Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Συναυλία Τούμπα – Πιάνο αφιερωμένη στον Δημήτρη Μητρόπουλο

Η ΔΗ.Κ.Ε.Χ σε συνεργασία με το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ Ν. ΣΚΑΛΚΩΤΑ παρουσιάζει την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010 , ώρα 20:30 στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ συναυλία «Τούμπα – Πιάνο» αφιερωμένη στην επέτειο συμπλήρωσης 50 ετών από τον θάνατο του μεγάλου έλληνα μαέστρου , πιανίστα και συνθέτη Δημήτρη Μητρόπουλου .

Ο Δημήτρης Μητρόπουλος διέπρεψε στην Ελλάδα , τις ΗΠΑ και την Ευρώπη . Υπήρξε ο πρώτος έλληνας συνθέτης που προχώρησε στην ατονικότητα και τη δωδεκάφθογγη μέθοδο. Διορίστηκε καλλιτεχνικός διευθυντής και πρώτος αρχιμουσικός της Oρχήστρας της Φιλαδέλφειας ενώ στην πορεία ανέλαβε μόνιμος συνδιευθυντής στη Φιλαρμονική Oρχήστρα της Nέας Yόρκης μαζί με τον Λέοπολντ Στοκόφσκι. Στο απόγειο της καριέρας του ανέλαβε να διευθύνει τις μεγαλύτερες ορχήστρες της Eυρώπης, όπως είναι η Φιλαρμονική του Bερολίνου, η Συμφωνική Oρχήστρα της Bαυαρικής Pαδιοφωνίας, η Bασιλική Oρχήστρα του Concertgebouw κ.ά. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 2 Νοεμβρίου 1960 ενώ βρισκόταν στο πόντιουμ , διευθύνοντας δοκιμή της 3ης συμφωνίας του Μάλερ.

Στην εκδήλωση θα παίξουν οι σολίστες: Αντώνης Αργυρόπουλος – Τούμπα   Κωνσταντίνος Σπηλιώτης – Πιάνο  Η EIΣΟΔΟΣ ειναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Συναντήσεις και μαθήματα για Κωφούς και βαρηκόους από την Εκκλησία.

Συναντήσεις και μαθήματα για Κωφούς και βαρηκόους από την Εκκλησία. Εδώ και οκτώ χρόνια έχει παρουσιάσει η τοπική εκκλησία ιδιαίτερη μέριμνα για τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, δηλαδή τους Κωφούς και βαρηκόους.

Φέτος έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από δραστηριότητες:

1. Κάθε Κυριακή στις 4.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο του Μητροπολιτικού Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος θα πραγματοποιείται συνάντηση των Κωφών και βαρηκόων με σκοπό την μεταξύ των επικοινωνία, την ανταλλαγή απόψεων επί θεμάτων της καθημερινότητας και την γνωριμία τους με τις Ιερές Ακολουθίες της Εκκλησίας μας. Οι συναντήσεις  αυτές θα ξεκινήσουν  την Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010.

2. Κάθε Δευτέρα θα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τόσο για Κωφούς όσο και για ακούοντες, με σκοπό τη διάδοση της γλώσσας των Κωφών και την αφύπνιση των ακουόντων. Τα σεμινάρια εκμαθήσεως της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας θα αρχίσουν από την Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010, με τον Αγιασμό τον οποίο θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ενώ οι εγγραφές ξεκίνησαν ήδη και γίνονται καθημερινά και κατά τις ώρες 9.00 έως 11.00 π.μ. και 4.00 μ.μ. έως 6.00 μ.μ. στον Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Μάνια, στο τηλ. 22210.82682 του Ι.Ν. Αγ. Νεκταρίου Χαλκίδος.
Υπεύθυνος και συντονιστής όλης αυτής της ποιμαντικής προσπάθειας της Τοπικής μας Εκκλησίας είναι, ως γνωστόν, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωάννης Καραμούζης – Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τον οποίον μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται για περαιτέρω διευκρινήσεις.

Συλλήψεις 3 ατόμων σε γιαπί - τέκε

Από Αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσής μας, στα πλαίσια ανάπτυξης στοχευμένης δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ,  σε  ερειπωμένο-εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Χαλκίδα, τρεις -3- ημεδαποί άντρες, ηλικίας 30, 31 και 33 χρονών αντίστοιχα και μία ημεδαπή, 25 ετών γιατί βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν:


1.- Μία -1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία, που περιείχε 4,5 γραμμάρια κοκαΐνης.
2.- Πέντε -5- ισοβαρείς αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν 0,2 γραμμάρια κοκαΐνης η κάθε μία και
3.- Μία -1- αυτοσχέδια νάιλον συσκευασία που περιείχε 1,2 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης,
ποσότητες που προορίζονταν,  για πώληση σε χρήστες της περιοχής Χαλκίδας.


Στην κατοχή των παραπάνω βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δύο-2- σύριγγες, που περιείχαν 0,45 ml και 0,20 ml ηρωίνης αντίστοιχα, σε υγρή μορφή, για δική τους χρήση.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας, μεσημβρινές ώρες της σήμερα (30-10-2010).

Κλοπή στο γραφείο αλλοδαπών του Δήμου Ερέτριας

Την 29/30-10-2010 και τις ώρες από 16.30 έως 08.00 αντίστοιχα, άγνωστος/άγνωστοι δράστες, αφού παραβίασαν την κεντρική είσοδο του κτιρίου του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του Δήμου Ερέτριας, εισήλθαν στο  Γραφείο Αλλοδαπών του Δήμου το οποίο συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Κ.Ε.Π.,  και αφήρεσαν από την αρχειοθήκη του γραφείου κατά δήλωση των αρμοδίων υπαλλήλων, χιλίους τριακόσιους (1.300) περίπου ατομικούς φακέλους που περιείχαν αντίγραφα αιτημάτων χορήγησης αδειών διαμονής αλλοδαπών που είχαν υποβληθεί για τα έτη 2007, 2008, 2009 και 2010.
Τα πρωτότυπα των αιτημάτων, είχαν προωθηθεί για εξέταση/έγκριση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Οι ίδιοι δράστες, αφήρεσαν περίπου εξήντα πέντε (65) φακέλους, με πρωτότυπα έγγραφα αιτημάτων αδειών διαμονής αλλοδαπών, που βρίσκονταν προς περαίωση στα γραφεία των υπαλλήλων (εκτός Αρχειοθήκης), μία -1- μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή, καθώς και αντίγραφα ψηφιακών δίσκων (CD’s)  στους οποίους ήταν καταχωρημένο όλο το αρχειακό υλικό που αφορούσε αιτήματα αδειών διαμονής αλλοδαπών που είχαν υποβληθεί στο Γραφείο Αλλοδαπών, από το μήνα Φεβρουάριο του έτους 2009, έως και το μήνα Οκτώβριο τρέχοντος έτους.
Ενεργείται προανάκριση.
http://www.eviaroom.gr

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...