότερη βάση στην κοινωνική, οικογενειακή και οικονομική επιτυχία. Αντίθετα, τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, στην αξιολόγηση της ποιότητας ζωής τους, δίνουν μεγάλη σημασία στη σωματική τους υγεία και εικόνα.

Το συμπέρασμα είναι, πως τόσο τα άτομα με φυσιολογικό βάρος, όσο και τα άτομα με περισσότερο βάρος, χρησιμοποιούν τα «δυνατά» τους σημεία, ώστε να αξιολογήσουν τον εαυτό τους. Τα άτομα με υπερβάλλον βάρος νιώθουν την ανάγκη να αξιολογήσουν τον εαυτό του πιο θετικά, ίσως για να αντισταθμίσουν την αρνητική αξιολόγηση που λαμβάνουν από τον περίγυρό τους, ενώ αντίθετα, τα άτομα με φυσιολογικό βάρος φαίνεται να είναι πιο «αυστηρά» με τον εαυτό τους.

Τα ευρήματα της μελέτης αυτής μας προβληματίζουν για τον στιγματισμό και τον κοινωνικό ρατσισμό που δέχονται τα άτομα με υπερβάλλον βάρος. Εδώ και πολλά χρόνια, το αδύνατο ισούται με το όμορφο, υγιές, ευτυχισμένο, αποδεκτό και γι’ αυτό ευθύνονται τα κοινωνικά πρότυπα που έχουν επικρατήσει.

Ως αποτέλεσμα, τα άτομα που δεν ταιριάζουν ακριβώς με αυτό το πρότυπο, θεωρούνται από το σύνολο αλλά και από τον εαυτό τους, αποτυχημένα και ανάξια. Ας αναλογιστούμε όλοι μας, πως η αντίληψη αυτή συμφέρει τη βιομηχανία «αδυνατίσματος», τη βιομηχανία τροφίμων, μόδας κ.λπ. και δεν αντιπροσωπεύει λογικά και ρεαλιστικά πρότυπα.

Ας σκεφτούμε το πόσο έχουμε πέσει θύματα των προτύπων αυτών, ποιοι τα έχουν θέσει και κατά πόσο θέλουμε εμείς να ταυτίζουμε την ευτυχία μας με ένα άπιαστο όνειρο, γεγονός που εγγυάται ένα συνεχές αίσθημα ανικανοποίητου, τόσο σε άτομα με υπερβάλλον, όσο και σε άτομα με φυσιολογικό βάρος.
newsnow.gr

Από 10-13/8 δεν θα είναι διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες των ΚΕΠ

Λόγω μετεγκατάστασης των υπολογιστικών δομών που υποστηρίζουν τη λειτουργία του συστήματος «ΕΡΜΗΣ-ΚΕΠ» στο νέο σύγχρονο κτήριο του... Κέντρου Δεδομένων Φιλοξενίας Κεντρικών Υπολογιστικών Συστημάτων, από την Παρασκευή 10/8 έως τη Δευτέρα 13/8, δεν θα είναι διαθέσιμες στο κοινό ορισμένες υπηρεσίες των ΚΕΠ
Συγκεκριμένα, η εξυπηρέτηση των πολιτών στα ΚΕΠ θα συνεχιστεί σε όλες τις πιστοποιημένες υπηρεσίες πλην των λειτουργιών του ΕΡΜΗ που αφορούν την Υποδομή Δημοσίου Κλειδιού, του Ενιαίου Κέντρου Εξυπηρέτησης για τις διαδικασίες της Οδηγίας των Υπηρεσιών, της υποβολής αιτήσεων μέσω του τηλεφωνικού κέντρου 1500 και της διάθεσης των δελτίων Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων ΟΓΑ και του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού ΕΟΤ.

Άρτεμις Αστεριάδη-Ανάσες δροσιάς στη Χαλκίδα και διήμερα με τον Ζώη


Η καστανή πλέον Άρτεμις έχει βάλει κάτω το πλάνο των διακοπών της βάσει του προγράμματος της δουλειάς που έχει στο solarium. 

Άλλωστε, τώρα είναι full σεζόν και δεν της επιτρέπονται μεγάλες αποδράσεις. Έτσι, όπως αποκάλυψε:

«Φεύγω συχνά για τη Χαλκίδα, όπου περνάω οικογενειακά, και μετά έχω κανονίσει να κάνω μίνι αποδράσεις με τον Ζώη, αλλά διήμερα.

 Ωστόσο, κανονίζω και ένα ταξίδι με τις φίλες μου και είμαστε σε δίλημμα, το οποίο θα λύσουμε μέσα στις επόμενες ημέρες.

Οι προορισμοί που σκεφτόμαστε είναι η Ιταλία ή η Τουρκία. Μετά θα φύγουμε τον Σεπτέμβρη με τον Ζώη για την Αμερική, στο Λος Άντζελες, όπου θα κανονίσουμε και τον γάμο μας».

Πως να μαυρίσεις χωρίς να γεράσεις!

Όταν μετράς τις φθορές στο πρόσωπό σου προχωράς ασυναίσθητα στους υπολογισμούς για το Botox που θα χρειαστείς, τα πίλινγκ και τις λευκαντικές κρέμες που θα αγοράσεις. Απογοητεύεσαι, το κόστος είναι... πέρα από το budget σου. 
Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις το δέρμα σου ώστε να μην επιδεινωθούν και εγκατασταθούν οι φθορές. 
Δηλαδή προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία με καλά αντηλιακά. «Είναι απίστευτο το τι μπορούν να κάνουν τα αντηλιακά για το δέρμα», λέει η dermadoctor Όντρεϊ Κούνιν. Δεδομένου ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των ρυτίδων οφείλεται στην έκθεση στον ήλιο ενώ μόνο το 1% αποδίδεται στη βιολογική γήρανση, λίγες μόνο ημέρες κάτω από τις ηλιακές ακτίνες μπορούν να κάνουν το δέρμα να δείχνει μακροπρόθεσμα αρκετά χρόνια πιο ηλικιωμένο.

Η βιομηχανία των καλλυντικών τώρα σχεδιάζει έξυπνα προϊόντα τα οποία μας προστατεύουν από περιττές σπατάλες και από τα επιπλέον μπουκαλάκια στο νεσεσέρ. Αυτό σημαίνει πως τα καινούργια αντηλιακά για το πρόσωπο και το σώμα, είναι πλέον τόσο αποτελεσματικά ώστε είναι η καλύτερη κίνηση ομορφιάς τόσο για την προστασία της επιδερμίδας από τη γήρανση όσο και για μια value for money επένδυση η οποία θα αναβάλει την ανάγκη για αισθητικές επεμβάσεις.

SPF και στα μαλλιά
Ο ήλιος, το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο ταλαιπωρούν τα μαλλιά. Για να διατηρήσουμε τη στιλπνότητα και τη λάμψη τους και να παρατείνουμε τη διάρκεια του χρώματος είναι απαραίτητο να αντικαταστήσουμε τα συνηθισμένα προϊόντα φροντίδας με ειδικές συνθέσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας στην παραλία προστατεύουμε τα μαλλιά ακριβώς όπως την επιδερμίδα. Επαναλαμβάνουμε τη χρήση του ειδικού αντηλιακού μέχρι το βράδυ. Έπειτα από μία ημέρα στη θάλασσα και στον ήλιο τα μαλλιά διψούν για υγρασία όπως και το πρόσωπο. Τα σαμπουάν, τα κοντίσιονερ και οι μάσκες επανόρθωσης είναι απαραίτητα για να τα συνεφέρουμε.
marieclaire.gr

Πως δεν θα με πειράξει στο στομάχι ένα φάρμακο;

Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι πρέπει να είστε προσεκτικοί με τα φάρμακα. Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να προλάβετε τις ενοχλήσεις...

Ερώτηση αναγνώστριας: Θα ήθελα να μάθω αν υπάρχουν τρόποι πρόληψης των ενοχλήσεων των φαρμάκων στο στομάχι, ειδικά αν είναι ευαίσθητο;

Απάντηση: Για να μη σας πειράξει ένα φάρμακο στο στομάχι….

*Αποφύγετε τα καυτερά φαγητά ή την κατανάλωση αλκοόλ με τα φάρμακα. Μπορεί αυτός ο συνδυασμός να σας εκδηλώσει ενοχλήσεις στο στομάχι και όχι μόνο.

*Αποφύγετε να παίρνετε φάρμακα αν το στομάχι σας είναι άδειο, εκτός αν ο γιατρός σας έχει συμβουλεύσει ότι το συγκεκριμένο φάρμακο πρέπει να λαμβάνεται με άδειο στομάχι. Σε αντίθετη περίπτωση φάτε κάτι προηγουμένως

*Μην υπερβαίνετε τη δοσολογία που σας έχει πει ο γιατρός ή αυτή του φυλλαδίου οδηγιών χρήσεως

*Αν έχετε ευαίσθητο στομάχι συμβουλευτείτε το γιατρό σας προτού πάρετε κάποιο φάρμακο.

*Αν ακολουθείτε αγωγή με φάρμακα που μπορεί να ερεθίσουν το στομάχι για μεγάλο χρονικό διάστημα ίσως χρειαστεί να πάρετε αγωγή γαστροπροστασίας. Πρόκειται για φάρμακα που προστατεύουν το στομάχι όπως είναι οι "ανταγωνιστές αντλίας πρωτονίου".

*Αν κάποιο φάρμακο που πήρατε έχει ως παρενέργεια κάποιες ενοχλήσεις στο στομάχι σας, ενημερώστε το γιατρό. Μπορεί να αλλάξει το φάρμακο με κάποιο που έχει την ίδια δράση αλλά πιο ελαφρύ για το στομάχι ή να αλλάξει τη δοσολογία.

*Αν μετά τη λήψη ενός φαρμάκου αισθανθείτε καούρα, ξινίλες ή διαπιστώσετε ότι τα κόπρανά σας είναι μαύρα, ενημερώστε το γιατρό.

*Δεν πρέπει να πάρετε δύο διαφορετικά αντιφλεγμονώδη ταυτόχρονα

*Μην συνδυάζετε αντιφλεγμωνώδη με φάρμακα που περιέχουν ακετυλοσαλικυλικό οξύ.

*Διαβάζετε το φύλλο οδηγιών αν τυχόν το φάρμακο σας αντενδείκνυται σε κάποιες παθήσεις του στομάχου ή για αλληλεπιδράσεις που μπορεί να έχει με άλλα φάρμακα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...