Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

«ΥΠΑΡΧΩ»: Πρόσφερε χαρά και κέφι στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων της Αυλίδας


Με αφορμή  την μέρα της τσικνοπέμπτης, ο σύλλογος φίλων του Στέλιου Καζαντζίδη Εύβοιας «ΥΠΑΡΧΩ», στα πλαίσια της κοινωνικής του προσφοράς, βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι, με τμήμα της μουσικής μπάντας του, στο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων της Αυλίδας  και πρόσφερε δυο ώρες  μουσικό πρόγραμμα, που είχε σαν αποτέλεσμα περιθαλπόμενοι και νοσηλευτικό προσωπικό να ζήσουν στιγμές ανθρωπιάς, στιγμές ευαισθησίας και συγκίνησης,  ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο στις μέρες που ζούμε.

Τρόφιμοι, νοσηλευτικό προσωπικό και τα  μέλη του συλλόγου, έγιναν ένα  σε μια μουσική εκδήλωση που συγκίνησε μέχρι δακρύων τους πάντες, αλλά κυρίως τους τρόφιμους, που συμμετείχαν τραγουδώντας και χορεύοντας όλα τα τραγούδια που είπαν οι καλλιτέχνες.

Ακόμη μια μουσική εκδήλωση του συλλόγου προς το θεραπευτήριο, που συνέβαλε στον ψυχικό κόσμο των τροφίμων, όσο μια μακροχρόνια θεραπεία φαρμάκων.


Έκανε δύο ληστείες σε λίγα λεπτά στην Παραλία Αυλίδας.


Δύο ληστείες μέσα σε λίγα λεπτά έγιναν χτες το απόγευμα στην Παραλία Αυλίδας. 

Η μία σε σούπερ-μάρκετ και η άλλη  σε γειτονικό φαρμακείο.

Ο δράστης με πιστόλι απείλησε τους υπεύθυνους και απέσπασε χρηματικά ποσά για να τραπεί, στη συνέχεια, σε φυγή.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση  ο δράστης των δύο ληστειών συνελήφθη.

Πρόκειται για 31χρονο από το Δήλεσι, ο οποίος διέπραξε τις ληστείες με ένα κλεμμένο δίκυκλο.

Άρχισε η πεζοδρόμηση της Αβάντων - Έτοιμη πριν από το Πάσχα


Το προσεχές Σάββατο, 8 Μαρτίου το πρωί, θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Αβάντων, από την Κ. Βαραντάση έως την Αντωνίου (πίσω από το ιερό της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου) καθώς και της οδού Κ. Βαραντάση (η προ της εκκλησίας του Αγ. Νικολάου κάθετος της Αβάντων κατά την άνοδό της).

Το έργο θα έχει παραδοθεί προ της εορταστικής περιόδου του Πάσχα.

ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ

Η παρέμβαση αυτή, αποτελεί μέρος του όλου έργου των πεζοδρομήσεων που είχε ενταχθεί με υπουργική απόφαση, ως οριζόντια δράση, στο πρόγραμμα «Θησέας» και είχε συμβασιοποιηθεί από τις 12/06/2009.

Τα υλικά και τα χρώματα των πλακοστρώσεων και η αρχιτεκτονική μελέτη του έργου στο σύνολό της, έχει θεωρηθεί και εγκριθεί βάσει των οδηγιών της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

Οι εργασίες έπρεπε υποχρεωτικά να πραγματοποιηθούν στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού σε διαφορετική περίπτωση θα χανόταν το ποσό της δόσης της χρηματοδότησης για την παρέμβαση αυτή, ύψους 137.167,67 ευρώ, το οποίο έχει εγκριθεί από τις 07/02/13 από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Τονίζεται ότι για το όλον έργο, ο Δήμος Χαλκιδέων δεν έχει επιβαρυνθεί ούτε ένα ευρώ από ίδιους πόρους.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΕΩΝ

Το όλον έργο περιελάμβανε τις -ήδη αποδοθείσες προς χρήση- πεζοδρομήσεις των οδών Κριεζώτου, Ερμού, Φίλωνος, Παπαδημητρίου, Κάτω Πύλης, Καρύδα καθώς και του τμήματος της Αβάντων, από Κριεζώτου έως Κ. Βαραντάση. Με την παράδοση της Κ. Βαραντάση και του τμήματος της Αβάντων, από Κ. Βαραντάση έως Αντωνίου, ολοκληρώνεται το πρώτο οργανωμένο και εκτεταμένο δίκτυο πεζοδρομήσεων στο κέντρο της Χαλκίδας.

Ταυτόχρονα, έχει ήδη δημοπρατηθεί το έργο «βελτίωσης προσβασιμότητας κέντρου Χαλκίδας», το οποίο περιλαμβάνει την πεζοδρόμηση του υπολοίπου της οδού Αβάντων καθώς και άλλων μικροτέρων οδών.

Σημειώνεται ότι, το έργο πεζοδρόμησης του τμήματος της Αβάντων, από Κριεζώτου έως Κ. Βαραντάση, δεν έχει ακόμη παραληφθεί από τον Δήμο, μιας και υπολείπονται ορισμένες κατά σημεία βελτιώσεις που επίσης θα γίνουν εκ παραλλήλου στο αμέσως προσεχές διάστημα.

Ανακαλύφθηκε το ιερό του ναού της Αμαρύνθιας Αρτέμιδας


Ένα από τα σημαντικότερα υπαίθρια ιερά της αρχαιότητας, τον ναό της Αμαρυνθίας Αρτέμιδας πλησίον της Ερέτριας πιστεύουν ότι έχουν εντοπίσει αρχαιολόγοι της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούνται από τα πρώτα ευρήματα των δοκιμαστικών ανασκαφών κατά τις οποίες αποκαλύφθηκε κτίριο της Κλασικής εποχής, μήκους 20 μέτρων, που πιθανότατα είναι η Στοά, η οποία βρισκόταν στο άμεσο περιβάλλον του ναού. Σ΄ αυτόν μάλιστα τελούνταν, σύμφωνα με τις αρχαίες πηγές, μεταξύ των οποίων ο Παυσανίας και ο Στράβων, τα Αμαρύνθια, η ετήσια γιορτή προς τιμήν της θεάς Αρτεμης.

Στα ευρήματα αυτά αλλά και γενικότερα στο έργο της Ελβετικής Αρχαιολογικής Σχολής κατά το 2012 θα αναφερθεί σήμερα στην ετήσια συνέλευση της ο διευθυντής της κ. Καρλ Ρέμπερ. Η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στο Βυζαντινό Μουσείο στις 7 το απόγευμα ενώ την ομιλία θα προλογίσει ο πρέσβης της Ελβετίας στην Ελλάδα κ. Λορέντζο Αμπεργκ.

Να σημειωθεί ότι τα Αμαρύνθια (αργότερα Αμαρύσια) ήταν σημαντική εορτή για τους Ερετριείς και γενικότερα τους Ευβοείς κατά τη διάρκεια της οποίας τελούνταν αγώνες αθλητικοί, μουσικοί και δραματικοί. Οι Ερετριείς ειδικά έφθαναν εν πομπή στο ιερό, όπου θυσίαζαν κριάρια ενώ όπως περιγράφει ο Στράβων (τέλη 1ου π. Χ. - αρχές 1ου μ. Χ. αιώνα) σ΄ αυτήν έπαιρναν μέρος περί τους 3.000 οπλίτες, 600 ιππείς και 60 άρματα! Δεν είναι περίεργο λοιπόν, που στο ιερό αυτό είχαν τοποθετήσει τις λίθινες στήλες, που περιελάμβαναν τις συνθήκες τους με άλλες πόλεις, όπως με την Χαλκίδα για το Ληλάντιο πεδίο.

Κατά ορισμένους επιστήμονες άλλωστε η Ερέτρια της Μυκηναϊκής εποχής τοποθετείται στην θέση της σημερινής Αμαρύνθου, σύμφωνα εξάλλου με τα αρχαιολογικά ευρήματα η περιοχή κατοικούνταν ήδη από τα νεολιθικά χρόνια, στην Εποχή του Χαλκού υπήρξε σπουδαίο λιμάνι ενώ αναφέρεται και σε πινακίδες της Γραμμικής Β΄γραφής. Ενδιαφέρον εξάλλου έχει, ότι τα Αμαρύνθια μεταφέρθηκαν αργότερα στην Αττική στον δήμο του Αθμονος όπου ονομάσθηκαν Αμαρύσια από όπου προέρχεται και η ονομασία του σύγχρονου δήμου Αμαρούσιον.

Πηγή: www.tovima.gr

«ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη στο Δημοτικό Θέατρο ''Παπαδημητρίου''.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης  Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (ΔΟΑΠΠΕΧ), σε συνεργασία, με τις Δημιουργίες  Α.Μ.Κ.Ε θα ανεβάσουν την τραγωδία «ΜΗΔΕΙΑ» του Ευριπίδη, που θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 και ώρα 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο ''Παπαδημητρίου''.
 
Η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ΔΟΑΠΠΕΧ, που οφείλεται στη συνεισφορά της Κοινωνικής Ευθύνης του ΟΠΑΠ.

Συντελεστές της  παράστασης…
Η μετάφραση  είναι της Νίκης Τατάκη, η σκηνοθεσία του Αντώνη Περπινιά, η μουσική  του Γιάννη Σφυρή, τα σκηνικά και  τα κοστούμια της Νίκης Τατάκη, η κίνηση χορού του Γιώργου Περπινιά και της Μαριάννας Πανταζή, οι κατασκευές της Στεφανίας Βάρδα.
Παίζουν: Μαρίνα Μπακοπούλου, Αντώνης Περπινιάς, Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Περπινιάς, Μάρθα Μανέτα, Κυριάκος Χατζημιχάλης,Φάνης Μαλάμος, Ανθή Κυπρίδου, Μαριάννα Πανταζή, Ρακέλ Σαλμόνα, Ιωάννα Γεωργοπούλου, Στεφανία Βάρδα, Αγγελίνα Μπάση, Πηνελόπη Μπέτσιου και τα παιδιά Βαγγέλης Βασιλάκης, Έστερ Καραχάλιου.

Λίγα  λόγια για το έργο…
Ο Ιάσων προδίδοντας την γυναίκα του Μήδεια και τα παιδιά του λαμβάνει σε γάμο την Γλαύκη την κόρη του Βασιλιά της Κορίνθου, Κρέοντα. Η δε Μήδεια προκειμένου να εκδικηθεί στέλνει δηλητηριώδη δώρα με τα οποία φονεύει τόσο την νύφη όσο και τον πεθερό, στη συνέχεια, αφού σφάζει τα ίδια της τα παιδιά και προς απέραντη λύπη του προδότη συζύγου της, με την βοήθεια άρματος που το σέρνουν πτερωτοί δράκοντες, απέρχεται στην Αθήνα.
Ο ποιητής απεικονίζει άριστα σε τι βαθμό μανίας και αγριότητας μπορεί να φθάσει η απατημένη σύζυγος και σε πόση παραφροσύνη από τη συζυγική απάτη….

8 ΜΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ … λόγω τύψεων;

Το ΤΜΗΜΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  Τ.Ε  ΣΥΡΙΖΑ Ε.Κ.Μ ΧΑΛΚΙΔΑΣ εξέδωσε σήμερα την παρακάτω ανακοίνωση:

Πάρτε πίσω τη γιορτή σας και δώστε μας ότι μας έχετε στερήσει…αν μπορείτε
Τόσα χρόνια τώρα ψάχνουμε στατιστικές και χρονολογίες, για να βρούμε τι κέρδισε η γυναίκα στα πολλά χρόνια που πέρασαν μετά την πρώτη <κατά τα γραφάς> διαμαρτυρία εργαζόμενων γυναικών.
Τόσα χρόνια, απαριθμούμε νούμερα, καταθέτουμε προτάσεις, φτιάχνουμε νόμους που δεν τηρούνται, έχουμε υποχρεωτικές ποσοστώσεις για να είμαστε <καλυμμένοι>, τιμάμε γυναίκες της διανόησης, της πολιτικής, της επιστήμης…
Τόσα χρόνια βγαίνουμε έξω και φωνάζουμε για ίσα δικαιώματα (το αυτονόητο>, για ισότητα των δύο φίλων!!! Τι ποιο φυσικό; Αλλά όχι ανθρώπινο!
Τόσα χρόνια με ξυρισμένο η αξύριστο πόδι η μοίρα παραμένει η ίδια…ζητάμε πάντα τα αυτονόητα
Το ίσο είναι ίσο, η δεν είναι
Τίποτα ενδιάμεσο, κανένας μεσολαβητής, κανένας νόμος,
Πάρτε λοιπόν πίσω τη γιορτή και  τα νούμερά σας .
Δώστε σήμερα απάντηση στα ερωτήματα που αφορούν μόνο στις γυναίκες της πατρίδας μας

Πόσες είναι σήμερα οι άνεργες γυναίκες;
Πόσες είναι οι νέες κάτω των 35  πτυχιούχοι επιστήμονες που ζουν με τους γονείς τους αναγκαστικά;
Πόσες νέες μετανάστευσαν τα τελευταία δύο χρόνια;
Πόσες γυναίκες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν σύνταξη στα 67,άντε στην καλύτερη στα 62;
Πόσες άλλες δεν θα πάρουν ποτέ;
Πόσες απολύονται κάθε μέρα;
Πόσες πολύτεκνες μητέρες έχασαν το πενιχρό τους επίδομα για να τα πάτε καλά με τις μνημονιακές επιδόσεις σας;
Πόσες ζουν σήμερα στα όρια της φτώχειας;
Πόσες βγήκαν στην επαιτεία για να ταΐσουν τα παιδιά τους;
Πόσες είναι καρκινοπαθείς χωρίς να μπορούν να έχουν φαρμακευτική περίθαλψη;
Πόσες μανάδες έχασαν τα παιδιά τους από εργατικά ατυχήματα και πόσες γυναίκες έχασαν τους συντρόφους τους;
Πόσες οικογένειες χώρισαν λόγω αναγκαστικής μετανάστευσης;
Πόσες γυναίκες νέες θέλουν να φέρουν στο κόσμο παιδιά και τους απαγορεύετε;
Πόσες έφεραν και τους τα στερήσατε με τον έναν η τον άλλο τρόπο;
Πόσες συντηρούν μονογονεακές οικογένειες;
Πόσες ανάβουν κάθε μέρα καντήλι και πόσες λυχνάρι εσείς δεν είστε σε θέση να ξέρετε.

Ο μισός πληθυσμός και πάρα πάνω της πατρίδας μας είναι γένους θηλυκού, όπως λέμε: η Ελλάδα, η Μάνα, η Δημοκρατία, η Ελευθερία, η Αξιοκρατία, η Δικαιοσύνη,  η Ισότητα, η Ισονομία, η Πρόοδος, η Επιστήμη, η Αγάπη, η Ηθική, η Γνώση, η Παιδεία,  η Φωνή, η Διεκδίκηση…
…εσείς τα ισοπεδώσατε όλα, βρείτε μόνο μια λέξη και πέστε μας τι κάνατε για αυτήν;

Τα νούμερα στα πάρα πάνω ερωτήματα βάλτε τα μόνοι σας.

Εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές…

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...