Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Γ. Μηλιός: Η ΝΔ ξεψαχνίζει κείμενα με σκοπό τη διαστρέβλωση


Φαίνεται ότι τα στελέχη της ΝΔ, αφού απαλλάχτηκαν από τον μπελά της επαναδιαπραγμάτευσης και αφού και πάλι εναπέθεσαν τη διακυβέρνηση της χώρας στην τρόικα, βρήκαν χρόνο να ανατρέχουν στα παλιά κείμενα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, να απομονώνουν φράσεις και να επιδίδονται σε άκρατη λασπολογία...

Η ΝΔ με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της κατηγόρησε τον Γιάννη Μηλιό, απομονώνοντας φράσεις από δημοσίευμα στην προσωπική διαδικτυακή του σελίδα, αλλά και τους συνυπογράφοντες επίσης μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, Σίσσυ Βωβού και Νάσο Θεοδωρίδη, για θέσεις που αφορούν το Κυπριακό. Καλεί μάλιστα η ανακοίνωση προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα να δώσει απάντηση...

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού

Τη χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ν.Δ. περί «απαράδεκτων θέσεων» στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε ο Γιάννης Μηλιός, λέγοντας:

"Είναι απορίας άξιο που βρίσκουν χρόνο τα στελέχη της ΝΔ να ξεψαχνίζουν κείμενα προ οκταετίας και να απομονώνουν φράσεις για να διαστρεβλώσουν την επιχειρηματολογία των συντακτών τους. Ό,τι όμως και να ισχυριστούν πως «ανακάλυψαν» σε παλιά κείμενα, η προσοχή του κόσμου δεν πρόκειται να αποσπαστεί από την πολιτική που ασκούν ως ο βασικός εταίρος της μνημονιακής κυβέρνησης.

Ούτε πρόκειται να παραπλανηθούν άλλο όσοι πολίτες πίστεψαν προεκλογικά στα ψέματά τους περί «επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου», και σήμερα μετατρέπονται σε θύματα της εξελισσόμενης ανθρωπιστικής κρίσης που προκαλεί η πολιτική της ΝΔ και των συμμάχων της. Η παραπλάνηση έχει κοντά ποδάρια, οι ψεύτες για λίγους μήνες χαίρονται!".

Αρετή Τσοχατζοπούλου:Επιστρέφω την περιουσία μου στο Δημόσιο

Σε μια πρωτοφανή απόφαση προχώρησε η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, η οποία παραμένει προφυλακισμένη στις φυλακές Κορυδαλλού. 

Όπως ανακοίνωσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, επιστρέφει στο ελληνικό Δημόσιο ό,τι απέκτησε με χρήματα του πατέρα της.

Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Εκχωρώ ανεκκλήτως και θέτω υπό τη διάθεση του ελληνικού δημοσίου ευρισκόμενα στην κατοχή μου περιουσιακά στοιχεία, τα οποία απεκτήθησαν με χρήματα του πατρός μου και κρισιολογηθεί ότι προέρχονται εξ εγκληματικής δραστηριότητας του».

Κάηκαν έξι στρέμματα στα Ψαχνά

Πυρκαγιά σημειώθηκε την Τρίτη το μεσημέρι λίγο έξω από τα Ψαχνά, κοντά στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Καλυβίτη. 

Στο σημείο έσπευσαν επτά οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκίδας με επικεφαλής τον διοικητή Κώστα Καραμπέτσο. Στην κατάσβεση της φωτιά βοήθησαν και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες Ψαχνών.

Το απόγευμα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, αλλά πρόλαβε να κατακάψει στο πέρασμά της έξι στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης.

Δεν κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές, ενώ το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης έχει αποκλειστεί. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διεξάγει προανάκριση η Πυροσβεστική και πιθανολογείται ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους Χαλυβουργούς: Βάρβαρη η επίθεση

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τους Χαλυβουργούς:
Καταγγέλλουμε την επίθεση των ΜΑΤ στους απεργούς της Χαλυβουργικής, με δακρυγόνα και χημικά, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης και με την παρουσία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Γιάννη Σταθά.

Η Βάρβαρη αυτή επίθεση των ΜΑΤ που στηρίζει την εργοδοσία, διαμορφώνει κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους, παραβιάζοντας το δικαίωμα στην απεργία και δικαίωμα διεκδίκησης της εργασίας.

Η επίθεση αυτή γίνεται με την ανοχή των κουκουλοφόρων του μνημονίου, της τρόικας «εξωτερικού» και της τρόικας «εσωτερικού», μας γυρνά στον εργασιακό μεσαίωνα και σε εποχές όπου οι εργαζόμενοι ήταν υπήκοοι της εργοδοσίας.

Καλούμε το εργατικό κίνημα και τους χιλιάδες ανέργους να αντισταθούν στις αυθαιρεσίες της μνημονιακής πολιτικής.

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Γιάννης Σταθάς Βουλευτής Βοιωτίας ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ

Σημεία και τέρατα στις φυλακές - Παραγγελίες ναρκωτικών στο facebook, συμβόλαια θανάτου και ''ένοχες'' ερωτικές σχέσεις!

- Έσπασε το απόστημα και έρχονται στο φως συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη μαφία των φυλακών
- Έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά και από εκεί τα διένειμαν στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας
- Εγκέφαλος της μαφίας, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και 3 έγκλειστοι - 67 οι κατηγορούμενοι
- Χειροπέδες σε δασκάλα που είχε σχέση με κρατούμενο - Ποιος ο ρόλος της
- Διαβάστε τι είπε ο Παναγιώτης Βλαστός, όταν μπήκαν στο κελί του και τον βρήκαν με κινητό


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις, για τη μαφία των φυλακών της πόλης. Διαδοχικές συλλήψεις και νέα στοιχεία, για όλα όσα συνέβαιναν εδώ και χρόνια πίσω από την είσοδο που βλέπετε στην επόμενη φωτογραφία...

Για την ώρα έχουν γίνει 29 συλλήψεις, ενώ οι κατηγορούμενοι φτάνουν τους 69. Εγκέφαλος θεωρείται ένας 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος που συνελήφθη το βράδυ της περασμένης Κυριακής (22-07-2012) όταν οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και βρήκαν στο αυτοκίνητό του, στο προαύλιο των φυλακών, ναρκωτικά. Μαζί του, στην κορυφή της πυραμίδας του κυκλώματος ήταν και τρεις έγκλειστοι των φυλακών που έβαζαν στη φυλακή ναρκωτικά, κινητά και φορτιστές.

Στη συνέχεια γινόταν η διανομή στις υπόλοιπες φυλακές της χώρας. Οι φυλακές Τρικάλων δηλαδή, είχαν μετατραπεί σε κεντρικό κατάστημα διακίνησης ναρκωτικών, κινητών και φορτιστών!

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομικής έρευνας που συνεχίζεται, οι παραγγελίες γίνονταν στο facebook. Οι εμπλεκόμενοι είχαν φτιάξει ένα κλειστό club, με αποκλεισμούς χρηστών και συνομιλούσαν. Έκαναν παραγγελίες κινητών, χασίς και ηρωίνης. Ενδεικτικό των όσων συνέβαιναν το γεγονός ότι ο 45χρονος σωφρονιστικός υπάλληλος, μόνο τη διετία 2010-2011 είχε περάσει στη φυλακή 1 κιλό ηρωίνη!

Δεν ήταν όμως μόνο τα ναρκωτικά και τα κινητά. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι υπήρχε από τον περασμένο Ιανουάριο και ένα συμβόλαιο θανάτου που είχε ''συντάξει'' κρατούμενος, που ήθελε να σκοτώσει άλλο έγκλειστο των φυλακών. Το συμβόλαιο δεν εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία, αφού ο στόχος τραυματίστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και τελικά επέζησε.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες και μία δασκάλα! Όπως διαπιστώθηκε είχε ερωτική σχέση με κρατούμενο των φυλακών και έβαζε και εκείνη στο σωφρονιστικό κατάστημα κινητά και ναρκωτικά. Η εν λόγω δασκάλα φέρεται να έχει παραδεχθεί την ενοχή της.

Σε έρευνες στα κελιά έχουν βρεθεί μικροποσότητες ναρκωτικών, μαχαίρια και κινητά τηλέφωνα.  Στην κατοχή του βαρυποινίτη Παναγιωτη Βλαστού που κρατείται στις φυλακές Τρικάλων βρέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και τα όσα είπε στους αστυνομικούς, όταν μπήκαν στο κελί του...

O Παναγιώτης Βλαστός έστελνε μήνυμα και όταν είδε τους αστυνομικούς, τους είπε: ''Όχι ρε παιδιά, είμαι πολύ άτυχος. Πριν από 10 λεπτά αγόρασα το κινητό τηλέφωνο''. Πάντως για την ώρα, δεν προκύπτει περαιτέρω συμμετοχή του στην υπόθεση.

Στην κατοχή του σωφρονιστικού υπαλλήλου έχουν βρεθεί 5 βιβλιάρια καταθέσεων με 9.000€, ενώ η αστυνομική έρευνα σε μια υπόθεση που θεωρείται εξαιρετικά σοβαρή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση...

Συνεχίζονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις σε όλες τις περιοχές της Χαλκίδας - ΟΛΟ το πρόγραμμα

Στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Βραδιά Κρητικής Μουσικής & Χορού

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, στο Κόκκινο Σπίτι (πλατεία Μάλλιου), θα πραγματοποιηθεί η «Βραδιά Κρητικής Μουσικής» με χορό και τραγούδι συνοδεία 4μελούς ορχήστρας, με τους:

Χατζηδάκη Νεκτάριο (Λαούτο – τραγούδι)
Μητσοτάκη Δημόκριτο (Λύρα – τραγούδι)
Μολυμπακή Ιάκωβο (Κρουστά)
Περδίκη Χρήστο (Κιθάρα)

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το χορευτικό του τμήμα του Συλλόγου Κρητών Εύβοιας «Ο Ψηλορείτης».

Παιδική Θεατρική Παράσταση

Την Τετάρτη 1 Αυγούστου και ώρα 21:00 στο Κάστρο Κανήθου, θα παρουσιαστεί η Παιδική Θεατρική Παράσταση «Ο ΓΑΤΟΣ».

Τιμή εισιτηρίου: 10€ (για 4μελη οικογένεια θα εκδίδονται 3 εισιτήρια)


Στο Καλοχώρι - Παντείχι


Πολιτιστικές εκδηλώσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ, στη Δημοτική Κοινότητα ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ-ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ του Δήμου Χαλκιδέων

Παράσταση Καραγκιόζη

Την Πέμπτη 2 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί «Παράσταση Καραγκιόζη», από το θέατρο σκιών του Θανάση Σπυρόπουλου. Είσοδος ελεύθερη.

Βραδιά Παραδοσιακής Μουσικής

Την Παρασκευή 3 Αυγούστου και ώρα 21:00 στην πλατεία του χωριού, θα πραγματοποιηθεί γλέντι με δημοτικά τραγούδια και χορό… συνοδεία ορχήστρας παραδοσιακής μουσικής. Είσοδος ελεύθερη.

«ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012»


Η έναρξη των Κυζικείων, έγινε το Σάββατο 21 Ιουλίου 2012, με την καθιερώμενη «Εορτή των Κατατοπιοτών», με γλέντι, χορό, τραγούδι…αλλά και με τη συνοδεία παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής του Κατάτοπου, που μαγείρεψαν τα μέλη του Συλλόγου, αποκλειστικά για την εκδήλωση.

Τα «ΚΥΖΙΚΕΙΑ 2012», συνεχίζουν με πληθώρα πολιτιστικών εκδηλώσεων, μέχρι και τις 5 Σεπτεμβρίου. Κατά το προσεχές διάστημα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Παραλία Ν. Αρτάκης (Ανεμόμυλος)

Συναυλία "ΣΙΝΕΜΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ", Μουσική & Τραγούδια από τη Μεγάλη Οθόνη με την Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής – των Μουσικών Συνόλων του ΔΟΑΠΠΠΕΧ.

Δ/νση Ορχήστρας: Πέτρος Πρόκος

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012, και ώρα 21.00, Πάρκο Κυζικείων

Προβολή της ταινίας «ΕΛ ΓΚΡΕΚΟ» από το Σύλλογο της Ε.Γ.Ε.

ΒΡΑΔΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ

Στα πλαίσια των «ΚΥΖΙΚΕΙΩΝ», ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), διοργανώνει κύκλο κινηματογραφικών προβολών με τίτλο: «Βραδιές Ιστορικού Κινηματογράφου».

Πρόκειται για ταινίες Ελλήνων δημιουργών που τα θέματα τους είναι παρμένα από τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, με τους γνωστούς σκηνοθέτες να ζωντανεύουν στιγμές της.

Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από το εφήμερο, με την Ιστορία να θεωρείται παρωχημένη και τα ιστορικά γεγονότα να αλλάζουν «κατά το δοκούν», η ανάγκη για γνώση του παρελθόντος δείχνει επιτακτική, ιδιαίτερα σε περίοδο κρίσης και επαναπροσδιορισμού. «Σε όσους θελήσουν να έχουν ακριβή αντίληψη των γεγονότων, αυτών που έχουν ήδη συμβεί και εκείνων που πρόκειται να συμβούν στο μέλλον…», κατά τον Θουκυδίδη, «… είναι χρήσιμη η γνώση της ιστορίας.»

Οι προβολές ξεκινούν από τις 1 έως 13 Αυγούστου 2012, και ώρα 21:00 στο χώρο του Πάρκου Κυζικείων, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Οι ταινίες που θα παρουσιαστούν κατά ιστορική χρονολογική σειρά είναι οι εξής:

Α)«Ο Ανθός της λίμνης» του Σταμάτη Τσαρουχά. Τετάρτη 01-08-2012.

Β)«Ελευθέριος Βενιζέλος» του Παντελή Βούλγαρη. Δευτέρα 06-08-2012.

Γ)«1922» του Νίκου Κούνδουρου. Τετάρτη 08-08-2012.

Δ)«Καραβάν Σαράι» του Τάσου Ψαρρά. Δευτέρα 13-08- 2012.

«Ο ΑΝΘΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ»

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία: Σταμάτης Τσαρουχάς
Σενάριο: Σταμάτης Τσαρουχάς, Δ/ντής Φωτογραφίας: Γκίκας Κωστής Σκηνογράφος- Ενδυματολόγος: Σταυρίδου Ιουλία
Ηθοποιοί: Κομνηνός Λάκης, Μαχαίρας Άκης, Μουρίκης Βαγγέλης, Κάσδαγλης Γιάννης, Σωφρονιάδου Ευριδίκη, Μουτσάτσου Κατερίνα, Ιωάννου Γιάννης, Γιαννάτος Μιχάλης

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Μακεδονία, Καστοριά, αρχές του 1900. Ένας φτωχός Έλληνας ψαράς, ο Αποστόλης, πασχίζει καθημερινά για να θρέψει την πολυμελή οικογένειά του και υφίσταται καρτερικά την αδυσώπητη καταπίεση των Τούρκων. Ο ιχθυέμπορας Χασάν αποφεύγει συστηματικά να τον πληρώσει και όταν πιέζεται γι’ αυτόν τον καταδίδει για ανταρσία. Ο μεγαλύτερος γιος του Αποστόλη, ο Χρήστος, που τον βοηθά στο ψάρεμα, ανακαλύπτει σ’ ένα παρακείμενο χαμόσπιτο της λίμνης έναν λαβωμένο κι αποκομμένο από την ομάδα του αγωνιστή, και νιώθει να ξυπνά μέσα του η λαχτάρα της ελευθερίας.

Στη φυλακή ο επιχειρηματίας που βίαζε την ανήλικη ανιψιά του!

Το μαρτύριο της άτυχης ανιψιάς, ξεκίνησε στην τρυφερή ηλικία των 12 χρόνων - Ο δράστης οδηγήθηκε στην φυλακή...

Πέντε χρόνια μετά την καταγγελία ενός ανηλίκου κοριτσιού, ότι επί πολλά χρόνια έπεφτε θύμα ασέλγειας και στη συνέχεια βιασμού από τον εξ αγχιστείας θείο της, το δικαστήριο επέβαλε στον δράστη, ποινή φυλάκισης 12 χρόνων χωρίς αναστολή και μάλιστα διατάχθηκε η άμεση σύλληψη του 42χρονου επιχειρηματία όπου οδηγήθηκε στις φυλακές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Νέα της Λέσβου» με βάση τη δικαστική απόφαση ο κατηγορούμενος, κάτοικος χωριού της Λέσβου, παντρεμένος πατέρας δυο παιδιών ασελγούσε κατ` εξακολούθηση σε βάρος της εξ αγχιστείας ανιψιάς του από την εποχή που εκείνη ήταν 12 ετών και τη βίαζε συστηματικά, μέχρι το άτυχο κορίτσι να φτάσει σε ηλικία 17 ετών.

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορίας και υποστήριξε ότι σύναψε εκούσιο ερωτικό δεσμό με την ανιψιά του όταν αυτή έκλεισε τα 16 της χρόνια.

Με την καταδίκη του αδίστακτου παιδεραστή έπεσε η αυλαία στο δράμα που βίωνε η οικογένεια της 22χρονης σήμερα κοπέλας, αλλά και η δική του, καθώς είναι σύζυγος της αδελφής του πατέρα του θύματος, με τον οποίο μάλιστα ήταν συνέταιροι!

Το πρώτο παιχνίδι σκάκι μεταξύ συζύγων στην ιστορία διεξάγεται στη Χαλκίδα

Η Σκακιστική Ακαδημία Χαλκίδος «Παλαμήδης ο Ευβοεύς» διοργανώνει ένα φιλικό σκακιστικό ματς μεταξύ του Τούρκου γκρανμέτρ Σουάτ Αταλίκ και της συζύγου του, διεθνούς μετρ/γκρανμέτρ γυναικών Εκατερίνα Αταλίκ, ως προοίμιο του Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Νεγκροπόντε 2012».
Το μοναδικό αυτό σκακιστικό γεγονός είναι το πρώτο στην ιστορία σκακιστικό ματς μεταξύ συζύγων, οι οποίοι επίσης τυγχάνει να είναι οι νικητές (στη γενική κατηγορία και αυτήν των γυναικών αντίστοιχα) του 1ου «Νεγκροπόντε», το 2010.

Η φιλοξενία του ματς αυτού από την πόλη της Χαλκίδας είναι ένα εύγλωττο παράδειγμα του πνεύματος της ελληνικής φιλοξενίας, καθώς επίσης και των διαρκώς ισχυροποιούμενων δεσμών μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού λαού. Ο σκοπός αυτός ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι ο Σουάτ Αταλίκ ήταν, το 1994, ο πρώτος Τούρκος αθλητής που αγωνίστηκε με ελληνική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα, σε οποιοδήποτε άθλημα.

Το ματς περιλαμβάνει δύο παρτίδες κανονικού χρόνου σκέψης, τέσσερις παρτίδες γρήγορυ σκακιού («ράπιντ») και οκτώ παρτίδες «μπλιτς», σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:


1η ημέρα 7 Αυγούστου: Συνέντευξη Τύπου 11:00, 12:00 το πρώτο παιχνίδι (90 λεπτά μέχρι το τέλος του παιχνιδιού με 30 δευτερόλεπτα προσαύξηση.)
  Δεύτερο παιχνίδι 17:00
2η ημέρα 8 Αυγούστου: 11:00 2 ταχεία παιχνίδια (15 λεπτά με 10 δευτερόλεπτα προσαύξηση)
  15:00 2rapid παιχνίδια,
3η μέρα 9 Αυγούστου: 11:00 blitz 8 παιχνίδια (3 λεπτά και 2 δευτερόλεπτα προσαύξησης)
Στη συνέχεια θα συμμετέχουν στην τελετή έναρξης και τον πρώτο γύρο του Νεγκροπόντε 2012.

Μπήκε μπροστά για να σώσει τη μάνα, από τα χτυπήματα του πατέρα του!

Συγκλονίζει η κίνηση του ανήλικου παιδιού, που όταν είδε τη μητέρα του να δέχεται άγρια χτυπήματα, δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια...

Το περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες στην Πρέβεζα, όταν σύμφωνα με το pamepreveza.gr, ο 43χρονος πατέρας ξυλοκόπησε την σύζυγο και το ανήλικο παιδί τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο 43χρονος για άγνωστους λόγους διαπληκτίστηκε με την σύζυγό του φτάνοντας στο σημείο να χειροδικήσει εναντίον της.

Οι πληροφορίες μιλούν και για εμπλοκή του μικρού ανήλικου παιδιού τους στο επεισόδιο καθώς και του πεθερού του οι οποίοι μαζί με την γυναίκα μετέβησαν προληπτικά στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστούν. Το ανήλικο παιδί, τράβηξε τη μητέρα του πίσω και μπήκε μπροστά για να την σώσει. Ο πατέρας συνέχισε τα χτυπήματα και το παιδί τραυματίστηκε. Ο 43χρονος συνελήφθη μετά από την καταγγελία και την μήνυση που υποβλήθηκε από τους παθόντες και θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο κατόπιν εντολή του κου Εισαγγελέα.

ΔΗΜ.ΑΡ.: γιατί αποκλείστηκε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας από το ΕΚΤ;

Επιστολή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, στέλνουν βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. για τον αποκλεισμό της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:
Θέμα: «Αποκλεισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας από τα κοινοτικά συγχρηματοδοτούμενα κοινωνικά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου»
Σύμφωνα με την συμφωνία που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόϊκα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μένει εκτός κοινοτικής χρηματοδότησης. Η απόφαση αυτή που αφορά και στον Δήμο Χαλκιδέων  βασίζεται στο επιχείρημα ότι η συγκεκριμένη περιφέρεια  έχει στατιστικά υψηλότερο οικονομικό επίπεδο από τον μέσο όρο της χώρας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκταμιευτούν χρήματα από τα κοινωνικά κοινοτικά προγράμματα, τα οποία υλοποιούνται με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου(ΕΚΤ).
Συγκεκριμένα στον Δήμο Χαλκιδέων ακυρώνονται τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Φροντίδας Τσιγγάνων, η επιδότηση των Βρεφονηπιακών Σταθμών που λειτουργούν με επιτυχία.
Ταυτόχρονα αποκλείονται δράσεις και εγκεκριμένοι σχεδιασμοί για Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας όπως το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Ανοικτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων, η Παροχή Συσσιτίων.
Ακυρώνεται η δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό επίπεδο για άνεργους μέσω προγραμμάτων για έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας στο αστικό και φυσικό περιβάλλον του Δήμου, όπως επίσης και τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες στο πλαίσιο τοπικού σχεδίου για την απασχόληση στην Εύβοια με την στήριξη Νέων Επιχειρηματιών(ΤΟΠΕΚΟ).
 
Πάγια θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι η κοινωνική προστασία και η προστασία των θέσεων εργασίας αποτελούν βασική προτεραιότητα και ιδίως αυτή την περίοδο της κρίσης και της κοινωνικής κατάρρευσης.
Με βάση τα προαναφερόμενα,
ερωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί

•Σε ποιες άλλες ενέργειες προτίθενται να προβούν ώστε να εξασφαλίσουν τους απαραίτητους πόρους για την συνέχιση των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση;
•Τι προτίθενται να πράξουν για την ανάπτυξη όλων των δημοτικών δομών κοινωνικής προστασίας, ως προϋπόθεση για την ανακούφιση των ευπαθών κοινωνικά ομάδων και παράλληλα για την διασφάλιση, τουλάχιστον, των υπαρχουσών θέσεων εργασίας;
Οι ερωτώντες βουλευτές
Δημήτρης Αναγνωστάκης
Μαρία Γιαννακάκη
Γιώργος Κυρίτσης
Σπύρος Λυκούδης
Πάρις Μουτσινάς
Γιάννης Πανούσης
Νίκη Φούντα
Γρηγόρης Ψαριανός

ΒΙΝΤΕΟ: Πόσα χρήματα παίρνει από την επανάληψη της σειράς "Εγκλήματα" ο Κώστας Κόκλας

Τι θα γίνει με τους Βασιλιάδες;
Για τα ερωτηματικά που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με το μέλλον της δημοφιλούς σειράς "Βασιλιάδες", μίλησε στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο Κώστας Κόκλας. 

"Το κανάλι τώρα προσαρμόζει το πρόγραμμά του. Πιστεύω ότι, παρ' όλη την καθυστέρηση που ανακοίνωσε ότι θα γίνει στην έναρξη του προγράμματος, θα ξεκινήσουμε κανονικά...", είπε ο πρωταγωνιστής της σειράς και σημείωσε: "Τα πράγματα είναι δύσκολα για όλους, χρειάζεται κατανόηση".

Οι παρουσιαστές της εκπομπής ρώτησαν τον Κώστα Κόκλα και για τις πολλές επαναλήψεις της σειράς του ΑΝΤ1, "Εγκλήματα" και πόσα χρήματα κερδίζει από αυτές. Ο ηθοποιός αποκάλυψε πως από την επανάληψη της σειράς κερδίζει κάθε χρόνο μόνο 200 ευρώ!

Δείτε το βίντεο:

Αλέξανδρος Θεοδωράκος: To νεώτερο μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ είναι από το Σχηματάρι

Από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προέρχεται το νεώτερο σε ηλικία μέλος της Οργανωτικής Γραμματείας του Πασόκ, την οποία ανακοίνωσε προ ημερών ο πρόεδρός του Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πρόκειται για τον εκπαιδευτικό-πολιτικό μηχανικό Αλέξανδρο Θεοδωράκο, ηλικίας 27 ετών, από το γειτονικό μας Σχηματάρι, ο οποίος διετέλεσε Γραμματέας της ΠΑΣΠ επί σειράν ετών, η δε συμμετοχή του στην Οργανωτική Γραμματεία του Κινήματος αναμένεται να ενισχύσει την προσπάθεια ανασύστασής του και, άρα, και στην ενδυνάμωσή του στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

panevoiko.gr

Οι δικηγόροι κήρυξαν πόλεμο στον Βρούτση μετά τις κατηγορίες του για φοροδιαφυγή

Πόλεμος μεταξύ του υπουργείου Εργασίας και των δικηγόρων έχει ξεσπάσει με αφορμή καταγγελίες ότι πάνω από 2.500 συνταξιούχοι δικηγόροι έχουν προβληματικές φορολογικές δηλώσεις προκειμένου να αποκρύψουν τα πραγματικά τους εισοδήματα ενώ χιλιάδες δικηγόροι έχουν λανθασμένο ΑΦΜ.

Εντονα αντέδρασε στις σχετικές καταγγελίες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος ο οποίος εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του Συλλόγου για την απόπειρα στοχοποίησης δικηγόρων συνταξιούχων.

Η δήλωση του κ. Αδαμόπουλου έχει ως εξής :

«Με ιδιαίτερη θλίψη διαπιστώνουμε ότι η στοχοποίηση των Ελλήνων Δικηγόρων, αυτή τη φορά των συνταξιούχων, συνεχίζεται μέσω ανακριβειών που διοχετεύονται στα μέσα ενημέρωσης αναφορικά με δήθεν αποκαλύψεις περί συστηματικής και εκτεταμένης φοροδιαφυγής συνταξιούχων συναδέλφων που παρουσιάζονται να δηλώνουν στις ετήσιες δηλώσεις φόρου εισοδήματος ποσά κατώτερα αυτών που λαμβάνουν από τον ασφαλιστικό τους φορέα.

Καταρχάς, οφείλουμε να επισημάνουμε την ανακρίβεια των στοιχείων που μέσω του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας, η οποία κατατείνει στη δημιουργία εντυπώσεων καταλήγοντας να στοχοποιεί άδικα έναν ολόκληρο κλάδο. Συγκεκριμένα, εντελώς ενδεικτικά, παραθέτουμε τα σχετικά στοιχεία, όπως αυτά μας γνωστοποιήθηκαν μέσω του πλέον αρμόδιου φορέα, του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ, που κάνουν λόγο για: α) σύνολο 18.111 συνταξιούχων, έναντι 18.951 που αναφέρουν τα δημοσιεύματα, β) 796 συντάξεις αναπηρίας (ποσοστό 4,39% του συνόλου), έναντι 1.696 (και ποσοστού 9,5%) οι οποίες ανακοινώθηκαν από το ως άνω Υπουργείο και γ) για μόλις 16 συνταξιούχους δίχως ΑΦΜ, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ορφανά ανήλικα τέκνα κάτω των 10 ετών.

Επιπρόσθετα, απορίας άξιο και σίγουρα ερευνητέο από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές καθίσταται το πως κατόρθωσαν στην πράξη συνταξιούχοι φορολογούμενοι να αποκρύψουν το ύψος των ετήσιων αποδοχών τους, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι ανά έτος τους χορηγείται σχετική βεβαίωση από τον ασφαλιστικό τους φορέα σχετικά με τα ποσά που έλαβαν το έτος που προηγήθηκε, η οποία και είναι συνυποβλητέα με τη δήλωση φόρου εισοδήματος.
Κατόπιν τούτων, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την έντονη δυσαρέσκειά μας για την απόπειρα συλλήβδην στοχοποίησης και απαξίωσης των συνταξιούχων συναδέλφων, αλλά και παρουσίασης του ΕΤΑΑ-ΤΑΝ ως δήθεν αδιαφανούς υπηρεσίας, στα πλαίσια της οποίας λαμβάνουν δήθεν χώρα – και μάλιστα κατά τρόπο συστηματικό – παράνομες ενέργειες που ζημιώνουν το δημόσιο τομέα.

Η καταπολέμηση της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής είναι ζήτημα ιδιαίτερα σημαντικό και επιβάλλεται να αντιμετωπίζεται από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες με τη δέουσα προσοχή, προς το σκοπό της ουσιαστικής καταπολέμησής του και όχι της δημιουργίας εντυπώσεων και της επικοινωνιακής διαχείρισης της διαπιστωμένης πλέον αδυναμίας του κρατικού μηχανισμού να τιμωρήσει ενδεχόμενες – πλην όμως μεμονωμένες – έκνομες συμπεριφορές.»

Τι έδειξαν οι έλεγχοι

Οι έλεγχοι των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών που έγιναν στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών έδειξαν ότι 1.070 ασφαλισμένοι (ποσοστό 5,66%) του Ταμείου Νομικών του Ενιαίου Ταμείου Ανεξάρτητα Απασχολουμένων (ΕΤΑΑ/ΤΑΝ), που ασφαλίζονται οι δικηγόροι, δεν είχαν υποβάλει καθόλου φορολογική δήλωση, ενώ 642 ασφαλισμένοι (ποσοστό 3,39%) δεν υπέβαλαν δήλωση, παρότι υποχρεούνταν, εφόσον είχαν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ.

Ακόμη, 1.186 ασφαλισμένοι (ποσοστό 6,64%), δήλωσαν μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο, ενώ οι συνταξιούχοι του ταμείου με αναπηρία είναι 1.696, (ποσοστό 9,5%, ενώ ο γενικός μέσος όρος είναι 7,7%).

Επίσης, από τους 18.951 ασφαλισμένους, ένα ποσοστό 0,17% (32 άτομα) είχε λανθασμένο ΑΦΜ.
«Από τις μέχρι σήμερα διασταυρώσεις, ένα σημαντικό ποσοστό - πολύ μεγαλύτερο του 10% - στο σύνολο των συνταξιούχων του κάθε ταμείου, εμφανίζεται είτε να μην έχει υποβάλλει φορολογική δήλωση, είτε να δηλώνει μικρότερη σύνταξη από αυτή που πραγματικά χορηγεί το ταμείο», ανέφερε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

«Ξεκινούμε άμεσα εστιασμένους ελέγχους, σε κάθε ταμείο, για το συγκεκριμένο δείγμα με στόχο να εντοπίσουμε παραβατικές συμπεριφορές που αφορούν παράνομη είσπραξη συντάξεων και φοροδιαφυγή» πρόσθεσε ο υπουργός Εργασίας τονίζοντας ότι «η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από έκνομες συμπεριφορές φτάνει στο τέλος της».

Θρασύτατος κλέφτης σε περίπτερο στο κέντρο της Χαλκίδας

Θρασύτατος κλέφτης επιχείρησε να κλέψει το περίπτερο του Παναγιώτη Ξεφτεράκη, στη συμβολή των οδών Κριεζώτου και Καραμουρτζούνη, σε ώρα που ήταν ανοιχτό και λειτουργούσε κανονικά!

Το περιστατικό συνέβη στις  5 το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλίου και την ώρα εκείνη βρισκόταν στο περίπτερο η σύζυγος του κ. Ξεφτεράκη, η οποία με τη βοήθεια δύο περαστικών κατάφερε να τρέψει σε φυγή τον κλέφτη και να του αποσπάσει από τα χέρια τα κλοπιμαία.

Αυτή την ώρα άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ αναζητούν το δράστη (τον οποίο αναγνώρισε η κ. Ξεφτεράκη) και κάνουν εκτεταμένες έρευνες στη Χαλκίδα. 
 
egnomi.gr

Εσκασε το λάστιχο και τους έκοψε το νήμα της ζωής – Νεκροί δύο αστυνομικοί

Ακόμα δύο θύματα στην άσφαλτο για την ομάδα ΔΙΑΣ, η οποία από χθες τα ξημερώματα είναι φτωχότερη. Δύο αστυνομικοί ηλικίας 31 και 27 ετών, οι οποίοι μόλις είχαν τελειώσει τη βάρδια τους, λίγο μετά τη 01:00 τα ξημερώματα και επέστρεφαν στη βάση τους, έπεσαν θύματα τροχαίου.

Στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Φειδιππίδου, λίγο πριν βγουν στη λεωφόρο Μεσογείων, το μπροστινό λάστιχο της μηχανής «έσκασε» με αποτέλεσμα ο 31χρονος οδηγός να χάσει τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας. Η συνέχεια τραγική η μηχανή χτύπησε στο κράσπεδο και πέταξε τους δύο αναβάτες σε στύλο της ΔΕΗ.

Οι δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο, ωστόσο οι γιατροί δεν κατάφεραν να τους κρατήσουν στη ζωή.

Χαλκίδα: Διαρρήκτης με... ιδιαιτερότητες - Άφησε άφωνους τους αστυνομικούς!

Ο νεαρός που είχε γίνει τις τελευταίες μέρες φόβος και τρόμος για τους κατοίκους της Χαλκίδας είχε ένα... κόλλημα, που δεν είχαν ξανασυναντήσει οι αστυνομικοί της περιοχής

Πρόκειται για έναν 22χρονο Χαλκιδέο που όπως προέκυψε, δεν έμπαινε σε σπίτια για να βουτήξει χρήματα και κοσμήματα. Ο νεαρός διαρρήκτης που από το πρωί κρατείται σε αστυνομικό τμήμα, διαπιστώθηκε πως έμπαινε σε σπίτια την ώρα που απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες τους και έφευγε με τις κατσαρόλες και τα τηγάνια που υπήρχαν στην κουζίνα!

Αυτό έκανε και τα ξημερώματα σε σπίτι της Χαλκίδας. Μπήκε, βγήκε με τις κατσαρόλες αλλά... ατύχησε! Κάτοικοι της περιοχής τον είδαν να περπατάει με τα κουζινικά σκεύη, κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και ειδοποίησαν την αστυνομία. Πολύ γρήγορα έφτασαν στο σημείο άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. που σύμφωνα με το evianews.com, τον ακινητοποίησαν και τον οδήγησαν στο τμήμα.

Εκεί ο 22χρονος ομολόγησε τις πράξεις του και πλέον το λόγο έχει η δικαιοσύνη...

Το DNA από τα νύχια της 15χρονης θα ρίξει φως στην τραγωδία της Πάρου

Φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης του σοβαρού τραυματισμού της 15χρονης κοπέλας στην Πάρο προσπαθούν να ρίξουν γιατροί και αστυνομία. Η κοπέλα βρέθηκε από τη μητέρα της βαριά τραυματισμένη με κάταγμα στο κεφάλι και ημίγυμνη ανάμεσα σε βράχια στην παραλία Χρυσή Ακτή της Πάρου.

Η 15χρονη μεταφέρθηκε άμεσα από το νησί στην Αθήνα και το Αττικό Νοσοκομείο ενώ χθες υπεβλήθη σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι για τις κακώσεις που φέρει. Την ανήλικη εξέτασε στο νοσοκομείο ιατροδικαστής και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες δεν βρέθηκαν εμφανή σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης, ωστόσο ο ιατροδικαστής έχει πάρει δείγμα από τα νύχια της και για εξέταση DNA.

Την ίδια ώρα αναμένεται να γίνει άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προκειμένου οι αστυνομικοί να δουν τις τελευταίες κλήσεις της άτυχης κοπέλας αν δηλαδή υπήρχε κάποια επικοινωνία το κρίσιμο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε από τη στιγμή που απομακρύνθηκε από τη μητέρα και την αδελφή της έως τη στιγμή που βρέθηκε βαριά τραυματισμένη στα βράχια.

Η κοπέλα με τη μεγαλύτερη ανήλικη αδελφή της και τους γονείς τους είχαν πάει στην Πάρο πριν από τρεις ημέρες για τις διακοπές τους και φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι. Την Κυριακή, γύρω στις 7:30 το απόγευμα η 15χρονη, μαζί με τη μητέρα και την αδελφή της, βρίσκονταν στην παραλία της Χρυσής Ακτής.

Όταν έφυγε για να πάει μια βόλτα και άργησε να γυρίσει η μητέρα της ανησύχησε και αφού την αναζήτησε την βρήκε σε απόσταση περίπου 300 μέτρων αντίκρισε τη 15χρονη πεσμένη ανάμεσα στα βράχια, αιμόφυρτη, αναίσθητη και ημίγυμνη.

Τιμήθηκε ο Μίμης Πλέσσας χτες το βράδυ στο Κάστρο της Κανήθου

Ο Πανευβοϊκός Σύλλογος « Ο ΚΑΛΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗΣ» διοργάνωσει συναυλία φιλανθρωπικού σκοπού με καλεσμένους τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα και την σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου, στο φρούριο της Κανήθου.

Εκατοντάδες Χαλκιδέοι και όχι μόνο χειροκρότησαν θερμά τον μεγάλο μουσικό δημιουργό αλλά και την κα Σόνια Θεοδωρίδου, που απέδωσε εκπληκτικά μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του συνθέτη.

Συμμετείχε  η ορχήστρα της φιλαρμονικής του Δήμου Χαλκιδέων υπό την διεύθυνση του Μαέστρου κ. Πέτρου Πρόκου.

Φωτογραφίες ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ


Το ΠΑΣΟΚ πτώχευσε, 4 κορυφαίες ξένες εταιρείες ψάχνουν την αιτία

Τέσσερις κορυφαίες ελεγκτικές εταιρείες θα ερευνήσουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, οι Εrnst&Young, Grant Thorton, PWC Office Location in Greece, KPMG και Delloitte. Στελέχη τους θα εγκατασταθούν στην Ιπποκράτους προσπαθώντας να διερευνήσουν πώς και γιατί η νέα ηγεσία του κόμματος βρίσκει «καμμένη γη» στα ταμεία.

Σήμερα το ΠΑΣΟΚ οφείλει περίπου 125 εκατομμύρια ευρώ από δάνεια και άλλα 6 εκατομμύρια ευρώ από προμήθειες υλικών. Τα ποσά αυτά κρίνονται αστρονομικά από τη νέα ηγεσία του κόμματος και οι διεθνείς οίκοι θα αναλάβουν να συντάξουν και προτάσεις για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα αποφύγει στο μέλλον τις σπατάλες του παρελθόντος που οδήγησαν σε υπερχρέωση και αδιέξοδο το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύουν τα Νέα οι τέσσερις εταιρείες θα ζητήσουν ένα συμβολικό τίμημα περίπου 10.000 ευρώ για το έργο τους. Η σύμβαση θα υπογραφεί εντός των ημερών και οι διεθνείς λογιστές θα ξεκινήσουν δουλειά από τις αρχές Αυγούστου.

Πηγές αναφέρουν ότι ο οικονομικός έλεγχος που διενεργείται στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ από το 2007 θα φέρει και πολιτικές προστριβές αφού οι ευθύνες θα αποδοθούν στην προηγούμενη ηγεσία και συγκεκριμένα στη διαχείριση από τον πρώην πρόεδρο Γιώργο Παπανδρέου και τον πρώην γραμματέα του κόμματος Γιάννη Ραγκούση.

Πράγματι, την επίμαχη αυτή περίοδο αποφασίστηκε η μετακόμιση του ΠΑΣΟΚ από το ιστορικό κτίριο της Χαριλάου Τρικούπη στο πολυτελές γυάλινο κτίριο της οδού Ιπποκράτους με αποτέλεσμα να εκτιναχθούν στα ύψη τα έξοδα για την καταβολή ενοικίων.

Ταυτόχρονα θα ελεγχθεί η διαχείριση των τεραστίων κονδυλίων για την μετακίνηση ψηφοφόρων, για την επίπλωση του νέου κτιρίου, για τους μισθούς των έκτακτων συμβούλων και άλλα προφανή και αφανή έξοδα που επιβάρυναν υπερβολικά τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ.

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ" Στην παραλία Αυλίδας

Στην παραλία Αυλίδας έδωσε, ακόμη μια παράσταση το θεατρικό τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Κανήθου, με το έργο ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό που κατέκλυσε τον χώρο.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Αυλίδας Μιχάλης Τσομώκος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Κώστας Ρίγος και Τάκης Παπαποστόλου, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Μπάμπης Χατζηστάμου, ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Καλοχωρίου Λουκάς Μπρατσιώτης καθώς και η σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Παραλίας Λίτσα Παπαποστόλου.

Αναμνηστική φωτο από τα μέλη του Πολιτιστικού συλλόγου Παραλίας Αυλίδος, όπου και είχαν την πλήρη οργάνωση, καθώς και από τα μέλη του ερασιτεχνικού θιάσου, του συλλόγου Κανήθου.

 Φωτογραφίες ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο - Στοιχίζει 1εκ. ευρώ

1.000.000 ευρώ στοιχίζει το φάρμακο που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency - EMA) έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η πρώτη εξειδικευμένη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στην Ευρώπη - και γενικότερα η πρώτη στον δυτικό κόσμο.


Πρόκειται για φάρμακο ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας το οποίο θεραπεύει μια πολύ σπάνια γενετική νόσο, που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης.

Μόνο λίγες εκατοντάδες άνθρωποι στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν την ασθένεια και μέχρι στιγμής η μόνη αντιμετώπιση στην οποία καταφεύγουν, είναι η αυστηρή δίαιτα. Με συνολικό κόστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ ανά ασθενή, θα πρόκειται για την πιο ακριβή φαρμακευτική θεραπεία πάνω στον πλανήτη.

Τιμούν το Νικηφόρο Βρεττάκο στο Αλιβέρι

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο ο Σύλλογος «ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΥΝΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ» παρουσιάζουν αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από την γέννηση του  Νικηφόρου Βρεττάκου στο 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ, την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012. 




Ο Νικηφόρος Βρεττάκος γεννήθηκε στις Κροκεές Λακωνίας την 1η Ιανουαρίου 1912. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στο πατρικό του κτήμα στην Πλούμιτσα, κοντά στον Ταΰγετο και τα μαθητικά του στις Κροκεές και το Γύθειο, από το Γυμνάσιο του οποίου αποφοίτησε.

Νέος εγκαταστάθηκε στην Αθήνα για σπουδές -που δεν πραγματοποίησε- και άσκησε διάφορα επαγγέλματα ως ιδιωτικός υπάλληλος (1930-1938) και έπειτα ως δημόσιος υπάλληλος (1938-1947) και ως φιλολογικός συντάκτης περιοδικών και εφημερίδων.

Πήρε μέρος στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940-41 και ύστερα στην Εθνική Αντίσταση από τις γραμμές του ΕΑΜ.

Την περίοδο της δικτατορίας (1967-74) έζησε αυτοεξόριστος σε χώρες της Ευρώπης.

Ο Νικηφόρος Βρεττάκος είναι ένας σημαντικός σύγχρονος Έλληνας ποιητής, που διακρίνεται για τον βαθύτατο ανθρωπισμό της ποίησής του και την ιδιομορφία των εμπνεύσεών του. Ποιήματά του μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες. Υπήρξε μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών. Πήρε μέρος σε πολλά ποιητικά συνέδρια και φεστιβάλ στο Λονδίνο, στην Αχρίδα της τότε Γιουγκοσλαβίας κ.α. Τιμήθηκε με δύο Πρώτα Κρατικά Βραβεία (1940 και 1956), το Βραβείο Εθνικής Αντίστασης (1945), το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών (1976), με το βραβείο Ουράνη κ.ά.

Το 1987 εξελέγη μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.Ο Νικηφόρος Βρεττάκος απεβίωσε στις 4 Αυγούστου του 1991.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια των Πολιτιστικών δρώμενων για το Καλοκαίρι 2012.

Ώρα έναρξης 21.00 μ.μ
Είσοδος Ελεύθερη

Πιστολίδι στον Αγ. Παντελεήμονα

Ένα ακόμη αιματηρό περιστατικό μεταξύ αλλοδαπών σημειώθηκε στην πολύπαθη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Συγκεριμένα, λίγο πριν από τις 11 το βράδυ στη συμβολή των οδών Αλκαμένους και Ταρσού μέσα σε ένα αυτοκίνητο βρίσκονταν τρεις Ρωσοπόντιοι και δέχτηκαν επίθεση με πιστόλι από άγνωστα άτομα που άνοιξαν πυρ εναντίων τους.

Ένας από τους επιβάτες του αυτοκινήτου δέχτηκε 4 σφαίρες και διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο όπου νοσηλεύεται.

Οι δύο άλλοι βρίσκονται στο τμήμα της περιοχής και ανακρίνονται ενώ οι δράστες αναζητούνται.

Αποφάσεις για σημαντικά έργα υποδομής σε όλη την Περιφέρεια

Στη Λαμία, έγινε στις 23 Ιουλίου του 2012, η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Στερεάς Ελλάδας, με 21 θέματα στην ημερήσια διάταξη, όπου συζητήθηκαν σημαντικά ζητήματα σε ότι αφορά την ωρίμανση, την προώθηση και την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής σε όλη την Περιφέρεια.
 Συγκεκριμένα :
  • Εγκρίθηκε η οριστική παραλαβή της μελέτης «Μελέτη κατασκευής κατά τμήματα της οδού Θήβας  Λιβαδειάς  Δελφών. Τμήμα Παράκαμψη Αλιάρτου», που αφορά τη βελτίωση του μεγάλου οδικού άξονα που αφορά τις Περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Φωκίδας. Το συγκεκριμένο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου, περιλαμβάνει τη χάραξη και βελτίωση του δρόμου σε μήκος 11,5 χιλιομέτρων με κατασκευή κόμβων εξυπηρέτησης της κυκλοφορίας.
  • Εγκρίθηκαν οι μελέτες ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού των κτιρίων του 1ου και 2ου ΤΕΕ ΙΕΚ Θήβας, με στόχο τη διεκδίκηση χρηματοδότησης και υλοποίησης του έργου αναβάθμισης του σχολικού συγκροτήματος.
  • Εγκρίθηκε η τροποποίηση πιστώσεων της Συλλογικής Απόφασης που αφορά έργα του ΕΣΠΑ, με στόχο την απρόσκοπτη χρηματοδότηση και υλοποίηση τόσο νέων έργων που πρόσφατα εντάχτηκαν, όσο και ήδη ενταγμένων έργων που εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς, όπως οι οδικοί άξονες Άμφισσα  Λιδορίκι (ποσό σύμβασης 11.926.000 ) και Θήβα Λιβαδειά / κόμβος Βαγίων (ποσό σύμβασης 4.765.000 ), καθώς και πολλά άλλα.
  •  Εγκρίθηκε η τροποποίηση του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος της Στερεάς Ελλάδας (ΣΑΕΠ 766), συνολικού προϋπολογισμού 150 εκ. , με σημαντική παρέμβαση την κατάρτιση νέας Συλλογικής Απόφασης Μελετών (ΣΑΜΠ 766). Πρόκειται για μια παρέμβαση στην κατεύθυνση της αξιοποίησης κονδυλίων από προϊόντα εκπτώσεων δημοπρατημένων έργων με στόχο την εκπόνηση αναγκαίων μελετών υλοποίησης έργων που θα συμβάλλουν στην ωρίμανσή τους και στη δυνατότητα διεκδίκησης πόρων για την κατασκευή τους. Συνολικά περιλαμβάνονται και χρηματοδοτούνται 9 μελέτες, με συνολικό προϋπολογισμό 5.620.000 . Ειδικότερα :
  • Η μελέτη βελτίωσης της ΠΕΟ Θήβας Λιβαδειάς από το πέρας της παράκαμψης Αλιάρτου, έως τη διασταύρωση με τον Άγιο Γεώργιο
  • Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας Λιβαδειάς στο τμήμα της παράκαμψης Αλιάρτου
  • Η μελέτη βελτίωσης ΕΟ 44 Χαλκίδα Θήβα στο τμήμα Ριτσώνα Θήβα
  • Οι συμπληρωματικές μελέτες της ΠΕΟ Θήβας Λιβαδειάς / τμήμα κόμβος Μιχαηλίδη Θήβα διασταύρωση Κανάβαρι
  • Η μελέτη ταχυδιυλιστηρίου φράγματος Σέττα Μανίκια
  • Οι συμπληρωματικές μελέτες της οδού Βίνιανη Μαυρομάτα Όρια Ευρυτανίας
  • Η μελέτη παραλίμνιου δρόμου Τσούκας Τριπόταμος
  • Η μελέτη κατασκευής τελεφερικ (τηλεκαμπίνας) Καρπενήσι Χιονοδρομικό Κέντρο
  • Οι μελέτες βελτίωσης της ΠΕΟ Λαμίας Δομοκού στο τμήμα από παράκαμψη Αγίας Άννας έως Άγιος Σώζων.
  • Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση υποέργων στο πλαίσιο της εξασφάλισης 7.500.000  για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, και συγκεκριμένα :
  • η συντήρηση και λειτουργία της σήραγγας του Τυμφρηστού
  • ο ηλεκτροφωτισμός του Εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας συνολικά και στις Περιφερειακές Ενότητες
  • η συντήρηση του οδικού δικτύου στις Περιφερειακές Ενότητες Φθιώτιδας, Εύβοιας, Ευρυτανίας και Βοιωτίας
  • η αποκατάσταση του οδοστρώματος στο δρόμο Ιτέα Ναύπακτος κατά τμήματα (Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας).
Επιπλέον, στο πλαίσιο  της συζήτησης του Περιφερειακού  Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Κλέαρχος Περγαντάς ενημέρωσε το σώμα, ότι  κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η συνολική διερεύνηση όλων των Αναπτυξιακών Εταιρειών  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  με στόχο τον εξορθολογισμό και  τη βελτιστοποίηση της λειτουργίας  τους. Η διερεύνηση αυτή, η οποία  θα πραγματοποιηθεί άμεσα θα καταλήξει  στο βέλτιστο και αποδοτικότερο  σχήμα λειτουργίας.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...