Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Συγκέντρωση την Δευτέρα στο Δημαρχείο από τους εργαζόμενους


Συγκέντρωση την Δευτέρα 19 Νοέμβρη στις 11.00 το πρωί από το Δημαρχείο της πόλης (Ληλαντίων και Μεγασθένους) οργανώνει το Σωματείο των εργαζομένων.


Στα μέτρα που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο 3 περιγράφεται το φρικτό μέλλον ολόκληρης της Ελληνικής κοινωνίας. Απολύσεις, μισθοί και συντάξεις πείνας, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ιδιωτικοποίηση στο νερό και στο φως, διάλυση της υγείας και της παιδείας, καταστροφή, δηλώνει με σχετική ανακοίνωση το Σωματείο των εργαζομένων του Δήμου Χαλκίδας.

Οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους θα τα ακυρώσουν, θα τα ποδοπατήσουν μαζί με αυτούς που τα ψήφισαν και εκείνους που θα αποπειραθούν να τα υλοποιήσουν.
Οι απολύσεις εξπρές που προβλέπονται, σε χρόνο δέκα ημερών, από την δημοσίευση του νόμου δεν θα γίνουν ποτέ, είναι η αναγγελία του πολιτικού και κοινωνικού τους τέλους.
Οι αποφάσεις της διακομματικής εταιρείας που απεργάζεται την ισοπέδωση των Δήμων και την εξαθλίωση της κοινωνίας θα μείνουν κενό γράμμα.
Θα τις καταργήσουμε στους δρόμους, στα εργοτάξια, στις χωματερές, όπου χύνει τον τίμιο ιδρώτα του ο δημοτικός υπάλληλος.
Καλούμε τους δημότες και τις συλλογικότητες της πόλης μας να σταθούν δίπλα μας. Να ξέρουν ότι αγωνιζόμαστε για λογαριασμό όλων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των ανέργων.
Αυτός ο τσαμπουκάς δεν είναι μόνον δικός μας.
Είναι του λαού μας.
Είναι ταξικός και πατριωτικός.
Εχθροί μας είναι οι ληστοκράτες και και τα ενεργούμενα τους.
Ο πόλεμος ανελέητος.
Όλοι στην συγκέντρωση και πορεία που θα γίνει την Δευτέρα 19 Νοέμβρη στις 11.00 το πρωί από το Δημαρχείο της πόλης (Ληλαντίων και Μεγασθένους).
Δεν θα αφήσουμε τους 16 συναδέλφους μας που οδηγούνται στην ανεργία μόνους.Θα γίνουμε η ασπίδα τους.
Δεν θα παραδώσουμε την πόλη στους εργολάβους και στους Γερμανούς “μεταρρυθμιστές”, δεν θα παραδώσουμε την χώρα μας στους νέους κατακτητές
Κάνουμε τον θυμό μας ενέργεια, παλεύουμε με περηφάνια και αξιοπρέπεια μέχρι το τέλος.
Αυτό το ηθικό και αυτήν την αποφασιστικότητα δεν μπορεί κανείς να την νικήσει.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ               Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΤΟΥΛΑΣ

ΜΙΧΑΗΛ: Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να μην εφαρμόσει ο δήμος την απόφαση της κυβέρνησης

Ανοικτή Επιστολή προς το πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Δημοτικό Συμβούλιο Κυμης Αλιβεριου έστειλε ο Δημοτικός Σύμβουλος ΚΩΣΤΑΣ ΜΙΧΑΗΛ, εκπρόσωπος της παράταξης ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, σχετικά με τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων με το νέο νόμο.


Η επιστολή έχει ως εξής:

"Yπάρχει ένα πολύ σοβαρό θέμα στο οποίο θεωρώ ότι πρέπει να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο και καλώ όλους τους δημοτικούς συμβούλους να τοποθετηθούν σχετικά.

Ανάμεσα στα μέτρα πρωτοφανούς βαρβαρότητας που αποφάσισε η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ περιλαμβάνεται και η έναρξη του πογκρόμ απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, μεταξύ αυτών και εργαζομένων στους ΟΤΑ, μέσω της λεγόμενης «διαθεσιμότητας».

Συγκεκριμένα μέσα σε 3 (!!) μέρες από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου ξεκινά η αυτοδίκαιη διαδικασία κατάργησης οργανικών θέσεων για τις κατώτερες βαθμίδες των υπαλλήλων ΟΤΑ αορίστου χρόνου «που δεν έχουν προσληφθεί με διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ή άλλη αξιόπιστη διαδικασία πρόσληψης σύμφωνα με προκαθαρισμένα και αντικειμενικά κριτήρια»! Καταργούνται οι οργανικές θέσεις (ΙΔΑΧ) για τις κατηγορίες ΥΕ, ΔΕ με ειδικότητα Διοικητικού, Διοικητικού-Λογιστικού, Διοικητικοί – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων, ενώ είναι σαφές ότι ανοίγει ο δρόμος για μαζικές απολύσεις και για άλλες κατηγορίες εργαζομένων.

Παράλληλα και ανεξάρτητα από τη «διαθεσιμότητα», εισάγεται η διαδικασία της υποχρεωτικής μετάταξης για το σύνολο των υπαλλήλων. Ταυτόχρονα πάνω από κεφάλι τους θα κρέμεται συνεχώς και η δαμόκλειος σπάθη της «αργίας» ακόμα και για πράξεις τους εκτός υπηρεσίας. Δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-και «κυβερνώσα αριστερά» ανοίγουν διάπλατα την πόρτα για πολιτικές και συνδικαλιστικές διώξεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να μην εφαρμόσει ο δήμος την απόφαση της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει ΤΩΡΑ ρητή απόφαση να μη σταλούν ονομαστικοί κατάλογοι των εργαζομένων γιατί αυτό αποτελεί προϋπόθεση για την κατάργηση των οργανικών θέσεων, διαθεσιμότητα των υπαλλήλων και τελικώς την απόλυσή τους.

Παράλληλα καλούμε τους εργαζόμενους να συστρατευθούν με το ΠΑΜΕ. Να οργανώσουν την πάλη τους και να μπλοκάρουν τα μετρα.

Να ξεπεράσουν τα κόμματα του ευρωμονόδρομου, τις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού που σπέρνουν ψέματα και αυταπάτες πως δήθεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα μέτρα που παίρνουν δεν είναι για το χρέος και τα ελλείμματα. Είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου που θέλει μισοάνεργους - μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο, τρομοκρατημένους.

Δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση δίχως να θιγούν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχει άλλη απάντηση εκτός από τον αγώνα σε ταξική γραμμή ρήξης και ανατροπής για την κατάργηση των μνημονίων διαρκείας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας".


                                        

Το ΠΑΜΕ Εύβοιας για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας που καθημερινά, με τη συνεπή αγωνιστικό στάση του, δίνει συνέχεια και προοπτική  στις αγωνιστικές παραδόσεις του  λαού μας, χαιρετίζει και τιμά την 39η επέτειο από τη λαϊκή εξέγερση του Πολυτεχνείου του Νοέμβρη του 1973.
Χαιρετίζει και τιμά αυτήν τη λαϊκή εξέγερση στα πρόσωπα των  εκατοντάδων χιλιάδων εργατών και  εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο  τομέα που ιδιαίτερα το τελευταίο  διάστημα, μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν στις απεργίες και τις απεργιακές συγκεντρώσεις, ενάντια στη βαρβαρότητα των νέων αντιλαϊκών μέτρων. Χαιρετίζει αυτούς τους χιλιάδες αγωνιστές που αντιπαλεύουν αταλάντευτα αυτήν την ακραία αντεργατική πολιτική που συνδιαμόρφωσαν, η τρικομματική συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, για να διασώσουν το κεφάλαιο και το απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα τους που παραδέρνει στην παρατεταμένη οικονομική κρίση του.
Οι αγωνιστικές παρακαταθήκες, οι ηρωικές εξάρσεις, του λαού και της νεολαίας στην εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973 ενάντια στην ανοιχτή, φασιστική, αμερικανοΝΑΤΟική, απριλιανή δικτατορία, αλλά και η αταλάντευτη στάση των αγωνιστών του αντιδικτατορικού αγώνα στις φυλακές, στις εξορίες και στα βασανιστήρια, οδηγούν και εμπνέουν και σήμερα τα δικά μας αγωνιστικά βήματα. Τα οράματα και τα ιδανικά για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, είναι ο ασφαλής δρόμος για να μπορέσουμε να οργανώσουμε και να προσανατολίσουμε τους αγώνες μας που θα πραγματώσουν αυτά τα οράματα και τα ιδανικά. Έτσι τιμούμε τους νεκρούς μας και δικαιώνουμε τους αγώνες τους.
Σήμερα απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική κεφαλαίου, κυβέρνησης, Ε.Ε. δεν υπάρχει για την εργατική τάξη, τους εργαζόμενους και τ’ άλλα φτωχά λαϊκά στρώματα, άλλη επιλογή  παρά μόνο ο συνεχής συνεπής ταξικός  αγώνας αντίστασης και αντεπίθεσης, η οργάνωση, η ανυπακοή και η απειθαρχία για να μην υλοποιηθούν στους χώρους δουλειάς τα βάρβαρα μέτρα που αποφασίστηκαν.
Μέσα από την καθημερινή δράση για την προστασία και  την υπεράσπιση των εργατικών  των λαϊκών νοικοκυριών από τη φτώχεια, την εξαθλίωση, τον αυταρχισμό και την καταστολή που φέρνει η σημερινή πολιτική του κεφαλαίου και των πολιτικών του εκπροσώπων, το βασικό χρέος είναι να συγκεντρωθούν, να προετοιμαστούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των άλλων λαϊκών στρωμάτων, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στη νέα ιερή  συμμαχία των δυνάμεων του κεφαλαίου, στην κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και του κουμανταδόρου της, την ΕΕ, και θα επιβάλει την δική της εξουσία. Την εξουσία της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Την εξουσία εκείνη που με λαϊκή συμμετοχή και συνεχή λαϊκό έλεγχο, θα οργανώσει και θα διαχειριστεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
Έτσι θα συμβάλουμε ώστε να γίνουν πράξη τα συνθήματα των  αγωνιστών του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ  ’73, «ΕΞΩ ΑΙ ΗΠΑ», «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ», «ΕΘΝΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ» με αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΥΡΩΕΝΩΣΗΣ και από κάθε άλλη ιμπεριαλιστική, αντιλαϊκή συμμαχία και εξάρτηση.
Enhanced by Zemanta

Ο Περγαντάς σε εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Οι περιφερειάρχες κ.κ. Περγαντάς, Κατσιφάρας και Σγουρός
Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς έλαβε μέρος στην ημερίδα – σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων – ΕΣΠΑ για την νέα Προγραμματική Περίοδο 2014 – 2020. Στην εκδήλωση συμμετείχαν κ. Κ. Χατζηδάκης, Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, ο κ. R. Prado, Διευθυντής Γεν. Δ/νσης Regio G, οι 13 Περιφερειάρχες της χώρας καθώς και οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργείων.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των εκπροσώπων των περιφερειών, των αρμόδιων υπουργείων και των διαχειριστικών αρχών των περιφερειακών και τομεακών προγραμμάτων καθώς και των κυριότερων κοινωνικών και οικονομικών εταίρων, για τις θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και για το νέο κανονιστικό πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2014-2020.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε από στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το προτεινόμενο κανονιστικό πλαίσιο, για όλα τα Ταμεία, για την επόμενη προγραμματική περίοδο 2014-2020, ενώ έγινε εκτεταμένη αναφορά στα κύρια χαρακτηριστικά - διαφορές από την προγραμματική περίοδο 2007-2014. Στη συνέχεια αναλύθηκαν οι θέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη διαμόρφωση της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης με την Ελλάδα (κράτος μέλος). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση από τις Ελληνικές Αρχές, που είναι υπεύθυνες για τον συντονισμό των Ταμείων, των βασικών αρχών και των ενεργειών προετοιμασίας για την νέα προγραμματική περίοδο.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και δύο εργαστήρια με θεματολογία: «Δημιουργία ανάπτυξης και θέσεων εργασίας - Νέες προκλήσεις για τις διαχειριστικές αρχές» και «Πώς να χρησιμοποιηθούν τα νέα εργαλεία χωρικής προσέγγισης που προβλέπονται από τον Κανονισμό, για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Επιμόρφωση των παιδαγωγών στην Ψιλή Ράχη Κανήθου

Βιωματικό σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, και είχε ως σκοπό την επιμόρφωση των παιδαγωγών.

Στην Ψιλή Ράχη Κανήθου συγκεντρώθηκαν πολλοί  το  παιδαγωγοί του Συλλόγου Γονέων και Επιτρόπων Παιδιών του Β΄ Βρεφικού Παιδικού Δημοτικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για να παρακολουθήσουν το Βιωματικό σεμινάριο.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της διαρκούς επιμόρφωσης τους από τον παιδαγωγικό σύμβουλο του παιδικού σταθμού και επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Αθηνών κ.Λάκη Κουρετζή.

Περγαντάς: Να μη μείνουμε σ΄ένα ταξίδι αναμνήσεων για το Πολυτεχνείο.

"Να μη μείνουμε σ΄ένα ταξίδι αναμνήσεων για το Πολυτεχνείο" τονίζει σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Στ. Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς. 


Το πλήρες κείμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

"Αν η επετειακότητα του Πολυτεχνείου προσφέρεται για κάτι, αυτό είναι η ευκαιρία να προβληματιστούμε για την ιστορική του διαδρομή και την πραγματικότητα της ζωής μας. Σήμερα, πιο πολύ από κάθε άλλη φορά είναι ευκαιρία να καταλάβουμε πως η πραγματικότητα έρχεται μέσα απ΄την ιστορία και είναι πεδίο δοκιμασίας για το παρόν και ιστορικό εργαστήρι του μέλλοντος.

Σ΄αυτή τη διαδικασία έχουμε θέση όλοι οι Έλληνες. Να μη μείνουμε σ΄ένα ταξίδι αναμνήσεων για το Πολυτεχνείο. Αλλά να προβληματιστούμε ανοιχτά και ρηξικέλευθα για το ποιον ρόλο διαδραματίζουν τα ιστορικά γεγονότα στη διαμόρφωση της συλλογικής κοινωνικής συνείδησης και στη συγκρότηση του κοινωνικού και πολιτικού κώδικα αξιών.

Πέρασαν 39 χρόνια απ΄την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Από τότε κύλησε πολύ νερό στους ποταμούς μας. Όμως αυτή την εποχή όλα δείχνουν πως χρειάζεται να διαμορφωθεί μια πορεία με νέους όρους για να βαδίσουμε με συλλογικότητα και σύγχρονους στόχους. Γιατί είναι ιστορική αδικία, κοινωνική ματαίωση και πολιτική πρόκληση, η Ελλάδα με τόσους αγώνες για την ελευθερία, τη δημοκρατία και την κοινωνική προκοπή, να λιμνάζει στη διάχυτη ακινησία και να μικραίνει από τη βία των ισχυρών, που υπονομεύουν κατακτήσεις δημοκρατίας και πολιτισμού.

Η γενιά του Πολυτεχνείου έδωσε το δικό της αγώνα στις δύσκολες συνθήκες της δικτατορίας. Σήμερα οι αγώνες δίνονται σε διαφορετικές συνθήκες. Σε συνθήκες μεγάλων ανατροπών και επίφοβων αντιφάσεων που σημαδεύουν αυτή την κρίσιμη και δύσκολη εποχή.

Σήμερα, ο Νοέμβρης του 73, είναι μια μεγάλη πρόκληση. Ας μην ξεχνάμε, πως η γενιά του Πολυτεχνείου, δεν έκανε τίποτα περισσότερο, απ΄το να είναι συνεπής σε μια αλληλουχία γενεών: γενιά της κατοχής και της αντίστασης, γενιά των Λαμπράκηδων και του 114, γενιά του Πολυτεχνείου. Μπροστά μας είναι η σημερινή γενιά. Όχι κατ΄ανάγκη ηρωϊκή. Συνεπής όμως. Ίσως αυτή τη φορά, ηρωϊσμός να είναι απλά η συνέπεια σε μια σημαντική συνάντηση.

Σε μια συνάντηση δράσης και πρωτοβουλίας για έναν κόσμο διαφορετικό, για έναν κόσμο με ελπίδα και συνοχή. Για να είναι οι άνθρωποι πάνω από συμφέροντα, για να είναι οι ελευθερίες αναπαλλοτρίωτες από μηχανισμούς, τα δικαιώματα σεβαστά απ΄όλους και ανοιχτά σε όλους, για να υπάρχει ψωμί – παιδεία – ελευθερία σε όλη την κοινωνία".

Αλιβέρι: Συγκέντρωση μαζικών φορέων για το Πολυτεχνείο

Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, και η Ομάδα Γυναικών Δήμου Κύμης Αλιβερίου- μέλος ΟΓΕ καλούν τον κόσμο να τιμήσει την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

«Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία της περιοχής μας να τιμήσει μαζικά, ταξικά, μαχητικά τη 39η επέτειο της λαϊκής εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Το Σάββατο 17 Νοέμβρη, στις 7 το απόγευμα,  στη πλατεία Εθνικής Αντίστασης στο Αλιβέρι.

Ο ξεσηκωμός του λαού και της νεολαίας το Νοέμβρη του 1973 εναντίον της στρατιωτικής δικτατορίας ήταν το σημαντικότερο γεγονός του αντιδικτατορικού αγώνα. Τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα και η αποφασιστικότητα του λαϊκού παράγοντα να καθορίσει τις εξελίξεις αποτελούν πηγή έμπνευσης για τον ελληνικό λαό, ακόμη και σήμερα, 39 χρόνια μετά.

Η αγωνιστική, ηρωική παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου δείχνει ότι όταν ο λαός είναι αποφασισμένος μπορεί να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις και την ιστορία, μπορεί να ανατρέψει κάθε αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της.

Μέσα από τον καθημερινό, ανυποχώρητο, συντονισμένο αγώνα ενάντια στις απολύσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τις μειώσεις μισθών - συντάξεων και τη φτώχεια, τη πλήρη κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και των άλλων κοινωνικών κατακτήσεων, τη καταστολή, την εξαθλίωση.

Την ώρα που η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ επιβάλλει βαριά χαράτσια στο λαό, ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για τους ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς, ενώ οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων, που χρησιμοποιούνται σε βάρος άλλων λαών, στοιχίζουν τουλάχιστον 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Σήμερα είναι η ώρα, να οργανωθεί από τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα άλλα λαϊκά στρώματα η λαϊκή συμμαχία - μέτωπο ανάσχεσης και ανατροπής της επίθεσης του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων τους.

Απομονώνουμε την Χρυσή Αυγή. Δε θα επιτρέψουμε, σε κανένα φασιστικό μηχανισμό  να χύσει το δηλητήριο του ρατσισμού μέσα στους εργάτες για να αθωώσει το καπιταλιστικό σύστημα.
Καμιά αναμονή, κανένας φόβος, κανένας δισταγμός!
Να απαιτήσουμε, μονομερή διαγραφή του χρέους, χωρις καμία διαπραγμάτευση.»
Enhanced by Zemanta

Εξοπλισμός ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας με λεφτά από ΕΣΠΑ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, το έργο με τίτλο: «Προμήθεια κινητού εξοπλισμού ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας», µε προϋπολογισµό 2.046.800,00 € με Δικαιούχο τον Δήμο Χαλκιδέων , το οποίο συγχρηματοδοτείται από Εθνικούς πόρους και πόρους του Ταμείου Συνοχής, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 -2013», και των δράσεων που έχουν εκχωρηθεί στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Το έργο αφορά στην προμήθεια όλων των απαιτούμενων μηχανημάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία του ΧΥΤΑ Κεντρικής Εύβοιας. Πιο συγκεκριμένα ο συγκεκριμένος ΧΥΤΑ θα εξοπλιστεί με:
  • Συμπιεστή απορριμμάτων
  • Ερπυστριοφόρο προωθητή
  • Ερπυστριοφόρο φορτωτή
  • Φορτηγό μεταφοράς γαιών
  • Tεμαχιστή απορριμμάτων
  • Λαστιχοφόρο εκσκαφέα και
  • Μικρό φορτωτή πλάγιας ολίσθησης
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επισήμανε: «Προχωρούμε στη χρηματοδότηση με το ποσό των 2.046.800,00 € για την υλοποίηση μιας ακόμη σημαντικής παρέμβασης στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων για την πόλη της Χαλκίδας και τη Κεντρική Εύβοια, γενικότερα. Αξιολογούμε και εντάσσουμε προτάσεις των Δήμων, έτσι ώστε να υλοποιήσουμε έργα, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η εξασφάλιση των κονδυλίων για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου αποτέλεσε μια από τις βασικές επιδιώξεις μας και είμαστε ιδιαίτερα ευτυχής, που πετύχαμε το στόχο μας».

25ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας: «ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΄73 ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ»

«ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΄73 ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ», ήταν ο τίτλος εκδήλωση τιμής, που παρουσίασε σήμερα το 25ο Δημοτικό σχολείο Χαλκίδας, 

Την οργάνωση είχε ο εκπαιδευτικός Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του συλλόγου φίλων του Γιάννη Σκαρίμπα. 

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΪΡΑΚΤΑΡΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ
Πολυποίκιλη εκδήλωση, αφού είχε αποσπάσματα από ντοκιμαντέρ των ημερών εκείνων, τραγούδια, θεατρικά δρώμενα κ.λ.π.

Ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΚΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΑΠΪΡΑΚΤΑΡΗ ΤΗΝ ΔΙΕΥΕΘΥΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟ
Επίσημος καλεσμένος ο Δημήτρης Παπαχρήστος, ένας από τους εκφωνητές του ραδιοσταθμού του Πολυτεχνείου, ο οποίος είναι και Ευβοιώτικης Καταγωγής.

Το σκηνικό φιλοτέχνησε η Μαρίνα Παπαστάμου-Ηλιοπούλου (ζωγράφος), την ηχητική κάλυψη είχε ο Πέτρος Βασιλείου (μουσικός) και την μουσική παραγωγή η Κάλλα Αθηνά (αρμόνιο) με την Πιλάτη Κατερίνα (κιθάρα).

ΡΕΡΠΟΡΤΑΖ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Στάση εργασίας θα κάνουν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον Δήμο Χαλκίδας.

Στάση εργασίας θα κάνουν την Δευτέρα οι εργαζόμενοι στον Δήμο Χαλκίδας. 

Θα πραγματοποιήσουν πορεία από το Δημαρχείο εώς την γέφυρα, στις 11.00 πμ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις απολύσεις που πρόκειται να γίνουν στους ΟΤΑ.

Οι δημοτικές υπηρεσίες και οι δημοτικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν από τις 8.00 πμ εως τις 10.30 πμ.

Καταστροφική Επιθετικότητα και Παιδί: Για ένα ΝΑΙ, για ένα ΟΧΙ


Λάκης Κουρετζής
Τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 18.30μμ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον παιδαγωγικό σύμβουλο των παιδικών σταθμών και των νηπιαγωγείων μας κ.Λάκη Κουρέτζη με θέμα: Για ένα ΝΑΙ, για ένα ΟΧΙ (Καταστροφική - Επιθετικότητα και Παιδί).

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην πολιτιστική αίθουσα της Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ στην Αβάντων 50 στον 1ο Όροφο.

Ο Λάκης Κουρετζής είναι Παιδαγωγός - Σκηνοθέτης - Συγγραφέας. Ειδικός σε θέματα Αισθητικής παιδείας και παιδευτικής θεατρικής έκφρασης. Σπούδασε Ψυχολογία της Παιδαγωγικής, Αισθητική αγωγή και έκφραση του παιδιού, Θέατρο και ειδικά: Παιδαγωγική θεάτρου, Σωματική έκφραση και Ψυχοδυναμική του ηθοποιού, Σημειολογική και αισθητική ανάλυση της θεατρικής πράξης - στην Αυστρία, Γερμανία και Ελβετία. Τα θέματα αυτά, συνεχίζει να ερευνά και να παρακολουθεί την εφαρμογή και την εξέλιξή τους στο Εξωτερικό καθώς και στην Ελλάδα.
Enhanced by Zemanta

Αγωγός ομβρίων στο δρόμο Αμάρυνθος - Γυμνό

Με μικρές παρεμβάσεις σε κάθε δημοτικό και κοινοτικό διαμέρισμα του δήμου Ερέτριας, βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των πολιτών.

Στο χωριό Καλλιθέα, τοποθετείται αγωγός όμβριων υδάτων, σε τμήματα  παράλληλα του κεντρικού οδικού άξονα που συνδέει την Αμάρυνθο με το Γυμνό. 

Με αυτό το έργο που υλοποιεί η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερέτριας (ΔΕΥΑΕ) δεν θα λιμνάζουν πλέον τα όμβρια ύδατα στο οδόστρωμα και έτσι καθίσταται ακίνδυνη η διέλευση οχημάτων και πεζών.

…κάνε το καλό και … βγάλ’ το απ’ το γιαλό…

ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ -  ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΛΕΥΚΑΝΤΙ


Η Δημοτική Κοινότητα Βασιλικού του Δ. Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Άθλησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), σε συνεργασία με τις σχολές καταδύσεων «THALASSA DIVING SCHOOL Γ. Μοναστήρογλου», «Καταδυτικό Κέντρο Ν. Χουλιέρης» και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας - τμήμα Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος, διοργανώνει την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 10:30, Ημερίδα Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης με αντικείμενο:

«ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΒΥΘΟΥ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΛΕΥΚΑΝΤΙ»

Μέλη των σχολών αυτοδυτών θα λάβουν μέρος σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό θαλάσσιας απορρύπανσης, κατά τον οποίο θα βραβευθούν εκείνοι που θα ανασύρουν από το βυθό τα πλέον ρυπογόνα αντικείμενα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ  ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ       Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΟΑΠΠΕΧ

ΜΑΡΙΝΟΣ ΚΑΒΟΥΚΙΔΗΣ                                                          ΛΙΛΙΑΝ ΖΛΑΚΩΝΗ

Σην 7η Biennale νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων ο Χαλκιδέος Β. Ντόβρος


Ο Χαλκιδέος Αρχιτέκτονας Ντόβρος Βασίλειος συμμετέχει στην 7η Biennale νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων στο μουσείο Μπενάκη.
 
Οι μελέτες «8μ3 κατοίκησης» και «Ο δικός μου κήπος» (με συνεργάτες τους Arcanoid και sero architects), επιλέχτηκαν από σύνολο 289 υποβληθέντων προτάσεων να παρουσιαστούν μαζί με άλλες 150 συμμετοχές ως αντιπροσωπευτικά δείγματα του έργου νέων αρχιτεκτόνων στην Ελλάδα.

Η έκθεση που διοργανώνεται από το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής εγκαινιάζεται την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου στις 20.00 και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιανουαρίου 2013 στο μουσείο Μπενάκη-κτήριο οδού Πειραιώς.


Ο Ντόβρος Βασίλειος είναι αρχιτέκτων μηχανικός, απόφοιτος ΑΠΘ,  με μεταπτυχιακές σπουδές στην «αυτάρκη κατοίκηση» στο ΙΑΑC-Βαρκελώνη. Μελέτες του έχουν συμμετάσχει, βραβευτεί και δημοσιευτεί σε πανελλήνιους και διεθνείς διαγωνισμούς, εκθέσεις, συνέδρια και περιοδικά. Από το 2007 συνεργάζεται με τους F451arquitectura-Βαρκελώνη ενώ από το 2010 ζει και εργάζεται στην Χαλκίδα και Αθήνα.

Περισσότερες πληροφορίες www.heliarch.gr

ΔΗΜΑΡ: "Ο φασισμός προκαλεί στη γιορτή της Δημοκρατίας"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
 
Η Χρυσή Αυγή με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου για μία ακόμα φορά προσβάλλει το δημοκρατικό φρόνημα του ελληνικού λαού αμφισβητώντας την εξέγερση, τα θύματα και τον αντιδικτατορικό αγώνα. 
 
Οι υποστηρικτές των τανκς, των πραξικοπηματιών, οι λάτρεις της ΕΣΑ και των βασανισμών, οι οπαδοί της φασιστικής βίας επιχειρούν να αμαυρώσουν την ιστορική εξέγερση του Νοέμβρη του ’73. Να είναι σίγουροι ότι θα μείνουν στην απόλυτη περιφρόνηση του ελληνικού λαού

ΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΤΟ 21ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΙΜΗΣΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΗΜΕΡΑ με μια μικρή σεμνή τελετή όπου έγινε παρουσίαση με απόσπασμα ντοκιμαντέρ από της ημέρες του Πολυτεχνείου και μικρά θεατρικά από τους μικρούς μαθητές η επέτειος έκλεισε με τον Εθνικό ύμνο 

  ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΤΣΑΥΤΗΣ

Enhanced by Zemanta

Η "μάχη της μπανάνας" στα σχολεία της Εύβοιας

Η "μάχη της μπανάνας" ξεκίνησε από τα σχολεία της Εύβοιας. Όλα ξεκίνησαν όταν πολυεθνική εταιρεία θέλησε να  μοιράσει δωρεάν μπανάνες στα δημοτικά σχολεία.

Η εταιρεία εξασφάλισε την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο με έγγραφό του στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και της Ευβοίας, τις καλεί να επιτρέψουν στην εταιρεία να μοιράσει στα Δημοτικά σχολεία δωρεάν μπανάνες εισαγωγής, συγκεκριμένης επωνυμίας.

 Ανακοίνωση κατά της διανομής φρούτων από την εταιρεία εξέδωσε η συνδικαλιστική παράταξη ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, η οποία τονίζει:

" Η πολυεθνική, αποικιοκρατική εταιρία «ΝΤΟΛ», που φέρνει τις μπανάνες από τη Λατινική Αμερική ποτισμένες απ’ τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών αγροτών του Παναμά και της Κόστα Ρίκα με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας κάνει μάθημα «υγιεινής διατροφής» και μοιράζει «δωρεάν» μπανάνες στους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων και της Εύβοιας (Χαλκίδας ,Αρτάκης)."

Το ΠΑΜΕ καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να μην δεχτούν την προσφορά, επισημαίνοντας ότι επιχειρείται η διαμόρφωση μίας κακής καταναλωτικής συνείδησης στα παιδιά, η οποία τα καθοδηγεί να γίνουν πελάτες των πολυεθνικών εταιρειών.
Την ενέργεια καταδικάζει και η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας, η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει:
«Σε μια στιγμή που η χώρα χειμάζεται, σε μια στιγμή που η στήριξη της τοπικής οικονομίας είναι εθνική υπόθεση, σε μια στιγμή που τα ελληνικά φρούτα, πορτοκάλια, μήλα, ακτινίδια και τόσα άλλα μένουν αδιάθετα,  το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, ως διαμεσολαβητής, κάνει πλάτη στις εισαγωγές μιας εταιρείας με Μπανάνες που στο διαδίκτυο φαίνεται, πως δεν είναι και τόσο αθώα σε ποιότητα αγαθών, όπου σε άλλες χώρες μεταξύ αυτών και στην Αμερική έχει καταδικαστεί γι’ αυτό.
Καλούμε τους γονείς, τους δασκάλους, τους Διευθυντές και την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες. Καλούμε επίσης τους ντόπιους παραγωγούς πορτοκαλιών σε συνεργασία με την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ να πάμε στα σχολεία και να μοιράσουμε δωρεάν πορτοκάλια ώστε τα παιδιά να μάθουν να σιτίζονται με αγνά ντόπια προϊόντα, στηρίζοντας έτσι και την τοπική κοινωνία.»

Σάλτο από 8 μέτρα ύψος έκανε μια 66χρονη γυναίκα στην Κάνηθο!

Σάλτο από 8 μέτρα ύψος έκανε μια 66χρονη γυναίκα στην Κάνηθο!




Πανικός  χθες το απόγευμα , στην Κάνηθο, όταν η άτυχη γυναικα έπεσε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού της, από ύψος 8 μέτρων.

Κάλεσαν το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία μια και η γυναίκα ήταν σοβαρά τραυματισμένη.

Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας όπου και νοσηλεύεται.

Η ίδια  κατάφερε να πεί ότι έπεσε γιατί  ζαλίστηκε τηνν ώρα που βγήκε στο μπαλκόνι για να απλώσει ρούχα.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...