Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Περιφέρεια: Τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης απαξιώνουν τη ΛΑΡΚΟ

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, που έγινε στη Λαμία τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, το Σώμα αποφάσισε τη στήριξη των Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ / Λάρυμνας – Αγ. Ιωάννη – Καστοριάς Σερβίων – Έδρας, σύμφωνα με το ακόλουθο ψήφισμα :
  • Η ΛΑΡΚΟ είναι μία από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες διεθνώς στην παραγωγή σιδηρονικελίου.
  • Το σύνολο της παραγωγής της εξάγεται αποκλειστικά σε μεγάλους πελάτες του εξωτερικού
  • Το μερίδιο της ΛΑΡΚΟ στο σύνολο των εξαγωγών της χώρας ανέρχεται στο 3%.
  • Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 6 Νομούς : Φθιώτιδα, Εύβοια, Βοιωτία, Κοζάνη, Καστοριά και Αττική.
  • Διαθέτει μεταλλουργικό εργοστάσιο, ιδιόκτητο λιμάνι, τρία μεταλλεία, λιγνιτωρυχείο, άρα ως προς τη βιωσιμότητά της είναι αυτάρκης σε πρώτες ύλες, κάτι που δεν συμβαίνει με τους ανταγωνιστές της. Έχει στην κατοχή της και εκμεταλλεύεται έκταση δημόσιας γης με 1 εκ. στρέμματα περίπου, που στο υπέδαφος υπάρχει ορυκτός πλούτος σε κοιτάσματα νικελίου που αξιολογούνται πάνω από 20 δις €.
  • Η ανανέωση των αδειών εκμετάλλευσης των εδαφικών εκτάσεων των μεταλλείων και της άδειας μίσθωσης των εγκαταστάσεων του εργοστασίου κρίνεται όχι μόνο αναγκαία, αλλά επιβεβλημένη για τη συνέχιση της λειτουργίας της εταιρίας. Το ελληνικό δίκαιο παρέχει ρητώς τη δυνατότητα στον Υπουργό ΠΕΚΑ να ανανεώσει με απλή απόφασή του τις άδειες.
  • Το σχέδιο διχοτόμησης της ΛΑΡΚΟ σε καλή και κακή οδηγεί σε αφανισμό τη μοναδική βιομηχανία εξόρυξης και παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ελλάδα και στην ΕΕ και φυσικά εξαλείφει κάθε προοπτική ανάπτυξής της.
  • Απασχολεί σε μόνιμο και εργολαβικό προσωπικό περί τα 1500 άτομα, ενώ δίνει έμμεσα εισόδημα σε 20.000 προμηθευτές, εργολάβους και μεταφορείς που δραστηριοποιούνται στην εταιρεία.
  • Το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να συνεχίσει να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας, για τον έλεγχο και την ορθολογική διαχείριση του ορυκτού πλούτου της χώρας. Η ΛΑΡΚΟ σήμερα αν ζει και υπάρχει εδώ και 30 χρόνια το οφείλει στην κρατική παρέμβαση και τον δημόσιο έλεγχο.
  • Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δεν είναι ακριβοπληρωμένοι, δεν έχουν εργασιακά προνόμια, είναι βιομηχανικοί εργάτες που απασχολούνται σε αντίξοες συνθήκες, δουλεύοντας στα καμίνια, στη χαλυβουργία και στις περιστροφικές με 1500 βαθμούς και σε νταμάρια και ορυχεία με ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Η οργή και αγανάκτηση των εργαζομένων από επώδυνες, άδικες, αναιτιολόγητες, και αναποτελεσματικές αποφάσεις (μπλοκάρισμα της ανανέωσης των μισθώσεων – διχοτόμηση της εταιρίας και ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας) θα οδηγήσουν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για μια από τις λίγες εναπομείνασες βαριές βιομηχανίες της Ελλάδας, που σαν καθαρά εξαγωγική εταιρία, εισάγει 1 εκ. δολάρια την ημέρα.
  • Η πολυπόθητη ανάπτυξη που τόσο την έχει ανάγκη ο τόπος μας δεν επιτυγχάνεται με τη διεύρυνση της κοινωνικής εξαθλίωσης στους έξι Νομούς που δραστηριοποιείται η επιχείρηση, αλλά με κινήσεις που οι εργαζόμενοι έχουν να αντιπροτείνουν και αφορούν τη μείωση του κόστους παραγωγής και την αύξηση της παραγωγικότητας ιδιαίτερα σε εταιρίες όπως η ΛΑΡΚΟ.
ΛΕΜΕ ΟΧΙ
  • Στο μπλοκάρισμα της ανανέωσης των μισθώσεων
  • Στη διχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ
  • Στο ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ
Στα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ που απαξιώνουν τη ΛΑΡΚΟ
Enhanced by Zemanta

ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ: Νέα παράταση μέχρι 31-12-2013 για πλειστηριασμό της κύριας κατοικίας για χρέη σε τράπεζες

Σε απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων στην 3308/23-10-12 ερώτηση του Βουλευτή Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρη Αναγνωστάκη, σχετικά με την παράταση της απαγόρευσης αναγκαστικού πλειστηριασμού κύριας και μοναδικής κατοικίας, αναφέρονται τα εξής:

"Σας γνωστοποιούμε ότι ισχύει μέχρι 31-12-2012 η απαγόρευση πλειστηριασμού της κύριας ή μοναδικής κατοικίας, που προβλέπεται στο άρθρο 19 του Ν.3869/2010 για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων. Απαγορεύεται δηλαδή ο πλειστηριασμός της κατοικίας ακόμη και όταν η απαίτηση του πιστωτικού ιδρύματος υπερβαίνει το ποσόν των 200.000,00 ή και όταν ο επισπεύδων δεν είναι πιστωτικό ίδρυμα. Μάλιστα η απαγόρευση αυτή αφορά στην κύρια ή μοναδική κατοικία κάθε φυσικού προσώπου, ανεξαρτήτως δηλαδή αν έχει πτωχευτική ικανότητα και συνεπώς προστατεύεται και η κατοικία των εμπόρων. Όπως μάλιστα έχει αναγγελθεί από τον Υφυπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με την ευκαιρία προηγούμενης τοποθέτησης του στην Βουλή, θα δοθεί νέα παράταση μέχρι 31-12-2013".

ΑΙΔΗΨΟΣ: Όταν κοίταξαν τις ελιές έμειναν άφωνοι και έγιναν έξαλλοι!

Οι συζητήσεις σταμάτησαν και τα χαμόγελα στα πρόσωπά τους, πάγωσαν...

Καμάρωναν και πίστευαν ότι φέτος οι ελιές θα τους έδιναν πολύ λάδι, αλλά τα σχέδιά τους ανατράπηκαν. Χθες (26-11-2012) που βγήκε ο ήλιος φόρεσαν γαλότσες, μπήκαν στο αυτοκίνητο και έφυγαν με προορισμό το χωράφι τους.

Πήραν μαζί τους ραβδιστήρες και ελαιόπανα αλλά όταν πήγαν στις ελιές έμειναν άφωνοι. Δεν υπήρχε καρπός ούτε για δείγμα! Ούτε πάνω στις ελιές αλλά ούτε και στο έδαφος υπήρχε το παραμικρό.

Αμέσως πήγαν στο αστυνομικό τμήμα της Αιδηψού και κατήγγειλαν το περιστατικό. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνώστων που βούτηξαν τις ελιές και άφησαν τους ιδιοκτήτες στα κρύα του λουτρού συνεχίζονται...

Ζύμωση με την τέχνη στο ζυθοποιείο της FIX Hellas στη Ριτσώνα

Η έκθεση μοντέρνας τέχνης «BEER & ART» κλέβει τις εντυπώσεις εικαστικών και καλεσμένων


Η μοντέρνα τέχνη συνάντησε εικαστικά τη μπύρα και εκατοντάδες καλεσμένοι απόλαυσαν τα έργα 68 δημιουργών στα εγκαίνια της έκθεσης «BEER & ART», που διοργανώνει η Άντζελα Δικαιούλια - Gallery Art Gargo και η FIX Hellas, στις εγκαταστάσεις της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας, στη Ριτσώνα.

Φίλοι της τέχνης, συλλέκτες, εικαστικοί, επιχειρηματίες, πολιτικοί και πρόσωπα της showbiz βρέθηκαν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στο vernissage της ξεχωριστής αυτής έκθεσης, απολαμβάνοντας περισσότερα από 190 έργα σύγχρονης τέχνης, που απέσπασαν εντυπωσιακά θετικές αντιδράσεις από ειδικούς και μη. Έλληνες και διεθνείς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες μαζί με νέους αξιόλογους δημιουργούς «μεταμορφώνουν» κυριολεκτικά το ζυθοποιείο της ιστορικής ελληνικής μπύρας FIX σε ατμοσφαιρική γκαλερί, έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου.

Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, φωτογραφίας και video art συνοψίζουν και εκφράζουν τη φιλοσοφία που χαρακτηρίζει το σύνολο της έκθεσης και δεν είναι άλλη από το ότι, η τέχνη πρέπει να κινείται, να εκπλήσσει, να ταράζει τα στάσιμα νερά, να μπαίνει στη ζωή και στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Υπογραμμίζεται ότι η έκθεση «BEER & ART» συγκαταλέγεται σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς ομαδικές εκθέσεις, ανοιχτή τόσο στους συλλέκτες όσο και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κοντά τη σύγχρονη εικαστική σκηνή.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Διάρκεια έκθεσης: Από την Κυριακή 25 Νοεμβρίου έως και την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012 | Ώρες λειτουργίας: 12:00 – 20:00, καθημερινές και Σαββατοκύριακα | Είσοδος: ελεύθερη | Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6947 297873 | Venue: Εγκαταστάσεις Ολυμπιακής Ζυθοποιίας - Ζυθοποιείο FIX Hellas: 70ο χλμ. Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, Ριτσώνα, Ευβοίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...