Κυριακή 17 Ιουνίου 2012

Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ και δεύτερο το ΠΑΣΟΚ στις Φυλακές της Χαλκίδας

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα εκλογικά αποτελέσματα από το 428 εκλογικό τμήμα της Χαλκίδας, δηλαδή από την Κλειστή Φυλακή Χαλκίδας. Την πρωτιά εκεί παίρνει η ΝΔ με 17 ψήφους.
Ακολουθούν
ΣΥΡΙΖΑ 14 ψήφοι
ΠΑΣΟΚ 6 ψήφοι
Χρυσή Αυγή 6 ψήφοι
Ανεξάρτητοι Έλληνες 2 ψήφοι
ΚΚΕ 2 ψήφοι
ΛΑΟΣ 2 ψήφοι
ΔΗΜΑΡ 1 ψήφος
ΚΚΕ μλ - μλ ΚΚΕ 1 ψήφο
Enhanced by Zemanta

Προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Public Issue για το ΣΚΑΙ

Σε αντίθεση με το κοινό exit poll (εδώ) των υπόλοιπων τηλεοπτικών σταθμών, ο ΣΚΑΙ δημοσιεύσει δημοσκόπηση της Public Issue που έλαβε χώρα το διάστημα 11-14/6 σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ελαφρύ προβάδισμα σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία.

Exit Poll: Μάχη ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ στα όρια του στατιστικού λάθους

Διαστάσεις θρίλερ λαμβάνει και επισήμως πλέον η σημερινή εκλογική βραδιά καθώς σύμφωνα με το κοινό επίσημο exit poll, ναι μεν υπάρχει μικρό προβάδισμα για τη Νέα Δημοκρατία, αλλά το ενδεχόμενο του στατιστικού λάθους δείχνει ότι υπάρχει περίπτωση να είναι ακόμη και ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα.


Συγκεκριμένα, το exit poll δίνει:
  • Νέα Δημοκρατία: 27,5 έως 30,5%
  • ΣΥΡΙΖΑ: 27,0 έως 30%
  • ΠΑΣΟΚ: 10 έως 12%
  • ΑΝ.ΕΛΛΗΝΕΣ: 6 έως 7,5%
  • XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 6 έως 7,5%
  • ΔΗΜΑΡ: 5,5 έως 6,5%
  • ΚΚΕ: 5 έως6%
  • ΛΑΟΣ: 1,5 έως 2%
  • ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ: 1,5 έως 2%
  • ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 1 έως 1,5%

Π. Καμμένος: Ενότητα και αγώνας για να παραμείνουμε στο ευρώ

Μήνυμα στην Ελλάδα και την Ευρώπη έστειλε από τον Εβρο ο πρόεδρος του Κινήματος Ανεξάρτητοι Ελληνες, Πάνος Καμμένος, τονίζοντας ότι «ο φόβος είναι αυτός που σε κάνει να κερδίζεις πιθανώς μια μάχη. Η ελπίδα όμως είναι αυτή που σε κάνει να κερδίζεις τον πόλεμο».

Ο κ. Καμμένος, ο οποίος ψήφισε στη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία στην Αλεξανδρούπολη, σημείωσε ότι «οι Ελληνίδες και οι Έλληνες είμαστε η ελπίδα για την Ευρώπη απέναντι στη νέα τάξη πραγμάτων. Είμαστε η ελπίδα για να αποδείξουμε ότι οι αξίες είναι πολύ πιο δυνατές από τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους. Σε εμάς ελπίζουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι λαοί της Ευρώπης. Θα πρέπει να σταθούμε δίπλα τους, όπως στέκονται οι Έλληνες».

Αναφερόμενος τέλος στη χθεσινή νίκη της Εθνικής Ελλάδος, επισήμανε πως η Εθνική μας ομάδα «απέδειξε ότι για να μείνει στο Ευρώ (Euro), αυτό που χρειάζεται είναι αυτοπεποίθηση, ενότητα, αποφασιστικότητα και αγώνας. Όχι φόβος και ηττοπάθεια. Έτσι παραμένεις στο Euro».

Α. Σαμαράς: Αύριο ξεκινά μια νέα εποχή

«Σήμερα μιλάει ο ελληνικός λαός. Αύριο ξεκινάει μια καινούρια εποχή για την Ελλάδα», δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς, μετά από την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύλου Μεσσηνίας.

Φ. Κουβέλης: H Ελλάδα μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου

Φ. Κουβέλης: Ψήφος ελπίδας και όχι φόβου

«Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες ψηφίζουν σήμερα με ελπίδα και χωρίς φόβο», δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο και Λύκειο Περιστερίου.

 

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι η Ελλάδα μπορεί να περπατήσει δρόμους προόδου και προοπτικής.

Ευ. Βενιζέλος: Η χώρα αύριο πρέπει να έχει κυβέρνηση

Να εξασφαλίσει τη συνοχή της κοινωνίας και την ενότητα του έθνους κάλεσε τον ελληνικό λαό ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι αύριο η χώρα πρέπει να έχει κυβέρνηση και επανέλαβε ότι η μόνη κυβέρνηση που μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση και να της δώσει προοπτική, είναι μια κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.
Όπως επισήμανε, «εάν σκεφθούμε τα δεδομένα, θα δούμε ότι κανένα άλλο σενάριο δεν προσφέρει τη λύση που απαιτεί η χώρα».
«Πρέπει να έχουμε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και διεθνή αξιοπιστία για να μπορέσουμε, με την Ελλάδα μέσα στο ευρώ, να κάνουμε το καλύτερο για τον Έλληνα και την Ελληνίδα, κρατώντας όλα τα θετικά της δανειακής σύμβασης, όλα τα θετικά της ευρωπαϊκής ιδιότητας της χώρας, αλλά με ανάπτυξη, με απασχόληση, με προοπτική», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Εκδήλωση Α.Ο. Αυλίδας με τη Χαρά Βέρρα

Εκδήλωση οργανώνει ο Α.Ο. Αυλίδας για το Καλοκαίρι 2012, με σκοπό την ενίσχυσή του.

Το Σάββατο 30 Ιουνίου ο Α.Ο. Αυλίδας διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι στο δημαρχείο Αυλίδας με τους Χαρά Βέρρα, Μάκη Μπέκο και Γιάννη Καζά.

Για κρατήσεις τηλεφωνήστε στο 6974894445.


Τσίπρας: Aνοίγουμε δρόμο στην ελπίδα

«Το φόβο το νικήσαμε. Σήμερα ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα, σε ένα καλύτερο αύριο, με το λαό μας ενωμένο, αξιοπρεπή και υπερήφανο», τόνισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη.


Ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την αισιοδοξία του και υπογράμμισε ότι το μέλλον ανήκει στους «κομιστές της ελπίδα».

Νέες προσλήψεις ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων

Ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων ύστερα από την αριθμ. 104 / 2012 Απόφαση
Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία εγκρίθηκε με την αριθμ. πρωτ 4972/111665/
13-6-2012  Απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς
Ελλάδας, ανακοινώνει ότι θα προσλάβει προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού
δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικού αριθμού έντεκα (11) ατόμων , προς κάλυψη
των αναγκών των υπηρεσιών του για τις εξής κατά αριθμό ατόμων, ειδικότητες, με
τα αντίστοιχα ειδικά τυπικά προσόντα χρονική περίοδο:
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ  ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΤΟΜΩΝ  ΧΡΟΝΙΚΗΔΙΑΡΚΕΙΑ
ΔΕ 29  Οδηγοί   02 Δύο  (02) μήνες ΔΕ Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (ΦΟΡΤΩΤΗΣ)
01 Δύο (02) μήνες Ηλεκτρολόγος ΔΕ24 01 Δύο (02) μήνες
Εργάτες καθαριότητας ΥΕ16 06 Δύο (02) μήνες
Τεχνίτης υδραυλικός ΔΕ30 01 Δύο (02) μήνες.
Σε αυτό βέβαια το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι αρκετές αντιδράσεις υπήρξαν στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα, από αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους της μείζονος αντιπολίτευσης, αφού υπάρχουν 33 εργαζόμενοι, αναφερόμαστε στους εργαζόμενους των πρώην Δημοτικών Επιχειρήσεων ΔΗΚΕΜΕ και ΔΕΥΑΜ του πρώην Δήμου Μεσσαπίων, όπου θα μπορούσαν να καλύψουν αρκετές από τις συγκεκριμένες θέσεις, τις οποίες ανακοινώνει ο κος Δήμαρχος.

Εισαγγελική παρέμβαση για λογαριασμό στο twitter ζητεί το ΚΚΕ

Image representing Twitter as depicted in Crun...
Image via CrunchBase
Αμεση επέμβαση της αρμόδιας εισαγγελικής αρχής ζητεί το ΚΚΕ το οποίο, σε ανακοίνωσή του, καταγγέλλει ότι «χαφιέδικος λογαριασμός του Twitter», που παρουσιάζεται ως «επίσημος λογαριασμός της ΚΕ του ΚΚΕ» αργά χθες το βράδυ, σε ανάρτησή του, εμφανίζει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος να καλεί το λαό σε υπερψήφιση άλλου κόμματος και όχι του ΚΚΕ.

«Καλούμε τους κομμουνιστές, τους φίλους και ψηφοφόρους του κόμματος να επαγρυπνούν, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες, γιατί είναι πιθανό, μέχρι τότε, να ακούσουν διάφορα ψέματα και προβοκάτσιες» καταλήγει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Η ΝΕ Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ για τις εκλογές

Λίγες ώρες πριν τις εκλογές οι πολίτες καλούνται να πάρουν μια κρίσιμη και σημαντική απόφαση για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Καλούνται να δώσουν εντολή για κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης.
Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε έγκαιρα ολοκληρωμένη πρόταση διεξόδου της χώρας από την κρίση.
Πρόταση, που κατοχυρώνει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, που διασφαλίζει επιπλέον χρηματοδοτικά εργαλεία για την ανάσχεση της ύφεσης, που διαπραγματεύεται την αλλαγή των δυσμενών όρων του προγράμματος σταθερότητας.
Το ΠΑΣΟΚ, με ευθύνη προτάσσει το εθνικό συμφέρον έναντι του κομματικού.
Δυστυχώς άλλες πολιτικές δυνάμεις προτάσσουν το δεύτερο.
Η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ισχυρό ΠΑΣΟΚ, ώστε να συνδιαμορφώσει καταλυτικά τις εξελίξεις και να εγγυηθεί το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ευθύνης.

Ναρκωτικά σε σπίτι της Ληλαντίων...

Κόκα και ηρωίνη είχαν στο σπίτι τους, στην οδό Ληλαντίων. Και η Ασφάλεια βρήκε "πράμα"...


Προκειται για 4 τσιγγάνους -ανάμεσά τους και μία γυναίκα- που συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής σε σπίτι της οδού Ληλαντίων στη Xαλκίδα.

Mέσα στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δόσεις κοκαϊνης, συνολικού βάρους 8,2 γραμμαρίων και δόσεις ηρωϊνης, συνολικού βάρους 8,4 γραμμαρίων.

Oι άνδρες της Aσφάλειας Xαλκίδας αναζητούν να συλλάβουν και έναν ακόμη τσιγγάνο, ηλικίας 24 χρονών.

Η σέξι φίλαθλος της Εθνικής! - ΒΙΝΤΕΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ

Στην πιο δημοφιλή φίλαθλο της Εθνικής έχει εξελιχθεί μία όμορφη ξανθιά, η οποία τραβάει τα βλέμματα στις εξέδρες του γηπέδου, ενώ ο σκηνοθέτης δεν σταματά να τη... σημαδεύει με την κάμερα.

 Δείτε τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες π, αλλά και το video από τον αγώνα με τη Ρωσία


Ελληνίδα στο Ελλάδα - Ρωσία από patagooos

Εξαρθρώθηκε σπείρα γυναικών που διέπραττε απάτες

Σπείρα γυναικών που διέπραττε απάτες, αποκομίζοντας 326.000 ευρώ, εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια Αττικής.


Οι αστυνομικοί  συνέλαβαν δύο γυναίκες, εκ των οποίων μία 26χρονη Ελληνίδα και μία 46χρονη αλλοδαπή, πολωνικής καταγωγής, ενώ το τρίτο μέλος της σπείρας, μια 41χρονη Ελληνίδα, είναι ήδη έγκλειστη στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Κορυδαλλού, κατηγορούμενη για απάτες.

Reuters: «Έλληνες σκεφτείτε τις συνέπειες της ψήφου σας»

Με βλέμμα στις εκλογές της Κυριακής είναι τα περισσότερα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για την πιο κρίσιμη αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών ενώ συνδέουν την απόφαση των Ελλήνων με το μέλλον της Ευρωζώνης.

Με τον τίτλο «Έλληνες σκεφτείτε τις συνέπειες της ψήφου σας», το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, καλεί τους ψηφοφόρους να σκεφτούν τις συνέπειες της ψήφου τους στις εκλογές της Κυριακής, ενώ παρουσιάζει το δίλημμα των Ελλήνων που είναι παραμονή στο ευρώ, υπό σκληρές συνθήκες λιτότητας, ή η έξοδος από την ευρωζώνη.

Στο ίδιο μήκος κύμματος είναι και ο βρετανικός Independent, όπου εξετάζει τα σενάρια της επόμενης μέρας και σημειώνει την έντονη νευρικότητα που επικρατεί στις Βρυξέλλες και τις άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες σε σχέση με το εκλογικό αποτέλεσμα. Παράλληλα το δημοσίευμα της εφημερίδας εστιάζει στον φόβο των Ευρωπαίων ηγετών ότι αν δεν εκλεγεί μια φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας των τραπεζών είναι ορατός.

Το βρετανικό δίκτυο BBC, αναφέρεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων και στην τελευταία τους προσπάθεια, να προσελκύσουν τους αναποφάσιστους, ενώ παραθέτει σε πίνακα τις θέσεις των μεγάλων κομμάτων για το Μνημόνιο.

Μέρκελ: Καμία αναδιαπραγμάτευση για την Ελλάδα

Απορρίπτει κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης για το ελληνικό πρόγραμμα βοήθειας η Άνγκελα Μέρκελ και στέλνει νέες προειδοποιήσεις προς την Ελλάδα λιγότερο από 24 ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.

«Είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές εκλογές να έχουν ένα αποτέλεσμα ώστε η επόμενη κυβέρνηση να πει: ναι, θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις μας» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος στη διάρκεια συνεδρίου των Χριστιανοδημοκρατών και κάλεσε τους Έλληνες ψηφοφόρους να τηρήσουν τις συμφωνίες.

Χατζηνικολάου: «Δε συμπαθώ το γαμωμνημόνιο-Να τη χέσω την Ευρωζώνη!» [βίντεο]

«Άστραψε και βρόντηξε» για το Μνημόνιο και την Ευρωζώνη ο Νίκος Χατζηνικολάου στην ραδιοφωνική του εκπομπή, αναλύοντας το σκεπτικό με το οποίο ο ίδιος θα προσέλθει στην κάλπη.

«Θα ψηφίσω με κριτήριο το μήνυμα που θα στείλει το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής στην υπόλοιπη Ευρώπη. Θα ψηφίσω με κριτήριο το πως θα μπορέσει η Ελλάδα να διαπραγματευθεί από την αρχή τα πράγματα με τους δανειστές, ώστε να μπορέσει να βγει από την κρίση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηνικολάου.

Γεμίζουν με καραμπίνες τα ελληνικά νοικοκυριά – Κυκλοφορούν 1.700.000!

Άρον-άρον τρέχουν οι Έλληνες να αγοράσουν καραμπίνες και κάθε είδους όπλο προκειμένου να προστατευτούν από το ολοένα και αυξανόμενο κύμα της εγκληματικότητας.
Το περιστατικό στην Παιανία, όπου ένας 24χρονος σκότωσε με καραμπίνα έναν Αλβανό ληστή που εισέβαλε στο σπίτι του, ήταν απλώς η αφορμή για να βγει στην δημοσιότητα η τάση των πολιτών να μην εμπιστεύονται την Αστυνομία και να θέλουν οι ίδιοι να προστατεύσουν την περιουσία τους.
Η Αστυνομία λέει χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε ένα απέραντο οπλοστάσιο, καθώς πλέον τα όπλα δεν κυκλοφορούν μεταξύ των κακοποιών στοιχείων αλλά εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειάρχες έχουν στην κατοχή τους μία καραμπίνα.
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. περισσότερα από 1.700.000 καραμπίνες και κυνηγετικά όπλα είχαν αγοραστεί και δηλωθεί στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα έως το τέλος Μαΐου. Το τρομακτικό όμως είναι πως μόλις 233.000 είναι καταγεγραμμένοι σε κυνηγετικούς συλλόγους πως χρησιμοποιούν τα όπλα τους για κυνήγι.«Αυτό δείχνει πως περίπου 1,5 εκατομμύριο όπλα βρίσκονται σε κατοικίες αλλά και καταστήματα πολιτών μόνο και μόνο για αυτοπροστασία» γράφει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.
Σε όλα αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται και όλοι όσοι κατέχουν όπλα παράνομα, και τα όπλα που διακινούνται στην μαύρη αγορά.
Οι διαδικασίες για να προμηθευτεί κάποιος ένα κυνηγετικό όπλο είναι τόσο απλές, όσο το να αγοράζει κανείς ένα μοτοποδήλατο! Πηγαίνει στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, συμπληρώνει μία απλή υπεύθυνη δήλωση, παίρνει μία γνωμάτευση από έναν γιατρό πως δεν έχει ψυχολογικά προβλήματα, αγοράζει το όπλο του, και στην συνέχεια το δηλώνει στην Αστυνομία, η οποία ελέγχει και το ποινικό μητρώο του κατόχου.
Ωστόσο η Αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, διότι ελάχιστοι από όσους είναι κάτοχοι όπλων, είναι γνώστες της χρήσης τους, καθώς είναι ανειδίκευτοι και χωρίς εξάσκηση.

Ο Φώτης Κουβέλης στη Χαλκίδα

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης ήρθε στη Χαλκίδα και συνάντησε τους υποψήφιους του κόμματος αλλά και πολλούς φίλους της ΔΗΜΑΡ.


Στα Αγάλματα της Εθνικής Αντίστασης, στην παραλία, ο Φώτης Κουβέλης αντάλλαξε απόψεις με απλούς πολίτες ενώ στη συνέχεια έκανε μια βόλτα στην παραλία , μαζί με όλους τους υποψήφιους.

Από τη  Χαλκίδα, ο Φώτης Κουβέλης δήλωσε:

"Όπως ακριβώς και στις 6 Μαΐου, έτσι και τώρα φτάνουμε στη κάλπη με ένα σταθερό ποσοστό αναποφάσιστων γύρω στο 12%.

Στις προηγούμενες εκλογές κερδίσαμε σημαντικό μέρος των ψηφοφόρων αυτών και το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και τώρα στις τελευταίες 48 ώρες, μέχρι να κλείσουν οι κάλπες.


Η σύζυγος του Φώτη Κουβέλη (στη μέση) με την ΣΟΦΙΑ ΧΑΪΝΑ (αριστερά) και τη  ΛΙΤΣΑ ΑΓΓΕΛΟΥ
Τα κυριότερα διλήμματα των αναποφάσιστων πολιτών, αυτή τη στιγμή, είναι:
1. Ο φόβος της χρεωκοπίας και της επιστροφής στή δραχμή, απο τη μια και η αντίθεσή τους με το μνημόνιο απο την άλλη.
Παύλοβιτς και Αναγνωστάκης με τον Φ. Κουβέλη
Η ΔΗΜΑΡ, που καταψήφισε τα μνημόνια, έχει συγκεκριμένες προτάσεις αλλαγής όρων και σταδιακής αποδέσμευσης από το μνημόνιο ενώ ταυτόχρονα δεσμεύεται να αποφύγει τις μονομερείς καταγγελίες που οδηγούν, ουσιαστικά, σε διακοπή της χρηματοδότησης και έξοδο από την ευρωζώνη.
2. Ο φόβος της ακυβερνησίας.

Η ΔΗΜΑΡ έχει διακηρύξει, σε όλους τους τόνους, ότι θα κάνει κάθε προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Προβάλλει σαν δύναμη σταθερότητας και λογικής, με θέσεις συνολικά αποδεκτές, ανάμεσα σε δύο πόλους που καλλιεργούν αντιπαλότητα και κοινωνική ένταση.
Ιδιαίτερα στη περίπτωση που καταφέρει, συγκρατώντας και δυνάμεις που εξακολουθούν να διαρρέουν από το ΠΑΣΟΚ, να κερδίσει την τρίτη θέση - και επομένως την ανάθεση της τρίτης εντολής- κάτι εφικτό με βάση τα στοιχεία των τελευταίων δημοσκοπήσεων, τότε η ΔΗΜΑΡ μπορεί να αποτελέσει και τον εγγυητή της τήρησης των προγραμματικών δεσμεύσεων μιάς τέτοιας κυβέρνησης, βάζοντας ταυτόχρονα και τα θεμέλια για τη συγκρότηση του τρίτου, δημοκρατικού και σοσιαλιστικού πόλου".

Απειλητικά μηνύματα των Ευρωπαίων στο παρά πέντε των εκλογών

Ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ κάλεσε, τους Έλληνες να μη στρέψουν την πλάτη στο ευρώ αναφέροντας, επίσης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην αυστριακή εφημερίδα Kurier, ότι «εάν κερδίσει αυτές τις εκλογές η ριζοσπαστική αριστερά, τότε θα είναι απρόβλεπτες οι επιπτώσεις αυτής της νίκης για την ευρωπαϊκή νομισματική ένωση».
Ο Πρόεδρος του Eurogroup τόνισε ότι «'εμείς ως Eurogroup θα πρέπει να μιλήσουμε με κάθε ελληνική κυβέρνηση. Μόνον να προειδοποιήσω τον καθένα μπορώ, να μην εγκαταλείψει την ευρωζώνη, επειδή τότε θα τεθεί σε κίνδυνο η εσωτερική συνοχή της».
Προέβλεψε μάλιστα , ότι στην περίπτωση που η Αθήνα φύγει απ το ευρώ τότε για την Ελλάδα θα προκύψουν οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, αλλά και ζημιά για όλη τη νομισματική ένωση της Ευρώπης και τόνισε : «Αυτά θα πρέπει να αποφευχθούν. Αυτά θα στείλουν ένα σήμα καταστροφής. Πρέπει να το γνωρίζουν οι Έλληνες».
«Τρίτες εκλογές δεν θα είναι η λύση», υπογράμμισε επίσης ο κ. Γιουνκέρ, αναφέροντας ότι το Eurogroup περιμένει να διαβουλευθεί για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, που έχει προτείνει με τη νέα ελληνική κυβέρνηση, που θα προέλθει απ τις αυριανές βουλευτικές εκλογές.
Ανέφερε μάλιστα ότι αύριο Κυριακή τις βραδινές ώρες θα βρίσκεται σε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και με τον Επίτροπο για τις Οικονομικές και Νομισματικές υποθέσεις, Όλι Ρεν
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Επιτροπής εσωτερικών υποθέσεων στη γερμανική Κάτω βουλή, εκ των στενών συνεργατών της καγκελαρίου Μέρκελ Βόλφγκανγκ Μπόσμπασχ, εκτίμησε με συνέντευξή του που δημοσιεύει αύριο η «Frankfurter Allgemeine Zeitung» ότι, εάν η ριζοσπαστική αριστερά αναδειχθεί το πρώτο κόμμα η ελληνική έξοδος απ το ευρώ θα είναι, μόνον, θέμα χρόνου.
«Εάν η ριζοσπαστική αριστερά επιμείνει να δηλώνει ότι εύχεται να έχει τις βοήθειες από τα άλλα κράτη της ευρωζώνης στο ακέραιο, αλλά δεν θέλει να συνεισφέρει τα ανταλλάγματα, τότε θα είναι θέμα χρόνου, πριν η Ελλάδα να φύγει από το ευρώ», εκτίμησε ο Γερμανός αξιωματούχος.
Το στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών εκτίμησε ακόμα ότι η Ελλάδα δεν εκπληρώνει τις προϋποθέσεις να ανήκει στην ευρωζώνη. Εξήγησε :«στην Ελλάδα λείπει ο δυναμισμός της οικονομίας της, η ανταγωνιστικότητα, μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Τα νέα δισεκατομμύρια ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα (από τους εταίρους της), δεν πρόκειται να αλλάξουν ουσιωδώς αυτά".
Απέκλεισε, πάντως, η έξοδος της Ελλάδας απ την ευρωζώνη «να γίνει μέσα στις επόμενες βδομάδες».

Το σχέδιο δράσης του Τσίπρα για τις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης

Μέτρα για την κοινωνική προστασία, κατάργηση των δυσμενών ρυθμίσεων του Μνημονίου, σημαντικές αλλαγές στο πολιτικό σύστημα και άνοιγμα εκ νέου όλων των μεγάλων σκανδάλων και κυρίως αυτού της Siemens, περιλαμβάνονται στο σχέδιο δράσης των πρώτων εβδομάδων μίας κυβέρνησης της Αριστεράς με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν κερδίσει τις εκλογές.
Με τις κρυφές δημοσκοπήσεις να υποδεικνύουν πως το βράδυ της Κυριακής θα έχουμε ένα πραγματικό ντέρμπυ μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, επιτελικά στελέχη της Κουμουνδούρου έχουν επιφορτιστεί με το έργο εκπόνησης ενός σχεδίου δράσης για τις πρώτες εβδομάδες, το οποίοι θα δείξει τις προθέσεις της νέας κυβέρνησης.
Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, το σχέδιο δράσης για τον Αλέξη Τσίπρα, περιλαμβάνει:
  • Νέα σεισάχθεια με ολική ή μερική διαγραφή των δανειακών υποχρεώσεων των νοικοκυριών στις τράπεζες και αντίστοιχη στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ανάλογα με τον κύκλο εργασιών τους. Ρύθμιση αγροτικών δανείων. Πάγωμα πλειστηριασμών για δύο χρόνια.
  • Άμεση κατάργηση της πράξης του Υπουργικού Συμβουλίου με την οποία μειώθηκε στο πλαίσιο του δευτέρου Μνημόνιο, ο κατώτατος μισθός κατά 22% για τους παλαιότερους και 32% για τους νεώτερους (κάτω των 25 ετών) εργαζομένους. Ο κατώτατος μισθός θα επανέλθει στα 751 ευρώ και το επίδομα ανεργίας που θα ισχύει για διπλάσιο χρόνο στα 461 ευρώ.
  • Άμεση αποκατάσταση των Συλλογικών Συμβάσεων – από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση μέχρι τις Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις.
  • Άμεση επαναφορά της μετενέργειας και της υποχρεωτικής επεκτασιμότητας των συλλογικών και κλαδικών συμβάσεων.
  • Έναρξη διαδικασίας για την κατάργηση του ειδικού τέλους που επιβλήθηκε στα ακίνητα, με άμεση προτεραιότητα την κατάργησή του για τα μικρομεσαία εισοδήματα και ακίνητες περιουσίες, και πρώτα απ' όλα για τους ανέργους, τους χαμηλόμισθους, τους χαμηλοσυνταξιούχους και όσους διαβιούν στα όρια της φτώχειας.
  • Άμεση επανασύσταση και αναβάθμιση των Οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εργατικής Εστίας.
  • Αναβάθμιση ή διερεύνηση και σταθερή χρηματοδότηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι».

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...