Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Η Νεροτριβιά τίμησε την μνήμη των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης (ΦΩΤΟ)



Με την δέουσα λαμπρότητα και θρησκευτική ευλάβεια η Νεροτριβιά τίμησε την μνήμη των πολιούχων Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης. 

Προ της Απολύσεως του εσπερινού ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς εικόνος στους δρόμους του χωριού συνοδεία του χορευτικού συγκροτήματος του Πολιτιστικού συλλόγου του οποίου τα μέλη έφεραν παραδοσιακή ενδυμασία. 


Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου.


Η γιορτή συνεχίστηκε από το πλήθος κόσμου με παραδοσιάκή μουσική, εδέσματα και άφθονο κρασί.









Κύμη: 32χρονος έζησε τον εφιάλτη παλεύοντας με τα λυσσασμένα κύματα!


Το περιστατικό έγινε σε παραλία της Κύμης.


Πρόκειται για μία παρέα νεαρών που είχαν πάει για να κάνουν μπάνιο Το κολύμπι όμως για έναν 32χρονο μετατράπηκε σε εφιάλτη όταν λόγω των ισχυρών ανέμων άρχισε να απομακρύνεται από την στεριά.

Λουόμενοι έτρεξαν για να τον σώσουν αλλά ήταν δύσκολο μιας και το κύμα τον είχε απομακρύνει αρκετά μέτρα.

Ο άτυχος νέος είχε κουραστεί και με δυσκολία μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του και να κρατηθεί στον αφρό της θάλασσας.

Συναγερμός σήμανε στο λιμενικό που με σκάφος βρέθηκε στο σημείο και είδε το παλικάρι μέσα στα κύματα.

Με όση δύναμη είχε πιάστηκε από το σωσίβιο που του πέταξαν.

Στα μάτια των λιμενικών είδε τον φύλακα άγγελο του που κατάφερε να τον βγάλει σώο στην ακτή.
evianews.com

Στη Βουλή τα στοιχεία για 218 offshore εταιρείες - Η πρωτιά στην Κύμη


Στη Βουλή θα διαβιβάσει το υπουργείο Οικονομικών τα αποτελέσματα των ελέγχων που βρίσκονται σε εξέλιξη και αφορούν τις στοιχεία για offshore εταιρείες. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται συνολικά 218 offshore, όπως προκύπτει από έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση τεσσάρων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, των Παναγιώτη Λαφαζάνη, Ευγενίας Ουζουνίδου, Θανάση Πετράκου και Δημήτρη Στρατούλη.Ο τακτικός φορολογικός έλεγχος αφορά τις ανέλεγκτες χρήσεις, των 24 offshore εταιρειών της ΔΟΥ Κύμης και των 161 εταιρειών της ΔΟΥ Κρανιδίου. Έχουν λάβει δε, σειρά προτεραιότητας και αποσταλεί για έλεγχο άλλες 33 υποθέσεις στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Ο κ. Μαυραγάνης δεσμεύτηκε ότι τα αποτελέσματα των ελέγχων θα διαβιβαστούν στη Βουλή, με την επιφύλαξη όμως των διατάξεων περί φορολογικού απορρήτου και ενημέρωσε ότι στοιχεία για offshore που φέρεται να έχουν σχέση με Έλληνες πολίτες, ερευνώνται από το γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος με παραγγελία του προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής του ΣΔΟΕ. Πρόκειται για τη νέα λίστα που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας μετά από έρευνα της Διεθνούς Σύμπραξης Ερευνητών Δημοσιογράφων, την ICIJ (International Consortium Investigative Journalists) με τη συνεργασία 160 δημοσιογράφων σε 60 χώρες του πλανήτη. Εξάλλου οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΣΔΟΕ ερευνούν τα σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα με τίτλο «η φάμπρικα που ίδρυε 5.000 εταιρείες το χρόνο».

Επίσης, το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει την ανάληψη νομοθετικής πρωτοβουλίας ώστε οι offshore εταιρείες να φορολογούνται στη χώρα της πραγματικής διοίκησής τους και όχι στη χώρα που φαίνονται εγγεγραμμένες

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΑΡΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ


Ανακοινώνεται  ότι οι ενδιαφερόμενοι για τη χορήγηση άδειας χρήσης νερού από υφιστάμενη υδροληψία (γεώτρηση ή πηγάδι κ.λ.π.) που βρίσκεται στα όρια του Δ. Χαλκιδέων μπορούν,  κατόπιν σχετικής παράτασης, να υποβάλλουν αίτηση με συνημμένο φάκελο δικαιολογητικών έως  τις 14/1/2014 στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες του Δ. Χαλκιδέων στην περιφέρεια των οποίων  αυτές   ανήκουν.

     

Οι έμποροι έκαναν τον... σταυρό τους και ευχήθηκαν...


Γιορτή του Αγίου Κωνσταντίνου και  Ελένης σήμερα, αλλά και γιορτή του  Εμπορικού συλλόγου Χαλκίδας.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έγινε Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας. στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου.



Οι έμποροι έκαναν τον... σταυρό τους και ευχήθηκαν να αλλάξει, επιτέλους (!), το οικονομικό κλίμα και να δουν μια άσπρη μέρα...



ΦΩΤΟ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Ο Αναγνωστάκης στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στο Τσιμεντάδικο Χαλκίδας


Στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ο βουλευτής Εύβοιας  της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, κατέθεσε  ερώτηση  προς το Υπουργείο  Εργασίας, αμφισβητώντας τη νομιμότητα στη διαδικασία  παύσης λειτουργίας  καθώς και στη διαδικασία απολύσεων.

 Η εταιρεία Lafarge  μετά την απόρριψη της αίτησης της, για ομαδικές απολύσεις από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας και το Υπουργείο Εργασίας, προχωράει σε απολύσεις, κάνοντας χρήση του ανώτατου ορίου του 5%, που προβλέπει ο νόμος περί ομαδικών απολύσεων.

Ο βουλευτής της Εύβοιας με την  ερώτηση του καλεί το Υπουργείο  να ενεργήσει ώστε να τηρηθεί η  νομιμότητα υπέρ των εργαζομένων δηλώνοντας έτσι έμπρακτα τη στήριξή του στον αγώνα τους.



Enhanced by Zemanta

Βράβευση Μαθητών του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Κανήθου Χαλκίδας



Στον πανελλήνιο διαγωνισμό παιδικής Ζωγραφικής που διοργάνωσε  ο Σύνδεσμος  «Οι φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» 


Την Δευτέρα 20 Μαΐου στο αμφιθέατρο του ιδρύματος Β &Μ Θεοχαράκη  έγινε η εκδήλωση για την απονομή  των βραβείων του  Πανελλήνιου διαγωνισμού παιδικής  Ζωγραφικής   του συνδέσμου «Οι φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας»

Με θέμα

«Επαγγέλματα και ασχολίες του τόπου μας άλλοτε και τώρα»

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν 721 έργα παιδιών από όλη την Ελλάδα

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κανήθου  συμμετείχε στον διαγωνισμό με έργα  μαθητών του από τα τμήματα Ζωγραφικής και δημιουργικής κατασκευής του Συλλόγου μας με υπεύθυνα  μαθήματος   την ζωγράφο και μέλος του Δ.Σ του συλλόγου μας Κ . Βούλα Παναγιώτου .

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν  ο Πρόεδρος  Τηλέμαχος  Ζήλος , ο Χρήστος Κουτσαύτης  , η Σοφία  Μπαλαντίνη  ,  όπως και πολλά μέλη του Συλλόγου μας


 Η κριτική επιτροπή,  αποτελούνταν  από το ζωγράφο και δημιουργό  του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής «Β. & Μ. Θεοχαράκη» Βασίλη Θεοχαράκη,  τον Αλέκο Λεβίδη Ζωγράφο και Καίτη Παπαθωμοπούλου αρχαιολόγο, ιστορικό τέχνης και ερασιτέχνη ζωγράφο.


Τη Βράβευση έκανε ο Ζωγράφος και δημιουργός του Ιδρύματος κύριος Βασίλης Θεοχαράκης

Τα Βραβευθέντα  παιδιά του τμήματος ζωγραφικής του συλλόγου μας είναι :

Β! Βραβείο

* Ιωάννης Σπυράκης  * Εκπολιτιστικός Συλλόγος  Κανήθου Χαλκίδας


Γ! Βραβείο

 * Ακης Φωτεινός * Εκπολιτιστικός Συλλόγου Κανήθου Χαλκίδας

Χαλκίδα: Ξεψύχησε στα χέρια των περαστικών!

Ήταν σήμερα στις 10 το πρωί στην Χαλκίδα όταν ένας άτυχος άντρας... έπεσε με δύναμη στον δρόμο ύστερα από τροχαίο.
Είχε πάει με το μηχανάκι του (που βλέπετε στην φωτογραφία), να πάρει τροφή για το σκυλάκι του.

Καθώς επέστρεφε, συγκρούστηκε με φορτηγάκι.

Αποτέλεσμα ήταν να πέσει με δύναμη στο έδαφος.

Περαστικοί μαζεύτηκαν στο σημείο.

Ο άτυχος 66χρονος ήταν βαριά χτυπημένος στο έδαφος. Μία γυναίκα ήταν πάνω από το προσκεφάλι του.

"Κάνε κουράγιο, θα γίνεις καλά," του έλεγε.

Ο ίδιος δεν μπορούσε να μιλήσει, μόνο την κοίταζε και μάλιστα της έσφιξε το χέρι.




Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Χαλκίδας αλλά μία ώρα αργότερα ξεψύχησε βυθίζοντας στο πένθος τους δικούς του ανθρώπους.
evianews.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...