Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Σε ποιές περιοχές της Χαλκίδας έγιναν ψεκασμοί για τα κουνούπια

Ο Θοδ. Γιαννούκος, Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Χαλκίδας ενημερώνει ότι στις 25/7/2012 έγιναν ψεκασμοί για απομάκρυνση κουνουπιών στις παρακάτω περιοχές της Χαλκίδας:

-Θέση Κοπανά όπισθεν Ι.Ν Ευβοέων Αγίων

-Συνοικία Αλάτσατα –οδός Μενελάου Λουντέμη

-Θέση Άγιος Στέφανος φανάρια όπισθεν CORONET

-Θέση Ταψή Βρύση (όπισθεν αντιπροσωπείας MERCEDES-στις καλαμιές)

-Γήπεδο Κουμπιά-Αρχ.χώρος οδού Στύρων(περιμετρικά)

-Θέση Σουβάλα Δοκού .

-Θέατρο Ορέστη Μακρή

- Περίβολος κτηρίου «Αρέθουσας»- Πάρκο του Λαού

-Πάρκο Λαού-Κολημβητήριο.

Η sexy Έλενα Παπαρίζου στο νέο της video clip!

Κυκλοφόρησε από την Panik Records το καινούριο video clip των Playmen με τη συμμετοχή της Έλενας Παπαρίζου για το τραγούδι «All The Time».

Το τραγούδι διασκευάστηκε για τις ανάγκες της φετινής απονομής βραβείων MAD και η αποδοχή του κοινού ήταν τεράστια. Η σκηνοθεσία του video clip ανήκει στον Απόλλωνα Παπαθεοχάρη. Συμμετέχουν COURTNEY & RISKYKIDD.

Δες το βίντεο

Formula 1 Κυριακή, 29 Ιουλίου, απευθείας μετάδοση Grand Prix Ουγγαρίας

Χωρίς διακοπή συνεχίζεται το πρωτάθλημα της F1 αυτό το Σαββατοκύριακο στην αργή, τεχνική πίστα του Ουγγαρόρινγκ. Εκεί, οι Γερμανοί επιθυμούν διακαώς ρεβάνς από τον Αλόνσο που τους προκάλεσε εντός έδρας την προηγούμενη Κυριακή κάνοντας λόγο «για νίκη Ισπανού, με Ιταλικό μονοθέσιο που σχεδίασε Έλληνας».
Το F1 Countdown ξεκινά μια ώρα πριν τον αγώνα και πέρα από τα καλύτερα στιγμιότυπα των κατατακτήριων δοκιμών, περιλαμβάνει όσα κατέγραψε η κάμερα του Alpha στα πάντοκ του Χόκενχάιμ αλλά και την αντίδραση του επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari Νικόλα Τομπάζη, για την τιμητική αναφορά του Αλόνσο στο πρόσωπό του.
Στην παρουσίαση τον Τάκη Πουρναράκη πλαισιώνουν οι Νίκος Κατσαρός και Πάνος Σεϊτανίδης, ενώ ο Τάκης Τρακουσέλλης επιμελείται θέματα αυτοκίνησης. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποστολή μας στο Μονακό όπου οδηγήσαμε το σκληροπυρηνικό Focus ST των 250PS.
Αυτή την Κυριακή έχει F1 στον Alpha. Μην τη χάσετε!
F1 Countdown: 14:00
Εκκίνηση αγώνα: 15:00

Λάρισα:Ο υπερτυχερός των 30 τζακ ποτ-Με 7€ κέρδισε 3εκ.€!

Η 25η Ιουλίου του 2012, είναι μια μέρα που δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ! Ούτε από τον νικητή ούτε από τους στενούς του συγγενείς...

Διάπλατα χαμογέλασε χθες (25-07-2012) η τύχη σε έναν Λαρισαίο, ο οποίος κέρδισε το αστρονομικό ποσό των 3.000.000 ευρώ στην κλήρωση του Λόττο.

Το μεγάλο χρηματικό ποσό είχε συγκεντρωθεί μετά από 30 τζακ – ποτ στο συγκεκριμένο παιχνίδι και χθες στην πρώτη κατηγορία βρέθηκε μόνο ένας τυχερός. Το «χρυσό» δελτίο κατατέθηκε στο πρακτορείο ΟΠΑΠ του κ. Θωμά Τοπουζλή στην οδό Ηρ. Πολυτεχνείου 73 στη Λάρισα. Να σημειωθεί πως ο νικητής, που για την ώρα δεν έχει εμφανιστεί, συμπλήρωσε ένα δελτίο αξίας 7€.

Από νωρίς το πρωί, πλήθος κόσμου μπαινοβγαίνει στο πρακτορείο και ρωτάει τον ιδιοκτήτη για την ταυτότητα του νικητή. Όλοι εύχονται τα χρήματα να πηγαίνουν σε κάποιον που τα έχει ανάγκη και ελπίζουν ο υπετυχερός να ανοίξει ένα μαγαζί και να δώσει δουλειά, σε άνεργους κατοίκους της πόλης...

Με λαμπρότητα πανηγύρισε η Χαλκίδα την προστάτιδα και πολιούχο Αγία Παρασκευή

Με αισθήματα χαράς και ιερού ενθουσιασμού πανηγύρισε η Πόλη της Χαλκίδος της προστάτιδα και πολιούχο Της, Οσιοπαρθενομάρτυρα Αγία Παρασκευή, στην ομώνυμη Παλαιοχριστιανική Βασιλική, στην περιοχή «Κάστρο» της Παλαιάς Πόλεως, την Τετάρτη 25 και Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012.


Πλήθη πιστών συνέρρευσαν στον Ναό της Πολιούχου για να προσκυνήσουν το θαυματουργό και πανσεβάσμιο Ιερό Της Εικόνισμα και νμα λάβουν χάρη και δύναμη στον καθημερινό αγώνα της ζωής.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 25 Ιουλίου, στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Μητροπολίτου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Την ώρα πού εψάλετο το Τροπάριο Απολυτίκιο της Αγίας ξεκίνησε η μεγαλειώδης Λιτανεία στις γεμάτες από κόσμο οδούς της Πόλεώς μας, η οποία σταμάτησε στο «στρογγυλό» της Παραλίας Χαλκίδος, για την καθιερωμένη Δέηση και ενώπιον πολυπληθούς παρουσίας Χαλκιδέων και προσκυνητών από άλλα μέρη της Πατρίδος μας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας καλωσόρισε τους προσκεκλημένους αγίους Αρχιερείς και τα πλήθη των προσκυνητών, ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος, ο οποίος προεξήρχε στην Λιτανεία και κήρυξε το θείο λόγο στους ευσεβείς προσκυνητές της Αγίας. Μετά την ομιλία του Σεβασμιωτάτου η Ιερά Πομπή κατευθύνθηκε από την Παραλία και κατέληξε στον Ναό της Πολιούχου.

Όλη τη νύκτα ο Ιερός Ναός παρέμεινε ανοικτός για τους διερχομένους προσκυνητές, αλλά και για εκείνους που τηρούν την παλαιά παράδοση και «ξενυχτούν» προς τιμήν της Αγίας, παραμένοντας προσευχόμενοι στον Ιερό Ναό, στον οποίον ετελέσθη κατά τη διάρκεια της νύκτας Ιερά Αγρυπνία, με αποκορύφωμα την Θεία Λειτουργία, η οποία τελείωσε νωρίς το πρωί της Πέμπτης.

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012 το πρωί, με τη συμμετοχή πλήθους ευσεβών χριστιανών, ετελέσθη Αρχιερατικό Συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, με την συμμετοχή και των Μητροπολιτών Φθιώτιδος κ. Νικολάου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου και του οικείου Ιεράρχου, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.
Κατά τη διάρκεια του Κοινωνικού κήρυξε το θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας κ. Σεραφείμ, ενώ πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς και τους συνοδούς των για την παρουσία τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιερά Πανήγυρις της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής καλύφθηκε σε ζωντανή σύνδεση πανελληνίως από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ η άρτια διοργάνωση όλων των Εκδηλώσεων οφείλεται στην καλή συνεργασία της Ιεράς Μητροπόλεως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Πολιούχου, με τις υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων, του φιλοχρίστου Στρατού, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Λιμενικού, των Τοπικών Μέσων Ενημερώσεως, αλλά και των εκατοντάδων εθελοντών, οι οποίοι πρόθυμα συμβάλλουν, έκαστος κατά το μέτρο της δυνάμεώς του, για την επιτυχία της Πανηγύρεως της Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής.
(Ανακοίνωση  της Μητρόπολης Χαλκίδας)

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των αρχηγών - "Αγώνας δρόμου" για οριστικοποίηση μέτρων 11,5 δισ. ευρώ

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τον Φώτη Κουβέλη στο Μέγαρο Μαξίμου. Σημειώνεται ότι, παρών στη συνάντηση ήταν και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης. Κύριο αντικείμενο της συζήτησης ήταν η οριστικοποίηση των γενικών κατευθύνσεων των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας στα γενικά μέτρα περικοπής δαπανών που πρέπει να ληφθούν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, τόνισε ότι επρόκειτο για μία εποικοδομητική συνάντηση. Σύμφωνα με τον κ. Κεδίκογλου, "επιδίωξη είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς επιπλέον ύφεση".

Από την πλευρά του ο πόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι, "πρέπει να αλλάξει το επικοινωνιακό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί για την Ελλάδα διεθνώς".

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επεσήμανε ότι, "στόχος είναι να γίνει με τρόπο που να διασφαλίζεται η δημοσιονομική προσαρμογή αλλά και τη μετάβαση από την ύφεση σε σταθερoύς ρυθμούς ανάπτυξης. Αυτό γίνεται με παράταση, δηλαδή επικαιροποίηση του προγράμματος έως τον Ιούλιο του 2016 "

Κατά την έξοδό του από το Μαξίμου ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, τόνισε ότι: «Δεν έχουμε τελειώσει, συνεχίζεται η αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων. Η οικονομική πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι, «οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν».
 
Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση που είχε από τις 10.00 το πρωί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, με τους επικεφαλής της τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας φέρεται να παρουσίασε στην τρόικα τις κατευθύνσεις και όχι τα μέτρα εξοικονόμησης των 11,5 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, που πρόκειται να λάβει η ελληνική κυβέρνηση. Πληροφορίες οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αναφέρουν ότι τα νέα μέτρα περιλαμβάνουν περικοπές συντάξεων, εφάπαξ δημοσίων υπαλλήλων, επιδομάτων και κοινωνικών παροχών, νοσοκομειακών και φαρμακευτικών δαπανών και αποκρατικοποιήσεις δημοσιών οργανισμών.

Χαρακτηριστικά στις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσια Δημοσιονομικής Στρατηγικής περιλαμβάνονται:

-Η επιβολή πλαφόν ανώτατης σύνταξης μεταξύ 2.000 και 2.200 ευρώ.
-Περικοπές 5% σε όλες τις κύριες συντάξεις από 1.000 έως 1.400 ευρώ.
-Μειώσεις 10% σε όλες τις συντάξεις που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ.
-Πάγωμα των μισθολογικών ωριμάνσεων και αναδρομική επέκταση του ενιαίου μισθολογίου σε όλες τις ΔΕΚΟ.
- Περικοπές στις αμοιβές στελεχών της δημόσιας διοίκησης και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
-Κατάργηση κοινωνικών και προνοιακών επιδομάτων και χορήγηση τους με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια.
-Χρηματική ποινή υπερβάλλουσας χρήσης σε όσους ασφαλισμένους ξεπερνούν ένα όριο στις δαπάνες υγείας.

Ο κ. Πολ Τομσεν μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε πως οι συζητήσεις γίνονται σε καλό κλίμα και προσδιόρισε για τα τέλη της εβδομάδας την αποχώρηση του υψηλόβαθμου κλιμακίου της τροικα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, η ελληνική κυβέρνηση κατάφερε να βρει από που θα περικοπούν τα 11,5 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014, ενώ ανώτερο στέλεχος του υπουργείου οικονομικών δήλωσε στο Reuters ότι η κυβέρνηση έχει οριστικοποιήσει το σχετικό σχέδιο και θα λάβει την τελική έγκριση από τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Κουβέλη.

Πάντως, τίποτα δεν θα ισχύσει εάν πρώτα δεν εγκριθεί από τους πολιτικούς αρχηγούς που μετέχουν στην Κυβέρνηση συνεργασίας.
 
Αμέσως μετά οι επικεφαλής της τρόικας είχαν συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συζήτηση εστίασθηκε στην άρση εμποδίων στην απελευθέρωση υπηρεσιών και αγορών και σε θέματα διοικητικής φύσης.

Ο κ. Χατζηδάκης έδωσε μεγάλη έμφαση και στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας, εξόδου από την ύφεση και εμπέδωσης της εμπιστοσύνης.

ΙΚΑ: Μαχαίρι στο 60% των επιδομάτων τυφλότητας στη Χίο

Το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.) που ξεκίνησε την λειτουργία του από τον Σεπτέμβριο του 2011 υπό την ευθύνη του ΙΚΑ, είχε στόχο να βάλει "τέρμα" στο προηγούμενο καθεστώς πιστοποίησης αναπηρίας που χαρακτηρίζονταν από πολυκερματισμό, ανισότητες, αδικίες, αδιαφάνεια και διευκόλυναν τις πελατειακές σχέσεις, την αδυναμία ελέγχου και την απουσία ενιαίου μητρώου ατόμων με αναπηρία.

Με την εφαρμογή του νέου συστήματος πιστοποίησης αναπηρίας διασφαλίζεται μεταξύ άλλων η καταγραφή όλων των ατόμων με αναπηρία (Εθνικό Μητρώο Αναπήρων), γεγονός που υποβοηθά την παροχή πληροφοριών, διερευνητικών ελέγχων και στατιστικών δεδομένων για τη βελτίωση της στόχευσης των πολιτικών που αφορούν τα άτομα με αναπηρία.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας αφού αξιολόγησε τα μέχρι σήμερα στοιχεία, διαπίστωσε ότι στη νήσο Χίο τα χορηγούμενα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας υπερέβαιναν κατά πολύ τον εθνικό μέσο όρο της χώρας, γι΄αυτό αποφασίστηκε η επανάκριση των δικαιούχων αυτών.

Από τα αποτελέσματα της επανάκρισης διαπιστώθηκε ότι το 60% των εξετασθέντων δεν ήταν πρακτικά τυφλοί και επομένως δεν έπρεπε να λαμβάνουν επίδομα τυφλότητας.

Η διαδικασία επανάκρισης δικαιούχων επιδομάτων τυφλότητας και απολύτου αναπηρίας θα συνεχιστεί για το επόμενο διάστημα σε 10 Νομούς που παρουσιάζουν τα υψηλότερα ποσοστά αναπηρίας σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο.

Οι παραπάνω δράσεις υπαγορεύονται από την υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει τους πραγματικά ανάπηρους και από την ανάγκη να σταματήσει την σπατάλη με τα φαινόμενα καταβολής συντάξεων και άλλων παροχών σε ανύπαρκτους ανάπηρους, όχι γιατί επιβάλλεται από τρίτους, λόγω της οικονομικής αδυναμίας της χώρας, αλλά επειδή είναι επιλογή της.

Χαλκίδα: Ο Κλέφτης βρέθηκε , τα κλοπιμαία "πέταξαν"

Ο Κλέφτης βρέθηκε , τα κλοπιμαία "πέταξαν". Η κλοπή στο σπίτι μιας 47χρονης Χαλκιδέας εξιχνιάστηκε από την Αστυνομία  αλλά τα κλεμμένα είχαν κάνει φτερά...


Δράστης είναι ένας 29χρονος Αλβανός που εισέβαλε στο σπίτι της 47χρονης στη Χαλκίδα πριν από πέντε μέρες και άρπαξε 500 ευρώ, κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ και ένα κινητό  τηλέφωνο.

Η αστυνομία τον συνέλαβε στο σπίτι του αλλά από τα κλοπιμαία βρέθηκε μόνο το κινητό, το οποίο και δόθηκε στην 47χρονη.

Ακριβότερη για τη Γερμανία η χρεοκοπία της Ελλάδας εντός Ευρωζώνης

Ακριβότερη θα είναι για τη Γερμανία η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, απ' ό,τι η έξοδός της, σε περίπτωση χρεοκοπίας, εκτιμά το Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Frankfurter Neue Presse», το διακεκριμένο γερμανικό ινστιτούτο υπολογίζει στα 89 δισ. ευρώ τις απώλειες της Γερμανίας σε περίπτωση που η Ελλάδα κηρύξει αδυναμία πληρωμών εντός Ευρωζώνης και στα 82 δισεκατομμύρια σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει και τεθεί έκτος της ΟΝΕ.

Σε αυτά τα ποσά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα χρήματα που έχουν ήδη καταβληθεί από τα δύο πακέτα στήριξης, η αγορά ελληνικών ομολόγων από τις κεντρικές τράπεζες των χωρών της Ευρωζώνης, οι απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος επί των ελληνικών τραπεζών, αλλά όχι οι απώλειες των γερμανικών τραπεζών, των ασφαλιστικών εταιρειών και άλλων ιδιωτών πιστωτών, δηλαδή, διευκρινίζεται, αυτή είναι η ελάχιστη εκτίμηση.

Αναγνωστάκης: Επιθυμία μου να ΜΗΝ ταυτιστώ με όλους εκείνους που βρήκαν αφορμή να επιτεθούν στο κόμμα μας

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης με επιστολή του σχετικά με το θέμα της Βούλας Παπαχρήστου και της ανάρτησής του στη προσωπική του σελίδα στο Facebook, διευκρινίζει:

"Σε σχέση με την τελευταία ανάρτησή μου στο fb έλω να διευκρινίσω οτι οι φράσεις μου : Δεν λειτουργώ πολιτικάντικα. Δεν λειτουργώ μικρόψυχα.", εκφράζουν, η μεν πρώτη πρόταση την επιθυμία μου να ΜΗΝ ταυτιστώ με όλους εκείνους που βρήκαν αφορμή να επιτεθούν στο κόμμα μας, με μία δήθεν κοινωνική ευαισθησία προς το πρόσωπο της συγκεκριμένης αθλήτριας.

Η δεύτερη πρόταση αναδεικνύει τη διάθεσή μου να αντιμετωπιστεί με μεγαλοψυχία η προσπάθεια που έχει καταβληθεί από μέρους της ώστε να φτάσει στο επίπεδο συμμετοχής στην Ολυμπιάδα.

Η ανάρτηση στην προσωπική μου σελίδα και όχι η έκδοση Δελτίου Τύπου έχει να κάνει με μια καθαρά προσωπική εκτίμηση και δεν είναι μια πολιτική διαφοροποίηση".

Σ.Σ. Απλά υπενθυμίζουμε ότι η ΔΗΜΑΡ ήταν το ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ που ζήτησε να μην μετέχει της Ολυμπιακής Ομάδας η Βούλα Παπαχρήστου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Παπαχρήστου προκαλεί ... παρενέργειες στη ΔΗΜΑΡ!

Ο ιός του Δυτικού Νείλου χτύπησε στη Θεσσαλονίκη

Μία 71χρονη γυναίκα έπεσε θύμα του ιού του δυτικού Νείλου σήμερα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο η κατάσταση της υγείας της οποίας δεν εμπνέει ανησυχία, μέχρι στιγμής.

 Το συγκεκριμένο κρούσμα ήταν το πρώτο και το μοναδικό μέχρι στιγμής, στη Βόρεια Ελλάδα σε ό,τι αφορά την εκδήλωση του ιού σε άνθρωπο.

Σύμφωνα με τον υποδιοικητή της Γ΄ Υγειονομικής Περιφέρειας Ελλάδας, Παναγιώτη Νάνο, ο οποίος μίλησε στο ΑΠΕ η κατάστασή της είναι ελεγχόμενη.

Ποιες εφορίες της Εύβοιας καταργούνται

Στις 200 ανέρχονται οι εφορίες οι οποίες θα συγχωνευθούν ή θα κλείσουν το επόμενο διάστημα. Το πρώτο κύμα των καταργήσεων θα ξεκινήσει το Σεπτέμβρη και θα περιλαμβάνει το κλείσιμο 14 εφοριών. Άλλες 21 θα κατεβάσουν ρολά τον Οκτώβρη, ενώ η μεγαλύτερη αλλαγή στη φορολογική διοίκηση θα επέλθει το Νοέμβριο καθώς το υπουργείο προγραμματίζει το κλείσιμο τουλάχιστον 80 Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (ΔΟΥ).

Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τη μείωση των ΔΟΥ, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, περιλαμβάνει το κλείσιμο ή τη συγχώνευση των 200 υπηρεσιών, ενώ κατατοπιστικό για τις αλλαγές που πρόκειται να έρθουν τον Σεπτέμβριο είναι το έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών το οποίο εκδόθηκε τον Ιούλιο και φέρει την επισήμανση «ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ».
Από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 πρόκειται να ανασταλεί η λειτουργία των εξής Δ.Ο.Υ:
  • Ι' Αθηνών
  • ΙΑ' Αθηνών
  • Αργυρούπολης
  • Β' Καλλιθέας
  • Μοσχάτου
  • Πετρούπολης
  • ΚΑ' Αθηνών
  • Κορυδαλλού (Νομός Αττικής)
  • Μεγαλόπολης (Αρκαδία)
  • Β' Πατρών (Αχαΐα)
  • Τούμπας (Θεσσαλονίκη)
  • Γ'Λάρισας (Λάρισα)
  • Νέας Ζίχνης
  • Νιγρίτας (Σερρών)
Ρολά από Οκτώβρη θα κατεβάσουν οι εξής 21 ΔΟΥ:
  • ΙΕ'΄Αθηνών
  • ΚΒ'Αθηνών
  • ΙΓ' Αθηνών
  • ΚΓ' Αθηνών
  • Ιλίου
  • Άνω Λιοσίων
  • Αγίας Παρασκευής (Αττική)
  • Δεσκάτης (Γρεβενών)
  • Νευροκοπίου (Δράμας)
  • Αλεξάνδρειας, Νάουσας (Ημαθία)
  • Φιλιατών (Θεσπρωτία)
  • Κόνιτσας
  • Δελβινακίου (Ιωάννινα)
  • Νεστορίου (Καστοριά)
  • Φαναρίου
  • Φιλιππιάδας (Πρέβεζα)
  • Σαππών (Ροδόπη)
  • Καλαμπάκας (Τρίκαλα)
  • Αμυνταίου (Φλώρινα)
  • Κισσάμου (Χανίων)
Το τρίτο κύμα καταργήσεων ή συγχωνεύσεων αναμένεται να έρθει το Νοέμβριο και θα είναι το μεγαλύτερο αφού αφορά σε 80 Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες:
  • Ε' Αθηνών
  • Βύρωνα
  • Ζωγράφου
  • Κ' Αθηνών
  • Γαλατσίου
  • Χαϊδαρίου
  • Αγίου Στεφάνου
  • Ν. Ηρακλείου
  • Ν. Φιλαδέλφειας
  • Κορωπίου
  • Λαυρίου
  • Μεγάρων (Αττική)
  • Αγρινίου
  • Ναυπάκτου
  • Αμφιλοχίας
  • Βόνιτσας (Αιτωλοακαρνανία)
  • Άργους
  • Κρανιδίου (Αργολίδας)
  • Δημητσάνος, Λεωνιδίου
  • Παράλιου Άστρους (Αρκαδία)
  • Γ' Πατρών
  • Αιγίου
  • Κάτω Αχαΐας
  • Καλαβρύτων (Αχαΐα)
  • Θήβας (Βοιωτία)
  • Ιστιαίας
  • Καρύστου
  • Κύμης
  • Λίμνης (Εύβοια)
  • Αμαλιάδας
  • Λεχαινών
  • Ζαχάρως
  • Κρεστένων (Ηλεία)
  • Α' Ηρακλείου
  • Λιμένος Χερσονήσου
  • Αρκαλοχωρίου
  • Μοιρών (Ηράκλειο)
  • Θ' Θεσσαλονίκης
  • Ι' Θεσσαλονίκης
  • Νεάπολης
  • Λαγκαδά
  • Αγίου Αθανασίου
  • Η' Θεσσαλονίκης (Θεσσαλονίκη)
  • Ελευθερούπολης
  • Χρυσούπολης (Καβάλα)
  • Μουζακίου
  • Σοφάδων (Καρδίτσα)
  • Β' Κέρκυρας (Κέρκυρα)
  • Γουμένισσας (Κιλκίς)
  • Πτολεμαΐδας
  • Νεάπολης Βοΐου (Κοζάνη)
  • Κιάτου
  • Ξυλοκάστρου (Κορίνθου)
  • Γυθείου
  • Μολάων
  • Σκάλας (Λακωνία)
  • Β' Λάρισας
  • Αγιάς
  • Τυρνάβου
  • Φαρσάλων (Λάρισα)
  • Ιεράπετρας
  • Σητείας (Λασήθι)
  • Ν. Ιωνίας
  • Αλμυρού (Μαγνησία)
  • Κυπαρισσίας
  • Μεσσήνης
  • Πύλου (Μεσσηνία)
  • Γιαννιτσών
  • Αριδαίας (Πέλλα)
  • Β' Σερρών
  • Σιδηροκάστρου
  • Ηράκλειας (Σέρρες)
  • Αμφίκλειας
  • Αταλάντης
  • Δομοκού
  • Μακρακώμης (Φθιώτιδα)
  • Ν. Μουδανιών
  • Αρναίας (Χαλκιδική)

zougla.gr

Γερμανοί βουλευτές κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, στέλνοντας μήνυμα σε Μέρκελ - αγορές

Ενα απροσδόκητο κύμα συμπαράστασης προς την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί φέτος το καλοκαίρι στη Γερμανία, καθώς ο ένας μετά τον άλλο πολιτικοί όλων των κομμάτων δηλώνουν δημοσίως ότι θα κάνουν διακοπές στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό στέλνουν ένα πολλαπλό μήνυμα με πολλούς αποδέκτες.

Νάξος, Πάρος, Μύκονος: κάποιοι από τους κλασικούς προορισμούς των Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα. Για την βουλευτή των Πρασίνων Μπεάτε Μίλερ-Γκέμεκε παλαιότερα ο κύριος λόγος των επισκέψεων ήταν ο ήλιος, η παραλία, η θάλασσα. Αυτή τη φορά όμως, οι λόγοι είναι περισσότεροι:

«Οταν άκουσα ότι ο αριθμός των τουριστών στην Ελλάδα μειώθηκε κατά 50% ήταν για μένα αυτονόητο ότι θα πάω στην Ελλάδα».

Ενα υπέροχο τοπίο...

Αυτός ήταν ο λόγος για να πάει στην Ελλάδα και ο Ρίχαρντ Πέτερλε, βουλευτής του κόμματος της Αριστεράς, ο οποίος θα ταξιδέψει με την οικογένεια του στην Κρήτη. Δεν θέλει όμως να στηρίξει μόνο τον τουρισμό, αλλά και να μιλήσει άμεσα με τον κόσμο υπογραμμίζοντας με την παρουσία του ότι «δεν σας έχουμε ξεγράψει».

Και ενώ ο Ρίχαρντ Πέτερλε σχεδιάζει ακόμα το ταξίδι του, η Χριστιανοδημοκράτης πολιτικός Φρίντλιντε Γκουρ Χιρς μόλις επέστρεψε από την Ελλάδα. Η πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της CDU στο κρατίδιο της Βάδης - Βυρτεμβέργης επισκέφθηκε με την οικογένειά της την Κέρκυρα. Με τον άντρα της, τα τρία παιδιά της και τα εγγόνια της. Οι εντυπώσεις της από την Ελλάδα ήταν πως η ατμόσφαιρα ήταν λίγο βαριά, παρόλα αυτά όμως η Γερμανίδα πολιτικός επισημαίνει:

«Ηταν όλοι πολύ φιλικοί, οι συνθήκες ήταν πολύ καλές και δεν μας είπαν τίποτα του τύπου «γιατί μας πιέζετε». Ηταν φιλικοί και επαγγελματίες».

Λεφτά και ως ιδιώτες

Η παρατεταμένη κακοκαιρία στη Γερμανία ώθησε και την οικογένεια του φιλελεύθερου πολιτικού Ερικ Σβένκερτ να επισκεφθεί την Ελλάδα. Οι αρχικές επιλογές ήταν δύο: Ελλάδα ή Τουρκία, την οποία είχε ήδη επισκεφθεί και είχε πολύ καλή εμπειρία. Στο τέλος Ιουλίου θα πάει με την οικογένειά του στην Κω. Με τον τρόπο αυτό θέλει να στείλει το μήνυμα ότι η Γερμανία δε στηρίζει την Ελλάδα μόνο με δημόσιο χρήμα, αλλά οι Γερμανοί πολιτικοί είναι πρόθυμοι και ιδιωτικά να ξοδέψουν χρήματα.

Η Βερολινέζα σοσιαλδημοκράτης βουλευτής Μέχτχιλντ Ράβερτ έχει μια συνεργάτιδα ελληνικής καταγωγής και γνωρίζει από πρώτο χέρι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός. Δεν είναι η πρώτη φορά που θα επισκεφθεί την Ελλάδα. Φέτος επέλεξε τη Θάσο. Όσο για το αν θα μιλήσει με τον κόσμο απαντά: «Δεν θα έχω ένα πανό που να λέει είμαι Γερμανίδα πολιτικός. Σίγουρα όμως θα μιλήσω με τους φίλους της συνεργάτιδάς μου. Αυτό είναι και το μόνο που μπορεί να μας βοηθήσει. Να μιλάμε μεταξύ μας».

Το μήνυμα ότι στηρίζει την Ελλάδα θέλει να στείλει και η αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Χριστιανοδημοκρατών Ίνγκριντ Φίσμπαχ επισκεπτόμενη τη Ρόδο. «Θέλω να δείξουμε ότι με τη στήριξη του τουρισμού στέλνουμε το μήνυμα πως ερχόμαστε και πάλι ευχαρίστως εδώ και εάν είναι ωραία θα ξανά έρθουμε και του χρόνου».

Πηγή: Deutsche Welle

Κύμη: Βeach party με Ήβη Αδάμου, Θάνο Καλλίρη,


Το απόλυτο beach party θα γίνει στο Στόμιο, στο Club Αλίμειο Κυριακή 12/8/2012 και ώρα 21:30 για  να απολαύσουμε την Ήβη Αδάμου τον Θάνο Καλλίρη (για δεύτερη συνεχή χρονιά) και το Γιάννη Σαββιδάκη σε μια μουσική καλοκαιρινή βράδια που θα  μείνει αξέχαστη!!!

Είσοδος 12 € με ποτό!!!

"Καλό θα ήταν να έχετε μαζί και τα μαγιό σας…

Είπαμε beach party…"

Μαφιόζικη εκτέλεση τη νύχτα στο Αγρίνιο

Μαφιόζικου τύπου εκτέλεση σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Αγρίνιο όπου άγνωστοι δράστες πλησίασαν και πυροβόλησαν έναν νεαρό άνδρα που βρισκόταν στο κέντρο του Αγρινίου.

Οι συνθήκες καθώς και τα αίτια της επίθεσης εναντίον του νεαρού δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής.

Ο άτυχος άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Αγρινίου και σύμφωνα με το aerasnews βρίσκεται εκτός κινδύνου.

Η αστυνομία πλέον έχει αναλάβει την έρευνα της παράξενης αυτής υπόθεσης πραγματοποιώντας έρευνες στο σημείο της επίθεσης.

ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ, ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ, ΜΠΟΥΛΑΣ, ΣΤΑΡΟΒΑΣ @ ΧΑΛΚΙΔΑ

Μια παρέα με αναγνωρισμένη επάρκεια, χημεία και ανατρεπτική διάθεση προσγειώνονται στην Χαλκίδα για μια αξέχαστη καλοκαιρινή βραδιά.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ένας από τους σημαντικότερους δημιουργούς του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ένας εξαιρετικός και μοναδικά αισθαντικός τραγουδοποιός, ο Σάκης Μπουλάς ένας ξεχωριστός πολυδιάστατος σκωπτικός καλλιτέχνης και ο Δημήτρης Σταρόβας που γνωρίσαμε από τους «Άγαμους Θύτες» «κλείνει» στο dna του στοιχεία των προηγούμενων που αναδεικνύει με τον δικό του τρόπο και «εκτόπισμα» ως βέρος περφόρμερ.

Ξεχωριστά τραγούδια και ερμηνείες, πρόζες, σάτιρα, αυτοσχεδιασμοί και εκπλήξεις περιέχει το μενού των παραστάσεών τους που στηρίζει μια πολυμελής -και ταιριαστή με την αύρα και το σφρίγος των τεσσάρων πρωταγωνιστών – μπάντα.

 Πολυαγαπημένα τραγούδια και σάτιρα μπλέκονται σε ένα τρίωρο πρόγραμμα που δεν πρέπει να χάσει κανείς. Η μεγαλύτερη συναυλία του καλοκαιριού που θα μείνει αξέχαστη για πολύ καιρό, έρχεται στο Φρούριο της Χαλκίδας το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στη Σάμο

Από τον ιό του Δυτικού Νείλου προσβλήθηκε ένας 60χρονος από το Πυθαγόρειο της Σάμου.
Λόγω έλλειψης κλίνης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου του νησιού, μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ρόδου με πτήση του ΕΚΑΒ.
 
 Ο ασθενής είναι καλύτερα στην υγεία του και επέστρεψε στο νοσοκομείο Σάμου.

Έκθεση φωτογραφίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης

Στα πλαίσια της 15ης Πανελλήνιας Σπηλαιολογικής Συνάντησης, θα πραγματοποιηθεί έκθεση φωτογραφίας στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της Κύμης.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό τις παρακάτω ώρες και μέρες:

Τετάρτη 25-7-2012                  6μμ-8μμ
Παρασκευή 27-7-2012           6μμ-8μμ
Κυριακή 29-7-2012              11πμ – 3μμ

Κούβελος για Παπαχρήστου: «Τα ανέκδοτα στην παρέα της»

Οι αντιδράσεις για το ρατσιστικό σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου και ο αποκλεισμός της από την Ολυμπιακή ομάδα συνεχίζουν  και σήμερα να απασχολούν την επικαιρότητα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Ισίδωρος Κούβελος. Ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο να έλεγε το ανέκδοτο στην παρέα της και όχι δημόσια στο διαδίκτυο.
 «Εμείς παίρνουμε απόφαση για τους αθλητές, όταν ανήκουν στην Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μη συγκρίνουμε τις αποφάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών.
Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τις Ολυμπιακές Αξίες. Είναι το ίδιο να παραβιάζεις την αξία του ευ αγωνίζεσθε και να κάνεις χρήση απαγορευμένων ουσιών με το θέμα της μείωσης του αντίπαλου συναθλητή.
Στον Ολυμπιακό Χωριό συνυπάρχουν αθλητές από διαφορετικές χώρες, φυλές και χρώμα δέρματος. Αν δεν μπορείς να δεχθείς αυτές τις ιδέες, πώς μπορείς να αγωνιστείς σε μία τέτοια διοργάνωση;
Είναι μία μορφή προστασίας και αποφασίστηκε να προστατεύσουμε την αθλήτρια, στο αγώνισμα της οποίας υπάρχουν πολλοί αθλητές από την Αφρική.
Τα αστεία δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιείς και να τα διαβάζουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείς να λες τα αστεία στην παρέα σου και όχι στο διαδίκτυο, το οποίο ισοδυναμεί με δημόσια δήλωση. Με μία τέτοια κίνηση προσβάλεις έναν συναθλητή σου, έναν συνάνθρωπό σου.
Καλό θα ήταν αυτό το ανέκδοτο να το έλεγε στην παρέα της και όχι δημόσια. Έγραψε πουθενά “θα σας πω ένα ανέκδοτο που είναι αστείο”; Όπως το έγραψε είναι μία δήλωση. Είναι καθαρά θέμα παραβίασης της Ολυμπιακής Αξίας για την διαφορετικότητα.
Το σχόλιο είναι 100% ρατσιστικό. Αν δεν είχε μαθευτεί, τι θα κάναμε θα κατασκοπεύαμε όλους τους λογαριασμούς όλων των αθλητών μας; Πρέπει να δέχεσαι τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όταν είσαι αθλητής και πρόκειται να αγωνιστείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είχαμε καμία προσωπική επαφή με κανένα μέλος της ΔΟΕ.
Εμείς έπρεπε να αποφασίσουμε για έναν αθλητή, ο οποίος δεν δέχεται το διαφορετικό χρώμα των ανθρώπων. Την έχει καλέσει ήδη ο ΣΕΓΑΣ για να απολογηθεί. Το γεγονός πως έγραψε κάτι τέτοιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter σημαίνει πως υιοθετεί τέτοιου είδους απόψεις.
Είδαμε μόνο το “ανέκδοτο” και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει στο Twitter της. Δεν μπορεί ένας αθλητής να σχολιάζει τέτοιου είδους θέματα. Αν σχολίαζε δικά του αθλητικά θέματα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, προσβάλλει κάποιες αξίες, τότε μπορούμε να επέμβουμε και έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε την συμμετοχή του. Το έγραψε η ίδια και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.
Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση της ΕΟΕ, επειδή τέτοιου είδους σχολίου δεν είναι αποδεκτά ακόμα και αν πρόκειται για αστεία».

Τραυματίες σε σύγκρουση δύο Ι.Χ. στη Δροσιά Χαλκίδας

Φωτό αρχείου
Δύο Ι.Χ. "αγκαλιάστηκαν"  σε μια σφοδρή μετωπική σύγκρουση στη Δροσιά του Δήμου Χαλκιδέων, σήμερα τό πρωί.

Tο τζιπ είχε κατεύθυνση  από τη Δροσιά προς τη Xαλκίδα όταν σε μια επικίνδυνη στροφή "αγκαλιάστηκε" με ένα Opel corsa!

Η σύγκρουση έγινε μπροστά στην επιχείρηση Mαγγελάκη, ένα σημείο στο οποίο έχουν συμβεί πολλά τροχαία.

Επικράτησε πανικός στην περιοχή με αποτέλεσμα να διακοπεί η κίνηση των οχημάτων για πάνω από μισή ώρα. Δύο οχήματα της πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο.

Οι επιβάτες του τζιπ δεν έπαθαν κάτι , αλλά οι επιβάτες του Opel τραυματίστηκαν και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν  στο Nοσοκομείο Xαλκίδας.

Τα χρυσαυγίτικα τουίτ που κατέβασε από το Twitter της η Βούλα Παπαχρήστου [εικόνες]

Ο αποκλεισμός της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω του «χαζού αστείου» tweet που είχε κάνει για τους αφρικανούς και τα κουνούπια ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα. Το iefimerida παρουσιάζει τα υπόλοιπα σχόλια που κατέβασε από το λογαριασμό της.

Ειδικότερα, όπως αποκάλυψε σήμερα το iefimerida.gr η Βούλα Παπαχρήστου, παρά τη δημόσια συγνώμη της είχε ανεβάσει στο λογαριασμό της στο Twitter φωτογραφίες από 45άρι με χαραγμένο το «Μολών Λαβέ» αλλά και βίντεο με τίτλο «γάμα τον κωλότουρκο».

Ωστόσο, η αθλήτρια είχε ανεβάσει τις προηγούμενες ημέρες ακόμα πιο «σκληρά» σχόλια στο λογαριασμό της.

Για παράδειγμα, στις 19 Ιουλίου έδινε σύνδεσμο προς το ακροδεξιό site Hellenic Pride που είχε άρθρο με τίτλο «Η Χρυσή Αυγή σβήνει φωτιές την ώρα που οι “νεολέρες” των κομμάτων κάνουν κάμπινγκ με τα λεφτά του Λαού»

Ενώ τρεις μέρες πιο πριν, η Βούλα Παπαχρήστου είχε κάνει retweet άρθρο της Χρυσής Αυγής για την δημοσκοπική της άνοδο...

Στις 17 Ιουλίου, είχε κάνει retweet συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη στο Crash ενώ στις 20 Ιουλίου του είχε ευχηθεί χρόνια πολλά.  «Να είσαι πάντα γερός και αληθινός»...

Δείτε τα στιγμιότυπα τα οποία κυκλοφορούν στο διαδίκτυο με τα κομμένα σχολια της Βούλας Παπαχρήστου:\
Y

Θερινό σχολείο για Ρομά στο 12ο Δημοτικό Χαλκίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα Εκπαίδευση των Παιδιών Ρομά, στο 12ο δημοτικό σχολείο της Χαλκίδας, ένα πρόγραμμα που ήταν στο πλαίσιο λειτουργίας του θερινού σχολείου για τον Δήμο Χαλκίδας

Δείτε τις φωτογραφίες από την τελετή λήξης του προγράμματος, μικροί μπόμπιρες και δασκάλοι γεμάτοι χαρά και παιχνίδι:

Citigroup: Στο 90% οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Σχεδόν βέβαιη θεωρεί η Citigroup την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη τους επόμενους 12 με 18 μήνες, δίνοντας πιθανότητες περίπου 90%, έναντι πιθανοτήτων 50 - 75% που έδινε προηγουμένως.

Όπως υποστηρίζουν αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας σε σχετικό τους σημείωμα, η αποχώρηση της Ελλάδας από την ενιαία νομισματική ένωση θα συμβεί κατά πάσα πιθανότητα μέσα στα επόμενα δύο με τρία τρίμηνα.

Συγκεκριμένα, η Citigroup αναφέρει ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2013, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη ακριβούς ημερομηνίας.

«Το βασικό μας σενάριο είναι για μια παρατεταμένη οικονομική αδυναμία και αναταραχές στις χρηματοοικονομικές αγορές των περιφερειακών χωρών, θα οδηγήσουν σε μια νέα ύφεση στην ευρωζώνη συνολικά εφέτος και την επόμενη χρονιά», σημειώνουν οι αναλυτές της Citi.

«Αναμένουμε ότι την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit) θα ακολουθήσει μια σειρά από πολιτικές με στόχο να αποτραπεί μια κατάρρευση τύπου ντόμινο στο τραπεζικό σύστημα και κλιμακούμενη οικονομική αναστάτωση» αναφέρεται στο σημείωμα, στο οποίο οι αναλυτές προσθέτουν ότι «η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, αν συμβεί, δεν θα τερματίσει την κρίση στην ενιαία οικονομική ζώνη». Παράλληλα, η τράπεζα εκτιμά ότι, ακόμα και μετά τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών, τόσο η Ισπανία όσο και η Ιταλία είναι πιθανό να ενταχθούν σε κάποιου είδους πρόγραμμα διάσωσης έως το τέλος του 2012.

Με αρτοκλασία - μαμούθ ο εσπερινός της Αγίας Παρασκευής στην Δροσιά !



Με μια αρτοκλασία - μαμούθ και με την προσέλευση εκατοντάδων πιστών  γιορτάστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, στον Ι. Ν. της  Αγίας Παρασκευής στην Δροσιά !

Ο Χρήστος Κουτσαύτης ήταν εκεί για να αποθανατίσει με το φακό του όλες τις εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με μεγάλη κατάνυξη, χτες, και συνεχίζονται σήμερα.

Το παρόν τους στο εσπερινό έδωσαν  και ο αντιδήμαρχος Ανθηδώνας Αντώνης Αφράτης και ο δημοτικός σύμβουλος  Δήμος Κορδής.


Χαμός με τα tweets διασήμων για τον αποκλεισμό-σοκ της σέξι αθλήτριας!

Από την ώρα που έγινε γνωστός ο αποκλεισμός της Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, εξ αιτίας εκείνου του περιβόητου ρατσιστικού μηνύματος, το twitter έχει πάρει φωτιά από τα σχόλια των διασήμων...


 
Δ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η Παπαχρήστου προκαλεί ... παρενέργειες στη ΔΗΜΑΡ!

Η Παπαχρήστου προκαλεί ... παρενέργειες στη ΔΗΜΑΡ!

Σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη θέση της  ΔΗΜΑΡ ήρθε ο Βουλευτής Εύβοιας του κόμματος,  Δημήτρης Αναγνωστάκης. 

Ο Δημήτρης Αναγνωστάκης μιλάει στην προσωπική του σελίδα για την απόφαση που θέτει εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου και γράφει:

"Διαφωνώ με κάθε μορφή βίας και κάθε τύπο ρατσισμού.
Αντέχω τη διαφορετικότητα.
Παλεύω για ισότητα και Δημοκρατία.
Ενίοτε οι άνθρωποι υποπίπτουν σε λάθη. Ουδείς αλάνθαστος.
Με συγκινεί η αληθινή μεταμέλεια. Σέβομαι την προσπάθεια και τον κόπο όσων αγωνίζονται για την επίτευξη υψηλών στόχων.
Αναγνωρίζω την τιμή και την ευθύνη του εθνόσημου.
Αποδέχομαι τη συγγνώμη της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου.
Αγνοώ τις πολιτικές της προτιμήσεις.
Δεν λειτουργώ πολιτικάντικα. Δεν λειτουργώ μικρόψυχα.
Ελπίζω στην αλλαγή της απόφασης.
Ας μη της στερήσουν το όνειρο της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η ιστορία και ο χρόνος θα δείξουν αν άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία"

Σε αυτό το σημείο υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της ΔΗΜ.ΑΡ για την αθλήτρια Βούλα Παπαχρήστου:

"Ρατσιστικό χιούμορ και «αστειάκια» που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεχτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό.
Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια «αστεία» θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο".

 Οι φράσεις "Δεν λειτουργώ πολιτικάντικα. Δεν λειτουργώ μικρόψυχα" του Δημ. Αναγνωστάκη  είναι σε πλήρη αντίθεση με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ που ήταν το πρώτο κόμμα που έβγαλε ανακοίνωση και ζήτησε "να μην εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Λονδίνο" η Παπαχρήστου...

Τουρκική φρεγάτα έφτασε στη Μύκονο!

Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναφέρει την παρουσία τουρκικής φρεγάτας στο Αιγαίο

"Η Τουρκική Φ/Γ «GOKOVA» προερχόμενη από Ανατολική Μεσόγειο, κινούμενη αρχικά μεταξύ Ν. Κάσου και Ν. Κρήτης και στη συνέχεια βόρεια Κρήτης σε Διεθνή Ύδατα, εισήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (14:15) σε Ελληνικά Χωρικά Ύδατα μεταξύ Ν. Μήλου και Ν. Φολέγανδρου. Στη συνέχεια με βόρεια πορεία κινήθηκε μεταξύ Ν. Σίφνου και Ν. Αντίπαρου και εξήλθε την 25η Ιουλίου 2012 (18:49) μεταξύ Ν. Τήνου και Ν. Μυκόνου με βορειοανατολική πορεία.


Πλοία και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό πλοίο, καθόλη τη διάρκεια του πλου του".

Από την Εύβοια το δεύτερο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου

Ένας 75χρονος άνδρας από την Εύβοια, είναι το δεύτερο θύμα του ιού του Δυτικού Νείλου ανακοίνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

 Ο ηλικιωμένος, που έπασχε από σοβαρό νόσημα και έπαθε λοίμωξη μετά από τσίμπημα κουνουπιού, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Ο άνδρας διέμενε στην Εύβοια και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αττικής.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ, ένα από τα 18 επιβεβαιωμένα κρούσματα λοίμωξης που έχουν εμφανιστεί στη χώρα μας, οφείλεται στη μετάδοση του ιού μέσω μετάγγισης και αφορά σε βαριά ανοσοκατασταλμένο ασθενή με ιστορικό πολλαπλών μεταγγίσεων.

Τόσο η αιμοληψία από τον αιμοδότη όσο και η μετάγγιση στον ασθενή είχαν γίνει πριν εμφανιστεί το πρώτο κλινικά αναγνωρίσιμο και διεγνωσμένο κρούσμα από τον ιό στη χώρα μας, αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ τονίζοντας πως αυτή η μετάδοση του ιού μέσω μετάγγισης είναι εξαιρετικά σπάνια περίπτωση.

Ανάκληση δύο παγωτών της Κρι - Κρι από τον ΕΦΕΤ

Δύο παγωτά της Κρι - Κρι με την εμπορική ονομασία «TOP EXOTIC» με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο χαρακτηρίστηκαν από... το αρμόδιο εργαστήριο του Γενικού Χημείου του Κράτους ως «μη κανονικό - μη ασφαλές». Κι αυτό διότι ενώ οι ενδείξεις συσκευασίας του δηλώνουν την παρουσία των χρωστικών Ε102 και Ε110, δεν αναγράφουν την υποχρεωτική φράση «Ε102, Ε110: Μπορεί να έχουν επιβλαβείς συνέπειες στη δραστηριότητα και προσοχή των παιδιών».

Ειδικότερα, ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής, κατά την διενέργεια ελέγχων βάσει του προγράμματος «Έλεγχος παρουσίας αλλεργιογόνων ουσιών» προέβη σε δειγματοληψία παγωτού με γεύσεις ροδάκινο και μάνγκο, συσκευασίας 80ml και διαπίστωσε ότι η επισήμανσή του ήταν ελλιπής αναφορικά με τις χρωστικές Ε102 και Ε110 που περιείχε.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση των συγκεκριμένων προϊόντων από την επιχείρηση. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

ΟΜΟΡΦΙΑ: Ενυδάτωση και λάμψη μετά τις διακοπές

Κατά την διάρκεια των διακοπών μας μπορεί να αποκτήσαμε την ηλιοκαμένη επιδερμίδα που όλο το χειμώνα ονειρευόμασταν, τώρα όμως με την επιστροφή μας ήρθε η ώρα να την φροντίσουμε, να την ενυδατώσουμε και να της δώσουμε την χαμένη λάμψη της.

Οι πολλές ώρες έκθεσης στον ήλιο προκαλούν αφυδάτωση του δέρματός μας.

Τι πραγματικά όμως είναι η αφυδάτωση του δέρματος;

Η αφυδάτωση του δέρματος είναι η έλλειψη νερού στην εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας, την κεράτινη. Η στιβάδα αυτή, σε φυσιολογικές συνθήκες περιέχει 10-20% υγρασία. Η υγρασία της κεράτινης στιβάδας προέρχεται από τη βαθύτερη στιβάδα της επιδερμίδας, τη βασική. Στα κανονικά δέρματα, υπάρχει ισορροπία ανάμεσα στην υγρασία που έρχεται από τη βασική στιβάδα και την υγρασία που διαχέεται προς το περιβάλλον. Αν για οποιονδήποτε λόγο το νερό απομακρύνεται από την κεράτινη στοιβάδα πιο γρήγορα από όσο προσλαμβάνεται από τις κατώτερες στοιβάδες του δέρματος, τότε η υγρασία της κεράτινης στιβάδας πέφτει κάτω από 10%, το δέρμα χάνει την ελαστικότητα και την απαλότητά του και γίνεται τραχύ και λεπιδωτό, με αποτέλεσμα να χάνεται και η λάμψη του, τότε μιλάμε για αφυδάτωση. Αυτή είναι η κλινική εικόνα του τυπικά αφυδατωμένου δέρματος.

Ας δώσουμε λοιπόν στο κουρασμένο δέρμα μας μετά τις διακοπές και όχι μόνο, την ενυδάτωση που έχει ανάγκη έτσι ώστε να δείχνει και να είναι δροσερό και λαμπερό! Αυτό μπορεί να επιτευχτεί με τους παρακάτω απλούς και εύκολους τρόπους:

1. Καθαρίζουμε το πρόσωπό μας με ένα προϊόν καθαρισμού ανάλογα με τον τύπο δέρματός μας (γαλάκτωμα για ξηρά και σαπούνι για λιπαρά δέρματα).

2. Τονώνουμε το δέρμα μας με μια λοσιόν ή με χαμομήλι ταμπονάροντας με απαλές κυκλικές κινήσεις στο πρόσωπο και τον λαιμό.

3. Στην συνέχεια κάνουμε σκράμπ (πίλινγκ) για να απομακρύνουμε τα νεκρά κύτταρα από το δέρμα μας, έτσι ώστε να μπορεί να απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο την ενυδατική φροντίδα που θα του προσφέρουμε.

4. Βάζουμε την μάσκα στο πρόσωπο και τον λαιμό. Για τα ξηρά δέρματα προτιμούμε μια μάσκα με ενυδατικά στοιχεία, ενώ για τα λιπαρά δέρματα μια μάσκα που μειώνει τη λιπαρότητα. Οι μάσκες βοηθούν την επιδερμίδα μας να φαίνεται πιο λαμπερή.

5. Και φτάσαμε στο τελευταίο στάδιο που είναι η ενυδάτωση. Το δέρμα μας είναι πλέον καθαρό και έτοιμο να δεχτεί την ενυδατική κρέμα. Επιλέγουμε την ενυδατική κρέμα ανάλογα πάντα με τον τύπο δέρματός μας.

Εάν θέλουμε να έχουμε ένα ενυδατωμένο, λαμπερό και υγιές δέρμα θα πρέπει να ακλουθούμε τα παραπάνω βήματα τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Την ενυδατική μας κρέμα την χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση.

Πήγαν να δραπετεύσουν από τα κρατητήρια

Συνελήφθησαν στην Κομοτηνή από αστυνομικούς, οι δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 47 ετών, που απέδρασαν τα ξημερώματα από τα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Κομοτηνής. 
 
Αναλυτικότερα, οι δύο δράστες παραβίασαν την καγκελόπορτα του διαδρόμου των κελιών και πήδηξαν από ανοιχτό παράθυρο, που βρίσκεται σε ύψος 5 μέτρων, στον προαύλιο χώρο του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

Έγιναν αντιληπτοί από το σκοπό της βορειανατολικής πλευράς του Μεγάρου, ο οποίος κατάφερε να ακινητοποιήσει τον 47χρονο, ενώ ο 36χρονος διέφυγε αρχικά προς άγνωστη κατεύθυνση και συνελήφθη λίγες ώρες αργότερα, στο πλαίσιο εκτεταμένων αναζητήσεων των δυνάμεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης.
 
Οι δύο δράστες κρατούνταν, ο μεν 36χρονος για αγορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών, ο δε 47χρονος για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Από το Αστυνομικό Τμήμα Κομοτηνής διενεργείται προανάκριση, ενώ για το περιστατικό διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 
 piazzadelpopolo.blogspot.gr

Ληστές πυροβόλησαν αστυνομικούς στην Κυψέλη και απείλησαν οδηγό

Πυρά κατά των αστυνομικών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. άνοιξαν άγνωστοι ληστές στην Κυψέλη ενώ άρπαξαν το αυτοκίνητο διερχόμενου οδηγού.

Οι ληστές, οι οποίοι προηγουμένως εισέβαλλαν στο σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης επί της οδού Βελβενδούς και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν ήρθαν αντιμέτωποι με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ εναντίον των οποίων και πυροβόλησαν, δίχως ευτυχώς να τραυματιστεί κανείς.

Αμέσως μετά, οι δράστες κατέβασαν έναν διερχόμενο οδηγό από το αυτοκίνητό του με την απειλή των όπλων και τράπηκαν σε φυγή με αυτό. Οι αστυνομικοί τους ακολούθησαν και αυτή την στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη καταδίωξη στο κέντρο της Αθήνας.

''Τυφλός'' με δεξιοτεχνία στο παρκάρισμα -Πήρε 26.000€ από το δημόσιο!

Ο 60χρονος που έπαιρνε επίδομα τυφλότητας, έβλεπε όπως θα διαπιστώσετε, κάτι παραπάνω από καλά!

Όλα ξεκίνησαν από μία καταγγελία γνωστού του 60χρονου, που ανέφερε ότι ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης, έβλεπε μια χαρά και παρόλα αυτά, έπαιρνε επίδομα τυφλότητας. Οι άνδρες του ΣΔΟΕ άρχισαν να τον παρακολουθούν το τελευταίο διάστημα και διαπίστωσαν πως ο 60χρονος πάρκαρε με ιδιαίτερη άνεση το αυτοκίνητό του.

Μάλιστα όπως είπαν οι άνδρες του ΣΔΟΕ στον εισαγγελέα, «σε μία από τις περιπτώσεις που είδαν στάθμευσε το αυτοκίνητο του σ' ένα χώρο μήκους 4,5 μέτρων τη στιγμή που το αυτοκίνητο που οδηγούσε έχει μήκος 4,1 μέτρα»!

Σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του ο «τυφλός» κατηγορείται ότι τα τελευταία 4,5 χρόνια εισέπραξε παράνομα από το δημόσιο συνολικά πάνω από 26.000 ευρώ. Ο εισαγγελέας, άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση και τον παρέπεμψε ν' απολογηθεί στον ανακριτή.
Δικογραφία όμως για ψευδή βεβαίωση σχηματίζεται και εις βάρος γιατρού του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ» ο οποίος φέρεται ότι γνωμοδότησε, ώστε να δοθεί το επίδομα τυφλού στο συγκεκριμένο άτομο.

Σχεδόν ένας τόνος χασίς εντοπίστηκε σε σκάφος

Το ταχύπλοο μέσα στο οποίο βρέθηκαν τα ναρκωτικά την Κυριακή το απόγευμα στην Κεφαλλονιά
Συνελήφθη στον Πειραιά ο ιδιοκτήτης του ταχύπλοου στο οποίο είχε εντοπιστεί μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών την Κυριακή το απόγευμα και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλλονιάς.

Επίσης μετά την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ναρκωτικών διαπιστώθηκε πως το σκάφος μετέφερε 657 δέματα συνολικού βάρους 993 κιλών και 110 γραμμαρίων.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή το πλήρωμα σκάφους του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή «Πέρα Πηγάδι» Ιθάκης, κατά τη διάρκεια περιπολίας, ταχύπλοο σκάφος με δύο επιβαίνοντες.

Οι λιμενικοί τους έκαναν σήμα να σταματήσουν για έλεγχο ωστόσο εκείνοι επιχείρησαν να διαφύγουν.

Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης οι δύο χειριστές έριχναν στη θάλασσας μικρά δέματα που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.

Άμεσα στο σημείο και προς παροχή συνδρομής έσπευσαν πλωτά περιπολικά των Λιμενικών Αρχών Ζακύνθου και Κεφαλλονιάς με αποτέλεσμα το ταχύπλοο σκάφος να προσαράξει στην παραλία «Αβυθο» Λειβαθούς Κεφαλληνίας και οι δύο επιβαίνοντες να τραπούν σε φυγή.

Στο σκάφος εντοπίστηκε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών ενώ παράλληλα λιμενικοί περισυνέλλεξαν τα δέματα από τη θάλασσα.

Στο σκάφος διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών ενώ το προσωπικό των πλωτών περιπολικών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. προέβη στην περισυλλογή των προαναφερθέντων δεμάτων.

Το σκάφος καθώς και οι ναρκωτικές ουσίες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Κεφαλλονιάς.

Ο Γρηγόρης υπέγραψε στο Mega!

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου έχει κάθε λόγο να χαμογελά! Μόλις πριν από λίγες ώρες, υπέγραψε το πολυπόθητο συμβόλαιο με το Μega.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του enikos.gr, το συμβόλαιο αφορά μόνο στην εκπομπή "Όμορφος κόσμος" και έχει διάρκεια για ένα μόνο χρόνο, όπως άλλωστε και τα περισσότερα συμβόλαια.

Ο γνωστός παρουσιαστής ήρθε από τη Νάξο για να υπογράψει. Με αυτό τον τρόπο διέψευσε, όλα τα σενάρια που τον ήθελαν να έχει κλείσει με άλλα κανάλια.
Αναμένουμε και την επίσημη ανακοίνωση του καναλιού...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...